27. února : Váení uivatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to poruení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 27. února : Jednoduchá kefírová buchta na plech. Rychlý recept zcela bez vajec! 21. února : Jak vyuít skořápky z vlaských ořechů? Odvar z nich dodá chybějící jód a pomůe i s kalem |
|
|
Eva. napsal(a):
Palomita napsal(a):
Hlavně by měl člověk být schopen říct svůj názor bez osobních invektiv, poniování a osočování druhých. Tato schopnost nám, bohuel, často chybí a ne malým dílem právě díky politické situaci, kdy je bráno za "normál" někoho nazvat ovcí, tupcem, umpou a vymýlet si vlastní příběhy o druhých.
Včerejí debata na primě byla pro Babie jedna z těch lepích, ne-li nejlepí. Viml si toho? Lépe se choval, měl lepí reakce od publika protistrany a ani mediální masírka se nestrhla. Tak jednoduché to je. Oproti tomu Pavel se snail stylizovat do role AB a dost vyrypoval. Nelo mu to, neumí to a neměl by to dělat. Snad mu to někdo vysvětlí a pochopí to dřív, jak AB.Zřejmě jsme koukaly kadá na jinou debatu...
Mně se taky Pavel líbil, nemůe se jenom bránit a vyvracet Babiovy tolikrát opakované li
U nás na obci.............venkovská babička mi povídá, e u toho Babie nevolí........e se pořád soudí - pro mě PECKA - super
A kdy Babi prohraje, jako e jo.........tak to jsou 2. prohrané volby, u jsou hlasy, e vytvoří frakci v ANO..........přítí rok jsou tuím senátní volby a kdy ANO neuspěje................tak skončí jako VV.......a jestli Nerudová zaloí stranu, tak .........nechci zakřiknout
BABI NEBUDE PŘÍTÍ PREMIÉR
Není tady
Erem půjdu. Generál se choval po převratu dobře i kdy byl před tím u zločinecké KSČ. Bure po převratu rozkrádal republiku, má na svědomí několik lidských ivotů. Kde vzal těch 300 melounů za které si nakupoval ve Francii? Proč ho tam nyní vyetřují? Bure má obavu e můe skončit v kriminále.Jak si za mlada vydělávala jeho nynějí enuka? To raději nebudu psát. Erem pohoda. Ty bude volit Buree, já generála. Já si po volbách s paničkou otevřu ampus, ty to určitě také přeije. Ty půjde v pondělí v pohodě do práce, já si budu dál na ivnostňák v pohodě vydělávat nějaké drobné na Tullamorku a cigarety. Tak se měj pěkně a tě se na pondělí.
Není tady
Niky123 napsal(a):
Myslí tu debatu na CNN Prima jak dal Pavel Babiovi tu zarámovanou citaci zákona o NATu?
To je zvlátní, jak to můeme vidět úplně odlině: Podle mě si generál Babie vysloveně "mazal na chleba".
Za mě se Babi choval úplně stejně jako vdycky - agresivní flainet s pobrekáváním, e jsou moderátoři "proti němu a e ho ani nenechají domluvit", neodpovídání na dotazy, agrese, li atd. jako vdycky. U je s tím nudný a otravný, je vidět, e nemá co nabídnout ne sebechválu a li.
Pavel ho odpálkovával velmi sluně a přitom vtipně. Za mě Pavlova nejlepí debata.
jj, tu myslím. Pavel se sice snail, ale při jednotlivých narákách se přeříkával, nelo mu to plynule, jednodue jsem mu to nevěřila. Chtěl si rýpnout, tak to udělal. Myslím, e nemá zapotřebí si AB mazat na chleba. Proto se mi jeho chování nezamlouvalo. AB se naproti tomu mírnil víc, ne je u něj obvyklé, take mi přijde fér, přiznat mu za to alespoň malé a bezvýznamné plus Dokonce reagoval na moderátorku tím, e přestal mluvit a neskákal do řeči on jí. Snaha se mu nedá upřít. A jak vím, e v 99 % času se PP nechová jak v této debatě, toho stejného jsem si vědoma i u AB.
Take krom svých obvyklých standardů jsem u obou zaznamenala i změnu v přístupu, ale u PP mě to, bohuel, neoslnilo. Diviová mu nakukala, e je jen v defenzivě, zkusil si tedy ofenzivu a pro mě body (malé, bezvýznamné) dolů, to je celé. A jak u jsem psala Evě, je jen dobře, e vám se to líbilo a nejvíc nadená jsem z toho, e jste se dívaly a máte svůj názor
Není tady
Dovolím si poznámku k tomu, jak kdo kandidáty "zná":
Předpokládám, e vichni z nás tady na Babinetu známe oba kandidáty stejně = jen z televize a ostatních médií. Ano, Babie známe déle, ale aspoň pro mě je to jeho mínus - u víme dobře, co dovede, jak se chová, jak pravidelně le.
Právě proto sleduji vechny debaty, abych i Pavla dobře poznala, a jsem přesvědčená, e za ty dva měsíce co se zajímám o volby, ho dobře znám - znám jeho názory, minulost, mezinárodní i česká ocenění, jeho klidný a důstojný verbální projev i chování i řeč těla.
Proto ho budu volit.
Ale kdybychom měli volit ty, které známe (opět jen z televize!) u léta, tak by se na naí politické scéně omílali pořád ti samí provaření politici stále dokola.
Jsem vysloveně ráda, e tu snad bude nová osobnost, je právě velmi potřeba provětrat ten zatuchlý rybníček těch, co se tu delí dobu dokolečka točí.
Není tady
Ano, proto netrpělivě čekám na Nerudovu, jestli.........
Není tady
Na Pana Petra Pavla jsem se byla podívat minulé úterý v Ústí nad Labem. Byla jsem tak dva metry od něj během jeho vystoupení. Chtěla jsem vědět, jestli i "naivo" na mě bude působit tak, jako z televize. Byl stejně důstojný, vyrovnaný, klidný, ale i vtipný, kdy to bylo na místě, jako v televizi.
S panem Babiem jsem se setkala na jedné narozeninové oslavě v roce 2010. Byl stejně nesoustředěný, popletený, poplaený, zmatkař, jako na mě působí z televize.
Není tady
vera napsal(a):
Věřím, e Nerudová nezapadne a e v politice nějakým způsobem zůstane. A za pět let můe kandidovat znova, a nabyde v politice více zkueností.
Není tady
Taky doufám, e paní Nerudová nezapadne.
Není tady
Palomita napsal(a):
LENNNA napsal(a):
Největí nepřítel Babie je Babi
Neměl by mluvit v debatách!
Jinak mě teda fascinuje, jak to lidé stále jetě řeí, na větině míst se obě party dohadují... já mám pocit, e nikdy jetě nebyl výsledek jasnějí. V podstatě jako by se to ji stalo.Uvěřím, a uvidím
Pořád o tom nejsem a tak přesvědčená a jestli Pavel projede dnení debatu jak tu včerejí na primě, tak to bude na okousání nehtů
Tyto debaty mají největí dosah a lidé, kteří kampaň nesledují do detailu a rozhodují se na základě těchto pořadů s tím můou ve finále taky pěkně zamávat..
Já vím, e nikdy neříkej nikdy.... ale ty brďo, já myslím, e nikdy nebyla volba tak jasná a tak jistá - jako tato. Já u to mám za hotovou věc, jako by bylo u po volbách. Take u nemám ani to napětí, jak bylo v 1. kole, u mě nezajímají debaty... Tipuji, e i rozdíl v procentech bude docela dost velký. Ač má Babi pevné jádro a asi i někoho navíc, tak se zdaleka nemůe rovnat hlasům těch vech ostatních, kdy se spojí. On je vdy sám proti vem. Být vichni sami, tak má anci asi největí, ale proti vem ne.
Není tady
Niky123 napsal(a):
vera napsal(a):
Věřím, e Nerudová nezapadne a e v politice nějakým způsobem zůstane. A za pět let můe kandidovat znova, a nabyde v politice více zkueností.
Jen to ne Ké by tahle osoba zapadla hodně hluboko. Dlouho se neobjevil někdo tak patný jako ona.
Není tady
vera napsal(a):
eremuruss napsal(a):
LENNNA napsal(a):
Aha a to je zajímavé, e zrovna o Erem tohle něco vypovídá. Fakt neskutečný. Ale nic nového, kdy dva dělají toté, tak to není totéCo to o me vypovida ? Ze chci volit cloveka s kterym souhlasim ? Ze nechci volit cloveka bez emoci,ktery ma naucene nejake fraze jak a o cem mluvit ? Ze nechci volit cloveka o kterem jsem pred par mesici neslysela ? To radci cloveka co na srdci to na jazyku.Je alespon prirozenej . Vzdycky jsem si sla za svym ne z davem,nejsem cvicena opice. Nastesti ve svem okoli nemam nikoho kdo by volil cloveka o kterym pred par mesici neslysel.
A muze me pritel tisickrat rikat,ze pro Babise bude lepsi,kdyz nevyhraje,ze bude mit vetsi pravomoce.Opravdu nechápe, co to o tobě vypovídá...............e kdy má někdo jiný názor, je podle tebe.............idiot, magor, ovce
Tobě stačí, kdy řeknu, e ho znám...........z tv ? A si kadý volí koho chce, ale nebudu ho veřejně uráet.....jak ty ví, e ho neznají...........a co kdy ho volí jako antibabi..........taky to chápu a nejsou to idioti, magoři a ovce
Vubec si nepochopila co jsem tim chtela rict .Ano,Pavla znas z TV, ja taky asi mesic,predtim jsem o nem nikdy neslysela a 90% jeho volicu take ne. Takze to je presne o cem mluvim.Kde se vzal,tu se vzal vystrachal ho nekde Fiala ,aby mu sel na ruku ? ? Nerikam,ze je Babis idealni ,ale clovek tak nejak vi co od nej cekat.Od chlapa bez emoci nastrazenou loutkou nevim co ocekavat
Není tady
KDO BY NÁM CHTĚL UBLÍIT A PROČ BY TO DĚLAL⁉️
Lidé jsou důvěřiví. Díky neznalosti a neinformovanosti nevidí souvislosti a stejně jako tenkrát, tak i dnes hraje ohromnou roli propaganda. Dnes dokonce násobně více, jeliko technické vymoenosti (televize, internet, sociální sítě, billboardy, aj.) propagandě napomáhají.
Okénko do historie by mohlo napomoci
Kdy se Adolf Hitler dral k moci:
- nikdo z obyčejných Němců nevěřil, e chce válku
- eny po něm ílely, protoe byl dle nich "charismatický a krásný"
- národ se k němu upínal, protoe konečně pořádná změna a svěí vítr a nebudeme si nic nalhávat, na začátek nabídl dost cukrátek ve formě větí zaměstnanosti, dovolených a sociálních jistot- uvěřila mu i velká část inteligentních lidí, právě třeba z důvodu získání pracovní monosti a zlepení ivotní úrovně
- i mnoho idů ze začátku nechtělo věřit, e jim konkrétně hrozí nebezpečí, protoe to se přece týkalo jen "méněcenných východních národů"
A kdy národu dolo, e jsou v pasti, e je konec s demokracií, e za jiný názor můe být i smrt, e musí narukovat do války, e přijdou o majetky - v lepím případě a v horím poputují do koncentráků, bylo u pozdě. Navíc stále velká část národa slepě la za Vůdcem.
Myslíte, e se toto u stát nikdy nemůe? Opravdu?
Pokud se někdy dostanete k deníkům lidí, kteří zaili vzestup Hitlera - a zároveň pak i pád 3. říe, moná vás překvapí, jak obyčejní, sluní, vzdělaní lidé dokázali propadnout iluzím - a jak krutý byl návrat do reality. Ne, Němci zrůdy nebyli, zrůdy z nich udělal fanatismus.
A proti němu je málokdo imunní.
J. Wituschek
Není tady
Clanek je zkopirovany a fanatiku tu mame vic nez dost..........hned jsem si vzpomnela zde na Babinetu na Estelu ,kolik tech fanatiku tu bylo co ji verilo.Kdyz jsem se ja tenkrat ohradila,ze lze,tak jsem tu byla kamenovana,proc by si vymyslela.Tech dukazu tam tehda bylo vic nez dost,ale nikdo z vas je videt nechtel,fotili jste pro ni kalendar,dokonce i setkani probehlo a nikdo nic nepoznal,ach jo.
Není tady
eremuruss napsal(a):
Clanek je zkopirovany a fanatiku tu mame vic nez dost..........hned jsem si vzpomnela zde na Babinetu na Estelu ,kolik tech fanatiku tu bylo co ji verilo.Kdyz jsem se ja tenkrat ohradila,ze lze,tak jsem tu byla kamenovana,proc by si vymyslela.Tech dukazu tam tehda bylo vic nez dost,ale nikdo z vas je videt nechtel,fotili jste pro ni kalendar,dokonce i setkani probehlo a nikdo nic nepoznal,ach jo.
Jéimarjajósefe...................Estela
to jsem nebyla jetě na Babi.....................ale čas od času ji někdo vytáhne
PROČ ? Co má společného s volební kampaní ? fANATISMUS ?
TY JEDINÁ JSI TO ODHALILA, ty jediná jsi věděla, e le a byla jsi kamenovaná........................jako by mluvil Babi
Není tady
viz "článek"
A na to "charismatický a krásný" to lze aplikovat i na Babie a jeho voliče. AB slibuje hory doly i kdy to vůbec nebude v jeho kompetenci. Spousta lidí mu věří. Co takového slibuje PP? Za mě PP neslibuje vůbec nic.. taky ádné sliby nepotřebuje. Vládnout tu má vláda, ne prezident. U toho bohatě stačí, kdy udrí mylenku, moč a občas i pusu na zámek.
Není tady
vera napsal(a):
eremuruss napsal(a):
Jéimarjajósefe...................Estela
to jsem nebyla jetě na Babi.....................ale čas od času ji někdo vytáhne
PROČ ? Co má společného s volební kampaní ? fANATISMUS ?
TY JEDINÁ JSI TO ODHALILA, ty jediná jsi věděla, e le a byla jsi kamenovaná........................jako by mluvil Babi
Ano od sameho zacatku byla tak pruhledna.......tak asi ten Babis vi o cem mluvi a za svou pravdu bojuje. Pavel nema za co bojovat,nastrcili ho,rekli cu jak ma mluvit,bez emoci odrika text.Neni hadavej,tak mu lide veri.Ja mam radci uprimny nervaky nez falesnou pretvarku.
Není tady
Palomita napsal(a):
viz "článek"
A na to "charismatický a krásný" to lze aplikovat i na Babie a jeho voliče. AB slibuje hory doly i kdy to vůbec nebude v jeho kompetenci. Spousta lidí mu věří. Co takového slibuje PP? Za mě PP neslibuje vůbec nic.. taky ádné sliby nepotřebuje. Vládnout tu má vláda, ne prezident. U toho bohatě stačí, kdy udrí mylenku, moč a občas i pusu na zámek.
Babis,uz toho pro lidi udelal dost,za nim jsou ciny videt.
Upravil(a) eremuruss (26. 1. 2023 12:52)
Není tady
LENNNA napsal(a):
Já vím, e nikdy neříkej nikdy.... ale ty brďo, já myslím, e nikdy nebyla volba tak jasná a tak jistá - jako tato. Já u to mám za hotovou věc, jako by bylo u po volbách. Take u nemám ani to napětí, jak bylo v 1. kole, u mě nezajímají debaty... Tipuji, e i rozdíl v procentech bude docela dost velký. Ač má Babi pevné jádro a asi i někoho navíc, tak se zdaleka nemůe rovnat hlasům těch vech ostatních, kdy se spojí. On je vdy sám proti vem. Být vichni sami, tak má anci asi největí, ale proti vem ne.
Pořád si nejsem jistá, e vichni ti zodpovědní půjdou skutečně k volbám.
Není tady
eremuruss napsal(a):
Palomita napsal(a):
viz "článek"
A na to "charismatický a krásný" to lze aplikovat i na Babie a jeho voliče. AB slibuje hory doly i kdy to vůbec nebude v jeho kompetenci. Spousta lidí mu věří. Co takového slibuje PP? Za mě PP neslibuje vůbec nic.. taky ádné sliby nepotřebuje. Vládnout tu má vláda, ne prezident. U toho bohatě stačí, kdy udrí mylenku, moč a občas i pusu na zámek.Babis,uz toho pro lidi udelal dost,za nim jsou ciny videt.
Erem, můe mi nějaké Babiovy činy konkrétně vyjmenovat?
Není tady
eremuruss napsal(a):
Babis,uz toho pro lidi udelal dost,za nim jsou ciny videt.
Take post prezidenta za odměnu? Tady přece nejde o to, co ne/udělal, ale jaké má předpoklady pro danou funkci. A opakuji, prezident ČR nevládne, dokonce jej i vláda můe obejít, nemá anci splnit co nyní slibuje. Ani bych nechtěla, aby se do toho veho montoval.. má být s vládou v diskuzním vztahu a ne v diktaturním. AB je zkuený a úspěný ekonom/podnikatel, ale mizerný politik a diplomat. Na postu prezidenta nepotřebujeme ekonoma/podnikatele, stejně jako tam nepotřebujeme generála. Je tam zapotřebí osoba, která umí a chce komunikovat. Diktátor na danou funkci není vhodný. Vůbec AB neupírám jeho kvality, ale jako soudný a zodpovědný občan si taky umím představit náplň práce, kterou funkce prezidenta obsahuje a jaké jsou klíčové vlastnosti k výkonu této funkce. AB je nemá, to je celé. Snaí se, to se mu nedá upřít, ale vdy i Duda si z něj dělá srandu, místo aby ho podpořil. Opravdu chceme na hradě figurku, která bude budit shovívavý úsměv na tváři ostatních hlav státu?
Není tady
Ovare jak se těí do důchodu?
Poslední prohra Miloe Zemana, po ní u nebude následovat ádné vítězství
https://nazory.aktualne.cz/komentare/po … n=Aktualne
Není tady
Palomita napsal(a):
LENNNA napsal(a):
Pořád si nejsem jistá, e vichni ti zodpovědní půjdou skutečně k volbám.
Já se povauju za zodpovědného člověka a k volbám nepůjdu. Budu respektovat výsledek voleb, ale podílet se na tom prostě nemůu.
Není tady
LENNNA napsal(a):
Niky123 napsal(a):
vera napsal(a):
Jen to ne
Ké by tahle osoba zapadla hodně hluboko. Dlouho se neobjevil někdo tak patný jako ona.
Vidím to úplně stejně. A nemyslím jen tu aféru na univerzitě.
Není tady
Niky123 napsal(a):
Babi rychleji mluví ne myslí. Pak to pohnojí jako s tím Polskem.
To teda pohnojil. Polský prezident reagoval úasně. Tak nějak si představuji státníka.
Není tady
Bure tak kdy bude emigrovat do Slovenska?
Babi radikalizuje lidi, co z něj dělá nebezpečného politika, píí na Slovensku
Kandidát na českého prezidenta Andrej Babi otravuje veřejný prostor a radikalizuje lidi, co z něj dělá nebezpečného politika. Před druhým kolem prezidentských voleb se rozhodl pro strategii kodit České republice, kdy rozděluje společnost. Napsal to slovenský zpravodajský portál Aktuality.sk...
Zdroj: https://globe24.cz/domov/babis-radikali … u.70fb34f5
Není tady