29. ledna : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 29. ledna : Poslední šance pro přezrálé banány? Upečte z nich lahodnou buchtu 6. prosince : Je vám čtyřicet a už řešíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog |
|
|
Tak Jirko, promiň, ale po přečtení tohoto mailu se musím postavit za Tvou Pavlínu a uznat, že je to skvělá holka, která prostě ví co chce a má to v hlavě srovnaný ! Tady nešlo o to bydlení, jako takové ... tady šlo o záchranu vašeho vztahu !
Také máme ve vztahu podobný problém a přesně chápu, co cítí ! Je dobře, že jsi na sobě začal pracovat, pracuj dál a možná se setkáte v posledním odstavci. Přeju Ti hodně štěstí.
Není tady
Ahoj Jirko :-)
Myslím, že by nebylo špatný, aby jsi jí ten román, jak to tu kdosi nazval, vytiskl a dal přečíst Tvé přítelkyni, bývalé.
Ale jinak, myslím, že jsi fajn klučina a bývalá přítelka neví, o co přišla..
Ahoj, děkuji, ano, já to vím... jak jsem psal a vyjádřil dvěmi slovy "pochopil jsem"... v práci na sobě budu rozhodně pokračovat a uvidí se...
I já Tobě přeji silné nervy ve Tvém vztahu a pokud se podobný problém rozhodneš řešit, snaž se svého přítele k tomuhle pochopení, ke kterému jsem já dospěl tady, nasměrovat nějakou pohodovější cestou než tomu bylo v mém případě... Víš, co... Pošli mu odkaz na tuhle diskuzi, protože kdyby mně tohle dal někdo přečíst asi bych se nad svým chováním hodně zamyslel. Navíc tady uvidí jaké to může mít následky... Držím palce i já.
Jirka
Feuria napsal(a):
Tak Jirko, promiň, ale po přečtení tohoto mailu se musím postavit za Tvou Pavlínu a uznat, že je to skvělá holka, která prostě ví co chce a má to v hlavě srovnaný ! Tady nešlo o to bydlení, jako takové ... tady šlo o záchranu vašeho vztahu !
Také máme ve vztahu podobný problém a přesně chápu, co cítí ! Je dobře, že jsi na sobě začal pracovat, pracuj dál a možná se setkáte v posledním odstavci. Přeju Ti hodně štěstí.
Není tady
No, chlapče, máš co napravovat. I kdyby měla Pavlínka jen půlku pravdy, tak mít maminku za zadkem kdykoli a kdekoli, řídit podle ní i milenecký život (a kdoví jestli ne i milování), nemoci se obejít bez telefonů, SMS a prozvánění - to neunese žádná, to není depresemi. Ano, když některé z mých dětí odjíždělo kamkoli, občas se mi ozvali stylem "žiju" a rámcově jsem o nich věděla a vím dodnes, jenže kdyby dělaly to, co ty, tak je sama srovnám, aby "neobtěžovaly". A nutit je, aby plánovaly svůj volný čas, natož dovolenou s přítelem/přítelkyní, pod řízením mojí pevné ruky - no fuj! Ale mám takové ošklivé podezření, že maminka je dodnes tvoje "nejlepší kamarádka" a probíráš s ní i veškeré detaily tvého vztahu s přítelkyní - nebo že bych se pletla? Asi takhle - jsi dospělý, tak se podle toho chovej a konečně se urvi z pupeční šňůry maminčina vlivu. Tobě by asi skutečně prospělo odstěhovat se a žít samostatně s tím, že jednou týdně pozveš mámu na kafe nebo ona tebe v neděli na oběd a v mezičase se nejen nebudete vídat, ale ani si volat, pokud nenastane třeba živelní katastrofa.
A víš co mě dostalo nejvíc? Ty vytahané tepláky... jako bys byl venkovský důchodce. Ale ono je to "na doma dobré", asi říká maminka, navíc "musíme šetřit, abys jednou něco měl", viď?
Tohle jsi asi nechtěl slyšet, ale je mi líto, já to vidím takhle. Třeba se pletu, ale možná ani moc ne, co ty na to?
Není tady
Co se tepláků týče, tak ty nosila i přítelkyně, ale beru. Jinak tvé podezření naštěstí pravdivé není. Jasně jsem si o tom jednou promluvil a už si trvám na svém a nic jiného nechci slyšet. Jak jsem zde psal už mnohokrát, prostě mi to došlo. Názory se vyvýjejí a člověk se mění, já s tím opravdu chci něco dělat a už i dělám. Proto jsem psal sem do té diskuze, navštívil psychologa a chtěl si utřídit názory. To se podařilo. Myslím, že lze pozorovat myšlenkový vývoj mezi tím co jsem napsal jako úvodní slovo diskuze a tím co píši teď.... Co se týká tvé poznámky za těma teplákama, tak tu snad ani nebudu komentovat... to by se mě zastala snad i přítelkyně.
A navíc... nejdo o to co jsem chtěl a nechtěl slyšet, jde o to jak to vidí čtenáři, kteří se tím vším prokoušou.
.... a ty deprese ale bohužel určitou roli také sehrály.
helena napsal(a):
No, chlapče, máš co napravovat. I kdyby měla Pavlínka jen půlku pravdy, tak mít maminku za zadkem kdykoli a kdekoli, řídit podle ní i milenecký život (a kdoví jestli ne i milování), nemoci se obejít bez telefonů, SMS a prozvánění - to neunese žádná, to není depresemi. Ano, když některé z mých dětí odjíždělo kamkoli, občas se mi ozvali stylem "žiju" a rámcově jsem o nich věděla a vím dodnes, jenže kdyby dělaly to, co ty, tak je sama srovnám, aby "neobtěžovaly". A nutit je, aby plánovaly svůj volný čas, natož dovolenou s přítelem/přítelkyní, pod řízením mojí pevné ruky - no fuj! Ale mám takové ošklivé podezření, že maminka je dodnes tvoje "nejlepší kamarádka" a probíráš s ní i veškeré detaily tvého vztahu s přítelkyní - nebo že bych se pletla? Asi takhle - jsi dospělý, tak se podle toho chovej a konečně se urvi z pupeční šňůry maminčina vlivu. Tobě by asi skutečně prospělo odstěhovat se a žít samostatně s tím, že jednou týdně pozveš mámu na kafe nebo ona tebe v neděli na oběd a v mezičase se nejen nebudete vídat, ale ani si volat, pokud nenastane třeba živelní katastrofa.
A víš co mě dostalo nejvíc? Ty vytahané tepláky... jako bys byl venkovský důchodce. Ale ono je to "na doma dobré", asi říká maminka, navíc "musíme šetřit, abys jednou něco měl", viď?
Tohle jsi asi nechtěl slyšet, ale je mi líto, já to vidím takhle. Třeba se pletu, ale možná ani moc ne, co ty na to?
Upravil(a) Jirka25 (5. 5. 2006 13:50)
Není tady
Jirko, já bejt tvojí přítelkyní - tak mám taky deprese - z tvýho vztahu s maminkou...
Není tady
Já s tím souhlasím, vím že jsem udělal chybu, vím kde a vím, že to chci změnit. Jinak ty deprese o kterých jsem psal neměla z tohodle, nebo mi to aspoň neřekla, byl to následek jejího předchozího vztahu, který ji poznamenal. A ten se mnou ji ublížil asi ještě víc... štve mě to a užírám se tím a chci to změnit. Nic víc dělat asi nemůžu. Bohužel. Rád bych to vrátil o tři roky zpět... s tím co vím já o svých chybách a co ví ona zase o svých, které chceme snad oba vyřešit... jenže čas se vrátit nedá, bohužel.
Jája napsal(a):
Jirko, já bejt tvojí přítelkyní - tak mám taky deprese - z tvýho vztahu s maminkou...
Není tady
Tak jsem si ten její mejl přečetla úplně celý a občas mi brat dech... Chyba je asi na obou stranách, ale je vidět, že to má v hlavě srovnané a už si o ní nemyslím to, co po přečtení Tvého 1. příspěvku!
Má pravdu, že to chce čas a Ty si nejdřív musíš uspořádat svůj život a pak teprve začít budovat ten ve dvou!
Není tady
Páááni!
Tvé přítelkyni patří můj neskonalý obdiv, když nastíněné "ústrky" a pozici dvojky vydržela snášet celé 3 roky!! A je mi jí líto, že tys její dobře míněné rady neslyšel (anebo nechtěl slyšet)...že jsi udělal chybu, sis uvědomil až po "destrukci" vašeho vztahu, ale třeba není pozdě (i kdyžnevím, nevím...pokud tě Pavlínka na tvůj patologický vztah s maminkou upozorňovala už dřív, pokud jste kvůli tomu už jedenkrát rozchod absolvovali, nedivila bych se, kdyby jí došla trpělivost. Příležitostí k nápravě už jsi měl dost.).
Každopádně ti přeju hodně sil v tvém odhodlání, věz, že jeho realizace nebude jednoduchá.
Není tady
Nezapomeň prosím, že i já jsem musel něco snášet a že toho především první polovinu našeho vztahu nebylo málo...a ona to věděla... to kdyby zase četli nějací kluci, tak by to odsoudili zase oni. Mně ta trpělivost vydržela také dlouho. Nebo jsem snad měl být spokojen, když jí hrozně vadilo, že chci jít někam sám, dělat něco co bychom zrovna němali spolu naplánované, nemohl promluvit s jinou holkou, pozdravit spolužačky... Tedy chyby na obou stranách, ne jen na jedné. Ona si je uvědomovala a řešila je, já jsem si je neuvědomoval a neřešil je. Kolik příležitostí k nápravě jsem měl...není to zase tak jednoduché říci. Jistě obecně jsem jich měl mnoho, ale až teď jsem si to vše skutečně uvědomil...
Caroline napsal(a):
Páááni!
Tvé přítelkyni patří můj neskonalý obdiv, když nastíněné "ústrky" a pozici dvojky vydržela snášet celé 3 roky!! A je mi jí líto, že tys její dobře míněné rady neslyšel (anebo nechtěl slyšet)...že jsi udělal chybu, sis uvědomil až po "destrukci" vašeho vztahu, ale třeba není pozdě (i kdyžnevím, nevím...pokud tě Pavlínka na tvůj patologický vztah s maminkou upozorňovala už dřív, pokud jste kvůli tomu už jedenkrát rozchod absolvovali, nedivila bych se, kdyby jí došla trpělivost. Příležitostí k nápravě už jsi měl dost.).
Každopádně ti přeju hodně sil v tvém odhodlání, věz, že jeho realizace nebude jednoduchá.
Upravil(a) Jirka25 (5. 5. 2006 15:09)
Není tady
No- pokud ses například prozváněl s maminkou, pokud jsi byl u přítelkyně, než jste šli spát, tak no comment. :-(.
To se snad nedělá, nebo jo?
To je dobrá, že vydržela 3 roky.
Není tady
Děkuji všem přispěvatelkám, které napsali reakci na můj problém. Moc mi to pomohlo, pomohlo mi to změnit pohled na celou tu nešťastnou a mnou zpackanou vzniklou situaci. Věřte, poučil jsem se a uznal svoji chybu, nad kterou i já teď kroutím hlavou. Jsem odstrašující případ, holky, kdo máte takového exota jako já doma, dejte mu tohle přečíst! Pomůžete jim i sobě. Je na čase tu pupeční šňůru přestřihnout, jak psala některá z vás... povede se to, já tomu věřím a chci to.
Tímto končím svoji účast v této diskuzi a ještě jednou děkuji... největší dík, jak většina z vás napsalo patří mé Pavlínce... srdíčko moje, věř mi, miloval jsem Tě a stále miluji , dnes bych vše udělal jinak a byli bychom spolu snad stále šťastní... promiň...
Jirka
Není tady
Nikdy není vina za rozpad vztahu jenom na jedné straně, to tady ani nikdo netrvdí, tvoje přítelkyně třeba byla přehnaně žárlivá, ale sám říkáš, že se snažila s tím něco dělat, podle mě si to především ty, kdo má vážný problém....ale znova, je fajn, že se ho snažíš řešit, tak teď hlavně vydžet, jedna konzultace s psychologem to určitě nespraví
Není tady
souhlasím s Leilou, mně kolikrát vytočí, když přítelovi volají jeho rodiče třeba 3x denně, ale u něj je to spíš táta, že potřebuje s něčím pomoc. Někdy je to i v neděli v 7 ráno!!!!
Není tady
Tak nám pak dej, Jirko, vědět, jak to všechno dopadlo!!!
Není tady
Určitě dám! A ještě jednou děkuju... jen psycholog skutečně nepomůže, musím na tom pracovat sám, to já už dobře vím.
Ahoj všem!
Jirka
Slvinka napsal(a):
Tak nám pak dej, Jirko, vědět, jak to všechno dopadlo!!!
Není tady
Ahojky Jirko,
supr, že uznáváš svoji chybu, tohle je základ a z tohodle těž ...
Smekám před Tvou přítelkyní, že tohle všechno co píše v mejlu pro Tebe vydržela...
Já jsem měla přítele, který dělal tohle tak z 50-ti procent a šílela jsem z toho, ale
to co píše Pavlína, tak to by mě dostalo do blázince, prostě nesnesitelné.
Začni na sobě pracovat, chlape, hloupý nejsi, víš, kde je chyba, tak do toho, máš
skvělou ženskou, která má více rozumu jak Ty a která Tě fakt miluje, jinak by
tohle nesnesla ani minutu, takže ji nenech jen tak utéct...
Sežeň si podnájem a utíkej od maminky, jinak Tě vysaje...
Držím palce!!!
Jirka tady naznacoval, ze Pavlina byla prehnane zarliva, bylo tezke prosadit si svou zalibu..Budete tedy smekat pred Jirkou, ze to s Pavlinou vydrzel????
Není tady
Psala jsem akorát že smekám před tím, co psala v mejlu (tím myslím, to, jak se Jirka s mamkou naháněli přes mobil, jak jim vlezla do jejich dovolené..) více jsem tím nemyslela, chce to číst to lépe
chce to cist lepe? Tak proc tedy nesmekate pred Jirkou, ze vydrzel zarleni, jeji zavislost na nem, ze on nikam bez ni nemohl, ze nemohl pozdravit kamaradky?
Jirko, urcite neni chyba jen na tve strane, ja bych zase nesnesla kdybych se nemohla skoro pozdravit s kamaradem, jit kam chci..Jsi dobry, ze jsi to vydrzel! A ona zase vydrzela urcitou dobu tve chyby..Ted je ale cas ty chyby na obou stranach urovnat!
Není tady
Já to nemyslím zle, tak proč se hned čertit...je evidentní, že oba mají své chyby,
akorát já znám dobře to, co píše Pavlína a divím se, že to takhle vydržela, tu
matčinu iniciativu, více jsem tím říct nechtěla..není třeba se chytat slovíček...
Ahoj,
můžeš něco napsat o své zkušenosti? Díky moc.
Jirka
Beatina napsal(a):
Já to nemyslím zle, tak proč se hned čertit...je evidentní, že oba mají své chyby,
akorát já znám dobře to, co píše Pavlína a divím se, že to takhle vydržela, tu
matčinu iniciativu, více jsem tím říct nechtěla..není třeba se chytat slovíček...
Není tady
To mel byt podnet k pohledu z jine strany..Nic jineho..
Není tady
Allice napsal(a):
To mel byt podnet k pohledu z jine strany..Nic jineho..
OK, už mlčím