6. prosince : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 6. prosince : Objevte kouzlo brambor po římsku. Jednoduchý recept, když vás tlačí čas i finance! 6. prosince : Je vám čtyřicet a už řešíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog |
|
|
Dobrý den, měla bych dotaz - je možné a nějak právně průchodné to, že by šestnáctiletá dcera odešla sama na svoji žádost k jiné osobě (než matce, otec neznámý) do péče? Nechci úplně rozmazávat důvody, ale jsou celkem fatální. Děkuji za případnou radu nebo odkaz, kam se obrátit.
Není tady
V pohodě, klidně uteč, i se psem. Jestli je matka taková jak naznačuješ, tak tě stejně nebude hledat
Upravil(a) normální chlap (27. 1. 2020 14:47)
Není tady
normální chlap napsal(a):
V pohodě, klidně uteč, i se psem. Jestli je matka taková jak naznačuješ, tak tě stejně nebude hledat
Díky za tykačku, ale mně je 50 To se fakt netýká mě ale holčiny, které chci pomoci řešit situaci. Ale jinak reakce fakt dobrá.
Není tady
Tady jsme v právní rubrice, tato poznámka se hodí tak maximálně na Pavlač.
Není tady
Vlaďka napsal(a):
Dobrý den, měla bych dotaz - je možné a nějak právně průchodné to, že by šestnáctiletá dcera odešla sama na svoji žádost k jiné osobě (než matce, otec neznámý) do péče? Nechci úplně rozmazávat důvody, ale jsou celkem fatální. Děkuji za případnou radu nebo odkaz, kam se obrátit.
Vlaďko, mám obavu, že tady nezbývá nic jiného, než se obrátit s prosbou o radu na OSPOD. Není zletilá, její matka má za ní právní odpovědnost. Péči jako takovou, přesněji změnu, by stejně musel potvrdit soud.
Není tady
Bohužel na OSPOD jsme řešili situaci cca před pěti lety a po dalším setkání s těmi osobami tam vůbec netoužím. Nejen, že jsme je evidentně obtěžovali a unavolali, ale navíc nám nevěřili ani slovo. Je mi celkem jasné, že bez soudu by se to neobešlo, ale matka tvrdí, že pokud půjde z domu, tak jedině do děcáku. Funguje doma jako služka a hlídačka tří dalších sourozenců a ještě je jí vyčítáno, že chodí do školy a stojí to peníze. Ale děkuji za ochotu pomoci.
Není tady
Vlaďka napsal(a):
Bohužel na OSPOD jsme řešili situaci cca před pěti lety a po dalším setkání s těmi osobami tam vůbec netoužím. Nejen, že jsme je evidentně obtěžovali a unavolali, ale navíc nám nevěřili ani slovo. Je mi celkem jasné, že bez soudu by se to neobešlo, ale matka tvrdí, že pokud půjde z domu, tak jedině do děcáku. Funguje doma jako služka a hlídačka tří dalších sourozenců a ještě je jí vyčítáno, že chodí do školy a stojí to peníze. Ale děkuji za ochotu pomoci.
Ta situace je blbá, to uznávám, ono nikdy to nepůjde bez konfrontace s matkou a je to běh na dlouhou trať. Co prarodiče? Nemohla by k nim? V 16-ti letech už zřejmě chodí na střední - to jen tak uvažuju, že mohla být aspoň malá šance řešit to školou dále od domu a intrem.
Pak mě napadá ještě Klokánek, ti by určitě nasměrovali, kam se obrátit. Případně Linka bezpečí. Ono to asi zní divně, nicméně to jsou organizace, které takové případy řeší téměř denně a ví, co udělat. Není to jen pro děti bité či opuštěné a podobně. Jeden telefonát skoro nic nestojí a třeba fakt pomůžou. Zkuste to.
Není tady
Ona je na intru. Jenže od pátku do pondělního rána dělá služku. Nemá cenu to asi tady moc rozpitvávat. Peníze jí nedává, ještě navrhuje podivné způsoby obživy Zkusím tu Linku nebo klokánek. OSPOD jsem ještě neslyšela, že by někomu pomohl. Bohužel. Když jsme řešili, ať jí zaplatí obědy tak to nešlo. Musí dát peníze matce. Ta je promrhá za bůhvíco a holka byla stejně bez jídla. Raději změnili školu, aby to nemuseli řešit opakovaně. Situace fakt na nic. Děkuji za nápad. Prarodiče nejsou, otec neznámý. V podstatě jsem tu já jako teta (ne pokrevní) a přítelkyně mého zemřelého bratra, pro kterého to byla neteř z manželčiny strany, takže taky cizí osoba. My dvě to musíme nějak vyřešit
Není tady
Hodně blbá a hodně nevhodná sranda
Není tady
Vlaďko, byla jsem před časem hodně blízko úplně stejnému případu. Holka sama se obrátila na Klokánek, tam byla vlastně jen o víkendech, přes týden také na DM - ten platila sociálka, ale zřejmě to vyřídil ten Klokánek.
Není tady
Judyno, přesně, proto jsem navrhovala Klokánek, co jsem slyšela, jsou tam velice vstřícní a hlavně ví, co a jak.
Není tady
Vlaďka napsal(a):
Ona je na intru. Jenže od pátku do pondělního rána dělá služku. Nemá cenu to asi tady moc rozpitvávat. Peníze jí nedává, ještě navrhuje podivné způsoby obživy Zkusím tu Linku nebo klokánek. OSPOD jsem ještě neslyšela, že by někomu pomohl. Bohužel. Když jsme řešili, ať jí zaplatí obědy tak to nešlo. Musí dát peníze matce. Ta je promrhá za bůhvíco a holka byla stejně bez jídla. Raději změnili školu, aby to nemuseli řešit opakovaně. Situace fakt na nic. Děkuji za nápad. Prarodiče nejsou, otec neznámý. V podstatě jsem tu já jako teta (ne pokrevní) a přítelkyně mého zemřelého bratra, pro kterého to byla neteř z manželčiny strany, takže taky cizí osoba. My dvě to musíme nějak vyřešit
Vlaďko, fakt držím palce, je fajn, že má holčina alespoň vás a není na to sama. Určitě dej vědět, zda aspoň nějaká ta zde zmiňovaná instituce se nějak angažovala a navedla vás. Dva roky, než bude plnoletá, je ještě dlouhá doba
Není tady
LENNNA napsal(a):
Hodně blbá a hodně nevhodná sranda
To je celej NCH. Pes je sice asi nekoho jiného, ale on proste cte a premysli ob radek a ob slovo. Strašné! Doufam jen, ze nemá nekde v tom svém podnikani nejake rozhodujici slovo, co by se tykalo osudu jinych lidi... Paklize ano, toz potes pánbíček!
Není tady
Linku bezpečí bych ja videla jako nejrychlejsi reseni. Tam by mozna mohla a mela žabka volat aj nejdřív sama (a dospělý by měl asistovat a poslouchat, ev. zapisovat následující rady).
Taky držím palce.
Není tady
rina napsal(a):
Strašné! Doufam jen, ze nemá nekde v tom svém podnikani nejake rozhodujici slovo, co by se tykalo osudu jinych lidi... Paklize ano, toz potes pánbíček!
Jasně, že mám :-) A lidi, kteří všechno berou moc vážně trápím ze všech nejvíc
Není tady