Oznámení

8. června : Vážení uživatelé, v současné době pracujeme na vylepšení stránek Babinet.cz, což může způsobovat občasné výpadky či problémy spojené zejména s přihlašováním. Na odstranění problémů a doladění detailů usilovně pracujeme. Děkujeme za pochopení.

8. června : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení!

28. května : Kyjevské smažené fazole. I bez masa se dá připravit skvělý oběd!

#26 30. 1. 2020 17:00

yona
♥------

Re: citim, ze manzel deli na jeho a moje, a mna to zranuje

yona napsal(a):

Palomita napsal(a):

Vy dřete bídu s nouzí, dostala jste jako matka samoživitelka dva úvěry a vᚠmuž evidentně za vodou, s finančně náročným koníčkem, "svobodný a bez závazků" nedosáhl na úvěr? Tak buď lakoval on vás, nebo vy nás big_smile
Idealista nejste, jde to, jen pro to musíte najít ten správný typ. Z rajčete jahodu nevypěstujete wink

manzel je zivnostnikom - zaklad dane minimalny, nepostacujuci na schvalenie uveru, ja som bola v trvalom pracovnom pomere, to je ten rozdiel (zakonna optimalizacia danoveho zakladu)

Není tady

#27 30. 1. 2020 17:09

yona
♥------

yona napsal(a):

yona napsal(a):

Palomita napsal(a):

Vy dřete bídu s nouzí, dostala jste jako matka samoživitelka dva úvěry a vᚠmuž evidentně za vodou, s finančně náročným koníčkem, "svobodný a bez závazků" nedosáhl na úvěr? Tak buď lakoval on vás, nebo vy nás big_smile
Idealista nejste, jde to, jen pro to musíte najít ten správný typ. Z rajčete jahodu nevypěstujete wink

manzel je zivnostnikom - zaklad dane minimalny, nepostacujuci na schvalenie uveru, ja som bola v trvalom pracovnom pomere, to je ten rozdiel (zakonna optimalizacia danoveho zakladu)

a navyse, pracovala som vo firme, kde som mala vyssi plato ako teraz, v priebehu caasu som vsak zmenila pracu, lebo firma zatvarala niektore pobocky

Není tady

#28 30. 1. 2020 18:09

LENNNA
♥♥♥♥♥♥-

yona napsal(a):

yona napsal(a):

yona napsal(a):

a navyse, pracovala som vo firme, kde som mala vyssi plato ako teraz, v priebehu caasu som vsak zmenila pracu, lebo firma zatvarala niektore pobocky

yona, ale Vy si to opravdu děláte dost sama sad. Třeba máte i v něčem pravdu, nevidíme do toho úplně! Ale z toho mála, co píšete, tak má svou pravdu i Vᚠmuž.
A znovu opakuji: že nemáte peníze, to si trochu děláte sama a viníte za to Vašeho muže. Málokterý člověk si může dovolit dvě hypotéky a naprosto snad nikdo jiný (kromě boháčů, kteří mají x nemovitostí) si nemůže dovolit nepronajímat a zároveň si nechat byt, který splácí! A Vy se divíte, že nemáte peníze? Já ne. Minimálně ten byt by šel vyřešit a znamenalo by to alespoň nějakou finanční úlevu. Možná i velkou, nevím, kolik splácíte. Když už se ho bojíte prodat, tak bych ho 100% pronajala, aby ho platil nájemník. Neházejte vinu jen na manžela, zkuste začít první u sebe a uvidíte, jak to bude dál.

Upravil(a) LENNNA (30. 1. 2020 18:11)

"Před 150 lety by vás považovali za blázny, pokud byste se zasazovali za konec otroctví. Před 100 lety by se vám smáli za návrh, že by ženy měly mít volební právo. Před 25 lety by vás nazvali perverzním za obhajobu práv gayů. Dnes se nám smějí, když chceme, aby skončilo otroctví zvířat. Jednoho dne se smát nebudou."
- Gary Smith

Není tady

#29 30. 1. 2020 18:33

Palomita
♥♥♥♥♥♥-

yona napsal(a):

yona napsal(a):

yona napsal(a):

tak najít zase lépe placenou práci, teď je ta správná doba. A jinak díky, není nad krásný příklad poctivého podnikatel (to sem ale nepatří) wink

Kdo chce hledá způsoby, kdo nechce hledá důvody.

Není tady

#30 30. 1. 2020 19:58

yona
♥------

Palomita napsal(a):

yona napsal(a):

yona napsal(a):

tak najít zase lépe placenou práci, teď je ta správná doba. A jinak díky, není nad krásný příklad poctivého podnikatel (to sem ale nepatří) wink

v podstate suhlasim,
asi by som mala este skusit byt prenajat a neodchadzat, ale co s nastrbenou doverou? Ta ma trapi viac. Dokonca je mozne, ze ma prijmu na ine miesto, prve kola dopadli dobre, tak snad aj toto pomoze. Ale stale to neriesi poznanie, ktore som v tejto krize pocitila.
Co sa tyka jeho podnikania, je to ok, zakon u nas dava moznost pausalnych vydajov, aj ked vydaje realne nie su, cele roky, kym sme byvali u mna, mohol odkladat, vydaje mal minimalne,  zas nebolo toho az tolko, vsak aj tak to nestacilo na celu kupu, a teraz tiez moze aj odkladat, aj minat. Naklady na prevadzku domu su nizke, uvery ani ine zavazky nema.

Ja sa len citim, akoby som bola sama, akoby sa nase zivoty ubrali uplne opacnym smerom a kazdy kope sam za seba, to je to, co ma trapi, vravi sa, ze  dvom sa taha lahsie, no a ja som sa ocitla sama na opacnom konci.

dakujem

Není tady

#31 31. 1. 2020 8:36

rina
♥♥♥♥♥♥♥

yona napsal(a):

Ja sa len citim, akoby som bola sama, akoby sa nase zivoty ubrali uplne opacnym smerom a kazdy kope sam za seba, to je to, co ma trapi, vravi sa, ze  dvom sa taha lahsie, no a ja som sa ocitla sama na opacnom konci.

On do zakoupení domečku nedal žádné peníze?

Pre mna by bolo riesenim, aby mi vratil moj vklad, ktorym by som vyplatila oba uvery skoro v plnej vyske, casom by som dorovnala kreditky, a konecne by som mohla zacat setrit aj na dochodok, a zacat sa venovat zalubam

A pokud by on tohle udělal, tak by domek i byt byl jeho?

Klid v duši přeji všem.

Není tady

#32 31. 1. 2020 11:44

yona
♥------

rina napsal(a):

yona napsal(a):

Pre mna by bolo riesenim, aby mi vratil moj vklad, ktorym by som vyplatila oba uvery skoro v plnej vyske, casom by som dorovnala kreditky, a konecne by som mohla zacat setrit aj na dochodok, a zacat sa venovat zalubam

- dali sme spolu peniaze, ako tim, ako par, neskor ako manzelia
- nie, domcek by bol nas, sme manzelia
- konecne by sme boli MY, mali by sme vsetko spolocne tak, ako to ma byt
- obaja manzelia by mali rovnaku zivotnu uroven
- tak by zdrave manzelstvo malo fungovat
- ak do toho vojde ja a ty, moje - tvoje, straca sa vyznam manzelstva

Není tady

#33 31. 1. 2020 12:37

LENNNA
♥♥♥♥♥♥-

yona napsal(a):

rina napsal(a):

yona napsal(a):

Jakože manžel by Vám vrátil peníze za dům, tudíž ho vlastně koupil celý jen on, ale majitelem byste byli oba? Peníze za koupi dát nechcete, ale majitekou zůstat chcete. Velmi vyčůrané, jak se u nás říká. Nemám už slov yikes Chudák Vᚠmuž.

"Před 150 lety by vás považovali za blázny, pokud byste se zasazovali za konec otroctví. Před 100 lety by se vám smáli za návrh, že by ženy měly mít volební právo. Před 25 lety by vás nazvali perverzním za obhajobu práv gayů. Dnes se nám smějí, když chceme, aby skončilo otroctví zvířat. Jednoho dne se smát nebudou."
- Gary Smith

Není tady

#34 31. 1. 2020 12:45

rina
♥♥♥♥♥♥♥

yona napsal(a):

No ale když on tobě vrátí díl, který jsi zaplatila, tak tvůj podíl bude nula. Takže za jeho peníze budete mít vᚠspolečný domeček a byt ve zdravém manželství. Ok, ještě tu stejnou životní úroveň - předpokládám, že pokud on vydělává míň než ty, budeš mu životní úroveň doplňovat nějakým kapesným?

Klid v duši přeji všem.

Není tady

#35 31. 1. 2020 13:18

Palomita
♥♥♥♥♥♥-

yona, dámy zde mají pravdu. Na druhou stranu není normální, aby se jeden vyšavil do mínusu a druhý mu řekl "mᚠsmůlu, nedám" - zejména v manželství. Kor, když to zadlužení je na společný zájem. Kdyby se yona dostala do platební neschopnosti, tak manžel co? Radši přijde o střechu nad hlavou, než by pomohl se splácením?
Pokud to posuzujeme v rámci dvou lidí, je logické, co píše rina a LENNA, ale v manželství by se měly tyto věci řešit společně. Zejména, pokud už jsou spolu delší dobu a mají nějakou minulost.
Neumím si představit, že s někým sdílím život, splácím hypotéku a když nemám, on mi řekne "tvůj problém". Byla jsem v úplně stejné situaci jako yona, s tím rozdílem, že mě na baráku nepatří ani klika od dveří. Když jsem měla, splácela jsem sama, když jsem neměla, dávali jsme to dohromady, jak se dalo. Nikdy by mě nenapadlo říct, je to tvůj barák, já se nestarám a ani od muže jsem neslyšela, je to tvůj úvěr, zařiď se. Když mám, dám ráda, když nemám, automaticky počítám s tím, že manžel doplní. Počítat všechno na podíly a vést si účetnictví, kdo kolik do čeho vrazil, to už je opravdu spíš na firmu jak na vztah. Ale každému vyhovuje něco jiného, s tím nic nenaděláme.

Není tady

#36 31. 1. 2020 16:25

yona
♥------

LENNNA napsal(a):

yona napsal(a):

rina napsal(a):

Jakože manžel by Vám vrátil peníze za dům, tudíž ho vlastně koupil celý jen on, ale majitelem byste byli oba? Peníze za koupi dát nechcete, ale majitekou zůstat chcete. Velmi vyčůrané, jak se u nás říká. Nemám už slov yikes Chudák Vᚠmuž.

manzel by nedal mne, ale NAM, spolocne by sme ekonomicky vyriesili aktualnu situaciu, majitelmi by sme boli MY, spolocne, o tom je vztah, na ktorom obom zalezi, vycurane je, ak sa vytvaraju zadne dvierka, no ak zalezi obom na ich spolocnom zivote, hranica mezi tvoje-moje sa vytraca, co je na tom zle?

a ako ste prisli na to, ze nechcem dat peniaze? vsak ich cele roky davam, ja som to robila pre nas, nie pre mna, aj s bytom som pocitala pre nas - na starobu, ale nemozem dat to, co nemam, pri takejto logike, by mnohe zeny nemohli ist do manzelstva, nebodaj aj mat deti, pretoze vseobecne, zeny maju nizsi prijem, navyse viac casu venuju domacim pracam a vychove deti na ukor ich prijmov, co vtedy? ich manzelia si budu uzivat, a zeny driet, kym nesplatia svoj pomysleny podiel???

Upravil(a) yona (31. 1. 2020 16:54)

Není tady

#37 31. 1. 2020 18:30

Judyna
♥♥♥♥♥♥♥

Palomita napsal(a):

yona napsal(a):

yona napsal(a):

kapitulation Takoví jsou skoro všichni - platí jen minimum

Jakmile si uvědomíš svoji pravou hodnotu, bude se okolo tebe točit celý svět.
Rozhodnutí osvobozuje.

Není tady

#38 31. 1. 2020 18:39

Judyna
♥♥♥♥♥♥♥

Nejdříve bych řešila Tvoje dluhy, takže pronajmout byt. Teď za něj určitě dávᚠtak 3-4 tisíce, které by Ti zbyly + nájem. To už je dobrých dejme tomu 8 000.
Pak řešit vᚠvztah. Pokud ještě nějaký je - psala jsi myslím, že chodí každý den domů ve 22 hod.? Řekni mu, že už takhle dál nemůžeš. Udělej, co je v Tvých silách - pronájem bytu, aby viděl, že děláš, co jde a s ostatním by Ti měl aspoń částečně pomoct.
To jeho spoření (pro vás dva) je na jeho účtu? Společný nemáte?

Rozhodnutí osvobozuje.

Není tady

#39 31. 1. 2020 18:46

Palomita
♥♥♥♥♥♥-

Judyna napsal(a):

Palomita napsal(a):

yona napsal(a):

kapitulation Takoví jsou skoro všichni - platí jen minimum

No, hlavně oni si opravdu myslí, že jsou poctiví big_smile

Není tady

#40 2. 2. 2020 19:44

yona
♥------

Judyna napsal(a):

Nejdříve bych řešila Tvoje dluhy, takže pronajmout byt. Teď za něj určitě dávᚠtak 3-4 tisíce, které by Ti zbyly + nájem. To už je dobrých dejme tomu 8 000.
Pak řešit vᚠvztah. Pokud ještě nějaký je - psala jsi myslím, že chodí každý den domů ve 22 hod.? Řekni mu, že už takhle dál nemůžeš. Udělej, co je v Tvých silách - pronájem bytu, aby viděl, že děláš, co jde a s ostatním by Ti měl aspoń částečně pomoct.
To jeho spoření (pro vás dva) je na jeho účtu? Společný nemáte?

ucty nemame spolocne, nemame ani dispozicne prava,
myslim, ze od neho odchadzam,
co sa tyka penazi, vznikol problem. moj vklad za tie roky zdvihol trhovu cenu pozemku desatnasobne, dom ani neratam, lebo najprv sme kupili pozemok, potom sme kombinaciou uveru a jeho penazi prestavali/zrutili a nanovo postavali stary dom.
manzel mi nechce vyplatit trhovu cenu, za ktoru by som dnes pozemok predala, chce mi len vratit peniaze, ktore som pred rokmi dala na kupu. bolo to este v korunach, dnes mame eura.
zacinam prijimat realitu, ze som v zivote spravila vela chyb, za ktore teraz platim.

Není tady

#41 2. 2. 2020 20:11

rina
♥♥♥♥♥♥♥

Myslím, že velmi složitá situace, ale myslím, že na to jdeš dobře.
Také myslím, že "neplatíš za chyby", ale dostávᚠzdarma školení pro další šastnější život, za ty školení si kaučové mezilidských vztahů berou nehorázné sumy.
Tvůj vklad, co ti manžel hodlá vrátit bez ohledu na zhodnocení vašeho společného majetku, ber "všema deseti". Kdyby byl hodně zlej, čemuž nevěřím, vyštípal by tě ze svého života za pomoci právníků " s holým zadkem".
Odejdi, když necítíš oporu.
Budeš muset začít, jak se říká z nuly..., myslím, že ale až tak z nuly to nebude... wink

Klid v duši přeji všem.

Není tady

#42 2. 2. 2020 20:21

yona
♥------

rina napsal(a):

Také myslím, že "neplatíš za chyby", ale dostávᚠzdarma školení pro další šastnější život, za ty školení si kaučové mezilidských vztahů berou nehorázné sumy.
Tvůj vklad, co ti manžel hodlá vrátit bez ohledu na zhodnocení vašeho společného majetku, ber "všema deseti". Kdyby byl hodně zlej, čemuž nevěřím, vyštípal by tě ze svého života za pomoci právníků " s holým zadkem".
Budeš muset začít, jak se říká z nuly..., myslím, že ale až tak z nuly to nebude... wink

to ano, no naucilo ma to hlavne to, ze dovera sa nevyplaca, a vyhravaju sebci.
moj vek mi uz nedava nejake plany do buducna, snad len, ze mam kde byvat, a nejak to dozijem, zial, sama, bude to tazke, kazdy niekoho potrebuje, kto s nim bude zdielat zivot, ja uz skusim len normalne zit, dakujem

Není tady

#43 3. 2. 2020 18:29

Judyna
♥♥♥♥♥♥♥

No já nevím. Jestli je barák psaný na oba - půl napůl, pak by měl přijít odhadce, cenu odhadnout a ty bys měla dostat půlku. Poraď se s právníkem, tady jde o hodně peněz.

Rozhodnutí osvobozuje.

Není tady

#44 3. 2. 2020 19:53

vrabčák
♥♥♥♥♥♥♥

yona napsal(a):

rina napsal(a):

to ano, no naucilo ma to hlavne to, ze dovera sa nevyplaca, a vyhravaju sebci.
moj vek mi uz nedava nejake plany do buducna, snad len, ze mam kde byvat, a nejak to dozijem, zial, sama, bude to tazke, kazdy niekoho potrebuje, kto s nim bude zdielat zivot, ja uz skusim len normalne zit, dakujem

Je nás spousta, kdo se snaží "normálně žít"... smile
Najdi si vlákno Myšlenky a citáty; je tam plno moc hezkých a určitě i pravdivých.
Např. :
Je velmi nesnadné nalézt štěstí v sobě. A najít je jinde je nemožné.
                                                                                       Chamfort
(I já jsem přesvědčená, že radost a štěstí člověk může najít hlavně sám v sobě.)

Je důležitější, jak osud člověk přijímá, než to, jaký osud doopravdy je.
                                                                              Wilhelm von Humboldt
A je klidně možné, že se dᚠzas s někým dohromady. Nemůžeš vědět, kde a kdy koho potkáš. pussa

Upravil(a) vrabčák (3. 2. 2020 19:56)

Je zcela zbytečné se ptát, jaký má život smysl.
Má takový smysl, jaký mu dáme.
                                                           Seneca

Někde tu je...

#45 21. 2. 2020 10:02

yona
♥------

napisem trochu viac o vztahu, aj ked som zacala peniazmi.
manzel v mesiaci  20 dni chodi domov okolo polnoci, zvysok okolo desiatej, obcas okolo siestej siedmej. 10 vecerov je doma v skorsom case, co znamena, ze sa stretneme okolo siestej-siedmej, desiatej vecer, kedy sa spolu aj navecerame, aj spolu pozrieme telku. Vzal si druhu pracu, ktora je aj jeho zalubou, spojil ju s konickom,  a obhajuje to tym, ze to vsetko  robi pre nas, a ja si to nevazim.  Priemerne 20 dni v mesiaci vratane vikendov, sa stretneme okolo polnoci, kedy sa uz vobec nerozpravame, lebo je unaveny, a ide spat, a ja mu nie som oporou, no a rano sa tiez vidime, ked odchadzame do prace. Manzela obe prace bavia, co je dobre, no ja mam pocit, ze je to na nas ukor. Prestalo ma naplnat, kym som sama doma, aby som sama varila, vecerala, pozerala telku,stretla sa s kamoskami, s nimi si pokecala, co nove, kde mam viac informacii o cudzich, ako o vlastnom manzelovi. ale vsetko sama. Neviem mu dat oporu v tom co robi, lebo nechapem dovod. Nechapem, kedze ja mesiac co mesiac sa pracovne nahanam, aby som zaplatila vsetky naklady, o ktorych som uz pisala, ale chyba mi partner, s ktorym by som citila, ze to vsetko robime pre nas, a ze sme si oporou. Nechapem, ked mianzel vravi, ako sa ide pre nas zodrat, kedze u mna sa nic nezmenilo, stale platim a splacam vsetky moje zavazky sama, a navyse, citim sa uz aj sama. Nechapem, o com vravi, ked mi zdoraznuje, ze sa stara o nas.  Neviem to vyjadrit slovami, preto som pisala o peniazoch, lebo tie sa daju pomenovat.

Upravil(a) yona (21. 2. 2020 10:25)

Není tady

#46 21. 2. 2020 11:43

normální chlap
♥♥♥♥♥♥-

A víš co se děje s těmi penězi které manžel vydělá? Už jste o tom mluvili?
Můj kamarád se z prakticky stejného důvodu rozvedl. A udělal co udělal, jeho žena si to vykládala tak, že ji schválně zanedbává. Když začínali, zlobila se, že málo vydělává a že žijí chudě. Začal podnikat, vydělával hodně, ale to se zase jeho žena zlobila, že je málo doma. Marně ji vysvětloval, že nemůže mít všechno najednou, ona prostě byla pořád nespokojená. Až se z toho rozvedli, jí zůstal dům, kámoš splácel hypotéku, ale on byl v pohodě a ona pořád nespokojená...

Není tady

#47 21. 2. 2020 19:58

rina
♥♥♥♥♥♥♥

normální chlap napsal(a):

A víš co se děje s těmi penězi které manžel vydělá? Už jste o tom mluvili?
Můj kamarád se z prakticky stejného důvodu rozvedl. A udělal co udělal, jeho žena si to vykládala tak, že ji schválně zanedbává. Když začínali, zlobila se, že málo vydělává a že žijí chudě. Začal podnikat, vydělával hodně, ale to se zase jeho žena zlobila, že je málo doma. Marně ji vysvětloval, že nemůže mít všechno najednou, ona prostě byla pořád nespokojená. Až se z toho rozvedli, jí zůstal dům, kámoš splácel hypotéku, ale on byl v pohodě a ona pořád nespokojená...

Nejdřív jsem to chtěla "promazat", ale pak jsem přišla na to že každé slovo je důležité. Nejvíc ty vytučněné!
Tak jak?
Ukládá těch dle tvých slov "docela hodně peněz" pro vaši "společnou budoucnost", nebo o tom nemᚠpřehled, neinformuje tě, nedává ti nějaké reálné důkazy?

Klid v duši přeji všem.

Není tady

#48 21. 2. 2020 20:14

yona
♥------

vobec netusim kolko zaraba, kolko odklada a kam odklada, len vidim, napriklad aku drahu vystroj na svoje konicky si kupuje, vratane sportoveho oblecenia a obuvi, napriklad topanky za 200 eur, a to  hned dvoje (400,- eur), a to len minuly mesiac, pred dvoma mesiacmi vystroj za 3000 eur,  5 triciek kazde za 30, nerozumiem tomu, vraj mu to preplacaju v robote, neviem, uz sa o tom s nim nebavim, no citim sa ako chudera, mam kopec zavazkov, a on mi velkodusne ponukne, ze mi kupi nove znackove topanky, a pohadame sa, lebo ja nechcem topanky,  ja sa nepotrebujem hrat na nieco , co nie som a na co nemam, a vtedy sa urazi, ze aka som nevdacna,   a navyse,  vysledok je taky, ze stale je prec, vraj vsetko robi pre nas, a ja nechapem, nechapem, citim, ze sa vzdalujeme, preto som zacala diskusiu peniazmi, lebo moje pocity neviem presne popisat, peniaze ano

BTW: pred hodinkou som prisla z prace, manzel kedy pride, netusim, standart, no presviedca ma, ze je to pre nas, ale co? sama som navarila, sama sa naveceriam, porozpravam sa s vami - cudzimi, sama si vyplatim seky, to aka vysoka cena je za jeho pracu? nedochadza mu, ze o mna prichadza, zatial mi len nadava, ze nas nicim a buram nas vztah, no nespokojny je uz aj on, lebo vidi moju nahnevanost - no taka som "nevdacna"

mam strach, ze sa z neho stava snob, ze sa nam uplne odlisili nase priority, hodnoty,  ciele, vizie, on sa zrazu chce predvadzat so smotankou, chce byt znamy, chce byt popularny, aby ho kazdy poznal, aby bol niekto, no za aku cenu??? a ja odmietam ho v tom podporovat, odmietam s nim chodit do restauracii na vecere, ja na to nemam, a ked vidim, ako chce minat, ja pri tom nechcem byt, a on sa uraza, ze si to necenim, ze sa ja menim, ze ostatnych kolegov manzelky su normalne, a tesia sa, ak mozu ist robit ozdobu manzelom na vychyrene party., kam ja odmietam ist.

jeho postoje k zivotu sa menia, a ja som uplne ina. Mne nic z toho do zivota netreba.

Upravil(a) yona (21. 2. 2020 20:44)

Není tady

#49 21. 2. 2020 20:59

normální chlap
♥♥♥♥♥♥-

yona napsal(a):

vobec netusim kolko zaraba, kolko odklada a kam odklada

Ty si s ním _musíš_ promluvit, jinak to skončí špatně. Ale ne, že ho večer odchytíš a začneš do něj hučet, že si teď hned musíte promluvit. Připrav ho na to předem smile Ono je totiž možné, že on vůbec netuší, že něco z toho co dělá se tobě nelíbí. On jen přijde domů a vidí naštvanou ženskou - což je asi tak vše, co chlap pozná. Dál vůbec netuší. Takže mu musíš jasně říct, co se ti nelíbí, čeho se obávᚠatd. Možná, že z toho bude dost překvapený, protože samotného by ho to nikdy nenapadlo, výstroj za 400 eur je pod jeho rozlišovací schopností a netuší, že mᚠna domácnost málo smile Musíš být ale připravená i na to, že třeba něco dělᚠšpatně ty a také to změnit.

Není tady

#50 21. 2. 2020 21:06

yona
♥------

normální chlap napsal(a):

yona napsal(a):

vobec netusim kolko zaraba, kolko odklada a kam odklada

Ty si s ním _musíš_ promluvit, jinak to skončí špatně. Ale ne, že ho večer odchytíš a začneš do něj hučet, že si teď hned musíte promluvit. Připrav ho na to předem smile Ono je totiž možné, že on vůbec netuší, že něco z toho co dělá se tobě nelíbí. On jen přijde domů a vidí naštvanou ženskou - což je asi tak vše, co chlap pozná. Dál vůbec netuší. Takže mu musíš jasně říct, co se ti nelíbí, čeho se obávᚠatd. Možná, že z toho bude dost překvapený, protože samotného by ho to nikdy nenapadlo, výstroj za 400 eur je pod jeho rozlišovací schopností a netuší, že mᚠna domácnost málo smile Musíš být ale připravená i na to, že třeba něco dělᚠšpatně ty a také to změnit.

mali sme milion debat, uz ich neotvaram, kazda skoncila hadkou, ze mi ide o peniaze, a ze si nevazim, ako sa on ide kvoli mne zodriet v praci jednej aj druhej, a ze pohrdam, ked ma chce pozvat na veceru, alebo mi nieco kupit, lebo ja vsetko odmietam. A ukonci to tym, ze on odklada pre nas, aby sme mali na starobu. Tak som tieto debaty skoncila.

mam strach, a kazdy den uvazujem, ako co najbezbolestnejsie odist, prestala som mu verit

co mozem ja spravit? zacat sa tesit, ze sa mozme hrat na snobov? zacat chodit na plesy a exoticke dovolenky, aby sa mohol chvalit kolegom? a pritom splacam dve hypo, seky, reziu, robim cele dni, nemam ani na kavu, ale mam hrat divadlo, ako ma tesi vyhodit peniaze do restiky, aby sa citil, ze on na to ma? aby sa predviedol kolegom, ako zapadol do ich kasty? to nie som ja. To by bola predajna zena, aj takych je dost, asi je len otazkou casu, kedy si dajaku taku  najde. Ja som od vztahu ocakavala nieco uplne ine, a dost ma to vsetko boli, neviem zaujat postoj

Upravil(a) yona (21. 2. 2020 21:14)

Není tady

NÁŠ TIP:
  • Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem na webu pravopisne.cz

Zápatí