Oznámení

27. února : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení!

27. února : Jednoduchá kefírová buchta na plech. Rychlý recept zcela bez vajec!

21. února : Jak využít skořápky z vlašských ořechů? Odvar z nich dodá chybějící jód a pomůže i s kašlem

#1 29. 1. 2020 21:55

yona
♥------

citim, ze manzel deli na jeho a moje, a mna to zranuje

Dobrý deň, uz dlhsie som nestastna, smutna, neviem, co mam urobit.

Mám 50 r., žijem s manželom v manželstve 4 roky, ale spolu sme 22 rokov. Spoločné deti nemáme, a každý z nás má dnes už dospelé diea z predchádzajúcich vzahov. Ja som bola pred tým vdova. Niekožko rokov sme spolu žili u mňa ako partneri,vtedy v kútiku duše som očakávala, že môj manžel sa stane oporou mne aj mojmu dieau. No cítila som, že to nechce, a tak som diea vychovávala sama, bez jeho akejkožvek pomoci, ktorá by bola viac, ako len pomoc dobrého priateža. Dávalo mi to vtedy pocit, že mám aspoň niekoho, kto ma má rád a ja jeho, a že treba to len necha dozrie. Medzitým sa manžel presahoval a vlastnoručne rekonštruoval domček, ktorý sme spolu kúpili.  Potom, keď sa syn osamostatnil, zobrali sme sa a začali sme byvat v domčeku, ktorý pre nás manžel pekne prerobil. Nemohla som manželovi s tým vežmi pomáha, nie som murár, chodila som do prace,  starala som sa o syna, tak som aspoň investovala peniaze, aj keď menej, ako manžel, keďže z platu som veža uspori nemohla, no zobrala som naň aj úver, to všetko ešte pred manželstvom, domček máme na polovicu.

V čom cítim problém? musela som si z pred manželstva zobra hypotéku na môj byt, a druhú hypotéku na domček, ktorý sme prerábali. Vsetko som vtedy komunikovala s manzelom, a dal mi pocit, ze to zvladneme. A ja som verila, že spolu to naozaj finančne zvládneme. Zo začiatku som si myslela, ze mi financne nepomaha preto, lebo vsetko daval do domceka, tak som horko tazko uvery platila sama. No nic sa nezmenilo, ani ked uz bol domcek hotovy.  A teraz, pri spoločnom žití mám zase zlý pocit z manžela,  a to, že manželovi nezáleží z čoho žijem, že vôbec mu nevadí, že môj plat nestačí na dve hypotéky, nájomné, inkaso, poistky, telefon, a kreditné karty, ktorými riešim mesačné doplatky. Na nič iné nemíňam, a manžel to vníma tak, že je to moja kapusta, moje dlhy, že som míňala, keď som syna podporovala do 24 rokov, kym studoval, a že byt je môj, takže jeho sa to netýka. Bojím sa byt prenajat, bojím sa, že sa budem musie doň nasahova, lebo tento manželov postoj ma zraňuje. Cítim sa menejcenne, je pravda, že manžel domov všetko kúpi, zabezpečí, ostane mu aj na jeho náročné zážuby a koníčky, ktorým sa každý deň do večera venuje, prichádza domov stale až po desiatej, odkladá si aj na jeho sporenie, a ja sa neviem vymota z dlhov, nikam nechodím,som od rána do večera v práci, beriem smeny naviac,  neostáva mi ani na kávu v meste. Aj keby som byt prenajala, stale by mi nic neostalo z vyplaty, akurat by som nezvysovala dlh na kreditke.  Navrhla som mu, aby mi vrátil peniaze, aby som mohla splati hypotéku, dokonca by mi aj niečo ostalo ako usporené, previedla by som na neho moju polovicu, ale myslím, že to bude aj koniec vahu.

neviem, čo mám robi, rada by som počula iné názory, postoje.

Není tady

#2 29. 1. 2020 22:27

Palomita
♥♥♥♥♥♥-

Re: citim, ze manzel deli na jeho a moje, a mna to zranuje

Manžel není vaším spoludlužníkem, neručíte domem?

Kdo chce hledá způsoby, kdo nechce hledá důvody.

Není tady

#3 29. 1. 2020 22:36

yona
♥------

manzel nie je spoludlznikom, uver som brala sama, a dom sme kupovali do spoluvlastnictva na pol, manzel vyplatil  vacsiu cast z jeho usporenych penazi, a ja som vyplatila moju cast z uveru a z mojich malych uspor, dom je ale zalozeny cely

Upravil(a) yona (29. 1. 2020 22:36)

Není tady

#4 30. 1. 2020 7:38

LENNNA
♥♥♥♥♥♥-

Stále platíte 2 hypotéky, bydlíte v domě a byt je prázdný? Nebo co je momentálně s bytem? Pokud ho pronajímáte, pokryje to jeho náklady? Pokud ne, tak bych ho prodala. Zbytečně platíte 2 hypotéky, takový luxus si málokdo může domluvit, pak se nedivte, že na to nemáte.

"Před 150 lety by vás považovali za blázny, pokud byste se zasazovali za konec otroctví. Před 100 lety by se vám smáli za návrh, že by ženy měly mít volební právo. Před 25 lety by vás nazvali perverzním za obhajobu práv gayů. Dnes se nám smějí, když chceme, aby skončilo otroctví zvířat. Jednoho dne se smát nebudou."
- Gary Smith

Není tady

#5 30. 1. 2020 7:50

yona
♥------

bojim sa byt predat, pretoze som prestala doverovat manzelovi, a ak by sa nieco stalo, nemala by som kam ist byvat, okrem toho ma sklamal vyjadrenim, ze by mi vratil len moj vklad, pricom trhova cena pozemku a nehnutelnosti je uz niekolkonasobne vyssia, a za vrateny vklad by som uz nedokazala kupit ziadny byt. A suvasne, ak by sa nedajboze s nim nieco stalo, musela by som vyplatiti jeho dceru, ktora by tiez po nom dedila, a to v trhovej hodnote, a ja by som bola nutena vsetko predat, vyplatit vsetky uvery, vyplatit podiel jeho dcere, a neostalo by mi na kupu noveho bytu, kedze trhove ceny su z roka na rok vyssie. Ja nemam nic usporene, ja mam iba uvery, usporene ma manzel, ale to nie je moje. preto sa bojim byt predat. Je to moja poistka, ak by sa nieco zle stalo. Najviac ma boli to sklamanie,

Není tady

#6 30. 1. 2020 8:24

Palomita
♥♥♥♥♥♥-

Píšete, že pronájmem bytu byste dosáhla jediného - nuly. No já říkám, že lepší je nula, jak mínus a navyšování  zadlužení. Smlouva o pronájmu (podnájmu) se dá sepsat tak, abyste se nemusela bát, že se do bytu nedostanete v případě nouze. Pokud by se s manželem něco stalo, musíte vyplatit jeho dceru a naopak, on by musel vyplatit vašeho syna, pokud by se něco stalo s vámi, že? Plus by syn dostal ještě vᚠbyt. Manžel se může cítit stejně ohrožený, jako vy. Protože on už do toho investoval a ty peníze mu nikdy nikdo nevrátí. Vy jste přispěla menší částí, ale z domu máte polovinu. Myslím, že jeho nabídka na vrácení vašeho vkladu je docela velkorysá. Pokud tedy chcete v manželství setrvat. Jestli plánujete ho opustit, pak je asi nejjednodušší řešení rozvod a majetkové vypořádání. Plus, jak už zde na jiných diskuzích bylo řečeno, manžele mají k sobě navzájem vyživovací povinnost, takže pokud vám nezbývá ani na to kafe, protože moříte dluhy, pak by stálo za to, zjistit si další podrobnosti o tom, jak se věci mají.

Není tady

#7 30. 1. 2020 8:32

LENNNA
♥♥♥♥♥♥-

yona napsal(a):

bojim sa byt predat, pretoze som prestala doverovat manzelovi, a ak by sa nieco stalo, nemala by som kam ist byvat, okrem toho ma sklamal vyjadrenim, ze by mi vratil len moj vklad, pricom trhova cena pozemku a nehnutelnosti je uz niekolkonasobne vyssia, a za vrateny vklad by som uz nedokazala kupit ziadny byt. A suvasne, ak by sa nedajboze s nim nieco stalo, musela by som vyplatiti jeho dceru, ktora by tiez po nom dedila, a to v trhovej hodnote, a ja by som bola nutena vsetko predat, vyplatit vsetky uvery, vyplatit podiel jeho dcere, a neostalo by mi na kupu noveho bytu, kedze trhove ceny su z roka na rok vyssie. Ja nemam nic usporene, ja mam iba uvery, usporene ma manzel, ale to nie je moje. preto sa bojim byt predat. Je to moja poistka, ak by sa nieco zle stalo. Najviac ma boli to sklamanie,

Ale to se potom prostě nemůžete divit, že nemáte peníze. Opakuji - málokdo z nás by si mohl dovolit platit 2 hypotéky, to je luxus. A jistotu nemá nikdo z nás, každý máme své obavy a problémy, stát se může cokoliv.
Pronajímáte ho alespoň? Většinou pronájem pokryje náklady nebo alespoň splátku hypotéky.

"Před 150 lety by vás považovali za blázny, pokud byste se zasazovali za konec otroctví. Před 100 lety by se vám smáli za návrh, že by ženy měly mít volební právo. Před 25 lety by vás nazvali perverzním za obhajobu práv gayů. Dnes se nám smějí, když chceme, aby skončilo otroctví zvířat. Jednoho dne se smát nebudou."
- Gary Smith

Není tady

#8 30. 1. 2020 9:06

yona
♥------

ja vidim problem v tom, ze sa narusila nasa dovera. Ak by bol nas vztah pevny, vsetko by sme robili spolu, pocit neistoty by asi nebol. Co sa tyka dedenia, ano, aj moj syn by bol dedicom po mne, ale uz teraz viem, ze manzel by mu vratil len moj vklad, a ktoho vie v akej vyske,nedopustil by, aby syn zdedil trhovu hodnotu, zistila som to az teraz pri jeho rekciach.  Synovi by nechal moj byt, pretoze aj manzel by bol dedicom mojho bytu, obaja by ho dedili na polovicu,, ktoreho cenu by zapocital oproti mojmu podielu z domu. a sucasne by dedili aj moje uvery. Vlastne, ja som syna ochudobnila.
v minulosti sme mali odkomunikovane tieto veci tak, ze ktokolvek z nas ostane po smrti druheho, vsetok majetok zanecha zavetom na polovicu obom detom. dnes uz tomu neverim.
Nechcela som sa rozvadzat, sme velmi dlho spolu, ale zacinam stracat istoty, buducnost.
Pre mna by bolo riesenim, aby mi vratil moj vklad, ktorym by som vyplatila oba uvery skoro v plnej vyske, casom by som dorovnala kreditky, a konecne by som mohla zacat setrit aj na dochodok, a zacat sa venovat zalubam.
Tuto myslienku vsak manzel vnima na rozchod. Je pravda aj to, ze ak by som prepisala podiel na manzela, viac by som do domu uz neinvestovala, ale odkladala by som si. A toto je pre manzela dovod na rozvod. asi aj pre mna, a dost to boli.

Nasa povodna myslienka vsetkeho bola taka, ze budeme mat spolu domcek, a moj byt nam bude sluzit na zabezpecenie do staroby, vtedy by sme ho predali, a pokojne by sme si dozivali z penazi za predaj

Upravil(a) yona (30. 1. 2020 9:10)

Není tady

#9 30. 1. 2020 9:45

Palomita
♥♥♥♥♥♥-

Jestli jste ztratili důvěru navzájem, tak zlepšete komunikaci. Na to není jedno řešení. A pokud jste si pořídila byt před uzavřením manželství, tak je to především synův majetek, nikoli manžela. Takže spíš s ním byste měla řešit případné přispívání na úvěr. Jestli to chcete mít z jedné vody načisto, běžte k právníkovi, a vám sepíše nějaké majetkové vypořádání a bude. Kvůli strachu a domněnkám se rozhádáte a možná i rozejdete, zbytečně.

Není tady

#10 30. 1. 2020 9:54

yona
♥------

dakujem, uz som bola za pravnikom, byt, ktory som kupila pred manzelstvom, je v mojom vylucnom vlastnictve, v pripade rozvodu by nan manzel nemal narok, ale v pripade mojej smrti by moj byt dedil spolu s mojim synom presne na polovicu.

Ja som vsak nikdy nechcela, aby peniaze sposobili problemy v nasom zivote. Peniaze pokladam za prostriedok zitia. Nikto z nas si nic nevezme do hrobu. Byt mal sluzit pre nas, ako financna rezerva. No tiez nechcem mat strach, aby som raz neostala pod mostom.

preto je mi luto, ze miesto toho, aby sme spolu tahali za jeden povraz, manzel mi dal jasne na javo, ze jeho je jeho, a moje sa ho netyka, a velkodusne necha moj byt mojmu synovi, ktory ale si nesmie narokovat na jeho dom. On si tu istou takymto krutym sposobom prejavil.

a kym manzel si spori a venuje sa jeho zalubam, ja cele dni pracujem (aktualne som pn), celu vyplatu davam na seky a splatky, a stracam motivaciu preco to vsetko robim,

a neviem, co dalej, mam pocit, ze som sama na vsetko, ze sa musim sama zabezpecit do buducna, a ze by som mala odist, lebo som stratila doveru, a necitim oporu. Divam sa na manzela ako na cudzieho cloveka, tento pocit ma nici

Upravil(a) yona (30. 1. 2020 9:58)

Není tady

#11 30. 1. 2020 11:01

Palomita
♥♥♥♥♥♥-

Mluvte o tom. Mluvte, mluvte. Nic jiného tu vaši (ne)jistotu stejně nevyřeší. A jestli jste si byt pořídila sama, splácíte ho sama, tak to berte jako investici do své budoucnosti a nikoli do vaší společné. Tzn. z bytu manžel neuvidí ani korunu. V případě nutné prodeje bych jej radši převedla na syna, a prodej zrealizuje on..

Není tady

#12 30. 1. 2020 11:03

normální chlap
♥♥♥♥♥♥-

yona napsal(a):

Co sa tyka dedenia, ano, aj moj syn by bol dedicom po mne, ale uz teraz viem, ze manzel by mu vratil len moj vklad, a ktoho vie v akej vyske,nedopustil by, aby syn zdedil trhovu hodnotu, zistila som to az teraz pri jeho rekciach.

Jedna věc jsou manželovy reakce, druhá věc je realita, právo, pozůstalostní řízení a v nejhorším soud :-)

Ale to asi není to na co se ptáte. Já sám si myslím, že v manželství se má hospodařit s jedněmi penězi, a už jeden vydělá málo a druhý hodně. Ale jsou samozřejmě výjimky, kdy jeden z manželů má nějakou "poruchu", která mu brání s penězi zacházet racionálně. A já se obávám, že ta porucha je u Vás, zadlužila jste se, utrácela za věci na které jste neměla a ty dluhy si táhnete sebou z minulosti. A je dost dobře možné, že manžel, ač se Vám snažil pomoci (necukal se, když jste platili za dům každý jinou sumu, ale máte jej napůl) zjistil, že to nefunguje a teď se jen brání, protože se třeba bojí, co zase provedete :-) Už z těch úvah o hypotéce totiž usuzuju, že zacházení s penězi není Vaše silná stránka :-)

Není tady

#13 30. 1. 2020 11:27

yona
♥------

normální chlap napsal(a):

yona napsal(a):

Co sa tyka dedenia, ano, aj moj syn by bol dedicom po mne, ale uz teraz viem, ze manzel by mu vratil len moj vklad, a ktoho vie v akej vyske,nedopustil by, aby syn zdedil trhovu hodnotu, zistila som to az teraz pri jeho rekciach.

Jedna věc jsou manželovy reakce, druhá věc je realita, právo, pozůstalostní řízení a v nejhorším soud :-)

Ale to asi není to na co se ptáte. Já sám si myslím, že v manželství se má hospodařit s jedněmi penězi, a už jeden vydělá málo a druhý hodně. Ale jsou samozřejmě výjimky, kdy jeden z manželů má nějakou "poruchu", která mu brání s penězi zacházet racionálně. A já se obávám, že ta porucha je u Vás, zadlužila jste se, utrácela za věci na které jste neměla a ty dluhy si táhnete sebou z minulosti. A je dost dobře možné, že manžel, ač se Vám snažil pomoci (necukal se, když jste platili za dům každý jinou sumu, ale máte jej napůl) zjistil, že to nefunguje a teď se jen brání, protože se třeba bojí, co zase provedete :-) Už z těch úvah o hypotéce totiž usuzuju, že zacházení s penězi není Vaše silná stránka :-)

Tie uvery som brala po komunikacii s manzelom, vtedy sme jasne vraveli o tom, ze to potiahneme spolu, lebo sama to nezvladnem. On to tak chcel, chcel mat pocit, ze aj ja zainvestujem do nasho spolocneho. Uvery cele roky pravidelne splacam, dokazala som medzitym uzivit aj mna, aj syna, na ktoreho som nedostavala alimenty, kedze otec mojho syna zahynul tesne po jeho narodeni, a socialna poistovna mu nevyratala ziadny narok. Moj manzel mi nikdy financne neprispieval, okrem stravy, kym zil u mna. Moj byt som chcela odkupit, aj musela, vsak som potrebovala byvat. Ja som si myslela, ze vsetko robime pre nas oboch. Keby som mala vtedy dnesnu skusenost, tak by som nebrala uver na dom, pretoze dnes z toho nic nemam, a asi by sa uz vtedy prejavil manzelov postoj k nasmu spoluzitiu. Ja som sa nezadlzila bezhlavo, ja som chcela spolocne nieco budovat, ocakavala som, ze spolocne vsetko zvladneme.  Ak by sme mali zdravy vztah, tak sme mohli s manzelom mat spolocne uspory v polovicnej vyske, obaja by sme splacali uvery a mohli sme kludne zit obaja. A nie tak, ze manzel si odklada, ze ma narocne hobby, ktore si plati, a ja mam len minusove konta. Ja som chcela budovat spolocne, nie kazdy sam za seba, o com je potom vztah? Pripadam si ako vo firme, nie vo vztahu dvoch milujucich ludi. Sudy do toho tahat nebudem. Naco? mne islo o nas vztah so vsetkym, co k tomu patri. A ak je to firma, naco mam v tom ostavat? to je moja otazka, co mam dalej robit, ci je sanca vztah zachranit, alebo mam prijat realitu, zial

Není tady

#14 30. 1. 2020 12:14

Palomita
♥♥♥♥♥♥-

Přijměte realitu, to většinou funguje nejlíp. To co jste si představovala, to co byste si přála a jak se věci skutečně mají jsou evidentně tři rozdílné světy, které se protínají pouze v jednom bodě a tím jste vy. Z toho, co tu popisujete si i sama odpovídáte. Předběžně už jste vᚠvztah pohřbila. A první hřebíček bylo rozdělení už na začátku - vaše závazky (syn), jeho zbytečná starost. On se nezměnil, jede ve stále stejném duchu. Teď máte jiné požadavky a divíte se, že najednou nechce přijmout zodpovědnost za vaše závazky. To přece nechtěl a nedělal nikdy.

Není tady

#15 30. 1. 2020 12:21

rina
♥♥♥♥♥♥♥

yona napsal(a):

Tie uvery som brala po komunikacii s manzelom, vtedy sme jasne vraveli o tom, ze to potiahneme spolu, lebo sama to nezvladnem. On to tak chcel, chcel mat pocit, ze aj ja zainvestujem do nasho spolocneho.

Aha? A co je teda teď jinak? Než jste tehdy "jasne vraveli"!

Klid v duši přeji všem.

Není tady

#16 30. 1. 2020 12:31

yona
♥------

ano, dakujem, takto to citim, skoda, ze som to nevnimala a nechcela vidiet  skor. Manzel ma totiz stale presviedcal, ze  vsetko robi pre nas, aj spori pre nas, a kazdy z nas spontanne ma pridelenu ulohu, on ze zabezpecuje pre nas dom, vsetko vraza do domu, a ja ze platim nase uvery, vsak on pre nas spori na zle casy. to su jeho rozpravky. On sam seba presvedcil, ze nas zabezpecuje, a vykrikuje mi, ze vytvaram problemy kde nie su, a ze nas vztah ja pochovam, ak neprestanem, vsak si tak pekne mozme zit, to len ja vyrabam problemy. On problemy nema, a snazi sa ma presvedcit, ze ich nemam ani ja, vraj mi ide iba o peniaze a preto nas rozbijam.

Naco mam ostat v takomto manzelstve?  co mam z toho? cloveka, ktory mi nie je oporou, ktory nas neberie ako tim?

Není tady

#17 30. 1. 2020 12:32

yona
♥------

myslim, ze ak dvaja ludia sa miluju, tvoria tim, chcu spolu zostarnut a dozit, ked spolocne buduju svoju buducnost, je prirodzene, ze spolu zdielaju aj finacnu stranku,

Upravil(a) yona (30. 1. 2020 12:39)

Není tady

#18 30. 1. 2020 12:34

yona
♥------

yona napsal(a):

rina napsal(a):

yona napsal(a):

Tie uvery som brala po komunikacii s manzelom, vtedy sme jasne vraveli o tom, ze to potiahneme spolu, lebo sama to nezvladnem. On to tak chcel, chcel mat pocit, ze aj ja zainvestujem do nasho spolocneho.

Aha? A co je teda teď jinak? Než jste tehdy "jasne vraveli"!

inac je to, ze slova boli o spolocnom hospodareni, a realita je ta, ze som na to ostala sama.. boli to len slova, ktorym som verila, teraz nie je nic

Není tady

#19 30. 1. 2020 12:48

LENNNA
♥♥♥♥♥♥-

yona napsal(a):

ja vidim problem v tom, ze sa narusila nasa dovera. Ak by bol nas vztah pevny, vsetko by sme robili spolu, pocit neistoty by asi nebol. Co sa tyka dedenia, ano, aj moj syn by bol dedicom po mne, ale uz teraz viem, ze manzel by mu vratil len moj vklad, a ktoho vie v akej vyske,nedopustil by, aby syn zdedil trhovu hodnotu, zistila som to az teraz pri jeho rekciach.  Synovi by nechal moj byt, pretoze aj manzel by bol dedicom mojho bytu, obaja by ho dedili na polovicu,, ktoreho cenu by zapocital oproti mojmu podielu z domu. a sucasne by dedili aj moje uvery. Vlastne, ja som syna ochudobnila.
v minulosti sme mali odkomunikovane tieto veci tak, ze ktokolvek z nas ostane po smrti druheho, vsetok majetok zanecha zavetom na polovicu obom detom. dnes uz tomu neverim.
Nechcela som sa rozvadzat, sme velmi dlho spolu, ale zacinam stracat istoty, buducnost.
Pre mna by bolo riesenim, aby mi vratil moj vklad, ktorym by som vyplatila oba uvery skoro v plnej vyske, casom by som dorovnala kreditky, a konecne by som mohla zacat setrit aj na dochodok, a zacat sa venovat zalubam.
Tuto myslienku vsak manzel vnima na rozchod. Je pravda aj to, ze ak by som prepisala podiel na manzela, viac by som do domu uz neinvestovala, ale odkladala by som si. A toto je pre manzela dovod na rozvod. asi aj pre mna, a dost to boli.

Nasa povodna myslienka vsetkeho bola taka, ze budeme mat spolu domcek, a moj byt nam bude sluzit na zabezpecenie do staroby, vtedy by sme ho predali, a pokojne by sme si dozivali z penazi za predaj

Ad. to zvýrazněné: já nevím, jestli tomu celému úplně dobře rozumím.... ale já se Vašemu mužovi vůbec nedivím, že to tak vidí. Z toho celého psaní mi vycházíte více Vy jako ten, který myslí jen na sebe. Možná jen nerozumím nebo do toho nevidím.
Vám by se líbilo, kdyby Vás muž vyplatil. Pak by tedy měl být dům už jen jeho. Ale věřím, že to by se Vám také asi nelíbilo...  Ale rozumím, že se mu do toho nechce. To je opravdu jako první krok k rozvodu.

Upravil(a) LENNNA (30. 1. 2020 13:02)

- Gary Smith

Není tady

#20 30. 1. 2020 13:00

LENNNA
♥♥♥♥♥♥-

yona napsal(a):

myslim, ze ak dvaja ludia sa miluju, tvoria tim, chcu spolu zostarnut a dozit, ked spolocne buduju svoju buducnost, je prirodzene, ze spolu zdielaju aj finacnu stranku,

A on nic neplatí? Nestará se o nic? Žádné nákupy, jídlo, věci do baráku, dovolená a já nevím co vše ostatního? On si jen užívá a veškeré finance táhnete Vy?

- Gary Smith

Není tady

#21 30. 1. 2020 13:03

normální chlap
♥♥♥♥♥♥-

Zkuste si někdy říct jen jaké máte obavy. Nic neřešte, to třeba až druhý den, jen si to vyříkejte. Klidně se na to třeba i napijte, jde to pak snáz :-) Třeba se oba dozvíte věci, které jste si nechtěli připouštět nebo vás ani ve snu nenapadly.

Není tady

#22 30. 1. 2020 13:42

rina
♥♥♥♥♥♥♥

yona napsal(a):

inac je to, ze slova boli o spolocnom hospodareni, a realita je ta, ze som na to ostala sama.. boli to len slova, ktorym som verila, teraz nie je nic

To "teraz nič" znamená to, že barák stojí, zařízený je, vy jste všichni zdraví..., ALE - manžel má drahého koníčka, našetřeno a dal si spoří, a ty nespoříš, jenom splácíš úvěr.
Ok, ok. A vlastníš byt + 1/2 domku.

Pokud se ve svém úsudku nepletu, určitým způsobem mu závidíš a nepřeješ jeho drahého koníčka, úspory a klid v duši, kteréžto věci ty nemáš.
Hm. A neměla sis tyhle záležitosti zabezpečovat už v průběhu vašeho vztahu?
Já chápu, že se to zdá nefér, protože to JE nefér. Ale není to v rozporu s tím, na čem jste se dohodli. Však "jeho" úspory, jak sama říkáš, on spoří (nebo spořil) pro vás oba, stejně jako ty říkáš, že "tvůj" byt je, nebo byl, jistota pro vás oba na stáří.

Víš co? Já si myslím, že to, co jsis napsala do názvu vlákna, nedělá tvůj manžel, ale ty.

Klid v duši přeji všem.

Není tady

#23 30. 1. 2020 15:48

yona
♥------

rina napsal(a):

yona napsal(a):

To "teraz nič" znamená to, že barák stojí, zařízený je, vy jste všichni zdraví..., ALE - manžel má drahého koníčka, našetřeno a dal si spoří, a ty nespoříš, jenom splácíš úvěr.
Ok, ok. A vlastníš byt + 1/2 domku.

Pokud se ve svém úsudku nepletu, určitým způsobem mu závidíš a nepřeješ jeho drahého koníčka, úspory a klid v duši, kteréžto věci ty nemáš.
Hm. A neměla sis tyhle záležitosti zabezpečovat už v průběhu vašeho vztahu?
Já chápu, že se to zdá nefér, protože to JE nefér. Ale není to v rozporu s tím, na čem jste se dohodli. Však "jeho" úspory, jak sama říkáš, on spoří (nebo spořil) pro vás oba, stejně jako ty říkáš, že "tvůj" byt je, nebo byl, jistota pro vás oba na stáří.

Víš co? Já si myslím, že to, co jsis napsala do názvu vlákna, nedělá tvůj manžel, ale ty.

da sa na to aj takto pozriet, trochu doplnim: mam zalozeny  byt s hypotekou a 1/2 domu s hypotekou na 16 rokov, dufam, ze tych 16 rokov budem zit, a nezanecham po sebe len dlhy, bez mojho vkladu manzel nemohol kupit dom, lebo nemal dostatok penazi, a jemu uver neschvalili, ale pre ten dom sme sa rozhodovali spolocne, spolocne sme si naplanovali jeho financovanie,  vratane uveru, vari je nehoraznost budovat nieco, kde dvaja chcu spolu zdielat zivot, aj ked sme obaja mali nerovnake prijmy?

no dolezitejsie je, kam sa vytratil vztah dvoch ludi? Som idealista, ak som chcela s niekym zostarnut, tesit sa z kazdeho dna, delit sa o dobre aj zle, mat aj spolocne zaluby aj kazdy svoje, ktorymi by sme sa vzajomne obohacovali, spolocne by sme znasali co zivot donesie, kde by nam vzajomne zalezalo na druhom, na jeho potrebach a na spolocnom ziti???

Není tady

#24 30. 1. 2020 16:03

Palomita
♥♥♥♥♥♥-

Vy dřete bídu s nouzí, dostala jste jako matka samoživitelka dva úvěry a vᚠmuž evidentně za vodou, s finančně náročným koníčkem, "svobodný a bez závazků" nedosáhl na úvěr? Tak buď lakoval on vás, nebo vy nás big_smile
Idealista nejste, jde to, jen pro to musíte najít ten správný typ. Z rajčete jahodu nevypěstujete wink

Není tady

#25 30. 1. 2020 16:57

yona
♥------

Palomita napsal(a):

Vy dřete bídu s nouzí, dostala jste jako matka samoživitelka dva úvěry a vᚠmuž evidentně za vodou, s finančně náročným koníčkem, "svobodný a bez závazků" nedosáhl na úvěr? Tak buď lakoval on vás, nebo vy nás big_smile
Idealista nejste, jde to, jen pro to musíte najít ten správný typ. Z rajčete jahodu nevypěstujete wink

manzel bol zivnostnikom - zaklad dane minimalny, nepostacujuci na schvalenie uveru, ja som bola v trvalom pracovnom pomere, to je ten rozdiel (zakonna optimalizacia danoveho zakladu)

Upravil(a) yona (30. 1. 2020 16:58)

Není tady

NÁŠ TIP:

Zápatí