27. února : Váení uivatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to poruení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 27. února : Jednoduchá kefírová buchta na plech. Rychlý recept zcela bez vajec! 21. února : Jak vyuít skořápky z vlaských ořechů? Odvar z nich dodá chybějící jód a pomůe i s kalem |
|
|
vrabčák napsal(a):
A co Judyna? Řekla bych, e politika je pro ni doslova koníčkem.
Jo. A co já?
Není tady
On bordel je v kadé politické straně. Nekde větí, někde mení. Ale dělat ze sebe mravokárce a pak mrtvého brouka, to chce silný aludek.
Nebo takový ministr zdravotnictví se svým náměstkem. Co čtvrt roku nás krmí tím, jak je ve zajitěno a léků bude dost. Jak vůbec můou spát? Jejich plán s tím, e sluníčko ve vytáhne, nějak selhává. Ta děcka zatracená marodí s angínami ostoest. U jsem viděla i postup na výrobu domácího penicilinu :-)
Není tady
Judy opět má pravdu. Největí bordel je v ANOfertu. A kriminál se těí na příjezd ilerky a Buree.
BABIE KRYLA PŘED POLICIÍ V REKLAMNÍ KAUZE SCHILLEROVÁ
Finanční správa pod vedením Babiovy pravé ruky hatila vyetřování policie. Nevyčíslila kodu v kauze fiktivní reklamy na Čapím hnízdě.
Finanční správa, kterou od jara řídí Simona Hornochová dosazená Fialovým kabinetem, po letech pravomocně doměřila Agrofertu nezaplacené daně za reklamu na Čapím hnízdě. A to 1,2 milionu korun. Dokud měla finanční správu pod palcem Babiova stranická podřízená Alena Schillerová, tehdy v roli ministryně financí, berňáky vyetřování hatily...
https://neovlivni.cz/babise-podrzela-v- … OhXiLUV9IA
Není tady
ha, ha, ha jen doufej, ale marně.
A co paní primátorka? Taky tvoje kámoka jako Don? Včera koksík, dnes byteček, co plánujete na zítra?
Není tady
Ha, ha, ha tentokrát jsi to trochu popletla. Brněnská primátorka není moje primátorka. Primátorka se scukla s ANO
Upravil(a) Petr100 (25. 8. 2023 6:25)
Není tady
No jo, on kadý politik z Brna a okolí je divný, hodně divný...
Není tady
Jako vdy má pravdu. Divní a hodně divní mají vzory v Praze a okolí.
Není tady
Toto můe číst normální člověk, nenormálního by klepla pepka.
Souboj o krále českých dezolátů: Expert rozebral Rajchla, Babie a Okamuru
https://www.ctidoma.cz/publicistika/sou … muru-73453
Není tady
Petře, kdo je to dezolát? A kdo rozhoduje o tom, kdo je nebo není dezolát.
U mě jednoznačně trio politolog , tedy úplně zbytečný člověk, Fiala, prodavačka mobilu z T-mobilu Pekarová a zkrachovalý kantořík tchajwanec Vystrčil.
Jo zapomněla jsem na vaeho prezidenta komoue Pávka a paní plukovnici politrukovou.
Není tady
Petře, tak vzpomínej na Babie, podporuj ebráka afra, uklízej v Brně na radnici a já se moná, pokud doiju, zase za pár let tady na politice ozvu.
Není tady
Tak se zase někdy ozvi. Buree a Očnímůru nevol.
Není tady
Dnes jsem si přečetla na Seznamu pro mě otřesný článek. Vůbec jsem o této konkrétní tragédii nevěděla. Myslím, e článek Ąje velice pěkně napsaný i s tím, co vlastně donutilo ukrajince se takto chovat.
https://www.seznamzpravy.cz/clanek/zahr … .seznam.cz
Jene pak na mě vyskočilo toto:
https://www.seznamzpravy.cz/clanek/zahr … nec-237303
Jak je moné, e se tohle stane, vdy to obrovsky nahrává Rusku - tedy jeho obhajobě války na Ukrajině. Jak to, e takový člověk poklidně ije? Jak to, e dávno nebyl souzen?
Upravil(a) Judyna (1. 10. 2023 10:27)
Není tady
Jinak obdiv Slovákům. Teď tedy nemyslím výsledek voleb, ten je takový, jaký je, ale to, e politické strany měly koule a ly do voleb kadá za sebe a neměly potřebu tvořit jakési slepence .
Není tady
Slavíme výročí Sametové revoluce.
Bohuel, nae země je v takovém stavu, e o nás němci píí, e jsme "nemocným muem Evropy", podle Světové banky a OECD jsme zase nejodíranějím národem v Evropě, co ale vůbec nekoresponduje s výroky členů současné vlády, podle ní si ijeme nad poměry.
https://echo24.cz/a/HCSvn/zpravy-ekonom … m-v-evrope
Ono to s demokracií jako takovou nemá souvislost, ale je smutné, jak rapidně se hlavně v posledních 2 letech zhorujeme. Arogantní vláda nekomunikuje, le a zpacká, co můe.
"Situace s léky v Česku není ani po roce stabilní a nemalá část lidí nabývá dojmu, e chybějící léky ohroují jejich zdravotní stav. Vyplývá to z nejnovějího průzkumu Českého národního panelu, který se dotazoval lidí na situaci v posledních měsících."
https://echo24.cz/a/HurhH/zpravy-domaci … zeni-valek
Kolikrát u jen Válek nasliboval, e na jaře, popř. na podzim, u to bude v pořádku.
Lékaři toho také mají plné zuby, a to, e vláda bude sniovat u nyní naprosto nestoudné platy u nepedagogů ve kolství ani nemluvím. To proto jde to malé zvýení pro učitele mimo tabulky. Ŕeditelé je toti budou muset vyuít pro nepedagogy, kterým se plat sníil. Vláda to prostě neumí, jsou to matly a vidíme výsledky.
Není tady
Vystihla jsi to.
Není tady
Judy se dobrá spisovatelka. Take pro tebe by byla výborná vláda Buree, ilerky, dvojminista................................................
Má pravdu, doktoři jsou u nás mistři světa, mají malé platy, jen v průměru 100 kapříků, tak kdyby nastoupil Bure tak jim hned přidá dalích 100 kapříků.
Není tady
Slavíme výročí Sametové revoluce. Půjdu večer zapálit na počest této události svíčku na náměstí.
Není vechno jen růové a ani nemůe být. Ale to nejzásadnějí - svobodu - jsme tehdy získali.
A ačkoli to neplatí pro ty nejchudí, v průměru nám i ta ivotní úroveň razantně od totáče vzrostla. Take za mě: Děkuji.
Není tady
Svoboda? Vykládej to lidem, kteří mají doma budoucí prvňáčky, vechny koly v okolí jsou obsazené a kraj jim nabídne kolu 80 km vzdálenou. Vykládej to lidem, kteří nemohou sehnat lékaře, vykládej to lidem, kteří nemohou sehnat důleité léky. Vykládej to rodičům, kteří se bojí o své děti, aby je samotné venku někdo nepřepadnul. A sledovaní jsme vichni na kadém kroku.
Daleko víc, ne za dob totality. Teď u je to ale spí v zájmu byznysu a kdoví, čeho jetě.
Ale je pravda, e cestovat po celém světě tito lidé mohou. To ano. A za jiný názor u se dnes nezavírá. Ale označí tě "jen" za proruského vába či příznivce Babie. Taková nae malá česká svoboda....
Není tady
Niky123 napsal(a):
Slavíme výročí Sametové revoluce. Půjdu večer zapálit na počest této události svíčku na náměstí.
Není vechno jen růové a ani nemůe být. Ale to nejzásadnějí - svobodu - jsme tehdy získali.
A ačkoli to neplatí pro ty nejchudí, v průměru nám i ta ivotní úroveň razantně od totáče vzrostla. Take za mě: Děkuji.
Není tady
Judyna napsal(a):
Svoboda? Vykládej to lidem, kteří mají doma budoucí prvňáčky, vechny koly v okolí jsou obsazené a kraj jim nabídne kolu 80 km vzdálenou. Vykládej to lidem, kteří nemohou sehnat lékaře, vykládej to lidem, kteří nemohou sehnat důleité léky. Vykládej to rodičům, kteří se bojí o své děti, aby je samotné venku někdo nepřepadnul. A sledovaní jsme vichni na kadém kroku.
Daleko víc, ne za dob totality. Teď u je to ale spí v zájmu byznysu a kdoví, čeho jetě.
Ale je pravda, e cestovat po celém světě tito lidé mohou. To ano. A za jiný názor u se dnes nezavírá. Ale označí tě "jen" za proruského vába či příznivce Babie. Taková nae malá česká svoboda....
Ano, některé z Tebou jmenovaných věcí se zhorily -hlavně ta (ne)dostupnost lékařů. :-( .
I kdy - myslím, e nejsi spravedlivá: Rodiče se báli o své děti vdy, přepadávalo se bohuel tehdy i teď, a tehdy - právě dnes - přepadly tehdejí mírumilovné a neozbrojené mladé studenty represivní sloky naeho státu (!!!) a zmlátily je.
Sledovaní jsme byli tehdy "díky" vudypřítomným státem placeným (!!!) udavačům. Dnes jsme sledováni díky pokročilé technice a umělé inteligenci, ale myslím e nikdo ze dneních sledovaných není zavírán, sama to píe (a dokonce popravován, jako v 50. letech). Take toto se od dob totality myslím dost zlepilo.
Taky se mi nelíbí nálepkování lidí, a to jak třeba dezoláty, tak na druhé straně havloidy apod. Myslím,e nálepkování je v diskusích i médiích tak fifty-fifty.
I za totality chyběly mnohé léky a zdravotnický materiál a podplácelo se, aby se sehnaly. Jen se o tom nepsalo. Nedostupnost přeplněných kolek jetě pamatuji, nemonost sehnat byt taky.
Je pravda, e jsem třeba nečekala, e nebude skoro moné sehnat zubaře. To tehdy bylo. To vnímám jako největí chybu současného systému.
Ptá se: Svoboda? No třeba svoboda slova, shromaďování, podnikání, cestování, ale i svoboda oputění republiky a ití jinde a třeba svobodné navrácení, bez represí.
Mně to vychází, e dnes je to mnohem, mnohem lepí ne za totality. Proto cítím potřebu takhle argumentovat. Ale Tvůj názor respektuji a nechci Ti ho brát (jinak ne pomocí argumentů).
Upravil(a) Niky123 (17. 11. 2023 17:53)
Není tady
Česká republika od roku 1989 v číslech (Český statistický ústav)
https://www.czso.cz/csu/czso/ceska-repu … no-2482023
Upravil(a) Niky123 (17. 11. 2023 18:14)
Není tady
Niky, jasně e totalita ne. Ale to, jak jsme tu demokracii uchopili, z toho jsem zklamaná moc. Já byla např. tak nadená ze vstupu do EU, teď jsem také rozčarovaná. Hlavně proto e jsem si myslela, e se posílí právo, bezpečnost. Pořád bují korupce a kupčení, pořád jsou bývalí komunisté a jejich přisluhovači u lizu. K moci se dostávají neschopní lidé.
Jinak - u nás na Vysočině neseene u ani očního nebo např koní, toho jsem sháněla rok. Před chvílí mi zrovna volala kamarádka, je jí jako mně skoro 60 a příjde o práci. Dobře ví, jaká je u nás teď situace. Pro mue je práce dost, ale pro eny u nás není, pokud nechce jít do fabriky na tři směny. Zdravotní sestra není, to by práci sehnala. Myslí, e se cítí svobodná? (Já sama jsem přila před pár lety o práci a dojídím denně 70 km vlakem a 6 km pěky, s platem jsem la hodně dolů. Ona by to nedala zdravotně.) Kvůli příliné politické korektnosti se i ta svoboda slova mám pocit postupně vytrácí. Nemůe jen tak veřejně něco zkritizovat. Jsem zaměstnancem státu a řeknu Ti - buzerace obrovská. Ale jsem moc ráda, e práci mám, i kdy mizerně placenou. A to sledování - je jedno, jestli je to v zájmu politickém nebo v zájmu komerčním. Sledování je sledování.
A jsem moc ráda, e jsme si popovídaly
Není tady
Děvčata, diskuse jak má být!
Není tady
Děvče Judy, zaměstnankyně státu, bě konečně do důchodu a bude spokojená.
Není tady
Petr100 napsal(a):
Děvče Judy, zaměstnankyně státu, bě konečně do důchodu a bude spokojená.
Tak to si jetě počkám. Navíc, myslí, e s důchodem vechny problémy a zpackaná řeení vlády zmizí? Tak nějak si myslím, e to s odchodem do důchodu kohokoliv nesouvisí. Odejít by spí měli ty matly, co to tu řídí. A to kamkoliv, kde by neměli vliv na chod státu.
Není tady