27. února : Váení uivatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to poruení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 27. února : Jednoduchá kefírová buchta na plech. Rychlý recept zcela bez vajec! 21. února : Jak vyuít skořápky z vlaských ořechů? Odvar z nich dodá chybějící jód a pomůe i s kalem |
|
|
normální chlap napsal(a):
Jak EET zatrhla triky se zkuební dobou, vyhazovem a polovičním úvazkem?
Jinak asi iju někde jinde, ale mám pocit, e tohle je spí nějaká urban legend, ířená lidmi, které opravdu vyrazili pro neschopnost, zatímco oni si mysleli, e jsou mistři světa :-) Kdy někoho přijmu, tak podle náročnosti práce trvá týdny a měsíce, často celou zkuební dobu, ne se zapracuje, naučí potřebné věci, absolvuje přísluná kolení a teprve potom začne firmě přináet uitek, do té doby ho firma jen platila v naději, e z něj něco bude. Tak ho přece nebudu vyhazovat, abych místo něj vzal jiné ucho, které nic neumí :-)
Tak na mytí nádobí, úklidové práce, pomocné práce a pod. nějaké extra kolení netřeba, zřejmě proto, e "asi ije jinde", nemá poruchy, kolik firem tak fachčí, nebo fachčilo za minimálních, nebo ádných odvodů za zaměstnance. Hm, teď u to tak jednoduché není. Kvůli zvýeným kontrolám eet.
Není tady
Tady jde hlavně o to, e ne se v tom zase někteří naučili chodit, vzrostly jim "neádoucím způsobem" zisky. No a jak se vyhnout placení daní? Nárůstem nákladů.. take se zvyovaly úvazky, mzdy, atd. Kadá akce vyvolá reakci
Není tady
Petr100 napsal(a):
Jednou kdy marodila tak ji kluk uviděl jak u jednoho rybníku u Brna vesele plave a opaluje se. Kdy přila do práce tak jsem ji "pochválil" a řekl, e od zítřka končí. Kdy ne tak e jí dám do "d*ky". Druhý den skončila.
Stane se :-) Ale natěstí to není typické, stejně jako není typické, e co podnikatel, to gauner :-)
Není tady
Palomita napsal(a):
Tady jde hlavně o to, e ne se v tom zase někteří naučili chodit, vzrostly jim "neádoucím způsobem" zisky. No a jak se vyhnout placení daní? Nárůstem nákladů.. take se zvyovaly úvazky, mzdy, atd. Kadá akce vyvolá reakci
Znám 1000+1 způsob jak účetně poníit zisk, ale zvýení mezd lidem, kteří si je nezaslouí, mezi nimi není Samozřejmě, nezávisle na tom je nutné s ekonomickým růstem firmy platy zvyovat a s tím, jak se firma přestane plácat na hraně rentability, si můe dovolit méně fixlování se mzdami, protoe to je otravné a stresující i pro toho podnikatele. Ale někdy nemá jinou volbu (kdy neberu bankrot jako přijatelnou monost).
Není tady
rina napsal(a):
Jinak asi iju někde jinde, ale mám pocit, e tohle je spí nějaká urban legend, ířená lidmi, které opravdu vyrazili pro neschopnost, zatímco oni si mysleli, e jsou mistři světa :-) Kdy někoho přijmu, tak podle náročnosti práce trvá týdny a měsíce, často celou zkuební dobu, ne se zapracuje, naučí potřebné věci, absolvuje přísluná kolení a teprve potom začne firmě přináet uitek, do té doby ho firma jen platila v naději, e z něj něco bude. Tak ho přece nebudu vyhazovat, abych místo něj vzal jiné ucho, které nic neumí :-)Tak na mytí nádobí, úklidové práce, pomocné práce a pod. nějaké extra kolení netřeba, zřejmě proto, e "asi ije jinde", nemá poruchy, kolik firem tak fachčí, nebo fachčilo za minimálních, nebo ádných odvodů za zaměstnance. Hm, teď u to tak jednoduché není. Kvůli zvýeným kontrolám eet.
Opravdu se nepohybuji v dolních patrech ekonomických aktivit... Ale nae firma samozřejmě má taky uklízečky a jiné profese pro lidi úplně bez kvalifikace, jene těch je tak jedno procento ve srovnání s ostatními. A zařizovat pro ně nějaký speciání reim vykořisování by se myslím ani nevyplatilo
K tomu EET. Kontrole EET je úplně jedno (a to tak, e úplně), jak firma platí zaměstnance nebo jestli třeba nemá ve sklepě zamčené zotročené uprchlíky z Mali. Ta si vímá jen toho, jestli jsou vechny účtenky správně vydány a nahláeny a větina z těch kontrol navíc proběhne na dálku, jen počítačovou analýzou odeslaných hláení.
Není tady
Chlape vechny místní chváličky EET byly určitě zaměstnány jako uklízečky. Dalí lahůdka o které jsem kdysi psal. Babka několikrát měsíčně DOPOLEDNE k doktorce. Budi. Jednou před vánoci telefonovala e onemocněla a bude marodit. Já ji odpoledne zahlédl ve městě s dcerou jak obchází obchody. Jak přila do práce tak jsem ji dal výpověď. Dva dni před koncem výpovědi volala e onemocněla. Od 1. března. Take výpověď byla pozastavena. Jak myslí e dlouho marodila? Do konce roku! Zjistil jsem e měla známou doktorku. Dal jsem ji výpovědní papíry a v únoru konečně skončila. Zakázal jsem ji přístup do práce tak měla jetě dva měsíce dovolenou. Tak asi za 40 kapříků.
Není tady
Tak věřme, e zločinecká KSČM po přítích volbách bude v pr...
Hnutí ANO v průzkumu ztrácí, komunisté spadli na pět procent
https://www.forum24.cz/hnuti-ano-v-pruz … t-procent/
Není tady
Jasně, "ukřivděný pan podnikatel Petr".
Stačilo zavolat na její ZP, ale to by musel mít vecko vpořádku, e ano?
Není tady
Palomita napsal(a):
Znám 1000+1 způsob jak účetně poníit zisk, ale zvýení mezd lidem, kteří si je nezaslouí, mezi nimi není
Samozřejmě, nezávisle na tom je nutné s ekonomickým růstem firmy platy zvyovat a s tím, jak se firma přestane plácat na hraně rentability, si můe dovolit méně fixlování se mzdami, protoe to je otravné a stresující i pro toho podnikatele. Ale někdy nemá jinou volbu (kdy neberu bankrot jako přijatelnou monost).
Dobře pro vás
Není tady
ANO!
Není tady
Petr100 napsal(a):
Chlape vechny místní chváličky EET byly určitě zaměstnány jako uklízečky.
Dalí lahůdka o které jsem kdysi psal. Babka několikrát měsíčně DOPOLEDNE k doktorce. Budi. Jednou před vánoci telefonovala e onemocněla a bude marodit. Já ji odpoledne zahlédl ve městě s dcerou jak obchází obchody. Jak přila do práce tak jsem ji dal výpověď. Dva dni před koncem výpovědi volala e onemocněla. Od 1. března. Take výpověď byla pozastavena. Jak myslí e dlouho marodila? Do konce roku! Zjistil jsem e měla známou doktorku. Dal jsem ji výpovědní papíry a v únoru konečně skončila. Zakázal jsem ji přístup do práce tak měla jetě dva měsíce dovolenou. Tak asi za 40 kapříků.
To je tím, e chcete svým zaměstnancům dávat přes d*ku. Aspoň vás taky nějaký vypekl. Kdybyste jí místo toho dal výtku, můete s ní rozvázat PP pro hrubé poruení pracovní kázně. Předpokládám, e jste neměl ani zápis, ani nic, co by ji usvědčilo o poruení LR. Njn, těko se dovolávat zákona, kdy se nejedná v souladu s ním. A marodit rok bez kontroly na LPS je také docela náročné. Na to si dávají pozor i státní správy. Ale co já se tu jako uklízečka vůbec namáhám, ejo
Není tady
Tak to já mám opačný problém, ne jak popisoval Petr. Já dělala a do minulého roku větinou na odpoledne, take jsme byli zvyklí si vyřizovat doktory mimo pracvoní dobu. Teď pracuji jen na ráno a mám problém. Moji lékaři jsou ve vzdálenosti 35 km od mojí práce a mají hlavně ranní sluby. Odpolední jen vyjímečně. A já, protoe je mně blbé chodit v pracovní době k lékaři, ve vyřizuju v době dovolených. Natěstí nemám ádný problém, take jde jen o prevenci. Ostatní i normálně k doktorům chodí, ale já mám prostě blok.
Jinak Petře - v mém minulé zaměstnání nás bylo na pracoviti 7 a ani jeden nemarodil za celý rok ani den. Ale já jsem státní.
Není tady
Judy jasně. Ostatní baby co jsem měl byly perfektní. Samozřejmě můe někdo někdy marodit. Jetě jedna lahůdka. Baba co jsem teď psal chtěla zaloit odbory. Musely s tím souhlasit i ostatní a ty to odmítly. A hned dostaly mimořádnou odměnu. Kromě odborářky. Mimořádné jsem jim dával před dovolenou a před vánocemi. Take pohoda.
Není tady
No jak pro koho!
Pro tebe asi ne-é, kdy tě to u tolik let se.e.
Jestli je to tak se vím, na co si tady stěuje, tak tuím má, co si zaslouí, a jetě můe být rád, e nikdo nedal do dr.ky tobě (pokud se tak nestalo?)
Není tady
Soudruko Rino buď v klidu. Jsem nejspokojenějí na rozdíl od tebe. Milovaná enuka, ikovnej synátor, i pár melounů mám na kontě. Co víc si přát.
Není tady
Ha-ha-ha!
Tak co furt fňuká nad muzeálníma průserama tvýma a tvých blízkých?
Není tady
To je prd.el: Vdycky, kdy napíu komentář, kde je sprosté slovo, BB mi napíe, e nefunguje...
Není tady
Ono ti to odmítlo рrdel jako nepřípustné slovo?
Není tady
Rino co Svědci? Dobry?
Není tady
Ono ti to odmítlo рrdel jako nepřípustné slovo?
Ne. :-X.
A pro Petra, nevím, co u vás?
Aha?
Take s.r.a.č.ky jsou to nepřípustné slovo. ok.
Upravil(a) rina (8. 12. 2019 20:42)
Není tady
To jsou srаčky taky zakázaný? Vdy to snad u ani není sprosté slovo, ale ivotní názor řady lidí :-)
Není tady
Dobrá zpráva pro ilerku. Zruit obchody a hospody na vesnicích a ji se nebude podvádět s daněmi. Pípa v garái není patná věc.
Pípa v garái a v obci není hospoda ani krám. Senátor píe Schillerové o dopadech EET
https://echo24.cz/a/SvBhN/pipa-v-garazi … padech-eet
Není tady
ANO bude líp.
Tři roky likvidace drobných podnikatelů
Nevěříte, e to mají drobní podnikatelé tak těké? Tak si poslechněte ivnostníka, který popsal, jak se mu u tři roky ije s EET. Jeho jméno v Podnikatelských odborech známe, ale slíbili jsme mu je nezveřejnit. Text dopisu necháváme beze změn, v původním znění, jen jsme jej pro přehlednost rozdělili do odstavců. Tak tohle nám napsal trafikant:...
https://pravyprostor.cz/tri-roky-likvid … dnikatelu/
Není tady
Proč sem znova dává rádoby podnikatele, kterého tady u třetí den rozebíráme?
7.12. jsi ho sem dal ty!
Není tady
Proč rádobypodnikatel? Nemusí kadý vydělávat sto tisíc měsíčně, vak ty nejspí taky nevydělává. A 40,000 vůbec není málo, i po zdanění je to suma, za kterou můe leckterá rodina ít měsíc. A ivnostník je od toho, aby uivil sám sebe, ne dalí a dalí státní a státem podporované parazity, kteří se na něj nalepují :-)
Není tady