27. února : Váení uivatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to poruení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 27. února : Jednoduchá kefírová buchta na plech. Rychlý recept zcela bez vajec! 21. února : Jak vyuít skořápky z vlaských ořechů? Odvar z nich dodá chybějící jód a pomůe i s kalem |
|
|
Ahoj, sem tam si čtu Vae příspěvky a snaím se z nich brát něco k mému problému.
Mám 42 let, syn má 20 let a dcera 18 let. Manel má 43 let a před půlrokem se zamiloval do 29 leté eny, která má tříletého syna. Kdy mi to poprvé letos v lednu oznámil (znal se s ní 2 měsíce) a chtěl se hned rozvádět. Tvrdil mi, e je to jeho ivotní ance a e si chce znovu něco proít. Nae děti, e u jsou velké a e u ho moc nepotřebují. Tato situace mu udělala moc dobře, e se do něj zamilovala mladá ena, protoe on si myslel, e u bude doma sedět v křesle s fajfkou. Nae manelství nám vichni záviděli, protoe spolu máme hodně společných zájmů a uměli jsme svůj volný čas vyplnit různými aktivitami. Rozhodně jsme se nenudili. Milovali jsme se 2 x - 3 x týdně a zkoueli i nové věci v tomto směru. Dodnes si to nedovedu vysvětlit, kde se stala chyba. Je mi z toho hodně smutno. Manel chtěl, abychom proívali co nejvíc času spolu, take je pro mě teď hodně těké být sama. 6 týdnů u s námi není, bydlí u té mladí eny. Kdy byl jetě doma, zkouela jsem ve, abych tuto situaci zvrátila. Milovali jsme se, chodili na výlety jako dřív jen s tou vyjímkou, e byl mylenkama někde jinde a stále se s milenkou stýkali.
Teď je u ní a snaí se nám pomáhat. Někdy je milejí a někdy hrozně protivný. Byl zvyklý hodně sportovat, aby si udrel figuru, v pondělí se naboural na motorce se těstím, e se jen potloukl a podřel. Skoro po celou dobu, co je u ní, ho bolí záda a stále chodí na masáe a jiné odborné procedury (píu to proto, e na začátku jejich vztahu si připadal asi super, chodil cvičit, neustále se váil a nyní ho ve bolí a on se snaí přemáhat).
Budu moc ráda, kdy mi někdo poradí, co by dělal v takové situaci. Nevím, jestli o něho mám nějakým způsobem bojovat nebo to mám ve zabalit. Musím se přiznat, e jsem normální enská, která se ráda mazlí, miluje a je aktivnísportovně, kulturně i na zahrádce. Iva
Ahojky Ivo,
napadlo me, jestli manzelovy bolesti zad nejsou psychickeho puvodu. Zije nepochybne v napeti, a to je pak sevrene telo.
Mam pocit, ze pomoc by potreboval spise on.
Podle toho, co pises, jsi udelala maximum pro zachranu vaseho vztahu a on vas presto opustil. Dost mozna by se nekdy i vratit chtel, ale pokud ho mlada pani potrebuje, tak se urcite nevrati.
Doporucila bych ti zacit novy zivot nezavisle na nem, a casem uvidis. Vylouceno neni naprosto nic, vim i o pripadu druhe svatby tehoz paru,ale nema smysl se upinat k jedne blahove nadeji.
Verim, ze ty to zvladnes.
Preji ti hodne stesti.
Milá Ivo,
musí být hodně smutná - je mi opravdu líto, e tě manel opustil, i kdy jste vedli tak prima a aktivní ivot.
Někdy se halt stane, e se ten druhý projeví jako sobec a nebere ohledy na svého partnera. Je smutné, kdy někdo dokáe jen brát, ani by pochopil, e mu z toho braní plyne nejenom dávání, ale také určitá zodpovědnost, která mu ve chvíli, kdy ho láká jiná ena, naeptá do ouka: to není správný, má enu, která se celou dobu snaí udret vztah hezký.
Někteří lidé halt myslí předevím na své vlastní zájmy (co je ve svém principu správné), ale dělají to poměrně bezohledným a egoistickým způsobem (co u mi moc správné nepřijde).
Myslím, e nemůe - co se týče manela - dělat vůbec nic. Vyhroovat, doproovat se, dělat chudinku, dělat hrdinku - řekla bych, e to ničemu nepomůe. A není dobré ani varianta "čekat".
Zkus se s ním bavit neutrálně a nečekat doma, e se vrátí - i přestoe se to můe stát. Bude teď muset najít sama sebe a začít si organizovat ivot po svém. Vzpomeň si, jaká jsi byla před vztahem, kým jsi byla, co tě těilo a e třeba v 18 letech ti nepřilo vůbec divné podnikat aktivity sama. A zkus se tou dobou "tenkrát" inspirovat i dnes.
Bude to chtít trochu vůle - protoe po letech manelství jsi tomu odvykla - ale jsi určitě aktivní ena a přeju ti, abys to zvládla se vztyčeným hledím
Není tady
Ivo 42,
je to druhá míza, jasný
bojí se "relat. stárnutí", ale jak vidno, najednou ho ve, či záda bolí...(čtu postupně, proto reaguji postupně.
Jestli to unese a ty psychicky zvládne,nech ho ( řečeno lidově) vycukat.Samozřejmě, e bys za ním mohla přibouchnout dveře se slovy Jdi si za svým těstím... To je u ní i přes noc??Jestlie jo, asi "děvče" hledá tátu svému tříletému synkovi, najednou se hodí tvůj mu,o a na vás má čas jen někdy a podle nálady své milenky se taky na vás obdobně tváří. POZOR: Jestlie milenka je milá a má dobrou náladu, manel umí přijít a bude na tebe taky milý, jestlie ale milenka začne prudit a být nesnesitelná, tak tvůj manel nebude mít dobrou náladu....( to je z vlastních zkueností...)
Jinak samozřejmě jeho bolesti zad mohou být z psych. napětí, ale kdybys mu to nadhodila, nepřizná, neuzná, a bude jako za tvrďáka...
Jedna věc, co můe udělat, je být taky za tvrďáka, nechat mu to "vylízat do konce", a on, kemrajíc příjde. Ale musí poznat vhodnou chvílli
Drím ti palce...
Není tady
Pro Ivu 42
Ivo, já taky čekala. Několik let. Dlouhých let. Manelovo chování vůči mě se začalo měnit a tak ena vycítí e se něco děje. Myslela jsem si, e to přejde. V období mého čekání se nae rodina rozrostla o dva vnoučky a já se těila, jak budu jako babička si společně s dědečkem a naimi dětmi uívat toho hezkého na chatě o víkendech. Omyl.
Před několika lety jsem vyslechla manelův telefonát, poloila jednoduchou otázku k vysvětlení - a to byl počátek konce. Dnes je to dva měsíce, co se manel odstěhoval do podnájmu. Neviděli jsme se, nemluvil se mnou, jen psal sms. Za ve můu já...jak jinak.
Od osudového telefonátu uběhlo 2,5 roku ve společné domácnosti...hrůza. Poniování, výsměch....ignorace, vyhýbání. Asi 6 let jsem spala v lonici sama...stále mi to nedocházelo...
Teď iji v tvrdé realitě, moje psychika se dává pomalu do normálu. Nevím, jak budu ít dál, i kdy mám spoustu zájmů. Ale to, po čem jsem touila, je pryč - rodina.
Ví, jsi osobnost, tvůj mu se jen zmítá v nerozhodnosti. Můj to dělal léta taky. Neříkám, e rozchod s člověkem nezamává, a doposud ije v čemkoliv. Je to jiné. Ale pozitivní je, e u mohu jíst, spát, smát se, nebrečím do poltáře. Finančně je to k zvládnutí, i kdy si vyskakovat nemůu. To jsem ale nemohla ani po dobu společného souití.
Ví Ivo, rozhodnutí je vdy velice váná věc. Ne kadý to dokáe. Já málem taky přila o sebevědomí. Teď u ho opět nacházím.
Přeji ti, abys učinila opravdu dobré rozhodnutí pro sebe, pro svůj ivot. Věř, e lepí bude.
Já zůstala sama po 30 letech manelství. Rozvedeni stále nejsme, chtěl, abych to podala já. PROČ? On odeel, řeil, a tedy řeí dál. Odpovědnost za jeho chování neponesu. Je dospělý a mě oddací list v ufleti nevadí....
Přeji ti hodně těstíčka !!!! Drím palce !!!!!!
Ivo 42,dr se a i kdy vím, jak hrozně těké to je ,věnuj se sama sobě a rozmazluj se co to jde. Má dvě děti, které tě potřebují vidět v pohodě a ne utrápenou. Jsem na tom úplně stejně a i kdy si stále líu rány, nedám se. Kdy se začte do příspěvků, je to vlastně pořád dokola. My enské chceme astnou rodinu ,zázemí a to nás dělá silné. Kdy o to přijdeme, svět se nám zhroutí. Co chtějí chlapi, tomu váně nedokáem porozumět. Take holka zlatá ,radu ti nedám, sama si nevím rady ale BUDE LÍP !!! Drím palečky!!!
Není tady
Ahoj vichni, co jste mi odepsali a poradili
Jsem ráda, e jste si přečetly můj přiběh.
Minulý víkend jsem se seznámila s jedním celkem správným chlapem, který by se chtěl se mnou vídat i nadále. Sela jsem se s ním 2x, pokecali jsme o ivotě a vem moném, jinak se nic jiného nepřihodilo (nějaké intimnosti). Vypadal, e je to hodný člověk a e má spoustu zájmů, které mám také já a hledá pohodu v rodinném ivotě. Ve by bylo super a na to, e jetě nejsem schopna se přepnout na jiného chlapa. Měla bych strach, e nás někdo známý uvidí, kdy zatím nemám vyřeený jeden vztah. Moná, e jsem si potřebovala dodat sebevědomí, e o mě někdo stojí. Teď vím, e chci být nějakou dobu bez chlapa a urovnat si ve v hlavě. Raději si svůj volný čas vyplňovat s kamarádkami, s dětmi, s rodiči nebo s mojí tchýní.
Moje tchýně je super enská a stojí při mě. Trápí ji ve, co se přihodilo. V jejich rodině jsme toti byla jedna normálně fungující rodina. Zaila si v ivotě hodně trápení a my jsme pro ni znamenali aspoň nějakou jistotu.
Kdy se nám tato nemilá situace přihodila, říkala mi, e si myslela, e se nám dvěma velká krizovka vyhne.
Snaila se s manelem promluvit, ale ten ji vůbec nebere a nechce nic slyet, e u je dost starý a ví, co dělá, e si do ničeho nenechá kecat. Moc ji mrzí, e se k ní takhle chová.
Sama jsem zvědavá, jak ve dopadne a hlavně, jak to zvládnu já. Vím, e vechno zlé, je k něčemu dobré.
Taky vám vem drím pěsti, a máte co nejvíc těstí.
Iva 42
Ahoj
také odeel. Jsem zoufalá. Ten tvůj se ti vrátil? Mám čekat?
Není tady
sipova napsal(a):
Ahoj
také odeel. Jsem zoufalá. Ten tvůj se ti vrátil? Mám čekat?
Ahoj, sipova.
Nevím, zda ví, jak to tu chodí, ale zapisuje do témat, která jsou ji jaksi mrtvá.
Větina těch děvčat, která sem psala, u sem nechodí, take asi neočekávaj reakci.
Jestli si chce popovídat, zjistit situaci nebo se jen tak vykecat, tak si radi zalo vlastní téma.
Pa, Jess.
Není tady
Já ty chlapi váně nechápu....Myslí si, e chytli druhou mízu řeknu to naprosto upřímně podle mě přemýlí jen penisem. Takovéhle pána si nezaslouí ádná ena...
Není tady