18. září : Váení uivatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to poruení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 18. září : Objevte kouzlo brambor po římsku. Jednoduchý recept, kdy vás tlačí čas i finance! 18. září : Je vám čtyřicet a u řeíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog |
|
|
No, vidím, e buď nikdo neví, co tím chtěl básník (v tomto případě já ) říci, nebo nemáte odvahu přijít se svým názorem na trh. Já teda vysvětlím, co se pod těmito slovy skrývá. Tentokrát nejde o nic tajemného, ani o minulé-budoucí ivoty, ani o karmu, ani o reinkarnaci , ale jen a jen o toto:
vědomý ivot je ten, kdy si uvědomujeme kadou svou mylenku, kadou svou reakci na dění kolem nás (nebo alespoň větinu z nich ).....
A nevědomý ivot je paklie si nic z toho neuvědomujeme a ijeme jako "naprogramovaní roboti". Co značí, e nás a ná ivot ovládají různá přesvědčení, bloky, programy, které jsme si někdy, větinou v dětství, vytvořili, stanovili jako ochranu před nějakým zraněním, emočním zraněním. Myleno na úrovni podvědomí. Na vědomé úrovni o tom toti nevíme, nebo si to spí nepamatujeme.... A jetě dovysvětlení - to je to, kdy na určité situace vdy reagujeme stejnými emocemi, větinou neadekvátně té přísluné situaci....
Take znovu vznáím dotaz - jak jste na tom vy?
Upravil(a) keito (10. 3. 2020 18:15)
Není tady
Tak já nevím. Snaím se o ten vědomý, ale protoe kadého ovlivňuje jeho okolí, způsob výchovy, geny a já nevím, co jetě, tak i ten nevědomý. Jinak to snad ani nejde?
Moná je důleité si uvědomit, jakým způsobem reaguji na určité situace a zamyslet se nad tím. A pokud uznám za vhodné, budu se snait svoje reakce změnit.
Anebo jetě jinak - člověk je obdařen rozumem, take vdy ije vědomý ivot.
Není tady
Ale spoustu věcí vykonáváme automaticky nebo aspoň mechanicky a myslíme v tu chvíli třeba na něco úplně jiného.
A co teprv, kdy se člověk bezhlavě zamiluje!?! Sám se pak nestačí divit , čeho veho je schopen. Dělá vědomě i to, co zrovna moc rozumné není.
Není tady
To je pravda.
Není tady
Keito se snaí otevřít diskuze o něčem ne zrovna obvyklém, ale já mám dojem, e v ne zrovna vhodnou dobu.
Promiň Keito, ale ja jsem z těch, co stojí nohama na zemi, a v době docela vypjaté nemají zájem diskutovat o "věcech nadpozemských".
Kdy to řeknu úpřimně, myslím, e je hodně, nebo docela mimo realitu..., a vpodstatě mi je jedno, jestli mi Andrejka za to dá ban.
Není tady
rina napsal(a):
Keito se snaí otevřít diskuze o něčem ne zrovna obvyklém, ale já mám dojem, e v ne zrovna vhodnou dobu.
Promiň Keito, ale ja jsem z těch, co stojí nohama na zemi, a v době docela vypjaté nemají zájem diskutovat o "věcech nadpozemských".
Kdy to řeknu úpřimně, myslím, e je hodně, nebo docela mimo realitu..., a vpodstatě mi je jedno, jestli mi Andrejka za to dá ban.
To si nemyslím. Keitina vlákna jsou zajímavá a určitě je dobré se nad nimi zamyslet a to v kadé době.
Není tady
Jasně, ty jsi hodná Judy.
Já jsem zlá rina.
Čas ukáe, kdo měl pravdu..., no a moná u ani není tak dlouhej
Není tady
rina napsal(a):
Jasně, ty jsi hodná Judy.
Já jsem zlá rina.
Čas ukáe, kdo měl pravdu..., no a moná u ani není tak dlouhej
Ale vůbec ne. To je přece věc názoru. A nekapituluj . Ve nakonec dobře dopadne. Těkosti jsou od toho, aby se překonávaly.
Není tady
Sorry, byla jsem mimo....tak jen v rychlosti k poslednímu příspěvku Riny. Připoutím e předchozí témata byla místy drobet nadpozemská, jak jsi to ty sama nazvala , ale zrovna toto je o ití nohama na zemi. Protoe je to o tom, jak na co reagujeme v tomto reálném ivotě. Zda si uvědomujeme, co ta která situace v nás vyvolává, jaké emoce námi případně cloumají. Ano, teď je doba opravdu náročná, pro vechny bez rozdílu, ale moná zrovna takováhle doba nás prověřuje, jak na tom jsme. Jestli reagujeme na to či ono dle nějakého zajetého schématu nebo si uvědomujeme, co se s náma děje.....
Snad to jako vysvětlení alespoň pro tuto chvíli postačí........co????
Není tady
rina napsal(a):
Milá Rino, mimo realitu opravdu nejsem. To, e mám jiný názor ne ty, není o ničem jiném, ne e máme rozdílné názory ... A co se týká vhodného či nevhodného tématu pro tuto "vypjatou" dobu. Kdo určuje, co je a co není vhodné??? Ty snad? Zase je to jen tvůj názor ... Já se domnívám, a teď si asi drobet rejpnu , e "plkat o blbostech" v této vypjaté době je OK, zatímco zamyslet se nad sebou, jak funguju, jak uvauju, jak reaguju na to či ono - OK není ?
A jak jsem psala včera - toto téma je víc ne pozemské. Jde jen o to, zda máme ochotu udělat si "inventuru" ve svém nitru. Ono to fakt někdy nezakodí.... Ale chápu, e kdo na to není zvyklý, nechce se mu do toho, protoe se moná (ale můe za tím být i něco jiného) podvědomě bojí, e by se tak o sobě mohl i něco dozvědět
Není tady
Jo, plkat o blbostech, to je ono!
Není tady
Judyna napsal(a):
Tak já nevím. Snaím se o ten vědomý, ale protoe kadého ovlivňuje jeho okolí, způsob výchovy, geny a já nevím, co jetě, tak i ten nevědomý. Jinak to snad ani nejde?
Moná je důleité si uvědomit, jakým způsobem reaguji na určité situace a zamyslet se nad tím. A pokud uznám za vhodné, budu se snait svoje reakce změnit.
Anebo jetě jinak - člověk je obdařen rozumem, take vdy ije vědomý ivot.
Judyno, kdy se řídíme rozumem, je věc jedna, ale to jak PODVĚDOMĚ emočně reagujeme je věc druhá. Často se nám stane, e i kdy rozumově víme, e je blbost, zbytečné, nebo někdy i nepochopitelné, se rozčilovat nebo litovat, tak nám stejně ty emoce naskočí ...a někdy nás drí kratí či delí dobu....a někdy se v nich i vyrácháme, by víme, e to k ničemu nevede, e nám to jen a jen kodí. No ni?
Není tady
rina napsal(a):
Jo, plkat o blbostech, to je ono!
OK, samozřejmě je kadého věc, čím se zabývá, čemu dá přednost....Ale mezi námi i tohle o něčem svědčí ... A dovolím si citovat přísloví z vedlejího vlákna - Na kadého jednou dojde. Ale neboj , není to o straení, e tě stihne nějaká "morová" rána, ale e tě třeba ivot jednou "dotlačí" k tomu, aby ses nad sebou zamyslela.
A to je právě význam toho přísloví - e kadý jednou bude donucen "pohledět pravdě do očí", a je jedno, v jakém ohledu to bude......a u ho doene to, co kdy udělal, nebo o zastavení se a zamylení se nad sebou....a zase je jedno, proč a co ho k tomu dotlačí a na co ten dotyčný přijde, co objeví
A mimochodem - a teď si rejpnu jetě víc, jsme na duchovním, take tady se tato témata víc ne hodí. Na plkání o ničem je jiných fór opravdu víc ne dost! ....Uf, uf, to se asi nebude líbit
Upravil(a) keito (11. 3. 2020 15:38)
Není tady
TY plká o blbostech!
Není tady
keito napsal(a):
Judyna napsal(a):
Anebo jetě jinak - člověk je obdařen rozumem, take vdy ije vědomý ivot.Judyno, kdy se řídíme rozumem, je věc jedna, ale to jak PODVĚDOMĚ emočně reagujeme je věc druhá. Často se nám stane, e i kdy rozumově víme, e je blbost, zbytečné, nebo někdy i nepochopitelné, se rozčilovat nebo litovat, tak nám stejně ty emoce naskočí ...a někdy nás drí kratí či delí dobu....a někdy se v nich i vyrácháme, by víme, e to k ničemu nevede, e nám to jen a jen kodí. No ni?
Ano, to je pravda. U na to takhle reagoval Vrabčák. A je to i moje vlastní zkuenost a proitek . Ví co, tady jde spí o tu snahu ít vědomý ivot, ale ten nevědomý nás stejně občas dostihne, jeliko nejsme stroje.
Není tady
Judyna napsal(a):
Ano, to je pravda. U na to takhle reagoval Vrabčák. A je to i moje vlastní zkuenost a proitek . Ví co, tady jde spí o tu snahu ít vědomý ivot, ale ten nevědomý nás stejně občas dostihne, jeliko nejsme stroje.
Souhlasím s tebou. Ale je tu jedna zásadní věc. Píe, e někdy zareagujeme podvědomě, protoe nejsme "stroje". Já vím, jak jsi to myslela, ale budu ti oponovat. Protoe to, e podvědomě nějak zareagujeme vypovídá o tom, e právě "stroje" jsme. Vysvětlím. Nae podvědomí je plné velijakého balastu, je to vechno to, co během ivota sesbíráme a od svých rodičů, přátel, ve kole...prostě těch, kteří nás obklopují a vkládají do nás - naeho podvědomí - své pravdy, svá přesvědčení, tvrzení, která větinou - by - nevědomě převezmeme za své. Plus ta, která si vytvoříme my sami. To je to, kdy proijeme nějaké trauma, a je jedno jak je velké, ale pro nás znamená jisté zranění, a my si pak vytvoříme určitou "ochranu", a to je právě něco jako "záchranný program", který nás pak v ivotě ochraňuje, abychom nebyli znovu zraněni. A tohle vechno se ukrývá v tom naem podvědomí. A pak přijde situace, která je podobná té, co nás kdysi zranila, a my "najedeme" na ten "záchranný, obranný program", a zareagujeme dá se říct "roboticky", prostě nevědomě. Větinou neadekvátně. A i kdy víme, e třeba o nic nejde - na té rozumové úrovni (pro porovnání, v dané situaci by člověk tímto programem nezatíený zareagoval naprosto v pohodě), tak nás pak nae emoce přímo válcují.... Ono je to trochu sloitějí, ale tohle je takové hlavní schéma jak fungujeme ve chvíli, kdy "najedeme" na nevědomé ití.
Zatímco v tom vědomém si uvědomujeme v té dané chvíli, co s námi to či ono dělá, co cítíme, jak reagujeme. Co je sice fuka, ale stojí to za to.... Ale přiznejme si, komu se daří být neustále v kontaktu s tím vím, co se děje v naem nitru? Asi nikomu z nás. Ale snaha se taky počítá
Není tady
Kecy v kleci.
Není tady
rina napsal(a):
Kecy v kleci.
Kdy si tak čtu, co tu píe, nabízí se otázka, proč sem - na duchovní - vlastně chodí? Jasně, chodí sem kde kdo, nakonec od toho fóra jsou, aby si lidi početli a pokud mají potřebu i diskutovali... A já diskuzi uvítám, neb kadý má jiný názor, na co má samozřejmě právo, a od toho jsou diskuze, aby se o těchto názorech mluvilo, polemizovalo. Ale co tu předvádí ty? Nic tě nezajímá, místo toho, abys diskutovala, reaguje - promiň mi moje vnímání - poněkud trapně, řekla bych a dětinsky . Protoe jinak to tvoje - "kecy v kleci, plkání o blbostech" nemůu ani nazvat... Co si vlastně představuje, e se tady na duchovním bude probírat? Jen takové výkřiky o ničem??? Jene já si mysím, e tohle fórum - alespoň podle názvu se mi to tak jeví - je určeno právě pro taková "těí" témata, která nás donutí se zamyslet. Nad naím ivotem, nad věcmi mezi nebem a zemí, o smyslu ivota ...a dalím a dalím..... A na plkání o ničem jsou fóra jiná
Říkám svůj názor, v klidu a bez emocí, moná e někdo bude mít názor jiný, ale tak u to bývá, e co člověk, to jiné vnímání
Omlouvám se, e trochu fuuju do řemesla adminům , jen jsem měla potřebu zareagovat .
Není tady
Jako co bys chtěla od adminů? Abych nemohla vyjádřit svůj názor?
Plkání o ničem jsi hodila do ringu ty!
Já u jsem stará bába, a ty bude kdákat něco o dětinskosti?
Ty e tady duchovně diskutuje? Vdy kadému jenom říká, e vecko je jinak a e u má vechno odito a zmáknuto.
To je duchaplná diskuze na duchovním?
Není tady
rina napsal(a):
Jako co bys chtěla od adminů? Abych nemohla vyjádřit svůj názor?
Plkání o ničem jsi hodila do ringu ty!
Já u jsem stará bába, a ty bude kdákat něco o dětinskosti?
Ty e tady duchovně diskutuje? Vdy kadému jenom říká, e vecko je jinak a e u má vechno odito a zmáknuto.
To je duchaplná diskuze na duchovním?
Hele, a přijde ti, e tvůj názor - kecy v klecy??? je duchaplná diskuze???
A má dojem, e kdy říkám svůj názor odliný ne je názor ostatních, e to není diskuze? A říkám někde, e mám vechno odito a zmáknuto??? NAopak o něco výe jsem přiznala, e jedno je vědět a druhá věc se tím, co víme, i řídit a ít to...Teda bylo to řečeno jinými slovy, ale podstata byla takováhle...
Tohle téma - vědomý kontra nevědomý ivot - je o tom, uvědomovat si svoje reakce na dění kolem. A tvoje reakce je vdy stejná - vdy jde do útoku, nebo nějakou rádoby "vtipnou" hlákou dalí diskuzi zamete do kouta, neb argumenty doly.
A tímto bych dalí diskuzi - teda s tebou - ukončila... neb nemá smysl....HOWGH !
POkud se někdo vyjádří k tématu, ráda budu v diskuzi pokračovat. A ano, vysvětlovat, jak to vnímám já. A je na kadém, zda můj názor přijme nebo se mnou bude polemizovat.
A poslední - admini jsou tu od toho, aby diskuze nějakým způsobem "hlídali" a usměrňovali. Zatím nemám pocit, e bych - já sama - vybočovala z nějakých sluných mezí. A pokud se jim bude zdát, e ano, klidně vyklidím pole. Nemám s tím problém ....Jen jsem tu nadhodila pár témat k zamylení, a na kadém je, aby si udělal svůj názor a podle toho buď zareagoval nebo se jen zamyslel. Ale přijde mi, e zde se nediskutuje, jen se buď tie přihlíí nebo se dohaduje. A to je velká koda....
No nic, to byla jen taková moje úvaha, jak to vidím já
Není tady
Není tady
keito napsal(a):
rina napsal(a):
Kecy v kleci.
Kdy si tak čtu, co tu píe, nabízí se otázka, proč sem - na duchovní - vlastně chodí?
Keito, ono to bude moná o tom, e v současné době se tady napříč tématy tak málo diskutuje, e lidé jdou i do diskusí, které nejsou úplně jejich zájmem, tématem... Třeba já chodím číst a občas plácnout hloupost do politiky, které vůbec nerozumím Tato vechna témata vznikla v dobách minulých, kdy se tu diskutovala po tisících příspěvků denně (tipuji), bylo tu plno duchovních lidí a to se pak diskutuje úplně jinak. Lidé odeli, zůstala opravdu jen hrstka, je to velká koda
Není tady
LENNNA napsal(a):
keito napsal(a):
rina napsal(a):
Kecy v kleci.
Kdy si tak čtu, co tu píe, nabízí se otázka, proč sem - na duchovní - vlastně chodí?
Keito, ono to bude moná o tom, e v současné době se tady napříč tématy tak málo diskutuje, e lidé jdou i do diskusí, které nejsou úplně jejich zájmem, tématem... Třeba já chodím číst a občas plácnout hloupost do politiky, které vůbec nerozumím Tato vechna témata vznikla v dobách minulých, kdy se tu diskutovala po tisících příspěvků denně (tipuji), bylo tu plno duchovních lidí a to se pak diskutuje úplně jinak. Lidé odeli, zůstala opravdu jen hrstka, je to velká koda
LENNO, má pravdu. Taky mi dolo, e to tu není jako tomu bylo dřív, kdy to tu opravdu jelo, diskutovalo se, a se z nás kouřilo ..... Nejdřív jsem si říkala, e je to jen touto - momentálně náročnou dobou, e se lidem nechce mluvit, ale spí to bude jak říká, e se větina lidí "přestěhovala" na sociální sítě jako FB, Instagram nebo kdoví kam, ... a ti, co tu zůstali, asi spí jen čtou ne aby se zapojili do diskuzí... Má pravdu, je to velká koda.............Ale s tím se nedá nic dělat......................
Není tady
keito napsal(a):
... a ti, co tu zůstali, asi spí jen čtou ne aby se zapojili do diskuzí... Má pravdu, je to velká koda.............Ale s tím se nedá nic dělat......................
Kdy zůstali, spí jen čtou? Nebo obsah duchovního vlákna klesnul na úroveň handrkování se o tom, kdo je duchovně vyspělejí?
Není tady