29. ledna : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 29. ledna : Poslední šance pro přezrálé banány? Upečte z nich lahodnou buchtu 6. prosince : Je vám čtyřicet a už řešíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog |
|
|
Ela.. napsal(a):
elementgirl napsal(a):
Dita.L :no ja jsem spis premyslela jestli to neni nejaka jeho kamaradka:( nebo znama...souhlasim s tim ze by si mohla stezovat na jine veci,ale co mam sakra delat?Sam nam rekl ze sme si proste meli poridit velkeho psa a ne stene....co takovemu cloveku rict???
že kdyby štěkal a kňučel dospělý pes, bylo by to mnohem horší, ale tohle je prostě malé štěně, které se všechno teprve učí a naopak máme snahu vychovat z něj řádného a poslušného psa, nakonec i ta ježibaba může být ráda, že jednou bude mít na patře hlídače.
Pokud vyloženě nemáš ve smlouvě o podnájmu vsuvku typu - zákaz pořízení zvířete - tak rozhodně jdi tvrdě za svým, tj. ve stylu: " psa si nechám, nemáte právo mi ho zakázat, omezujete tímto moje práva a to je už soudně napadnutelné a pokud budete trvat na tom, aby šel pryč, okamžitě ruším pro hrubé nedodržení dohodnutých podmínek z vaší strany smlouvu o podnájmu a žádám o vrácení peněz, které jsem zaplatila coby pronájem do xxx data, pokud mi peníze nevrátite, poženu to k soudu a ten s pravděpodobností 99,9% vyhraju ". Na tohle všechno máš plné právo, takže hurá do toho a nedej se !! Pokud by ti dal výpověď z podnájmu, žádej písemný důvod, proč tomu tak je (tzn. musí tam být jasně napsáno, že důvod je zvíře) a s tím opravdu můžeš narukovat k soudu, pan domácí by se pak asi prohnul pod palbou finančních poplatků za soudní řízení, ale právo by bylo na tvé straně. A ještě něco, opravdu se poohlédni po jiném bydlení, ať už to dopadne jakkoliv, protože s ježikrávou na patře se nežije zrovna nejlépe, cožpak až budou děti hlučnější (jakože děti hlučné bývají, někdy až přespříliš).
Hodně štěstí a písni, jak jsi dopadla !!
Kde máš jistotu, že podnájem je oficiální. Majitel bytu jej třeba nemá v osobním vlastnictví a pronajímatel o ničem neví (podnájem na černo).
Možná elementgirl nemá doklad o úhradě na celý rok dopředu. Jen aby se pod palbou soudních poplatků neprohla ona sama. Soudy taky trvají nějakou dobu a ona nemá kde bydlet. Já osobně bych situaci řešila domluvou se sousedkou a majitelem bytu. Vynechala bych emoce. Štěnátko vyroste a bude klid.
kopečková milada napsal(a):
Ela.. napsal(a):
elementgirl napsal(a):
Dita.L :no ja jsem spis premyslela jestli to neni nejaka jeho kamaradka:( nebo znama...souhlasim s tim ze by si mohla stezovat na jine veci,ale co mam sakra delat?Sam nam rekl ze sme si proste meli poridit velkeho psa a ne stene....co takovemu cloveku rict???
že kdyby štěkal a kňučel dospělý pes, bylo by to mnohem horší, ale tohle je prostě malé štěně, které se všechno teprve učí a naopak máme snahu vychovat z něj řádného a poslušného psa, nakonec i ta ježibaba může být ráda, že jednou bude mít na patře hlídače.
Pokud vyloženě nemáš ve smlouvě o podnájmu vsuvku typu - zákaz pořízení zvířete - tak rozhodně jdi tvrdě za svým, tj. ve stylu: " psa si nechám, nemáte právo mi ho zakázat, omezujete tímto moje práva a to je už soudně napadnutelné a pokud budete trvat na tom, aby šel pryč, okamžitě ruším pro hrubé nedodržení dohodnutých podmínek z vaší strany smlouvu o podnájmu a žádám o vrácení peněz, které jsem zaplatila coby pronájem do xxx data, pokud mi peníze nevrátite, poženu to k soudu a ten s pravděpodobností 99,9% vyhraju ". Na tohle všechno máš plné právo, takže hurá do toho a nedej se !! Pokud by ti dal výpověď z podnájmu, žádej písemný důvod, proč tomu tak je (tzn. musí tam být jasně napsáno, že důvod je zvíře) a s tím opravdu můžeš narukovat k soudu, pan domácí by se pak asi prohnul pod palbou finančních poplatků za soudní řízení, ale právo by bylo na tvé straně. A ještě něco, opravdu se poohlédni po jiném bydlení, ať už to dopadne jakkoliv, protože s ježikrávou na patře se nežije zrovna nejlépe, cožpak až budou děti hlučnější (jakože děti hlučné bývají, někdy až přespříliš).
Hodně štěstí a písni, jak jsi dopadla !!Kde máš jistotu, že podnájem je oficiální. Majitel bytu jej třeba nemá v osobním vlastnictví a pronajímatel o ničem neví (podnájem na černo).
Možná elementgirl nemá doklad o úhradě na celý rok dopředu. Jen aby se pod palbou soudních poplatků neprohla ona sama. Soudy taky trvají nějakou dobu a ona nemá kde bydlet. Já osobně bych situaci řešila domluvou se sousedkou a majitelem bytu. Vynechala bych emoce. Štěnátko vyroste a bude klid.
To me prave take napadlo ze nam to pronajima nacerno...ja totiz nemohu vedet jestli to je nacerno nebo ne...Jinak to ze jsem zaplatila na rok predem mam ve smlouve.
Není tady
Jestli je podnájem legální bys snad měla vědět. Jste hlášeni na služby a máte podnájemní smlouvu přímo s bytovým družstvem?
Elementgirl, to je ale problém majitele bytu, jestli je tento pronájem legální či nikoliv a jestli z něj řádně odvádí daně. Ty máš jasně danou smlouvu s ním, která je platná a o to tu běží, pro tebe je směrodatná tato stávající smlouva a vše, co je v ní uvedeno. Takže vše, co jsem ti napsala již předtím (možnost soudně se žalovat atp.), to vše platí i ve tvém případě, ať je již podnájem oficiální (přiznaný) či nikoliv .
Není tady
http://www.weilovna.cz/dotazy.php
zkus napsat dotaz sem,třeba ti poradí jak na psa (nebo sousedku )
Není tady
Než se soudit a hádat,je lepší za sousedkou zajít a poprosit jí jestli by na psa nedohlédla.Ono to není moc příjemné když vám pes štěká byť jen dvě hodiny denně.Mnoho z vás co si bere sousedku na paškál by se zřejmě chovalo jinak pokud by jste byli na místě sousedky.
Zajdi se psem do nějaké školy kde se tyto věci učí.Psa nemám,ale slyšela jsem sousedku která tam hledala pomoc se stejným problémem.
Hrozilo jí také vystěhování,protože pes vyl kdykoliv když nebyla doma a bydlela v pronajatém bytě.
Dnes je pes klidný a občasné zaštěkání se dá přežít.
Ale řeknu vám,ten půlrok,to bylo peklo.
Není tady
Tak pejska mame:)Promluva s majitelem dopadla dobre:))))navic uz ani moc nesteka kdyz ji nechavame doma...jako by pochopila ze jinak bude muset pryc:)))))
Není tady
Tak to je fajn,hlavně aby si sousedka nenašla další blbost,proč vás otravovat.
Není tady
Taktéž gratuluju a nedejte se !!
Není tady
elementgirl, bydlím od tebe 25 km, jestli potřebuješ tak jsi tvého pejska vezmu k sobě, ale mám dvě fenky, jestli to je pejsek, tak to by asi nešlo, i tak se mi ozvi jak to vše dopadlo, protože, já jsem k vůli mým psům odešla z bytu majitele a šli jsme radši do hypotéky na vesnici, a teď moje,, holky,, jsou v úplný pohodě a mi taky. Chápu že ty to takhle řešit nemůžeš tak se mi ozvi třeba na mejl :mrakm@seznam.cz ............
Není tady
teď jsem si přečetla od tebe zprávu z 11.5.06, tak doufám, že pejska pořád máte a že je vše O.K., přeju to ze srdce tobě i tvému pejskovi. L
Není tady