Oznámení

6. prosince : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení!

6. prosince : Objevte kouzlo brambor po římsku. Jednoduchý recept, když vás tlačí čas i finance!

6. prosince : Je vám čtyřicet a už řešíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog

#1 10. 3. 2020 23:06

AndreaP.
Administrátor
Místo: Severní Morava

Koronavirus - karanténa - zásoby

Já zůstanu ještě u toho nejvíce probíraného tématu posledních dní, a sice koronavirus - karanténa - zásoby potravin. A právě to poslední mě zajímá. Máte doma nějaké extra zásoby pro případ krize? My jsme teda doma 4, nikdy jsme na nijaké extra nakupování nebyli, naše vozíky byly vždy spíše prázdné než plné (nechápali jsme ty přeplněné koše v době vánoc a podobně) ...no ale teď si jako tak říkám...nechtělo by to přece jen jako něco doma mít? Ale co? Jak to vnímáte vy?

Není tady

#2 10. 3. 2020 23:13

normální chlap
♥♥♥♥♥♥-

Re: Koronavirus - karanténa - zásoby

Já myslím, že taková běžná, středně rozežraná domácnost v klidu přežije 14 dní i bez nákupu čehokoliv, pokud poteče voda a půjde elektřina. Sice si nebudou moct vybírat co budou jíst, ale nějaké těstoviny, rýže, čočka, mouka nebo i třeba tvrdý chleba se někde vyhrabe. Pár konzerv má určitě doma taky každý, nějaké sladkosti, flaška okurek, ... Osobně se hladu nebojím smile

Upravil(a) normální chlap (10. 3. 2020 23:14)

Není tady

#3 11. 3. 2020 7:40

LENNNA
♥♥♥♥♥♥-

Také nad tím uvažuji.... protože pravda je, že u nás doma jsou téměř nulové zásoby. Nikdy jsem nenakupovala nic navíc, jsem zvyklá nakupovat ze dne na den. Trochu mi to také vrtá hlavou. Člověk nechce bláznit, na druhou stranu co když se to nebude vyvíjet dobře? Není dobré být alespoň trochu připraven?
Někde jsem četla článek a už nevím vůbec od koho a v jaké souvislosti, ale psalo se tam, že člověk by měl doma mít zásoby na 1 měsíc - vždy - nebylo to v souvislosti s koronavirem ani ničím podobným.
Takže si ráda přečtu, jak to vidí ostatní. Já stále váhám v této otázce.

"Před 150 lety by vás považovali za blázny, pokud byste se zasazovali za konec otroctví. Před 100 lety by se vám smáli za návrh, že by ženy měly mít volební právo. Před 25 lety by vás nazvali perverzním za obhajobu práv gayů. Dnes se nám smějí, když chceme, aby skončilo otroctví zvířat. Jednoho dne se smát nebudou."
- Gary Smith

Není tady

#4 11. 3. 2020 7:44

LENNNA
♥♥♥♥♥♥-

Jinak mám doma uložený článek, co cca by člověk měl mít doma za zásoby, nejde vůbec jen o jídlo a vodu, ale i jiné věci. Teď z hlavy nevím co vše tam bylo psáno, ale určitě namátkou: základní léky, sirky, svíčky, plynovový vařič, dezinfekce či čistý alkohol, toaleák, jídlo pro zvířata...

"Před 150 lety by vás považovali za blázny, pokud byste se zasazovali za konec otroctví. Před 100 lety by se vám smáli za návrh, že by ženy měly mít volební právo. Před 25 lety by vás nazvali perverzním za obhajobu práv gayů. Dnes se nám smějí, když chceme, aby skončilo otroctví zvířat. Jednoho dne se smát nebudou."
- Gary Smith

Není tady

#5 11. 3. 2020 7:46

LENNNA
♥♥♥♥♥♥-

normální chlap napsal(a):

Já myslím, že taková běžná, středně rozežraná domácnost v klidu přežije 14 dní i bez nákupu čehokoliv, pokud poteče voda a půjde elektřina. Sice si nebudou moct vybírat co budou jíst, ale nějaké těstoviny, rýže, čočka, mouka nebo i třeba tvrdý chleba se někde vyhrabe. Pár konzerv má určitě doma taky každý, nějaké sladkosti, flaška okurek, ... Osobně se hladu nebojím smile

Ačkoliv jsme rozežraní až až, tak u nás zásoby fakt nenajdeš. A už vůbec ne na 14 dní. Ani ty konzervy doma nemáme, ani tu rýži či těstoviny...

- Gary Smith

Není tady

#6 11. 3. 2020 9:26

rina
♥♥♥♥♥♥♥

Taky nemám zásoby na měsíc, nebylo to doteď potřeba.
Ale teď je udělám. I ty nepotravinové. Ze stejného důvodu.
Nemám strach z onemocnění, dokonce ani ze smrti. Ale pokud nastane všeobecný chaos, je potřeba být připraven.

Klid v duši přeji všem.

Není tady

#7 11. 3. 2020 10:41

normální chlap
♥♥♥♥♥♥-

Mě vede lenost. Když už jsem v tom krámu, tak vezmu ne jedny špagety, ale pět balíčků a ještě penne a fusilli a ještě pár balíčků a ještě několik a ještě jeden, abych měl aspoň na dva měsíce od nakupování pokoj smile Rýži a čočku zase v Makru, dvacetikilový pytel vyjde levněji než dvacet kilových smile

Upravil(a) normální chlap (11. 3. 2020 10:41)

Není tady

#8 11. 3. 2020 12:22

LENNNA
♥♥♥♥♥♥-

Mě vede lenost. Když už jsem v tom krámu, tak vezmu ne jedny špagety, ale pět balíčků a ještě penne a fusilli a ještě pár balíčků a ještě několik a ještě jeden, abych měl aspoň na dva měsíce od nakupování pokoj smile Rýži a čočku zase v Makru, dvacetikilový pytel vyjde levněji než dvacet kilových smile

No tak u vás doma jste fakt připraveni! tummenuppbig_smile
Neumím si představit dvacet kilo rýže! Nemám ani ten 100g pytlík!

- Gary Smith

Není tady

#9 11. 3. 2020 13:03

Judyna
♥♥♥♥♥♥♥

Tak to já taky zírám. Já si zásoby nedělávám, pokud možno vše kupuji čerstvé. Ale dnes jsem si koupila po půl kg kuřecích steaků a kuřecích stehen do mrazáku. Protože já tam žádné maso nemám. Taky jsem tam frkla jeden chleba a 7 rohlíků. Co se týče mouky a pod., mám od všeho, co je rozdělané, 1 kg navíc. Konzervy nemám doma nikdy, ale teď mě napadá, že si možná koupím nějakou paštiku a rybičky. Zásloby sladkostí mám ovšem neustále smile.

Jakmile si uvědomíš svoji pravou hodnotu, bude se okolo tebe točit celý svět.
Rozhodnutí osvobozuje.

Není tady

#10 11. 3. 2020 13:34

rina
♥♥♥♥♥♥♥

Napadla mě taková otázka: Víte o všech zásobách, co momentálně máte doma? Odhadem, jak dlouho by jste s nima vydrželi, kdyby třeba zítra vyšel příkaz nevycházet?

Já po zamyšlení se, jsem za nejdůležitější považovala, aby zůstalo světlo (elektrika) a voda, a nutně dokoupit toaletní papír.

S tímto bych, sice ne zdravě ani chutně, ale ten měsíc zavřená doma vydržela.

Klid v duši přeji všem.

Není tady

#11 11. 3. 2020 14:01

normální chlap
♥♥♥♥♥♥-

Judyna napsal(a):

Konzervy nemám doma nikdy

Ani třeba tuňáka do salátu nebo tak?

Není tady

#12 11. 3. 2020 14:04

normální chlap
♥♥♥♥♥♥-

LENNNA napsal(a):

Neumím si představit dvacet kilo rýže! Nemám ani ten 100g pytlík!

Představ si to jako normální pytlík rýže, stejně dobré, jenom o třetinu levnější a nemusíš ji chodit pořád kupovat big_smile Tedy
jestli ji jíš, samozřejmě smile Doma jsme na ta velkoobchodní balení zvyklí, ono je to navíc v důsledku levnější smile

Není tady

#13 11. 3. 2020 16:22

Judyna
♥♥♥♥♥♥♥

Judyna napsal(a):

Konzervy nemám doma nikdy

Ani třeba tuňáka do salátu nebo tak?

Toho si kupuju v létě, ale ne do zásoby.

Rozhodnutí osvobozuje.

Není tady

#14 11. 3. 2020 16:25

Judyna
♥♥♥♥♥♥♥

Jak je to relativní, že? Normální nákup normálního chlapa jsou pro mě megazásoby. A on si je vlastně nedělá. A já píšu, jak si dělám zásoby a mám po balíčku mouk, těstovin a rýže a dvě platíčka masa v mrazáku.

Rozhodnutí osvobozuje.

Není tady

#15 11. 3. 2020 17:35

rina
♥♥♥♥♥♥♥

75 nakažených

Klid v duši přeji všem.

Není tady

#16 11. 3. 2020 19:27

noral
♥------

Nějak nechápu proč někdo i ted stále váhá,zda si koupit nějakou zásobu potravin.Zřejmě je to bud mladý člověk,nebo člověk který žije na sídlišti a obchod má za rohem nebo ten kdo sjede výtahem v domě kde bydlí a v přízemí má obchod.
Myslím že dnes 11.3.kdy to píšu,jde opravdu do tuhého.
Už jen proto že jsou uzavřeny školy,z toho vyplývá to že spousta lidí zůstala s dětmi doma,nebo je dali prarodičům.Z toho opět vyplývá že ti lidé kteří se celodenně stravovali ve škole a v práci,najednou budou chtít jíst vše doma.A v této situaci zřejmě ten kdo má trochu pud sebezáchovy,raději nejde zbytečně do obchodů,když si může udělat nákup na dva týdny.Mám syna,ten od doby co se oženil,dělají se snachou nákup na týden i více.
Ikdyž tu nebyl žádný koronavirus,dělávala jsem si nákup na týden,samozřejmě na pečivo a nějakou drobnost jsem si zašla,ale velká nákupní centra jsou podle mne semeništěm bacilů a bakterií a naprosto nechápu lidi,kteří tak i s malými dětmi tráví třeba celý víkend někde v nákupáku.Otřesné.4
Já jsem si nakoupila maso,navařila několik druhů jídla a dala do mrazáku.K tomu se udělá příloha a je to.Běžně peču chleba doma,běžně peču něco na plech sladkého ,bábovku a pod.Takže pro mne žádný problém.
Horší to budou mít lidi kteří neumí nic uvařit,upéct a jsou zvyklí vše kupovat,i salát nebo pomazánku jsou líní si udělat.

Není tady

#17 11. 3. 2020 19:48

rina
♥♥♥♥♥♥♥

Tak já jsem dnes, podle svého plánu, šla koupit toaletní papír do zásoby, a při platbě kartou a zadávání pinu jsem se úplně zděsila, co na tom terminále všechno může být.
Valila jsem do drogérky pro dezinfekci, (což mě předtím vůbec nenapadlo) a tam NIC! Ale kdesi vzadu se zdálo že se lidi o něco perou, šla jsem tam, a jako jedna z nich jsem uloupila dvě malinkaté balení po 30ti Kč prodavačce rovnou z vozíku. Ani to nestihla dat do regálu.

Klid v duši přeji všem.

Není tady

#18 11. 3. 2020 19:50

LENNNA
♥♥♥♥♥♥-

Judyna napsal(a):

Jak je to relativní, že? Normální nákup normálního chlapa jsou pro mě megazásoby. A on si je vlastně nedělá. A já píšu, jak si dělám zásoby a mám po balíčku mouk, těstovin a rýže a dvě platíčka masa v mrazáku.

Říkala jsem si úplně to samé! Když se bavíme, jak jsou ta naše prohlášení relativní...

- Gary Smith

Není tady

#19 11. 3. 2020 19:53

noral
♥------

Ještě bych chtěla dodat že za toto všechno můžeme poděkovat lidem kteří i když věděli a doporučovalo se už neodjíždět do Itálie,tak na to kašlali,vysmívali se a stejně tam jeli.Jsou mezi nimi kupodivu i lékaři a jejich rodiny!!

Ted jsou v karanténě a jak jsem se dozvěděla,někteří ji stejně nedodržují.Je naprosto k nevíře,že když jim nezáleží na cizích lidech,podle jejich chování jim nezáleží ani na rodinných příslušnících,rodičích,prarodičích.Vychovali z nich to co vychovali a ted se jim to vrátí.

Stejně tak je neuvěřitelný případ těch "lidí"ze Zlína,kteří maji cestovku a a jeli tam i s klienty i když už se tam jezdit nemělo,pak se zoufale snažili aby překročili na zpáteční cestě hranice ještě před půlnocí,aby se jim karanténa vyhnula.
To udělá jen bezohledné hovězí.

Není tady

#20 11. 3. 2020 19:57

rina
♥♥♥♥♥♥♥

Zapomněla jsem na konzervy pro psy a kočku, a kočkolit.
Uvažuju o mase, to nikdy nekupuji do zásoby, mám malý mražák, radši tam mám zbytky hotových jídel a chleba.

Klid v duši přeji všem.

Není tady

#21 11. 3. 2020 20:03

rina
♥♥♥♥♥♥♥

Když tak přemýšlím, že by zavřeli i VŠECHNY OBCHODY, stejně by bylo nutné aby byly nějaké pojízdné prodejny se vším nejnutnějším, a ani trochu se mi nechce představit si, co by se u nich dělo...

Klid v duši přeji všem.

Není tady

#22 11. 3. 2020 20:06

rina
♥♥♥♥♥♥♥

Jo, a co cigarety pro kuřáky a alkohol?

Klid v duši přeji všem.

Není tady

#23 11. 3. 2020 20:13

rina
♥♥♥♥♥♥♥

noral napsal(a):

Ještě bych chtěla dodat že za toto všechno můžeme poděkovat lidem kteří i když věděli a doporučovalo se už neodjíždět do Itálie,tak na to kašlali,vysmívali se a stejně tam jeli.Jsou mezi nimi kupodivu i lékaři a jejich rodiny!!

Tož sice jiná situace, ale stejný princip, jako když vzorného řidiče "sejme a zabije" opilé nebo zdrogované hovado. Bezohlednost, nezodpovědnost, neobyčejná tupost a hulvátství to je.

Klid v duši přeji všem.

Není tady

#24 11. 3. 2020 20:31

rina
♥♥♥♥♥♥♥

81 nakažených, není co dodat. Podle mě je už každý stý člověk nakažený. A každý stý se vyléčí. Mám docela strach počítat dál.
Jdu spát, ptz. spánek je prý jeden z důležitých faktorů. Přeju vám všem klidnou dobrou noc.

Klid v duši přeji všem.

Není tady

#25 11. 3. 2020 20:33

noral
♥------

Během pár minut už 91!!

Není tady

NÁŠ TIP:
  • Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem na webu pravopisne.cz

• Turistické, populárně – naučné, dětské a zábavné e-knihy. Stáhněte si zdarma e-knihy Jiřího Gleta. Můžete si vytvořit vlastní knihovničku e-knih na svých mobilech a tabletech.

Zápatí