8. června : Váení uivatelé, v současné době pracujeme na vylepení stránek Babinet.cz, co můe způsobovat občasné výpadky či problémy spojené zejména s přihlaováním. Na odstranění problémů a doladění detailů usilovně pracujeme. Děkujeme za pochopení. 8. června : Váení uivatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to poruení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 28. května : Kyjevské smaené fazole. I bez masa se dá připravit skvělý oběd! |
|
|
yona napsal(a):
Palomita napsal(a):
Vy dřete bídu s nouzí, dostala jste jako matka samoivitelka dva úvěry a vá mu evidentně za vodou, s finančně náročným koníčkem, "svobodný a bez závazků" nedosáhl na úvěr? Tak buď lakoval on vás, nebo vy nás
Idealista nejste, jde to, jen pro to musíte najít ten správný typ. Z rajčete jahodu nevypěstujetemanzel je zivnostnikom - zaklad dane minimalny, nepostacujuci na schvalenie uveru, ja som bola v trvalom pracovnom pomere, to je ten rozdiel (zakonna optimalizacia danoveho zakladu)
Není tady
yona napsal(a):
yona napsal(a):
Palomita napsal(a):
Vy dřete bídu s nouzí, dostala jste jako matka samoivitelka dva úvěry a vá mu evidentně za vodou, s finančně náročným koníčkem, "svobodný a bez závazků" nedosáhl na úvěr? Tak buď lakoval on vás, nebo vy nás
Idealista nejste, jde to, jen pro to musíte najít ten správný typ. Z rajčete jahodu nevypěstujetemanzel je zivnostnikom - zaklad dane minimalny, nepostacujuci na schvalenie uveru, ja som bola v trvalom pracovnom pomere, to je ten rozdiel (zakonna optimalizacia danoveho zakladu)
a navyse, pracovala som vo firme, kde som mala vyssi plato ako teraz, v priebehu caasu som vsak zmenila pracu, lebo firma zatvarala niektore pobocky
Není tady
yona napsal(a):
yona napsal(a):
yona napsal(a):
manzel je zivnostnikom - zaklad dane minimalny, nepostacujuci na schvalenie uveru, ja som bola v trvalom pracovnom pomere, to je ten rozdiel (zakonna optimalizacia danoveho zakladu)
a navyse, pracovala som vo firme, kde som mala vyssi plato ako teraz, v priebehu caasu som vsak zmenila pracu, lebo firma zatvarala niektore pobocky
yona, ale Vy si to opravdu děláte dost sama . Třeba máte i v něčem pravdu, nevidíme do toho úplně! Ale z toho mála, co píete, tak má svou pravdu i Vá mu.
A znovu opakuji: e nemáte peníze, to si trochu děláte sama a viníte za to Vaeho mue. Málokterý člověk si můe dovolit dvě hypotéky a naprosto snad nikdo jiný (kromě boháčů, kteří mají x nemovitostí) si nemůe dovolit nepronajímat a zároveň si nechat byt, který splácí! A Vy se divíte, e nemáte peníze? Já ne. Minimálně ten byt by el vyřeit a znamenalo by to alespoň nějakou finanční úlevu. Moná i velkou, nevím, kolik splácíte. Kdy u se ho bojíte prodat, tak bych ho 100% pronajala, aby ho platil nájemník. Neházejte vinu jen na manela, zkuste začít první u sebe a uvidíte, jak to bude dál.
Upravil(a) LENNNA (30. 1. 2020 18:11)
Není tady
yona napsal(a):
yona napsal(a):
yona napsal(a):
manzel je zivnostnikom - zaklad dane minimalny, nepostacujuci na schvalenie uveru, ja som bola v trvalom pracovnom pomere, to je ten rozdiel (zakonna optimalizacia danoveho zakladu)a navyse, pracovala som vo firme, kde som mala vyssi plato ako teraz, v priebehu caasu som vsak zmenila pracu, lebo firma zatvarala niektore pobocky
tak najít zase lépe placenou práci, teď je ta správná doba. A jinak díky, není nad krásný příklad poctivého podnikatel (to sem ale nepatří)
Není tady
Palomita napsal(a):
yona napsal(a):
yona napsal(a):
tak najít zase lépe placenou práci, teď je ta správná doba. A jinak díky, není nad krásný příklad poctivého podnikatel (to sem ale nepatří)
v podstate suhlasim,
asi by som mala este skusit byt prenajat a neodchadzat, ale co s nastrbenou doverou? Ta ma trapi viac. Dokonca je mozne, ze ma prijmu na ine miesto, prve kola dopadli dobre, tak snad aj toto pomoze. Ale stale to neriesi poznanie, ktore som v tejto krize pocitila.
Co sa tyka jeho podnikania, je to ok, zakon u nas dava moznost pausalnych vydajov, aj ked vydaje realne nie su, cele roky, kym sme byvali u mna, mohol odkladat, vydaje mal minimalne, zas nebolo toho az tolko, vsak aj tak to nestacilo na celu kupu, a teraz tiez moze aj odkladat, aj minat. Naklady na prevadzku domu su nizke, uvery ani ine zavazky nema.
Ja sa len citim, akoby som bola sama, akoby sa nase zivoty ubrali uplne opacnym smerom a kazdy kope sam za seba, to je to, co ma trapi, vravi sa, ze dvom sa taha lahsie, no a ja som sa ocitla sama na opacnom konci.
dakujem
Není tady
yona napsal(a):
Ja sa len citim, akoby som bola sama, akoby sa nase zivoty ubrali uplne opacnym smerom a kazdy kope sam za seba, to je to, co ma trapi, vravi sa, ze dvom sa taha lahsie, no a ja som sa ocitla sama na opacnom konci.
On do zakoupení domečku nedal ádné peníze?
Pre mna by bolo riesenim, aby mi vratil moj vklad, ktorym by som vyplatila oba uvery skoro v plnej vyske, casom by som dorovnala kreditky, a konecne by som mohla zacat setrit aj na dochodok, a zacat sa venovat zalubam
A pokud by on tohle udělal, tak by domek i byt byl jeho?
Není tady
rina napsal(a):
yona napsal(a):
Pre mna by bolo riesenim, aby mi vratil moj vklad, ktorym by som vyplatila oba uvery skoro v plnej vyske, casom by som dorovnala kreditky, a konecne by som mohla zacat setrit aj na dochodok, a zacat sa venovat zalubam
- dali sme spolu peniaze, ako tim, ako par, neskor ako manzelia
- nie, domcek by bol nas, sme manzelia
- konecne by sme boli MY, mali by sme vsetko spolocne tak, ako to ma byt
- obaja manzelia by mali rovnaku zivotnu uroven
- tak by zdrave manzelstvo malo fungovat
- ak do toho vojde ja a ty, moje - tvoje, straca sa vyznam manzelstva
Není tady
yona napsal(a):
rina napsal(a):
yona napsal(a):
Jakoe manel by Vám vrátil peníze za dům, tudí ho vlastně koupil celý jen on, ale majitelem byste byli oba? Peníze za koupi dát nechcete, ale majitekou zůstat chcete. Velmi vyčůrané, jak se u nás říká. Nemám u slov Chudák Vá mu.
Není tady
yona napsal(a):
No ale kdy on tobě vrátí díl, který jsi zaplatila, tak tvůj podíl bude nula. Take za jeho peníze budete mít vá společný domeček a byt ve zdravém manelství. Ok, jetě tu stejnou ivotní úroveň - předpokládám, e pokud on vydělává míň ne ty, bude mu ivotní úroveň doplňovat nějakým kapesným?
Není tady
yona, dámy zde mají pravdu. Na druhou stranu není normální, aby se jeden vyavil do mínusu a druhý mu řekl "má smůlu, nedám" - zejména v manelství. Kor, kdy to zadluení je na společný zájem. Kdyby se yona dostala do platební neschopnosti, tak manel co? Radi přijde o střechu nad hlavou, ne by pomohl se splácením?
Pokud to posuzujeme v rámci dvou lidí, je logické, co píe rina a LENNA, ale v manelství by se měly tyto věci řeit společně. Zejména, pokud u jsou spolu delí dobu a mají nějakou minulost.
Neumím si představit, e s někým sdílím ivot, splácím hypotéku a kdy nemám, on mi řekne "tvůj problém". Byla jsem v úplně stejné situaci jako yona, s tím rozdílem, e mě na baráku nepatří ani klika od dveří. Kdy jsem měla, splácela jsem sama, kdy jsem neměla, dávali jsme to dohromady, jak se dalo. Nikdy by mě nenapadlo říct, je to tvůj barák, já se nestarám a ani od mue jsem neslyela, je to tvůj úvěr, zařiď se. Kdy mám, dám ráda, kdy nemám, automaticky počítám s tím, e manel doplní. Počítat vechno na podíly a vést si účetnictví, kdo kolik do čeho vrazil, to u je opravdu spí na firmu jak na vztah. Ale kadému vyhovuje něco jiného, s tím nic nenaděláme.
Není tady
LENNNA napsal(a):
yona napsal(a):
rina napsal(a):
A pokud by on tohle udělal, tak by domek i byt byl jeho?- dali sme spolu peniaze, ako tim, ako par, neskor ako manzelia
- ak do toho vojde ja a ty, moje - tvoje, straca sa vyznam manzelstvaJakoe manel by Vám vrátil peníze za dům, tudí ho vlastně koupil celý jen on, ale majitelem byste byli oba? Peníze za koupi dát nechcete, ale majitekou zůstat chcete. Velmi vyčůrané, jak se u nás říká. Nemám u slov Chudák Vá mu.
manzel by nedal mne, ale NAM, spolocne by sme ekonomicky vyriesili aktualnu situaciu, majitelmi by sme boli MY, spolocne, o tom je vztah, na ktorom obom zalezi, vycurane je, ak sa vytvaraju zadne dvierka, no ak zalezi obom na ich spolocnom zivote, hranica mezi tvoje-moje sa vytraca, co je na tom zle?
a ako ste prisli na to, ze nechcem dat peniaze? vsak ich cele roky davam, ja som to robila pre nas, nie pre mna, aj s bytom som pocitala pre nas - na starobu, ale nemozem dat to, co nemam, pri takejto logike, by mnohe zeny nemohli ist do manzelstva, nebodaj aj mat deti, pretoze vseobecne, zeny maju nizsi prijem, navyse viac casu venuju domacim pracam a vychove deti na ukor ich prijmov, co vtedy? ich manzelia si budu uzivat, a zeny driet, kym nesplatia svoj pomysleny podiel???
Upravil(a) yona (31. 1. 2020 16:54)
Není tady
Palomita napsal(a):
yona napsal(a):
yona napsal(a):
Takoví jsou skoro vichni - platí jen minimum
Není tady
Nejdříve bych řeila Tvoje dluhy, take pronajmout byt. Teď za něj určitě dává tak 3-4 tisíce, které by Ti zbyly + nájem. To u je dobrých dejme tomu 8 000.
Pak řeit vá vztah. Pokud jetě nějaký je - psala jsi myslím, e chodí kadý den domů ve 22 hod.? Řekni mu, e u takhle dál nemůe. Udělej, co je v Tvých silách - pronájem bytu, aby viděl, e dělá, co jde a s ostatním by Ti měl aspoń částečně pomoct.
To jeho spoření (pro vás dva) je na jeho účtu? Společný nemáte?
Není tady
Judyna napsal(a):
Palomita napsal(a):
yona napsal(a):
a navyse, pracovala som vo firme, kde som mala vyssi plato ako teraz, v priebehu caasu som vsak zmenila pracu, lebo firma zatvarala niektore pobockytak najít zase lépe placenou práci, teď je ta správná doba. A jinak díky, není nad krásný příklad poctivého podnikatel (to sem ale nepatří)
Takoví jsou skoro vichni - platí jen minimum
No, hlavně oni si opravdu myslí, e jsou poctiví
Není tady
Judyna napsal(a):
Nejdříve bych řeila Tvoje dluhy, take pronajmout byt. Teď za něj určitě dává tak 3-4 tisíce, které by Ti zbyly + nájem. To u je dobrých dejme tomu 8 000.
Pak řeit vá vztah. Pokud jetě nějaký je - psala jsi myslím, e chodí kadý den domů ve 22 hod.? Řekni mu, e u takhle dál nemůe. Udělej, co je v Tvých silách - pronájem bytu, aby viděl, e dělá, co jde a s ostatním by Ti měl aspoń částečně pomoct.
To jeho spoření (pro vás dva) je na jeho účtu? Společný nemáte?
ucty nemame spolocne, nemame ani dispozicne prava,
myslim, ze od neho odchadzam,
co sa tyka penazi, vznikol problem. moj vklad za tie roky zdvihol trhovu cenu pozemku desatnasobne, dom ani neratam, lebo najprv sme kupili pozemok, potom sme kombinaciou uveru a jeho penazi prestavali/zrutili a nanovo postavali stary dom.
manzel mi nechce vyplatit trhovu cenu, za ktoru by som dnes pozemok predala, chce mi len vratit peniaze, ktore som pred rokmi dala na kupu. bolo to este v korunach, dnes mame eura.
zacinam prijimat realitu, ze som v zivote spravila vela chyb, za ktore teraz platim.
Není tady
Myslím, e velmi sloitá situace, ale myslím, e na to jde dobře.
Také myslím, e "neplatí za chyby", ale dostává zdarma kolení pro dalí astnějí ivot, za ty kolení si kaučové mezilidských vztahů berou nehorázné sumy.
Tvůj vklad, co ti manel hodlá vrátit bez ohledu na zhodnocení vaeho společného majetku, ber "vema deseti". Kdyby byl hodně zlej, čemu nevěřím, vytípal by tě ze svého ivota za pomoci právníků " s holým zadkem".
Odejdi, kdy necítí oporu.
Bude muset začít, jak se říká z nuly..., myslím, e ale a tak z nuly to nebude...
Není tady
rina napsal(a):
Také myslím, e "neplatí za chyby", ale dostává zdarma kolení pro dalí astnějí ivot, za ty kolení si kaučové mezilidských vztahů berou nehorázné sumy.
Tvůj vklad, co ti manel hodlá vrátit bez ohledu na zhodnocení vaeho společného majetku, ber "vema deseti". Kdyby byl hodně zlej, čemu nevěřím, vytípal by tě ze svého ivota za pomoci právníků " s holým zadkem".
Bude muset začít, jak se říká z nuly..., myslím, e ale a tak z nuly to nebude...
to ano, no naucilo ma to hlavne to, ze dovera sa nevyplaca, a vyhravaju sebci.
moj vek mi uz nedava nejake plany do buducna, snad len, ze mam kde byvat, a nejak to dozijem, zial, sama, bude to tazke, kazdy niekoho potrebuje, kto s nim bude zdielat zivot, ja uz skusim len normalne zit, dakujem
Není tady
No já nevím. Jestli je barák psaný na oba - půl napůl, pak by měl přijít odhadce, cenu odhadnout a ty bys měla dostat půlku. Poraď se s právníkem, tady jde o hodně peněz.
Není tady
yona napsal(a):
rina napsal(a):
Bude muset začít, jak se říká z nuly..., myslím, e ale a tak z nuly to nebude...to ano, no naucilo ma to hlavne to, ze dovera sa nevyplaca, a vyhravaju sebci.
moj vek mi uz nedava nejake plany do buducna, snad len, ze mam kde byvat, a nejak to dozijem, zial, sama, bude to tazke, kazdy niekoho potrebuje, kto s nim bude zdielat zivot, ja uz skusim len normalne zit, dakujem
Je nás spousta, kdo se snaí "normálně ít"...
Najdi si vlákno Mylenky a citáty; je tam plno moc hezkých a určitě i pravdivých.
Např. :
Je velmi nesnadné nalézt těstí v sobě. A najít je jinde je nemoné.
Chamfort
(I já jsem přesvědčená, e radost a těstí člověk můe najít hlavně sám v sobě.)
Je důleitějí, jak osud člověk přijímá, ne to, jaký osud doopravdy je.
Wilhelm von Humboldt
A je klidně moné, e se dá zas s někým dohromady. Nemůe vědět, kde a kdy koho potká.
Upravil(a) vrabčák (3. 2. 2020 19:56)
Někde tu je...
napisem trochu viac o vztahu, aj ked som zacala peniazmi.
manzel v mesiaci 20 dni chodi domov okolo polnoci, zvysok okolo desiatej, obcas okolo siestej siedmej. 10 vecerov je doma v skorsom case, co znamena, ze sa stretneme okolo siestej-siedmej, desiatej vecer, kedy sa spolu aj navecerame, aj spolu pozrieme telku. Vzal si druhu pracu, ktora je aj jeho zalubou, spojil ju s konickom, a obhajuje to tym, ze to vsetko robi pre nas, a ja si to nevazim. Priemerne 20 dni v mesiaci vratane vikendov, sa stretneme okolo polnoci, kedy sa uz vobec nerozpravame, lebo je unaveny, a ide spat, a ja mu nie som oporou, no a rano sa tiez vidime, ked odchadzame do prace. Manzela obe prace bavia, co je dobre, no ja mam pocit, ze je to na nas ukor. Prestalo ma naplnat, kym som sama doma, aby som sama varila, vecerala, pozerala telku,stretla sa s kamoskami, s nimi si pokecala, co nove, kde mam viac informacii o cudzich, ako o vlastnom manzelovi. ale vsetko sama. Neviem mu dat oporu v tom co robi, lebo nechapem dovod. Nechapem, kedze ja mesiac co mesiac sa pracovne nahanam, aby som zaplatila vsetky naklady, o ktorych som uz pisala, ale chyba mi partner, s ktorym by som citila, ze to vsetko robime pre nas, a ze sme si oporou. Nechapem, ked mianzel vravi, ako sa ide pre nas zodrat, kedze u mna sa nic nezmenilo, stale platim a splacam vsetky moje zavazky sama, a navyse, citim sa uz aj sama. Nechapem, o com vravi, ked mi zdoraznuje, ze sa stara o nas. Neviem to vyjadrit slovami, preto som pisala o peniazoch, lebo tie sa daju pomenovat.
Upravil(a) yona (21. 2. 2020 10:25)
Není tady
A ví co se děje s těmi penězi které manel vydělá? U jste o tom mluvili?
Můj kamarád se z prakticky stejného důvodu rozvedl. A udělal co udělal, jeho ena si to vykládala tak, e ji schválně zanedbává. Kdy začínali, zlobila se, e málo vydělává a e ijí chudě. Začal podnikat, vydělával hodně, ale to se zase jeho ena zlobila, e je málo doma. Marně ji vysvětloval, e nemůe mít vechno najednou, ona prostě byla pořád nespokojená. A se z toho rozvedli, jí zůstal dům, kámo splácel hypotéku, ale on byl v pohodě a ona pořád nespokojená...
Není tady
normální chlap napsal(a):
A ví co se děje s těmi penězi které manel vydělá? U jste o tom mluvili?
Můj kamarád se z prakticky stejného důvodu rozvedl. A udělal co udělal, jeho ena si to vykládala tak, e ji schválně zanedbává. Kdy začínali, zlobila se, e málo vydělává a e ijí chudě. Začal podnikat, vydělával hodně, ale to se zase jeho ena zlobila, e je málo doma. Marně ji vysvětloval, e nemůe mít vechno najednou, ona prostě byla pořád nespokojená. A se z toho rozvedli, jí zůstal dům, kámo splácel hypotéku, ale on byl v pohodě a ona pořád nespokojená...
Nejdřív jsem to chtěla "promazat", ale pak jsem přila na to e kadé slovo je důleité. Nejvíc ty vytučněné!
Tak jak?
Ukládá těch dle tvých slov "docela hodně peněz" pro vai "společnou budoucnost", nebo o tom nemá přehled, neinformuje tě, nedává ti nějaké reálné důkazy?
Není tady
vobec netusim kolko zaraba, kolko odklada a kam odklada, len vidim, napriklad aku drahu vystroj na svoje konicky si kupuje, vratane sportoveho oblecenia a obuvi, napriklad topanky za 200 eur, a to hned dvoje (400,- eur), a to len minuly mesiac, pred dvoma mesiacmi vystroj za 3000 eur, 5 triciek kazde za 30, nerozumiem tomu, vraj mu to preplacaju v robote, neviem, uz sa o tom s nim nebavim, no citim sa ako chudera, mam kopec zavazkov, a on mi velkodusne ponukne, ze mi kupi nove znackove topanky, a pohadame sa, lebo ja nechcem topanky, ja sa nepotrebujem hrat na nieco , co nie som a na co nemam, a vtedy sa urazi, ze aka som nevdacna, a navyse, vysledok je taky, ze stale je prec, vraj vsetko robi pre nas, a ja nechapem, nechapem, citim, ze sa vzdalujeme, preto som zacala diskusiu peniazmi, lebo moje pocity neviem presne popisat, peniaze ano
BTW: pred hodinkou som prisla z prace, manzel kedy pride, netusim, standart, no presviedca ma, ze je to pre nas, ale co? sama som navarila, sama sa naveceriam, porozpravam sa s vami - cudzimi, sama si vyplatim seky, to aka vysoka cena je za jeho pracu? nedochadza mu, ze o mna prichadza, zatial mi len nadava, ze nas nicim a buram nas vztah, no nespokojny je uz aj on, lebo vidi moju nahnevanost - no taka som "nevdacna"
mam strach, ze sa z neho stava snob, ze sa nam uplne odlisili nase priority, hodnoty, ciele, vizie, on sa zrazu chce predvadzat so smotankou, chce byt znamy, chce byt popularny, aby ho kazdy poznal, aby bol niekto, no za aku cenu??? a ja odmietam ho v tom podporovat, odmietam s nim chodit do restauracii na vecere, ja na to nemam, a ked vidim, ako chce minat, ja pri tom nechcem byt, a on sa uraza, ze si to necenim, ze sa ja menim, ze ostatnych kolegov manzelky su normalne, a tesia sa, ak mozu ist robit ozdobu manzelom na vychyrene party., kam ja odmietam ist.
jeho postoje k zivotu sa menia, a ja som uplne ina. Mne nic z toho do zivota netreba.
Upravil(a) yona (21. 2. 2020 20:44)
Není tady
yona napsal(a):
vobec netusim kolko zaraba, kolko odklada a kam odklada
Ty si s ním _musí_ promluvit, jinak to skončí patně. Ale ne, e ho večer odchytí a začne do něj hučet, e si teď hned musíte promluvit. Připrav ho na to předem Ono je toti moné, e on vůbec netuí, e něco z toho co dělá se tobě nelíbí. On jen přijde domů a vidí natvanou enskou - co je asi tak ve, co chlap pozná. Dál vůbec netuí. Take mu musí jasně říct, co se ti nelíbí, čeho se obává atd. Moná, e z toho bude dost překvapený, protoe samotného by ho to nikdy nenapadlo, výstroj za 400 eur je pod jeho rozliovací schopností a netuí, e má na domácnost málo Musí být ale připravená i na to, e třeba něco dělá patně ty a také to změnit.
Není tady
normální chlap napsal(a):
yona napsal(a):
vobec netusim kolko zaraba, kolko odklada a kam odklada
Ty si s ním _musí_ promluvit, jinak to skončí patně. Ale ne, e ho večer odchytí a začne do něj hučet, e si teď hned musíte promluvit. Připrav ho na to předem Ono je toti moné, e on vůbec netuí, e něco z toho co dělá se tobě nelíbí. On jen přijde domů a vidí natvanou enskou - co je asi tak ve, co chlap pozná. Dál vůbec netuí. Take mu musí jasně říct, co se ti nelíbí, čeho se obává atd. Moná, e z toho bude dost překvapený, protoe samotného by ho to nikdy nenapadlo, výstroj za 400 eur je pod jeho rozliovací schopností a netuí, e má na domácnost málo Musí být ale připravená i na to, e třeba něco dělá patně ty a také to změnit.
mali sme milion debat, uz ich neotvaram, kazda skoncila hadkou, ze mi ide o peniaze, a ze si nevazim, ako sa on ide kvoli mne zodriet v praci jednej aj druhej, a ze pohrdam, ked ma chce pozvat na veceru, alebo mi nieco kupit, lebo ja vsetko odmietam. A ukonci to tym, ze on odklada pre nas, aby sme mali na starobu. Tak som tieto debaty skoncila.
mam strach, a kazdy den uvazujem, ako co najbezbolestnejsie odist, prestala som mu verit
co mozem ja spravit? zacat sa tesit, ze sa mozme hrat na snobov? zacat chodit na plesy a exoticke dovolenky, aby sa mohol chvalit kolegom? a pritom splacam dve hypo, seky, reziu, robim cele dni, nemam ani na kavu, ale mam hrat divadlo, ako ma tesi vyhodit peniaze do restiky, aby sa citil, ze on na to ma? aby sa predviedol kolegom, ako zapadol do ich kasty? to nie som ja. To by bola predajna zena, aj takych je dost, asi je len otazkou casu, kedy si dajaku taku najde. Ja som od vztahu ocakavala nieco uplne ine, a dost ma to vsetko boli, neviem zaujat postoj
Upravil(a) yona (21. 2. 2020 21:14)
Není tady