27. února : Váení uivatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to poruení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 27. února : Jednoduchá kefírová buchta na plech. Rychlý recept zcela bez vajec! 21. února : Jak vyuít skořápky z vlaských ořechů? Odvar z nich dodá chybějící jód a pomůe i s kalem |
|
|
Judyna napsal(a):
A vůbec, ve, co se teď děje, je docela hrůza. Ruení pot, kdy nechávají pobočky nejčastěji v centrech měst, kde se nedá zaparkovat, rueny jsou i bezbariérové ve prospěch těch bariérových. Budou sniovat počty doručovatelů, kteřčí u dnes nestíhají. Akorát management, toho se to prý netkne.
Spádové Z ve Středočeském kraji nabízeny i ve vzdálenosti 80 - 100 km! Dnes to bylo ve zprávách. Já myslela, e patně slyím, bohuel ne.
Kdyby zavřeli tu naí potu, vůbec nic se nestane. Mají víc zavřeno ne otevřeno, půlku zásilek ztratí a kdy jdu vybrat peníze na sloenku (tzn. můou očekávat, e bude takový obnos poadován), tak mi řeknou, e si mám jít na hlavní potu (v jiném městě), protoe oni tolik peněz nemají. Zadarmo je to drahý. Jene ta se nezruí, protoe je tu jediná i kdy k ničemu.
Není tady
Palo
Není tady
Judy tak na to koukni. Kolik je lidstva u nás a kolik v Rakousku?
... na území Česka: 3 408 organizačních jednotek celkem (včetně Pot Partnerů, Výdejních míst a Potoven),3 249 pot (3 385 pot v roce 2010),14 potoven,79 výdejních míst,16 dislokovaných přepáek,8 108 doručovacích okrsků listovních (z toho 3 511
Dalí informace
Pota Rakousko nabízí sí 400 poboček rakouské poty Österreichische Post AG (akciová společnost) a okolo 1 300 Post partnerů. Pomocí vyhledávače poboček můete zjistit, kde je nejblií potovní schránka nebo pobočka a jaká
Není tady
No jo, vy píete o zuení poboček, já o ruení NEVHODNÝCH pot. Kdy ruí bezbariérové a nechávají bariérové , kdy ponechávají pobočky v centrech měst, kde se nedá zaparkovat...ale to se opakuju.
(Pokud máte na mysli pouhé zruení, tak i to je problém pro obce, kde si důchodci vybírají důchody na potě a v místě není ádný bankomat. Veřejná doprava je také hodně omezena, nakonec někteří se kvůli zdravotnímu omezení do vlaku či autobusu ani nedostanou. U nás třeba pota zůstává. Vyuívám ji jen kdy si nechám poslat zboí, kdy není jiná monost ne balík na potu.
Není tady
Petr100 napsal(a):
Judy jaké jsou platy vysokokolských učitelů? Výe jejich platů je naprosto děsivá?
A nejen jich. Před časem dala jedna mladá paní z naí rodiny výpověď - pracovala jako výzkumný a vědecký pracovník (VUT). Při úvazku 0,8 měla plat 25 000 Kč hrubého.
Upravil(a) Judyna (2. 4. 2023 20:45)
Není tady
Judyna napsal(a):
No jo, vy píete o zuení poboček, já o ruení NEVHODNÝCH pot. Kdy ruí bezbariérové a nechávají bariérové , kdy ponechávají pobočky v centrech měst, kde se nedá zaparkovat...ale to se opakuju.
(Pokud máte na mysli pouhé zruení, tak i to je problém pro obce, kde si důchodci vybírají důchody na potě a v místě není ádný bankomat. Veřejná doprava je také hodně omezena, nakonec někteří se kvůli zdravotnímu omezení do vlaku či autobusu ani nedostanou. U nás třeba pota zůstává. Vyuívám ji jen kdy si nechám poslat zboí, kdy není jiná monost ne balík na potu.
Nae pota je opravdu tristní a ta zůstane. Nedá se u ní zaparkovat, ani není bezbariérová o spolehlivosti slueb ani nemluvě. S tvým názorem souhlasím.. brala bych to úplně jiným metrem. A pro odlehčení.. znám důchodce, co si jezdí pro důchod taxíkem
Není tady
Palo státní Judy jezdí určitě také taxíkem a je určitě spokojená.
Není tady
ilerko bě rychle do důchodu nebo skončí v lochu.
Schillerová by měla kvůli kauzám rodinných přísluníků okamitě zmizet z politiky
Je to obrovská nehoráznost. Mám zlost z takového dvojího metru a přehlíení průvihů čelní představitelky hnutí ANO. Zpráva, kterou zveřejnil web Seznam Zprávy, mne pobouřila. Dva blízcí rodinní přísluníci bývalé ministryně financí Aleny Schillerové podle policejních vyetřovatelů vytvořili systém, který kryl stamilionové daňové úniky a před detektivy chránil té členy a sponzory hnutí ANO. Divím, se, e tento skandál nikomu nevadí a sdělovací prostředky mlčí...
https://www.forum24.cz/schillerova-by-m … -politiky/
Není tady
Petr100 napsal(a):
A si jezdí kdo chce čím chce, ty jsi určitě taky spokojený
Není tady
Petr100 napsal(a):
Jo kdyby taxík a kdyby pro důchod. Pěkně vlakem a do práce
Není tady
Palo jsem max. spokojený. Ve funguje perfektně. Teď zimní výdělky na cigára a Tullamorku. Dnes opět volaly dvě babky chtějí nějakou práci. Tak pohoda.
Judy tak vydr. Ty jsi letos nedostala přidáno? Kdy začne důchodovat?
Není tady
Přidáno jsem nedostala ani korunu a ivit Tě jetě budu (vtip ) dalích sedm let. A to ne, e bych byla tak mladá
Není tady
ad pota................
na potu nechodím, ve si vyřídím přes počítač.............občas tam zajdu jako do balíkovny pro balíček, nikdy tam nikdo není
jsme malá obec, 1300 obyvatel, mají otevřeno kadý den 3 hod.................je v prudkém kopci, nedá se tam zaparkovat.......tu nezruili
Není tady
Judy díky e mě iví. Kam mně posílá ty úplatky? Já tebe také přiivuji mými daňovými odvody.
Není tady
Není tady
Není tady
".....Podle ekonomky Ilony vihlíkové je ročně více ne 300 miliard vyvedeno ze země legálně jako dividenda a dalích (opravdu a neuvěřitelných) 500 miliard je optimalizováno účelovými transakcemi mezi tzv. finanční matkou a jejich dcerami. A kdy k tomu přičtete "varcsystém" a monost OSVČ platit minimální daně, zda se, e tento, desítky let budovaný systém tunelování státu - narazil na své hranice. Ale chyba je v těch chudých (mají smůlu, je jich moc).
Opět se zde opřu o pravdivé příběhy lidí a osudů z práce sociálního pracovníka, které mi kadý pracovní den povídají lidé ve svých bytech nebo v kanceláři. Tentokrát se jednalo o velmi sloitý rozvod manelky vrcholového bankéře (ona také byla z finančního sektoru). Podrobně mi tehdy (na moji ádost) vysvětlovala jeho skryté příjmy, různé finanční machinace (legální i nelegální), které dělají prakticky vichni vrcholoví bankéři. A já náhle spatřil skrytý svět těchto lidí, které vídám léta v "Otázkách Václava Moravce" a kteří neustále kritizují vysokou minimální mzdu nebo moc bohaté důchodce v této zemi....."
https://www.blisty.cz/art/112837-pranic … ce-cr.html
Mám známou, která dosud pracuje na ÚP(bude dávat výpověď). Je to tam prý opravdu hrozné. A Jurečka tam bohorovně posílá důchodce...
Není tady
"....Ministerstvo financí podle ČT plánuje přesun z deseti procent na 21 procent například u ubytovacích slueb, vodného a stočného, tepla, opravy obuvi, koených výrobků a kol a také u sportovních a kulturních akcí. Zvýit DPH z deseti na 14 procent chce ministerstvo například u léků, veřejné dopravy, stravovacích slueb, knih, novin a časopisů a bezlepkových výrobků. Naopak sníit DPH z 15 na 14 procent navrhuje u potravin a nealkoholických nápojů, zdravotnických pomůcek, stavebních prací či dětských sedaček, uvedla ČT...."
ODS opět zvedá DPH. Tak, jak zhruba před 10 lety. I tehdy tvrdila, e daně se zvedat nebudou.
Chápu, e nejsou prachy. Alkohol, kultura a sport, to se dá omezit. Ale voda, teplo? Zvýení o 11 procent je hodně.
No, zatím je to jen návrh. Oni ty svoje návrhy mění jak ponoky, tak uvidíme...
Není tady
Judy má pravdu, nejlepí je vihlá vihlíková!
Není tady
Petr100 napsal(a):
Judy má pravdu, nejlepí je vihlá vihlíková!
To si plete, vihlíková daně nezvedá.
Není tady
Má pravdu vihlá vihlíková zvedat daně nechce aby neměla větí spotřebu. Plat má ale parádní. vihlá vihlíková stále vihá do politiky a politiků. Těch pravostranných.
Není tady
Ani nemusí. Oni si to zařídí sami.
Má problém s tím, kdy má někdo vyí příjem?
Ale Ty mluví jen o vihlíkové. Nějaký argument jako reakci na zvyování daní nemá?
Není tady
".....Přestoe se jedná o návrh, ji nyní čelí tvrdé kritice. Podle ekonoma Lukáe Kovandy tím vláda poruuje předvolební sliby ohledně nezvyování daní. I kdy kvituje zjednoduení daňového systému zruením jedné ze tří sazeb, tak upozorňuje, e stát s novou nejnií 14% sazbou vybere od lidí více. Pokud by daňové zatíení mělo být stejné, měla by podle Kovandy nií sazba být asi 12,8 %. Tedy růst daňového zatíení lidí. Co nekoresponduje s předvolebními sliby vládních stran a vlastně ani s dosavadními prohláeními například premiéra, e daně se zvyovat nebudou, uvádí Kovanda v komentáři pro Echo24....."
Není tady
A k tomu vemu ODS opět vytáhla návrh na sníení daní u loteríí. U ostatního hazardu zvýení.
Já bych řekla, e hazard (i loterie), alkohol a tabák a klidně zdaní víc. Jak jsem psala, i ten sport a kultura... Je to sice smutné ale není to základní ivotní potřeba. Národ montoven ani moc kulturní být nepotřebuje, e....
Není tady
Judy daně se musí zvyovat. Jistě i ty ví proč.
Není tady