Oznámení

18. září : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení!

18. září : Objevte kouzlo brambor po římsku. Jednoduchý recept, když vás tlačí čas i finance!

18. září : Je vám čtyřicet a už řešíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog

#51 25. 2. 2020 15:59

keito
♥♥♥♥♥--
Místo: Unhoš
Web

Re: Co tě nezabije to tě posílí

Ono je to tak, že to co chceme vidět, to vidíme a důkazy pro své přesvědčení vidíme všude kolem sebe. To se ale odehrává na úrovni podvědomí, podvědomě si nastavíme jakýsi filtr svého vnímání... a pak se vlastně víc a víc utrvzujeme v tom, že máme pravdu....Teda tohle není z mé hlavy, takhle opravdu všichni "fungujeme" .... A co se tejče Bible, tak ta je značně zcenzurovaná, původně tam bylo i něco o reinkarnacích, ale bylo to...teď nevím v jakém roce -  z Bible odstraněno, aby se to hodilo do krámu církvím ;-).....Takže tu bych nebrala v tomhle směru jako směrodatnou.... A co mě docela překvapilo, že tady na duchovním fóru je tolik lidí, kteří v reinkarnaci nevěří. Docela by mě zajímalo, čemu že vlastně věří ;-).

Není tady

#52 25. 2. 2020 16:13

normální chlap
♥♥♥♥♥♥-

Duchovno můžeš zažít i bez víry v duchy, ba dokonce bez víry v cokoliv. Svět není tak jednoduchý aby se dal popsat několika vágně formulovanými principy jako je třeba Bůh nebo reinkarnace a když jej začneš opravdu poctivě zkoumat, zjistíš, že tyto objekty víry vlastně vůbec nepotřebuješ.

Není tady

#53 25. 2. 2020 16:34

rina
♥♥♥♥♥♥♥

keito napsal(a):

...Docela by mě zajímalo, čemu že vlastně věří ;-).

No? Takže kdo nevěří v reinkarnaci, nebo třeba věří v Bibli, tak nepatří na duchovno???

Dost nafoukanej postoj.

A ty co? Na anděly, duchy a démony věříš?

P.google mi o duchovně řekl něco moc hezkého:

DUCHOVNÍ ŽIVOT JE O LÁSCE, O VLASTNÍ SEBEHODNOTĚ, RESPETKU K SOBĚ A K OSTATNÍM, K ÚCTĚ K PŘÍRODĚ A VŠEMU, CO Z NÍ VZEŠLO.

Jednou vyprávěl starý indián svému vnukovi o velké bitvě, která probíhá v nitru každého člověka. Řekl mu: “Chlapče, ta bitva v každém z nás je bitvou mezi dvěma vlky. Jeden je zlý. Je to vztek, žárlivost, závist, smutek, sobectví, namyšlenost, hrubost, nenávist, sebestřednost a falešnost. Ten druhý je dobrý. Je to láska, radost, pokoj, trpělivost, laskavost, dobrota, naděje, empatie, štědrost, věrnost, soucit, důvěra a víra.”
Vnuk o tom chvíli přemýšlel a potom se zeptal: “A který vlk vyhraje?”
Starý indián odpověděl: “Ten, kterého pravidelně denodenně krm횅” José Carlos Bermejo

Upravil(a) rina (25. 2. 2020 16:43)

Klid v duši přeji všem.

Není tady

#54 25. 2. 2020 17:15

keito
♥♥♥♥♥--
Web

Vidím, že jsem tu šlápla do vosího hnízda ;-) .... Ovšem nebylo to myšleno tak, jak to vnímᚠty, že kdo nevěří na to či ono, nepatří na duchovní.....Jen že mě to překvapilo. Nic víc, nic míň. ... Protože stačí jen vnímat určité věci s otevřenou myslí i očima a důkazů je v dnešní době až až, fakt že je....Proto to překvapení.....A jesltiže se tě to dotklo nebo vytočilo, což je vidět ze tvé reakce, zase vypovídá něco o tobě.
A co se týká Bible, opět to samé. Není to o tom, že bych nad někým ohrnovala nos, že Bibli věří, je to každého věc, čemu a komu věří,  jen jsem řekla, že Bible není úplná a tím pádem ne všechno je takové, jak bylo původně psáno, proto to není argument proti reinkarnacím....Opět nic víc, nic míň.

Není tady

#55 25. 2. 2020 17:23

Judyna
♥♥♥♥♥♥♥

keito napsal(a):

Myslíš, že tím, že člověk věří (v mém případě je přesvědčen), že se znovu a znovu inkarnujeme, že za tím je touha po nesmrtelnosti? O, nikoli. Spíš díky tomu člověk lépe pochopí, proč se mu děje to či ono a co se od něj chce wink ... Víš, já jsem byla celý život zarytý skeptik a racionalista, který věřil jen tomu,  co si mohl ověřit některým ze svých smyslů, leč stalo se mnohé, co mě přesvědčilo - opravdu přesvědčilo dumbom , že je tomu jinak. A teď už VÍM a díky tomu se mi líp i žije smile . Proto mám velké pochopení pro ty, kdož to mají - alespoň v tomto momentě  - jinak. wink

Ale ne, vůbec si nic nemyslím. Jen jsem nahlas přemýšlela, protože o tom nic nevím.

Jakmile si uvědomíš svoji pravou hodnotu, bude se okolo tebe točit celý svět.
Rozhodnutí osvobozuje.

Není tady

#56 25. 2. 2020 17:25

keito
♥♥♥♥♥--
Web

normální chlap napsal(a):

Duchovno můžeš zažít i bez víry v duchy, ba dokonce bez víry v cokoliv. Svět není tak jednoduchý aby se dal popsat několika vágně formulovanými principy jako je třeba Bůh nebo reinkarnace a když jej začneš opravdu poctivě zkoumat, zjistíš, že tyto objekty víry vlastně vůbec nepotřebuješ.

Řekla bych, že jsem poctivě prozkoumala spoustu věcí. Víru v cokoli a kohokoli jsem nikdy nepotřebovala, ale sám život mě nasměroval jiným směrem a dneska už to není o víře, ale o přesvědčení. Protože když si člověk prožije něco na vlastní kůži, tak už to o nějaké "víře" fakt není......Ale vím, že každý to máme jinak... a je to dobře. Nakonec není všem dnům konec, stejně jako jsem si já sama prošla určitým procesem vnímání a porozumění životu, tak se to může stát komukoli jinému....Život je vývoj, změna.....Tož tak.... wink .
Jo a ještě něco, přesvědčením, že smrtí nᚠživot nekončí, se otevírá úplně jiný náhled na život, plný pochopení, porozumění všemu možnému, co život přináší, a taky - a to je důležité - pomáhá to i leccos přijmout, co by jinak bylo nepřijatelné. Ale opět, jen ten kdo něco takového prožil, ví, o čem mluvím. Jinak se vám - kteří jste přesvědčeni o opaku - toto může zdát jako fantasmagorie.

Není tady

#57 25. 2. 2020 17:27

keito
♥♥♥♥♥--
Web

Judyna napsal(a):

keito napsal(a):

Myslíš, že tím, že člověk věří (v mém případě je přesvědčen), že se znovu a znovu inkarnujeme, že za tím je touha po nesmrtelnosti? O, nikoli. Spíš díky tomu člověk lépe pochopí, proč se mu děje to či ono a co se od něj chce wink ... Víš, já jsem byla celý život zarytý skeptik a racionalista, který věřil jen tomu,  co si mohl ověřit některým ze svých smyslů, leč stalo se mnohé, co mě přesvědčilo - opravdu přesvědčilo dumbom , že je tomu jinak. A teď už VÍM a díky tomu se mi líp i žije smile . Proto mám velké pochopení pro ty, kdož to mají - alespoň v tomto momentě  - jinak. wink

Ale ne, vůbec si nic nemyslím. Jen jsem nahlas přemýšlela, protože o tom nic nevím.

OK. Jsem ráda, že jsme schopny komuniovat bez emocí, by máme každá názor jiný. Děkuji. smile

Není tady

#58 25. 2. 2020 17:27

Judyna
♥♥♥♥♥♥♥

keito napsal(a):

Ono je to tak, že to co chceme vidět, to vidíme a důkazy pro své přesvědčení vidíme všude kolem sebe. To se ale odehrává na úrovni podvědomí, podvědomě si nastavíme jakýsi filtr svého vnímání... a pak se vlastně víc a víc utrvzujeme v tom, že máme pravdu....Teda tohle není z mé hlavy, takhle opravdu všichni "fungujeme" .... A co se tejče Bible, tak ta je značně zcenzurovaná, původně tam bylo i něco o reinkarnacích, ale bylo to...teď nevím v jakém roce -  z Bible odstraněno, aby se to hodilo do krámu církvím ;-).....Takže tu bych nebrala v tomhle směru jako směrodatnou.... A co mě docela překvapilo, že tady na duchovním fóru je tolik lidí, kteří v reinkarnaci nevěří. Docela by mě zajímalo, čemu že vlastně věří ;-).

A proč bychom měli věřit zrovna na reinkarnaci? Vždy je tolik oblastí, které se nějakým způsobem duchovna dotýkají. A jinak souhlasím s chlapem, že "duchovno" je velice široký pojem.

Rozhodnutí osvobozuje.

Není tady

#59 25. 2. 2020 17:28

LENNNA
♥♥♥♥♥♥-

keito napsal(a):

Judyna napsal(a):

Já věřím na to, že se "něco" táhne rodovými liniemi - buď nějaké zatížení nebo vyjímečné schopnosti. Ale to jsou geny.

S touhle částí souhlasím. Určitě tohle všechno se do našeho života promítá....
A s tím dalším nesouhlasím. Myslíš, že tím, že člověk věří (v mém případě je přesvědčen), že se znovu a znovu inkarnujeme, že za tím je touha po nesmrtelnosti? O, nikoli. Spíš díky tomu člověk lépe pochopí, proč se mu děje to či ono a co se od něj chce wink ... Víš, já jsem byla celý život zarytý skeptik a racionalista, který věřil jen tomu,  co si mohl ověřit některým ze svých smyslů, leč stalo se mnohé, co mě přesvědčilo - opravdu přesvědčilo dumbom , že je tomu jinak. A teď už VÍM a díky tomu se mi líp i žije smile . Proto mám velké pochopení pro ty, kdož to mají - alespoň v tomto momentě  - jinak. wink

Protože v tom momentě byli někdy všichni a každý je na té cestě jinak daleko a duše se stále učí a jde dál. Takhle to vnímám já.

"Před 150 lety by vás považovali za blázny, pokud byste se zasazovali za konec otroctví. Před 100 lety by se vám smáli za návrh, že by ženy měly mít volební právo. Před 25 lety by vás nazvali perverzním za obhajobu práv gayů. Dnes se nám smějí, když chceme, aby skončilo otroctví zvířat. Jednoho dne se smát nebudou."
- Gary Smith

Není tady

#60 25. 2. 2020 17:29

Judyna
♥♥♥♥♥♥♥

keito napsal(a):

Judyna napsal(a):

keito napsal(a):

OK. Jsem ráda, že jsme schopny komuniovat bez emocí, by máme každá názor jiný. Děkuji. smile

Určitě.storstark

Rozhodnutí osvobozuje.

Není tady

#61 25. 2. 2020 17:44

keito
♥♥♥♥♥--
Web

Judyna napsal(a):

keito napsal(a):

A proč bychom měli věřit zrovna na reinkarnaci? Vždy je tolik oblastí, které se nějakým způsobem duchovna dotýkají. A jinak souhlasím s chlapem, že "duchovno" je velice široký pojem.

Nikdo v ní věřit nemusí, jen že prostě existuje wink ...a že duchovno je široký pojem? Souhlas. Taky netvrdím, že je jenom o té reinkarnaci, jen že mě překvapilo, že tu lidi přes tolik důkazů, kterých je fakt v dnešní době nepřeberno,  o ní pochybují.  Fakt jsem tím nemyslela nic jiného. Vím, že každý jsme jiný, každý máme jinou cestu, jiné nasměrování, takže jak jsem už psala, není všem dnům konec. Třeba někdo z těch, kteří jsou přesvědčeni v této chvíli o opaku, dojdou životem k přesně opačnému názoru... Anebo ne.

Není tady

#62 25. 2. 2020 17:48

Judyna
♥♥♥♥♥♥♥

LENNNA napsal(a):

keito napsal(a):

Judyna napsal(a):

Já věřím na to, že se "něco" táhne rodovými liniemi - buď nějaké zatížení nebo vyjímečné schopnosti. Ale to jsou geny.

A s tím dalším nesouhlasím. Myslíš, že tím, že člověk věří (v mém případě je přesvědčen), že se znovu a znovu inkarnujeme, že za tím je touha po nesmrtelnosti? O, nikoli. Spíš díky tomu člověk lépe pochopí, proč se mu děje to či ono a co se od něj chce wink ... Víš, já jsem byla celý život zarytý skeptik a racionalista, který věřil jen tomu,  co si mohl ověřit některým ze svých smyslů, leč stalo se mnohé, co mě přesvědčilo - opravdu přesvědčilo dumbom , že je tomu jinak. A teď už VÍM a díky tomu se mi líp i žije smile . Proto mám velké pochopení pro ty, kdož to mají - alespoň v tomto momentě  - jinak. wink

Protože v tom momentě byli někdy všichni a každý je na té cestě jinak daleko a duše se stále učí a jde dál. Takhle to vnímám já.

Já bych šla ještě dál.
I ten, který si myslí, že je na této cestě dál než ostatní, se může mýlit a být na samém počátku. A pochopení pro lidi s jiným názorem či pohledem na cokoliv bychom měli mít všichni.
(Myslím to obecně, nenarážím na Keito)

Rozhodnutí osvobozuje.

Není tady

#63 25. 2. 2020 17:54

keito
♥♥♥♥♥--
Web

Judyna napsal(a):

LENNNA napsal(a):

keito napsal(a):

Já bych šla ještě dál.
I ten, který si myslí, že je na této cestě dál než ostatní, se může mýlit a být na samém počátku. A pochopení pro lidi s jiným názorem či pohledem na cokoliv bychom měli mít všichni.
(Myslím to obecně, nenarážím na Keito)

Souhlas.  A i když to nebylo myšleno na mě wink, protože já si fakt nemyslím, jeslti jsem na cestě blíž nebo dál, protože jsem jen "jinde", tak vím, že se mi může stát něco, co mě pošoupne v mém vnímání úplně jinam. A takhle to máme všichni bez rozdílu. Jsem přesvědčená, že  život je vývoj, cesta ...a nikdo z nás neví, kam nás život zavane a co z toho vyplyne.

Není tady

#64 25. 2. 2020 18:30

rina
♥♥♥♥♥♥♥

... ..."A jesltiže se tě to dotklo nebo vytočilo, což je vidět ze tvé reakce, zase vypovídá něco o tobě..."

Nedotklo. Jen jsem napsala svůj názor. Tak jestli se to dotklo tebe..., atd.wink

Klid v duši přeji všem.

Není tady

#65 25. 2. 2020 19:01

keito
♥♥♥♥♥--
Web

rina napsal(a):

... ..."A jesltiže se tě to dotklo nebo vytočilo, což je vidět ze tvé reakce, zase vypovídá něco o tobě..."

Nedotklo. Jen jsem napsala svůj názor. Tak jestli se to dotklo tebe..., atd.wink

No, co k tomu dodat? Jen, že vyjádření pouhého názoru vypadá jinak. Ale nechci a nebudu se s tebou dohadovat. Jen ty sama víš, co s tebou moje řádky udělaly, jak ses při jejich čtení cítila. A tím bych jakékoli další dohadování ukončila. Howgh:)

Není tady

#66 25. 2. 2020 19:14

rina
♥♥♥♥♥♥♥

keito napsal(a):

...mě překvapilo, že tu lidi přes tolik důkazů, kterých je fakt v dnešní době nepřeberno,  o ní pochybují...

Dnes většina lidí pochybuje o mnoha věcech, o kterých je spousta důkazů. Překvapivé to není právě proto že na té cestě k poznání a pochopení smyslu života platí že "co nás nezabije to nás posílí"...
A také to že "kdo hledá, najde"...

Myslím, že říct si, že "už jsem našel", je dost zpátečnické...

Klid v duši přeji všem.

Není tady

#67 25. 2. 2020 19:20

rina
♥♥♥♥♥♥♥

keito napsal(a):

...vyjádření pouhého názoru vypadá jinak...A tím bych jakékoli další dohadování ukončila. Howgh:)

Já se nedohadovala...kapitulation

Klid v duši přeji všem.

Není tady

#68 25. 2. 2020 19:25

Judyna
♥♥♥♥♥♥♥

Dnes většina lidí pochybuje o mnoha věcech, o kterých je spousta důkazů.
To je pravda. Dokonce snad v dnešní době někteří tvrdí, že Země je placatá va a to zcela vážně.

Rozhodnutí osvobozuje.

Není tady

#69 25. 2. 2020 19:30

keito
♥♥♥♥♥--
Web

rina napsal(a):

keito napsal(a):

...mě překvapilo, že tu lidi přes tolik důkazů, kterých je fakt v dnešní době nepřeberno,  o ní pochybují...

Dnes většina lidí pochybuje o mnoha věcech, o kterých je spousta důkazů. Překvapivé to není právě proto že na té cestě k poznání a pochopení smyslu života platí že "co nás nezabije to nás posílí"...
A také to že "kdo hledá, najde"...

Samozřejmě, že ne všechno, o čem slyšíme, co vidíme, nemusí být pravda. Ale těch důkazů je opravdu hodně, stačí se jen porozhlédnout. Ale když někdo nechce vidět nebo ho to nezajímá - jakože na to má taky každý právo -  tak neuvidí nic...Jak by taky mohl??? .... Ale pak je tu zásadní věc, když si něco prožiješ na vlastní kůži, to už ti nikdo nevezme. Proto si dovoluji psát o tom, jak to vidím já a čemu - v této chvíli - věřím.

Není tady

#70 25. 2. 2020 19:32

keito
♥♥♥♥♥--
Web

rina napsal(a):

TAhle věta je myšlena na koho???

Není tady

#71 25. 2. 2020 19:34

rina
♥♥♥♥♥♥♥

keito napsal(a):

rina napsal(a):

No na všechny, co si to myslí. kapitulation

Klid v duši přeji všem.

Není tady

#72 25. 2. 2020 19:40

rina
♥♥♥♥♥♥♥

Judyna napsal(a):

To je pravda. Dokonce snad v dnešní době někteří tvrdí, že Země je placatá va a to zcela vážně.

Taky jsem to viděla, nejvíc se mi líbílo jejich vysvětlení, jak je možné, že když dojdou "na konec", nespadnou někam do vesmíru. Vysvětlení podle nich je prosté, je to prej jako ve hře "pac-man". Objeví se "na druhé straně". Úsměvné. Ale vzhledem k tomu, že neznám celou jejich filozofii, tak se směju jenom pod fous...

Klid v duši přeji všem.

Není tady

#73 25. 2. 2020 19:40

keito
♥♥♥♥♥--
Web

rina napsal(a):

keito napsal(a):

rina napsal(a):

No na všechny, co si to myslí. kapitulation

OK smile

Není tady

#74 25. 2. 2020 19:43

normální chlap
♥♥♥♥♥♥-

keito napsal(a):

sám život mě nasměroval jiným směrem a dneska už to není o víře, ale o přesvědčení. Protože když si člověk prožije něco na vlastní kůži, tak už to o nějaké "víře" fakt není

Jasně, já ti rozumím. Jenom mám úplně opačný přístup k faktům, pro mě, když je názor/přání/pocit/prožitek v rozporu s fakty, tak platí fakta a prožitek je chybně :-)

Není tady

#75 25. 2. 2020 19:49

rina
♥♥♥♥♥♥♥

keito napsal(a):

Ale pak je tu zásadní věc, když si něco prožiješ na vlastní kůži, to už ti nikdo nevezme. Proto si dovoluji psát o tom, jak to vidím já a čemu - v této chvíli - věřím.

Myslím, že toto taky není důvodem říct si: Už jsem našel.

Na vlastní kůži jsem si 15 let prožívala, že dlužné výživné je nevymahatelné, a přesto je to dnes jinak. (Vím, že pro tebe je to malicherné vysvětlení, ale je velmi reálné!, není to cestování časem ani z dělohy do dělohy, ale systém je stejný. Neprožils, neuvěříš, a je to pravda pravdoucí!)
Mnozí mají jistě podobné, neopakovatelné, nepřenosné a neuvěřitelné zkušenosti, a nemys exlím, že by je to přesvědčilo o tom, že "přes toto nejede vlak". rodna

Upravil(a) rina (25. 2. 2020 20:07)

Klid v duši přeji všem.

Není tady

NÁŠ TIP:
  • Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem na webu pravopisne.cz

Zápatí