Oznámení

9.dubna : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení!

9.dubna : Vaření na chatě či chalupě bez stresu: Tipy na vaření z jedné pánve nebo hrnce.

1.dubna : Jak vznikla záhada ďáblova trojúhelníku: Odhalil ji už Kolumbus?

#1 2. 5. 2006 13:56

sandra
♥♥♥♥♥♥-

jednoduchý tvarohový nebo pudingový dort?

Ahoj smile,

nemáte některá z vás jednoduchý recept na tvarohový nebo pudingový dort, který je možno vylepšit ovocem? Doma se blíží narozeniny a já bych chtěla překvapit, neb nejsem moc dobrá a zkušená kuchařka kapitulation

Děkuju a těším se na recepty wink

Není tady

#2 2. 5. 2006 14:28

vEruska
Host

Re: jednoduchý tvarohový nebo pudingový dort?

a nechceš zkusit Cheesecake po česku? To je skutečná lahůdka.. http://www.foodlife.cz/index.php?option … ;Itemid=70

no a nebo jednoduchý, lehký a jak říká moje maminka - nula kalórií - obsahující je  Jablečný dortíček http://www.foodlife.cz/index.php?option … ;Itemid=70

já dorty nejím, ale tyhle dva si teda vždycky dám smile

#3 2. 5. 2006 15:32

Nikiska
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: Východní Čechy

já ti řeknu můj pudingový dort je to hrozně lehké. Vezmu si formu na dort na dno pokládám piškoty a přeleju prvním pudingem vždy dělám dva druhy aby to bylo barevné. Na to po vychladnutí kladu znovu piškoty a přidávám ovoce všelijaké z plechovky a pak to přeleju tím druhým pudingem. Nechám trochu vychladnout znovu dám ovoce a to zaleju barevnou želatinou. A nakonec celý dort můžeš ještě odzdobit šlehačkou navrchu.

http://tickers.TickerFactory.com/ezt/d/2;31;31/st/20100109/n/Tomulkovi/k/b028/age.png

Není tady

#4 2. 5. 2006 16:43

Aneri
♥♥♥♥♥♥-

...a já do toho sypu oříšky nebo kokos...aby to bylo více kalorické !!!

Není tady

#5 4. 5. 2006 19:40

Aneri
♥♥♥♥♥♥-

Nepečený ovesný dort -balíček ovesných vloček spařím /nechám tak 2-3 min. a sleji/, promíchám se sirupem, nebo štávou, dám na dno pečící formy, na to ovoce/jabka,merunkybroskve,hrozny,cokoliv...ale bez štávy/, zasypu kokosem, nebo oříškama, zase vločky,nahoru kokos. Do lednice, na talíř přidat šlehačku....není drahý,je dobrý a použít se dají  i starší kompoty

Není tady

#6 13. 5. 2006 20:36

sinyk
♥♥-----

Je to spíš koláč než dort,ale výborné. Na velký plech:600g pol. mouky, 250 g cukru, 250 g tuku (hery. Udělám rukama posypku. Na vymazaný plech dám 1/2 směsi. Na to naliju jak kdy (podle chuti a toho co doma mám buď:1. tvaroh  2-3 ks ušlehané s cukrem (podle toho,jak máte rádi sladké), vajíčko, 1 vanilk.pudink prášek a mléko - na  rozšlehání tvarohu,aby se směs trošku lila. Pokud nemám dost tvarohu nastavím ho uvařenou dětsku krupicí. Na tvarohovou směs můžete dát (ale i bez ovoce,je to dobré) borůvky nebo jablka nastrouhaná, meruňky a nahoru zbytek posypky.Pečeme do růžova na 180 stupních.
2. verze je: že uvařím v 1 l mléka 2 pudinky (pokud máte rádi více náplně, tak i  z1,5l+3pudinky).Pudink můžete dávat teplý.
Opět dáme na vymaz. plech 1/2 směsi, nalijeme pudink a nahoru zbytek směsi. Pečeme do růžova.
Můžete zdobit šlehačkou nebo  borůvkovou omáčkou - na trošce másla rozvaříte borůvky, osladíte (můžete rozmixovat) , můžete přilít trošku smetany a zahustit troškou solamylu nebo jiným  škrobem. Touto omáčkou jsou dobré polité taky tvaroh. knedlíky

Není tady

#7 19. 5. 2006 9:40

Madlenka
♥♥-----

Tvarohový dort bez pečení:
Uvaříme z 1/2 litru mléka vanilkový pudink, necháme vychladnout, potom do toho vešleháme 1 tvaroh a půlku kostky másla (12 1/2 dkg) a přidáme cukr podle chuti. Do dortové formy pokládáme vrstvu piškotů, na to ovoce (meruňky, jahody, broskve) a část krému a vrstvy opakujeme. Dáme do lednice uležet, alespoň přes noc a druhý den můžeme podávat, nejlépe se šlehačkou. Jo a ty piškoty je dobré malinko pokapat šťávou z kompotu nebo rumíkem wink Nebo můžeš upéct jednoduchý piškot, viz téma Piškot, a tímto krémem ho naplnit.

Není tady

NÁŠ TIP:
  • Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem na webu pravopisne.cz

• Turistické, populárně – naučné, dětské a zábavné e-knihy. Stáhněte si zdarma e-knihy Jiřího Gleta. Můžete si vytvořit vlastní knihovničku e-knih na svých mobilech a tabletech.

Zápatí