29. ledna : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 29. ledna : Poslední šance pro přezrálé banány? Upečte z nich lahodnou buchtu 6. prosince : Je vám čtyřicet a už řešíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog |
|
|
po roce aktualizuji zkušenosti s léčbou chrápání a zástavami dechu
Při chrápání se zástavou dechu (to moje ženy,děti a posléze milenky snášely nejhůř) se už neoperuje hlavanehlava. Přednostně se dává na noc ventilátor (CPAP) kt. okamžitě řeší i ten rámus i ty zástavy dechu. To blaho, že se člověk vyspí a zas normálně funguje, neusíná uprostřed oběda s hlavou v polívce... Před tím jsem zkoušel spát s tenisákem pod pyžamo
... až jsem zkončil s batohem (pydlou) na zádech. Nic platno. S obstrukční spánk. apnoe se dusíte i v závěsu hlavou dolů. Nakonec jsem si špunty bral já
aby mě ti okolo furt nebudili
ale ta únava z nevyspání to byla strašná tortura. Takže chlapa rovnou pošlete vyspat se do spánkové laboratoře a hned ví na čem je.
Není tady
Milý můj chrápe občas. Vždycky má období, kdy nechrápe a pak zase kdy chrápe. Byl na vyšetření, tam mu řekli, že to není to "nebezpečné" chrápání. Teď má zase chrápací období - i přes špunty to jde slyšet. Říká, že kdyby mi to moc vadilo, že půjde na operaci, ale já ho tam hnát nechci - příjde mi, že by to bylo zbytečné. Máte tedy někdo "lidovou" radu? A čemu se má třeba vyhýbat, aby nechrápal?
Není tady
Zdravím, rád bych přidal ssvoji zkušenost, ne jako žena- trpitelka, nýbrž jako muž-chápající... vím, že hodně z vás to asi šve, ale s tím není moc co dělat. Resp. já se snažil - ono je těch přířčin chrápání docela dosta a já bohužel splňuju hned několik...
Začíná to samozřejmě váhou - čím víc tuku, tím víc vybruje krk - kor muži k tomu mají větší dispozici především kvůli tomu, že mají užší hrdlo.
Potom katary horních cest dýchacích a astma. Astma sice nemám, ale hodně trpím na zahledění a různé alergie, ale prostě s tím nic moc člověk neudělá, ať se snaží jak se snaží.
A samozřejmě potom alkohol a cigarety. A já si dám občas ( i když se snažím kvůli ženě omezovat).
Pak jsou dvě operace, které od toho můžou pomoct, konkrétně UPPP a potom nějaký lokální zákrok, kdy vám vypálí půlku pusy. To bych upřímně absolvovat nechtěl. Dobrý článek jsem teď sám psal na http://www.kralovske-spani.cz/ na blogu - měl by mi tam vyjít za týden. chápajícím doporučuju.
Ale není to sranda a prosím všehny ženy o toleranci. Chlapi si s tím většinou neví rady.
Není tady
Janepetr napsal(a):
Zdravím, rád bych přidal ssvoji zkušenost, ne jako žena- trpitelka, nýbrž jako muž-chápající... vím, že hodně z vás to asi šve, ale s tím není moc co dělat. Resp. já se snažil - ono je těch přířčin chrápání docela dosta a já bohužel splňuju hned několik...
Začíná to samozřejmě váhou - čím víc tuku, tím víc vybruje krk - kor muži k tomu mají větší dispozici především kvůli tomu, že mají užší hrdlo.
Potom katary horních cest dýchacích a astma. Astma sice nemám, ale hodně trpím na zahledění a různé alergie, ale prostě s tím nic moc člověk neudělá, ať se snaží jak se snaží.
A samozřejmě potom alkohol a cigarety. A já si dám občas ( i když se snažím kvůli ženě omezovat).
Pak jsou dvě operace, které od toho můžou pomoct, konkrétně UPPP a potom nějaký lokální zákrok, kdy vám vypálí půlku pusy. To bych upřímně absolvovat nechtěl. Dobrý článek jsem teď sám psal na http://www.kralovske-spani.cz/ na blogu - měl by mi tam vyjít za týden. chápajícím doporučuju.
Ale není to sranda a prosím všehny ženy o toleranci. Chlapi si s tím většinou neví rady.
tezka tolerance .... kdyz se celou noc nevyspis jedine oddelene loznice, a to se neda vzdy praktikovat
Není tady