Oznámení

29. ledna : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení!

29. ledna : Poslední šance pro přezrálé banány? Upečte z nich lahodnou buchtu

6. prosince : Je vám čtyřicet a už řešíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog

#1 1. 5. 2006 17:20

elementgirl
♥♥♥♥♥♥-

Náš pejsek prijde o domov...:(

Nevim co mam delat...ma takovy pocit ze uz tu byla zminka o nasi problemove sousedce ktera na nas vlitla s tim ze nas pejsanek (3 mesicni stene) doma steka a knuci kdyz nejsme doma.Ze ho tim tyrame a zavola na nas policii.No jasny ale my ho preci musime naucit aby si zvykl byt sam doma.No a ta duchodkyne si na nas vcera stezovala majiteli ktery nam pronajima byt a ten nam zdelil ze pejsek musi z domu jinak pujdem my...takze kvuli ty ...... nas milacek bude muset jit pryc...co mame delat?jsem z toho strasne nestastna a uz si tak nejak nedovedu predstavit ze tu nas pejsek nebude.A ona?Vzdyt uz si na nas taky zvykla...A co s ni vlastne bude???grater

Je mnoho lidí, kteří naši duši, naše cítění nechápou... a nás samotné to poté moc ubíjí... Zavidím Vám, jestli nevíte o čem píši... Proto mé životní motto je: "Kdo nezažije, nepochopí!"

Není tady

#2 1. 5. 2006 18:02

Bety
♥♥♥♥♥♥♥

Re: Náš pejsek prijde o domov...:(

Poraď se s právníkem záleží na tom, jakou smlouvu máte s majitelem podepsanou. Raději to napiš ještě do právní poradny tady. Přeju ti aby to dobře dopadlo, sama  mám 2 pejsky tak si dovedu představit jak ti je.

Strach je malá smrt...

Není tady

#3 1. 5. 2006 18:19

elementgirl
♥♥♥♥♥♥-

no tady neni s pravnikem bohuzel co resit...mame smlouvu na rok a pak ten byt zrejme budeme kupovat...takze majitel by nas klidne mohl vyhodit pokud neudelame co rekne...no a mozna i driv...kdo vi co by si mohl vymyslet abychom museli byt opustit kvuli poruseni smlouvy...

Je mnoho lidí, kteří naši duši, naše cítění nechápou... a nás samotné to poté moc ubíjí... Zavidím Vám, jestli nevíte o čem píši... Proto mé životní motto je: "Kdo nezažije, nepochopí!"

Není tady

#4 1. 5. 2006 20:49

jindrabar
♥♥-----

A co tak se zeptat majitele bytu,když si vy budete stěžovat na sousedčina muže jestli by ho taky vyhodil?Nemyslím to špatně,ale trošku si rýpnout.U mě si byl soused stěžovat,že mi štěká pes a manželka má migrénu.Bohužel pes byl v ten den nemocný a chodil na balkon vykonat---.Byl naučený,že štěkne a já ho pustím dovnitř.Takže 2x štěknul.A to vím 100%.Taky jsem řekla pouze to že jdu psa učit mluvit at neštěká a zavřela jsem dveře.Od té doby mám klid a se sousedem se zdravíme.Jen tak mimochodem,bydlím v RD,na konci města.Vyzkoušej a pros,že psa učíš a máš teprve štěně.Ona sousedka taky asi zlobila když jí bylo 0-15 let.A taky si ji nechali.Takže přes sousedku na domácího a zpět.DRŽÍM PĚSTI

Není tady

#5 1. 5. 2006 21:20

Dita.L
♥♥♥♥♥♥♥

ja bych si zkusila promluvit s majitelem trochu lip, vysvetlila bych mu, o co jde, a ze mate doma mimino, ktere se teprv uci. jestli vam chce ten byt za rok prodat, tak to pochopi a jestli ne, pak asi ani ten byt nakonec neproda. Nebo dejte prcka k rodicum a vemte ho k sobe teprv az bude byt vas. A nebo bych si odchytla sousedku a rekla ji, ze to vase male mimco se doma jeste boji, jestli by ho treba nechtela pohlidat, kdyz budete v praci.... treba to babine zalichoti. Chova se jako tipicky protivec, ktery je nestastny nad svym zivotem smile

Odpovídám za to co říkám. Ne za to, jak ty tomu rozumíš.

http://alterna-tickers.com/tickers/generated_tickers/7/71x35tm2w.pnghttp://alterna-tickers.com/tickers/generated_tickers/d/dflqakn4e.png
http://alterna-tickers.com/tickers/generated_tickers/2/2cxnuzbkh.png

Není tady

#6 1. 5. 2006 21:53

pupicek
♥♥♥♥♥♥-

nevzpomínám si přesně, ale jednou v televizi byl podobný případ a ti lidé to vyhráli. Máte ve smlouvě zákaz pejsků? Pokud ne tak bych šla opravdu za právníkem. Oni nemají právo vás vyhodit, pokud pejsek neštěká v době nočního klidu. Bojuj, pejsek za to určitě stojí.
Kam ho ted dáte? No mě se stát toto tak si budu hledat nové bydlení, protože pejska nedám. Navíc mít  vedle sebe takového člověka jako je ta vaše sousedka bych nesnesla, koukat se jí každý den do očí, bych ji pak musela něco provést.

Není tady

#7 2. 5. 2006 7:29

elementgirl
♥♥♥♥♥♥-

Bohuzel majitel nam rek ze jsme si meli poridit ne stene ale velkeho psa...no co k tomu rict...
pupicek:hledat novej byt si sice muzem ale mame najem zaplacenej na rok dopredu a je to dost penez ktere uz bychom z5 nedostali pri vypovedi z nasi strany.Navic tady v Koline neni jednoduche si hledat bydleni!!!Tento byt jsme hledali pres dva mesice.A ta sousedka?No nikdy jsem nikomu neprala nic spatneho ,ale ji z celeho srdce!!!Je zla!!!
Jindrabar:sousedka muze uz nema...je to takova ta tipicka duchodkyne co sedi za oknem a smiruje lidi kde se co sustne...takze proste zkazila nasemu pejskovi zivot....Proste si nemuzeme ted dovolit ztratit bydleni...
Takze zaver?Venujeme stene...pouze do milujici hodne rodiny,bez sousedky jako mame my...jestli je tu nekdo kdo naseho pejska zachrani tak napiste...(opravdu jen zoodpovedni lide)!!!   grater

Není tady

#8 2. 5. 2006 7:57

Dita.L
♥♥♥♥♥♥♥

tak mam dojem, ze jsi byla rozhodnuta zbavit se stenda jeste predtim, nez jsi sem vubec neco napsala a kvuli bytu nebo sousedce to asi nebude bo podle toho co pises, tak duvody jsou naprosto smesne, ani neni potreba pravnika. Nic ve zlem, kazdy si to muze rozmyslet a prckovi bude lip, kdyz pujde jako malej, jestlize ho opravdu nechcete, ale ten inzerat napis spis nekam na mujpes.cz nebo do novin. Tady ve zverinci jsou spis ti, kteri uz pejska maji.

http://alterna-tickers.com/tickers/generated_tickers/7/71x35tm2w.pnghttp://alterna-tickers.com/tickers/generated_tickers/d/dflqakn4e.png

Není tady

#9 2. 5. 2006 8:16

elementgirl
♥♥♥♥♥♥-

No ted si me docela dostala,ale ja jsem na matersky a byt mame zaplaceny na rok dopredu a proste nemuzem skoncit na ulici!Vubec nevis jak je to tezky davat ji pryc!Zvlast kdyz uz jsme ji zvladli vychovat a prirostla nam k srdci!Tady na babinetu je vzdy nekdo kdo odsoudi,ale budiz...Jestli ti prijdou duvody smesne taknas nech bydlet u sebe!Vubec to neni jednoduchy vis?Kdybych se chtela naseho pejska zbavit tak ho dam do utulku nemyslis?Predstav si situaci...bydlis v podnajmu poridis si psa.nekdo si zasne stezovat a tobe se da ultimatum...bud ty nebo pes...(s tim rozdilem ze ja mam male dite a na ulici proste skoncit nemuzu).Takze vlastne bud dite nebo pejsek.Co bys delala na mem miste?Jde o to ze i kdybych sla k pravnikovi tak je pravda ze mi mozna povi ze jsem v pravu,ale jak muzu vedet ze me majitel nevyhodi za nejake smyslene poruseni smlouvy?Na to pravo ma stejne tak jako ma pravo na odstoupeni od smlouvy!!!A jak uz jsem psala tak na ulici byt nemuzem!!!A vis co?Vubec nevis jak mam naseho pejska rada...tekze nesud...chtela bych te idet na mem miste!!!

Není tady

#10 2. 5. 2006 8:36

aprill
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: kousek od Romči

Popadni kávu, čokoládu a pokus se skamarádit se svojí sousedkou (pokud je sousedka diabetik tak něco jiného)  Vysvětli ji, že je to psí miminko a se  brzy naučí být samo. Možná se i nabídne, že pejska  přihlídne (možná). Musíš  s ní po dobrém. Jestli je sousedka stará a nemohoucí nabídni se, že ji vypomůžeš (vytřeš chodbu, přineseš nákup).  Musíš ji ukecat!!!!!

Není tady

#11 2. 5. 2006 8:39

Dita.L
♥♥♥♥♥♥♥

ja jsem te ale za nic neodsoudila, proste jsem napsala dojmy, jakymi pusobi tvoje prispevky. Jestli jsi chtela slyset pouze to, jaka jsi chudinka kvuli sousedce, jak je majitel zly tyran a ublizuje vam, paks netrefila na spravne lidi, vis??
Poslechni, procti si poradne smlouvu. Takove jednani od majitele muzete cekat jen, je-li v ni vyslovne uvedeno, ze si nesmite poridit psa, ze vas muze vyhodit mimosoudne bez vraceni penez a nahradniho bydleni, ze vam byt neproda nebo proda a za jakych podminek.... jasne jak facka, za pravnikem aninemusis chodit.
Podle toho, co pises ty, bojuj za nej, zvlast, kdyz pises, ze se vam to stendo uz povedlo trochu vychovat a mate ho radi a nepristupuj na hru majitele ----> byt nebo pes. Nema pravo vas omezovat, nakonec je to stejne, jako kdyby si sousedka sla stezovat, ze vam hraje nahlas televize, protoze je nekdo z vas nahluchly a majitel by naridil vyhodit televizi. Musis uznat, ze to je nesmysl.
A kdyz ne, dejte stendo radsi hned do toho utulku, tam chodi lidi, kteri maji o pejska zajem a jdou si vybrat. Takovy prcek si ziska nove panicky behem par dnu.

Není tady

#12 2. 5. 2006 9:03

elementgirl
♥♥♥♥♥♥-

Dita.L: jasny ja to chapu.Mozna bych na nejaky prizpvek odepsala stejne jako ty.Jenze ono se to lehce rekne a hur udela...Do utulku naseho pejska nikdy nedam!!!Stejne porad spoleham na to ze ji nikdo nebude chtit!Pak muzu majiteli tvrdit ze ji nikdo nechce ze musime cekat...treba z toho stekani vyroste a sousedce uz vadit nebude!Myslis ze za nej nebojuju?To si pis ze jo.Zjistuju co muzu aby se to dalo zachranit!!!Navic se sousedkou jsem mluvila jak sem prisla poprve.Tvrdila mi ze jsme nebyli dva dny doma.Pry nas sleduje.No to asi tezko.nevim kde bychom dva dny byli.a rekla bych ze kdyby byl pejsek dva dny sam doma tak by neknucel hodinu ale cely dva dny...!!!Baba jedna!

Není tady

#13 2. 5. 2006 9:09

Ela..
♥♥♥♥♥♥-

elementgirl napsal(a):

Dita.L: jasny ja to chapu.Mozna bych na nejaky prizpvek odepsala stejne jako ty.Jenze ono se to lehce rekne a hur udela...Do utulku naseho pejska nikdy nedam!!!Stejne porad spoleham na to ze ji nikdo nebude chtit!Pak muzu majiteli tvrdit ze ji nikdo nechce ze musime cekat...treba z toho stekani vyroste a sousedce uz vadit nebude!Myslis ze za nej nebojuju?To si pis ze jo.Zjistuju co muzu aby se to dalo zachranit!!!Navic se sousedkou jsem mluvila jak sem prisla poprve.Tvrdila mi ze jsme nebyli dva dny doma.Pry nas sleduje.No to asi tezko.nevim kde bychom dva dny byli.a rekla bych ze kdyby byl pejsek dva dny sam doma tak by neknucel hodinu ale cely dva dny...!!!Baba jedna!

Elementgirl, ať už to s vaším pejskem dopadne jakkoliv, tak tako tak vám doporučuju poohlédnout se po jiném bydlení. Protože tahle sousedka vám bude dělat peklo, znám to, měli jsme pod sebou jednu šílenou babu, která nesnášela, kdykoliv naše děti chodili (neběhali !!) po bytě, asi chtěla, aby se vznášely jak holubičky. Když malá ráno brečela (byla několikaměsíční miminko), protože jsem jí musela obléknout, abych starší mohla odvézt do školky, už zuřivě a vzteky mlátila násadou od koštěte do stropu.. Nakonec jsme se odstěhovali, zvonění na zvonek 20x za den a v jednom kuse rány od spodu a nonstop stížnosti, 3x přestupková komise, která vždy dopadla v náš prospěch atp., to už bylo fakt silný kafe. Dodnes na ní vzpomínám jako na "tu krávu" (pardon za to slovo, ale jiné mě pro tu osobu nenapadá).. Takový člověk vám znepříjemní život tak, že ráno se probudíte s úsměvem a za pár minut už řvete vzteky. To pak není bydlení, ale živoření..

Není tady

#14 2. 5. 2006 10:13

pupicek
♥♥♥♥♥♥-

no ale čemu nerozumím, tak když jsi na metřské, tak pejsek moc doma sám nezůstává ne? Takže zas takový randál dělat nemůže.
Taktéž si myslím, že sousedka bude hledat dále nějaký problém.
Bojuj.

Není tady

#15 2. 5. 2006 10:33

Dita.L
♥♥♥♥♥♥♥

elementgirl napsal(a):

polozila bych si otazku, proc majitel tak rychle uveril sousedce a naridil odstehovat pejska. Napada me jenom jedine - majitel tam bydlel, ale protoze mu babca ztrpcovala zivot podobnyma ptakovinama, radsi si sehnal bydleni jinde a byt pronajal dalsimu "trpiteli", ted je s babou zajedno a nez aby se s ni hadal, bude radsi terorizovat nove najemniky. Majitel je unaveny jejim sledovanim a chce mit klid, baba v prvnim kole dosahla sveho a ted je jeste horsi. To, ze budes tvrdit, ze nemuzes nikoho sehnat, kdo by si pejska vzal si nepomuzes a problem nevyresis. Musis komunikovat a s "nakopnout" majitele k tomu, aby se babine postavil spolu s tebou, jinak bude babca sikanovat dal.  Jine reseni neni, jedine pak to, ze casem budes muset vyhodit i tu televizi, mixer a vysavac......
Mela jsem podobneho souseda, neustale sledoval, kde se co sustne, jen jsem zaparkovala ve tri rano a vysla dvoje schody do bytu, uz na me cekal, aby mi rekl, ze jsem zapomnela zhasnout. Pak na me poslal socialku, to kdyz kluk mel strevni chripku, prujmoval a zvracel kudy chodil, sedel na zachode hned vedle hlavnich dveri do bytu, brecel hlady a ja na nej kricela, aby me nestval, ze nedostane nic, protoze je mu blbe. Socka pak prisla, ze je tyrane dite, ktere trapim hlady a zamerne mu nedavam najist. Uz jsem nevedela, jak na nej, aby mi dal pokoj az jednou prijela manzelova sestra na dva dny a ja odjela k rodicum. Soused cihal az se vratim a hned hlasil, ze u manzela byla celou dobu milenka a to s pekne potouchlym usmevem. Zeptala jsem se ho, proc mysli, ze jsem nebyla doma a rekla mu, ze je zavistivy a manzelovi nepreje. Od te doby byl klid, a kdyz umrel, bylo mi to i lito. Tihle lidi na sebe chteji upoutat pozornost, protoze jsou sami, nemuzou treba ani na nohy a jsou cely den zavreni doma, takze okno je jejich jediny kontakt se svetem.

Není tady

#16 2. 5. 2006 10:46

Dita.L
♥♥♥♥♥♥♥

elementgirl napsal(a):

a vubec - co mas namysli tim stekanim?? to je siroky pojem od knikani za dverma behem chvilky, nez vybehnes s kosem az po 24hodinove vyti. Takovy extrem to asi nebude. Co to je za rasu, kdy knuci a jak dlouho byva sam?? S tim se da taky neco delat

Není tady

#17 2. 5. 2006 11:54

Nikiska
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: Východní Čechy

ahoj holky chtěla jsem jen napsat do našeho baráku se přistěhovali tak asi před dvěma roky kluk s holkou. Pořídili si štěňátko ani nevím co je to za rasu. Je celý Bílý a malý. Tenhle pár bydlí do teďka nad námi a můžu vám říct, že je to hrozný. Když ho poprvé přivezli domů tak jsme pár nocí nemohli ani spát co pes vyváděl asi se mu stýskalo po mámě. Tak jsme to vzali, protože sami máme velkého psa a každý ví co štěně dovede, když je odebrán od mámy. Ale jak píšu tak to budou ty dva roky a ten pes je hroznej. Je skoro pořád doma sám i v noci. Je k neutahání dovede štěkat celou noc a do toho škrábe silně na dveře. Ale v životě mě nenapadlo jít si stěžovat za majitelem baráku, že nám vadí ten jejich pes. Ikdyž kolikrát už nadávám doma, ale nikdo není dokonalej.

http://tickers.TickerFactory.com/ezt/d/2;31;31/st/20100109/n/Tomulkovi/k/b028/age.png

Není tady

#18 2. 5. 2006 11:58

Nikiska
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: Východní Čechy

A tobě Elementgirl přeju ať ti to vše dobře dopadne. Ikdyž tvá sousedka zřejmě bude prudit dál.

http://tickers.TickerFactory.com/ezt/d/2;31;31/st/20100109/n/Tomulkovi/k/b028/age.png

Není tady

#19 2. 5. 2006 12:38

Ela..
♥♥♥♥♥♥-

Dita.L napsal(a):

a vubec - co mas namysli tim stekanim?? to je siroky pojem od knikani za dverma behem chvilky, nez vybehnes s kosem az po 24hodinove vyti. Takovy extrem to asi nebude. Co to je za rasu, kdy knuci a jak dlouho byva sam?? S tim se da taky neco delat

tuším že ta rasa je štěně labradora (viz. příspěvky "Jak potrestat psa" a "Postelový pejsek" )

Není tady

#20 2. 5. 2006 14:28

elementgirl
♥♥♥♥♥♥-

pupicek.:no jasne ze neni casto doma sam.Jenze obcas se stane ze musime treba na hodinu odejit a pejsek sam zustane.podle rad ji nechame pustenou televizi a stejne knuci a steka...no ale podle me se proste pejsek musi naucit byt sam doma!Nikdy nebyla sama doma dyl jak 2 hodiny!!!

Není tady

#21 2. 5. 2006 14:30

elementgirl
♥♥♥♥♥♥-

Ela:jojo je to Labrador.a zrovna kdyz uz se pejsek naucil poslouchat a zvykl si na nas  (viz. příspěvky "Jak potrestat psa" a "Postelový pejsek" )tak prijde nejaka jezibaba se stezovanim.mam takovej pocit ze by si snad sla stezovat i kdyby tu plakalo me dite...sad

Není tady

#22 2. 5. 2006 14:31

elementgirl
♥♥♥♥♥♥-

Nikiska:Ja chapu ze to muze byt otravny,ale je to pejsek a uci se stejne jako lidi!Navic je to zatim stenatko....

Není tady

#23 2. 5. 2006 14:35

elementgirl
♥♥♥♥♥♥-

Dita.L :no ja jsem spis premyslela jestli to neni nejaka jeho kamaradka:( nebo znama...souhlasim s tim ze by si mohla stezovat na jine veci,ale co mam sakra delat?Sam nam rekl ze sme si proste meli poridit velkeho psa a ne stene....co takovemu cloveku rict???

Není tady

#24 2. 5. 2006 15:39

Ela..
♥♥♥♥♥♥-

elementgirl napsal(a):

Dita.L :no ja jsem spis premyslela jestli to neni nejaka jeho kamaradka:( nebo znama...souhlasim s tim ze by si mohla stezovat na jine veci,ale co mam sakra delat?Sam nam rekl ze sme si proste meli poridit velkeho psa a ne stene....co takovemu cloveku rict???

že kdyby štěkal a kňučel dospělý pes, bylo  by to mnohem horší, ale tohle je prostě malé štěně, které se všechno teprve učí a naopak máme snahu vychovat z něj řádného a poslušného psa, nakonec i ta ježibaba může být ráda, že jednou bude mít na patře hlídače.
Pokud vyloženě nemáš ve smlouvě o podnájmu vsuvku typu - zákaz pořízení zvířete - tak rozhodně jdi tvrdě za svým, tj. ve stylu:  " psa si nechám, nemáte právo mi ho zakázat, omezujete tímto moje práva a to je už soudně napadnutelné a pokud budete trvat na tom, aby šel pryč, okamžitě ruším pro hrubé nedodržení dohodnutých podmínek z vaší strany smlouvu o podnájmu a žádám o vrácení peněz, které jsem zaplatila coby pronájem do xxx data, pokud mi peníze nevrátite, poženu to k soudu a ten s pravděpodobností 99,9% vyhraju ". Na tohle všechno máš plné právo, takže hurá do toho a nedej se !! Pokud by ti dal výpověď z podnájmu, žádej písemný důvod, proč tomu tak je (tzn. musí tam být jasně napsáno, že důvod je zvíře) a s tím opravdu můžeš narukovat k soudu, pan domácí by se pak asi prohnul pod palbou finančních poplatků za soudní řízení, ale právo by bylo na tvé straně. A ještě něco, opravdu se poohlédni po jiném bydlení, ať už to dopadne jakkoliv, protože s ježikrávou na patře se nežije zrovna nejlépe, cožpak až budou děti hlučnější (jakože děti hlučné bývají, někdy až přespříliš).
Hodně štěstí a písni, jak jsi dopadla !!

Není tady

#25 2. 5. 2006 15:44

elementgirl
♥♥♥♥♥♥-

Ela.. napsal(a):

elementgirl napsal(a):

že kdyby štěkal a kňučel dospělý pes, bylo  by to mnohem horší, ale tohle je prostě malé štěně, které se všechno teprve učí a naopak máme snahu vychovat z něj řádného a poslušného psa, nakonec i ta ježibaba může být ráda, že jednou bude mít na patře hlídače.
Pokud vyloženě nemáš ve smlouvě o podnájmu vsuvku typu - zákaz pořízení zvířete - tak rozhodně jdi tvrdě za svým, tj. ve stylu:  " psa si nechám, nemáte právo mi ho zakázat, omezujete tímto moje práva a to je už soudně napadnutelné a pokud budete trvat na tom, aby šel pryč, okamžitě ruším pro hrubé nedodržení dohodnutých podmínek z vaší strany smlouvu o podnájmu a žádám o vrácení peněz, které jsem zaplatila coby pronájem do xxx data, pokud mi peníze nevrátite, poženu to k soudu a ten s pravděpodobností 99,9% vyhraju ". Na tohle všechno máš plné právo, takže hurá do toho a nedej se !! Pokud by ti dal výpověď z podnájmu, žádej písemný důvod, proč tomu tak je (tzn. musí tam být jasně napsáno, že důvod je zvíře) a s tím opravdu můžeš narukovat k soudu, pan domácí by se pak asi prohnul pod palbou finančních poplatků za soudní řízení, ale právo by bylo na tvé straně. A ještě něco, opravdu se poohlédni po jiném bydlení, ať už to dopadne jakkoliv, protože s ježikrávou na patře se nežije zrovna nejlépe, cožpak až budou děti hlučnější (jakože děti hlučné bývají, někdy až přespříliš).
Hodně štěstí a písni, jak jsi dopadla !!

Dekuji za prani...snad to dopadne dobre

Není tady

NÁŠ TIP:
  • Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem na webu pravopisne.cz

• Turistické, populárně – naučné, dětské a zábavné e-knihy. Stáhněte si zdarma e-knihy Jiřího Gleta. Můžete si vytvořit vlastní knihovničku e-knih na svých mobilech a tabletech.

Zápatí