18. září : Váení uivatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to poruení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 18. září : Objevte kouzlo brambor po římsku. Jednoduchý recept, kdy vás tlačí čas i finance! 18. září : Je vám čtyřicet a u řeíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog |
|
|
Ahojík vem maminkám,chci se zeptat těch,které rodili ve Frýdecke porodnici,co měli sebou zhruba zbaleno a jakou dobu před porodem balili?!Předem díky
Není tady
Ahoj Petro,
frýdecká porodnice je super, nemůu opravdu nic vytknout, byla jsem nadená.
Sbalila jsem si nejnutnějí věci, jako hygienické potřeby (nezapomeň hlavně WC papír-ten tam nedávají, a vloky), ručník, papuče, upan a hlavně teplé ponoky-neví, jak dlouho bude rodit a kdy tak déle leí s nohama nahoře, tak je na ně celkem zima. Já u to znala z předelých dvou porodů, tak jsem si je zabalila jako první. Jinak opravdu není nic třeba. Samozřejmě těhot.průkaz, pokud má nějaké výsledky (důleité) z posledních vyetření....Já měla zabaleno a nachystanou taku u raději měsíc před porodem. První dítě jsem toti rodila v 7.měsíci, druhé v 8. a teď (před třemi lety) se mi to konečně podařilo v termínu. Přeji Ti bezbolestný, rychlý porod a krásné, zdravé mimčo.
Není tady
Peti, já mám zkuenost s frýdkem před 5měsíci. Kdybys la kouknout na prohlídku porodnice, tuím kadou středu od půl jedné, tak by ti dali přímo i papíry, plán porodu a co vzít s sebou. Já měla sebou celou taku a bylo to zytečné. Ve Frýdku je obrovská výhoda e čistého prádla má kolik si řekne, tedy koile, dají ti i upan, na ten se ptají u při příjmu, jestli má svůj. Dají ti balík vloek při odjezdu z porodního sálu na odd. estinedělí. Pití je dostatek, stále čaj doplňujou, s jídlem jsem měla pořád hlad, bylo ho dost, ale po porodu má tooolik místa v bříku .
Co si určitě pořiď jsou síované kalhotky, aspoň patery, fakt nenahraditelné. WC papír doplňovali kadý den, 2x denně vytírali pokoje.
Taky doporučuju vzít si s sebou jelení lůj, já měla z dýchání popraskané rty do krvava, vysuené, to bylo první , co měl mana za úkol koupit. Já měla s sebou spoustu čtení, vůbec jsem ho nepotřebovala, v kadé volné chviličce jsem spala, člověk je úplně kantáre
Jinak pro mimi jen jednorázové pleny. Bavlněné pleny, oblečeníčko a zavinovačky jsou k dispozici kolik potřebuje na kadém pokoji. Včetně kosmetiky pro mimi.
Take to zhrnu - síované kalhotky, raději jetě jeden balík vloek, bepanthen na popraskané bradavky, jelení lůj, teplé fusakle , upan, jestli chce svůj a přezůvky (upan a přezůvky bude potřebovat u na příjmu, ostatní věci ti uklidí do skříněk a při převozu na estinedělí ti taku dají a oblečení a při odchodu domů) a jednorázové pleny pro mimi. Pak a ti manel přinese věci pro převoz mimi domů. Já měla uitou rychlozavinovačku, absolutně jsem ji neměla do čeho oblíknout pro převoz v autosedačce, byla docela zima, ale ty u bud mít teplo
Přeji krásný záitek narození miminka a co nejrychlejí porod
Není tady
Koukám, e se to za ty tři roky jetě zlepilo! Jo, s tím jelením lojem má Kamčitka absolutní pravdu-já jsem si nechala do porodnice dovézt Bepanthen na popraskané bradavky a tím si taky mazala rty-vynikající!
Není tady
Kači, přesně, já bepanthen pouívám doteDĄna různé koní bolístky, je fakt dobrý. Pravda, na bradavky mi moc nepomohl ale jinak super. JOjo, byla jsem moc spokojená, opravdu na estinedělí se o nás starali suprově, pořád se ptaly, zda něco nepotřebuju . Nevím jestli v té době před třemi lety byla u porodnice nová? TeDĄje moc krásná. Moná by to chtělo jen více barev v pokojích...
Není tady
To to tam půjdem v rámci akce Z, málnout, ne?
Není tady
No já bych to brala, a při dalím mimi budu více v barevném, ne v takovém sterilním ....
Není tady
Ahojte holky. Já jsem rodila ve Frýdku před 7 lety, a pak před 4 roky - to u byla nová porodnice. A podruhé jsem byla mnohem spokojenějí, hlavně jsem ocenila sprchy a WC na pokoji. Teď se tam chystám asi tak za měsíc, zrovna dneska jsem si balila taku a nějak si nemůu vzpomenout jak velké vloky budu potřebovat. Vím, e při odjezdu ze sálu mi dali balík extra velkých vloek, ale jak velké budu potřebovat pak, to u nevím. Stačí středně savé, nebo radi takové ty extra velké. Díky za radu.
Není tady
Já měla extra velké, na porodním mi sestry doporučily, e si mám pak jetě i na doma koupit v lékárně přímo porodní vloky. Jsou navíc levné a fakt dobré (teda na tu dobu po porodu).
Není tady