|
1.září : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 1.září : Národní klasika: ovocné knedlíky. Jak zvádnout veškeré nástrahy jejich přípravy? 1.září : Dechberoucí krása těchto levitujících skleněných zahrad vás okouzlí. Aerárium: Vytvořte si svůj malý zelený svět |
|
|
Je mi 32 let, jsem 13 let vdaná, mám se svým manželem 12 letou dceru. Před čtrnácti dny jsem přišla na jeho nevěru. Nejdříve přiznal, že si pouze píší SMS (podotýkám 13 SMS za den) a tvrdil, že jí nikdy neviděl atd........ Tohle vydržel tvrdit 6 dní. Snažila jsem se urovnat celý vztah tak, že jsem objednala víkend na horách, abychom si mohli promluvit a vše urovnat, takovou avantýru jsem mu byla asi schopná odpustit. Před odjezdem jsem však v PC (nešťastnou náhodou) našla jejich email, ve kterém si psali jak se milují atd.....nebudu to rozebírat, hodně to bolí. Když jsem na něj uhodila, přiznal, že s ní má vztah 5 let a že mají 2 letého syna. Asi jí miluje, alespoň to tvrdil v tom emailu, na můj dotaz zda jí miluje víc než mne odpověděl že neví a že asi jo. Byla to pro mne obrovská rána. Odůvodnění - nespokojenost v posteli. Nicméně i přesto jsem s ním odjela na hory, slíbil, že to s ní skončí atd.. Chybu nepřiznal, neomluvil se, neřekl, promiň ublížil jsem Ti. I když dosud se choval jako vzorný manžel (proto jsem nic nepoznala celých 5 let). Teď nevím co mám dělat?? Začíná se chovat tak, že s námi chce zůstat, znovu se ke mně hezky chová, večer když usínám tak mne objímá atd.... Nevím jest-li mu můžu znovu začít věřit, že to s ní tento čtvrtek (jak slíbil) skončí, že nepojedou dál tak, abych o tom nevěděla. V této chvíli jsem v takovém stavu, že ve chvíli kdy mu přijde SMS přemýšlím jest-li je od ní, přemýšlím jestli jí má opravdu rád, když jí nechal "samotnou" 5 let (z toho 2 roky s dítětem), ona je svobodná, bydlí u rodičů. Nikdy s ní nebyl přes noc, vídali se pouze dopoledne ve všední den a to nevím jak často. Mám hrozný pocit ponížení a i když jsem nic neprovedla já, tak i studu. Vím, že to nakonec budu muset vyřešit já, ale každá rada může být alespoň trochu malou podporou.
Není tady
??? A co chceš ty, Danielo? Já vím, že bych mu nevěřila a s těžkým srdcem bych se s ním rozvedla. On podvádí nejen tebe, ale i tu druhou. Nejspíš vám oběma nalhává něco o lásce a možná, že se v tom opravdu plácá a má vás rád obě, ale neumí se rozhodnout...Já bych rozhodla za něj (to jsem ostatně udělala i ve svém životě a rozvedla se s mužem, který byl nezodpovědný a pak měl i milenku). Je třeba dobře promyslet, kde člověk udělal chybu a neopakovat ji v dalších vztazích. Já svého BM nečiním odpovědného za rozvod, i já na tom mám svou vinu, protože jsem viděla od začátku, že se o něj nedá opřít, ale omlouvala jsem ho....Myslím, bohužel, že se ten tvůj nezmění. Ale radu ti dát mohu - udělej to, co cítíš ty jako nejlepší. Neohlížej se na nikoho, mysli na to, co bys udělala ty. Zkus si říct, co bys chtěla jen a jen ty. To bude nejlepší řešení. I dceři můžeš váš případný rozvod rozumně vysvětlit, občas se stává, že dospělí si spolu najednou nerozumějí (podobně jako děti mění své kamarády, moje dítě tohle vysvětlení celkem přijalo, spolu s tím, že ho máme oba dál rádi a dokonce se v péči o něj po týdnu střídáme, taky mu je 12 let). Když se budeš ohlížet na dcerku, tak třeba zůstaneš, ale pokud ty sama nebudeš cítit, že chceš odpustit, zapomenout, zůstat a znovu věřit, nebude to k ničemu, spíš bych řekla ke škodě vás všech. Takový dlouhý mimomanželský vztah a s dítětem navíc bych já jako ženská neustála, to je podraz dost velký, už nejde jen o hloupé řešení něčeho, co doma nefunguje. A i kdyby vám to v posteli nefungovalo, tak to měl řešit s tebou, ne si najít babu a udělat jí dítě....
Není tady
Nevím, jest-li podvádí i jí, když ona od začátku ví, že má manželku a dítě.
Není tady
Daniela02:to je teda síla.l Najednou mi připadá můj problém nicotný. Danielko,tak tohle bych asi nerozdýchala. Tvůj M vede normálně dlouhodobý dvojí život. Já bych ho vykopla. Promiň tu upřimnost.
Není tady
Daniela02 napsal(a):
Nevím, jest-li podvádí i jí, když ona od začátku ví, že má manželku a dítě.
No jistě že jí podvádí. Nebo ty myslíš, že ona se smířila s tím, že on má manželku (jako tebe) a další dítě? A že chce zůstat sama a jeho mít jako "vedlejšák"? Že ona nechce chlapa, který bude doma, aby ji pohladil, když ji celý svět nakope?....O tom pochybuju. Nejspíš jí krmí uši něčím podobným jako tobě....Já bych jí možná i vyhledala a zeptala se jí. A tuším, že bych se dozvěděla, že jí maže med kolem huby (jako mně) a pak by, chlapec, neměl šanci. ..... Já bych mu jí teda nedala už ani teď. Prostě šmytec! Nazdar!
Není tady

Tu je každá rada drahá... Ja som väčšinou za pokojné riešenie, odpustenie, ďalšiu šancu, atď., ale tvoj nemôže fakticky urobiť hrubú čiaru za minulosťou(čo je,predpokladám, to, čo chceš ty a možno aj on) bez toho. aby zradil a zranil ďalšiu ženu - ale čo je oveľa dôležitejšie, aj vlastné dieťa. Dvojročné bábo ho určite potrebuje, neviem si predstaviť, že by sa zrazu prestal oňho starať, to by som si už toho chlapa nemohla vážiť... A keď sa bude naďalej starať, tak sa ty budeš len týrať, či mu ide len o decko, alebo aj o maminku. Krv nie je voda, moja. Asi by pomohol rozhovor v trojici, a potom sa rozhodnúť, čo ďalej(Možno ho ona vôbec nechce natrvalo, alebo on sa bojí žiť s ňou "načisto", bohvie... alebo ty si povieš, že nechceš prežiť zvyšok života so zimomriavkami zaakždým, keď M bude meškať 15 minút...)
Není tady
To že s ním chce žít vím na 100%. Ptala jsem se ho, jest-li ho za celou dobu nikdy nepřesvědčovala, aby ode mne odešel. Řekl, že ano, že to chtěla. Proč neodešel a jak jí to odůvodňoval to nevím. Ale vím uričtě, že to nechci řešit i s ní, škoda že nejsem profesionální boxer v nejtěžší váze.
Není tady
Danielo,
tak nevím to už i mě přijde opravdu trochu moc. Já sama se plácám v nevyřešené situaci, ale zjistit, že má manžel 5 - ti lelý vztah a ještě k tomu dítě ? To tě i obdivuju, že jsi to celkem ustála. Dítě bude pro něj navždy vazba s ní a to nezměníš a pak by záleželo na tobě jestli ustojíš jeho styky s dítětem a vlastně nebudeš vědět jak je to s maminkou dítěte. Já ti nemůžu radit, sama jsem trochu mimo a zatím bez nadhledu, já jen vím, že to dítě by pro mě byla obrovská překážka a s tou bych prostě žít nedokázala. Ale to je na každém, jak cítí, co všechno ustojí. A to že ti vlastně o ničem neřekl - že se mu narodilo dítě, to chce doboru dávku herectví, že jsi za celou dobu na nic nepřišla. To mi připadá jako veliký podraz. I když každý, kdo podvádí je podrazák, ale tady mi to přijde opravdu trochu moc najednou. Chtěla bych tě nějak podpořit, ale uvidíš sama, jak se to vyvine a pro jaké řešení se rozhodneš. Hodně sil, potřebujeme je všechny, kdo se s nevěrou potýkají...............
Není tady
Danielo,
nemuzes mu znovu verit. Ma dvoulete dite se zenou, se kterou pet let udrzuje milenecky vztah. Pokud je odkopne, abys se ty citila dobre, je to hajzl. Pokud te bude utesovat a krmit dalsimi zvasty, aby te uchlacholil a je odkopnout nemusel, je to hajzl.
Znas nejakou treti moznost?
Není tady
Danielo, ale jak to s ní může skončit, když mají dítě? Bude na něj platit, bude ho chtít vidět. Bude se muset (a bude chtít) se scházet i s jeho matkou. Je to další dítě tvého manžela, s kterým budeš muset celý život počítat. Rozhodně nejde zavřít dveře a tvářit se, že jeho přítelkyně a jeho dítě neexistují. Budeš se s tím umět vyrovnat, i když zůstane manžel s tebou?
Není tady
To je situace... Kdyby ji miloval, už se s Vámi rozešel dávno. To Vy držíte trumfy, ne ona... Ona jen čeká na ty kradené chvilky... Ale Vy - máte nárok jako manželka a právo jako člověk, který hrál rovnou hru. Těžko radit. Kdybyste byla rozhodnutá neodpustit, nechala byste ho jít a neptala se.
Lituji víc ji, než Vás. Ona nemá nic, Vy všechno. Mohla jste se to nedozvědět a vše by šlo dál jakoby nic...
Ale Vám nikdo nemůže mít za zlé, nikdo se nesmí divit, když to ukončíte. Budete morální vítěz. Neptejte se nikoho. Nikdo Vám neporadí. To musíte sama.
Záleží, na čem se s mužem a s ní dohodnete. Udělejte to. Neoddalujte rozhodnutí. Budete se ničit psychicky navzájem. Nikam to nepovede.
Upřímně, zasloužila jste si to? Asi ne. Ale něco mu asi s Vámi chybělo, když to udělal. Možná máte vinu v tom, že jste moc mírná a hodná... To musíte vědět vy dva. A řešení najít taky sami...
Není tady
Ahoj lidičky, moc Vám všem děkuji za Vaše rady. S tím dítětem to asi tak horké nebude, vzhledem k tomu, že není uvedený ani v rodném listě jako jeho otec. Matka prostě žádného otce neuvedla. Vůbec nechápu logiku jejího myšlení. M mi tvrdí, že mne miluje, že jsem to já se kterou chce zůstat a že dokáže ten druhý vztah ukončit i po tak dlouhé době. Trochu mi připadá, že z toho vztahu chtěl již dávno vycouvat, ale nevěděl jak a bál se všech důsledků.....i když ty si mohl domyslet. Přesně vím jak to určitě začalo, ona byla kamarádkou jeho kolegů z práce, někde se potkali a seznámili (M je docela hezký), ona hodila udičku a bylo jí jedno, že je ženatý a má dítě a on se prostě chytil na mladou holku, nevázanou a nabízející určitě nevšední sex........ To se mi to dneska hezky povídá po proplakané noci s naším psem v náruči. Ale je mi určitě lépe, když čtu, že alespoň někdo mi rozumí. Moc Vám všem děkuji.
Není tady
Pandorraa napsal(a):
Danielo,
nemuzes mu znovu verit. Ma dvoulete dite se zenou, se kterou pet let udrzuje milenecky vztah. Pokud je odkopne, abys se ty citila dobre, je to hajzl. Pokud te bude utesovat a krmit dalsimi zvasty, aby te uchlacholil a je odkopnout nemusel, je to hajzl.
Znas nejakou treti moznost?
Tak toto Pan, bolo krátke, jasné a naozaj veľmi, bohužial pravdivé.
Není tady
Danielo, je to všechno jen Tvoje věc, omlouvej si ho, jak chceš, říkej " ona hodila udičku......" možná to pro Tebe dopadne přijatelně, držím Ti palce, ale není to ona, kdo zklamal.
Není tady
Já tohle vím a v žádném případě ho neomlouvám - na to mi až moc ublížil, jen jsem chtěla napsat jak to bylo.
Není tady
Daniela02: Bůhví, co jí napovídal, že ho ani neuvedla jako otce. Bůhví, jakýma slovíčkama jí omámil, co jí nasliboval....neumím si představit, že bych tohle udělala, to bych musela bejt pořádně do toho chlapa zblblá....nejspíš ho miluje, řekla bych, a pořád věří, že se od tebe odstěhuje, rozvede se....tahá vás za nos obě. A je to hajzl, jak napsala Pandorraa....to není občasný úlet, to je podvod, dlouholetý lhaní...já bych s ním být nemohla. Raději navždy sama než s takovým.
Není tady
Danielo....tvůj muž prostě žije dvojím životem - a že se to profláklo- možná to chtěl, aby ses to i dozvěděla, už na to, vést dvojí život nemásíly. Dokud jsi ty nic nevěděla, vše OK, jemu vše vyhovovalo, když od vás neodešel ihned, neodešel a ni při narození dítěte, ten nechtěl odejít nikdy.Ovšem mohla na něj mil. dotírat, protože bůhví, co vše ji nasliboval, a upřímně, možná tě i různě "očernil", aby ona mohla chudáčka litovat.....no a možná ji už taky došla trpělivost...jenže M. viditělně nechce nic měnit, nic řešit, proto to řešení přesouvá na vás, na dvě ženy jeho srdce...a holky, poraďte si, nebo se poperte...Co dělat? Jak se zachovat?No, těch možností je dost, a radím ti: TY zapřemýšlej, co by TOBĚ v nastále situaci vyhovovalo a za tím si jdi.Jednoduše buď sobec a neohlížej se na nikoho jiného - nakonec ani tvůj manžel, ani jeho milenka se na tebe taky neohlíželi.
Jak psala PAN, v každém případě je to hajzl .Tečka.No, ale není jen on, tyto a podobné situace se dějou ve víceropřípadech.
Píšeš, že cítíš stud a ponížení- zkus toto překousnout, stud a ponížení bys měla cítit v případě, že jsi něco provedla, vyvedla.....Cítí tvůj muž stud?Samozřejmě, že ne, určitě si připadá jak sameček, hřebeček a ještě mu kamarádi poplácávají po rameni, jak je dobrej!!!!!
No, to jsi asi slyšet nechtěla, ale chci tobě naznačitže holt se tedy něco stalo, s tím vědomím už budeš žít, ať váš vztah dopadne jak dopadne( jak ty budeš chtít) - ale musíš se přestat tím užírat, protože věř mi, ve chvíli, když se to profláklo, jemu se ulevilo. Starost z něj spadla a čeká, jak ty budeš reagovat.
A jestli ti bude slibovat, že ji necha, tak tomu nevěř....
Není tady
Doufám, že mě tu neukamenujete, ale nedá mi to a Daniele02 také napíšu svůj příběh. Je takřka stejný jen naše manželství je 13let, syn má 12, holčička 2 a s tou svojí slečnou to náš VELKY TATA, jak mu říkám já je již asi 9 let. A aby těch čísel nebylo málo tak si slečna pořídila také holčičku, ta má teď 3,5roku a po té co zjistila naši malou, tak i chlapečka, ten má 1 rok. O jejich sladkém tajemství jsem se dozvěděla když jsem byla 4,5 měsíce těhotná se svoji princeznou. Ano nejspíše namítnete, že by jste ho zabili, ukamenovali, spálili, rozprášili a zbytek popela udupali do země. Ale já se na to vykašlala. Dospěla jsem k závěru, že za něj jeho problémy řešit nebudu, jsou to výhradně JEHO problémy. Já žiju pro své děti, rodiče, přátele. A nakonec musím přiznat, že jsem také doposud nepotkala žádného muže, který by ve mě vyvolal ten neuvěřitelný pocit bezpečí. Ano opět musím přiznat, že s největší pravděpodobností je vina na mé straně, neb jak praví mé kamarádky: mužů je hodně, to jen ty jsi schopna z té 100 vždy vybrat toho jediného hajzla.
Zkrátka pokud mám na své cestě potkat muže, který bude stát za to, pak to ráda vyřeším, do té doby
nechám toho našeho VELKEHO TATU dělat co chce a já si to budu dělat taky. Mám totiž obrovský pocit, že nejsem na světě od toho, abych tu ztrácela čas řešením problému, jestli má být s námi, nebo odejít k ní. Ať si to panáček vyřeší sám. A jak ho tak pozoruju, je z toho ulítanej a unavenej a myslím, že nakonec to bude opravdu tak, že si bude muset on sám přiznat, že to ON udělal chybu a ani JA a ani ONA to řešit nebudeme.
Takže mila Danielo02, to rozhodnutí je na tobě, pokud chceš svého muže, tak bojuj. Pokud cítíš potřebu ho vyhodit a nevidět, udělej to. Pokud ještě nevíš, pak v tom nehledej problém, jedno ráno se probudíš a budeš vědět co máš udělat. Také mi radily všechny mé kamarádky, jak by ho vyhodily a obraly o majetek ........ a víš co, když pak zjistily nevěru u svých choťů....... ale ano, prosily, plakaly,
hubly, sexovaly co to šlo, jen aby ho utvrdily v tom, že ony jsou lepší než ta druhá....... a to já třeba nemůžu, nechci někoho přesvědčovat o své velikosti a důležitosti, buď mě ta osoba chce, nebo ne.
A dnes.....dnes můj drahý chodí světem a lidem na potkání vykládá, jak má báječnou ženu.... tak to je teda for, zkrátka je to jen chlap.....malej kluk, co neví....tápe....rozbíjí okna a pak utíká k mamince....a já jsem holt ta jeho dušička na konci, která mu utře nos, dá teplej čaj, kolem krku dá šálu a dohlíží na něj z okna....asi budu blbá, ale já tvrdím, že pokud někoho máte rádi, potom ho máte rádi na pořád.¨
Takže pokud jsem v někom z vás vzbudila vlnu vzteku, pak se omlouvám, ale už od malinka jsem byla divná a moc jsem lidi kolem "chápala".... vždy jsem říkala:"oni za to nemůžou, oni to tak nemyslej".
Možná jen patřím do ústavu....
Ale je tu taky druhá strana mince.... a to je ta, že za všechno co je v partnerství mohou oba, ne jen jeden...
Není tady
Tora,
moje řeč..
píšeš:j e z toho ulítanej a unavenej a myslím, že nakonec to bude opravdu tak, že si bude muset on sám přiznat, že to ON udělal chybu a ani JA a ani ONA to řešit nebudeme.... ano já situaci neřešila, zatím si ji vyřešila ona (raději se svým mužíkem, kde je to jasné, než s mým, kde jsem prostě já.Tečka)
A že za vše mohou oba...ano, to je pravda, ale...ale ano, ale v žádném případě nelituju, jak jsem se kdy choval a co jsem dělala, či nedělala, protože ...to nelze říct ve třech větách..
Není tady
Toro, protože jsem sobec ( teď mi to došlo, co mi manžel v rozčílení několikrát řekl - a to má pravdu) a myslím jen na sebe - a to jsem tedy ráda, že je to tak a myslím a jednám podle toho, co se mi líbí a co sama chci . Howgh
Není tady
Omlouvám se, že jsem nepřečetla všechno...jen první...pak sem tam a příspěvek od TORY...s tím naprosto souhlasím.
Taky jsem na tom tak nějak... Manžel, dlouhodobý vztah, nemanželské dítě, dvě v manželství...
Teď s NÍ nejspíš není, takže byl i pocit vítězství... Ale zřejmě jsou jiné...nebo jěště ona? Nevím, nevěřím, žiju podle sebe a on ať si vylíže, co zpískal...

Není tady
Do prkýnek, Michaelo, já to chci taky umět...myslím na všechny jen ne na sebe...jinak bych už asi byla "za vodou"...

Není tady
Tora: Máš to v hlavě srovnaný, to se musí nechat. Na jednu stranu to obdivuju, protože já bych se s chlapem, který má dlouholetý vztah jinde a s dětma k tomu, já bych se necítila v bezpečí. Já bych to brala jako hroznej podraz a šla bych od toho, neudýchala bych to, i když taky dobře vím, že za nevěru mohou oba.....ale takovýhle paralelní vztah...to bych fakt nemohla. Jak napsala Daniele02 Pandorraa - kdyby jí nechal (s dětmi), měla bych ho za hajzla. Když by ji nenechal, taky bych ho měla za hajzla, za ty léta podvádění a lhaní.....takže já bych ho nechtěla...napořád bych v něm viděla právě toho "kluka, co rozbíjí okna a pak utíká k mamince"...nemohla bych v něm vidět partnera.
Není tady
Danielko,
až teď jsem si přečetla tvůj příběh. Nejede mi doma internet a v práci teď nestíhám..
Já se svojí povahou bych mu už nikdy nevěřila, zůstala bych jedině ,kdybych na něm byla nějak moc finančně závislá. Ale jak se znám, určitě bych s ním nezůstala. Máš to chudáku tvrdé. Nevím, co se tu dá poradit. Musíš přemýšlet opravdu o tom, co chceš ty, co chce on není důležité, mysli na sebe. Naši nevěrní chlapi nás vůbec nešetří.
Eva36 napsal(a):
Tora: Máš to v hlavě srovnaný, to se musí nechat. Na jednu stranu to obdivuju, protože já bych se s chlapem, který má dlouholetý vztah jinde a s dětma k tomu, já bych se necítila v bezpečí. Já bych to brala jako hroznej podraz a šla bych od toho, neudýchala bych to, i když taky dobře vím, že za nevěru mohou oba.....ale takovýhle paralelní vztah...to bych fakt nemohla. Jak napsala Daniele02 Pandorraa - kdyby jí nechal (s dětmi), měla bych ho za hajzla. Když by ji nenechal, taky bych ho měla za hajzla, za ty léta podvádění a lhaní.....takže já bych ho nechtěla...napořád bych v něm viděla právě toho "kluka, co rozbíjí okna a pak utíká k mamince"...nemohla bych v něm vidět partnera.
Nedá mi to, nezareagovat.
To, co psala Tora, to je ta třetí cesta. Možná ji naplňují její děti, možná cítí, že je pro svého muže ta nejdůležitější, možná i on jí dává něco, co ona teď ještě potřebuje, je prostě spousta "možná", o kterých my nevíme.
Je to její způsob "řešení", který jí teď zřejmě neubližuje a pokud začne, myslím, že ona to zvládne.
Prostě ona žije, je sama sebou.
Není tady