18. září : Váení uivatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to poruení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 18. září : Objevte kouzlo brambor po římsku. Jednoduchý recept, kdy vás tlačí čas i finance! 18. září : Je vám čtyřicet a u řeíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog |
|
|
Rino, bez uráky - vdy´t Ty k tomu handrkování dost přispívá.... Vdy keito jen zaloila nové téma na duchovním, co je dobře. Kolik nových témat se zde otvírá?
Proč Tě to tak točí?
Není tady
Protoe kecy v kleci. Ani to pořádně neumí napsat.
Ty to nevidí, e pořád jen mele to své?
Já kdy to vidím, e jsou to jen prázdné tláchy o ničem, nemůu dál pokračovat v poklonkování a přitakávání.
Není tady
rina napsal(a):
Já kdy to vidím, e jsou to jen prázdné tláchy o ničem, nemůu dál pokračovat v poklonkování a přitakávání.
PS: Co sem teď na mou adresu napíe? Sáhodlouhý příspěvek o mé neschopnosti "duchovně reagovat". Hm, těím se na něj.
Chjo, fuj!
Není tady
rina napsal(a):
rina napsal(a):
Já kdy to vidím, e jsou to jen prázdné tláchy o ničem, nemůu dál pokračovat v poklonkování a přitakávání.PS: Co sem teď na mou adresu napíe? Sáhodlouhý příspěvek o mé neschopnosti "duchovně reagovat". Hm, těím se na něj.
Chjo, fuj!
...a teď jde o to, jestli obsah jejího příspěvku bude vědomý, či nevědomý
Není tady
rina napsal(a):
rina napsal(a):
Já kdy to vidím, e jsou to jen prázdné tláchy o ničem, nemůu dál pokračovat v poklonkování a přitakávání.PS: Co sem teď na mou adresu napíe? Sáhodlouhý příspěvek o mé neschopnosti "duchovně reagovat". Hm, těím se na něj.
Chjo, fuj!
koda slov!
Ale přece jenom jetě zareaguju, Judyno vědomě . Fakt netuím, proč Rino na mě startuje od prvního okamiku, co jsem se tu objevila. Protoe říkám něco, o čem ty nemá páru? Protoe jsi ve věku, kdy u vechno ví, vemu rozumí a nikdo, nikdo ti nebude říkat, e je tomu jinak??? Jene to, co tu prezentuji teď mluvím konkrétně o vědomém ití, to nejsou nějaké plky, moje výmysly, kterými vás tu chci ohromovat, v tvém případě ani oblbovat nebo s tebou soutěit, kdo je chytřejí či duchovnějí. Fakt ne, a nechápu, proč to takhle pociuje... To, co tu říkám, jsou obecně známá fakta, není to nějaký můj výmysl, mluví se o tom vude moně ne na duchovních fórech... Můe si říkat, co chce, e je to blbost, a já nevím co dalího, ale takhle to prostě je. Vichni jsme na tom stejně, nejsme stroje, jak tu někdo napsal, ale je to ve smyslu, e pociujeme emoce. Jde jen o to, si je uvědomovat. Kdy a jak na co reagujeme. Protoe tohle je schováno pod pojmem vědomé ití. Ona toti kadá emoce v naem těle spoutí určité chemické procesy mimochodem tohle taky není z mé hlavy, je to obecně známé, a ty negativní emoce, pokud jsou pořád a často a jsou silné, za čas vyvolají nemoc. Proto je dobré si uvědomovat, co nás kdy dostává. Opravdu si tu nehraju na to, e vechno vím, vemu rozumím, ani nepotřebuju nějaké přitakávače Rino. FAkt ne... Jen jsem se tady na duchovním chtěla podělit o to, co u vím, a co mi v ivotě pomáhá... Stejně tak i o to, e samotná znalost a pochopení neznamená, e se nám vdy bude jen dařit. Sama na vlastní kůi a mnohokrát jsem se přesvědčila, e jedna věc je vědět a druhá se tím v ivotě řídit. Take ne vdy se daří. Ale tady se právě hlásí o slovo to vědomé ití, tj. e alespoň zpětně si uvědomit, jaké emoce námi zacloumaly a proč tomu tak bylo.
A tímto se tu loučím, neb myslím, e jsem řekla ve. Ti, co mají zájem a jsou otevření, si z toho něco vezmou, a ti druzí si dál budou klepat na čelo, e jsem mimo realitu a já nevím co dalího.....
Není tady
Není tady
Judyna napsal(a):
Rino, bez uráky - vdy´t Ty k tomu handrkování dost přispívá.... Vdy keito jen zaloila nové téma na duchovním, co je dobře. Kolik nových témat se zde otvírá?
Proč Tě to tak točí?
Pravda! Navíc keito diskutuje sluně, ráda by diskutovala na téma, které jí zajímá a místo diskuse se do ní hlavně ije
Není tady
rina napsal(a):
Jednak to nejsou prázdné tlachy o ničem, je to jen téma, kterému nerozumí a nic ti neříká. Co není vůbec patně, kadý je nějaký, ne horí či lepí, prostě je to tak. Poklonkovat a přitakávat nemusí nikdo nikde, ani se to tu neděje. Ale chovat se takto? Kde to jsme? Je nás tu u tak málo a je koda se takto chovat, jen odejdou nebo přestanou psát dalí.
Není tady
keito napsal(a):
rina napsal(a):
rina napsal(a):
Chjo, fuj!koda slov!
A tímto se tu loučím, neb myslím, e jsem řekla ve. Ti, co mají zájem a jsou otevření, si z toho něco vezmou, a ti druzí si dál budou klepat na čelo, e jsem mimo realitu a já nevím co dalího.....
Bravo, rino, tak se ti povedlo vypudit dalího člověka
Není tady
Děkuju za pochvalu. Vlákno zůstalo, můete klidně pokračovat v duchovních úvahách, ne?
Není tady
No, vlákno, kam u nikdo nebude mít chu přispívat, jaksi moc nezůstane...
Taky si myslím, e sem Keito přila s něčím hodně zajímavým, co mnohé z nás určitě přivedlo k zamylení. Týká se to i babinetích příznivců - "čtenářů", kteří sem třeba nic nenapíí, ale příspěvky psavců si přelouskají.
Osobně se asi ve větině případů neznáme, ale pro spoustu z nás je právě hodně zajímavé komunikovat s někým takovým. Máme monost být k sobě maximálně upřímní, otevření. Ale i kdy se osobně neznáme, měli bychom si za vech okolností jeden k druhému zachovat takovou tu nejzákladnějí úctu člověka k člověku. Kdy je to vhodné, můeme si dobírat jeden druhého, ale ne se uráet a zbytečně na sebe útočit. Kadý z nás ije v úplně jiných podmínkách, které neznáme. Tak proč si vzájemně ubliovat?
Není tady
vrabče, nesouhlasím.
Není tady
To klidně můe.
Není tady
Jasně. Má teď potřebu řeit, na koho se vaří voda, nebo jestli koná vědomě či nevědomě?
Tím jsem myslela tu nevhodnou dobu.
Není tady
Rino, nech prosím lidi psát, co chtějí. Nechápu, proč je na diskuzi nevhodná doba. Nevhodná doba je na velký flám, ale ne na příspěvky na "duchovním".
Nikdo Tě nenutí na toto vlákno chodit. Nebo má pocit, e kdy to nezajímá Tebe, tak by to nemělo zajímat nikoho?
Není tady
Judyna napsal(a):
Rino, nech prosím lidi psát, co chtějí. Nechápu, proč je na diskuzi nevhodná doba. Nevhodná doba je na velký flám, ale ne na příspěvky na "duchovním".
Nikdo Tě nenutí na toto vlákno chodit. Nebo má pocit, e kdy to nezajímá Tebe, tak by to nemělo zajímat nikoho?
Nemám.
Upravil(a) rina (14. 3. 2020 20:35)
Není tady
To je dobře.
Není tady
Judyna napsal(a):
To je dobře.
Nikoho jsem nenutila, aby nepsala, nebo aby demonstrativně odcházel. Klidně mohla po lidsku reagovat třeba slovy "nesouhlasím s tebou" a pod., ale ona vude, i na vae reakce strkala ty své elaboráty o..., no, je na kadém, co za tím viděl a co si z toho vzal za své.
Upravil(a) rina (15. 3. 2020 11:06)
Není tady
- Keito se snaí otevřít diskuze o něčem ne zrovna obvyklém, ale já mám dojem, e v ne zrovna vhodnou dobu.
Promiň Keito, ale ja jsem z těch, co stojí nohama na zemi, a v době docela vypjaté nemají zájem diskutovat o "věcech nadpozemských".
Kdy to řeknu úpřimně, myslím, e je hodně, nebo docela mimo realitu..., a vpodstatě mi je jedno, jestli mi Andrejka za to dá ban.
- Jasně, ty jsi hodná Judy.
Já jsem zlá rina.
Čas ukáe, kdo měl pravdu..., no a moná u ani není tak dlouhej
- Jo, plkat o blbostech, to je ono!
- TY plká o blbostech!
- Kecy v kleci.
- Jako co bys chtěla od adminů? Abych nemohla vyjádřit svůj názor?
Plkání o ničem jsi hodila do ringu ty!
Já u jsem stará bába, a ty bude kdákat něco o dětinskosti?
Ty e tady duchovně diskutuje? Vdy kadému jenom říká, e vecko je jinak a e u má vechno odito a zmáknuto.
To je duchaplná diskuze na duchovním?
-
-
Kdy zůstali, spí jen čtou? Nebo obsah duchovního vlákna klesnul na úroveň handrkování se o tom, kdo je duchovně vyspělejí?
- Protoe kecy v kleci. Ani to pořádně neumí napsat.
- Děkuju za pochvalu. Vlákno zůstalo, můete klidně pokračovat v duchovních úvahách, ne?
- vrabče, nesouhlasím.
- Jasně. Má teď potřebu řeit, na koho se vaří voda, nebo jestli koná vědomě či nevědomě?
- Nemám.
- Nikoho jsem nenutila, aby nepsala, nebo aby demonstrativně odcházel. Klidně mohla po lidsku reagovat třeba slovy "nesouhlasím s tebou" a pod., ale ona vude, i na vae reakce strkala ty své elaboráty o..., no, je na kadém, co za tím viděl a co si z toho vzal za své.
12. 3. 2020 21:40
Judyna
♥♥♥♥♥♥♥
Zpráva
Re: Vědomý x nevědomý ivot
rina napsal(a):
rina napsal(a):
PS: Co sem teď na mou adresu napíe? Sáhodlouhý příspěvek o mé neschopnosti "duchovně reagovat". Hm, těím se na něj.
Chjo, fuj!
...a teď jde o to, jestli obsah jejího příspěvku bude vědomý, či nevědomý
Tohle, Judy, jsem povaovala za tvůj souhlas se mnou ohledně "důleitosti jejích slov".
rina
♥♥♥♥♥♥-
Zpráva
Re: Vědomý x nevědomý ivot
Judyna napsal(a):
Nemám.
Upravil(a) rina (Včera 20:35)
Take:
Upravil(a) rina (15. 3. 2020 14:28)
Není tady
Judyna napsal(a):
rina napsal(a):
rina napsal(a):
Chjo, fuj!...a teď jde o to, jestli obsah jejího příspěvku bude vědomý, či nevědomý
Tuhle Judyninu poznámku jsem pochopila jako nevinný vtip, odlehčení.
Není tady
rina napsal(a):
Jasně. Má teď potřebu řeit, na koho se vaří voda, nebo jestli koná vědomě či nevědomě?
Jo, nacházíme se teď vichni v hodně náročné situaci, ze které jsme znepokojeni. Zabýváme se tedy větinou přednostně tímto děním. Ale Keitiny úvahy se přece týkají kadé doby, ivota obecně. Kdy na to zrovna nemá pomylení nebo náladu, nemusí se tím zabývat.
Hodně lidí teď nepřetritě sleduje aktuální informace, jiní se tím nechtějí krmit celý den a věnují se svým povinnostem, koníčkům atd. Vybírají si to, co jim vyhovuje, ale přitom nezavírají oči před tím, co se děje.
Není tady
vrabčák napsal(a):
Judyna napsal(a):
rina napsal(a):
Chjo, fuj!...a teď jde o to, jestli obsah jejího příspěvku bude vědomý, či nevědomý
Tuhle Judyninu poznámku jsem pochopila jako nevinný vtip, odlehčení.
Naprosto přesně
Není tady
S vědomým kontra nevědomým ivotem je to těké Keito. Ne proto, co bychom chtěli, ale proto, co můeme. Kadý člověk je toti ve skutečnosti limitován svým jástvím, to je ná cenzor, který nás nepustí dál, i kdybychom tím směrem tisíckrát usilovali. A e se v jedinci vyvíjí od nejútlejího věku ve snaze propojit nás s tím příjemným a vechno neblahé pro nae vnímání pokud mono zablokovat. Proč?.. No přece proto, abychom byli astni.
Z čeho vyplývá: Myslí to s námi dobře. Komu jinému by na nás tolik záleelo, kdy ne přímo jemu?.. Ale vekeré závěry svých hodnocení vede k smyslovým receptorům, zatímco těstí není smyslového charakteru. Tento věčný omyl jáství vzniká z toho, e astné okamiky do nás mohou vstoupit jen skrze nae smysly. Proto, kdy jáství vyhodnotí situaci, odesílá poadavek po evokování záitku znovu ke smyslům. A tak z nás vlastně v touze po naem naplnění činí otroky smyslů. A těstí samo se nad námi jen smutně usměje, protoe se od něj vzdalujeme mílovými kroky.
Odtud pochází vechny nae vnitřní problémy. Jak do toho vstupují ti, co milujeme, kdy nás nabádají, abychom jednali správně, jak do toho vstupují ti, co nás hodlají učit a vychovávat i vichni ostatní dalí, kteří by nás někdy nejraději roztrhli vejpůl, jak jim překáíme v tubách a snahách jejich rozletu.
K tomu jsme dostali absolutně svobodnou vůli jednat, jak se nám zlíbí. Nic není dobře nebo patně, můeme cokoli. Jistě to později bude mít dopad do naich vnitřních sfér, ale jak se rozhodneme, je jen na nás. A protoe vesmír a jeho prostor je tvárný, přizpůsobí se kadé mylence, kadé ideji, kterou schválí nae jáství, čeká nás dlouhá, předlouhá cesta, ne vůbec pochopíme princip, jak si s námi nae vlastní mysl zahrála. Ten nebetyčný klam naeho ega, kterému jsme ve své bezbřehé naivitě uvěřili, a jak si nás potom ujařmilo, zcenzurovalo kadou nai tvůrčí mylenku vedoucí ke svobodě a nedovolilo nám vzlétnout.
Není tady
Je skutečností e vědomě ít v přítomném okamiku není věc snadná bez dlouholeté praxe třeba a k úplnému probuzení a podle osobního dlouholetého pozorování bych řekla,e pro jedince kterých se smysl vědomého ití zatím ani vůbec nijak nedotkl,je to zatím cesta na kterou se nemůou vydat.
A přitom smysl vědomého ití je nepochybně zásadní ke svobodnému a astnějímu, astnému ivotu.
Bez vědomi si (uvědomováni si ) vlastních mentálních a tělesných procesů ( mylenky,představy, reakce- jednání atd ) v přítomném okamiku si nelze zároveň přirozeně uvědomovat,e si je právě neuvědomujeme. A tomu říkáme nevědomě ít a to znamená být sám proti sobě.
Take jo, snaím se. 😅
Není tady
Zaila jsem zvlátní věc.. byla jsem ve skupině lidí, kteří mi úplně nesedli. Nechtěla jsem tam být a pokadé, kdy jsem la v hotelu na svůj pokoj, nefungoval mi klíč. Nelo prostě odemknout. Ale kdy se mnou někdo el, stačilo jen být na stejné chodbě ob dveře, zámek fungoval na první dobrou. Jiným lidem se můj zámek také pokadé otevřel. Pak skupina odjela a já zůstala na hotelu sama. Od té doby jsem s otevíráním dveří problém neměla. Je to vědomý nebo nevědomý ivot? Ano, vysvětlení můe být, e mi jen déle trvá, ne se naučím odemykat dveře
Není tady