Oznámení

29. ledna : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení!

29. ledna : Poslední šance pro přezrálé banány? Upečte z nich lahodnou buchtu

6. prosince : Je vám čtyřicet a už řešíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog

#1 29. 4. 2006 19:57

suzy
♥♥♥♥♥♥-
Místo: brno

piskot

Prosim napiste mi nekdo recept na piskotove testo.Chtela bych upict roladu nebo udelat piskotove rezy natrene treba marmrladou a stratila jsem recept.Dik moc

http://animace.org/panenky/G300111.gif

Není tady

#2 29. 4. 2006 20:36

Nikiska
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: Východní Čechy

Re: piskot

těsto: 6 vajec z toho bílky ušlehat a žloutky smíchat s ostatním
         18 dkg cukru
         18 dkg pol. mouky
         čtvrt prášku do pečiva

a můj krém: 1 máslo čerstvé
                   necelý půllitr mléka aby byl krém hustý
                   cukr dle chuti
                   puding vanilkový

ten puding musí být vlažný jinak je ten krém jako žblechta. A dá se to vmazávat mezi piškot a nahoře a po stranách dát krém a přelít ze zhora čokoládou.

http://tickers.TickerFactory.com/ezt/d/2;31;31/st/20100109/n/Tomulkovi/k/b028/age.png

Není tady

#3 29. 4. 2006 20:57

suzy
♥♥♥♥♥♥-

Nikiska napsal(a):

18 dkg cukru
         18 dkg pol. mouky
         čtvrt prášku do pečiva

cukr dle chuti
                   puding vanilkový

ten puding musí být vlažný jinak je ten krém jako žblechta. A dá se to vmazávat mezi piškot a nahoře a po stranách dát krém a přelít ze zhora čokoládou.

Dekuju moc.A mozna se pletu ale neni jeste nejaky piskotovy testo s hladke mouky nebo bez prasku do peciva??Ale mozna se vazne pletu.Nejsem asi ta stoprocentni kucharka tak vazne nevym  roll

Není tady

#4 29. 4. 2006 21:18

J.J.
Host

suzy napsal(a):

Nikiska napsal(a):

18 dkg cukru
         18 dkg pol. mouky
         čtvrt prášku do pečiva

cukr dle chuti
                   puding vanilkový

Dekuju moc.A mozna se pletu ale neni jeste nejaky piskotovy testo s hladke mouky nebo bez prasku do peciva??Ale mozna se vazne pletu.Nejsem asi ta stoprocentni kucharka tak vazne nevym  roll

Tak já dělam jednoduše piškot takto :
Na velky plech : ušlehat dotuha /v mixeru/ 7 bilků, pak přidat 7 rovných lžic pískoveho cukru, zase dotuha šlehat, pak zmírnit rychlost na prvni stupeň a přidávat jeden žloutek po druhým, pak 7 rovných lžic polohrubé mouky a trošku prášku do pečiva /nemusí být/, vleju na vyzamaný a vysypaný plech a prudce peču. Hned je hotový, pak zahorka podeberu velkým nožem a po vychladnutí jen namažu nebo stočím do rolády. Jiný se mi nedaří, tento se povede každému.

#5 29. 4. 2006 21:18

janyka
♥♥♥----

Já používém těsto z hladké mouky a bez prášku do pečiva na řezy ( na jedno vajíčko 4 dkg mouky a totéž cukru , umíchat zvlášť žloutky a cukr , pak mouku a sníh z bílků ) , ale roládu dělám stejně jako Nikiska z polohrubé , ale pr . do pečiva nedávám . Na 6 vajec dávám ale jen 12 dkg mouky i cukru . Jinak postup stejný . Je to osvědčený recept a zatím se mi vždy povedla .

Není tady

#6 29. 4. 2006 21:21

Verča
♥♥♥♥---
Místo: ústecký kraj

Piškotová bublanina s ovocem

5 vajec, 180g krupicového cukru, 180g hladké mouky, 3 lžíce rozehřátého másla,
tuk na vymaštění a hrub. mouka na vysypání pekáče. 600g ovoce (třešně, višně, meruňky...) hladká mouka na obalení ovoce.

Vejce ušleháme s cukrem v hustou pěnu, postupně přidáme 4 lžíce horké vody a šleháme dále. Ze šlehače přeložíme pěnu do široké mísy, lehce vmícháme máslo, potom prosátou mouku a opět lehce zamícháme. Těsto nalijeme do vymaštěného a vysypaného pekáče, rozhrneme je, poklademe ovocem, jehož spodní stranu namáčíme do mouky a upečeme v mírně vyhřáté troubě (180°C).
http://www.gify.nou.cz/r_dort_soubory/do40.gif

Není tady

#7 29. 4. 2006 21:39

Verča
♥♥♥♥---
Místo: ústecký kraj

Broskve v piškotové omeletě

3 vejce, 100g moučk. cukru, 100g hlad. mouky, tuk na vymaštění a hrubá mouka na vysypání formy, marmeláda, zralé broskve (kompot.)ovoce na  ozdobu.

Krém : 1/2 litru mléka, 1 balíček pudink. prášku (vanilk.) 1 lžíce cukru.

Z bílků ušleháme sníh, přidáme cukr, ušleháme do husta, - lehce vmícháme žloutky, na celou plochu prosijeme mouku a lehce jí do těsta zamícháme vařečkou. Těsto nalijeme do vymaštěné a vysypané dortové formy a upečeme v horké troubě.
Džem rozvaříme se 2 lžícema vody, broskve nakrájíme na dílky a připravíme krém.
Horkou omeletu potřeme tence džemem, půlku poklademe broskvemi, omeletu přeložíme v půli a položíme na mísu. Přelijeme ji vlažným krémem, ozdobíme ovocem a podáváme teplou nebo studenou.

Krém : V části studeného mléka rozmícháme pudinkový prášek, nalijeme do horkého mléka, za stálého míchání uvedem do varu , povaříme 1 minutu, osladíme.
http://www.gify.nou.cz/r_jidlo_soubory/3.gif

Není tady

#8 30. 4. 2006 11:20

suzy
♥♥♥♥♥♥-

Dekuju holky ,ste uzasny,hned mam 3 druky piskotu.Hezkou nedeli.

Není tady

#9 1. 5. 2006 16:28

Madlenka
♥♥-----

PIŠKOT: 5 žloutků
             25 dkg pol. mouky nebo hl. mouky
             25 cukru
             5 lžic horké vody
             1/2 prášku do pečiva, ale není nutný
             sníh z 5 bílků

Není tady

#10 7. 5. 2006 18:35

Pavlik
Host

14dkg cukru krupice, šlehat se 4 žloutky, pomalu přidávat 12dkg polohrubé mouky. Šlehat v elektrickém šlehači, těsto nabyde, zhoustne, zesvětlí. Je na jendu roládu na nízký plech. Peci při 170°C. Je to za chvilku hotové. Musí se moc dobře vymazat plech. Ještě horké svinout. Je to hned hotové a s marmeládou je za čtvrt hodiny hotovo i s umytým nádobím.

#11 8. 5. 2006 23:10

Ájinka
♥♥♥----

Vy, které máte pekárnu chleba, můžete vyzkoušet , jak to dělám já: Všechny ingredience na piškot dám do pekárny, jen bílky ušlehám zvlášť ručním mixérem. Nastavím program na přípravu těsta a když je hotové (někdy když pospíchám nenechám celý program dojít, pekárnu vypnu o něco dřív a úplně to stačí), pak vyndám háky, zamíchám zvlášť ušlehané bílky a klasicky upeču. Je to perfektní, těstíčko je jako od cukráře.
V pekárně zadělávám i medovník- je jako koupený. Dobrou chuť!

Není tady

#12 10. 5. 2006 7:31

T.Darka
Host

Pavlik napsal(a):

14dkg cukru krupice, šlehat se 4 žloutky, pomalu přidávat 12dkg polohrubé mouky. Šlehat v elektrickém šlehači, těsto nabyde, zhoustne, zesvětlí. Je na jendu roládu na nízký plech. Peci při 170°C. Je to za chvilku hotové. Musí se moc dobře vymazat plech. Ještě horké svinout. Je to hned hotové a s marmeládou je za čtvrt hodiny hotovo i s umytým nádobím.

Pavlíku a co s bílky? Nemají se ušlehat a na závěr lehce vmíchat do těsta?

#13 15. 5. 2006 0:26

Pavlik
♥♥-----

Ta vejce se šlehají celá, jsem blbka, napsala jsem jen žloutky. Správně mělo být 4 celá vejce a 14dkg cukru krupice......

Není tady

NÁŠ TIP:
  • Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem na webu pravopisne.cz

• Turistické, populárně – naučné, dětské a zábavné e-knihy. Stáhněte si zdarma e-knihy Jiřího Gleta. Můžete si vytvořit vlastní knihovničku e-knih na svých mobilech a tabletech.

Zápatí