3. července : Váení uivatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to poruení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 3. července : Praktické grilovací desatero pro úspěný start letních grilovaček! 3. července : Prázdniny jsou tady a s nimi i doba dovolených a výletů. Kam vyrazit? Mrkněte na nae tipy! |
|
|
Mio, i kdy jsme doma politickou situaci zrovna moc nerozebírali, vnímala jsem celkovou atmosféru doby. Hodně mi vadily třeba povinné akce (z průvodů jsme utíkali) nebo e lidi mluví jinak doma a jinak na veřejnosti. ili jsme v tom a neznali nic jiného (někteří). Myslím, e politika nebývá nejdůleitějím zájmem dětí a mladých lidí (některých).
Není tady
Judyna napsal(a):
mia napsal(a):
Tak já bych na komunistické éře nenala pozitivní ani jedno procento....nato padesát.
Dítě bere za normu to, v čem ije a vyrůstá, právě v tom je největí zrůdnost té doby. I kdy jsem taky měla hezké dětství, kdy v celé rodině fungovalo vechno tak, jak má a rodiče nás nezasvěcovali do zhovadilostí té doby, přesto jsem vnímala tu celospolečenskou a vudypřítomnou fale.....akorát e to člověk bral tak, e to tak prostě je, protoe jsme nic jiného jako děti neznaly. Proto ty dětské vzpomínky jsou hezké. Pak ale ředitel koly musel zfalovat můj "kádrový profil", abych mohla jít na kolu, nesměla jsem pokřtít své dítě, v zaměstnání jsem musela naoko vyznávat marxisticko-leninskou ideologii...samozřejmě jsme z toho měli vichni legraci, jak bylo v té době celospolečenskou normou.
Moje mamka pracovala po revoluci na pozemkovém úřadu, v době restitucí.....přečetla spousty rozsudků nad lidmi, kteří se "provinili" tím, e po generace spořádaně vedli a rozvíjeli svá rodinná hospodářství....kruté příběhy....vdova s dětmi vyhnána z domova a uvězněna, hospodářství zabaveno....a na těchto lidských tragédiích a sprostých krádeích byla postavena celá zrůdná komunistická ideologie.....vycházeli jen z toho, co ukradli schopným a pracovitým lidem....po revoluci se pak vracely majetky ve zbídačeném stavu, ruiny.....čím to, kdy komanči tak skvěle plánovali a plnili plány na stopadesát procent? Komunistické lágry a uranové doly netřeba připomínat.....to vechno je přece veobecně známé.
e o tom někdo neví neznamená, e to nebylo.....a nad tím přece nejde zavírat oči a omlouvat tím, e "já jsem se měl dobře".
Asi máme ale kadý jiné hodnoty a jiné hranice....je potřeba dívat se dál, ne do vlastního talíře.
No zas elaborát....ale udivuje mě, e v tom mohl někdo ít a nevnímat to.Mio, samozřejmě jsem psala jen svůj osobní pohled a svoje postřehy a zkuenosti. Kdybych chtěla napsat vechna negativa minulého reimu, byl by to opravdu dlouhý elaborát. Stejně dlouhý bych ale dokázala vytvořit i o negativech dneka. Píe, e jsi nemohla pokřtít dítě. Proč?
Já jsem svoje dítě za komunistů pokřtila, i svatbu jsem měla v kostele. A to jsem pracovala v oboru, kde se to vůbec nesmělo (kolství). Ale kdy něco chci udělat, tak to udělám. Nic se mi nestalo. Ten reim byl, jak jsem psala, stejně neudritelný. Nic takového u se opakovat prostě nemůe. Můe přijít jiná dikktatura, ale komunistická ne. To u je dávno pryč.
Mne také rodiče pokřtili a nikdy neříkali, e by s tím byl jakýkoliv problém.
Souhlasím, ta doba u je dávno pryč! Já nikdy nechápala, proč lidé nadávají na dnení komunisty. Vdy to jsou jiní lidé, jiná strana, jiná doba. To je jako bych nenáviděla dnení Němce! Stejně na hlavu postavené. Z mého pohledu tedy.
Není tady
vrabčák napsal(a):
Mio, i kdy jsme doma politickou situaci zrovna moc nerozebírali, vnímala jsem celkovou atmosféru doby. Hodně mi vadily třeba povinné akce (z průvodů jsme utíkali) nebo e lidi mluví jinak doma a jinak na veřejnosti. ili jsme v tom a neznali nic jiného (někteří). Myslím, e politika nebývá nejdůleitějím zájmem dětí a mladých lidí (některých).
Jééé, průvody byly právě úplně super! Pravda, asi jinak super z pohledu dítěte a jinak z pohledu dospělého..... Ale vlastně se mi průvody líbí i dnes (chodí u nás třeba lampionový).
Není tady
Podle mne lidi nevěří, e by se dnení komunisti (členy je i hodně starích) z toho "minulého" byli schopni vymanit. I název je odrazuje. Jejich odpůrci jsou přesvědčení, e budou pořád pokračovat v původním duchu.
Není tady
KSČM je jiná strana? Němci po válce byli idioti e nezaloili novou stranu- NSDAPM. Byli by to jiní lidé, jiná strana, jiná doba.
Není tady
Chodit do průvodů nás na V nutili , co nebylo nic povznáejícího, proto jsme se pokadé vypařili. V dětství se mi taky celkem líbily; vude plno barev, hudba a vyblbli jsme se tam s kamarády. Kouzelný lampionový jsme měli obzvlá rádi a je hezké, e to zaívají i děti teď. Natěstí jde dneska jen o ty lampiony.
Není tady
vrabčák napsal(a):
Podle mne lidi nevěří, e by se dnení komunisti (členy je i hodně starích) z toho "minulého" byli schopni vymanit. I název je odrazuje. Jejich odpůrci jsou přesvědčení, e budou pořád pokračovat v původním duchu.
Já si myslím, e u by to nelo. Jsme úplně jinde, je jiná doba.
Není tady
vrabčák napsal(a):
Chodit do průvodů nás na V nutili
, co nebylo nic povznáejícího, proto jsme se pokadé vypařili. V dětství se mi taky celkem líbily; vude plno barev, hudba a vyblbli jsme se tam s kamarády. Kouzelný lampionový jsme měli obzvlá rádi a je hezké, e to zaívají i děti teď. Natěstí jde dneska jen o ty lampiony.
Není tady
Ovare má Mynář prověrku nebo ne?
Zeman se zmateně zastával Mynáře, pochválil vládu a potvrdil, e jednoho ministra rozhodně nejmenuje
https://www.forum24.cz/zeman-se-zmatene … nejmenuje/
Není tady
Ovare přečti si konečně ústavu nebo dostane do řepy.
Prezidentovi neustoupíme, musí respektovat ústavu, zní z pětikoalice k Zemanovu vetu ministra
https://denikn.cz/750604/prezidentovi-n … -ministra/
Není tady
Ovare tak si odskoč do Lán na cigoku, jmenuj novou vládu a potom se vra do pitálu a zůstaň tam.
Zeman by měl dle éfa lékařského konzilia zůstat nadále v nemocnici
https://www.frews.cz/zeman-by-mel-dle-s … YPTjm-eszk
Není tady
Milovníci Ovara toto nečtěte.
Fiala nemá čas na Zemanovy hry. Vetování svého kandidáta musí tvrdě odmítnout
https://nazory.aktualne.cz/komentare/fi … n=Aktualne
Není tady
U tě brzo zabanujou za tvé urálivé komentáře k umírajícímu prezidentevovi, doufám!!
Není tady
Naznač komentář, který jsem JÁ sám napsal. Já zde moje komentáře nepíi aby tě neklepla pepka. Jsou to jen ODKAZY.
Není tady
Ale jse jejich zprostředkovatelem. A provokatérem.
Není tady
Pro ty, co s nimi nesouhlasí. Hnusný hajzl!
Není tady
Horí , ne komunisti v minulosti.
Není tady
Nazdar:dumbom: mi
Není tady
Jak ses dnes vyspala? Dobře nebo sama?
Není tady
A ty? Sám, jako obvykle?
Není tady
Petr100 napsal(a):
Naznač komentář, který jsem JÁ sám napsal. Já zde moje komentáře nepíi aby tě neklepla pepka. Jsou to jen ODKAZY.
Uráka je v kadém tvém příspěvku. A tím nemyslím odkazy, protoe těmi těko urazí, ty nejpíe téměř nikdo nečte
Není tady
Tak jo. Tak teď to bude jen vámi milovaný prezident Zeman.
Není tady
Vámi milovaný prezident Ing. Zeman by měl zůstat v nemocnici.
Zeman by měl podle lékařského konzilia zůstat v nemocnici, jmenovat Fialu v Lánech by mohl
https://zpravy.tiscali.cz/zeman-by-mel- … ohl-523381
Není tady
A to někdy nějak půjde, udám tě za to, co jsi sem vybil! Myslím to váně! Jsi blb nejvyího kalibru!
Není tady
LENNNA napsal(a):
Petr100 napsal(a):
Uráka je v kadém tvém příspěvku. A tím nemyslím odkazy, protoe těmi těko urazí, ty nejpíe téměř nikdo nečte :D
Neobavej, nevzdavam se. Petr je uboák.
Není tady