18. září : Váení uivatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to poruení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 18. září : Objevte kouzlo brambor po římsku. Jednoduchý recept, kdy vás tlačí čas i finance! 18. září : Je vám čtyřicet a u řeíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog |
|
|
Stránky: 1
Ahojte maminky, chci se zeptat, jestli u jste třeba pár dní předem cítily, e budete rodit nebo prostě pořád bylo ve při starém a najednou to přilo. Jak se mi to blíí, začínám se dost pozorovat, jestli se teda u něco děje nebo ne. Teď mě občas bolí břicho jako při menses. Poslíčky nemám vůbec, ale to máme asi v rodině.
Nechce se mi přenáet, tak doufám, e u to bude brzy. Jaké jsou vae zkuenosti s přibliováním porodu. Co já vím, tak i kdy se kamarádky snaily, jak mohly (maliník, procházky, sexík), tak kdy mimčo chtělo být uvnitř, tak prostě nevylezlo
Není tady
ivagrun neboj to pozná tak nejak uvnitř něco jako mimosmylové vnímání. Já to taky měla asi tři dny před porodem jsem měla takový zvlátní pocit a v ten den mě u od rána troku pobolívalo břicho večer kolem esté začla odcházet hlenová zátka,ve třičtvrtě na deset mi praskla voda a pět minut po půlnoci byl Mara na světě.Ale u kadé je to jiné budu dret palce aby ti to lo taky tak rychle jako mě a aby tvůj mimisek s příchodem na svět moc neotálel.
Není tady
Ivagrun to pozná.. U mě začala od 3 hodin ráno (14.4.) odcházet hlenová zátka, pak dopoledne kontrola se slabými nepravidelnými kontrakcemi. Poté jsem jetě zajela nakoupit. Neměla jsem vůbec hlad, ale tabulku čokolády jsem zhltla na posezení. la jsem si lehnout a od 3 h odpoledne to začalo, ale bylo to po delí době, take jsem to prodýchala, ale nebylo to hrozný....
Nejhorí stavy byli cca 3 hodiny před porodem - to u bylo jasný, e budu brzo rodit. Opravdu se to nedá přehlédnout... Já měla překotný porod, take rychlovka. Přeji, aby si to měla taky tak zdárně za sebou
Není tady
Já jsem 2x přenáela. Poprvé mi praskla voda, take nebylo co řeit, ale 2. porod jsem poznala a těsně před ním. Začínal toti úplně stejně jako poslíčci, které u jsem občas cítila dost dlouho před porodem. Jinak jetě večer před porodem jsme byli na koncertě ve městě vzdáleném asi 100 km od domova (i s takou do porodnice ), a 4 hodiny po příjezdu domů to začalo. Ale říkala jsem si, e přece nebudu sedět pořád doma jako pecka a jen čekat, kdy u konečně, take jsem byla a do porodu docela aktivní Jinak souhlasím s tím, e kdy se miminku ven nechce, můe se dělat vechno moné a nikdo ho ven nedostane - a určitě je to tak dobře, já věřím tomu, e si samo "řekne", kdy u je připravené.
Není tady
Kdy mi praskne voda nebo začnou stahy, tak to asi poznám, ale zajímá mě to spí, jestli vám třeba estý smysl řekl, e u by to mohlo zítra být. e jste to prostě cítily ve vzduchu :-)
Není tady
Zadny instinkt me nevaroval, ale cely den jsem vedela, ze to brzo prijde, tak jsem se mohla dusevne pripravit :-). Hlavne se neboj a uzij si to. Moc na to vzpominam, jako na jeden z nejkrasnejsich zazitku :-). Je pravda,ze jsem mela super porod ale na ten pocit nikdy nezapomenu. Skoro ti zavidim, ze to mas jeste pred sebou. To cekani a napeti :-). Preju ti krasny porod a zdravyho prdolu :-).
Není tady
Já teda asi budu troku vyjímka. Moná to bude tím, e jsem rodila skoro o měsíc dřív. Odpoledne toho dne jsme měli návtěvu, pořád mi bluňkalo v břie. Pořád mi říkali, a se najím, e mám určitě hlad. Bylo to divný, ale já fakt hlad neměla a to bluňkání pořád bylo děsně slyet. Pak návtěva odjela, já se vysprchovala a li jsme si s manelem lehnout. Po asi hodince jsem cítila, e jsem nějaká mokrá. Tak jsem si pořád říkala, co to je? la jsem na záchod a zase troku vody vyteklo. A pak mi to dolo !!! Bylo to, jako bych si stála na vedení. Pořád jsem si říkala, jetě je čas, to jetě nemůe být ono ... a ono to bylo ono. Jo, týden před porodem jsem měla dost silné poslíčky, kontrakce asi po minutě, bylo mi děsně zle a pak se ty intervaly začaly natahovat, a to přelo.... take já teda skutečně vůbec nepoznala, e se to u blíí.
Není tady
Já nepoznala vůbec nic, v sobotu jsem měla celej den teplotu a nebylo mi dobře. Kolem 18.30 volala kamarádka (zrovna mi předtím nějak spadla teplota a bylo mi fajn) a ptala se co a jak a já jí říkala:"Vechno v pohodě, furt nic" kolem půlnoci znova zimnice a horečka a kdy to konečně přelo a já usnula, tak mě vzbudila bolest břicha jako před MS (bylo 2.15), zase jsem usnula a vzbudilo mě to po čtvrt hodině, pak po 10 minutách a u jsem začínala něco tuit. la jsem na malou, odela zátka a ve 3.00 u jsme jeli s kontrakcemi po 2minutách
Není tady
Ja jsem předem nepoznala vůbec nic.Doma jsem pomáhala uklízet po malování a kdy jsem la spát tak mi po troičce odtékla nějaká voda,proto jsme pro jistotu jeli do porodnice,tam zjistili e plodovka to asi nebyla ale pro jistotu mě vzali na sál.To se mi zdálo divné,protoe jsem neměla ádne bolesti ani poslíčky a nic.Na sále si mě nechali do druhého dne a pak převezli na pokoj,e mam jetě čas.Vůbec jsem netuila jestli porodím dnes nebo třeba za týden.V ten večer mi na pokoji začaly bylesti jako při MS,tak jsem čekala a budou po 5 min.a pak la za sestrou.Po vech vyetřeních jsem opět jela na sál a malá se narodila a druhý den v 10:28.Take jsem dopředu fakt nic netuila.
Není tady
já jsem taky nic nepoznala. Den jako kadý jiný v 9 měs. a pak kdy to začalo, tak jsem tomu nemohla uvěřit a nechtěla jet do porodnice, e to nic není
nakonec jsem tam dojela a hned rodila. Kdyby to bylo o pár minut dříve, tak to dám v autě
take ádné příznaky
Není tady
No já jsem to poznala, měla jsem nějaký vnitřní chvění a dlouho průjem. Taky uz jsem vubec nejedla. V pondeli v poledne mi to zacalo a ve stredu v poledne byla mala na svete. Taky mi odchazela ta hlenová zátka...u tý mi to dolo definitivně:-) Je zvlátní, e jak mi začaly kontrakce, tak jsem přestala mít z porodu úplně strach, byla jsem ráda, e se něco děje. Niceho se neboj, prijde to a ty to poznas
Není tady
Tak na mě to přilo z čista jasna. Den před tím jsem byla u doktorky a ta mě ubezpečila, e mrňous jetě nemá zaklíněnou hlavičku dole a e to jetě nějakej den vydríme. No a druhý den ve 3 ráno mi praskla plodová voda a začalo to pomalu, ale jistě.
Já na ten porod čekala u 14 dní a kadej večer při poslíčcích jsem si řikala a teď to začne.
Není tady
No nám doktor stanoil termín na 24.12., jene já věděla, e se větinou přenáí. Na tědrý den jsme dělali salát a smaili kapra a říkali si, e jetě půjdem na půlnoční do sv. Víta a na porod, e máme dost času. Nijak zvlátně jsem se necítila. V sedm večer jsem se la natáhnout, byla jsem jaksi ospalá, kdy jsem se vzbudila asi o půl deváté, la jsem na záchod a něco ze mě trochu vyteklo. Taky jsem si říkala, e to nic není. Jene ne jsem dola do pokoje, začalo to téct víc a víc. No jo to byla plodová voda. V devět u jsem byla v porodnici. Kolem dvanácti začly kontrakce a o půl esté byl malej na světě.
Není tady
Holky to se super čte, jsem úplně zvědavá, jak to bude, co zrovna budu dělat a kde budu a vechno kolem..
Přeji astná miminka
Není tady
Na mojí vagrovou to přilo, kdy byli s mým bráchou na nějakých závodech motokár a ona lezla do nějaký stráně pomalu po čtyřech.-) Holt příroda si nevybírá .-)
Není tady
ivagrun napsal(a):
Kdy mi praskne voda nebo začnou stahy, tak to asi poznám, ale zajímá mě to spí, jestli vám třeba estý smysl řekl, e u by to mohlo zítra být. e jste to prostě cítily ve vzduchu :-)
U me zadny sesty smysl nezafungoval, prislo to z niceho nic
Není tady
Stránky: 1