Oznámení

29. ledna : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení!

29. ledna : Poslední šance pro přezrálé banány? Upečte z nich lahodnou buchtu

6. prosince : Je vám čtyřicet a už řešíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog

#26 23. 8. 2019 20:20

gemi
♥♥♥♥♥♥-

Re: Prodej domu

líbí  se mi   a přijde  mi užitečný  přístup  Nocturmase, - mimo  toho - dělat  si  z nových  majitelů  legraci   - že " ..jsou  trdla "
protože    z těch  5 řádek, co píše  Mili,   -se dá těžko  posoudit,  CO  SE PŘESNĚ  ODEHRÁLO,  jaká  komunikace   proběhla,  atd.  a nedá  se  hned  tvrdit,  že  noví majitelé  jsou  opravdu   vlezlí,  nedovtipní,  či  jací ...  na  základě  2 vět z úvodního  příspěvku

Upravil(a) gemi (23. 8. 2019 20:23)

Není tady

#27 23. 8. 2019 22:46

Mili87
♥------

Jen bych zdůraznila docela podstatnou informaci a to,že my s nimi sousedi nejsme. Bydlíme už úplně v jiném regionu. Děkuji za diskuzi,problém je že už jsme to opravdu řešili ve vší asertivitě a bez úspěchu. A na další kolo už pomalu ztrácím chuť hmm

Není tady

#28 23. 8. 2019 22:58

Mili87
♥------

Ale ve slušnosti jestě počkám jestli náhodou by se situace neuklidnila a pokud ne asi to začnu řesit jako stalking 😧

Není tady

#29 24. 8. 2019 11:03

Soleil
♥♥♥♥♥--

Nocturmas napsal(a):

Judyna napsal(a):

(Dodatek - reagovala jsem na Tvůj původní příspěvek - tedy první sloupec. K tomu dalšímu jen krátce - chovat se podle toho, aby mě ostatní lidé nepomluvili, tak to je podle mě cesta do pekel. Protože kdo chce, vždy Tě pomluví a můžeš se snažit - v dobrém - jak chceš.)

Jasně, pokud to dělám ze strachu, aby mě nepomluvili, tak je to špatně. Já to dělám ale proto, abych se naučil s lidmi mluvit, abych se naučil řešit nepříjemné situace sám za sebe a po dobrém. Tvořím si s lidmi dobré vztahy. A chci se s nimi setkávat.

Ale uznávám, že to moc pohodlné není. Každopádně by mi ta trocha nepohodlí stála za to, aby když budu prodávat třeba i tenhle nový dům sousedi raději říkali: Bože oni se Vážně stěhují? To jsou tak skvělí a přátelští lidé. My od nich kouli dům před léty, s ničím jsme si ze začátku nevěděli rady a oni nám vše vysvětlili. Co jsme se jich naotravovali… a oni nás ještě pozvali na grilovačku. Jsme jim moc vděční. To je taková škoda že se stěhují pryč. A kolik že za to chtějí? Cože? Vždyť mají malé miminko a za tu cenu je to ještě zadarmo! Jsou to opravdu solidní a příjemní lidé.
A nedělám to proto, abych tohle o sobě slyšel, ale protože cítím, že tak je to správné a takhle mě to baví a takhle to chci s lidmi mít. všichni jsme na stejné loodi tak proč si navzájem vrtat díry do paluby. A pokud to přesto nechtějí přijmout a chtějí mě raději pomlouvat, pak je to jejich volba, jejich rozhodnutí. Za sebe jsem jim dal příležitost vzájemně se lépe poznat a pokud to odmítnou, tak se nemám za co stydět. A naopak můžu být na sebe pyšný.

Takový přístup (obecně) se mi líbí tummenupp

Není tady

#30 24. 8. 2019 11:05

Judyna
♥♥♥♥♥♥♥

Mili87 napsal(a):

Jen bych zdůraznila docela podstatnou informaci a to,že my s nimi sousedi nejsme. Bydlíme už úplně v jiném regionu. Děkuji za diskuzi,problém je že už jsme to opravdu řešili ve vší asertivitě a bez úspěchu. A na další kolo už pomalu ztrácím chuť hmm

Nedivím se. Co je moc, to je moc.
Jak jsou staří?

Jakmile si uvědomíš svoji pravou hodnotu, bude se okolo tebe točit celý svět.
Rozhodnutí osvobozuje.

Není tady

#31 24. 8. 2019 11:05

Nocturmas
♥♥-----

Judy, Lenno, Vrabčačko, Mili87 rozumím, o co Vám jde. A tyhle situace s upíry nastávají právě proto, že neumíte komunikovat a neumíte si budovat svou sociální hodnotu a o to horší to je, když jste to Mili nedokázali ani za rok. Pokud se nebojíš zkoušet a testovat různé přístupy k lidem a jsi ochotna s nimi a na sobě pracovat, tak si časem vybuduješ takovou hodnotu, že si tohle k tobě nikdo nedovolí. Když to přeženu, tak se v očích druhých staneš celebritou, staneš se pro ně takový Karel Gott. Volala bys snad Karlu Gottovi, s otázkou jak máš co zapojit, kdyby jsis od něj koupila dům? Pravděpodobně ne, protože by to pro tebe byl tak vážený člověk, že by sis nedovolila ho otravovat s takovýma pitomostma. A nemusí to být celebrita, může to být doktor, profesor, úspěšný podnikatel, umělec. Prostě někdo kdo si svou sociální hodnotu už vybudoval a výsledek bude stejný.

A teď si představ, že by ten dům od Karla Gotta koupila třeba Hanka Zagorová (tedy člověk se stejně vysokou sociální hodnotou), tak jí naopak přijde přirozené zavolat Karlovi a ptát se jej jak má nahodit pojistky. A Karel protože ví, jak se má chovat, tak jí na to kamarádsky odpoví (ne proto, že je to taky celebrita a s nikým jiným by nemluvil, ale proto že se k němu chová normálně, lidsky a přirozeně, což lidé bez vlastní vysoké hodnoty nedokáží), a třeba zrovna nemá čas tak řekne: "Hele Hani, já mam za chvíli koncert, zavolej panu Kutilovi, on se v tom vyzná lépe než já a ozvi se jak to dopadlo!" Nemá vůbec potřebu jí ignorovat, i kdyby se jej ptala opakovaně, tak ho stejně nebude otravovat, protože si ten pořádek sjedná, pokud tomu bude jinak. A jelikož má Hanka svou úroveň, tak toho zneužívat nebude, protože si času Karla váží stejně jako toho svého.

Problém nastává, pokud je naše sociální hodnota tak nízká, že si jí kupujeme ústupky vůči druhým, ze slušnosti jim posluhujeme. Snažíme se druhému (nejčastěji partnerovi) zavděčit, aby nás měl rád a je nám blbé ho odmítnout. Jasně teď si říkáte, vždyť o tom celou dobu mluvíme! Nenechat se vysávat! Ale problém je, že ve skutečnosti nemáte nic, co by od Vás kdo mohl vysávat a proto utíkáte a schováváte se před pijavicemi, nemáte sílu ani na vlastní život natož se ještě dělit o to málo co Vám zbylo s někým dalším. A vím o čem mluvím, protože já prožíval to samé, taky jsem se vyhýbal pijavicím. V podstatě je to celé jako kanibalismus, kdy se jeden divoch snaží sežrat druhého, je to boj o přežití na nejprimitivnější úrovni.

Čím vyšší získám sociální hodnotu, tím silnější si kolem sebe vytvořím přirozenou autoritu, respekt, charisma, která zároveň funguje jako dokonalý štít proti pijavicím. Sám se vlastně stanu takovým sociálním testem pro ostatní, který je třeba svými dovednostmi překonat, aby se mě něčím mohli vůbec dotknout, a podstata toho testu je získání podobného statusu nebo překonání mých přirozených filtrů. Pijavice těmito filtry totiž nedokáží projít, protože je to asi jako bych si chtěl koupit s 10korunama mercedes. Neudělám to, protože vím, že to nejde. Stejně tak jako nemůžu chtít po Karlu Gottovi, aby mi namontoval žárovku.

Upravil(a) Nocturmas (25. 8. 2019 21:42)

Není tady

#32 24. 8. 2019 14:24

Judyna
♥♥♥♥♥♥♥

Mocturme, tak jsem to přečetla celé. Vše to, co píšeš, mám shrnuto do jedné věty pod čarou. Vím, o čem mluvíš. Přesto si myslím, že uvědomit si svoji hodnotu znamená i rozmyslet si, kolik energie budu čemu a komu věnovat. Co má ještě cenu a co ne. V konkrétním případě Mili je podle mého rok dlouhá doba. Mili nikoho hned neignorovala. Tam proběhl rok komunikace.
I já mám ledacos odžito a moje zkušenost zase je, že i když dejme tomu energetický upír, kterého rozpoznám - ne všechny - ale kterému na to nenaskočím a on to ví, i tak je mi blízkost takového čloěka nepříjemná, tak se s ním prostě nestýkám. Hotovo šmitec. Já mám právo si určit, s kterými lidmi se budu stýkat a s kterými ne. To není utíkání.

Když to převedu na Tvé téma: oslovíš atraktivní ženu, která Tě ale tvrdě odmítně - buďto tím, že Tě bude naprosto ignorovat nebo Tě slovně odpálkuje. Budeš za ní rok chodit a zkoušet to nebo se poohlédneš jinde, kde samozřejmě uplatníš své zkušenosti? O tom to je. Jestli se zaměříš na jednoho člověka, který s tebou nechce mit nic společného - a na to má právo - pak je v Tvém chování něco patologického. Pokud to ale budeš zkoušet pořád znovu, ale někde jinde, přičemž uplatníš svoje zkušenosti k tomu, abys dosáhl výsledku, tak to je ono.

Rozhodnutí osvobozuje.

Není tady

#33 24. 8. 2019 16:17

Nocturmas
♥♥-----

Tvému příkladu se nedá vzdorovat, protože z něj ti kupci vyjdou jako nevykalibrovaná asociální hovada.

Upravil(a) Nocturmas (25. 8. 2019 21:42)

Není tady

#34 24. 8. 2019 22:26

Mili87
♥------

Judyna napsal(a):

Mili87 napsal(a):

Jak jsou staří?

Tak mezi 32-35 lety.

Není tady

#35 25. 8. 2019 5:51

rina
♥♥♥♥♥♥♥

Teda Nocturmasi va , jestli tys kvůli samému přemýšlení a polemizování něco neprošustroval?grater

Klid v duši přeji všem.

Není tady

#36 25. 8. 2019 10:57

Judyna
♥♥♥♥♥♥♥

Mili87 napsal(a):

Judyna napsal(a):

Mili87 napsal(a):

Jak jsou staří?

Tak mezi 32-35 lety.

No tak to jsou mladí lidé. Ti by si snad měli poradit.

Rozhodnutí osvobozuje.

Není tady

#37 25. 8. 2019 12:24

rina
♥♥♥♥♥♥♥

Ano. Akorát jestli sledují dům Mil, hodně to vypadá na stalking. dumbom

Upravil(a) rina (25. 8. 2019 15:15)

Klid v duši přeji všem.

Není tady

#38 25. 8. 2019 16:57

Barča
♥♥♥♥♥♥-

Jestli sledují jejich nový dům, tak bych zpozorněla a začala řešit, zda je ignorovat, nebo jasně dát najevo, že vím, zda volat policii a tak.
Jinak, sama za sebe, dva začátky topné sezóny jsem po telefonu prosila bývalé majitele bytu, aby mi poradili, jak zapnout topení. Na rozdíl ode mne si to kupodivu pamatovali (a to jsem si to dvakrát napsala!).

Není tady

#39 25. 8. 2019 18:01

rina
♥♥♥♥♥♥♥

Já jsem taky první topnou sezónu (po 6ti měsících bydlení) volala nejdříve realitku (tam nevěděli) a pak předchozího nájemníka, jak zapnout wafky. Ale to bylo jen jednou a moc jsem se omlouvala za obtěžování.

Klid v duši přeji všem.

Není tady

#40 25. 8. 2019 19:50

LENNNA
♥♥♥♥♥♥-

normální chlap napsal(a):

Ale jo, otravní lidé existují, ne že ne :-) Mě jen překvapilo tvrzení, že je potřeba je "tvrdě a nekompromisně" odehnat :-) Mně v takových případech stačí běžné sociální dovednosti, abych se z jejich otravnosti vyvázal a nemusím provádět tvrdé a nekompromisní akce hodné speciálních jednotek :-)

Každou odpověď zveličuješ a přeháníš.

"Před 150 lety by vás považovali za blázny, pokud byste se zasazovali za konec otroctví. Před 100 lety by se vám smáli za návrh, že by ženy měly mít volební právo. Před 25 lety by vás nazvali perverzním za obhajobu práv gayů. Dnes se nám smějí, když chceme, aby skončilo otroctví zvířat. Jednoho dne se smát nebudou."
- Gary Smith

Není tady

#41 25. 8. 2019 19:54

Barča
♥♥♥♥♥♥-

rina napsal(a):

Já jsem taky první topnou sezónu (po 6ti měsících bydlení) volala nejdříve realitku (tam nevěděli) a pak předchozího nájemníka, jak zapnout wafky. Ale to bylo jen jednou a moc jsem se omlouvala za obtěžování.

No to já jsem to přes léto zapomněla, tak jsem volala podruhé. Samozřejmě jsem se taky moc omlouvala, až jsem s tím byla otravná.

Není tady

#42 4. 10. 2023 10:48

marta79
♥------

Tak nám se podařilo prodat dům až po 3 letech a to jsme museli docela dost investovat do rekonstrukce...ale ve finále se cena docela výrazně zvýšila, tak jsme na tom nebyli tratní...určitě doporučuji například výměnu oken nebo střešních oken za kvalitní, potenciální kupci na tohle hodně hledí...třeba veluxy jsou fajn - https://a-mod.cz/stresni-okna-velux/

Není tady

#43 7. 7. 2024 11:45

Kytka2015
♥------

vaše situace zní jako obtížná a nepříjemná. Doporučuji jednat otevřeně a stanovit jasné hranice. Možná by bylo užitečné domluvit si s bývalými kupci osobní setkání, kde byste jim v klidu vysvětlili, že jste jim předali veškeré informace a očekáváte, že se budou o dům starat samostatně. Pokud se jejich chování nezmění nebo pokud byste cítili, že je vaše soukromí ohroženo, může být vhodné se obrátit na právníka pro konzultaci o dalších krocích.

Není tady

NÁŠ TIP:
  • Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem na webu pravopisne.cz

• Turistické, populárně – naučné, dětské a zábavné e-knihy. Stáhněte si zdarma e-knihy Jiřího Gleta. Můžete si vytvořit vlastní knihovničku e-knih na svých mobilech a tabletech.

Zápatí