|
1.září : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 1.září : Národní klasika: ovocné knedlíky. Jak zvádnout veškeré nástrahy jejich přípravy? 1.září : Dechberoucí krása těchto levitujících skleněných zahrad vás okouzlí. Aerárium: Vytvořte si svůj malý zelený svět |
|
|
normální chlap napsal(a):
LindaL. napsal(a):
rod Homo se vyvinul z ... opice
Pak je tu ještě třetí vysvětlení, že lidé se nevyvinuli z opice, ale lidé jsou opice
Stačí se podívat na jejich etologii, jakým způsobem třeba lidé projevují nadřazenost vůči jiným lidem, nebo jak se dobrovolně sdružují do tlup vedených starým opičákem a nemůže být pochyb
Takže v tom případě je moje teorie o mimozemské civilizaci tady u nás, podpořena vědeckou teorií, že hominoidi se postupně rozvíjeli spíše v Africe, zatímco v Evropě a ve většině Asie postupně mizí. I když podle toho, jak to v posledních letech funguje, to až tak úplně pravda není a mám obavy, že bude brzy náš dosavadní životní prostor přelidněný, tak jako u některých tlup v okolí…
Není tady

Ále jděte! Pročpak se tolik bráníte tomu že vás stvořil Bůh?
Není tady
Protože to by znamenalo věřit v boha 
Není tady

No a?
Není tady
No b?
Není tady
rina napsal(a):
Bůh? To znamená, že nás stvořilo něco, co chce, aby se lidé zabíjeli, nenáviděli, nechali se tím manipulovat? Psychopat?
Už jako dítě jsem nechápala, jak něčemu tak zlému může někdo věřit.
Upravil(a) LindaL. (27. 12. 2020 8:51)
Není tady
LindaL. napsal(a):
rina napsal(a):
Bůh? To znamená, že nás stvořilo něco, co chce, aby se lidé zabíjeli, nenáviděli, nechali se tím manipulovat? Psychopat?
LindoL., po tobě někdo nebo něco, co /kdo si říká bůh nebo Bůh něco takového chce?
Není tady
Barča napsal(a):
LindaL. napsal(a):
rina napsal(a):
Už jako dítě jsem nechápala, jak něčemu tak zlému může někdo věřit.LindoL., po tobě někdo nebo něco, co /kdo si říká bůh nebo Bůh něco takového chce?
Vzhledem k tomu, že v to nevěřím, nemůže po mně nic chtít. A i kdyby chtělo, má smůlu. Ale vidím, co to dělá s lidmi. S lidmi, kteří se nechají manipulovat.
Není tady
Nevíra činí svět srozumitelnějším (mám-li tedy vykládat absenci víry jako jakousi odchylku).
Bůh není. Odpadají všechny komplikace s modlením, vzýváním boha nebo doufáním, že bůh něco zařídí, i údiv, proč to či ono stvořil tak divně.
Nebe není. Umřeš a nebude nic. Odpadají všechny komplikace s tím jak si tam zařídit protekci, i filosofické úvahy jak to tam asi vypadá.
Duše není. Zmizí tělo a zmizí i hardware, na kterém všechny ty myšlenky včetně sebeuvědomění běžely. Není třeba se zaobírat tím, kam se převtělí či jakou informační entropii si sebou ponese.
Svět je dost komplikovaný a nepochopitelný i bez toho. Jediný příklad: najděte si co je to "dvouštěrbinový experiment s elektronem". Na zavaření mozku marným přemýšlením to úplně stačí, při tom to existuje a dá se to opakovaně ukázat i dalším lidem, nejen těm, kteří "to sami zažili".
Není tady

LindaL. napsal(a):
No a v té dětské nevědomosti setrváváš nadále...
Není tady

Svět je dost komplikovaný a nepochopitelný i bez toho. Jediný příklad: najděte si co je to "dvouštěrbinový experiment s elektronem". Na zavaření mozku marným přemýšlením to úplně stačí, při tom to existuje a dá se to opakovaně ukázat i dalším lidem, nejen těm, kteří "to sami zažili".
Kdybys zkoumal Boží zákony, mozek by sis nezavařil, a určitě bys rozluštil užitečnější věci, než ten tvůj "experiment"...
Není tady
normální chlap
V tom výčtu jsi zapomněl na energii. Byla změřena energie, vycházející z lidského těla. Ta asi nezmizí - energie se může změnit?
Není tady
rina napsal(a):
LindaL. napsal(a):
No a v té dětské nevědomosti setrváváš nadále...
Ne, teď už vím, že je to pouze manipulace, ovládání lidí a výsměch těm, kteří tomu věří. Vezmi si jen tohle, říká se, že: "koho bůh miluje, toho křížem navštěvuje." Nevím, co by na to řekli ti, kterým islamisté třeba ve Francii povraždili rodiny. O tolik lásky asi nikdo nestojí.
Není tady

LindaL. napsal(a):
Vezmi si jen tohle, říká se, že: "koho bůh miluje, toho křížem navštěvuje." Nevím, co by na to řekli ti, kterým islamisté třeba ve Francii povraždili rodiny. O tolik lásky asi nikdo nestojí.
Správně. Říká se. Ale v Bibli to psáno není...
Není tady
LindaL. napsal(a):
normální chlap
V tom výčtu jsi zapomněl na energii. Byla změřena energie, vycházející z lidského těla. Ta asi nezmizí - energie se může změnit?
Bazální metabolismus produkuje kolem 100 W tepelné energie (při aktivitě je to samozřejmě víc), to se smrtí přestane. Tepelná energie se už nezmění, jen rozptýlí.
Není tady
rina napsal(a):
LindaL. napsal(a):
Vezmi si jen tohle, říká se, že: "koho bůh miluje, toho křížem navštěvuje." Nevím, co by na to řekli ti, kterým islamisté třeba ve Francii povraždili rodiny. O tolik lásky asi nikdo nestojí.
Tam jsou jinačí věci.
[bůh] řekl: „Velice rozmnožím tvé trápení" (Genesis 3, 16)
Není tady
LindaL. napsal(a):
normální chlap
V tom výčtu jsi zapomněl na energii. Byla změřena energie, vycházející z lidského těla. Ta asi nezmizí - energie se může změnit?Bazální metabolismus produkuje kolem 100 W tepelné energie (při aktivitě je to samozřejmě víc), to se smrtí přestane. Tepelná energie se už nezmění, jen rozptýlí.
Aha, dík. Myslela jsem si, že se ta energie ještě může změnit.
Není tady
rina napsal(a):
LindaL. napsal(a):
Asi by to měl někdo těm věřícím u nás říci. Tímhle se ohánějí pořád. 
Není tady

rina napsal(a):
Tam jsou jinačí věci.
[bůh] řekl: „Velice rozmnožím tvé trápení" (Genesis 3, 16)
No? Kdybys četl poněkud více, věděl bys, že to platilo pro hříšníky před Kristem.
Není tady
LindaL. napsal(a):
rina napsal(a):
Lindo, to snad ne. Já také nevěřím, ale ozývají se mé křesťanské kořeny
, které říkají, že na víře samotné není nic špatného, pokud se ovšem člověk církví či sektou nenechá manipulovat. I kdyby nás Bůh stvořil (mám docela problém s velkým písmenem v tomto slově), za lidské činy je zodpovědný člověk sám. Si myslím.
Není tady
LindaL. napsal(a):
rina napsal(a):
Tak tohle je síla, skoro jako bys měla z nějakého důvodu v sobě nenávist, protože takové myšlenky jsou fakt hustý 
Nejsem věřící, ale pokud Bůh existuje, tak zaručeně po nikom nechce, aby se zabíjel, nenáviděl atd. a byl psychopat. Tohle je fakt chorý uvažování.
Není tady
Judyna
Lindo, to snad ne. Já také nevěřím, ale ozývají se mé křesťanské kořeny, které říkají, že na víře samotné není nic špatného, pokud se ovšem člověk církví či sektou nenechá manipulovat. I kdyby nás Bůh stvořil (mám docela problém s velkým písmenem v tomto slově), za lidské činy je zodpovědný člověk sám. Si myslím.
S velkým písmenem jsem udělala zezačátku chybu. Poučila jsem se, že B jen, když je to objekt, který člověk uctívá, atd. Pokud jde o víru – každá víra člověku něco přikazuje a určitým způsobem s ním manipuluje, nutí ho v něco věřit, což je pro mě nepřijatelné. Přikazovat mi mohli rodiče, když mě vychovávali (nanejvýš ještě učitel ve škole), nikdo jiný. A nejde jen o víru – také mi vadí různé příkazy a zákazy ve společnosti (nemyslím teď díky Covidu). Člověk by, podle mého názoru, měl být omezován co nejméně. Samozřejmě, pokud to zneužije, někomu ublíží, po zásluze potrestán. A věřící – to je kapitola sama pro sebe. U těch věřících, které znám, jsem ještě neslyšela, když něco zkazili, že to je jejich chyba. Já, když něco zkazím, tak to přiznám. Oni ne. Pro ně to znamená, že bůh to tak chtěl, muselo se to stát, atd. Je to pohodlné, shodit odpovědnost na někoho jiného.
Není tady
LENNNA napsal(a):
LindaL. napsal(a):
rina napsal(a):
Už jako dítě jsem nechápala, jak něčemu tak zlému může někdo věřit.Tak tohle je síla, skoro jako bys měla z nějakého důvodu v sobě nenávist, protože takové myšlenky jsou fakt hustý
Nejsem věřící, ale pokud Bůh existuje, tak zaručeně po nikom nechce, aby se zabíjel, nenáviděl atd. a byl psychopat. Tohle je fakt chorý uvažování.
Pokud nechce, aby se lidé zabíjeli, má jim v tom zabránit. Přesvědčit je, že je to špatně. Ale on na to kouká a patrně si spokojeně mne ruce. 
Není tady
Jenže málokterý věřící si představuje Boha sledujícího naše lidské hemžení, snažení i nesnažení z obláčku. 
Není tady
rina napsal(a):
rina napsal(a):
Tam jsou jinačí věci.
[bůh] řekl: „Velice rozmnožím tvé trápení" (Genesis 3, 16)No? Kdybys četl poněkud více, věděl bys, že to platilo pro hříšníky před Kristem.
Neříkej mi, že já kacíř a neznaboh znám Bibli lépe než Ty :-) Vytrhl jsem to samozřejmě z kontextu (částečně), ale v Genesis je tohle napsané tam jak bůh říká Evě "své děti budeš rodit v bolestech". Což je od něj taky docela surovost, klidně to mohl vymyslet tak, že děcko vyklopíš během pěti vteřin a ono se hned postaví na nohy a poběží za tebou, jako třeba tele.
Není tady