27. února : Váení uivatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to poruení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 27. února : Jednoduchá kefírová buchta na plech. Rychlý recept zcela bez vajec! 21. února : Jak vyuít skořápky z vlaských ořechů? Odvar z nich dodá chybějící jód a pomůe i s kalem |
|
|
Zkopíruji text, který jsem někte četla:
"Nenechte se odradit tím , e někdo říká "prezident nemá ádné pravomoce".
Mně nenechává chladným fakt, e prezident jakoto hlava státu je také dle Ústavy vrchním velitelem ozbrojených sil, co znamená určité rozhodování (typicky někdy je třeba činit rozhodnutí v řádu dnů nebo i hodin), k tomuto účelu má tak zřízenu Vojenskou kancelář prezidenta republiky. O které paní Čepue Nerudová ani nevěděla e existuje.
No a v kontextu nedávných událostí, kdy Ukrajina vystřelila raketu směr polskou vesnici.
Ve které je velký sklad ledku.
Od kterého raketa dopadala pouhých pár desítek metrů a zabila dva polské občany.
Zajisté si dokáe kadý představit, jak by Černochové el generál Pavel na ruku pokud by...no ani nedomylet... česká republika mohla být viníkem začátku třetí světové."
Jo, můe se to zdát zveličené, ale kdy si vzpomenu jak Černochová hned v reakci vydávala prohláení "do boje", "to se musí potrestat". Tak v kombinaci s generálem v roli prezidenta by fakt mohlo lehce dojít k průseru.
Není tady
LENNNA napsal(a):
Která země si zvolila vojáka a co jí to pak přineslo?
Amerika, Francie, mj. V Jiní Americe by se také příklady naly, ale tam je úplně jiná mentalita.. stejně jako v Africe. S tím bych se nerada poměřovala. BTW - v Americe to byl jeden z nejlepích prezidentů. Na druhou stranu, není to tak dávno, co jsi tu nadávala v době covidu, e má omezenou svobodu. Vechno se pozavíralo, nikdo nikam nesměl. To neudělal Zeman, ale Babi (a já s tím problém neměla), jen chci říct, e na vstup do války a nebo omezení svobody se zmůe i nevoják. Nehledě na to, e prezident nemá přímý vliv na rozhodnutí uvedení ČR do válečného/výjimečného stavu - to je práce premiéra a u to tu bylo. Take obavě z Pavla (vojáka) z logických důvodů nerozumím. Vichni jsme to nedávno zaili na vlastní kůi a přece je mnohem lépe pamatovatelné a uvěřitelné, co se stalo před 30 lety, ne před 2 roky.
Není tady
LENNNA napsal(a):
Mně nenechává chladným fakt, e prezident jakoto hlava státu je také dle Ústavy vrchním velitelem ozbrojených sil, co znamená určité rozhodování (typicky někdy je třeba činit rozhodnutí v řádu dnů nebo i hodin), k tomuto účelu má tak zřízenu Vojenskou kancelář prezidenta republiky.
A to e Babi chce z NATO udělat nikoli obrannou, ale útočnou alianci svědčí o čem? e nás tu pozavíral skoro na dva roky? e nám omezil svobodou pohybu? Je to snad nácvik, abychom se vyhnuli válce, a otevře hranice Putinovi?!?
Není tady
Palomita napsal(a):
LENNNA napsal(a):
Mně nenechává chladným fakt, e prezident jakoto hlava státu je také dle Ústavy vrchním velitelem ozbrojených sil, co znamená určité rozhodování (typicky někdy je třeba činit rozhodnutí v řádu dnů nebo i hodin), k tomuto účelu má tak zřízenu Vojenskou kancelář prezidenta republiky.A to e Babi chce z NATO udělat nikoli obrannou, ale útočnou alianci svědčí o čem? e nás tu pozavíral skoro na dva roky? e nám omezil svobodou pohybu? Je to snad nácvik, abychom se vyhnuli válce, a otevře hranice Putinovi?!?
Babi nás tu pozavíral, jo? Teda ten oklivej Babi, on pozavíral asi i větinu světa, co?
Argumenty s covidem miluju nejvíc
Není tady
LENNNA napsal(a):
Babi nás tu pozavíral, jo?
Teda ten oklivej Babi, on pozavíral asi i větinu světa, co?
Argumenty s covidem miluju nejvíc
Aha
Není tady
Před deseti lety jsem řekla, e dokud bude prezidentem Zeman, nebudu nosit v zahraničí na baohu nai vlajku. Hanba by mě fackovala.
Doufám, e následujících 5 let budu na svého prezidenta pana Petra Pavla hrdá a zase budu v zahraničí nosit na baohu vlajku České republiky.
V dnení době bude dobré, kdy bude naím prezidentem právě on. S ním se budu cítit bezpečně, protoe je to moudrý generál.
Upravil(a) Eva. (17. 1. 2023 11:06)
Není tady
LENNNA napsal(a):
eremuruss napsal(a):
LENNNA napsal(a):
V tohle já nejvíc doufámTohle je hlavní důvod, proč ho tam chci víc ne Pavla. Jinak se mi Pavel líbí víc.
LENNO v cem se te libi Pavel vic ? Ty si ho znala,nebo znas ? Ja o nem jeste pred pulrokem neslysela.Ani nikdo s kym jsem se o tom bavila.
Neznala. Ale jen proto, e jsem se o politiku a dění ve světě nikdy moc nezajímala. Jinak neznámý úplně nebyl myslím. A pokud hodnotím jen je dva, jako dvě osoby, jak se mi jeví nyní, jak vystupují, jak působí, tak není co řeit.... Pavel se mi v debatách opravdu líbil, a mu fandím či ne, tak to je fakt. Jak u jsem níe psala, zdál se mi po shlédnutí debat charismatický, klidný, kultivovaný, věcný, mluvil s klidem stručně a jasně k tématu (+ nemá zapotřebí opakovat palčivá témata, aby se zalíbil), nenechal se absolutně ničím vyvést z míry, vyzařuje z něj klid, výborně by nás vystupováním reprezentoval. Takto by asi měla vypadat hlava státu. Navíc bude dobře vypadat na známkách
Take ano, líbí se mi. Ale to je hodnocení nyní. Opravdu ho neznám, tak nevím, co od něj čekat, jaký by byl ve skutečnosti. A ačkoliv já neberu váně ta hesla, e by nás zatáhl do války, to si spíe nemyslím. Tak nevím, zda je dobře, aby hlavou státu byl voják. Která země si zvolila vojáka a co jí to pak přineslo? Známe to i z filmů, vojáci nepřinesli nikdy nic dobrého
A to je věc druhá. Take já to hodím Babiovi. Ale jsem si téměř jistá, e vyhraje stejně generál a uvidíme, jaký bude.
Fiala taky mluvi klidne a vyrovnane, A je na pest.Proto ja takovym lidem neverim. Stacilo,kdyz jsem Fialu videla v televizi kde byl mezi lidma ktery ho sproste urazeli.A on mluvil dal v naprostem klidu nic ho nerozhodilo. Takovym lidem se verit neda.
Není tady
LENNNO, píe e" Jo, můe se to zdát zveličené, ale kdy si vzpomenu jak Černochová hned v reakci vydávala prohláení "do boje", "to se musí potrestat". Tak v kombinaci s generálem v roli prezidenta by fakt mohlo lehce dojít k průseru."
Jestli jsi tu situaci sledovala, tak právě generál Pavel byl v té chvíli rozváný a jako takřka jediný z politiků říkal, e se to nejdřív musí ověřit, potvrdit, vyetřit. A teprve pak jednat.
Take je to právě opačně, ne píe.
Není tady
ilerko kdy pojede hájit Buree do Francie?
Schillerová hájí Babie. Není agentem StB, ádost o podporu SPD je logická
https://www.forum24.cz/schillerova-haji … e-logicka/
Není tady
A Bure prohraje volby bude to pro něho ílené. Moná začne chodit na jednání do parlamentu. Nebo také nezačne. Je to pro něho nuda na rozdíl od ilerky, ta je mistrině světa.
Bude to ílené, Babi zkusí úplně vechno. Pavel musí přitvrdit, říká Tabery
...Kampaň následujících dnů bude podle něj velmi vyostřená. Babi bude zkouet ve, aby na jedné straně Pavla zdiskreditoval a na druhé aktivizoval dalí voliče, kteří mu dají hlas. "Klid, který generál ve výslubě zvolil, je silný spojenec. Víme, e to, co lidé očekávají od hlavy státu, je předevím slunost a důstojnost, ale musí být Babiovi tvrdím oponentem, nesmí ho nechat, aby určoval tón kampaně," míní Tabery.
A upozorňuje na to, e je chybou, kdy lidé s velkým dosahem na sociálních sítích uráí kvůli volbám venkov. "Je to umělý konflikt, rozdíl.
https://zpravy.aktualne.cz/domaci/taber … n=Aktualne
Není tady
eremuruss napsal(a):
LENNNA napsal(a):
eremuruss napsal(a):
LENNO v cem se te libi Pavel vic ? Ty si ho znala,nebo znas ? Ja o nem jeste pred pulrokem neslysela.Ani nikdo s kym jsem se o tom bavila.Neznala. Ale jen proto, e jsem se o politiku a dění ve světě nikdy moc nezajímala. Jinak neznámý úplně nebyl myslím. A pokud hodnotím jen je dva, jako dvě osoby, jak se mi jeví nyní, jak vystupují, jak působí, tak není co řeit.... Pavel se mi v debatách opravdu líbil, a mu fandím či ne, tak to je fakt. Jak u jsem níe psala, zdál se mi po shlédnutí debat charismatický, klidný, kultivovaný, věcný, mluvil s klidem stručně a jasně k tématu (+ nemá zapotřebí opakovat palčivá témata, aby se zalíbil), nenechal se absolutně ničím vyvést z míry, vyzařuje z něj klid, výborně by nás vystupováním reprezentoval. Takto by asi měla vypadat hlava státu. Navíc bude dobře vypadat na známkách
Take ano, líbí se mi. Ale to je hodnocení nyní. Opravdu ho neznám, tak nevím, co od něj čekat, jaký by byl ve skutečnosti. A ačkoliv já neberu váně ta hesla, e by nás zatáhl do války, to si spíe nemyslím. Tak nevím, zda je dobře, aby hlavou státu byl voják. Která země si zvolila vojáka a co jí to pak přineslo? Známe to i z filmů, vojáci nepřinesli nikdy nic dobrého
A to je věc druhá. Take já to hodím Babiovi. Ale jsem si téměř jistá, e vyhraje stejně generál a uvidíme, jaký bude.
Fiala taky mluvi klidne a vyrovnane, A je na pest.Proto ja takovym lidem neverim. Stacilo,kdyz jsem Fialu videla v televizi kde byl mezi lidma ktery ho sproste urazeli.A on mluvil dal v naprostem klidu nic ho nerozhodilo. Takovym lidem se verit neda.
Erem, to má pravdu. Fiala je podobný typ. Má pravdu, nelze z toho nic soudit, jaký bude... Lidé hezcí chováním, ale u ne tolik činy. Ale generála zatím neznám, u toho se teprve uvidí...
Není tady
Niky123 napsal(a):
LENNNO, píe e" Jo, můe se to zdát zveličené, ale kdy si vzpomenu jak Černochová hned v reakci vydávala prohláení "do boje", "to se musí potrestat". Tak v kombinaci s generálem v roli prezidenta by fakt mohlo lehce dojít k průseru."
Jestli jsi tu situaci sledovala, tak právě generál Pavel byl v té chvíli rozváný a jako takřka jediný z politiků říkal, e se to nejdřív musí ověřit, potvrdit, vyetřit. A teprve pak jednat.
Take je to právě opačně, ne píe.
Jedině super, pokud to v té pravé chvíli řekl. Já budu jedině ráda, jestli mě v dobrém překvapí, a bude prezidentem!
Není tady
Eva. napsal(a):
Před deseti lety jsem řekla, e dokud bude prezidentem Zeman, nebudu nosit v zahraničí na baohu nai vlajku. Hanba by mě fackovala.
Doufám, e následujících 5 let budu na svého prezidenta pana Petra Pavla hrdá a zase budu v zahraničí nosit na baohu vlajku České republiky.
V dnení době bude dobré, kdy bude naím prezidentem právě on. S ním se budu cítit bezpečně, protoe je to moudrý generál.
ahojky.............dávám Ti za pravdu....
Není tady
vyhraje Pavel...............
Není tady
general De Gaulle.....prezident...jetě dnes ho mnozí povaují za nejlepího franc. politika
general Einsenhower.......prezident....veliká osobnost
urostlí, stoičtí mui, vůdcovské charisma z nich čielo........................
Není tady
Raději bez komentáře.
Babi naříká, e kdy nebude na Hradě, nebude mít polovina Čechů zastoupení. Tak a zatím aspoň chodí do práce
...Pokud ovem Andrej Babi nechodí do práce, tak ti, co ho volili, v jeho osobě skutečně zastoupení nemají. Poslanci ANO a SPD hlasují a mluví, jak chtějí jejich pánové a majitelé pan Andrej a pan Tomio. Třeba voliče někdy napadne, e zákonodárci těchto dvou útvarů nezastupují jejich zájmy, ale zájmy dvou politických arlatánů, co si z politiky udělali svůj byznys.
No a trhy Agrofertu na hradních nádvořích nechceme.
https://www.forum24.cz/babis-narika-ze- … -do-prace/
Není tady
LENNNA napsal(a):
eremuruss napsal(a):
LENNNA napsal(a):
Neznala. Ale jen proto, e jsem se o politiku a dění ve světě nikdy moc nezajímala. Jinak neznámý úplně nebyl myslím. A pokud hodnotím jen je dva, jako dvě osoby, jak se mi jeví nyní, jak vystupují, jak působí, tak není co řeit.... Pavel se mi v debatách opravdu líbil, a mu fandím či ne, tak to je fakt. Jak u jsem níe psala, zdál se mi po shlédnutí debat charismatický, klidný, kultivovaný, věcný, mluvil s klidem stručně a jasně k tématu (+ nemá zapotřebí opakovat palčivá témata, aby se zalíbil), nenechal se absolutně ničím vyvést z míry, vyzařuje z něj klid, výborně by nás vystupováním reprezentoval. Takto by asi měla vypadat hlava státu. Navíc bude dobře vypadat na známkáchTake ano, líbí se mi. Ale to je hodnocení nyní. Opravdu ho neznám, tak nevím, co od něj čekat, jaký by byl ve skutečnosti. A ačkoliv já neberu váně ta hesla, e by nás zatáhl do války, to si spíe nemyslím. Tak nevím, zda je dobře, aby hlavou státu byl voják. Která země si zvolila vojáka a co jí to pak přineslo? Známe to i z filmů, vojáci nepřinesli nikdy nic dobrého
Erem, to má pravdu. Fiala je podobný typ. Má pravdu, nelze z toho nic soudit, jaký bude... Lidé hezcí chováním, ale u ne tolik činy. Ale generála zatím neznám, u toho se teprve uvidí...
Prave,me to prijde falesne chovani,teda u Fialy.Pavla neznam,nemohu posoudit,proto z me strany ho neni mozne volit.Volit nekoho koho neznam.Babis,ten je svuj,ten se vyjadruje jaky je,myslim ze si na nic nehraje .Mam rada uprimnost ne fales. Pokud chci byt falesna,nesedi me ten clovek,tak se radci nevyjadruju vubec.
Není tady
vera napsal(a):
general De Gaulle.....prezident...jetě dnes ho mnozí povaují za nejlepího franc. politika
general Einsenhower.......prezident....veliká osobnost
urostlí, stoičtí mui, vůdcovské charisma z nich čielo........................
Ano. o nich se v "mém" odkazu píe. Bylo to ve 20. století a byly to opravdu výjimky. Teď u jsme někde jinde a voják jako prezident opravdu běný není. To, e se jím u nás stane, asi o něčem svědčí. Ale je to vůle lidu.
Upravil(a) Judyna (17. 1. 2023 18:10)
Není tady
To, e to u nás není standartní a e se řadíme v mnohém mezi země se zvlátním přístupem k demokracii svědčí i to, e paní Nerudová kandidovala na prezidentku.
"...Zde vidíme propastný rozdíl v politické kultuře: Zatímco v Rakousku a Německu usvědčení plagiátoři a klienti studijních agentur skládají funkce, u nás bývalá rektorka, za jejího vedení Mendelova univerzita takové jednání umoňovala nejspíe v masovém měřítku, kandiduje na prezidentku. ..."
https://www.blisty.cz/art/111547-danuse … avani.html
Není tady
Po dnením ránu jsem si řekla, e u volby s nikým řeit nebudu. Kadý stejně vidí/slyí to co chce a o diskuzi nestojí. V práci jsem se tomu ale nevyhnula. Nastala bouřlivá debata ihned po tom, co mi doel éf a řekl, e Pavla volit nebude, protoe ten by nás zavlekl do války.. To u jsem viděla rudě, ale udrela jsem se A po několika hodinách pochopil, e mi nevadí, kdy chce někdo volit Babie a má pro to důvody, např. e jej obdivuje, důvěřuje jeho schopnostem či ho uznává. Co mi vadí, e při tom hází pínu na Pavla. A naopak mi to vadí úplně stejně. Pointa je, e po diskuzi přiel éf a oznámil mi, e mi avizované navýení platu jetě navýí. Poděkovala jsem, řekla, e Babiovi to stejně nehodím, zasmáli jsme se a jelo se dál. Take za mě dobrý den
Není tady
Já chci mít za prezidenta člověka člověka rozváného, klidného, kultivovaného, schopného ovládat své emoce, který má i v zahraničí dobrý morální kredit a uznání. Vůbec mi nevadí, e je generál Pavel bývalý voják, já v tom naopak vidím pozitivum.......má přehled a schopnost orientovat se v krizových situacích a správně je vyhodnocovat. To by pak mohly vadit i dalí profese, třeba právníci a dalí......
Jasně, e tamgasti ze čtvrté cenové budou volit "toho svého", který má stejný slovník jako oni, umí se s kadým avnatě pohádat, protoe je to "zábavné", startuje na první nalápnutí.......tak to mají rádi, na to slyí a rozumí tomu. Rád tamgastům poplatí, aby zvýil svoji popularitu. I kdy není jedním z nich, umí to zahrát tak, e hospoda mu to věří. tamgasti u neví, e se jim se svojí naditou keení směje pod fousy, jak lehce jsou manipulovatelní a důvěřiví. Na takových dál potichu mnoí svůj majetek, za jejich hlasitého potlesku.....nikomu to neberu........kadý cigán holt hádá podle svý planety, jak tady kdysi říkávala Helena (zdravím tě, Helčo, a u kamkoliv...)
To drme si klobouky, bude to jízda......ale pevně doufám, e zvítězí slunost a zdravý rozum, ne populista, lhář a prospěchář.
Není tady
mia napsal(a):
Já chci mít za prezidenta člověka člověka rozváného, klidného, kultivovaného, schopného ovládat své emoce, který má i v zahraničí dobrý morální kredit a uznání. Vůbec mi nevadí, e je generál Pavel bývalý voják, já v tom naopak vidím pozitivum.......má přehled a schopnost orientovat se v krizových situacích a správně je vyhodnocovat. To by pak mohly vadit i dalí profese, třeba právníci a dalí......
Jasně, e tamgasti ze čtvrté cenové budou volit "toho svého", který má stejný slovník jako oni, umí se s kadým avnatě pohádat, protoe je to "zábavné", startuje na první nalápnutí.......tak to mají rádi, na to slyí a rozumí tomu. Rád tamgastům poplatí, aby zvýil svoji popularitu. I kdy není jedním z nich, umí to zahrát tak, e hospoda mu to věří. tamgasti u neví, e se jim se svojí naditou keení směje pod fousy, jak lehce jsou manipulovatelní a důvěřiví. Na takových dál potichu mnoí svůj majetek, za jejich hlasitého potlesku.....nikomu to neberu........kadý cigán holt hádá podle svý planety, jak tady kdysi říkávala Helena (zdravím tě, Helčo, a u kamkoliv...)
To drme si klobouky, bude to jízda......ale pevně doufám, e zvítězí slunost a zdravý rozum, ne populista, lhář a prospěchář.
...
Není tady
Mio, k Tvému prvnímu odstavci dodám - ké bys měl pravdu. Vlastně bych byla ráda, protoe já mám prostě v případě vojáků v čele státu blok, který zatím nemůu překonat, take k volbám nejdu.
Co se týče Tvého dalího odstavce, tak to je prostě vechno patně. Přece kadý má právo na to, volit koho chce a já nemám právo ho kvůli tomu osočovat. Nebudu tvrdit, e nás Pavel zatáhne do války a nebudu tvrdit to, co ty, e Babie volí tamgasti 4. cenové.
Není tady
Jene z těch sfér se (obrazně řečeno) bohuel rekrutuje převáná větina Babiových voličů. Stačí se dívat kolem sebe. Samozřejmě i takoví, do kterých bych to neřekla. Ale kadého právo.....nikomu to neberu. Ale svůj názor mít můu.....na základě zkuenosti.
Upravil(a) mia (17. 1. 2023 18:47)
Není tady
V Ústí nad Labem, kde je vysoké procento soc. slabých, Romů jako třeba v Chánově (který volil údajně celý Babie) měl dnes obrovský úspěch Pavel. Doteď to byla bata Babie, take moná by někdo o těchto lidech tvrdil ledaccos v době, kdy toto platilo. Opravdu se nedá paualizovat a shazovat jen podle toho, koho lidi volí.
https://www.forum24.cz/pavluv-obrovsky- … ovu-bastu/
Není tady