18. září : Váení uivatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to poruení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 18. září : Objevte kouzlo brambor po římsku. Jednoduchý recept, kdy vás tlačí čas i finance! 18. září : Je vám čtyřicet a u řeíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog |
|
|
Dobrý den, v téhle náročné době, kdy se na nás valí transformační tlaky ze vech stran, mi toto přísloví přijde víc ne pravdivé. Já sama na vlastní kůi jsem se přesvědčila, e platí, stejně jako e platí vechna dalí přísloví. Jak jste na tom vy?
Není tady
Ze by stejne?
Není tady
Určitě to platí. A v kadé době myslím. Pokud se ocitneme v jakékoliv velice náročné situaci, můe nás to zabít - zlomit, či tu situaci nějakým způsobem jsme schopni zvládnout a v tom případě nás to posílí velice, pokud si samozřejmě uvědomíme. To pak posiluje sebevědomí.
Ale jak říkám - toto platí v kadé době.
Není tady
a nebo člověk tu náročnou a těkou situaci sice zvládne - ale natolik ho to poznamená, ... e je pak otázkou, zda to "posílilo"
take těch moností bude asi víc - nejen dvě, jak říká přísloví
Není tady
Judyna napsal(a):
Určitě to platí. A v kadé době myslím. Pokud se ocitneme v jakékoliv velice náročné situaci, můe nás to zabít - zlomit, či tu situaci nějakým způsobem jsme schopni zvládnout a v tom případě nás to posílí velice, pokud si samozřejmě uvědomíme. To pak posiluje sebevědomí.
Ano, platí to v kadé době, jen mi přijde, e teď jsou ty energie fakt hutné a je na nás činěn velký tlak, abychom pochopili, co pochopit máme a v určitých směrech překonali sami sebe. Tj. zvládli jsme to, co se nám třeba předtím zvládnout nedařilo - s tím plným pochopením, co samozřejmě vede k tomu, e zvládntuím takové náročné situace se posuneme dál a jsme pak o mnoho silnějí....Alespoň já to takhle na sobě cítím :-).
Není tady
gemi napsal(a):
a nebo člověk tu náročnou a těkou situaci sice zvládne - ale natolik ho to poznamená, ... e je pak otázkou, zda to "posílilo"
Jak to myslí, e ho to poznamená???
Není tady
keito napsal(a):
gemi napsal(a):
take těch moností bude asi víc - nejen dvě, jak říká příslovíJak to myslí, e ho to poznamená???
jeden příklad - matka, které zemřelo dítě ...
nebo psychické následky lidí, kteří např. přeili koncentrák ...
Není tady
keito napsal(a):
Jak to myslí, e ho to poznamená???
Nejsem gemi, ale za mně: uzavře se, začne být nedůvěřivý, moná i nevrlý, zlý,... Sice neumřel, ale vpodstatě jo?
Není tady
Ano, naděje, které předtím měl, zemřou, dřív, ne on...
Není tady
ano, tak je to myleno... e "umře" něco v člověku ... jako následek velmi silného traumatu
Není tady
Jene to přísloví je myleno trochu jinak. e pokud člověk tu situaci zvládne, by byla sebehorí, ani by ho "zlomila", tj. pochopil, e i ta byla součástí "plánu jeho due", tak z ní vyjde jako vítěz, tj. silnějí ne byl předtím. Ale pokud ta situace člověka zlomí, bude do konce ivota - uvnitř "mrtvý", zahořklý, bude nenávidět svět a lidi kolem, bude obviňovat kde koho...a dalí a dalí...
Není tady
Já bych to přísloví sama ze svých osobních zkueností změnila na "Co tě nezabije, to tě posílí a změní". Ano, stokrát dostanu od ivota facku, stokrát se zvednu a jdu dál...ale jiná. Protoe i to posílení člověka změní, a záleí u jen na daném člověku a jeho vnitřní síle a chuti a schopnostem, jakým směrem ta změna bude.
Není tady
AndreaP. napsal(a):
Já bych to přísloví sama ze svých osobních zkueností změnila na "Co tě nezabije, to tě posílí a změní". Ano, stokrát dostanu od ivota facku, stokrát se zvednu a jdu dál...ale jiná. Protoe i to posílení člověka změní, a záleí u jen na daném člověku a jeho vnitřní síle a chuti a schopnostem, jakým směrem ta změna bude.
Naprostý souhlas
Není tady
gemi napsal(a):
Pokud ho to poznamená, pak nejde o posílení, ale "zabití".
Jen to, e situaci zvládne, Tě posílí a to v tom smyslu, e a příjde nová zátěová situace, bude silnějí a bohatí o nabytou zkuenost.
Samozřejmě to nejde do nekonečna - ádný z nás nemáme neomezenou sílu. A jsem u dalího rčení - "Čeho je moc, toho je příli".
Není tady
Judyna napsal(a):
gemi napsal(a):
take těch moností bude asi víc - nejen dvě, jak říká příslovíPokud ho to poznamená, pak nejde o posílení, ale "zabití".
Jen to, e situaci zvládne, Tě posílí a to v tom smyslu, e a příjde nová zátěová situace, bude silnějí a bohatí o nabytou zkuenost.
Samozřejmě to nejde do nekonečna - ádný z nás nemáme neomezenou sílu. A jsem u dalího rčení - "Čeho je moc, toho je příli".
S první částí souhlasím. Ale to druhé přísloví - Čeho je moc, toho je příli - v tomhle případě nesedí. Protoe z toho naeho pozemského pohledu se nám můe zdát, e je něčeho opravdu a tak moc, e na to u nemáme síly. Jene! Dle mého názoru, co jsem za ten ivot tak pobrala a co mi z toho veho vyplynulo, dostáváme toho jen tolik, na co máme. A to, e to na něco u nám síly nezbydou, není o tom, e toho je moc, ale e na to jdeme "blbě", e prostě své síly vyplácáme jinde a jinak ne bychom měli. Protoe do ivota si naplánujeme jen to, co v naich silách opravdu je to zvládnout, ani bychom u toho "klekli".... Sice se nám to nemusí líbit, ale to na věci nic nemění ;-) .
Není tady
AndreaP. napsal(a):
Souhlasím.
Není tady
gemi napsal(a):
Je moc důleité, e ji zvládl. Je to mnohem víc, ne kdy se v ní jetě nacházel a nevěděl vůbec, jak to dopadne. Hluboká rýha v paměti zůstane třeba i natrvalo. Ale pokud člověk úplně nezahořkne a dokáe se radovat i z drobností, je naděje, e se bude snait překonávat i dalí různě náročné situace. V tom je, myslím si, to posílení.
Není tady
Dle mého názoru, co jsem za ten ivot tak pobrala a co mi z toho veho vyplynulo, dostáváme toho jen tolik, na co máme. A to, e to na něco u nám síly nezbydou, není o tom, e toho je moc, ale e na to jdeme "blbě", e prostě své síly vyplácáme jinde a jinak ne bychom měli.
To si opravdu nemyslím. Zvlí nesouhlasím s tou první větou.
Není tady
Judyna napsal(a):
Judyno, myslí, e to opravdu platí v kadé době? I v extrému války? Hned bych souhlasila, ale zrovna teď jsem četla knihu HANA od Aleny Mortajnové (nevím, zda znáte) a tam hlavní postava přeila, ale absolutně bych neřekla, e ji to posílilo, spíe zlomilo a oslabilo navdy. Ale jak říkám, tohle je asi u extrémní situace. Jinak přísloví znám a je velmi pravdivé.
Není tady
keito napsal(a):
Judyna napsal(a):
Ale jak říkám - toto platí v kadé době.Ano, platí to v kadé době, jen mi přijde, e teď jsou ty energie fakt hutné a je na nás činěn velký tlak, abychom pochopili, co pochopit máme a v určitých směrech překonali sami sebe. Tj. zvládli jsme to, co se nám třeba předtím zvládnout nedařilo - s tím plným pochopením, co samozřejmě vede k tomu, e zvládntuím takové náročné situace se posuneme dál a jsme pak o mnoho silnějí....Alespoň já to takhle na sobě cítím :-).
Teď.... myslí konkrétně rok 2020?
Není tady
Judyna napsal(a):
Dle mého názoru, co jsem za ten ivot tak pobrala a co mi z toho veho vyplynulo, dostáváme toho jen tolik, na co máme.
To si opravdu nemyslím. Zvlí nesouhlasím s tou první větou.
Ale ano, dostáváme jen tolik, na co máme.
A kdy se nám to zdá těké, a přesto "to dáme", můeme být na sebe hrdí.
Upravil(a) rina (23. 2. 2020 20:11)
Není tady
LENNNA napsal(a):
Judyna napsal(a):
Ale jak říkám - toto platí v kadé době.Judyno, myslí, e to opravdu platí v kadé době? I v extrému války? Hned bych souhlasila, ale zrovna teď jsem četla knihu HANA od Aleny Mortajnové (nevím, zda znáte) a tam hlavní postava přeila, ale absolutně bych neřekla, e ji to posílilo, spíe zlomilo a oslabilo navdy. Ale jak říkám, tohle je asi u extrémní situace. Jinak přísloví znám a je velmi pravdivé.
Lenno, to rčení "co tě nezabije" já ale neberu doslovně. A myslím, e to tak ani není myleno. Je to spí ve smyslu nezlomí, nezničí. Tebou uvedený příklad já chápu jako zlomení, zničení.
Není tady
rina napsal(a):
Judyna napsal(a):
Dle mého názoru, co jsem za ten ivot tak pobrala a co mi z toho veho vyplynulo, dostáváme toho jen tolik, na co máme.
To si opravdu nemyslím. Zvlí nesouhlasím s tou první větou.Ale ano, dostáváme jen tolik, na co máme.
Proč se tedy lidé hroutí? I na "slabého "jedince můe uhodit velké netěstí a ten to pak neunese. V případě takové velké rány je pak zbytečné přemýlet o tom, e na to ten člověk měl jít asi jinak. e kdy zaívá tak velké netěstí, měl by ho zvládnout, jinak by na něj nepřilo...
Není tady
Judyna napsal(a):
Proč se tedy lidé hroutí? I na "slabého "jedince můe uhodit velké netěstí a ten to pak neunese. V případě takové velké rány je pak zbytečné přemýlet o tom, e na to ten člověk měl jít asi jinak. e kdy zaívá tak velké netěstí, měl by ho zvládnout, jinak by na něj nepřilo...
Není zbytečné o tom přemýlet. Do podobných těkých situací jsme opakovaně stavěni proto, abychom je nakonec zdárně zvládli. To je "kola ivota".
Není tady
LENNNA napsal(a):
keito napsal(a):
Judyna napsal(a):
Ale jak říkám - toto platí v kadé době.Ano, platí to v kadé době, jen mi přijde, e teď jsou ty energie fakt hutné a je na nás činěn velký tlak, abychom pochopili, co pochopit máme a v určitých směrech překonali sami sebe. Tj. zvládli jsme to, co se nám třeba předtím zvládnout nedařilo - s tím plným pochopením, co samozřejmě vede k tomu, e zvládntuím takové náročné situace se posuneme dál a jsme pak o mnoho silnějí....Alespoň já to takhle na sobě cítím :-).
Teď.... myslí konkrétně rok 2020?
Ano, myslím tím letoní rok, rok 2020.
Není tady