3. července : Váení uivatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to poruení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 3. července : Praktické grilovací desatero pro úspěný start letních grilovaček! 3. července : Prázdniny jsou tady a s nimi i doba dovolených a výletů. Kam vyrazit? Mrkněte na nae tipy! |
|
|
po roce aktualizuji zkuenosti s léčbou chrápání a zástavami dechu
Při chrápání se zástavou dechu (to moje eny,děti a posléze milenky snáely nejhůř) se u neoperuje hlavanehlava. Přednostně se dává na noc ventilátor (CPAP) kt. okamitě řeí i ten rámus i ty zástavy dechu. To blaho, e se člověk vyspí a zas normálně funguje, neusíná uprostřed oběda s hlavou v polívce... Před tím jsem zkouel spát s tenisákem pod pyamo
... a jsem zkončil s batohem (pydlou) na zádech. Nic platno. S obstrukční spánk. apnoe se dusíte i v závěsu hlavou dolů. Nakonec jsem si punty bral já
aby mě ti okolo furt nebudili
ale ta únava z nevyspání to byla straná tortura. Take chlapa rovnou polete vyspat se do spánkové laboratoře a hned ví na čem je.
Není tady
Milý můj chrápe občas. Vdycky má období, kdy nechrápe a pak zase kdy chrápe. Byl na vyetření, tam mu řekli, e to není to "nebezpečné" chrápání. Teď má zase chrápací období - i přes punty to jde slyet. Říká, e kdyby mi to moc vadilo, e půjde na operaci, ale já ho tam hnát nechci - příjde mi, e by to bylo zbytečné. Máte tedy někdo "lidovou" radu? A čemu se má třeba vyhýbat, aby nechrápal?
Není tady
Zdravím, rád bych přidal ssvoji zkuenost, ne jako ena- trpitelka, nýbr jako mu-chápající... vím, e hodně z vás to asi ve, ale s tím není moc co dělat. Resp. já se snail - ono je těch přířčin chrápání docela dosta a já bohuel splňuju hned několik...
Začíná to samozřejmě váhou - čím víc tuku, tím víc vybruje krk - kor mui k tomu mají větí dispozici předevím kvůli tomu, e mají uí hrdlo.
Potom katary horních cest dýchacích a astma. Astma sice nemám, ale hodně trpím na zahledění a různé alergie, ale prostě s tím nic moc člověk neudělá, a se snaí jak se snaí.
A samozřejmě potom alkohol a cigarety. A já si dám občas ( i kdy se snaím kvůli eně omezovat).
Pak jsou dvě operace, které od toho můou pomoct, konkrétně UPPP a potom nějaký lokální zákrok, kdy vám vypálí půlku pusy. To bych upřímně absolvovat nechtěl. Dobrý článek jsem teď sám psal na http://www.kralovske-spani.cz/ na blogu - měl by mi tam vyjít za týden. chápajícím doporučuju.
Ale není to sranda a prosím vehny eny o toleranci. Chlapi si s tím větinou neví rady.
Není tady
Janepetr napsal(a):
Zdravím, rád bych přidal ssvoji zkuenost, ne jako ena- trpitelka, nýbr jako mu-chápající... vím, e hodně z vás to asi ve, ale s tím není moc co dělat. Resp. já se snail - ono je těch přířčin chrápání docela dosta a já bohuel splňuju hned několik...
Začíná to samozřejmě váhou - čím víc tuku, tím víc vybruje krk - kor mui k tomu mají větí dispozici předevím kvůli tomu, e mají uí hrdlo.
Potom katary horních cest dýchacích a astma. Astma sice nemám, ale hodně trpím na zahledění a různé alergie, ale prostě s tím nic moc člověk neudělá, a se snaí jak se snaí.
A samozřejmě potom alkohol a cigarety. A já si dám občas ( i kdy se snaím kvůli eně omezovat).
Pak jsou dvě operace, které od toho můou pomoct, konkrétně UPPP a potom nějaký lokální zákrok, kdy vám vypálí půlku pusy. To bych upřímně absolvovat nechtěl. Dobrý článek jsem teď sám psal na http://www.kralovske-spani.cz/ na blogu - měl by mi tam vyjít za týden. chápajícím doporučuju.
Ale není to sranda a prosím vehny eny o toleranci. Chlapi si s tím větinou neví rady.
tezka tolerance .... kdyz se celou noc nevyspis jedine oddelene loznice, a to se neda vzdy praktikovat
Není tady