Oznámení

4.března : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení!

4.března : Směňování věcí provází lidstvo od jeho počátků.Nový SWAP Babinet pro všechny!

4.března : Stálice mezi moučníky? Vláčná a rychlá hrníčková bábovka z Granka

4.března : Krásná velikonoční dekorace. Stačí stará dřevěná krabička

#1 30. 4. 2006 11:10

kačaba
♥♥-----
Registrovaný: 22. 3. 2006
Příspěvky: 41

hlíva ústřičná

Minulý týden jsem četla časopis, v kterém popisovali zpracování hlívy ústřičný.Moc mě to zaujalo.Chtěla jsem si to vystřihnout, zapoměla a vyhodila jsem to.Pamatuji si pouze, že tam byl, mimo jiné, i houbový guláš, já osobně z houby dělám vynikající polévku se smetanou, ale to je všechno.
Nemáte někdo další recepty, na zpracování této houby?
Předem děkuji

Není tady

 

#2 30. 4. 2006 11:38

Káča
♥♥♥♥♥♥-
Místo: Morava
Registrovaný: 9. 1. 2006
Příspěvky: 2802

Re: hlíva ústřičná

Guláš z hlívy miluju. Dělá se úplně stejně, jako normální (hovězí), jen tu hlívu musíš hodně dlouho dusit-je hodně tuhá. A ať Tě potom nepřekvapí, nikdy ji neuděláš úplně do měkka, vždy zůstane tužší. Je vynikající-my ji jíme s chlebem, nebo těstovinama.

Není tady

 

#3 30. 4. 2006 11:44

Iveta X
♥♥♥♥♥♥-
Registrovaný: 9. 1. 2006
Příspěvky: 1548

Re: hlíva ústřičná

Hlíva je dobrá zapečená s těstovinama jako fleky. Na másle a na cibulce podusit hlívu  (opravdu dusit déle) , přidat prolis. česnek a po chvíli promíchat s uvařenýma těstovinama. Buď podávat takto nebo zapéct ještě s vajíčkem jako klasické fleky.


Iveta X

Není tady

 

#4 30. 4. 2006 15:37

vEruska
Host

Re: hlíva ústřičná

já hlívu nejraději dělám s vepřovým masem .. http://www.foodlife.cz/index.php?option … ;Itemid=70

ale výborná je taky zabalená do listkového těsta s klobásou a sýrem balkánskýho typu.. http://www.foodlife.cz/index.php?option … ;Itemid=70

 

#5 30. 4. 2006 21:57

Benja1
♥♥-----
Registrovaný: 27. 4. 2006
Příspěvky: 32

Re: hlíva ústřičná

Hlívu máme moc rádi. Dělávám např. kuřecí řízky se sýrem a hlívou: kuřecí řízky naklepat, osolit, přidat paprikovou vegetu, hranolek šunkového salámu a sýru, zabalit, naskládat do pekáčku, přidat máslo, hlívu na pruhy nakrájenou, trochu podlít, přidat nahoru ještě kousky salámu a sýru , přikrýt a péct asi hodinu.

Nebo: pizzu - zapéct trochu pizzu, na to namletou a podušenou hlívu s vegetou a česnekem, zase zapéct, pak zeleninu a sýr a dopéct.

Nebo: normální nastavovanou houbovou kaši - usmažit hlívu, zalít mlékem, sůl, pepř, zahustit krupičkou, nakonec vejce.

Není tady

 

#6 2. 5. 2006 8:53

ivca
♥♥♥♥♥♥-
Registrovaný: 16. 3. 2006
Příspěvky: 1059

Re: hlíva ústřičná

obalená jako řízek - vynikající teplé i studené

Není tady

 

#7 4. 5. 2006 10:35

kačaba
♥♥-----
Registrovaný: 22. 3. 2006
Příspěvky: 41

Re: hlíva ústřičná

tak při čtení všech receptů, se mi sbíhaly sliny.Proto dnes začínám zkoušet a to guláš.Jelikož mě varujete, že je tužší, prosím o radu, jest-li to mám dát do papíňáku (aby to bylo rychlé měkké) nebo to mám dělat vytrvale jen v hrnci?
Jaký koření tam mám dát?Kmín?Majoránku?

Není tady

 

#8 4. 5. 2006 13:03

ivca
♥♥♥♥♥♥-
Registrovaný: 16. 3. 2006
Příspěvky: 1059

Re: hlíva ústřičná

stačí normálně trápit v hrnci, zálěží na tom kolik máš času
já guláš dělám klasicky jako s masem, cibulový a paprikový základ, kmín mletý a tu majoránku až nakonec - dobré je dát ke konci vaření rozetřený česnek
papiňák využívám při vaření guláše z václavek - ty jsou velmi houževnaté

Není tady

 

#9 4. 5. 2006 18:06

Káča
♥♥♥♥♥♥-
Místo: Morava
Registrovaný: 9. 1. 2006
Příspěvky: 2802

Re: hlíva ústřičná

Jo, plně souhlasím s ivcou. Ale ten guláš z václavek ale je, co?! Má takovou peprnou chuť i bez koření.

Není tady

 

#10 5. 5. 2006 9:53

ivca
♥♥♥♥♥♥-
Registrovaný: 16. 3. 2006
Příspěvky: 1059

Re: hlíva ústřičná

já miluju všechny houby, ale ty václavky fakt jen na guláš
je to vždycky hrůza očistit je, já je normálně spařuju vařící vodou, ale výsledek stojí za to.

Není tady

 

#11 10. 1. 2007 20:42

Petuna
♥♥♥♥♥--
Registrovaný: 3. 2. 2006
Příspěvky: 938

Re: hlíva ústřičná

A děláte z ní také kalsickou houbovou polívku? prosím jak? Také dlouho dusit?

Není tady

 

#12 11. 1. 2007 9:58

Décima
♥♥♥♥♥--
Registrovaný: 18. 9. 2006
Příspěvky: 892

Re: hlíva ústřičná

Včera zrovna dávali o hlíze ústřičné pořad v TV. Říkali, že se z ní dá dělat dobrá "držková" polívka. Já bych asi hlízu nakrájela na nudličky a v troše vodě  podusila a dala stranou. Do kastrolu bych na sádlo zesklovatěla cibuli, přidala   mouku , mletou papriku a udělala z toho jíšku. Hned zalila přiměřeně studenou vodou a pořád míchala do zhoustnutí. Přidala do toho tu hlívu, rozmačkaný česnek, majoránku, přichutila třeba  z 1/2 kostky (slepičí vývar Knorr) nebo trochu podravky, podle chuti přisolila a trochu jěště provařila.

Upravil(a) Décima (11. 1. 2007 10:01)

Není tady

 

#13 11. 1. 2007 10:31

french_vanilla
♥♥-----
Registrovaný: 7. 7. 2006
Příspěvky: 89

Re: hlíva ústřičná

holky, kde kupujete čerstvou? já mám doma jen sušenou. do guláše nebo do polévky to asi nevadí, ale na řízečky by to chtělo fresh smile

Není tady

 

#14 11. 1. 2007 10:54

vEruska
♥♥-----
Registrovaný: 25. 5. 2006
Příspěvky: 91

Re: hlíva ústřičná

já ji kupuji v super-hyper-marketu (Tesco, Hypernova), maji ji tam cerstvou (chlazenou) v oddeleni zeleniny tam, kde byvaji balene bylinky, klicky a salaty tummenupp

Není tady

 

#15 6. 2. 2007 17:16

Ladie
♥♥♥♥♥♥-
Registrovaný: 18. 1. 2007
Příspěvky: 2242

Re: hlíva ústřičná

Čerstvá hlíva se dá sehnat v každém větším marketu nabo klasicky v ovoce-zelenina.
Jinak z ní dělám omáčku ke kuřečím steakům. Na cibulce osmažím nakrájenou hlívu, zapráším moukou, zaliju vodou a dusím do měkka. Nakonec zjemním smetanou nebo trojúhelníčky taveného sýra a dochutím kořením, které mi zrovna padne pod ruku. Jednoduché a skvělé.

Není tady

 
NÁŠ TIP:

    Zápatí

    Powered by PunBB 1.2.24c
    © Copyright 2002–2008 Rickard Andersson
    Content © Copyright 2000–2016 SAMI spol. s r.o.
    Ochrana osobních údajů