6. prosince : Váení uivatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to poruení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 6. prosince : Objevte kouzlo brambor po římsku. Jednoduchý recept, kdy vás tlačí čas i finance! 6. prosince : Je vám čtyřicet a u řeíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog |
|
|
ADFka2 napsal(a):
Az budu chtít rozbor sebe samotné, dám ti vedet.
Ok, dík za důvěru.
Podle mě jsi ve stádiu "Komu není rady, ..."
Tak hodně sil přeju.
Není tady
LENNNA napsal(a):
Judyna napsal(a):
Ahoj ADFko, nezlob se na mě za moji upřímnost, ale Tvoje sestra (ale i matka) k Tobě chodila i do Tvého minulého bydlitě, jak jsi psala. A vadilo Ti to. Ví, já bych se za takové situace, kdy u mám takovou zkuenost, asi do toho baráku nenastěhovala a raděj bych si pořídila něco svého a mimo. Tam by sis toti mohla udělat pořádek s návtěvama.
Tady v tom baráku s dílnou, kde pracuje vae rodina, je to ve moc provázané. Tam to bude asi těké. Pokud tam nepracuje i Tvůj mu, asi bych la raděj jinam.Je to tak
Ano, presne.... Úplne podža seba si to môe urobi len vo SVOJOM - čo toto tuná akosi nie je....
Není tady
ADFka2 napsal(a):
A ta nae máma je takovej dobrák, navíc snadno zmanipulovatelnej, nemá moc vlastní názor na nic, take ani tohle si pak neumí srovnat v hlavě... A a se mi narodí druhý bejby, čekám dalí kolo zarleni, ach jo...
Úprimme - postavi sa celkom proti vlastnému dieau je hardcore - a ségra by sa mohla fakt nazlosti a pretrha kontakty... čo mama určite nechce. Ona má dve deti a asi sa snaí by rovnako dobrá k obom (čo je kua aké, pravda...).
Upravil(a) Selima (15. 8. 2019 11:15)
Není tady
ADFka2 napsal(a):
Moná jsem to neměla uvádět, spis jsem chtěla osvětlit, co mě vedlo k tomu, udelat si tady bydlení... Ja jsem fakt ta poslední, komu záleí na vecech... Ja vim, ze to nemá hladké řeení, kdyby aspoň byly vztahy s ní jako dřív, ale poté, co jsme si tady kdysi vyslechli a taky poté, co pri jednom konfliktu zůstal míček na její straně a ona se tváří jako by nic... To je moná to, co mi vadi. Driv jsme spolu chodily na pivo. Dneska uz ani nevím, co dělá v práci, například. Nemám chu a ní komunikovat, je mi prostě fyzicky nepříjemný ji tady snaset, kdy je to takovej pokrytec. Ja nemám ráda konflikty a vechno si řeím hned a za deset minut po hádce s manelem je zas ve ok, ale tohle jediný ve mně hnije uz nějakou dobu a moná je to hlavní příčina moji averze...
.... a s ňou to teda nejde narovinu? A prečo, e som taká smelá?
Není tady
Stejně to jednou bouchne. Takové napětí asi nevydrí. Jetě se zeptám - sestra chodí přímo k vám do bytu nebo je jen na zahradě? V bytě by sis snad pořádek udělat mohla. Ostatní není na Tobě - ona chodí za maminkou (by asi mohla říct)
Fakt by moná pomohlo rozdělit majetek u teď (moji rodiče to kdysi udělali), ale asi by byl konflikt, e dostane víc ne sestra. Ale zase to se dá vysvětlit, e to má od otce.
Ví, ono i spravovat si bydlení, které není Tvoje, má velké úskalí. záleí, na koho je ten barák teď napsaný, ale i tak. Kdyby se něco stalo.... Manel mé známé teď řeí neřeitelné. taky se říkalo - barák bude tvůj - jeho 4 sestry dostaly peníze u za ivota rodičů. Jene pak umřel jeho otec a pořádek není udělaný. To, co bylo řečeno jen tak slovně, samozřejmě neplatí a sestry se "svého" nechtějí vzdát.
Není tady
ADFka2 napsal(a):
A ta nae máma je takovej dobrák, navíc snadno zmanipulovatelnej, nemá moc vlastní názor na nic, take ani tohle si pak neumí srovnat v hlavě... A a se mi narodí druhý bejby, čekám dalí kolo zarleni, ach jo...
Taky
Není tady
ADFko,
pokouím se představit si situaci v domě - a zároveň i řeení ... píe, e v přízemí je dílna, a vá byt je v patře. znamená to, e maminka je ve vaem bytě dlouhodobě- celé léto- a tady hlídá sestry děti ? jakoe k vám chodí JAKO DOMŮ ?
Nebo má ve vaem patře svůj pokoj ...kde je se sestřinými dětmi?
Mohlo by být částečným řeením- pokud je vae patro dost prostorné - pomocí příčky, nebo změnou umístění dveří ... zkrátka mení stavební úpravou ODDĚLIT vá byt , - od např. místnosti, kde mají přístup i členové rodiny sestry, rodiče ...
chci tím říct - uzavřít a "osamostatnit" vá byt , tak aby nebyl "průchozí vem"
nevím, jak je dům i vae podlaí situováno, -jestli by něco takového mohlo pomoci ?
Není tady
Ano, přesně tak.
Není tady
ADFko, myslím, e jsi v nevýhodné situaci a nemá moc vloh (soudě podle tvého hesla i toho, e reaguje prudce a zbrkle), abys ji zdárně vyřeila. A navíc ti teď hormony lezou na mozek. Moná bych počkala po estinedělí, ne něco začnu řeit jinak, ne stavební separací nebo trávením těhotenství a estinedělí v příjemném prostředí a bezpečnostné vzdálenosti (kdyby nebyla horečka dengue, zika a spol., doporučila bych tichomořské ostrovy).
Myslím, e jsi asi mladí sestra a nevím, zda je maminka vdova, nebo se rozvedla /rozela. I to formuje její vztah k tvé sestře. Vypadá to zatím, e to paní máti odnese tak jako tak....
Není tady
Já myslím e paňmáma "neodnese" nic. Tahle mladí rozmazlená sestra "ostrouhá", a pak se buď srovná, nebo bude brečet tady, nebo někde jinde, jak jí vichni ubliují. O-OU!. Narození druhého mimi, jaká obrovská zásluha, aby se mi vichni klaněli a árlili...
Není tady
Rino, nevím, e by byla ADFka nějaká rozmazlená. A myslím, e bych nebyla astná, kdybych měla dvě dcery, které na sebe nevraí a alespoň jedna z nich mi dala, dává nebo se chystá dát nů na krk, a si vyberu jednu nebo druhou.
A pokud bydlí v domě, kde mají rodiče dílnu,...
Není tady
...a hlavně, který není jejich! Příslib je jedna věc, skutečnost druhá.
Já osobně si ale myslím (jak jsem psala výe), e svoji domácnost by si uhájit mohla. Tam by měla platit jejich pravidla. V ostatních částech domu a na zahradě u je to o něčem jiném.
Kadopádně není nad to, kdy si kadý bydlí sám někde jinde a ve svém. Ale ivot není ideální.
Není tady
Ona to konkrétně nezmiňuje, ale já mám dojem, e sestra nechodí do její domácnosti, ale do její blízkosti. ADFka2 se chová tak, jakoby nemovitost i s pozemkem byla její. A hlavně nechápu její vysvětlení, e tam sestra chodí "etřit" na dětech. Co? tam uetří?
Není tady
Úplně chápu. Sestra nesnáí tvýho přítele a ty zase jejího manela. Její děti jsou otravný zatímco tvoje jsou boí. Sestry manel pracuje v dílně v domě a tebe to hrozně rozčiluje. Vy tam s přítelem bydlíte, ale vlastně tam bydlí sama. Nechce rozbor sebe samotné a nikomu do toho vlastně nic není, ale přesto píe na veřejný server, kde ti rozbor s chutí poskytne kadý kdo to čte :-D IMHO řeí blbοsti, vykali se na to a bude ti líp :-)
Není tady
Jste a moc přísní se svými názory Jo, byla určitě chyba se nastěhovat do baráku, který mi neříká pane a tam si udělat domov. Ale bylo to do domu rodičů, tak (ačkoliv bych to neudělala) to umím docela pochopit a teď těko bycha honit. Stalo se a ADFka prostě teď přemýlí co s tím. A já se jí nedivím! Podle Vaich slov jste asi teda jiní, ale mně by SILNĚ vadilo, kdyby ke mě KDOKOLIV chodil denně a neměla jsem vlastní soukromí. Jo, jasně, udělala chybu, e to není její a tak teď můe dret pusu a krok, ale nedivím se, e se chce vypovídat a třeba najít řeení, nápad, třeba někdo poradí... tak přila sem. A tady je ve finále ta patná. V tom případě jsem také patný člověk, protoe by mi to také vadilo.
Buďme na sebe lidi milejí nebo hodnějí!
Není tady
Jak u jsem psala, jediné řeení je uhájit si vlastní domácnost a to by mohla. Tam si můe nastolit svoje pravidla. Ostatní - dílna, zahrada je něco jiného.
Kdy jsem se ADFky ptala, jestli sestra chodí do jejího bytu nebo jen na zahradu, tak mi neopověděla. take vlastně nevíme.
Upravil(a) Judyna (19. 8. 2019 9:44)
Není tady
Nepřipadám si přísná, naopak, etřila jsem ji ohledně jejího charakteru, přečti si znova její úvodní příspěvek, jak mluví o své rodině...
To není naivita, ale hloupost, jak přemýlí. Ona má dům s dílnou, obrovský, jak píe, sestra a bratr dostanou byt, auto, gará a zahradu, a tomu ona říká " vyrovnané".
Smutné.
Není tady
No počkej, tak hraje roli i otec, který se na majetku podílel, či jej vybudoval a ten není otcem její sestry. ADFka myslím psala, e ona je jeho jedinou dcerou.
Není tady
LENNNA napsal(a):
V dotazu chybí podstatné informace a z těch nepodstatných vyplývá, e jde vlastně jen o pocit, ne o reálné ohroení. Proto i kdybych byl sebehodnějí, nemůu říct nic jiného, ne e je to prkotina kterou nestojí za to nějak radikálně řeit :-)
Není tady
Judyna napsal(a):
No počkej, tak hraje roli i otec, který se na majetku podílel, či jej vybudoval a ten není otcem její sestry. ADFka myslím psala, e ona je jeho jedinou dcerou.
To jako chce říct, e mu, který je s nima minimálně 36 let, starí deti má méně rád, nebo je dokonce zavrhne? "Majetek budoval" snad pro celou rodinu, i kdy mladí sestra má pocit, e svět se točí jenom kolem ní.
Ale abych teda odpověděla na tazatelčin dotaz: Jak bych to řeila?
Na jejím místě punty do uí, klapky na oči, osobní vlastnictví označit nápisem "Přísný zákaz pouití" no a ve volných chvílích se starat o sebe.
Na jejím místě.
Upravil(a) rina (19. 8. 2019 11:22)
Není tady
rina napsal(a):
Nepřipadám si přísná, naopak, etřila jsem ji ohledně jejího charakteru, přečti si znova její úvodní příspěvek, jak mluví o své rodině...
To není naivita, ale hloupost, jak přemýlí. Ona má dům s dílnou, obrovský, jak píe, sestra a bratr dostanou byt, auto, gará a zahradu, a tomu ona říká " vyrovnané".
Smutné.
rino, tak to holt máme jiný pohled na věc. Já se ADFce vůbec nedivím, e jí to vadí a tak hledá nějaké řeení.
Ok, jiný názor a pohled na věc beru, jsme kadý jiný, máme jiné zkuenosti a to utváří i nae názory.
Ale neberu u způsob, jakým to napíeme. Moc se mi líbí takový citát a snaím se podle něj jednat (jetě mám mezery, kdy někdy rychleji mluvím ne přemýlím!), ale přijde mi to tak pravdivé a tak hezké, e se snaím... zkusím vloit, jestli se zobrazí.
https://www.zenysro.cz/images/discussio … 761679a959
("Kadý koho potkáte bojuje bitvu, o které Vy nic nevíte. Buďte laskaví. Vdycky."
Není tady
normální chlap napsal(a):
LENNNA napsal(a):
V dotazu chybí podstatné informace a z těch nepodstatných vyplývá, e jde vlastně jen o pocit, ne o reálné ohroení. Proto i kdybych byl sebehodnějí, nemůu říct nic jiného, ne e je to prkotina kterou nestojí za to nějak radikálně řeit :-)
Proč by mělo jít o ohroení? Vůbec ti nerozumím. A teda má můj upřímný obdiv, e by ti nevadila kadý den návtěva. Ale vlastně to je tak, jak jsem psala, kadý jsme jiný, co jeden uvítá, pro druhého je nepřekonatelný rozdíl. Já to mám v tomto případě stejně jako ADFka.
Není tady
LENNNA napsal(a):
Proč by mělo jít o ohroení? Vůbec ti nerozumím. A teda má můj upřímný obdiv, e by ti nevadila kadý den návtěva. Ale vlastně to je tak, jak jsem psala, kadý jsme jiný, co jeden uvítá, pro druhého je nepřekonatelný rozdíl. Já to mám v tomto případě stejně jako ADFka.
Tak ne ohroení, ale problém, a máme v pořádku terminologii. Já se snaím rozliovat problém a drobnou sourozeneckou třenici :-)
Obdivovat mě nemusí, ta návtěva by mi taky vadila, ale já umím normálně říct kdy někdo můe přijít a kdy ne, take by mi tam ta návtěva prostě nepřia :-)
Není tady
normální chlap napsal(a):
LENNNA napsal(a):
Tak ne ohroení, ale problém, a máme v pořádku terminologii. Já se snaím rozliovat problém a drobnou sourozeneckou třenici :-)
Obdivovat mě nemusí, ta návtěva by mi taky vadila, ale já umím normálně říct kdy někdo můe přijít a kdy ne, take by mi tam ta návtěva prostě nepřia :-)
Jen pochybuji, e by si návtěva nechala od tebe diktovat, zda můe přijít někam, kde to není tvoje
Není tady
Do bytu by mi nevlezla. Do baráku, který mi nepatří, ji pustil někdo jiný, s čím nic nenadělám a ani nevím, proč bych se kvůli tomu měl vztekat :-)
Není tady