Oznámení

18. září : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení!

18. září : Objevte kouzlo brambor po římsku. Jednoduchý recept, když vás tlačí čas i finance!

18. září : Je vám čtyřicet a už řešíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog

#1 1. 5. 2006 12:16

PetraF
♥♥♥----

Frýdek

Ahojík všem maminkám,chci se zeptat těch,které rodili ve Frýdecke porodnici,co měli sebou zhruba zbaleno a jakou dobu před porodem balili?!Předem díky

Není tady

#2 1. 5. 2006 13:54

Káča
♥♥♥♥♥♥-
Místo: Morava

Re: Frýdek

Ahoj Petro,
frýdecká porodnice je super, nemůžu opravdu nic vytknout, byla jsem nadšená.
Sbalila jsem si nejnutnější věci, jako hygienické potřeby (nezapomeň hlavně WC papír-ten tam nedávají, a vložky), ručník, papuče, župan a hlavně teplé ponožky-nevíš, jak dlouho budeš rodit a když tak déle ležíš s nohama nahoře, tak je na ně celkem zima. Já už to znala z předešlých dvou porodů, tak jsem si je zabalila jako první. Jinak opravdu není nic třeba. Samozřejmě těhot.průkaz, pokud mᚠnějaké výsledky (důležité) z posledních vyšetření....Já měla zabaleno  a nachystanou tašku už raději měsíc před porodem. První dítě jsem totiž rodila v 7.měsíci, druhé v 8. a teď (před třemi lety) se mi to konečně podařilo v termínu. Přeji Ti bezbolestný, rychlý porod a krásné, zdravé mimčo.

Není tady

#3 1. 5. 2006 15:32

Kamčitka
♥♥♥♥♥♥-
Místo: FM

Peti, já mám zkušenost s frýdkem před 5měsíci. Kdybys šla kouknout na prohlídku porodnice, tuším každou středu od půl jedné, tak by ti dali přímo i papíry, plán porodu a co vzít s sebou. Já měla sebou celou tašku a bylo to zytečné. Ve Frýdku je obrovská výhoda že čistého prádla mᚠkolik si řekneš, tedy košile, dají ti i župan, na ten se ptají už při příjmu, jestli mᚠsvůj. Dají ti balík vložek při odjezdu z porodního sálu na odd. šestinedělí. Pití je dostatek, stále čaj doplňujou, s jídlem jsem měla pořád hlad, bylo ho dost, ale po porodu mᚠtooolik místa v bříšku big_smile .
Co si určitě pořiď jsou síované kalhotky, aspoň patery, fakt nenahraditelné. WC papír doplňovali každý den, 2x denně vytírali pokoje.
Taky doporučuju vzít si s sebou jelení lůj, já měla z dýchání popraskané rty do krvava, vysušené, to bylo první , co měl manža za úkol koupit. Já měla s sebou spoustu čtení, vůbec jsem ho nepotřebovala, v každé volné chviličce jsem spala, člověk je úplně kantáre big_smile

Jinak pro mimi jen jednorázové pleny. Bavlněné pleny, oblečeníčko a zavinovačky jsou k dispozici kolik potřebuješ na každém pokoji. Včetně kosmetiky pro mimi.

Takže to zhrnu - síované kalhotky, raději ještě jeden balík vložek, bepanthen na popraskané bradavky, jelení lůj, teplé fusakle big_smile, župan, jestli chceš svůj a přezůvky (župan a přezůvky budeš potřebovat už na příjmu, ostatní věci ti uklidí do skříněk a při převozu na šestinedělí ti tašku dají a oblečení až při odchodu domů) a jednorázové pleny pro mimi. Pak a ti manžel přinese věci pro převoz mimi domů. Já měla ušitou rychlozavinovačku, absolutně jsem ji neměla do čeho oblíknout pro převoz v autosedačce, byla docela zima, ale ty už budš mít teplo big_smile
Přeji krásný zážitek narození miminka a co nejrychlejší porod big_smile

Není tady

#4 1. 5. 2006 16:13

Káča
♥♥♥♥♥♥-

Koukám, že se to za ty tři roky ještě zlepšilo! Jo, s tím jelením lojem má Kamčitka absolutní pravdu-já jsem si nechala do porodnice dovézt Bepanthen na popraskané bradavky a tím si taky mazala rty-vynikající!

Není tady

#5 1. 5. 2006 17:17

Kamčitka
♥♥♥♥♥♥-

Kači, přesně, já bepanthen používám doteDĄna různé kožní bolístky, je fakt dobrý. Pravda, na bradavky mi moc nepomohl yikes ale jinak super. JOjo, byla jsem moc spokojená, opravdu na šestinedělí se o nás starali suprově, pořád se ptaly, zda něco nepotřebuju big_smile . Nevím jestli v té době před třemi lety byla už porodnice nová? TeDĄje moc krásná. Možná by to chtělo jen více barev big_smile v pokojích... big_smile

Není tady

#6 1. 5. 2006 17:20

Káča
♥♥♥♥♥♥-

Tož to tam půjdem v rámci akce Z, málnout, ne?

Není tady

#7 1. 5. 2006 17:25

Kamčitka
♥♥♥♥♥♥-

No já bych to brala, a při dalším mimi budu více v barevném, ne v takovém sterilním .... yikes

Není tady

#8 1. 5. 2006 17:59

ajka
♥♥♥----

Ahojte holky. Já jsem rodila ve Frýdku před 7 lety, a pak před 4 roky - to už byla nová porodnice. A podruhé jsem byla mnohem spokojenější, hlavně jsem ocenila sprchy a WC na pokoji. Teď se tam chystám asi tak za měsíc, zrovna dneska jsem si balila tašku a nějak si nemůžu vzpomenout jak velké vložky budu potřebovat. Vím, že při odjezdu ze sálu mi dali balík extra velkých vložek, ale jak velké budu potřebovat pak, to už nevím. Stačí středně savé, nebo radši takové ty extra velké. Díky za radu.

Není tady

#9 1. 5. 2006 18:07

Káča
♥♥♥♥♥♥-

Já měla extra velké, na porodním mi sestry doporučily, že si mám pak ještě i na doma koupit v lékárně přímo porodní vložky. Jsou navíc levné a fakt dobré (teda na tu dobu po porodu).

Není tady

NÁŠ TIP:
  • Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem na webu pravopisne.cz

• Turistické, populárně – naučné, dětské a zábavné e-knihy. Stáhněte si zdarma e-knihy Jiřího Gleta. Můžete si vytvořit vlastní knihovničku e-knih na svých mobilech a tabletech.

Zápatí