27. února : Váení uivatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to poruení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 27. února : Jednoduchá kefírová buchta na plech. Rychlý recept zcela bez vajec! 21. února : Jak vyuít skořápky z vlaských ořechů? Odvar z nich dodá chybějící jód a pomůe i s kalem |
|
|
Co to tady blábolí?
Asi jsi vůbec nic nepochopil. U předtím ses mě ptal, jestli nezávidím, pamatuje? Jene dotaz na tak drahé nádobíčko směřoval právě tam, e je buď hloupě zvolené, anebo přiměřené příjmům, které určitě nejsou malé.
Take: proč pokuty? Proč prodavačka, která se dá opít rohlíkem?
Prostě ten člověk je podvodník, kterému eet pristrihla křidélka, tak musí prskat.
Jak psala Palomita: Kdo nepodváděl, neřeí, kdo podváděl, zuří.
Není tady
Zjevně jsem něco nepochopil :-) Přiznávám, e nevím kolik stojí přechod z nuly na vybavení kompatibilní s EET. Akceptuju, e těch čtyřicet litrů by to mohlo být, nepřijde mi to nadsazené, protoe vím, kolik stojí hardware a software pro spoustu jiných agend. Ale jsem dalek toho říkat o někom, e je podvodník, kdy protestuje proti přehnaným nákladům vynuceným státem a při tom podle mě na zbytečnou věc. Naopak ho úplně chápu a souhlasím s ním. A zřejmě bych to taky schytal, kdybych říkal, jako moc mi vadí kontrolní hláení (dalí Babiovina), které musíme co měsíc podávat :-) Jene vykládat to lidem, kteří si myslí, e co podnikatel, to podvodník, asi nemá valnou cenu :-)
Upravil(a) normální chlap (9. 12. 2019 17:05)
Není tady
Elektronická evidence treb je převratný systém, který má jeden hlavní cíl: narovnat podnikatelské prostředí v České republice. Zajiuje, aby ti, kteří neplatí daně, neměli výhodu oproti poctivým ivnostníkům a podnikatelům. Proto ji některé z forem evidence hotovostních treb fungují v bezmála dvacítce evropských zemí.
Upravil(a) rina (9. 12. 2019 19:14)
Není tady
Jene vykládat to lidem, kteří eet povaují za zbytečnou buzeraci v zájmu Babiova podnikání, je zbytečné.
Není tady
Rino jistě je potřeba potrestat ivnostníka který ulil pár tisíc za rok. Kdy bude potrestán Bure, který kadý rok ulije stovky milionů??? Se klasická bureova milovnice.
Není tady
rina napsal(a):
Elektronická evidence treb je převratný systém, který má jeden hlavní cíl: narovnat podnikatelské prostředí v České republice. Zajiuje, aby ti, kteří neplatí daně, neměli výhodu oproti poctivým ivnostníkům a podnikatelům. Proto ji některé z forem evidence hotovostních treb fungují v bezmála dvacítce evropských zemí.
Kdo v tom tvým "převratným systému" dělal fuky bez dokladu, dělá je pořád dál. Nikdy jsi nedostala nabídku, e to bude dva tisíce a kdy bez papíru, tak za tisíc? Já x-krát a kdy to nebylo pro firmu, tak jsem na to vdycky přistoupil. Protoe nemám pocit, e kdy si podnikatel něco vydělá, e z toho půlka právoplatně patří mně a dalím občanům naeho státu - a si sakra vydělaj taky a nesahaj po cizích penězích :-)
Ale jestli na tom trvá, tak u dlouho navrhuju jiný, jetě převratnějí a naprosto nezfixlovatelný systém. Kadý občan bude platit 12,000 Kč měsičně fixní daň a pak u nic - ádné odvody, DPH, nic. Číselně to vyjde nastejno a bude to dokonale spravedlivé. A uvolní se tím větina z 15,500 berních úředníků, dalích cca 15,000 lidí z finanční správy, policie a dalích neuitečných pracovníků a podníkatelům tím odpadne tolik administrativy, e by v tom byl čert, aby HDP nevyrostl skokově o několik procent
Není tady
normální chlap napsal(a):
Ale jestli na tom trvá, tak u dlouho navrhuju jiný, jetě převratnějí a naprosto nezfixlovatelný systém. Kadý občan bude platit 12,000 Kč měsičně fixní daň a pak u nic - ádné odvody, DPH, nic.
Jsem pro, myslím, e stejně nejvíc budou opět řvát určití podnikatelé, protoe to bude nespravedlivé. Ale zase jim můete vysvětlit, e uetří za EET Zaměstnanci mají tu (ne)výhodu, e jich se nikdo na nic neptá. Prostě se jim to strhne rovnou a je to. A ti, co platí víc, aspoň uetří
Není tady
A z čeho to budou platit ti, kteří mají oněch 12.tis. jako vekerý příjem?
Není tady
Chce spravedlnost pro vechny a kdy navrhnu jak dosáhnout absolutní spravedlnosti, zase to vzbuzuje pochyby
Stejně tak to podnikání. Co tady v Praze odbydu během pěti vteřin tím e úřad zase otravuje, to je někde na venkově v chudím kraji poukázka na existenční potíe. A kdy si lidé najdou kompenzační mechanismy, nějaká liga spravedlivých jim je začne ruit. Co o to, oni si najdou nové, i kdy je to pracné a riskantní, ale povauju to za zbytečnou lučovitost vůči podnikatelům.
Není tady
Můe mi odpovědět?
Z čeho to budou platit?
Není tady
Nemůu, protoe někteří lidé by prostě neměli z čeho platit. Pouil jsem to jako příklad, e existuje řeení sice formálně 100% spravedlivé, přesto vak nepouitelné.
Není tady
... existuje řeení sice formálně 100% spravedlivé, přesto vak nepouitelné.
To je podle tebe spravedlivé?
I kdyby ta pauální částka byla třeba jenom 1.000,- Kč, spravedlivé by to nebylo.
Ví, co by podle mě bylo spravedlivé? Kdyby kadý ze svého skutečného příjmu platil 10%. Podle hesla: Císařovi, co je císařovo, a Bohu, co je Boí. Bohu lidí dávali, a mnozí i dávají, tzv. desátek, tj. 10% ze svých příjmů.
Kdo má 12tis., dá 1.200. Kdo má 120tis., dá 12tis. Take i ti nejchudí by měli z čeho.
Není tady
Kompenzační mechanismy ...Hezky a kulantně řečeno....
Není tady
Ano Rino. Ale to u zde myslím chlap psal - o tom, e by bylo dobré, kdyby měli vichni stejnou daň.
Není tady
Myslím, e nemyslel v procentech, ale stejně vysokou. On uvedl jako příklad oněch 12.tis. Já vím, e to přestřelil, o tom, jak toto realizovat, jsem taky uvaovala.
To by se měly spočítat vechny vybrané, plus "podvodně nevybrané" daně, a vydělit počtem plátců a neplatičů podvodníků. Vyel by z toho nějaký průměr, a ten by mohl být pauální povinností.
Jene ejhle, rázem by z toho byla vyňata skupina lidí, která ádné daně neplatí. A ta je nejen z lidí nemohoucích, jak vichni víme e ano?
Není tady
Nene, pokud se dobře pamatuji, myslel to procentuálně, tak, jak to mají někde myslím ve výcarsku. Ale moná se mýlím, bylo to u před časem. Snad to chlap upřesní.
Není tady
Judy tak co, jezdila jsi dnes na kole? Počas byl dobrý.
Není tady
Judyna napsal(a):
Nene, pokud se dobře pamatuji, myslel to procentuálně, tak, jak to mají někde myslím ve výcarsku. Ale moná se mýlím, bylo to u před časem. Snad to chlap upřesní.
ok,ok. Asi jsem to přehlídla. Ale s nima se naprosto nemůeme porovnávat, akorát jim můem tie závidět...
Není tady
Petr100 napsal(a):
Judy tak co, jezdila jsi dnes na kole?
Počas byl dobrý.
Nejsem Judy, ale ten "počas byl hroznej". Na kole i mimo něj mi mrzly ui, ruce i nohy. Děcka jsem furt osahávala, co jim mrzne taky, ale evidentně jsou na tom líp, ne my postarí...
Není tady
rina napsal(a):
Petr100 napsal(a):
Judy tak co, jezdila jsi dnes na kole?
Počas byl dobrý.
Nejsem Judy, ale ten "počas byl hroznej". Na kole i mimo něj mi mrzly ui, ruce i nohy. Děcka jsem furt osahávala, co jim mrzne taky, ale evidentně jsou na tom líp, ne my postarí...
Tak na to u si dávám pozor.. Minule jsem takhle osahávala dítě v jeskyni a najednou koukám, e to není moje a rodiče u se na mě řítili.. v ivotě jsem svoje dítě neviděla tak ráda.. říkám jen, "ha, tohle je moje".. a na to cizí dítě "se musí přítě ozvat".. natěstí se i rodiče zasmály, protoe jsem se fakt lekla stejná výka, stejný zakuklenec a ero.. to je hned
Není tady
Judyna napsal(a):
Ano Rino. Ale to u zde myslím chlap psal - o tom, e by bylo dobré, kdyby měli vichni stejnou daň.
Psal jsem tu oba návrhy :-) Jednak sjednotit daně pro zaměstnance i OSVČ, jinými slovy legalizovat varcsystém. Jako příklad, e to jde jsem dával výcarsko. Tenhle návrh myslím váně.
Druhý byl spí jako námět na téma diskuse o spravedlnosti, ta fixní daň 12,000 pro kadého. Ona se v tom ta spravedlnost dá najít. Bazálně vichni čerpáme stejné mnoství slueb státu. Například pravděpodobnost těkého onemocnění a následné invalidity je stejná u bohatých i chudých, děti bohatých chodí do stejně dotované koly jako děti chudých, policajt napaří stejnou pokutu bohatému i chudému, chudý student můe chudit na stejnou vysokou kolu jako bohatý, obojí zcela zdarma atd. A podle mě je spravedlivé, kdy si kadý plně hradí své ivotní náklady, a u je čerpá přímo nebo oklikou přes státní rozpočet.
Není tady
rina napsal(a):
Judyna napsal(a):
ok,ok. Asi jsem to přehlídla. Ale s nima se naprosto nemůeme porovnávat, akorát jim můem tie závidět...
Já bych jim tolik nezáviděl, není to země kde bych touil strávit ivot Nicméně procenta tam fungují stejně jako u nás, tak ta daň by se porovnávat mohla
Není tady
Na to teď jede krásná reklama na brejle. Vdycky se ráda podívám a po stopadesáté zasměju, jak tatínek na klouzačce vítá a bere do náruče cizí dítě...
Není tady
Já bych jim tolik nezáviděl, není to země kde bych touil strávit ivot
Nicméně procenta tam fungují stejně jako u nás, tak ta daň by se porovnávat mohla
Tak to já jo. Teda ít tam. Teda hned po Austrálii, tam by se mi líbilo kvůli klimatu.
Ale o výcarsku se říká e je nám rozlohou i jinak velmi podobné, tak bychom se mohli trochu "opičit", na co zatím ani zdaleka nemáme.
Není tady
rina napsal(a):
Teda hned po Austrálii, tam by se mi líbilo kvůli klimatu.
Zřejmě má ráda pavouky :-)
Není tady