|
9.dubna : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 9.dubna : Vaření na chatě či chalupě bez stresu: Tipy na vaření z jedné pánve nebo hrnce. 1.dubna : Jak vznikla záhada ďáblova trojúhelníku: Odhalil ji už Kolumbus? |
|
|

LindaL. napsal(a):
luděk napsal(a):
LindaL. napsal(a):
Je to určitě menší blbost než to, o čem nás tady přesvědčuješ.nemyslím si
To, co jsem uvedla já, včetně toho zákona, se dá dokázat. To, co píšeš Ty, jsou pouze Tvé pocity, domněnky, založené na něčem (karma), co se dokázat nedá.
nojo, to si rozumět nebudem.
Není tady
Na každého nedojde, jen na někoho. 
Není tady

normální chlap napsal(a):
Palomita napsal(a):
Věřím, že svým chováním, jednáním a myšlením člověk přitahuje určité věci, které se mu v životě dějí. Ať už dobré nebo špatné.
Ale to ano, tomu věřím i já :-) Jen si nemyslím, že je to nějaká esotérická síla, ale prostý důsledek vztahů mezi lidmi.
Karmu by som nenazvala ezoterickou silou... ale otázka teda vlastne je, ČO to je ezoterická sila, aká je jej definícia. Ale to, že človek sám svojou formou existencie (kam by som ja prirátala ešte aj rodové programy, vzorce a podvedomie) vytvára životnú cestu, plus ovplyvňuje aj všetko naokolo, to fakt JE - či už to nazveš karma, ohrievadlo, vesmírny zákon š. 1 alebo akokoľvek inak...
Není tady

LidaL: To, co jsem uvedla já, včetně toho zákona, se dá dokázat. To, co píšeš Ty, jsou pouze Tvé pocity, domněnky, založené na něčem (karma), co se dokázat nedá.
A kto potrebuje čokoľvek dokazovať? Spomeň si na Bolka Polívku v ku****šigutentág: "Já taky věřím, madam. že máte piču, aj když jsem ju nikdy neviděl..."
Kto pozná zákonitosti karmy, vidí jej fungovanie - a nepotrebuje nič merať, vážiť, rátať, dokazovať.
Není tady
luděk napsal(a):
LindaL. napsal(a):
luděk napsal(a):
vše co je v svatých knihách se týká života živých věcí , motor sem nepatří.Mě zase napadl při tom povídání o karmě, Newtonův Třetí pohybový zákon - zákon akce a reakce. To je jasné, srozumitelné a není možno si to vykládat, jak se komu chce.
jo, jenže karma je duchovní aspekt který se někdy propisuje do hmotného světa. na hodnocení karmy musíš vstoupit do duchovní dimenze.
Což asi málokdo dokáže a proto je těžké to pochopit, ač se tu moc snažíš...
Není tady

luděk napsal(a):
Můžeš říct, s kolika lidma si rozumíš? 
Není tady
Selima napsal(a):
Kto pozná zákonitosti karmy, vidí jej fungovanie - a nepotrebuje nič merať, vážiť, rátať, dokazovať.
Potřebuje, protože minimálně by měl chtít vědět, jestli je něco opravdu důsledek zákonitostí karmy, nebo něčeho mnohem přízemnějšího (případně jen náhoda). Samozřejmě, nemusí to chtít vědět, každý si může věřit čemu chce, jen by pak neměl počítat s tím, že tomu uvěří i ostatní. A protože na to poznání existuje jasná a jednoduchá cesta, já se jen divím, proč ji zastánci existence karmy nepoužijí 
Není tady

Selima napsal(a):
A kto potrebuje čokoľvek dokazovať? Spomeň si na Bolka Polívku v ku****šigutentág: "Já taky věřím, madam. že máte piču, aj když jsem ju nikdy neviděl..."
![]()
Tohle mě provází celým tímhle vláknem!
Je to sice hodně "švejcovsky české", ale je to "naše". Nějaké karmy, bharmy
inkarnace, další nebo minulé životy, jsou jenom výplodem multikulti...
Je to kravina jako asi dubové vrata!
Víte, co jsou to je dubová vrata?
Není tady
Selima napsal(a):
LidaL: To, co jsem uvedla já, včetně toho zákona, se dá dokázat. To, co píšeš Ty, jsou pouze Tvé pocity, domněnky, založené na něčem (karma), co se dokázat nedá.
A kto potrebuje čokoľvek dokazovať? Spomeň si na Bolka Polívku v ku****šigutentág: "Já taky věřím, madam. že máte piču, aj když jsem ju nikdy neviděl..."![]()
Nikdo nemusí nic dokazovat, pokud mu stačí jen nějaké pocity nebo dohady, je to jeho věc. Ale to zase nestačí mi k tomu, abych tomu věřila.
Upravil(a) LindaL. (11. 12. 2020 20:34)
Není tady
Selima napsal(a):
Spomeň si na Bolka Polívku v ku****šigutentág: "Já taky věřím, madam. že máte piču, aj když jsem ju nikdy neviděl..."
Tento logický faul jsem už četl x-krát, při tom je to nesmysl. Hypotézu, že paní má určitý orgán si mohl ověřit, případně, kdyby ji nějakým řízením osudu neměla, vyvrátit. Víra se naproti tomu týká hypotéz, které jsou z principu neověřitelné.
Není tady
rina napsal(a):
Vrata kterými se vstupuje do dutého dubu? 
Není tady

rina napsal(a):
Vrata kterými se vstupuje do dutého dubu?
Ano
Není tady

Ano
Není tady
Selima napsal(a):
Potřebuje, protože minimálně by měl chtít vědět, jestli je něco opravdu důsledek zákonitostí karmy, nebo něčeho mnohem přízemnějšího (případně jen náhoda). Samozřejmě, nemusí to chtít vědět, každý si může věřit čemu chce, jen by pak neměl počítat s tím, že tomu uvěří i ostatní. A protože na to poznání existuje jasná a jednoduchá cesta, já se jen divím, proč ji zastánci existence karmy nepoužijí
Jenže ten, kdo jí vidí, tak asi nepotřebuje nic víc vědět, on to prostě ví. Přesně jak píše Selima.
Není tady
LindaL. napsal(a):
Selima napsal(a):
A kto potrebuje čokoľvek dokazovať? Spomeň si na Bolka Polívku v ku****šigutentág: "Já taky věřím, madam. že máte piču, aj když jsem ju nikdy neviděl..."![]()
Kto pozná zákonitosti karmy, vidí jej fungovanie - a nepotrebuje nič merať, vážiť, rátať, dokazovať.Nikdo nemusí nic dokazovat, pokud mu stačí jen nějaké pocity nebo dohady, je to jeho věc. Ale to zase nestačí mi k tomu, abych tomu věřila.
Ale my věřit nemusíme. Některé věci jsou nepřenosné, dokud je nezažiješ. Není třeba nic nikomu dokazovat.
Není tady
LENNNA napsal(a):
Selima napsal(a):
Jenže ten, kdo jí vidí, tak asi nepotřebuje nic víc vědět, on to prostě ví. Přesně jak píše Selima.
Ale tak je to v pořádku, každý může vidět co chce a řídit se podle čeho se mu zlíbí. Jen říkám, že není správné, aby ostatním bez důkazu tvrdil, že karma existuje. Nebo že ti, kterým to říká, by se měli usmát, pokývat hlavou a zase to pustit druhým uchem ven 
Není tady
LENNNA napsal(a):
Potřebuje, protože minimálně by měl chtít vědět, jestli je něco opravdu důsledek zákonitostí karmy, nebo něčeho mnohem přízemnějšího (případně jen náhoda). Samozřejmě, nemusí to chtít vědět, každý si může věřit čemu chce, jen by pak neměl počítat s tím, že tomu uvěří i ostatní. A protože na to poznání existuje jasná a jednoduchá cesta, já se jen divím, proč ji zastánci existence karmy nepoužijíJenže ten, kdo jí vidí, tak asi nepotřebuje nic víc vědět, on to prostě ví. Přesně jak píše Selima.
Ale tak je to v pořádku, každý může vidět co chce a řídit se podle čeho se mu zlíbí. Jen říkám, že není správné, aby ostatním bez důkazu tvrdil, že karma existuje. Nebo že ti, kterým to říká, by se měli usmát, pokývat hlavou a zase to pustit druhým uchem ven
Ale samozřejmě že když jí vidí, tak bude říkat, že existuje. To má jako lhát? Navíc jak něco takového dokázat a proč vůbec?
Není tady
LENNNA napsal(a):
Ale samozřejmě že když jí vidí, tak bude říkat, že existuje. To má jako lhát? Navíc jak něco takového dokázat a proč vůbec?
Nemůže lhát, když se jen mýlí :-)
Ale vážně: pokud je to pravda, pak by to měl vědecky popsat pro dobro celého lidstva (čímž se mu karma jen zlepší a lidem, kteří tak konečně uvěří, že by se měli chovat čestně a správně také).
Dokázat se to dá snadno. Karma přece musí mít nějaké příčiny a důsledky (pokud je nemá, je to totéž jako kdyby neexistovala a pravdu mám potom já). Jde jen o to je vědecky popsat. Dejme tomu, že projevem karmy je, že pan P. zmlátil ženu a do 48 hodin na něj spadla pavlač. Pak je nutné tuto kazuistiku zaznamenat, ale současně se musí zaznamenat všechny případy, kdy někdo zmlátil ženu a nic na něj nespadlo, případy kdy pro ženu udělal co ji na očích viděl a stejně na něj spadla pavlač a konečně vyloučit případy třetí proměnné, kdy pán mlátí ženu protože je ožrala a protože jako takový prochlastá všechny peníze, musí bydlet v polorozpadlém opuštěném baráku kde pavlače padají každou chvíli a příhoda má tudíž jiné vysvětlení. Když se tohle shrne, dá se usoudit na to, jestli pavlače padají na lidi se špatnou karmou nebo zcela náhodně a nepředvídatelně na kohokoliv 
Není tady

Ale vážně: pokud je to pravda, pak by to měl vědecky popsat pro dobro celého lidstva (čímž se mu karma jen zlepší a lidem, kteří tak konečně uvěří, že by se měli chovat čestně a správně také).
Dokázat se to dá snadno. Karma přece musí mít nějaké příčiny a důsledky (pokud je nemá, je to totéž jako kdyby neexistovala a pravdu mám potom já). Jde jen o to je vědecky popsat. Dejme tomu, že projevem karmy je, že pan P. zmlátil ženu a do 48 hodin na něj spadla pavlač. Pak je nutné tuto kazuistiku zaznamenat, ale současně se musí zaznamenat všechny případy, kdy někdo zmlátil ženu a nic na něj nespadlo, případy kdy pro ženu udělal co ji na očích viděl a stejně na něj spadla pavlač a konečně vyloučit případy třetí proměnné, kdy pán mlátí ženu protože je ožrala a protože jako takový prochlastá všechny peníze, musí bydlet v polorozpadlém opuštěném baráku kde pavlače padají každou chvíli a příhoda má tudíž jiné vysvětlení. Když se tohle shrne, dá se usoudit na to, jestli pavlače padají na lidi se špatnou karmou nebo zcela náhodně a nepředvídatelně na kohokoliv
Hezky vysvětleno. Odvolávám, že jsi hloupý. Promiň, že jsem to někdy napsala. Mmch., já často psala, že jsi chytrý, rsp. inteligentní. Zřejmě velmi inteligentní, rsp. máš velký rozhled o mnoha věcech.
Pro mne je relevantní, jestli ten tvůj "rozhled o mnoha věcech" je pro obyčejný život důležitý. Teď mám na mysli Šalamouna, který věděl skoro všechno, měl skoro všechno, mohl skoro všechno,... A přesto řekl: Marnost nad marnost...
Není tady

rina napsal(a):
luděk napsal(a):
s hodně ... 
Upravil(a) luděk (12. 12. 2020 23:06)
Není tady
rina napsal(a):
Hezky vysvětleno. Odvolávám, že jsi hloupý.
Děkuji 
rina napsal(a):
Marnost nad marnost
Tak to jsem rád, že jsem jako Šalamoun, neboť často mívám stejný pocit 
Není tady

To je skvělě!
Šalamoun poznal, že nic není nad poznání Boží vůle.
Vím, že ti jeho vůle jedno, takže nemám dál komentář
Není tady

luděk napsal(a):
rina napsal(a):
luděk napsal(a):
s hodně ...
Můžeš říct tak nějak, kolik je to procent lidma z tvého okolí?
Není tady

rina napsal(a):
luděk napsal(a):
rina napsal(a):
Můžeš říct, s kolika lidma si rozumíš?s hodně ...
Můžeš říct tak nějak, kolik je to procent lidma z tvého okolí?
a na duchovni urovni nebo jen tak jako pratele ?
Není tady

Divná otázka. Už nechci, abys mi odpovídal.
Není tady