18. září : Váení uivatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to poruení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 18. září : Objevte kouzlo brambor po římsku. Jednoduchý recept, kdy vás tlačí čas i finance! 18. září : Je vám čtyřicet a u řeíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog |
|
|
Palomita napsal(a):
Zaila jsem zvlátní věc.. byla jsem ve skupině lidí, kteří mi úplně nesedli. Nechtěla jsem tam být a pokadé, kdy jsem la v hotelu na svůj pokoj, nefungoval mi klíč. Nelo prostě odemknout. Ale kdy se mnou někdo el, stačilo jen být na stejné chodbě ob dveře, zámek fungoval na první dobrou. Jiným lidem se můj zámek také pokadé otevřel. Pak skupina odjela a já zůstala na hotelu sama. Od té doby jsem s otevíráním dveří problém neměla. Je to vědomý nebo nevědomý ivot? Ano, vysvětlení můe být, e mi jen déle trvá, ne se naučím odemykat dveře
já bych řekla, e jsi dostávala spí nějakou informaci
Vědomý ivot - pro mě znamená být "přítomná", nejednat automaticky, teda jen reagovat.., ale být nastavená na jakési soustředění a uvědomování si skutečnosti i s důsledky. Jo, není to jednoduchý...
zajímavé téma, bohuel sporadické reakce
Není tady
Daří se vám ít vědomě??
Není tady
ado napsal(a):
Palomita napsal(a):
Zaila jsem zvlátní věc.. byla jsem ve skupině lidí, kteří mi úplně nesedli. Nechtěla jsem tam být a pokadé, kdy jsem la v hotelu na svůj pokoj, nefungoval mi klíč. Nelo prostě odemknout. Ale kdy se mnou někdo el, stačilo jen být na stejné chodbě ob dveře, zámek fungoval na první dobrou. Jiným lidem se můj zámek také pokadé otevřel. Pak skupina odjela a já zůstala na hotelu sama. Od té doby jsem s otevíráním dveří problém neměla. Je to vědomý nebo nevědomý ivot? Ano, vysvětlení můe být, e mi jen déle trvá, ne se naučím odemykat dveře
Vědomý ivot - pro mě znamená být "přítomná", nejednat automaticky, teda jen reagovat.., ale být nastavená na jakési soustředění a uvědomování si skutečnosti i s důsledky. Jo, není to jednoduchý...
zajímavé téma, bohuel sporadické reakce
A nebo jsem skrze svou energii vyjadřovala stav svého vědomi
Není tady
ado napsal(a):
Daří se vám ít vědomě??
Řekla bych, e ano. Ale emocím dávám průchod, protoe je to pro můj fyzický i psychický stav to nejlepí, co můu udělat A co jsem nezvládla dřív, dokonaly děti, které mi ukázaly, jak moc je patné jednat, pokud se neovládáme a nechováme se vědomě
Není tady
Palomita napsal(a):
ado napsal(a):
Palomita napsal(a):
zajímavé téma, bohuel sporadické reakceA nebo jsem skrze svou energii vyjadřovala stav svého vědomi
ok, tys předala energii a a odpovědí ty byla taky forma energie...
mám takových záitků straně moc, aale to bude asi proto, e si jich nyní víc vímám, uvědomuji si je. dřív jsem byla jen natvaná, e přila "komplikace" a zdrovačka. Jsou to důleité momenty. Jen je někdy těké je přijmout a přivítat ve chvíli kdy mě "informují". ..takový moment nevhodný k vzdělávání se
Není tady
ado napsal(a):
mám takových záitků straně moc, aale to bude asi proto, e si jich nyní víc vímám, uvědomuji si je. dřív jsem byla jen natvaná, e přila "komplikace" a zdrovačka. Jsou to důleité momenty. Jen je někdy těké je přijmout a přivítat ve chvíli kdy mě "informují". ..takový moment nevhodný k vzdělávání se
Hmm, v takových chvílích nebývám natvaná, spí se ptám "proč se to děje zrovna mě".. v tomto konkrétním případě jsem nala jednoduché řeení. Lidi, se kterými jsem tam nechtěla být, jsem "musela" pouít k odbourání té negativní energie, která byla můj problém. Dalo mi to za vyučenou, abych se nestranila kohokoli, protoe nikdy nevím, koho kdy budu potřebovat A zase vědomě nechci ignorovat svoje vnitřní pocity, které mě zatím větinu ivota vedly tou správnou cestou..
Není tady
Palomita napsal(a):
ado napsal(a):
mám takových záitků straně moc, aale to bude asi proto, e si jich nyní víc vímám, uvědomuji si je. dřív jsem byla jen natvaná, e přila "komplikace" a zdrovačka. Jsou to důleité momenty. Jen je někdy těké je přijmout a přivítat ve chvíli kdy mě "informují". ..takový moment nevhodný k vzdělávání seHmm, v takových chvílích nebývám natvaná, spí se ptám "proč se to děje zrovna mě".. v tomto konkrétním případě jsem nala jednoduché řeení. Lidi, se kterými jsem tam nechtěla být, jsem "musela" pouít k odbourání té negativní energie, která byla můj problém. Dalo mi to za vyučenou, abych se nestranila kohokoli, protoe nikdy nevím, koho kdy budu potřebovat A zase vědomě nechci ignorovat svoje vnitřní pocity, které mě zatím větinu ivota vedly tou správnou cestou..
přesně jak píe.... viz.ádná setkání nejsou náhodná. Ani snad proto, e je jednou bude potřebovat, ale proto, e ti (mi)mají něco říct, ukázat, jako o mně..(tobě) . a je fakt zajímavý to pak ex post si rozebrat. A jetě dalí bonbónek - sledovat svoje reakce na ně (ty lidi). Právě tehdy , kdy jen reaguju, nejednám. kdy jsem v té nevědomosti.
Není tady
Ado, nerozumím poslednímu řádku. Můe mi, prosím tě, vysvětlit, jak to myslí?
Není tady
Někdy se ale musí potkat s lidmi, kteří...no prostě které je lepí nepotkat. O kterých to i ví. Z takových setkání nic dobrého nevzniká a to zlé - ustát to, stojí moc sil. A i kdy si pak řeknu - jo, dobrý, ustálas to, nenechala ses vyprovokovat, stejně taková setkání vysávají a berou. Některým lidem je prostě lepí se vyhýbat, pokud to jde. Nemá cenu se vědomě dostávat do nepohody jen proto, e mi to třeba něco dá. Nedá. Jen to vysiluje.
Není tady
Mám stejnou zkuenost...
Není tady
vrabčák napsal(a):
Ado, nerozumím poslednímu řádku.
Jen poslednímu? Já tedy v téhle diskusi nerozumím vůbec ničemu
Není tady
normální chlap napsal(a):
vrabčák napsal(a):
To vůbec nevadí, pointou diskuzí přece není něčemu rozumět, ale hlavně diskutovat. A nejlépe se diskutuje, pokud člověk o něčem nemá ani páru a snaí se přesvědčit ty, kteří aspoň tuí, e se hluboce mýlí..
Není tady
Judyna napsal(a):
Někdy se ale musí potkat s lidmi, kteří...no prostě které je lepí nepotkat. O kterých to i ví. Z takových setkání nic dobrého nevzniká a to zlé - ustát to, stojí moc sil. A i kdy si pak řeknu - jo, dobrý, ustálas to, nenechala ses vyprovokovat, stejně taková setkání vysávají a berou. Některým lidem je prostě lepí se vyhýbat, pokud to jde. Nemá cenu se vědomě dostávat do nepohody jen proto, e mi to třeba něco dá. Nedá. Jen to vysiluje.
Souhlasím. Také si radi volím společnost se kterou chci trávit čas. V práci je pro mě nejdůleitějí kolektiv a smýlení vedení. Jakmile tohle nefunguje, neudrí mě tam ani vechny prachy a jistoty světa. Ale hodně lidí to má naopak. Aspoň co jsem vypozorovala kolem sebe. Znám případy, kdy mrtě let je v práci vechno patně a vichni jsou zlí a je to na figu a ti lidé tam dnes a denně chodí a nic neudělají pro to, aby mohli říct "jo, jsem spokojená/ý". To by mě nebavilo
Není tady
Palomita napsal(a):
vrabčák napsal(a):
To vůbec nevadí, pointou diskuzí přece není něčemu rozumět, ale hlavně diskutovat. A nejlépe se diskutuje, pokud člověk o něčem nemá ani páru a snaí se přesvědčit ty, kteří aspoň tuí, e se hluboce mýlí..
Aha? 👍
Není tady
Palomita napsal(a):
nejlépe se diskutuje, pokud člověk o něčem nemá ani páru a snaí se přesvědčit ty, kteří aspoň tuí, e se hluboce mýlí..
To je esenciální *) pravda
*) normálně tohle slovo nepouívám, ale chtěl jsem vyhovět duchu zdejí diskuse
Není tady
Sporadická. 🤡
Není tady
Palomita napsal(a):
nejlépe se diskutuje, pokud člověk o něčem nemá ani páru a snaí se přesvědčit ty, kteří aspoň tuí, e se hluboce mýlí..
Krásně to sem zapadlo Pak, e to nejde
Není tady
Kdy se chce, vechno jde. A to je ten vědomý ivot :-).
Není tady
Palomita napsal(a):
Není tady
ado napsal(a):
Daří se vám ít vědomě??
A kdo, prosím, (kromě psychicky naruených jedinců), ije "nevědomě"?
Není tady
Dobrovolně se přiznávám, e ve iju spí nevědomě. Dost podivné sny se mi zdají hojně. A během dne se u mě chvíle, chvilky, okamiky i jetě kratí časové úseky, kdy se ocitnu ve stavu přinejmením změněného vědomí, určitě vyskytnou.
Není tady
To já spím hodně vědomě .
Vzbudím se zpocená, uplakaná, vystresovaná, a fakt nevím, jestli jsem kdesi "byla". Vědomí mi v bezvědomí "čistí" to, co jsem ve vědomí nepobrala.
Ale kdy dám nohy z postele dolu, uvařím si svoji kávičku s mlíčkem, protřu si oči ledovou vodou a vyčistím "chlívek v hubě", bezvědomí polu do hajan a vědomě valím, co den dal. Děkuju mu za vecko.
Není tady
vrabčák napsal(a):
Ado, nerozumím poslednímu řádku. Můe mi, prosím tě, vysvětlit, jak to myslí?
myslím to tak...e (o té reakci, a ne - vědomém jednání). prostě jen zareaguju, tak jak běně dělávám, prostě jako kdy zmáčkne knoflík a automat splní naprogramované zadání, takové zajeté schéma. Ale kdy se "upamatuju" , tak můu jednat vědomě. Třeba se zamyslet a zvolit nejvhodnějí (nejoptimálnějí), prostě takovou zpětnou vazbu jakou chci, kterou umím nejlépe se vemi důsledky, který domyslím. Otázka je samozřejmě úroveň toho, v tomto případě mého, vědomí.
Snad jsem to popsala srozumitelně a děkuju za dotaz Vrabčáku
Není tady
Judyna napsal(a):
Jene Judy, myslím si, e právě tato setkání jsou pro mě (pro nás) nejvýivnějí. Jasně jsou nepříjemný, třeba můou být otravný, vysilující, ale vtip je v tom, e je na mně(na nás), jak si je zpracuju a co si z nich vezmu. Ono se to krásně píe, ale vím, jak je to v reálu těké. Taky se mi do toho nechce, ale snaím se si to uvědomovat co nejčastěji.
Není tady
Palomita napsal(a):
Judyna napsal(a):
Souhlasím. Také si radi volím společnost se kterou chci trávit čas. V práci je pro mě nejdůleitějí kolektiv a smýlení vedení. Jakmile tohle nefunguje, neudrí mě tam ani vechny prachy a jistoty světa. Ale hodně lidí to má naopak. Aspoň co jsem vypozorovala kolem sebe. Znám případy, kdy mrtě let je v práci vechno patně a vichni jsou zlí a je to na figu a ti lidé tam dnes a denně chodí a nic neudělají pro to, aby mohli říct "jo, jsem spokojená/ý". To by mě nebavilo
Jasně , zrovna včera jsem si v práci říkala kolik tam chodí lidí - zaměstnanců - obětí. Obětí ivota, trpitelů.
Není tady