29. ledna : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 29. ledna : Poslední šance pro přezrálé banány? Upečte z nich lahodnou buchtu 6. prosince : Je vám čtyřicet a už řešíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog |
|
|
Dobrá debata o tom co nás v politice pálí.
Není tady
Petr100 napsal(a):
Dobrá debata o tom co nás v politice pálí.
To je hned Musíte zase nahodit nějaký link, který rozvíří vášně
Není tady
Rozhodně lepší, než ty tvoje 24kové blitky.
A mmch., o jízdě na kole a počasí jsi tady psal první ty.
Upravil(a) rina (11. 12. 2019 11:07)
Není tady
Rino jak jsi se dnes vyspala? Dobře nebo sama?
Bylo by to dobré. Proč ten dobrý slušný název urputné hovado je v uvozovkách?
Co by se stalo, kdyby „urputné hovado“ Babiš odstoupil?
Rezignace by nijak zásadně nepoškodila hnutí ANO a další ambice Andreje Babiše, ale on se bude na postu premiéra při všech svých malérech držet stejně usilovně, jako se Miloš Zeman ve svém zdravotním stavu drží na Hradě. Za poznámku však stojí, že kdyby Babiš odešel, dala by se v Česku znovu začít budovat normální politická kultura...
https://nazory.aktualne.cz/komentare/co … n=Aktualne
Není tady
A ty? Spal si vůbec?
Není tady
Já dobře a co ty? Sama nebo dobře?
Není tady
normální chlap napsal(a):
Nemůžu, protože někteří lidé by prostě neměli z čeho platit. Použil jsem to jako příklad, že existuje řešení sice formálně 100% spravedlivé, přesto však nepoužitelné.
Je zajímavé, jak kdo z nás vidí spravedlnost. Dokonce 100%. Ta podle mého neexistuje. A ani tento příklad mi nepřijde spravedlivý. A to ani trochu.
Není tady
Perfektní Burešův ministrant tak jako Šilerka a Dostálová.
Havlíček hájí Babiše. Audit sice nečetl, ale premiér není ve střetu zájmů a ty částky nesedí
Do obrany Andreje Babiše se zapojil ministr průmyslu a obchodu Karel Havlíček. Ačkoli tvrdí, že audit Evropské komise nečetl, má jasno v tom, že premiér není ve střetu zájmů a uváděné cifry nesedí. Podobných případů jsou u nás prý stovky, ale na žádný si nemohl vzpomenout....
https://www.forum24.cz/havlicek-haji-ba … ky-nesedi/
Není tady
LENNNA napsal(a):
Nemůžu, protože někteří lidé by prostě neměli z čeho platit. Použil jsem to jako příklad, že existuje řešení sice formálně 100% spravedlivé, přesto však nepoužitelné.
Je zajímavé, jak kdo z nás vidí spravedlnost. Dokonce 100%. Ta podle mého neexistuje. A ani tento příklad mi nepřijde spravedlivý. A to ani trochu.
A co přesně je na tom nespravedlivého, když bych chtěl, aby si každý platil své životní náklady sám? Ta částka vznikla pouhým vydělením příjmu státního rozpočtu počtem občanů, takže všechno další tam zůstává, podpory, dotace, důchody, to všechno by stát vyplácel jako dosud.
Není tady
Tak buď seš padlej na hlavu, nebo absolutní egocentrik. Proč by měl někdo, kdo vydělává třeba 20 táců, bydlí ve svém a žádné dávky ani dotace nebere, platit 12 táců paušální daň? To jako by mu vznikl nárok na podporu, anebo ani to ne?
Není tady
Protože platí třeba na důchodce - jen na důchody a sociální dávky se musí posbírat ročně 600 miliard a není jiná možnost jak ty peníze získat, než je vzít lidem. Tedy třeba i tomu co bydlí ve svém a žádné dávky nečerpá. 600 miliard děleno počtem obyvatel je už samo o sobě slušných pět tisíc měsíčně. Ten nárok na podporu samozřejmě má, na důchod taky, na invalidní důchod (kdyby něco) taky - to by se neměnilo, změnil by jen ten způsob, jak dostat z lidí ty peníze.
Není tady
Dalších 200 miliard (1700 Kč na osobu měsíčně) musí každý zaplatit za to, že máme zadarmo školství. Ono se to posbírá A to ještě nejsme u neziskovek a slev na železniční jízdenky
Není tady
Zemane až pojedeš za agentem KGB Putinem tak tě dá do řepy.
V Řeporyjích bude pomník vlasovcům. Ruská ambasáda je rozlícená
Zdroj: https://globe24.cz/domov/v-reporyjich-b … a.85e844ba
Není tady
LENNNA napsal(a):
A co přesně je na tom nespravedlivého, když bych chtěl, aby si každý platil své životní náklady sám? Ta částka vznikla pouhým vydělením příjmu státního rozpočtu počtem občanů, takže všechno další tam zůstává, podpory, dotace, důchody, to všechno by stát vyplácel jako dosud.
Všechno stejná výše odvodů pro všechny bez ohledu na jejich situaci. Co lidé s nízkými příjmy, důchodci, nemocní.... šli by se potom pást? Společnost se má postarat o své slabší.
Není tady
LENNNA napsal(a):
Všechno
stejná výše odvodů pro všechny bez ohledu na jejich situaci. Co lidé s nízkými příjmy, důchodci, nemocní.... šli by se potom pást? Společnost se má postarat o své slabší.
Důchodci přece dostávají důchod - celý život pracovali, vydělali si na něj, mají na něj svaté právo. Nemocní zrovna tak - platili si sociální pojištění, z toho dostávají nemocenskou. Lidé s nízkými příjmy jsou ale problém. Správně by se měli starat, aby jejich příjmy nebyly tak nízké. Víc pracovat, přestěhovat se do lepšího regionu...
Jasně, chápu, že se ti to takhle nelíbí :-) Však to taky měl být příklad, že když od každého chceme aby všechno co spotřebuje taky zaplatil, že to nemusí být vnímáno úplně pozitivně. A to je taky paralela s těmi podnikateli. Pro jednoho je čtyřicet tisíc na mávnutí rukou, pro jiného existenční otázka. Při tom to nemusí být horší člověk, určitě dělá co může, jen třeba nedosáhl na lepší vzdělání než kuchaře, tak provozuje hospodu a těžko se mu můžeme posmívat, že nevystudoval fyzikální inženýrství a nedělá zakázkový vývoj senzoriky, kde milióny jen lítaj :-)
Není tady
Petr100 napsal(a):
Judy tak co, jezdila jsi dnes na kole?
Počas byl dobrý.
Dnes i včera jsem vynechala .
Ale zato každý den něco málo přes 6 km pěšky - dnešní ranní mráz -9 stupňů. Budu zocelená a nebudu mít v práci absence :-)
Není tady
Judy ty seš fantastická!
Není tady
Judyno,
Není tady
Petr100 napsal(a):
Judy ty seš fantastická!
Já jezdím na kole denně minimálně 4km, pěšky taky, jsem taky fantastická?
Při tom ranním mrazu "chci couvnout", a jezdit dopravou, ale vyplatí se mi to, když dojedu na kole rychleji než doprava? Změním to snad až když budou chodníky (které to jistí), méně sjízdné, než doprava.
Mmch., když jedeš na kole, často se zahřeješ víc, než v dopravě!
Není tady
Co se týká kola a pěškování tak ano.
Není tady
Tak začněte šetřit, bude hůř. Nebo ANO bude líp? Kalousku co jsi zase způsobil.
Po nás potopa. Vláda rozpustila více než 100 miliard korun rezerv a pořád jí to nestačí
Premiér Babiš považuje schválený státní rozpočet za další velký skok ve zlepšování životní úrovně v naší zemi. Zamlčuje už, že se vyvíjí nejhůře od hospodářské krize a bilanci si vylepšuje rozpouštěním rezerv, které budou chybět v horších časech. Řídí se heslem „po nás potopa“....
https://www.forum24.cz/po-nas-potopa-vl … o-nestaci/
Není tady
rina napsal(a):
Petr100 napsal(a):
Judy ty seš fantastická!
Já jezdím na kole denně minimálně 4km, pěšky taky, jsem taky fantastická?
Při tom ranním mrazu "chci couvnout", a jezdit dopravou, ale vyplatí se mi to, když dojedu na kole rychleji než doprava? Změním to snad až když budou chodníky (které to jistí), méně sjízdné, než doprava.
Mmch., když jedeš na kole, často se zahřeješ víc, než v dopravě!
Rino,
Není tady
Tak co Bureši, těšíš se?
Babišovy fondy byly od začátku výmysl, přijde další audit, půjde o miliardy, říká šéf TI Ondráčka
Premiér kňučí a dělá ze sebe chudáka. Všechno zametá pod koberec, ale na tolik lží a podvodů není žádný koberec dost velký, říká ředitel Transparency International David Ondráčka...
https://domaci.ihned.cz/c1-66694320-bab … rnational?
Není tady
Tak něco pro koblihářové milovníky Bureše.
Po Wagenknechtovi to rozbalil další Babišův bývalý náměstek: Má podnikání napojené na Čínu. Není to vlastizrada?
Někdejší spolupracovník Andreje Babiše a dnes jeho velký kritik právník Ondřej Závodský v rozhovoru pro Reflex.cz naznačil, že se Babiš vydal na nebezpečnou cestu, když začal své podnikání napojovat na čínské komunistické banky. Tím podle Závodského rozhodně neposiluje bezpečnost této země. Babiš je podle jeho názoru nevěrohodný a kontroverzní politik. Místo aby pečoval o Česko, se prý Babiš dělí o moc s několika oligarchy, někdy s nimi kooperuje, někdy jedná proti jejich zájmu, jak potřebuje...
https://www.parlamentnilisty.cz/arena/m … ada-606838
Palermo ANO ve zdravotnictví aneb Jak náměstek ředitele VZP zvyšoval úhrady Babišově klinice
Premiér Babiš se nepotýká se střetem zájmů jen na úrovni evropských dotací, ale i ve zdravotnictví. Čítankovou ukázkou současného klientelismu ANO je počínání náměstka ředitele VZP Davida Šmehlíka z okruhu ministra Adama Vojtěcha. Nestandardně zvyšoval úhrady klinice Iscare ze skupiny SynBiol...
https://www.forum24.cz/palermo-ano-ve-z … e-klinice/
Není tady
Tak už je ve VB po voblách. Dopadly, jak dopadly. Pobavilo mě, jak jedna česká pracovnice v Londýně říkala, jak se tomu diví, že jsou vlastně lidé pro Brexit, že všichni v jejím okolí jsou proti. No všichni evidentně ne. To by ty voby dopadly jinak. To je stejné jak u nás s Babišem. "Všichni" jsou proti němu. Obzvlášť ČT to tak prezentuje. Přitom jde jen o určitou skupinu lidí.
Není tady