Oznámení

18. září : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení!

18. září : Objevte kouzlo brambor po římsku. Jednoduchý recept, když vás tlačí čas i finance!

18. září : Je vám čtyřicet a už řešíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog

#26 12. 3. 2020 20:20

Judyna
♥♥♥♥♥♥♥

Re: Vědomý x nevědomý život

Rino, bez urážky - vždy´t Ty k tomu handrkování dost přispíváš.... Vždy keito jen založila nové téma na duchovním, což je dobře. Kolik nových témat se zde otvírá?
Proč Tě to tak točí?

Jakmile si uvědomíš svoji pravou hodnotu, bude se okolo tebe točit celý svět.
Rozhodnutí osvobozuje.

Není tady

#27 12. 3. 2020 20:47

rina
♥♥♥♥♥♥♥

Protože kecy v kleci. Ani to pořádně neumí napsat.
Ty to nevidíš, že pořád jen mele to své?
Já když to vidím, že jsou to jen prázdné tláchy o ničem, nemůžu dál pokračovat v poklonkování a přitakávání.

Klid v duši přeji všem.

Není tady

#28 12. 3. 2020 21:08

rina
♥♥♥♥♥♥♥

rina napsal(a):

Já když to vidím, že jsou to jen prázdné tláchy o ničem, nemůžu dál pokračovat v poklonkování a přitakávání.

PS: Co sem teď na mou adresu napíše? Sáhodlouhý příspěvek o mé neschopnosti "duchovně reagovat". Hm, těším se na něj.
Chjo, fuj!

Klid v duši přeji všem.

Není tady

#29 12. 3. 2020 21:40

Judyna
♥♥♥♥♥♥♥

rina napsal(a):

rina napsal(a):

PS: Co sem teď na mou adresu napíše? Sáhodlouhý příspěvek o mé neschopnosti "duchovně reagovat". Hm, těším se na něj.
Chjo, fuj!

...a teď jde o to, jestli obsah jejího příspěvku bude vědomý, či nevědomý smile

Rozhodnutí osvobozuje.

Není tady

#30 13. 3. 2020 11:16

keito
♥♥♥♥♥--
Místo: Unhoš
Web

rina napsal(a):

rina napsal(a):

Chjo, fuj!

Škoda slov!
Ale přece jenom ještě zareaguju, Judyno – vědomě wink. Fakt netuším, proč Rino na mě startuješ od prvního okamžiku, co jsem se tu objevila. Protože říkám něco, o čem ty nemᚠpáru? Protože jsi ve věku, kdy už všechno víš, všemu rozumíš a nikdo, nikdo ti nebude říkat,  že je tomu jinak???va Jenže to, co tu prezentuji – teď mluvím konkrétně o „vědomém“ žití, to nejsou nějaké plky, moje výmysly, kterými vás tu chci ohromovat, v tvém případě ani  oblbovat nebo s tebou soutěžit, kdo je chytřejší či duchovnější. Fakt ne, a nechápu, proč to takhle pociuješ...va To, co tu říkám, jsou obecně známá fakta, není to nějaký můj výmysl, mluví se o tom všude možně než na duchovních  fórech... Můžeš si říkat, co chceš, že je to blbost, a já nevím co dalšího, ale takhle to prostě je. stolt Všichni jsme na tom stejně, nejsme stroje, jak tu někdo napsal, ale je to ve smyslu, že pociujeme emoce. Jde jen o to, si je uvědomovat. Kdy a jak na co reagujeme. Protože tohle je „schováno“ pod pojmem vědomé žití. Ona totiž každá emoce v našem těle spouští určité chemické procesy – mimochodem tohle taky není z mé hlavy, je to obecně známé, a ty negativní emoce, pokud jsou pořád a často a jsou silné,  za čas vyvolají nemoc. Proto je dobré si uvědomovat, co nás kdy „dostává“. Opravdu si tu nehraju na to, že všechno vím, všemu rozumím, ani nepotřebuju nějaké přitakávače – Rino. FAkt ne... Jen jsem se tady – na duchovním – chtěla podělit o to, co už vím, a co mi v životě pomáhá... Stejně tak i o to, že samotná znalost a pochopení neznamená, že se nám vždy bude  jen dařit. Sama na vlastní kůži a mnohokrát wink jsem se přesvědčila, že jedna věc je vědět a druhá se tím v životě řídit. Takže ne vždy se daří. Ale tady se právě „hlásí o slovo“ to vědomé žití, tj. že alespoň zpětně si uvědomit, jaké emoce námi zacloumaly a proč tomu tak bylo.
A tímto se tu loučím, neb myslím, že jsem řekla vše. Ti, co mají zájem  a jsou otevření, si z toho něco vezmou, a ti druzí si dál budou klepat na čelo, že jsem mimo realitu a já nevím co dalšího.....

Není tady

#31 13. 3. 2020 11:30

rina
♥♥♥♥♥♥♥

vavava fuckyou

Klid v duši přeji všem.

Není tady

#32 13. 3. 2020 13:16

LENNNA
♥♥♥♥♥♥-

Judyna napsal(a):

Rino, bez urážky - vždy´t Ty k tomu handrkování dost přispíváš.... Vždy keito jen založila nové téma na duchovním, což je dobře. Kolik nových témat se zde otvírá?
Proč Tě to tak točí?

Pravda! tummenupp Navíc keito diskutuje slušně, ráda by diskutovala na téma, které jí zajímá a místo diskuse se do ní hlavně šije sad

"Před 150 lety by vás považovali za blázny, pokud byste se zasazovali za konec otroctví. Před 100 lety by se vám smáli za návrh, že by ženy měly mít volební právo. Před 25 lety by vás nazvali perverzním za obhajobu práv gayů. Dnes se nám smějí, když chceme, aby skončilo otroctví zvířat. Jednoho dne se smát nebudou."
- Gary Smith

Není tady

#33 13. 3. 2020 13:22

LENNNA
♥♥♥♥♥♥-

rina napsal(a):

Jednak to nejsou prázdné tlachy o ničem, je to jen téma, kterému nerozumíš a nic ti neříká. Což není vůbec špatně, každý je nějaký, ne horší či lepší, prostě je to tak. Poklonkovat a přitakávat nemusí nikdo nikde, ani se to tu neděje. Ale chovat se takto? Kde to jsme? sad  Je nás tu už tak málo a je škoda se takto chovat, jen odejdou nebo přestanou psát další.

"Před 150 lety by vás považovali za blázny, pokud byste se zasazovali za konec otroctví. Před 100 lety by se vám smáli za návrh, že by ženy měly mít volební právo. Před 25 lety by vás nazvali perverzním za obhajobu práv gayů. Dnes se nám smějí, když chceme, aby skončilo otroctví zvířat. Jednoho dne se smát nebudou."
- Gary Smith

Není tady

#34 13. 3. 2020 13:25

LENNNA
♥♥♥♥♥♥-

keito napsal(a):

rina napsal(a):

rina napsal(a):

Chjo, fuj!

Škoda slov!

A tímto se tu loučím, neb myslím, že jsem řekla vše. Ti, co mají zájem  a jsou otevření, si z toho něco vezmou, a ti druzí si dál budou klepat na čelo, že jsem mimo realitu a já nevím co dalšího.....

Bravo, rino, tak se ti povedlo vypudit dalšího člověka sad

- Gary Smith

Není tady

#35 13. 3. 2020 13:31

rina
♥♥♥♥♥♥♥

Děkuju za pochvalu. Vlákno zůstalo, můžete klidně pokračovat v duchovních úvahách, ne?

Klid v duši přeji všem.

Není tady

#36 13. 3. 2020 15:56

vrabčák
♥♥♥♥♥♥♥

No, vlákno, kam už nikdo nebude mít chu přispívat, jaksi moc nezůstane... sad
Taky si myslím, že sem Keito přišla s něčím hodně zajímavým, co mnohé z nás určitě přivedlo k zamyšlení. smile Týká se to i babinetích příznivců - "čtenářů", kteří sem třeba nic nenapíší, ale příspěvky psavců si přelouskají. big_smile
Osobně se asi ve většině případů neznáme, ale pro spoustu z nás je právě hodně zajímavé komunikovat s někým takovým. Máme možnost být k sobě maximálně upřímní, otevření. Ale i když se osobně neznáme, měli bychom si za všech okolností jeden k druhému zachovat takovou tu nejzákladnější úctu člověka k člověku. Když je to vhodné, můžeme si dobírat jeden druhého, ale ne se urážet a zbytečně na sebe útočit. Každý z nás žije v úplně jiných podmínkách, které neznáme. Tak proč si vzájemně ubližovat? stolt

Je zcela zbytečné se ptát, jaký má život smysl.
Má takový smysl, jaký mu dáme.
                                                           Seneca

Není tady

#37 13. 3. 2020 21:30

rina
♥♥♥♥♥♥♥

vrabče, nesouhlasím.kapitulation

Klid v duši přeji všem.

Není tady

#38 14. 3. 2020 15:39

vrabčák
♥♥♥♥♥♥♥

To klidně můžeš. smile

Seneca

Není tady

#39 14. 3. 2020 19:45

rina
♥♥♥♥♥♥♥

Jasně. Mᚠteď potřebu  řešit, na koho se vaří voda, nebo jestli konᚠvědomě či nevědomě?

Tím jsem myslela tu nevhodnou dobu.

Klid v duši přeji všem.

Není tady

#40 14. 3. 2020 20:01

Judyna
♥♥♥♥♥♥♥

Rino, nech prosím lidi psát, co chtějí. Nechápu, proč je na diskuzi nevhodná doba. Nevhodná doba je na velký flám, ale ne na příspěvky na "duchovním".
Nikdo Tě nenutí na toto vlákno chodit. Nebo mᚠpocit, že když to nezajímá Tebe, tak by to nemělo zajímat nikoho?

Rozhodnutí osvobozuje.

Není tady

#41 14. 3. 2020 20:34

rina
♥♥♥♥♥♥♥

Judyna napsal(a):

Rino, nech prosím lidi psát, co chtějí. Nechápu, proč je na diskuzi nevhodná doba. Nevhodná doba je na velký flám, ale ne na příspěvky na "duchovním".
Nikdo Tě nenutí na toto vlákno chodit. Nebo mᚠpocit, že když to nezajímá Tebe, tak by to nemělo zajímat nikoho?

Nemám.

Upravil(a) rina (14. 3. 2020 20:35)

Klid v duši přeji všem.

Není tady

#42 14. 3. 2020 22:15

Judyna
♥♥♥♥♥♥♥

To je dobře.

Rozhodnutí osvobozuje.

Není tady

#43 15. 3. 2020 9:52

rina
♥♥♥♥♥♥♥

Judyna napsal(a):

To je dobře.

Nikoho jsem nenutila, aby nepsala, nebo aby demonstrativně odcházel. Klidně mohla po lidsku reagovat třeba slovy "nesouhlasím s tebou" a pod., ale ona všude, i na vaše reakce strkala ty své elaboráty o..., no, je na každém, co za tím viděl a co si z toho vzal za své.

Upravil(a) rina (15. 3. 2020 11:06)

Klid v duši přeji všem.

Není tady

#44 15. 3. 2020 14:25

rina
♥♥♥♥♥♥♥

- Keito se snaží otevřít diskuze o něčem ne zrovna obvyklém, ale já mám dojem, že v ne zrovna vhodnou dobu.
Promiň Keito, ale ja jsem z těch, co stojí nohama na zemi, a v době docela vypjaté nemají zájem diskutovat o "věcech nadpozemských".

Když to řeknu úpřimně, myslím, že je hodně, nebo docela mimo realitu..., a vpodstatě mi je jedno, jestli mi Andrejka za to dá ban.

- Jasně, ty jsi hodná Judy.
Já jsem zlá rina.
Čas ukáže, kdo měl pravdu..., no a možná už ani není tak dlouhej…

- Jo, plkat o blbostech, to je ono!

- TY plkᚠo blbostech!

- Kecy v kleci.

- Jako co bys chtěla od adminů? Abych nemohla vyjádřit svůj názor?
Plkání o ničem jsi hodila do ringu ty!
Já už jsem stará bába, a ty budeš kdákat něco o dětinskosti?
Ty že tady duchovně diskutuješ? Vždy každému jenom říkáš, že všecko je jinak a že už mᚠvšechno odžito a zmáknuto.
To je duchaplná diskuze na duchovním?

- va

-
Když zůstali, spíš jen čtou? Nebo obsah duchovního vlákna klesnul na úroveň handrkování se o tom, kdo je duchovně vyspělejší?

- Protože kecy v kleci. Ani to pořádně neumí napsat.

- Děkuju za pochvalu. Vlákno zůstalo, můžete klidně pokračovat v duchovních úvahách, ne?

- vrabče, nesouhlasím.

- Jasně. Mᚠteď potřebu  řešit, na koho se vaří voda, nebo jestli konᚠvědomě či nevědomě?

- Nemám.

- Nikoho jsem nenutila, aby nepsala, nebo aby demonstrativně odcházel. Klidně mohla po lidsku reagovat třeba slovy "nesouhlasím s tebou" a pod., ale ona všude, i na vaše reakce strkala ty své elaboráty o..., no, je na každém, co za tím viděl a co si z toho vzal za své.

12. 3. 2020 21:40
Judyna
♥♥♥♥♥♥♥

Zpráva
rina napsal(a):
rina napsal(a):
Chjo, fuj!
...a teď jde o to, jestli obsah jejího příspěvku bude vědomý, či nevědomý

Tohle, Judy, jsem považovala za tvůj souhlas se mnou ohledně "důležitosti jejích slov". grater

rina
♥♥♥♥♥♥-

Zpráva
Judyna napsal(a):
Nemám.
Upravil(a) rina (Včera 20:35)

Takže: va

Upravil(a) rina (15. 3. 2020 14:28)

Klid v duši přeji všem.

Není tady

#45 15. 3. 2020 17:46

vrabčák
♥♥♥♥♥♥♥

Judyna napsal(a):

rina napsal(a):

rina napsal(a):

Chjo, fuj!

Tuhle Judyninu poznámku jsem pochopila jako nevinný vtip, odlehčení. smile

Seneca

Není tady

#46 15. 3. 2020 18:00

vrabčák
♥♥♥♥♥♥♥

rina napsal(a):

Jasně. Mᚠteď potřebu  řešit, na koho se vaří voda, nebo jestli konᚠvědomě či nevědomě?

Jo, nacházíme se teď všichni v hodně náročné situaci, ze které jsme znepokojeni. sad va Zabýváme se tedy většinou přednostně tímto děním. Ale Keitiny úvahy se přece týkají každé doby, života obecně. Když na to zrovna nemᚠpomyšlení nebo náladu, nemusíš se tím zabývat. stolt
Hodně lidí teď nepřetržitě sleduje aktuální informace, jiní se tím nechtějí krmit celý den a věnují se svým povinnostem, koníčkům atd. Vybírají si to, co jim vyhovuje, ale přitom nezavírají oči před tím, co se děje.

Seneca

Není tady

#47 15. 3. 2020 19:00

Judyna
♥♥♥♥♥♥♥

vrabčák napsal(a):

Judyna napsal(a):

rina napsal(a):

Chjo, fuj!

Tuhle Judyninu poznámku jsem pochopila jako nevinný vtip, odlehčení. smile

Naprosto přesně storstark

Rozhodnutí osvobozuje.

Není tady

#48 15. 3. 2020 21:47

Crabat
♥♥♥♥♥♥-
Místo: Krušné hory

S vědomým kontra nevědomým životem je to těžké Keito. Ne proto, co bychom chtěli, ale proto, co můžeme. Každý člověk je totiž ve skutečnosti limitován svým jástvím, to je nᚠcenzor, který nás nepustí dál, i kdybychom tím směrem tisíckrát usilovali. A že se v jedinci vyvíjí od nejútlejšího věku ve snaze propojit nás s tím příjemným a všechno neblahé pro naše vnímání pokud možno zablokovat. Proč?.. No přece proto, abychom byli šastni.

Z čehož vyplývá: Myslí to s námi dobře. Komu jinému by na nás tolik záleželo, když ne přímo jemu?.. Ale veškeré závěry svých hodnocení vede k smyslovým receptorům, zatímco štěstí není smyslového charakteru. Tento věčný omyl jáství vzniká z toho, že šastné okamžiky do nás mohou vstoupit jen skrze naše smysly. Proto, když jáství vyhodnotí situaci, odesílá požadavek po evokování zážitku znovu ke smyslům. A tak z nás vlastně v touze po našem naplnění činí otroky smyslů. A Štěstí samo se nad námi jen smutně usměje, protože se od něj vzdalujeme mílovými kroky.

Odtud pochází všechny naše vnitřní problémy. Jak do toho vstupují ti, co milujeme, když nás nabádají, abychom jednali správně, jak do toho vstupují ti, co nás hodlají učit a vychovávat i všichni ostatní další, kteří by nás někdy nejraději roztrhli vejpůl, jak jim překážíme v tužbách a snahách jejich rozletu.

K tomu jsme dostali absolutně svobodnou vůli jednat, jak se nám zlíbí. Nic není dobře nebo špatně, můžeme cokoli. Jistě to později bude mít dopad do našich vnitřních sfér, ale jak se rozhodneme, je jen na nás. A protože vesmír a jeho prostor je tvárný, přizpůsobí se každé myšlence, každé ideji, kterou schválí naše jáství, čeká nás dlouhá, předlouhá cesta, než vůbec pochopíme princip, jak si s námi naše vlastní mysl zahrála. Ten nebetyčný klam našeho ega, kterému jsme ve své bezbřehé naivitě uvěřili, a jak si nás potom ujařmilo, zcenzurovalo každou naši tvůrčí myšlenku vedoucí ke svobodě a nedovolilo nám vzlétnout.

Crabat

Není tady

#49 17. 3. 2020 15:07

Hiro
♥------

Je skutečností že vědomě žít v přítomném okamžiku není věc snadná bez dlouholeté praxe třeba až k úplnému probuzení  a podle osobního dlouholetého pozorování bych řekla,že pro jedince kterých se smysl vědomého žití zatím ani vůbec nijak nedotkl,je to zatím cesta na kterou se nemůžou vydat.
A přitom smysl vědomého žití je nepochybně zásadní ke svobodnému a šastnějšímu, šastnému životu.
Bez vědomi si (uvědomováni si ) vlastních mentálních a tělesných procesů ( myšlenky,představy, reakce- jednání atd ) v přítomném okamžiku si nelze zároveň přirozeně uvědomovat,že si je právě neuvědomujeme. A tomu říkáme nevědomě žít a to znamená být sám proti sobě.
TakŸe jo, snažím se. 😅

Není tady

#50 19. 3. 2020 18:38

Palomita
♥♥♥♥♥♥-

Zažila jsem zvláštní věc.. byla jsem ve skupině lidí, kteří mi úplně nesedli. Nechtěla jsem tam být a pokaždé, když jsem šla v hotelu na svůj pokoj, nefungoval mi klíč. Nešlo prostě odemknout. Ale když se mnou někdo šel, stačilo jen být na stejné chodbě ob dveře, zámek fungoval na první dobrou. Jiným lidem se můj zámek také pokaždé otevřel. Pak skupina odjela a já zůstala na hotelu sama. Od té doby jsem s otevíráním dveří problém neměla. Je to vědomý nebo nevědomý život? smile Ano, vysvětlení může být, že mi jen déle trvá, než se naučím odemykat dveře big_smile

Kdo chce hledá způsoby, kdo nechce hledá důvody.

Není tady

NÁŠ TIP:
  • Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem na webu pravopisne.cz

Zápatí