18. září : Váení uivatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to poruení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 18. září : Objevte kouzlo brambor po římsku. Jednoduchý recept, kdy vás tlačí čas i finance! 18. září : Je vám čtyřicet a u řeíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog |
|
|
Já jsem opravdu přesvědčená, e dostáváme toho tolik, na co máme. Jinak by celé to "plánování duí" nemělo smysl. Jetě dodám - vidíte smysl toho, e si něco (tím myslím příslunou učební látku) naplánujete a přitom víte, e nejste schopni ji zvládnout?... A to, e někdo tíivou situaci nezvládl, není o tom, e by toho na něj bylo moc, ale e tou situací prostě neuměl projít bez ztráty květinky... Připoutím, e jsou situace, které jsou tak náročné, e by poloily skoro kadého, ale zase na druhou stranu vím, e jsou tací , kteří by je zvládli. Take je to fakt o "vnitřní síle" kadého dotyčného.
Upravil(a) keito (23. 2. 2020 21:19)
Není tady
Přesně tak.
Není tady
Samozřejmě e je to o vnitřní síle. Ale ne kadý ji má. Na svět nepřicházíme vichni stejně silní. Přesně o tom to je. Někdo stejnou situaci zvládne, jiný ne. Ten, kdo ji zvládne, toho posílí, toho, kdo ji nezvládne, oslabí jetě více.
Co si mám představit pod pojmem "plánování duí" ,
Není tady
keito napsal(a):
Připoutím, e jsou situace, které jsou tak náročné, e by poloily skoro kadého, ale zase na druhou stranu vím, e jsou tací , kteří by je zvládli.
Zvládli by je, protoe by jim nic jiného nezbývalo. A jsou situace, které si opravdu nezaslouí projít nikdo z nás, a přesto se tak děje.
Já tomu sama za sebe říkám "stav robot" - "přepnu" ve, co jde a prostě jedu, hodinu za hodinou, den za dnem, neplánuju, nepřemýlím dopředu.
Není tady
Judyna napsal(a):
Samozřejmě e je to o vnitřní síle. Ale ne kadý ji má. Na svět nepřicházíme vichni stejně silní. Přesně o tom to je. Někdo stejnou situaci zvládne, jiný ne. Ten, kdo ji zvládne, toho posílí, toho, kdo ji nezvládne, oslabí jetě více.
Co si mám představit pod pojmem "plánování duí" ,
Ale to je právě to, e nejsme vichni stejní. Kadý je "vypraven" do ivota s jiným "arzenálem", ne to si dělám legraci, kadý přichází do ivota s jiným potenciálem, s jiným nastavením, s jinými schopnostmi, vlastnostmi, dovednostmi, s jiným "zatíením". A podle toho si taky plánuje úkoly, učební látku, kterou má v tom ivotě zvládnout. To je to, co jsem myslela plánem due. Due si dopředu - tam nahoře v bardu - naplánuje v hrubých rysech, co má v ivotě zvládnout. Neboli učební látku, a ta se odvíjí od ivota předelého. A zase se vracím k tomu, co jsem napsala předtím - dávalo by smysl, aby si "naplánovala" něco, o čem by věděla u předem, e na to nemá? e to bude nad její síly?
Není tady
Aha, tak tohle jde mimo mě. Já nevěřím ani na osud.
Kadá to vidíme úplně jinak.
Díky za vysvětlení.
Není tady
Jetě připodotknu, e plánování duí je něco jiného ne kdy si my tady na zemi cokoli plánujeme. Protoe my tady častokrát svoje síly neodhadneme , podle toho to taky někdy dopadá ;-). Ale due tam v bardu moc dobře ví, na co mají a na co ne.... Proto si troufám tvrdit, e i ty sebenáročnějí, sebehorí situace jsou dopředu naplánovány, protoe due ví, e se díky ní má něco naučit, pochopit, případně odčinit, co spáchala v ivotě předelém....
Není tady
keito napsal(a):
Jetě připodotknu, e plánování duí je něco jiného ne kdy si my tady na zemi cokoli plánujeme. Protoe my tady častokrát svoje síly neodhadneme , podle toho to taky někdy dopadá ;-). Ale due tam v bardu moc dobře ví, na co mají a na co ne.... Proto si troufám tvrdit, e i ty sebenáročnějí, sebehorí situace jsou dopředu naplánovány, protoe due ví, e se díky ní má něco naučit, pochopit, případně odčinit, co spáchala v ivotě předelém....
je to tak. Já myslím, e si můe naplánovat i to, na co jetě nemá, aby to zvládla a pak se jí ve opakuje tak dlouho, klidně i více ivotů, ne to zvládne a můe se posunout zase dál.
Není tady
keito napsal(a):
LENNNA napsal(a):
keito napsal(a):
Ano, platí to v kadé době, jen mi přijde, e teď jsou ty energie fakt hutné a je na nás činěn velký tlak, abychom pochopili, co pochopit máme a v určitých směrech překonali sami sebe. Tj. zvládli jsme to, co se nám třeba předtím zvládnout nedařilo - s tím plným pochopením, co samozřejmě vede k tomu, e zvládntuím takové náročné situace se posuneme dál a jsme pak o mnoho silnějí....Alespoň já to takhle na sobě cítím :-).Teď.... myslí konkrétně rok 2020?
Ano, myslím tím letoní rok, rok 2020.
Ufff, tak to bude asi dost náročný rok, e? Já u o tom někde četla...
Není tady
keito napsal(a):
Take ani v to, e se znovu a znovu inkarnujeme???
Já tomu věřím, já byl v minulém ivotě míchačka na beton.
Není tady
normální chlap napsal(a):
keito napsal(a):
Přestoe je to myleno jako vtip, tak ví, e nejsi tak moc daleko od pravdy?
Není tady
keito napsal(a):
Judyna napsal(a):
Díky za vysvětlení.Take ani v to, e se znovu a znovu inkarnujeme???
Ne.
Není tady
Judyna napsal(a):
keito napsal(a):
Judyna napsal(a):
Díky za vysvětlení.Take ani v to, e se znovu a znovu inkarnujeme???
Ne.
Jasně, to beru. Kadý to v sobě máme nastavené jinak ;-)..... A můu se tě zeptat jetě , co si představuje pod pojmem "osud", který jsi zmínila, e na něj nevěří?
Není tady
Osud chápu jako víru v to, e ve je nějakým způsobem předurčeno, nějak připraveno. Nějak se zdráhám uvěřit tomu, e někdo, něco řídí můj osud.
Myslím, e u některých lidí to můe vést k jakési pasivitě. kdy se něco nepodaří - je to osud. Já za to nemůu (lehce přeháním, to ale jen tak na vysvětlenou).
Myslím, e za to, co se člověku děje a jak situaci vyřeí můe hlavně on sám a jeho nastavení, prostředí, výchova, civilizace, náhoda.
Není tady
U mockrát jsem "uvaovala" nad tím, e snad ani nechci vědět, co jsem byla v minulém ivotě. Míchačka na beton mě pobavila
Není tady
Judyna napsal(a):
Osud chápu jako víru v to, e ve je nějakým způsobem předurčeno, nějak připraveno. Nějak se zdráhám uvěřit tomu, e někdo, něco řídí můj osud.
Myslím, e u některých lidí to můe vést k jakési pasivitě. kdy se něco nepodaří - je to osud. Já za to nemůu (lehce přeháním, to ale jen tak na vysvětlenou).
Myslím, e za to, co se člověku děje a jak situaci vyřeí můe hlavně on sám a jeho nastavení, prostředí, výchova, civilizace, náhoda.
No, ono je to tak, e svůj ivot si řídíme my sami. V kadém okamiku svého ivota. A to svou volbou. My sami se rozhodujeme, co a jak bude v naem ivotě se bude dít. A to i přes to, e si ho dopředu v hrubých rysech "naplánujeme".... Ale to, jak to vnímám já, je moje vnímání, přesvědčení, vyplývající z toho, co jsem proila sama na vlastní kůi.... A druhý to má vidí jinak.... ne...... ;-)
Není tady
Na minulé ani budoucí ivoty nevěřím, ale fatalista trochu jsem. Ovem jsem přesvědčená, e aktivita jedince je hodně potřebná.
Není tady
AndreaP. napsal(a):
U mockrát jsem "uvaovala" nad tím, e snad ani nechci vědět, co jsem byla v minulém ivotě. Míchačka na beton mě pobavila
Ono taky zjiovat, čím jsme kdy byli jen ze zvědavosti, je pěkná blbost. Vak pokud se to máme dozvědět, tak se to dozvíme. A chceme nebo ne ;-) .... V mém případě platí - i kdy nechceme, odmítáme, přesto se tak stalo
Není tady
vrabčák napsal(a):
Na minulé ani budoucí ivoty nevěřím, ale fatalista trochu jsem. Ovem jsem přesvědčená, e aktivita jedince je hodně potřebná.
A člověk věří čemukoli, aktivita je potřebná vdy!
Není tady
Já věřím na to, e se "něco" táhne rodovými liniemi - buď nějaké zatíení nebo vyjímečné schopnosti. Ale to jsou geny.
Minulé ivoty - to opravdu nee.
Není to touha po nějaké formě nesmrtelnosti? Nechu pochopit, e ve je konečné? e můe něco vzniknout, ale i zaniknout?
Není tady
keito napsal(a):
Jakoe to má doteď v hlavě troku domotané? Ó, to je sebereflexe
Není tady
Judyna napsal(a):
Já věřím na to, e se "něco" táhne rodovými liniemi - buď nějaké zatíení nebo vyjímečné schopnosti. Ale to jsou geny.
S touhle částí souhlasím. Určitě tohle vechno se do naeho ivota promítá....
A s tím dalím nesouhlasím. Myslí, e tím, e člověk věří (v mém případě je přesvědčen), e se znovu a znovu inkarnujeme, e za tím je touha po nesmrtelnosti? O, nikoli. Spí díky tomu člověk lépe pochopí, proč se mu děje to či ono a co se od něj chce ... Ví, já jsem byla celý ivot zarytý skeptik a racionalista, který věřil jen tomu, co si mohl ověřit některým ze svých smyslů, leč stalo se mnohé, co mě přesvědčilo - opravdu přesvědčilo , e je tomu jinak. A teď u VÍM a díky tomu se mi líp i ije . Proto mám velké pochopení pro ty, kdo to mají - alespoň v tomto momentě - jinak.
Není tady
Judyna napsal(a):
keito napsal(a):
Jakoe to má doteď v hlavě troku domotané? Ó, to je sebereflexe
NCH je "míchačka pratěných názorů poahaného narcise". Take beton. (To jsme řikali my, nynějí starci, v mládí - TO JE BETON! )
Není tady
AndreaP. napsal(a):
U mockrát jsem "uvaovala" nad tím, e snad ani nechci vědět, co jsem byla v minulém ivotě...
Já to několikrát zkusila vyhledat, různými způsoby, na reinkarnaci nevěřím, mám na i tu "prokázanou" vlastní názor. Nala jsem někde jakési tabulky, kam se zadaly určitá data, bla-bla-bla, a vylezla jsem z toho jako jakási branářka v dávné době (14té století), to se mi túze líbilo, ptz. mám k tomu velmi vřelý vztah. Mnoho let mě toto zaměstnání ivilo, na půdě po prarodičích jsem nala nářadí k tomuto povolání potřebné v době, kdy u jsem dělala něco jiného, moc mě to překvapilo.
Nevěřím tomu, e "člověk můe řídit svůj krok", protoe nemůe. Stojí to v Bibli.
Ale to je na jinou debatu.
Take, co tě nezabije, to tě posílí, platí vdy a vude. A opravdu to není o skutečném "zabití due". Kdy něco proběhne tak, e neposílí, dui to zabije.
Není tady