|
9.dubna : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 9.dubna : Vaření na chatě či chalupě bez stresu: Tipy na vaření z jedné pánve nebo hrnce. 1.dubna : Jak vznikla záhada ďáblova trojúhelníku: Odhalil ji už Kolumbus? |
|
|
normální chlap napsal(a):
Tady bych se spíš přiklonil k Luďkovi, protože nevědomost může být hřích. Asi nikdo nezhřeší tím, že nebude vědět jak zní Maxwellovy rovnice, ale když třeba nebude vědět, že má zabezpečit zabijačkovou polévku aby do ní nespadlo kolem pobíhající malé děcko, to už hřích je. Právníci na to mají výraz "nevěděl, ač vzhledem ke svým poměrům mohl a měl vědět" a soudy za to dávají tresty za nedbalost. Úmysl netřeba, dítě je mrtvé a polévka zkažená.
Promiň, ale Ty jsi kruťas .
Takový drastický příklad - před spaním. 
Není tady
Pardon, to jsem přehnal, já úplně zapomněl, že jsou tu holky a ne banda cynických programátorů. Však už mi digitální ukazatel karmy klesl o třicet jednotek a měřič čaker hlásí zkrat.
Není tady
Pardon, to jsem přehnal, já úplně zapomněl, že jsou tu holky a ne banda cynických programátorů. Však už mi digitální ukazatel karmy klesl o třicet jednotek a měřič čaker hlásí zkrat.
OK. Tímhle jsi teď ovšem udělal dobrý skutek a jistě ses polepšil. Karma už je patrně v pořádku a měřič pošli do servisu. Takže dobrou noc. 
Není tady

luděk napsal(a):
je psáno a také dáno : v duchu jedno jsme. co ty na to ?
Zeptej se na cokoliv, potraty, výši daní nebo třeba letní čas a uvidíš, jak lidi v duchu jedno nejsou
Takže tím se vůbec netrápím, jdu si za svým, hledím, abych nikomu neškodil a ohrazuju se, když někdo škodí mně. Víc se asi dělat nedá.
Ale jsou . Jen to nevnimas.
Není tady

Zas. Bez jakéhokoliv vysvětlení.
Není tady
rina napsal(a):
Inu... 
Není tady
Luďku kdy dojde na tebe?
Není tady
rina napsal(a):
Inu...
Rino, NCH - vy jste nepoučitelní. 
Není tady

Ale no tak, já jsem dogmatik, a myslím, že i Nch.
To se může, ne? 
Není tady

Petr100 napsal(a):
Luďku kdy dojde na tebe?
No přeciž nikdy! On už všecko pochopil, prozřel a vznáší se v duchovních výšinách, kam můžou jen zasvěcení svatí... 
Není tady
rina napsal(a):
Ale no tak, já jsem dogmatik, a myslím, že i Nch.
To se může, ne?
No jo, jen mi připadá, že na něco čekáte? U nás se říká - "na co čekáš - až zahřmí?" Ale tady nezahřmí ani náhodou. 
Není tady

Jasně 
Není tady

Ovšem to tema z názvu vypadalo zajímavě. Aj se o něm chvilkama zajímavě diskutovalo...

Není tady
rina napsal(a):
Ovšem to tema z názvu vypadalo zajímavě. Aj se o něm chvilkama zajímavě diskutovalo...
![]()
![]()
Ze začátku to byla docela zajímavá diskuze, aspoň pro mne, až do okamžiku (myslím str.3 - a omlouvám se těm, kteří zde nejsou, že o nich budu psát), kdy došlo na zmínku o týraných dětech z Kuřimi. Tam napsala LENNA, že cituji: "A to já si naopak myslím, že ty děti (tedy ta duše) si tento osud přesně předem vybraly, měly si přesně toto z nějakého důvodu odžít." A Crabat jí to potvrdil. V tomto okamžiku se mi udělalo zle, a to doslova. A zajímalo by mne, zda by to takhle ti diskutující tvrdili, i kdyby jim třeba někteří příchozí migranti hromadně znásilnili a zabili děti. Proti jejich přesvědčení samozřejmě nic nemám, ale pokud nemám možnost se přesvědčit, jak by se v takové situaci zachovali a jak by se s ní srovnali, jsou to jen řeči, ze kterých je mi zle. Nic jiného, protože tvrdit si tady může každý cokoliv.
Upravil(a) LindaL. (19. 12. 2020 15:28)
Není tady

Ano. Tvrdit, kvůli nějaké přiblbé teorii o karmě a pod., že nevinná děcka si něco vybírají, je zvrácené!
A hodné odsouzení, nazdar Lennnnooooo!
Není tady
rina napsal(a):
Ano. Tvrdit, kvůli nějaké přiblbé teorii o karmě a pod., že nevinná děcka si něco vybírají, je zvrácené!
![]()
A hodné odsouzení, nazdar Lennnnooooo!
Já je nekritizuji. Jen mi to dělá zle. Ale pokud se jejich dětem něco hrozného stane, a oni budou schopni jim říct - vybral sis to, musíš si to odžít, potom uvěřím tomu, že to myslí vážně (samozřejmě to neznamená, že s tím souhlasím).
Upravil(a) LindaL. (19. 12. 2020 17:06)
Není tady
LindaL. napsal(a):
No jo, jen mi připadá, že na něco čekáte? U nás se říká - "na co čekáš - až zahřmí?" Ale tady nezahřmí ani náhodou.
Jasně, čekám až se někdo plácne do čela, zvolá "jak jsem to jen mohl nevidět" a pod tíhou argumentů se z něj stane materialisticky orientovaný pravičák 
Není tady
rina napsal(a):
Tvrdit, kvůli nějaké přiblbé teorii o karmě a pod., že nevinná děcka si něco vybírají, je zvrácené!
A to je ten důvod proč se tím zabývám. Dospělý člověk ať si blbne jak umí, ať si klidně žere nahnilé ovoce, bičuje se na náměstí a sdílí trenýrky s komunitou, ale jak svojí ideologií začne ubližovat dětem, je to zlé. Jako kdyby nestačilo, že si děti odnesou do života kopii všech jeho špatných vlastností, ještě když to někdo další schvaluje, to je tragédie.
Není tady
LindaL. napsal(a):
Jasně, čekám až se někdo plácne do čela, zvolá "jak jsem to jen mohl nevidět" a pod tíhou argumentů se z něj stane materialisticky orientovaný pravičák
Tady?
Ještě sis nevšimnul, že tady platí - "víra je slepá, a pokud nejsi ochoten tomu uvěřit, nebudu se s Tebou bavit, protože nejsi ta správná ovečka".
Není tady
rina napsal(a):
Tvrdit, kvůli nějaké přiblbé teorii o karmě a pod., že nevinná děcka si něco vybírají, je zvrácené!
A to je ten důvod proč se tím zabývám. Dospělý člověk ať si blbne jak umí, ať si klidně žere nahnilé ovoce, bičuje se na náměstí a sdílí trenýrky s komunitou, ale jak svojí ideologií začne ubližovat dětem, je to zlé. Jako kdyby nestačilo, že si děti odnesou do života kopii všech jeho špatných vlastností, ještě když to někdo další schvaluje, to je tragédie.
Jenže, oni nepochopí, že dětem ubližují, protože si to vždycky nějak zdůvodní. A myslím, že kritizovat je, nemá smysl, jsou tak přesvědčeni o své pravdě, že čím více je bude někdo kritizovat, tím více se toho budou držet.
Není tady
LindaL. napsal(a):
Tady?
Všude
Kromě matematického fóra, kde své tvrzení buď dokážu a pak mám pravdu nebo nedokážu a pak ji nemám (a všichni jsou s tím srozuměni) je to všude stejné 
Není tady
LindaL. napsal(a):
kritizovat je, nemá smysl, jsou tak přesvědčeni o své pravdě, že čím více je bude někdo kritizovat, tím více se toho budou držet.
Ale má smysl varovat ostatní.
Není tady
LindaL. napsal(a):
Tady?
Všude
Kromě matematického fóra, kde své tvrzení buď dokážu a pak mám pravdu nebo nedokážu a pak ji nemám (a všichni jsou s tím srozuměni) je to všude stejné
Tak - bez ironie - jsem zvědavá, jak to budeš dělat, protože si myslím, že zrovna tady to není možné. 
Není tady
LindaL. napsal(a):
kritizovat je, nemá smysl, jsou tak přesvědčeni o své pravdě, že čím více je bude někdo kritizovat, tím více se toho budou držet.
Ale má smysl varovat ostatní.
Pokud jsou přístupni tomu varování. Často před tím zavírají oči, nechtějí si to připustit. Ono je někdy pohodlnější říct - vybral sis to, musíš si to odžít - než si vyčítat, že jsem něco zanedbala, je to moje vina a mohla jsem tomu zabránit..
Není tady
LindaL. napsal(a):
Pokud jsou přístupni tomu varování. Často před tím zavírají oči, nechtějí si to připustit. Ono je někdy pohodlnější říct - vybral sis to, musíš si to odžít - než si vyčítat, že jsem něco zanedbala, je to moje vina a mohla jsem tomu zabránit..
Njn. Komu není rady, ... Ale občas to někomu dojde, to je jako se vším 
Není tady