29. ledna : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 29. ledna : Poslední šance pro přezrálé banány? Upečte z nich lahodnou buchtu 6. prosince : Je vám čtyřicet a už řešíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog |
|
|
Prosim napiste mi nekdo recept na piskotove testo.Chtela bych upict roladu nebo udelat piskotove rezy natrene treba marmrladou a stratila jsem recept.Dik moc
Není tady
těsto: 6 vajec z toho bílky ušlehat a žloutky smíchat s ostatním
18 dkg cukru
18 dkg pol. mouky
čtvrt prášku do pečiva
a můj krém: 1 máslo čerstvé
necelý půllitr mléka aby byl krém hustý
cukr dle chuti
puding vanilkový
ten puding musí být vlažný jinak je ten krém jako žblechta. A dá se to vmazávat mezi piškot a nahoře a po stranách dát krém a přelít ze zhora čokoládou.
Není tady
Nikiska napsal(a):
těsto: 6 vajec z toho bílky ušlehat a žloutky smíchat s ostatním
18 dkg cukru
18 dkg pol. mouky
čtvrt prášku do pečiva
a můj krém: 1 máslo čerstvé
necelý půllitr mléka aby byl krém hustý
cukr dle chuti
puding vanilkový
ten puding musí být vlažný jinak je ten krém jako žblechta. A dá se to vmazávat mezi piškot a nahoře a po stranách dát krém a přelít ze zhora čokoládou.
Dekuju moc.A mozna se pletu ale neni jeste nejaky piskotovy testo s hladke mouky nebo bez prasku do peciva??Ale mozna se vazne pletu.Nejsem asi ta stoprocentni kucharka tak vazne nevym
Není tady
suzy napsal(a):
Nikiska napsal(a):
těsto: 6 vajec z toho bílky ušlehat a žloutky smíchat s ostatním
18 dkg cukru
18 dkg pol. mouky
čtvrt prášku do pečiva
a můj krém: 1 máslo čerstvé
necelý půllitr mléka aby byl krém hustý
cukr dle chuti
puding vanilkový
ten puding musí být vlažný jinak je ten krém jako žblechta. A dá se to vmazávat mezi piškot a nahoře a po stranách dát krém a přelít ze zhora čokoládou.Dekuju moc.A mozna se pletu ale neni jeste nejaky piskotovy testo s hladke mouky nebo bez prasku do peciva??Ale mozna se vazne pletu.Nejsem asi ta stoprocentni kucharka tak vazne nevym
Tak já dělam jednoduše piškot takto :
Na velky plech : ušlehat dotuha /v mixeru/ 7 bilků, pak přidat 7 rovných lžic pískoveho cukru, zase dotuha šlehat, pak zmírnit rychlost na prvni stupeň a přidávat jeden žloutek po druhým, pak 7 rovných lžic polohrubé mouky a trošku prášku do pečiva /nemusí být/, vleju na vyzamaný a vysypaný plech a prudce peču. Hned je hotový, pak zahorka podeberu velkým nožem a po vychladnutí jen namažu nebo stočím do rolády. Jiný se mi nedaří, tento se povede každému.
Já používém těsto z hladké mouky a bez prášku do pečiva na řezy ( na jedno vajíčko 4 dkg mouky a totéž cukru , umíchat zvlášť žloutky a cukr , pak mouku a sníh z bílků ) , ale roládu dělám stejně jako Nikiska z polohrubé , ale pr . do pečiva nedávám . Na 6 vajec dávám ale jen 12 dkg mouky i cukru . Jinak postup stejný . Je to osvědčený recept a zatím se mi vždy povedla .
Není tady
Piškotová bublanina s ovocem
5 vajec, 180g krupicového cukru, 180g hladké mouky, 3 lžíce rozehřátého másla,
tuk na vymaštění a hrub. mouka na vysypání pekáče. 600g ovoce (třešně, višně, meruňky...) hladká mouka na obalení ovoce.
Vejce ušleháme s cukrem v hustou pěnu, postupně přidáme 4 lžíce horké vody a šleháme dále. Ze šlehače přeložíme pěnu do široké mísy, lehce vmícháme máslo, potom prosátou mouku a opět lehce zamícháme. Těsto nalijeme do vymaštěného a vysypaného pekáče, rozhrneme je, poklademe ovocem, jehož spodní stranu namáčíme do mouky a upečeme v mírně vyhřáté troubě (180°C).
Není tady
Broskve v piškotové omeletě
3 vejce, 100g moučk. cukru, 100g hlad. mouky, tuk na vymaštění a hrubá mouka na vysypání formy, marmeláda, zralé broskve (kompot.)ovoce na ozdobu.
Krém : 1/2 litru mléka, 1 balíček pudink. prášku (vanilk.) 1 lžíce cukru.
Z bílků ušleháme sníh, přidáme cukr, ušleháme do husta, - lehce vmícháme žloutky, na celou plochu prosijeme mouku a lehce jí do těsta zamícháme vařečkou. Těsto nalijeme do vymaštěné a vysypané dortové formy a upečeme v horké troubě.
Džem rozvaříme se 2 lžícema vody, broskve nakrájíme na dílky a připravíme krém.
Horkou omeletu potřeme tence džemem, půlku poklademe broskvemi, omeletu přeložíme v půli a položíme na mísu. Přelijeme ji vlažným krémem, ozdobíme ovocem a podáváme teplou nebo studenou.
Krém : V části studeného mléka rozmícháme pudinkový prášek, nalijeme do horkého mléka, za stálého míchání uvedem do varu , povaříme 1 minutu, osladíme.
Není tady
Dekuju holky ,ste uzasny,hned mam 3 druky piskotu.Hezkou nedeli.
Není tady
PIŠKOT: 5 žloutků
25 dkg pol. mouky nebo hl. mouky
25 cukru
5 lžic horké vody
1/2 prášku do pečiva, ale není nutný
sníh z 5 bílků
Není tady
14dkg cukru krupice, šlehat se 4 žloutky, pomalu přidávat 12dkg polohrubé mouky. Šlehat v elektrickém šlehači, těsto nabyde, zhoustne, zesvětlí. Je na jendu roládu na nízký plech. Peci při 170°C. Je to za chvilku hotové. Musí se moc dobře vymazat plech. Ještě horké svinout. Je to hned hotové a s marmeládou je za čtvrt hodiny hotovo i s umytým nádobím.
Vy, které máte pekárnu chleba, můžete vyzkoušet , jak to dělám já: Všechny ingredience na piškot dám do pekárny, jen bílky ušlehám zvlášť ručním mixérem. Nastavím program na přípravu těsta a když je hotové (někdy když pospíchám nenechám celý program dojít, pekárnu vypnu o něco dřív a úplně to stačí), pak vyndám háky, zamíchám zvlášť ušlehané bílky a klasicky upeču. Je to perfektní, těstíčko je jako od cukráře.
V pekárně zadělávám i medovník- je jako koupený. Dobrou chuť!
Není tady
Pavlik napsal(a):
14dkg cukru krupice, šlehat se 4 žloutky, pomalu přidávat 12dkg polohrubé mouky. Šlehat v elektrickém šlehači, těsto nabyde, zhoustne, zesvětlí. Je na jendu roládu na nízký plech. Peci při 170°C. Je to za chvilku hotové. Musí se moc dobře vymazat plech. Ještě horké svinout. Je to hned hotové a s marmeládou je za čtvrt hodiny hotovo i s umytým nádobím.
Pavlíku a co s bílky? Nemají se ušlehat a na závěr lehce vmíchat do těsta?
Ta vejce se šlehají celá, jsem blbka, napsala jsem jen žloutky. Správně mělo být 4 celá vejce a 14dkg cukru krupice......
Není tady