Oznámení

29. ledna : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení!

29. ledna : Poslední šance pro přezrálé banány? Upečte z nich lahodnou buchtu

6. prosince : Je vám čtyřicet a už řešíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog

#26 27. 7. 2020 14:39

noral
♥------

Re: Na každého jednou dojde

Tak já si myslím že slušní a hodní to od osudu schytávají proto,že to unesou.A že na každou svini se voda vaří ,to je pravda.I to že boží mlýny melou,jen si člověk musí počkat-někdy krátce,někdy déle.Nevím jestli jste si někdo všimli,že život je jako kyvadlo,jednou dole jednou nahoře a tak to jde pořád.A je to u každého,bez výjimky.Je potřeba být dobrý pozorovatel,všímat si,nic zlého nikomu nepřát,i tomu kdo vám přeje to nejhorší,obvykle ze závisti a zloby jeho osoby.Jen si počkat.Mám ve svém okolí pár posměváčků,urýpanců a nepřejících závistivých osob.Všimla jsem si že vždy když mají své období kdy ryjí slovně do okolí a vysílají negativní energii,za pár dnů se jim bud stane něco podobného,v podobě keců jiných lidí,nebo je stihne nějaká jiná nepříjemnost.

Není tady

#27 30. 7. 2020 13:54

luděk
♥♥♥♥♥♥-

noral napsal(a):

Tak já si myslím že slušní a hodní to od osudu schytávají proto,že to unesou.A že na každou svini se voda vaří ,to je pravda.I to že boží mlýny melou,jen si člověk musí počkat-někdy krátce,někdy déle.Nevím jestli jste si někdo všimli,že život je jako kyvadlo,jednou dole jednou nahoře a tak to jde pořád.A je to u každého,bez výjimky.Je potřeba být dobrý pozorovatel,všímat si,nic zlého nikomu nepřát,i tomu kdo vám přeje to nejhorší,obvykle ze závisti a zloby jeho osoby.Jen si počkat.Mám ve svém okolí pár posměváčků,urýpanců a nepřejících závistivých osob.Všimla jsem si že vždy když mají své období kdy ryjí slovně do okolí a vysílají negativní energii,za pár dnů se jim bud stane něco podobného,v podobě keců jiných lidí,nebo je stihne nějaká jiná nepříjemnost.

to pohled esoteriku. ve skutečnosti žádné boží mlýny nemelou. to si člověk konfiguruje v duchovním světě sám. podle svých standartů z tradic nebo kultur. a podle toho má svůj život.
bůh nikdy nikoho netrestá. smile

s blbci není radno diskutovat. udělaj z tebe blbce

Není tady

#28 30. 7. 2020 18:41

Judyna
♥♥♥♥♥♥♥

A jakpak ty tak dobře víš, co dělá či nedělá Bůh? Ty jsi fakt borec.

Jakmile si uvědomíš svoji pravou hodnotu, bude se okolo tebe točit celý svět.
Rozhodnutí osvobozuje.

Není tady

#29 31. 7. 2020 8:24

luděk
♥♥♥♥♥♥-

Judyna napsal(a):

A jakpak ty tak dobře víš, co dělá či nedělá Bůh? Ty jsi fakt borec.

to vyplyva z jeho "zákonu" i když se to zákony vlastně nazvat nedá , když se dostaneš do duchovní oblasti a jednotlivých úrovní "života" v této oblasti ,dostaneš se do vědomí . v tom existují různé druhy bytostí  , žádná z nich nemá pohnutky ve smyslu škodit životu na této i jiných planetách.
hodně těžko se to popisuje protože vibrace v těchto oblastech jsou velice jemné a slova na to nejsou. vlastně ani emoce , naše láskyplné emoce jsou jako slon v porcelánu . smile

s blbci není radno diskutovat. udělaj z tebe blbce

Není tady

#30 23. 8. 2020 14:17

Crabat
♥♥♥♥♥♥-
Místo: Krušné hory

Bůh skutečně nikdy nikoho netrestá, v tom s Luďkem naprosto souhlasím. Ale dokonce ani karma nikdy nikoho netrestá. Karma je energetický zákon, který člověku umožňuje, aby se vyvíjel, tím, že ho staví do opačných rolí, které sám pomáhal definovat a ustavit ve svém životě. Pokud správně a spravedlivě, pak bude jen nastalou situací potěšen, ale pokud se někde dopustil zkratu ve svém myšlení, pak ojojoj, potom mu bude ukrutně zle.

Ale abych se vrátil k původní myšlence tohoto vlákna: Toto rčení se opírá o křesťansky vnímaný základ, tedy Boha spravedlivého, jenž odměňuje dobré a trestá zlé. Bůh ale nezasahuje do světa lidí. Tedy ne tímto způsobem. Avšak jsou tu karmické zákony. (Bohužel, omlouvám se pro ty, kteří v karmu nevěří, ale jenom skrze ni je možné tyto principy pochopit.) A ty způsobí, že v jistém okamžiku se změní polarita a dotyčný člověk bude postaven do přesně opačné situace, kdy jemu je způsobeno to, co sám pro sebe předtím kodifikoval jako vhodné anebo dokonce správné jednání. A dopadne to na něj. Jestliže ve svých předchozích úvahách byl spravedlivý, pak blaze mu, ale pokud něco opomněl, anebo se dopustil úmyslného přehlédnutí, pak pozná na vlastní kůži, jak bylo těm bytostem, na něž jeho jednání dopadlo.

Je lhostejné, jestli to bude v tomto životě anebo příštím. (Až zkrátka nastanou patřičné podmínky ke změně polarity.) Jen my to zpětně nevidíme. Proto to nemůžeme uchopit svou myslí a poučit se z toho. Tudíž jsme schopni opakovat stejnou chybu donekonečna. Aby se tak nedělo, přichází orientální nauky s myšlenkou karmy, kterou předkládají veřejnosti. Díky tomu se i nejprostší člověk může poučit ze zákonů Universa a přestat své vývojové přehmaty opakovat.

Je totiž nepodstatné, jestli v karmu věříme anebo nevěříme. Karma tu existuje jako energetický zákon, jako sluneční záření anebo elektřina. A pokud si sáhneme na fázi, dostaneme ránu. Avšak ta elektřina nás také netrestá, není tam nějaká potměšilá jízlivost, "Tak ty na mě budeš sahat? A já ti za to dám pecku, až se z toho po..!" Je to energie, a ta má své zákony. Tato energie pro naši planetu byla ustavena dávno předtím, než vznikl člověk. Je tady a zůstane tu, dokud planeta bude existovat. A důvod?.. Aby se bytosti, které jsou schopny abstraktně uvažovat, mohly vyvíjet. Bez ní by totiž ustrnuli na zajetých postojích, které by se jim staly kánonem a nikdy je nezměnili.

Bez tohoto obsáhnutí karmických zákonů se nám nutně rčení "na každého jednou dojde" bude jevit jako nahodilé a ne příliš věrohodné. Protože přece (posuzováno z tohoto hlediska a bodu, kde právě stojíme) víme své.

Crabat

Není tady

#31 23. 8. 2020 14:25

Judyna
♥♥♥♥♥♥♥

Je totiž nepodstatné, jestli v karmu věříme anebo nevěříme. Karma tu existuje jako energetický zákon, jako sluneční záření anebo elektřina.

Crabate, nepovažuji se za příliš duchovního člověka, ani bych si nedovolila tvrdit, co dělá či nedělá Bůh - tak jak třeba Luděk, ale toto je snad jasné každému?

Rozhodnutí osvobozuje.

Není tady

#32 23. 8. 2020 14:37

Crabat
♥♥♥♥♥♥-

Ale to je skvělé, Judyno, že to tak vnímáš! Avšak z některých poznámek tady jsem vyvodil, že by tomu tak nemuselo být pro všechny a proto to raději zevrubně rozebírám. Ale děkuji Ti. Moc jsi mě tou úvahou potěšila. tummenupp

Crabat

Není tady

#33 23. 8. 2020 14:55

normální chlap
♥♥♥♥♥♥-

Crabat napsal(a):

Bohužel, omlouvám se pro ty, kteří v karmu nevěří, ale jenom skrze ni je možné tyto principy pochopit.

Pokud ty zákony karmy opravdu existují, tak musí být srozumitelné a prokazatelné bez ohledu na to, zda tomu věřím nebo nevěřím. Jinak jsou to jen takové povídačky smile

Upravil(a) normální chlap (23. 8. 2020 14:55)

Není tady

#34 23. 8. 2020 14:59

Judyna
♥♥♥♥♥♥♥

Zrovna sjem chtěla ke Crabatově chvále podotknout, že já osobně nevěřím, že na každého někdy dojde.
Vyjádřila jsem se k tomu obecně.

Rozhodnutí osvobozuje.

Není tady

#35 23. 8. 2020 15:18

Judyna
♥♥♥♥♥♥♥

...A ještě dodám - aby se člověk mohl vyvíjet, měl by vidět dopady svého jednání (i jednání okolních lidí)ještě za života.
Aby věděl, že když někoho okrade, bude potrestán. Čili že se to nedělá. Býto potrestán až v příštím životě, no  to nevím teda...
Ale kdo tomu věří, tak prosím. Ale pokud to existuje - rozumím tomu,že jde o energii (ne někoho, kdo trestá).
Tak jako když se člověk snaží chovat se dobře ke svému okolí, pak se mu  to vrací. Tedy většinou.
Ale rčení "na každého jednou dojde" je příliš...kategorické. Někomu toho prochází hodně.

Rozhodnutí osvobozuje.

Není tady

#36 23. 8. 2020 15:19

rina
♥♥♥♥♥♥♥

A já zas nevěřím na karmu, reinkarnaci, znovuzrození nebo tak, že se někdo má polepšit, ptz. v předchozím životě zlobil nebo selhal.
Věřím v Boha, jeho zákony a vzkříšení.
Vím, že si ten dar nezasloužím, ale věřím, že ho dostanu.

Klid v duši přeji všem.

Není tady

#37 23. 8. 2020 15:29

normální chlap
♥♥♥♥♥♥-

Judyna napsal(a):

Zrovna sjem chtěla ke Crabatově chvále podotknout, že já osobně nevěřím, že na každého někdy dojde.

To je svatá pravda smile Třeba na takového Urválka, Vaše, Čepičku, Jakeše a spoustu dalších nikdy nedošlo, umřeli z přirozených příčin v klidu ve vysokém věku, obklopeni pečujícím zdravotnickým personálem.

I opačné příklady jsou, ale to mi nepřipadá jako porouchaná karma, ale spíš důsledek toho, že se, sami zločinci, pohybovali mezi zločinci a kulka pro takového Mrázka byla jen otázkou času smile

Není tady

#38 23. 8. 2020 15:31

normální chlap
♥♥♥♥♥♥-

rina napsal(a):

A já zas nevěřím na karmu, reinkarnaci, znovuzrození nebo tak, že se někdo má polepšit, ptz. v předchozím životě zlobil nebo selhal.
Věřím v Boha, jeho zákony a vzkříšení.

A to já nevěřím ani v žádného boha a mám to tudíž ze všech nejjednodušší smile

Není tady

#39 23. 8. 2020 15:42

rina
♥♥♥♥♥♥♥

To máš pravdu. Můžeš hřešit bez výčitek svědomí.

Klid v duši přeji všem.

Není tady

#40 23. 8. 2020 17:34

normální chlap
♥♥♥♥♥♥-

To ne, výčitky svědomí já mívám. Ale pomáhá proti nim půl lžičky jedlé sody, zatímco věřící se musí modlit a žádat o odpuštění.

Není tady

#41 23. 8. 2020 17:39

rina
♥♥♥♥♥♥♥

To není to podstatné, modlit se a žádat o odpuštění. Podstatné je odstranit důvod nečistého svědomí. To je mnohem těžší, ale zároveň účinnější, než luchtat brblavou vodu...

Klid v duši přeji všem.

Není tady

#42 23. 8. 2020 18:29

Palomita
♥♥♥♥♥♥-

Judyna napsal(a):

Souhlasím, také nevěřím, že na každého jednou dojde. Proto ty, kteří si to zaslouží, posílám do zádele rovnou. Nebudu čekat, jestli teda joo nebo neee.. dumbom

Kdo chce hledá způsoby, kdo nechce hledá důvody.

Není tady

#43 23. 8. 2020 19:30

Crabat
♥♥♥♥♥♥-

Lidičky, ale o tom jsem tu přeci hovořil.
Nikdo nebude potrestán. Ať už za jakékoliv činy.
Ani Bůh, ani karma netrestají.
Jen se zkrátka vymění role.
A dotyčný člověk se ocitne v situaci, kde byl předtím ten druhý. Jestli se sám k němu choval slušně a uctivě, pak s ním bude slušně a uctivě jednáno. Tak kde je tu jaký trest? Vlastně ten člověk je odměněn.
Ale jestli se k němu choval povýšeně, neurvale, bezohledně a možná i krutě, pak ovšem pozná, zač je toho loket. Ale ani v tomto případě to není trest. Vždyť on sám vytvořil archetyp takového jednání. Ve své mysli ho schválil a uznal za správný. A přesně podle tohoto archetypu jednání je mu nyní měřeno. A jestli se mu nelíbí? - Ale to je přeci jednoduché, stačí ho poupravit. A jak se to dělá? Stačí prostě do prostoru vykřiknout (tedy nemusíme akusticky, ale uvnitř, v duchu): "Moje vina! Netušil jsem, co dělám a teď je mi to hluboce líto. A přísahám, že už nikdy takové jednání ode mne směrem k druhému člověku nevyjde." A myslet to tak. To je poměrně důležité. Nu a pak si počkat, až tato vzniklá situace dozní (nelze ji totiž utnout v půli) a začít se tedy chovat lépe.

A to je všechno. Žádné zázraky se totiž od nás neočekávají.

Jen ono základní pochopení. Když mně je ubližováno, pak jsem to byl já, kdo tohle vlastně inicioval a celé spustil. Protože všechno se nakonec vrací ke svému zdroji. A upřímně se za to omluvit. Komu? Když nejsou patrné souvislosti, pak alespoň Universu (křesťané samozřejmě Bohu). A uvidíte, že se to změní.

Crabat

Není tady

#44 23. 8. 2020 19:51

Palomita
♥♥♥♥♥♥-

Crabat napsal(a):

Jen ono základní pochopení. Když mně je ubližováno, pak jsem to byl já, kdo tohle vlastně inicioval a celé spustil. Protože všechno se nakonec vrací ke svému zdroji. A upřímně se za to omluvit. Komu? Když nejsou patrné souvislosti, pak alespoň Universu (křesťané samozřejmě Bohu). A uvidíte, že se to změní.

Jo, tohle by ocenily třeba děti z Kuřimi a další týrané a zneužívané děti. Že to vlastně způsobily ony a zasloužily si to. Takhle to přece vůbec nefunguje. dumbom I v dospělosti, když se k "oběti" někdo chová zle, neznamená to, že za to může!!!! va

Není tady

#45 23. 8. 2020 20:01

normální chlap
♥♥♥♥♥♥-

... Archetyp ... Universum ... Bůh ... 

V podstatě popisuješ jednoduché a známé věci, jen mi není jasné, proč to prezentuješ tak příšerně komplikovaným způsobem a šroubovaným jazykem? big_smile big_smile big_smile

Není tady

#46 23. 8. 2020 20:39

Crabat
♥♥♥♥♥♥-

Asi jsem zvyklý takhle uvažovat, Chlape, co já vím. Tohle nemohu dost dobře posoudit. smile

Crabat

Není tady

#47 23. 8. 2020 20:48

Crabat
♥♥♥♥♥♥-

Ne, takhle přímočaře za to skutečně nemůže, Palomito, to by byla hloupost si to myslet. Ten, komu je ubližováno, tomu je ubližováno a rozhodně to není pachatel. Ale ty vnitřní souvislosti tam jsou. A jen odtud se to dá rozklíčovat a mentálně se z toho vysvobodit. Jinak nás ony traumatizující zážitky také mohou pronásledovat celý život a poneseme je ve svém vědomí jako cejch.

Crabat

Není tady

#48 23. 8. 2020 20:51

rina
♥♥♥♥♥♥♥

Chjo!
Jasně, že můžete na Crabatově psaní najít něco, co mu můžete vyčíst.
Často s ním nesouhlasím, ale jeho psaní je jako "hlazení po duši", takové laskavé, že ani když s tím nesouhlasíte, nedokážete říct NEMÁŠ PRAVDU!

Nebo teda aspoň já ne.
Nikdy bych mu nedokázala říct, jako třeba Petrovi, že je blb.
Prostě NE!

Klid v duši přeji všem.

Není tady

#49 23. 8. 2020 20:53

Palomita
♥♥♥♥♥♥-

Nevím co myslíš "vnitřními souvislostmi", ale z mé zkušenosti ti, kteří ubližovali a pak se jim dělo něco zlého, to nikdy nepřičítali svému předchozímu konání. Vždy spatřovali vinu u těch ostatních. Nevím o žádném napraveném hříšníkovi. Tím netvrdím, že nejsou wink

Není tady

#50 23. 8. 2020 20:55

Judyna
♥♥♥♥♥♥♥

Tak toto ne. Pokud mi je ubližováno, nějak se k tomu musím postavit a zvládnout to, ale ne tak, že si řeknu, že si to zasloužím.
Toto tvrzení mi silně vadí a hodně se mě to dotýká. Moje kamarádka onemocněla rakovinou. Byla v kontaktu s nějakým člověkem, který jí měl pomoct uzdravit se. Jenže i při jeho "působení" se její stav rapidně horšil, tak on přitvrzoval - začal jí tvrdit něco podobného, co ty, tak on se chudák skoro celý den modlila, pak začal přitvrzovat ještě více - prý zabila v minulém životě nějaké dítě a to je odplata. On jí začal normálně psychicky deptat jen aby zakryl to, že je šarlatán. Četla jsem jeden jeho mejl a bylo mi z něj špatně - a to jsem byla zdravá a natýkalo se mě to. Pak to ona sama utnula.
Tvrdil jí v podstatě to, co tvrdíš Ty. Nemocnému člověku chvilku před smrtí. Bylo to velice kruté.

Rozhodnutí osvobozuje.

Není tady

NÁŠ TIP:
  • Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem na webu pravopisne.cz

• Turistické, populárně – naučné, dětské a zábavné e-knihy. Stáhněte si zdarma e-knihy Jiřího Gleta. Můžete si vytvořit vlastní knihovničku e-knih na svých mobilech a tabletech.

Zápatí