29. ledna : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 29. ledna : Poslední šance pro přezrálé banány? Upečte z nich lahodnou buchtu 6. prosince : Je vám čtyřicet a už řešíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog |
|
|
Přesně tak. Uhájit si vlastní domácnost, ostatní, to není na ní.
Jiné řešení fakt není.
Není tady
Ta už nepřijde, nikdo ji nedal návod na vyštípání sestry ze společných prostor.
A pročto, to evidentně není schopna pochopit.
Není tady
rina napsal(a):
Nedivím se, že nepřijde. Podobným stylem se odsud vyštípalo tolik lidí, kteří sem přišli
Není tady
Podívala jsem se na některá témata, která ADFka založila dřív - ona už během prvního těhotenství cítila nechuť k větším kontaktům s většinou lidí. A pokud je někdo někde pečený vařený (myslím sestru) a navíc si ADFka připadá využívaná až zneužívaná, tak jí to vadí víc, než normálně. Nedivím se jí a chápu, že se cítí emočně špatně, "rozpadle". Ona je teď konec konců v jiném stavu. Rychlé soudy ad hominem nejsou nikdy dobré (až na pár akčních výjimek).
Není tady
Souhlasím s Barčou.
Není tady
Pokud ty "rychlé soudy" byly směřovány na mě, nesoudila jsem rychle. Ptala jsem se jí na okolnosti, ona reagovala podrážděně nebo vůbec.
Do "centra dění" se nastěhovala dobrovolně a při její dlouhodobé nechuti setkávat se se sestrou "saní", švagrem "asociálem" a jejich "otravnými dětmi", neuváženě. Očekávala snad, že maminka s hlídáním vnoučat a kontakty se starší dcerou přestane?
Však zde mnozí z vás přiznali, že bylo lepší, aby s rodinou byla někde mimo příbuzných, kteří ji obtěžují.
Nemá za stávajících okolností právo sestru vyhánět, ani v tom očekávat podporu "maminky bez vlastních názorů a lehce manipulovatelnou". To je přinejmenším velmi dětinské a sobecké.
Upravil(a) rina (21. 8. 2019 8:48)
Není tady
rina napsal(a):
A někteří tady taky ne.
Není tady
Barča napsal(a):
Podívala jsem se na některá témata, která ADFka založila dřív - ona už během prvního těhotenství cítila nechuť k větším kontaktům s většinou lidí. A pokud je někdo někde pečený vařený (myslím sestru) a navíc si ADFka připadá využívaná až zneužívaná, tak jí to vadí víc, než normálně. Nedivím se jí a chápu, že se cítí emočně špatně, "rozpadle". Ona je teď konec konců v jiném stavu. Rychlé soudy ad hominem nejsou nikdy dobré (až na pár akčních výjimek).
Ja ju určite chápem, ale rovnako určite nemám pre ňu riešenie - a asi ani nikto iný, s výnimkou jej mamy, ktorej by som sa ale divila, keby siahla po riešení podľa ADFkinej chuti....
Není tady
rina napsal(a):
Pokud ty "rychlé soudy" byly směřovány na mě, nesoudila jsem rychle. Ptala jsem se jí na okolnosti, ona reagovala podrážděně nebo vůbec.
Nemá za stávajících okolností právo sestru vyhánět, ani v tom očekávat podporu "maminky bez vlastních názorů a lehce manipulovatelnou". To je přinejmenším velmi dětinské a sobecké.
Nebylo to na tebe, spíš jsem poznamenávala k sobě. Bylo mi to všechno rychle jasné. A pak mi došlo, že kdo jsem já, abych soudila (= parafráze pana papeže). Že jsem kritizovala člověka, o kterém nic nevím. Vyjadřovala jsem se k člověku, ne k věci.
Není tady
Omlouvy - napsala jsem sem omylem příspěvek k jinému tématu.
Upravil(a) Barča (25. 8. 2019 16:38)
Není tady
Vypadá to, že pro vás to sice bylo řešení s bydlením, ale pro ostatní zase pohodlnost. Mají tam v podstatě jen dílnu, ale správce baráku, zahrady, požitků, bazénu, apod. děláte vy, když tam bydlíte, a oni všichni se nemusí o nic starat, ale mohou to všechno využívat.
Začala bych se v první fázi dekovat alespoň o víkendech pryč, aby bylo jasně patrné, že mi to vadí. Prostě bych si párkrát zařídila nějaký výlet, pobyt, a v pátek odpoledne, až tam začne vřava a všichni se sejdou, bych se sebrala, a odjela. Na dotaz, jestli se jim vyhýbám, který by dřív nebo později přišel, bych odpověděla "Ano, protože potřebuji trochu klidu a soukromí a to tady o víkendu nikdy nemám". A počkala bych, co se bude dít. Třeba nic, tak by bylo třeba vymyslet plán B, ale třeba něco jo, a to by se vidělo potom.
Není tady
Není tady