6. prosince : Váení uivatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to poruení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 6. prosince : Objevte kouzlo brambor po římsku. Jednoduchý recept, kdy vás tlačí čas i finance! 6. prosince : Je vám čtyřicet a u řeíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog |
|
|
Já zůstanu jetě u toho nejvíce probíraného tématu posledních dní, a sice koronavirus - karanténa - zásoby potravin. A právě to poslední mě zajímá. Máte doma nějaké extra zásoby pro případ krize? My jsme teda doma 4, nikdy jsme na nijaké extra nakupování nebyli, nae vozíky byly vdy spíe prázdné ne plné (nechápali jsme ty přeplněné koe v době vánoc a podobně) ...no ale teď si jako tak říkám...nechtělo by to přece jen jako něco doma mít? Ale co? Jak to vnímáte vy?
Není tady
Já myslím, e taková běná, středně rozeraná domácnost v klidu přeije 14 dní i bez nákupu čehokoliv, pokud poteče voda a půjde elektřina. Sice si nebudou moct vybírat co budou jíst, ale nějaké těstoviny, rýe, čočka, mouka nebo i třeba tvrdý chleba se někde vyhrabe. Pár konzerv má určitě doma taky kadý, nějaké sladkosti, flaka okurek, ... Osobně se hladu nebojím
Upravil(a) normální chlap (10. 3. 2020 23:14)
Není tady
Také nad tím uvauji.... protoe pravda je, e u nás doma jsou téměř nulové zásoby. Nikdy jsem nenakupovala nic navíc, jsem zvyklá nakupovat ze dne na den. Trochu mi to také vrtá hlavou. Člověk nechce bláznit, na druhou stranu co kdy se to nebude vyvíjet dobře? Není dobré být alespoň trochu připraven?
Někde jsem četla článek a u nevím vůbec od koho a v jaké souvislosti, ale psalo se tam, e člověk by měl doma mít zásoby na 1 měsíc - vdy - nebylo to v souvislosti s koronavirem ani ničím podobným.
Take si ráda přečtu, jak to vidí ostatní. Já stále váhám v této otázce.
Není tady
Jinak mám doma uloený článek, co cca by člověk měl mít doma za zásoby, nejde vůbec jen o jídlo a vodu, ale i jiné věci. Teď z hlavy nevím co ve tam bylo psáno, ale určitě namátkou: základní léky, sirky, svíčky, plynovový vařič, dezinfekce či čistý alkohol, toaleák, jídlo pro zvířata...
Není tady
normální chlap napsal(a):
Já myslím, e taková běná, středně rozeraná domácnost v klidu přeije 14 dní i bez nákupu čehokoliv, pokud poteče voda a půjde elektřina. Sice si nebudou moct vybírat co budou jíst, ale nějaké těstoviny, rýe, čočka, mouka nebo i třeba tvrdý chleba se někde vyhrabe. Pár konzerv má určitě doma taky kadý, nějaké sladkosti, flaka okurek, ... Osobně se hladu nebojím
Ačkoliv jsme rozeraní a a, tak u nás zásoby fakt nenajde. A u vůbec ne na 14 dní. Ani ty konzervy doma nemáme, ani tu rýi či těstoviny...
Není tady
Taky nemám zásoby na měsíc, nebylo to doteď potřeba.
Ale teď je udělám. I ty nepotravinové. Ze stejného důvodu.
Nemám strach z onemocnění, dokonce ani ze smrti. Ale pokud nastane veobecný chaos, je potřeba být připraven.
Není tady
Mě vede lenost. Kdy u jsem v tom krámu, tak vezmu ne jedny pagety, ale pět balíčků a jetě penne a fusilli a jetě pár balíčků a jetě několik a jetě jeden, abych měl aspoň na dva měsíce od nakupování pokoj Rýi a čočku zase v Makru, dvacetikilový pytel vyjde levněji ne dvacet kilových
Upravil(a) normální chlap (11. 3. 2020 10:41)
Není tady
Mě vede lenost. Kdy u jsem v tom krámu, tak vezmu ne jedny pagety, ale pět balíčků a jetě penne a fusilli a jetě pár balíčků a jetě několik a jetě jeden, abych měl aspoň na dva měsíce od nakupování pokoj Rýi a čočku zase v Makru, dvacetikilový pytel vyjde levněji ne dvacet kilových
No tak u vás doma jste fakt připraveni!
Neumím si představit dvacet kilo rýe! Nemám ani ten 100g pytlík!
Není tady
Tak to já taky zírám. Já si zásoby nedělávám, pokud mono ve kupuji čerstvé. Ale dnes jsem si koupila po půl kg kuřecích steaků a kuřecích stehen do mrazáku. Protoe já tam ádné maso nemám. Taky jsem tam frkla jeden chleba a 7 rohlíků. Co se týče mouky a pod., mám od veho, co je rozdělané, 1 kg navíc. Konzervy nemám doma nikdy, ale teď mě napadá, e si moná koupím nějakou patiku a rybičky. Zásloby sladkostí mám ovem neustále .
Není tady
Napadla mě taková otázka: Víte o vech zásobách, co momentálně máte doma? Odhadem, jak dlouho by jste s nima vydreli, kdyby třeba zítra vyel příkaz nevycházet?
Já po zamylení se, jsem za nejdůleitějí povaovala, aby zůstalo světlo (elektrika) a voda, a nutně dokoupit toaletní papír.
S tímto bych, sice ne zdravě ani chutně, ale ten měsíc zavřená doma vydrela.
Není tady
Judyna napsal(a):
Konzervy nemám doma nikdy
Ani třeba tuňáka do salátu nebo tak?
Není tady
LENNNA napsal(a):
Neumím si představit dvacet kilo rýe! Nemám ani ten 100g pytlík!
Představ si to jako normální pytlík rýe, stejně dobré, jenom o třetinu levnějí a nemusí ji chodit pořád kupovat Tedy
jestli ji jí, samozřejmě Doma jsme na ta velkoobchodní balení zvyklí, ono je to navíc v důsledku levnějí
Není tady
Judyna napsal(a):
Konzervy nemám doma nikdy
Ani třeba tuňáka do salátu nebo tak?
Toho si kupuju v létě, ale ne do zásoby.
Není tady
Jak je to relativní, e? Normální nákup normálního chlapa jsou pro mě megazásoby. A on si je vlastně nedělá. A já píu, jak si dělám zásoby a mám po balíčku mouk, těstovin a rýe a dvě platíčka masa v mrazáku.
Není tady
75 nakaených
Není tady
Nějak nechápu proč někdo i ted stále váhá,zda si koupit nějakou zásobu potravin.Zřejmě je to bud mladý člověk,nebo člověk který ije na sídliti a obchod má za rohem nebo ten kdo sjede výtahem v domě kde bydlí a v přízemí má obchod.
Myslím e dnes 11.3.kdy to píu,jde opravdu do tuhého.
U jen proto e jsou uzavřeny koly,z toho vyplývá to e spousta lidí zůstala s dětmi doma,nebo je dali prarodičům.Z toho opět vyplývá e ti lidé kteří se celodenně stravovali ve kole a v práci,najednou budou chtít jíst ve doma.A v této situaci zřejmě ten kdo má trochu pud sebezáchovy,raději nejde zbytečně do obchodů,kdy si můe udělat nákup na dva týdny.Mám syna,ten od doby co se oenil,dělají se snachou nákup na týden i více.
Ikdy tu nebyl ádný koronavirus,dělávala jsem si nákup na týden,samozřejmě na pečivo a nějakou drobnost jsem si zala,ale velká nákupní centra jsou podle mne semenitěm bacilů a bakterií a naprosto nechápu lidi,kteří tak i s malými dětmi tráví třeba celý víkend někde v nákupáku.Otřesné.4
Já jsem si nakoupila maso,navařila několik druhů jídla a dala do mrazáku.K tomu se udělá příloha a je to.Běně peču chleba doma,běně peču něco na plech sladkého ,bábovku a pod.Take pro mne ádný problém.
Horí to budou mít lidi kteří neumí nic uvařit,upéct a jsou zvyklí ve kupovat,i salát nebo pomazánku jsou líní si udělat.
Není tady
Tak já jsem dnes, podle svého plánu, la koupit toaletní papír do zásoby, a při platbě kartou a zadávání pinu jsem se úplně zděsila, co na tom terminále vechno můe být.
Valila jsem do drogérky pro dezinfekci, (co mě předtím vůbec nenapadlo) a tam NIC! Ale kdesi vzadu se zdálo e se lidi o něco perou, la jsem tam, a jako jedna z nich jsem uloupila dvě malinkaté balení po 30ti Kč prodavačce rovnou z vozíku. Ani to nestihla dat do regálu.
Není tady
Judyna napsal(a):
Jak je to relativní, e? Normální nákup normálního chlapa jsou pro mě megazásoby. A on si je vlastně nedělá. A já píu, jak si dělám zásoby a mám po balíčku mouk, těstovin a rýe a dvě platíčka masa v mrazáku.
Říkala jsem si úplně to samé! Kdy se bavíme, jak jsou ta nae prohláení relativní...
Není tady
Jetě bych chtěla dodat e za toto vechno můeme poděkovat lidem kteří i kdy věděli a doporučovalo se u neodjídět do Itálie,tak na to kalali,vysmívali se a stejně tam jeli.Jsou mezi nimi kupodivu i lékaři a jejich rodiny!!
Ted jsou v karanténě a jak jsem se dozvěděla,někteří ji stejně nedodrují.Je naprosto k nevíře,e kdy jim nezáleí na cizích lidech,podle jejich chování jim nezáleí ani na rodinných příslunících,rodičích,prarodičích.Vychovali z nich to co vychovali a ted se jim to vrátí.
Stejně tak je neuvěřitelný případ těch "lidí"ze Zlína,kteří maji cestovku a a jeli tam i s klienty i kdy u se tam jezdit nemělo,pak se zoufale snaili aby překročili na zpáteční cestě hranice jetě před půlnocí,aby se jim karanténa vyhnula.
To udělá jen bezohledné hovězí.
Není tady
Zapomněla jsem na konzervy pro psy a kočku, a kočkolit.
Uvauju o mase, to nikdy nekupuji do zásoby, mám malý mraák, radi tam mám zbytky hotových jídel a chleba.
Není tady
Kdy tak přemýlím, e by zavřeli i VECHNY OBCHODY, stejně by bylo nutné aby byly nějaké pojízdné prodejny se vím nejnutnějím, a ani trochu se mi nechce představit si, co by se u nich dělo...
Není tady
Jo, a co cigarety pro kuřáky a alkohol?
Není tady
noral napsal(a):
Jetě bych chtěla dodat e za toto vechno můeme poděkovat lidem kteří i kdy věděli a doporučovalo se u neodjídět do Itálie,tak na to kalali,vysmívali se a stejně tam jeli.Jsou mezi nimi kupodivu i lékaři a jejich rodiny!!
To sice jiná situace, ale stejný princip, jako kdy vzorného řidiče "sejme a zabije" opilé nebo zdrogované hovado. Bezohlednost, nezodpovědnost, neobyčejná tupost a hulvátství to je.
Není tady
81 nakaených, není co dodat. Podle mě je u kadý stý člověk nakaený. A kadý stý se vyléčí. Mám docela strach počítat dál.
Jdu spát, ptz. spánek je prý jeden z důleitých faktorů. Přeju vám vem klidnou dobrou noc.
Není tady
Během pár minut u 91!!
Není tady