18. září : Váení uivatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to poruení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 18. září : Objevte kouzlo brambor po římsku. Jednoduchý recept, kdy vás tlačí čas i finance! 18. září : Je vám čtyřicet a u řeíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog |
|
|
Ono je to tak, e to co chceme vidět, to vidíme a důkazy pro své přesvědčení vidíme vude kolem sebe. To se ale odehrává na úrovni podvědomí, podvědomě si nastavíme jakýsi filtr svého vnímání... a pak se vlastně víc a víc utrvzujeme v tom, e máme pravdu....Teda tohle není z mé hlavy, takhle opravdu vichni "fungujeme" .... A co se tejče Bible, tak ta je značně zcenzurovaná, původně tam bylo i něco o reinkarnacích, ale bylo to...teď nevím v jakém roce - z Bible odstraněno, aby se to hodilo do krámu církvím ;-).....Take tu bych nebrala v tomhle směru jako směrodatnou.... A co mě docela překvapilo, e tady na duchovním fóru je tolik lidí, kteří v reinkarnaci nevěří. Docela by mě zajímalo, čemu e vlastně věří ;-).
Není tady
Duchovno můe zaít i bez víry v duchy, ba dokonce bez víry v cokoliv. Svět není tak jednoduchý aby se dal popsat několika vágně formulovanými principy jako je třeba Bůh nebo reinkarnace a kdy jej začne opravdu poctivě zkoumat, zjistí, e tyto objekty víry vlastně vůbec nepotřebuje.
Není tady
keito napsal(a):
...Docela by mě zajímalo, čemu e vlastně věří ;-).
No? Take kdo nevěří v reinkarnaci, nebo třeba věří v Bibli, tak nepatří na duchovno???
Dost nafoukanej postoj.
A ty co? Na anděly, duchy a démony věří?
P.google mi o duchovně řekl něco moc hezkého:
DUCHOVNÍ IVOT JE O LÁSCE, O VLASTNÍ SEBEHODNOTĚ, RESPETKU K SOBĚ A K OSTATNÍM, K ÚCTĚ K PŘÍRODĚ A VEMU, CO Z NÍ VZELO.
Jednou vyprávěl starý indián svému vnukovi o velké bitvě, která probíhá v nitru kadého člověka. Řekl mu: Chlapče, ta bitva v kadém z nás je bitvou mezi dvěma vlky. Jeden je zlý. Je to vztek, árlivost, závist, smutek, sobectví, namylenost, hrubost, nenávist, sebestřednost a falenost. Ten druhý je dobrý. Je to láska, radost, pokoj, trpělivost, laskavost, dobrota, naděje, empatie, tědrost, věrnost, soucit, důvěra a víra.
Vnuk o tom chvíli přemýlel a potom se zeptal: A který vlk vyhraje?
Starý indián odpověděl: Ten, kterého pravidelně denodenně krmí
José Carlos Bermejo
Upravil(a) rina (25. 2. 2020 16:43)
Není tady
Vidím, e jsem tu lápla do vosího hnízda ;-) .... Ovem nebylo to myleno tak, jak to vnímá ty, e kdo nevěří na to či ono, nepatří na duchovní.....Jen e mě to překvapilo. Nic víc, nic míň. ... Protoe stačí jen vnímat určité věci s otevřenou myslí i očima a důkazů je v dnení době a a, fakt e je....Proto to překvapení.....A jesltie se tě to dotklo nebo vytočilo, co je vidět ze tvé reakce, zase vypovídá něco o tobě.
A co se týká Bible, opět to samé. Není to o tom, e bych nad někým ohrnovala nos, e Bibli věří, je to kadého věc, čemu a komu věří, jen jsem řekla, e Bible není úplná a tím pádem ne vechno je takové, jak bylo původně psáno, proto to není argument proti reinkarnacím....Opět nic víc, nic míň.
Není tady
keito napsal(a):
Myslí, e tím, e člověk věří (v mém případě je přesvědčen), e se znovu a znovu inkarnujeme, e za tím je touha po nesmrtelnosti? O, nikoli. Spí díky tomu člověk lépe pochopí, proč se mu děje to či ono a co se od něj chce ... Ví, já jsem byla celý ivot zarytý skeptik a racionalista, který věřil jen tomu, co si mohl ověřit některým ze svých smyslů, leč stalo se mnohé, co mě přesvědčilo - opravdu přesvědčilo , e je tomu jinak. A teď u VÍM a díky tomu se mi líp i ije . Proto mám velké pochopení pro ty, kdo to mají - alespoň v tomto momentě - jinak.
Ale ne, vůbec si nic nemyslím. Jen jsem nahlas přemýlela, protoe o tom nic nevím.
Není tady
normální chlap napsal(a):
Duchovno můe zaít i bez víry v duchy, ba dokonce bez víry v cokoliv. Svět není tak jednoduchý aby se dal popsat několika vágně formulovanými principy jako je třeba Bůh nebo reinkarnace a kdy jej začne opravdu poctivě zkoumat, zjistí, e tyto objekty víry vlastně vůbec nepotřebuje.
Řekla bych, e jsem poctivě prozkoumala spoustu věcí. Víru v cokoli a kohokoli jsem nikdy nepotřebovala, ale sám ivot mě nasměroval jiným směrem a dneska u to není o víře, ale o přesvědčení. Protoe kdy si člověk proije něco na vlastní kůi, tak u to o nějaké "víře" fakt není......Ale vím, e kadý to máme jinak... a je to dobře. Nakonec není vem dnům konec, stejně jako jsem si já sama prola určitým procesem vnímání a porozumění ivotu, tak se to můe stát komukoli jinému....ivot je vývoj, změna.....To tak.... .
Jo a jetě něco, přesvědčením, e smrtí ná ivot nekončí, se otevírá úplně jiný náhled na ivot, plný pochopení, porozumění vemu monému, co ivot přináí, a taky - a to je důleité - pomáhá to i leccos přijmout, co by jinak bylo nepřijatelné. Ale opět, jen ten kdo něco takového proil, ví, o čem mluvím. Jinak se vám - kteří jste přesvědčeni o opaku - toto můe zdát jako fantasmagorie.
Není tady
Judyna napsal(a):
keito napsal(a):
Myslí, e tím, e člověk věří (v mém případě je přesvědčen), e se znovu a znovu inkarnujeme, e za tím je touha po nesmrtelnosti? O, nikoli. Spí díky tomu člověk lépe pochopí, proč se mu děje to či ono a co se od něj chce ... Ví, já jsem byla celý ivot zarytý skeptik a racionalista, který věřil jen tomu, co si mohl ověřit některým ze svých smyslů, leč stalo se mnohé, co mě přesvědčilo - opravdu přesvědčilo , e je tomu jinak. A teď u VÍM a díky tomu se mi líp i ije . Proto mám velké pochopení pro ty, kdo to mají - alespoň v tomto momentě - jinak.
Ale ne, vůbec si nic nemyslím. Jen jsem nahlas přemýlela, protoe o tom nic nevím.
OK. Jsem ráda, e jsme schopny komuniovat bez emocí, by máme kadá názor jiný. Děkuji.
Není tady
keito napsal(a):
Ono je to tak, e to co chceme vidět, to vidíme a důkazy pro své přesvědčení vidíme vude kolem sebe. To se ale odehrává na úrovni podvědomí, podvědomě si nastavíme jakýsi filtr svého vnímání... a pak se vlastně víc a víc utrvzujeme v tom, e máme pravdu....Teda tohle není z mé hlavy, takhle opravdu vichni "fungujeme" .... A co se tejče Bible, tak ta je značně zcenzurovaná, původně tam bylo i něco o reinkarnacích, ale bylo to...teď nevím v jakém roce - z Bible odstraněno, aby se to hodilo do krámu církvím ;-).....Take tu bych nebrala v tomhle směru jako směrodatnou.... A co mě docela překvapilo, e tady na duchovním fóru je tolik lidí, kteří v reinkarnaci nevěří. Docela by mě zajímalo, čemu e vlastně věří ;-).
A proč bychom měli věřit zrovna na reinkarnaci? Vdy je tolik oblastí, které se nějakým způsobem duchovna dotýkají. A jinak souhlasím s chlapem, e "duchovno" je velice iroký pojem.
Není tady
keito napsal(a):
Judyna napsal(a):
Já věřím na to, e se "něco" táhne rodovými liniemi - buď nějaké zatíení nebo vyjímečné schopnosti. Ale to jsou geny.
S touhle částí souhlasím. Určitě tohle vechno se do naeho ivota promítá....
A s tím dalím nesouhlasím. Myslí, e tím, e člověk věří (v mém případě je přesvědčen), e se znovu a znovu inkarnujeme, e za tím je touha po nesmrtelnosti? O, nikoli. Spí díky tomu člověk lépe pochopí, proč se mu děje to či ono a co se od něj chce ... Ví, já jsem byla celý ivot zarytý skeptik a racionalista, který věřil jen tomu, co si mohl ověřit některým ze svých smyslů, leč stalo se mnohé, co mě přesvědčilo - opravdu přesvědčilo , e je tomu jinak. A teď u VÍM a díky tomu se mi líp i ije . Proto mám velké pochopení pro ty, kdo to mají - alespoň v tomto momentě - jinak.
Protoe v tom momentě byli někdy vichni a kadý je na té cestě jinak daleko a due se stále učí a jde dál. Takhle to vnímám já.
Není tady
keito napsal(a):
Judyna napsal(a):
keito napsal(a):
OK. Jsem ráda, e jsme schopny komuniovat bez emocí, by máme kadá názor jiný. Děkuji.
Určitě.
Není tady
Judyna napsal(a):
keito napsal(a):
A proč bychom měli věřit zrovna na reinkarnaci? Vdy je tolik oblastí, které se nějakým způsobem duchovna dotýkají. A jinak souhlasím s chlapem, e "duchovno" je velice iroký pojem.
Nikdo v ní věřit nemusí, jen e prostě existuje ...a e duchovno je iroký pojem? Souhlas. Taky netvrdím, e je jenom o té reinkarnaci, jen e mě překvapilo, e tu lidi přes tolik důkazů, kterých je fakt v dnení době nepřeberno, o ní pochybují. Fakt jsem tím nemyslela nic jiného. Vím, e kadý jsme jiný, kadý máme jinou cestu, jiné nasměrování, take jak jsem u psala, není vem dnům konec. Třeba někdo z těch, kteří jsou přesvědčeni v této chvíli o opaku, dojdou ivotem k přesně opačnému názoru... Anebo ne.
Není tady
LENNNA napsal(a):
keito napsal(a):
Judyna napsal(a):
Já věřím na to, e se "něco" táhne rodovými liniemi - buď nějaké zatíení nebo vyjímečné schopnosti. Ale to jsou geny.
A s tím dalím nesouhlasím. Myslí, e tím, e člověk věří (v mém případě je přesvědčen), e se znovu a znovu inkarnujeme, e za tím je touha po nesmrtelnosti? O, nikoli. Spí díky tomu člověk lépe pochopí, proč se mu děje to či ono a co se od něj chce ... Ví, já jsem byla celý ivot zarytý skeptik a racionalista, který věřil jen tomu, co si mohl ověřit některým ze svých smyslů, leč stalo se mnohé, co mě přesvědčilo - opravdu přesvědčilo , e je tomu jinak. A teď u VÍM a díky tomu se mi líp i ije . Proto mám velké pochopení pro ty, kdo to mají - alespoň v tomto momentě - jinak.Protoe v tom momentě byli někdy vichni a kadý je na té cestě jinak daleko a due se stále učí a jde dál. Takhle to vnímám já.
Já bych la jetě dál.
I ten, který si myslí, e je na této cestě dál ne ostatní, se můe mýlit a být na samém počátku. A pochopení pro lidi s jiným názorem či pohledem na cokoliv bychom měli mít vichni.
(Myslím to obecně, nenaráím na Keito)
Není tady
Judyna napsal(a):
LENNNA napsal(a):
keito napsal(a):
A s tím dalím nesouhlasím. Myslí, e tím, e člověk věří (v mém případě je přesvědčen), e se znovu a znovu inkarnujeme, e za tím je touha po nesmrtelnosti? O, nikoli. Spí díky tomu člověk lépe pochopí, proč se mu děje to či ono a co se od něj chce ... Ví, já jsem byla celý ivot zarytý skeptik a racionalista, který věřil jen tomu, co si mohl ověřit některým ze svých smyslů, leč stalo se mnohé, co mě přesvědčilo - opravdu přesvědčilo , e je tomu jinak. A teď u VÍM a díky tomu se mi líp i ije . Proto mám velké pochopení pro ty, kdo to mají - alespoň v tomto momentě - jinak.Protoe v tom momentě byli někdy vichni a kadý je na té cestě jinak daleko a due se stále učí a jde dál. Takhle to vnímám já.
Já bych la jetě dál.
I ten, který si myslí, e je na této cestě dál ne ostatní, se můe mýlit a být na samém počátku. A pochopení pro lidi s jiným názorem či pohledem na cokoliv bychom měli mít vichni.
(Myslím to obecně, nenaráím na Keito)
Souhlas. A i kdy to nebylo myleno na mě , protoe já si fakt nemyslím, jeslti jsem na cestě blí nebo dál, protoe jsem jen "jinde", tak vím, e se mi můe stát něco, co mě pooupne v mém vnímání úplně jinam. A takhle to máme vichni bez rozdílu. Jsem přesvědčená, e ivot je vývoj, cesta ...a nikdo z nás neví, kam nás ivot zavane a co z toho vyplyne.
Není tady
... ..."A jesltie se tě to dotklo nebo vytočilo, co je vidět ze tvé reakce, zase vypovídá něco o tobě..."
Nedotklo. Jen jsem napsala svůj názor. Tak jestli se to dotklo tebe..., atd.
Není tady
rina napsal(a):
... ..."A jesltie se tě to dotklo nebo vytočilo, co je vidět ze tvé reakce, zase vypovídá něco o tobě..."
Nedotklo. Jen jsem napsala svůj názor. Tak jestli se to dotklo tebe..., atd.
No, co k tomu dodat? Jen, e vyjádření pouhého názoru vypadá jinak. Ale nechci a nebudu se s tebou dohadovat. Jen ty sama ví, co s tebou moje řádky udělaly, jak ses při jejich čtení cítila. A tím bych jakékoli dalí dohadování ukončila. Howgh:)
Není tady
keito napsal(a):
...mě překvapilo, e tu lidi přes tolik důkazů, kterých je fakt v dnení době nepřeberno, o ní pochybují...
Dnes větina lidí pochybuje o mnoha věcech, o kterých je spousta důkazů. Překvapivé to není právě proto e na té cestě k poznání a pochopení smyslu ivota platí e "co nás nezabije to nás posílí"...
A také to e "kdo hledá, najde"...
Myslím, e říct si, e "u jsem nael", je dost zpátečnické...
Není tady
keito napsal(a):
...vyjádření pouhého názoru vypadá jinak...A tím bych jakékoli dalí dohadování ukončila. Howgh:)
Já se nedohadovala...
Není tady
Dnes větina lidí pochybuje o mnoha věcech, o kterých je spousta důkazů.
To je pravda. Dokonce snad v dnení době někteří tvrdí, e Země je placatá a to zcela váně.
Není tady
rina napsal(a):
keito napsal(a):
...mě překvapilo, e tu lidi přes tolik důkazů, kterých je fakt v dnení době nepřeberno, o ní pochybují...
Dnes větina lidí pochybuje o mnoha věcech, o kterých je spousta důkazů. Překvapivé to není právě proto e na té cestě k poznání a pochopení smyslu ivota platí e "co nás nezabije to nás posílí"...
A také to e "kdo hledá, najde"...
Samozřejmě, e ne vechno, o čem slyíme, co vidíme, nemusí být pravda. Ale těch důkazů je opravdu hodně, stačí se jen porozhlédnout. Ale kdy někdo nechce vidět nebo ho to nezajímá - jakoe na to má taky kadý právo - tak neuvidí nic...Jak by taky mohl??? .... Ale pak je tu zásadní věc, kdy si něco proije na vlastní kůi, to u ti nikdo nevezme. Proto si dovoluji psát o tom, jak to vidím já a čemu - v této chvíli - věřím.
Není tady
keito napsal(a):
rina napsal(a):
Myslím, e říct si, e "u jsem nael", je dost zpátečnické...
TAhle věta je mylena na koho???
No na vechny, co si to myslí.
Není tady
Judyna napsal(a):
To je pravda. Dokonce snad v dnení době někteří tvrdí, e Země je placatá a to zcela váně.
Taky jsem to viděla, nejvíc se mi líbílo jejich vysvětlení, jak je moné, e kdy dojdou "na konec", nespadnou někam do vesmíru. Vysvětlení podle nich je prosté, je to prej jako ve hře "pac-man". Objeví se "na druhé straně". Úsměvné. Ale vzhledem k tomu, e neznám celou jejich filozofii, tak se směju jenom pod fous...
Není tady
keito napsal(a):
sám ivot mě nasměroval jiným směrem a dneska u to není o víře, ale o přesvědčení. Protoe kdy si člověk proije něco na vlastní kůi, tak u to o nějaké "víře" fakt není
Jasně, já ti rozumím. Jenom mám úplně opačný přístup k faktům, pro mě, kdy je názor/přání/pocit/proitek v rozporu s fakty, tak platí fakta a proitek je chybně :-)
Není tady
keito napsal(a):
Ale pak je tu zásadní věc, kdy si něco proije na vlastní kůi, to u ti nikdo nevezme. Proto si dovoluji psát o tom, jak to vidím já a čemu - v této chvíli - věřím.
Myslím, e toto taky není důvodem říct si: U jsem nael.
Na vlastní kůi jsem si 15 let proívala, e dluné výivné je nevymahatelné, a přesto je to dnes jinak. (Vím, e pro tebe je to malicherné vysvětlení, ale je velmi reálné!, není to cestování časem ani z dělohy do dělohy, ale systém je stejný. Neproils, neuvěří, a je to pravda pravdoucí!)
Mnozí mají jistě podobné, neopakovatelné, nepřenosné a neuvěřitelné zkuenosti, a nemys exlím, e by je to přesvědčilo o tom, e "přes toto nejede vlak".
Upravil(a) rina (25. 2. 2020 20:07)
Není tady