Oznámení

1.září : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení!

1.září : Národní klasika: ovocné knedlíky. Jak zvádnout veškeré nástrahy jejich přípravy?

1.září : Dechberoucí krása těchto levitujících skleněných zahrad vás okouzlí. Aerárium: Vytvořte si svůj malý zelený svět

#1 3. 5. 2006 10:42

Ivana26
♥♥♥♥---

Co se zjistí ze screeningu ve 20tt??

Ahoj holky,
dlouho jsem tu nebyla, příprava svatby a dovolená. Dovča byla super, hezky jsme si odpočinuli, i když přestavujeme domeček, tak moc odpočinku nebylo, ale toho aktivního jo.
Svatba, to je na dlouhé povídání, ale přesto Vám to popíšu.

Jinak na svatbě nám vyšel jen obřad a počasí yikes((

Ale tak trošku Vám popíšu, co se dělo:
Den předem mi moje svědkyně odřekla z rodinných důvodů (škoda, moc jsme se těšily). V cukrárně nám neudělali to, co jsme chtěli. Měli tam asi 20 druhů mini zákusků a řekli jsme jim, že nechceme sněhové pečivo. Napsali si mimo sněhového pečiva a co si myslíte: když Míra (manžílek můj drahocenej) jel v den svatby pro dorty a cukroví, tak před něj postavili tři krabice se zákusky,říkal, :"to je všechno,nebo jsme něco už odnesli do auta??" Ne, to je všechno. Tak se podívali do zápisníku a tam bylo uvedeno MIMO SNĚHOVÉHO PEČIVA.Tak narychlo udělali pár druhů a jelo se za Ivuškou.
Mezitím do auta Mirkových rodičů narazilo další, škoda 80 tis. Kč. Ale ustáli to bez zranění. Naštěstí.
No, a aby toho nebylo málo, tak v noci moje drahocená maminka, když šla ze svatby, tak si zlomila nohu, otevřená zlomenina, velmi ošlkivá. Leží v nemocnici, ale šikovní lékaři nožku zpravili a snad to bude OK.
A ještě dodatek, z videa nebude taky nic,nějak se to pokazilo a jsou tam jen tři kraťoulinké záběry. Když zkoušeli kameru doma, byla v pořádku.

Tak tedy nevím nevím, doufám,že jsme si to vybrali v tento jeden den a zbytek života bude OK.

A teď k dotazu, chci se zeptat, co všechno se dá zjistit ze screeningu ve 20tt??
Díky moc

Není tady

#2 3. 5. 2006 10:52

rošťanda
♥------

Re: Co se zjistí ze screeningu ve 20tt??

Jejda, Ivanko26, to je mi líto, že to takhle nevyšlo.
Věřím ale, že jste si to všechno vybrali a zbytek života prožijete v klidu a už Vás asi nic nepřekvapí. wink
Já se vdávám příští pátek, tak doufám, že to proběhne klidněji. I když fotograf už mi volal, že nemůže, že posílá za sebe náhradu, kytky by měly přivézt večer před obřadem a cukroví si též vyzvedáváme den před obřadem. No, uvidíme;)
Přeji ti, abys byla šťastná, všechno ti v životě vycházelo a hlavně zdravíčko big_smile

http://tickers.TickerFactory.com/ezt/d/0;1;10716;11/st/20060227/k/f998/ttc.png

Není tady

#3 3. 5. 2006 11:06

Ivana26
♥♥♥♥---

Rošťando, díky moc!!!! Jinak byl to opravdu krásný den!!! Moc ráda na to vzpomínám, škoda,že nejde vrátit čas, že bych se vdala znova,ale bez těch problémků!
Taky Ti přeju, aby jsi byla šťastná!!!!! A ten nejkrásnější den si patřičně užij!!

Není tady

#4 3. 5. 2006 11:24

Leila
♥♥♥♥♥♥-

Ahoj Ivčo, ve 20. týdnu těhotenství myslíš asi screeningový genetický ultrazvuk, ne?
Protože krve na screening se dělají dřív. Máš na mysli ultrazvuk?

Není tady

#5 3. 5. 2006 11:39

susan
♥♥♥♥♥♥-

3/ Vyšetření mezi 20 a 22. týdnem těhotenství ("genetický ultrazvuk").  V tomto stádiu lze podrobně vyšetřit stavbu těla plodu, umístění, tvar a velikost většiny vnitřních orgánů. V případě srdce a ledvin se lze vyjádřit i k jejich funkci. Proměřuje se velikost jednotlivých oddílů plodu – standardně průměr a obvod hlavičky (BPD, HC), obvod bříška (AC) a délka stehenní kosti (FL). V odůvodněných případech se pátrá po malých (soft) markerech vrozených vad. To jsou takové změny normálního UZ obrazu, které neznamenají postižení anatomické či funkční, ale vyskytují se častěji u plodů postižených vrozenou vadou nežli u plodů zdravých. Jde především o sílu kožní řasy v zátylku (NSF), jasně světlý bod v levé srdeční komoře (ICLV), mírné rozšíření pánviček ledvinných (pyelectasia) , světlejší (hyperechogenní) ohraničení stěn střev plodu a kratší stehenní kost (FL). Opět lze změřit přítomnost a délku  nosní kosti (NB). Hodnotí se též stav a uložení placenty a množství plodové vody.

4/ Vyšetření ve 30. – 32. týdnu těhotenství. V tomto období je základem vyšetření biometrie – proměření plodu s určitým omezením vzhledem k velikosti plodu. Hodnotí se opět velikost, tvar a uložení vnitřních orgánů, stav a uložení placenty a množství plodové vody. Je možno také stanovit tzv. biofyzikální profil, což je odhad aktivitu plodu a podmínek, které v děloze má.

Bezpečnost: Ultrazvukové vlny mají jen velmi nízkou energii a biologickou aktivitu a proto je UZ bezpečná vyšetřovací metoda.

zpět

http://tickers.TickerFactory.com/ezt/d/2;53;28/st/20071023/n/Tomasek/dt/5/k/ac22/age.png
6 měsíců 9kg/74cm, 8měsíců 9,5kg/76cm 8zubů,12měsíců 11,2kg/80cm 9 zubů,18měsíců 14kg/87cm 16zubů

Není tady

#6 3. 5. 2006 11:57

Ivana26
♥♥♥♥---

Jééjda, Susan, díky, to je naprosto vyčerpávající!!!
Tak snad to bude vše OK, jdu příští týden v pátek. Už se těším, až zase uvidím naše zlatíčko. Známá mi říkala, že si mám koupit video kazetu a nechat si to nahrát. Tak nevím, myslíte, že je to možné??

Není tady

#7 3. 5. 2006 12:01

susan
♥♥♥♥♥♥-

Hodně štěstí a tu kazetu si vem a domluv se tam. Užívej si pohodové teho:hjarta

http://tickers.TickerFactory.com/ezt/d/2;53;28/st/20071023/n/Tomasek/dt/5/k/ac22/age.png
6 měsíců 9kg/74cm, 8měsíců 9,5kg/76cm 8zubů,12měsíců 11,2kg/80cm 9 zubů,18měsíců 14kg/87cm 16zubů

Není tady

#8 3. 5. 2006 13:40

Petruša
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: Praha-východ

Ivi zeptej se u doktora, já mam nahraný dva UTZ, ale někteří doktoří mají přístroj že tam jdou dělat fotky a někteří že videonahrávky. Já chtěla i fotečku ale to u mojí mudr.nejde. Nevím jak je to jinde, ale jáplatila za nahrávku 250,-
Tak ať je vše OK a pozdravuj mimčo smile

Není tady

NÁŠ TIP:
  • Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem na webu pravopisne.cz

• Turistické, populárně – naučné, dětské a zábavné e-knihy. Stáhněte si zdarma e-knihy Jiřího Gleta. Můžete si vytvořit vlastní knihovničku e-knih na svých mobilech a tabletech.

Zápatí