6. prosince : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 6. prosince : Objevte kouzlo brambor po římsku. Jednoduchý recept, když vás tlačí čas i finance! 6. prosince : Je vám čtyřicet a už řešíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog |
|
|
Mio
Není tady
Mio................naprostý souhlas
Neznám v okolí nikoho, kdo by strádal.............ano, ti, kdo nepracovali, brali podporu, věčně jsou v hospodě, pořád s cigaretou....tak ti nadávají, jak se mají špatně............že si zpackali život, byli líní a neschopní
Zajímalo by mě, KOHO byste chtěli mít ve vládě............
Taky bych si představovala někoho jiného než Fialu a spol.........................ALE NENÍ, NENÍ ALTERNATIVA
Než Babiše nebo Okamuru.................nikdo jiný tam není................tak beru Fialu a věřím, že bude líp
Není tady
Vero-
Není tady
Štvou mě všichni ti křiklouni a nespokojenci, co si neuvědomují, jak ochotně naskakují na lopatu rusácké dezinformační scény, která vyvolává v lidech pocit nespokojenosti, zasévá chaos a zneužívá to k destabilizaci a rozvracení národa. A že se jim to daří .....a to bohužel i u lidí, u kterých bych očekávala, že by si měli být schopní dát 1+1 dohromady.....vyhodnocovat fakta a nedat na bludy. Ono nám totiž začíná jít o hodně.....v podstatě jsme v hybridní válce a svou nespokojeností a blbostí rusáctvu ještě nahráváme. Protiraketový radar v Brdech tato část národa zamítla, protože "oni chtějí mír, ne válku"....teď se nasazuje psí hlava generálu Řehkovi, když říká fakta, že musíme být připraveni pro případ napadení naší země.....válku nikdo nechce, zejména ne vojáci, protože ti by byli v první linii.....a stejní blbouni, co se tu mají tak zle, zase řvou, že oni zbrojit nechtějí, oni "chtějí mír". Tady bych nakopala hlavně politikům typu Šilerka a spol, kteří nejsou blbí a dobře to vědí, ale na postoji "ne zbrojení - chceme mír" získávají u jednodušší části národa levné politické body....i politický boj by měl mít své meze a ne si takto nebezpečně zahrávat.
Tolik blbů (pardon, ale nenacházím slušnější synonymum), co se tady vyrojilo, mě teda fakt znepokojuje.....až si říkám, jestli mají mít všichni bez omezení volební právo a kam až jsou schopní nás dovést
Není tady
Tak se těšme až se ozve Judyna, Lenna,.......... To bude zábava.
Není tady
Já teď čtu Peroutku, co píše v r. 1933............ta situace byla tak podobná té dnešní.............a lidi se nepoučili
Je to moc poučná četba.................vyplývá z toho .......Neustupovat zlu............to se nesmí.
Nechci mít Putina.............vím, co je to Ruský svět...............jak se žije v Rusku, viděla jsem to.........to jsou chudáci, 30 km od Moskvy je 18. stol..................v předzahrádkách kapusta a kukuřice, bez chodníků, kadibudky v polích,kam se jde po kamenech, všude močůvka...........
Není tady
vera napsal(a):
Já teď čtu Peroutku, co píše v r. 1933............ta situace byla tak podobná té dnešní.............a lidi se nepoučili
Je to moc poučná četba.................vyplývá z toho .......Neustupovat zlu............to se nesmí.
Nechci mít Putina.............vím, co je to Ruský svět...............jak se žije v Rusku, viděla jsem to.........to jsou chudáci, 30 km od Moskvy je 18. stol..................v předzahrádkách kapusta a kukuřice, bez chodníků, kadibudky v polích,kam se jde po kamenech, všude močůvka...........
Proto se toho obávám....jak jsou lidé lehce manipulovatelní.....stačí využít situace a přilévat olej do ohně, což se tady už bohužel ve velkém děje. I když hospodářská situace je neporovnatelně lepší, než v předválečných letech....lidi si nechají vnutit myšlenku, že se mají zle.....proto říkám - dívat se kolem sebe, sledovat, jak lidé žijí a uvědomit si, že fakt si nežijeme špatně......proto jsem se ptala, v čem konkrétně Judy a Lenna strádají, zajímá mě to.
Není tady
Před lety mi vyprávěla moje příbuzná, rodilá Němka, jak postupně docházelo ke změně v myšlení Němců....jak se stalo, že vyspělý kulturní národ byl schopen takových bestialit....byla jako dítě v Hitlerjugend....plakala, že to včas neprohlédla......je to jak s tou žábou, která když se pozvolna vaří, ani si to neuvědomuje. To je to nebezpečí.
Není tady
mia napsal(a):
Tak ve svém příspěvku jsem vůbec nehodnotila výkony naší vlády....ani kladně, ani zápo*ně, čtěte lépe. Říkám - dívejte se kolem sebe, nenechte se ovlivňovat médii, která jsou placena od toho, aby vyvolávala senzace a bohužel tím podporují i "blbou náladu" ve společnosti. Plus sociální sítě, kde se prezentuje kdejaký frustrát a méně přemýšliví jedinci, co se nechávají ovlivňovat kdejakou dezinformací a šíří ji dál. To je velký problém dnešní doby.
Tak tady napište konkrétně, Judy, Lenno....co vám skutečně chybí ze základních životních potřeb? Co si nemůžete dovolit, na co nemáte? A samozřejmě, že život není jen o penězích.....co vám stát neumožňuje, nebo přímo zakazuje z vašich dalších potřeb a osobních svobod?? Nic konkrétního mě nenapadá, budu ráda, když to tady přímo uvedete....čím konkrétně strádáte.
A nesrovnávejte dnešní dobu s hladovými pochody za první republiky.....fakt jsme někde jinde....účastníci těch dnešních pochodů se v pohodě rozejdou do svých domovů, kde jim většinou nic ze základních potřeb nechybí....troufám si si říct, že většina z nich si žije nadstandardně. Kdyby jim to někdo neustále nevtloukal do hlav, ani by si nevšimli, "jak se mají blbě"
Mio - ad vytučnělé- reagovala jsem jen a pouze na Teba - ".... protože zažili války, nedostatek....přesto si nestěžovali a nevyřvávali na náměstích, že chtějí víc...."
A nevkládej mi prosím do klávesnice to, co jsem nenapsala. Nepsala jsem nic o tom, že nějak strádám, či mi chybí nějaká ze základních potřeb. Jak jsem psala - není to jen o penězích. Znovu opakuji, že jsem nespokojená s výkonem této vlády, se způsobem, jak pracují. Jsou to pro mě matly, ne odborníci. Vyjmenovávat všechny jejich nedostatky či příklady špatné práce nebo postojů nebudu. Je toho všude plno.
Jediné, v čem s Tebou souhlasím je to, že není koho volit. Pro mě to ale není ani Fiala a už ani "mí" Piráti. A pravdou je i to, že existují lidé, kteří si stěžují na nedostatek a přitom utratí fůru peněz za alkohol či cigarety a lamentují, že nemají prostředky. . Ti jdou ale mimo mě.
Není tady
Petr100 napsal(a):
Tak se těšme až se ozve Judyna, Lenna,.......... To bude zábava.
Kdo si počká, ten se dočká
Není tady
Judyna napsal(a):
mia napsal(a):
Tak ve svém příspěvku jsem vůbec nehodnotila výkony naší vlády....ani kladně, ani zápo*ně, čtěte lépe. Říkám - dívejte se kolem sebe, nenechte se ovlivňovat médii, která jsou placena od toho, aby vyvolávala senzace a bohužel tím podporují i "blbou náladu" ve společnosti. Plus sociální sítě, kde se prezentuje kdejaký frustrát a méně přemýšliví jedinci, co se nechávají ovlivňovat kdejakou dezinformací a šíří ji dál. To je velký problém dnešní doby.
Tak tady napište konkrétně, Judy, Lenno....co vám skutečně chybí ze základních životních potřeb? Co si nemůžete dovolit, na co nemáte? A samozřejmě, že život není jen o penězích.....co vám stát neumožňuje, nebo přímo zakazuje z vašich dalších potřeb a osobních svobod?? Nic konkrétního mě nenapadá, budu ráda, když to tady přímo uvedete....čím konkrétně strádáte.
A nesrovnávejte dnešní dobu s hladovými pochody za první republiky.....fakt jsme někde jinde....účastníci těch dnešních pochodů se v pohodě rozejdou do svých domovů, kde jim většinou nic ze základních potřeb nechybí....troufám si si říct, že většina z nich si žije nadstandardně. Kdyby jim to někdo neustále nevtloukal do hlav, ani by si nevšimli, "jak se mají blbě"Mio - ad vytučnělé- reagovala jsem jen a pouze na Teba - ".... protože zažili války, nedostatek....přesto si nestěžovali a nevyřvávali na náměstích, že chtějí víc...."
A nevkládej mi prosím do klávesnice to, co jsem nenapsala. Nepsala jsem nic o tom, že nějak strádám, či mi chybí nějaká ze základních potřeb. Jak jsem psala - není to jen o penězích. Znovu opakuji, že jsem nespokojená s výkonem této vlády, se způsobem, jak pracují. Jsou to pro mě matly, ne odborníci. Vyjmenovávat všechny jejich nedostatky či příklady špatné práce nebo postojů nebudu. Je toho všude plno.
Jediné, v čem s Tebou souhlasím je to, že není koho volit. Pro mě to ale není ani Fiala a už ani "mí" Piráti. A pravdou je i to, že existují lidé, kteří si stěžují na nedostatek a přitom utratí fůru peněz za alkohol či cigarety a lamentují, že nemají prostředky. . Ti jdou ale mimo mě.
Tak pokud vláda nepracuje, jak by měla, ale přesto se lidem žije vcelku slušně, všechno funguje poměrně uspokojivě, tak to není zas tak zlé. Zanedlouho jsou tu další volby, tak volme líp a přejme si, aby to aspoň takto zůstalo i po nich
Není tady
Mio, lépe bych to nenapsala. Souhlasím bezvýhradně.
Není tady
Judyna napsal(a):
mia napsal(a):
A nesrovnávejte dnešní dobu s hladovými pochody za první republiky.....fakt jsme někde jinde....účastníci těch dnešních pochodů se v pohodě rozejdou do svých domovů, kde jim většinou nic ze základních potřeb nechybí....troufám si si říct, že většina z nich si žije nadstandardně. Kdyby jim to někdo neustále nevtloukal do hlav, ani by si nevšimli, "jak se mají blbě"Mio - ad vytučnělé- reagovala jsem jen a pouze na Teba - ".... protože zažili války, nedostatek....přesto si nestěžovali a nevyřvávali na náměstích, že chtějí víc...."
Mám pocit, že se argumentačně Ty Judy a mia naprosto míjíte. Ty o vládě (která je podle mě taky nic moc, nicméně lepší naděje na vládnutí nikoho jiného nevidím), mia o tom, že se máme veskrze dobře, nejlíp ak sme se kdy měli,a přesto reptáme (s čímž souhlasím).
Není tady
Myslím si, že jedno souvisí s druhým.........................ad Judy a Mia
Jinak chci hluboce smeknout před touto diskuzí.................nikdo nikoho neuráží a diskutuje se kultivovaně
Upravil(a) vera (6. 2. 2024 8:48)
Není tady
„Nevěřím v žádné přelomy samy od sebe. To, čemu jsme si zvykli říkat hospodářská krize, je jiné jméno pro mravní bídu. Mravní bída je příčina, hospodářský úpadek je následek. V naší zemi je mnoho lidí, kteří se domnívají, že hospodářský úpadek lze sanovat penězi. Hrozím se důsledku tohoto omylu. V postavení, v němž se nacházíme, nepotřebujeme žádných geniálních obratů a kombinací. Potřebujeme mravní stanoviska k lidem, k práci a veřejnému majetku. Nepodporovat bankrotáře, nedělat dluhy, nevyhazovat hodnoty za nic, nevydírat pracující. „
Tomáš Baťa, 1932
Není tady
Konečně dobrá debata.
Není tady
První věc, které národu je třeba, je duchovní pořádek a uznání, že zlo je zlem.......Jde o to, aby národ měl jasné představy o tom, co je hanebné. Je to boj o duši národa.
Ferdinand Peroutka, 1933
Není tady
Tomáš Baťa i Ferdinand Peroutka to měli v hlavě srovnané.
Není tady
Ano, je potřeba jasně definovat zlo a vymezit se vůči němu. A nedovolit jeho schvalování a podporování. Tady ale, zdá se mi, demokracie začíná narážet na své mantinely. Každý si myslí, že může beztrestně vyřvávat cokoliv, protože přece máme svobodu slova…..urážky, vyzývání k násilí…..šíření zla a jeho podpora je, zdá se, beztrestné. A jak se čím dál víc ukazuje, má to v národu dalekosáhlé následky……to zlo se šíří….. státní orgány se tím nezabývají, aby nebyly nařčeny z cenzury. Kde je ta hranice, aby neutrpěly osobní svobody lidí? Co všechno lze ještě tolerovat? Ve hře je totiž hodně. Odjakživa mám hrůzu ze zfanatizovaného davu….
Další problém je dlouhodobě všeobecně přijímaný narativ, že statní správa je banda neschopných, líných, zbytečných a přeplácených úředníků. Místo toho, abychom měli veřejný zájem, aby ve státní správě pracovali ti nejlepší odborníci, byli za to náležitě zaplaceni – ne těmi ostudnými tabulkovými platy, které je ženou pracovat do lépe zaplacené soukromé sféry – „lid“ žádá co nejvíc úředníků vyházet.…ale přesto by chtěli mít kvalitní úřady, kde se jim dostane rychlého a kvalifikovaného přístupu.
Co s tím? Slovo „demokracie“ u mě začíná mít trošku hořký podtón….nikdy dřív bych nevěřila, že toto vypustím z úst….
Není tady
Není tady
ano.................nedůvěra ve státní instituce je velice nebezpečná............ale je tak jednoduché jen nadávat
americká demokracie je jiná než ta evropská..............té evropské nerozumím...............a tady se něco musí změnit
ale ne to, co říkají Babiš a Okamura
Není tady
Tak sice se nemůžeme věčně vymlouvat na dřívější komunistickou éru, ale ta nedůvěra, neúcta a výsměch ke státním institucím myslím že se táhne ještě z této doby, kdy tu vládli komunističtí kašpaři, dojičky, soustružníci a podobní, jejichž jedinou kvalifikací byl často jen VUML. A všichni mleli jen lži a nesmysly........všudypřítomné pokrytectví a přetvářka.......všichni jsme to věděli a měli z toho legraci......asi to ještě potrvá, než se to myšlení změní.
Není tady
Ano, určitě je to v nás v kořeni té doby, kdy také úředník byl většinou nerudná a neochotná osoba. Shodou okolností jsem teď díky jednomu projektu už nějaký čas v úzkém kontaktu se státními úředníky a zatím všichni jsou to erudovaní a vstřícní pomáhající osoby.
Zvlášť Petr100 tady rád shazuje státní zaměstnance jako celek, to je myslím škoda a nefér.
Upravil(a) Niky123 (8. 2. 2024 8:26)
Není tady
Taky mám v poslední době většinou velice dobré zkušenosti s úřady, setkávám se s vstřícným přístupem a ochotou. I když lidský faktor nikdy nelze vyloučit, ale systém podle mých zkušeností pracuje dobře. Chtělo by to zapracovat na digitalizaci a propojení agendy všech státních úřadů, aby se všechno urychlilo a zjednodušilo.
Není tady
mia napsal(a):
Judyna napsal(a):
mia napsal(a):
Jediné, v čem s Tebou souhlasím je to, že není koho volit. Pro mě to ale není ani Fiala a už ani "mí" Piráti. A pravdou je i to, že existují lidé, kteří si stěžují na nedostatek a přitom utratí fůru peněz za alkohol či cigarety a lamentují, že nemají prostředky. . Ti jdou ale mimo mě.Tak pokud vláda nepracuje, jak by měla, ale přesto se lidem žije vcelku slušně, všechno funguje poměrně uspokojivě, tak to není zas tak zlé. Zanedlouho jsou tu další volby, tak volme líp a přejme si, aby to aspoň takto zůstalo i po nich
Mio, když už jsi pořád u těch hmotných statků, tak nemáš pravdu. Ještě pořád jsem nedosáhli předkovidové úrovně, proto také lidé tolik neutráceji. A jestli máš pocit, že vše funguje poměrně uspokojivě, pak jsi jedna z mála. Mrkni na důvěru lidí ve vládu. Ale dobře, je to Tvůj pohled a Tvůj názor. Ŕekla bych ale, že hlavní je, že u nás není válka. Se vším ostatním se snad popereme.
https://echo24.cz/a/HhPSG/zpravy-ekonom … -ekonomove
Není tady