Oznámení

6. prosince : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení!

6. prosince : Objevte kouzlo brambor po římsku. Jednoduchý recept, když vás tlačí čas i finance!

6. prosince : Je vám čtyřicet a už řešíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog

#26 15. 8. 2019 9:44

rina
♥♥♥♥♥♥♥

Re: Jak byste to řešili vy

ADFka2 napsal(a):

Az budu chtít rozbor sebe samotné, dám ti vedet.

Ok, dík za důvěru.
Podle mě jsi ve stádiu "Komu není rady, ..."
Tak hodně sil přeju.

Klid v duši přeji všem.

Není tady

#27 15. 8. 2019 11:08

Selima
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: už Bratislava

LENNNA napsal(a):

Judyna napsal(a):

Ahoj ADFko, nezlob se na mě za moji upřímnost, ale Tvoje sestra (ale i matka) k Tobě chodila i do Tvého minulého bydliště, jak jsi psala. A vadilo Ti to. Víš, já bych se za takové situace, když už mám takovou zkušenost, asi do toho baráku nenastěhovala a raděj bych si pořídila něco svého a mimo. Tam by sis totiž mohla udělat pořádek s návštěvama.
Tady v tom baráku s dílnou, kde pracuje vaše rodina, je to vše moc provázané. Tam to bude asi těžké. Pokud tam nepracuje i Tvůj muž, asi bych šla raděj jinam.

Je to tak sad

Ano, presne.... Úplne podža seba si to môžeš urobi len vo SVOJOM - čo toto tuná akosi nie je....

Vesmír vám nie je nič dlžný, ak nie ste spokojný so svojím životom, zmeňte ho. Arpád Soltész, slovenský novinár, čo práve odchádza natrvalo z vlasti, o svojom rozhodnutí.
Brita

Není tady

#28 15. 8. 2019 11:10

Selima
♥♥♥♥♥♥♥

ADFka2 napsal(a):

A ta naše máma je takovej dobrák, navíc snadno zmanipulovatelnej, nemá moc vlastní názor na nic, takže ani tohle si pak neumí srovnat v hlavě... A až se mi narodí druhý bejby, čekám další kolo zarleni, ach jo...

Úprimme - postavi sa celkom proti vlastnému dieau je hardcore - a ségra by sa mohla fakt nazlosti a pretrha kontakty... čo mama určite nechce. Ona má dve deti a asi sa snaží by rovnako dobrá k obom (čo je kua ažké, pravda...).

Upravil(a) Selima (15. 8. 2019 11:15)

Vesmír vám nie je nič dlžný, ak nie ste spokojný so svojím životom, zmeňte ho. Arpád Soltész, slovenský novinár, čo práve odchádza natrvalo z vlasti, o svojom rozhodnutí.
Brita

Není tady

#29 15. 8. 2019 11:14

Selima
♥♥♥♥♥♥♥

ADFka2 napsal(a):

Možná jsem to neměla uvádět, spis jsem chtěla osvětlit, co mě vedlo k tomu, udelat si tady bydlení... Ja jsem fakt ta poslední, komu záleží na vecech... Ja vim, ze to nemá hladké řešení, kdyby aspoň byly vztahy s ní jako dřív, ale poté, co jsme si tady kdysi vyslechli a taky poté, co pri jednom konfliktu zůstal míček na její straně a ona se tváří jako by nic... To je možná to, co mi vadi. Driv jsme spolu chodily na pivo. Dneska uz ani nevím, co dělá v práci, například. Nemám chu a ní komunikovat, je mi prostě fyzicky nepříjemný ji tady snaset, když je to takovej pokrytec. Ja nemám ráda konflikty a všechno si řeším hned a za deset minut po hádce s manželem je zas vše ok, ale tohle jediný ve mně hnije uz nějakou dobu a možná je to hlavní příčina moji averze...

.... a s ňou to teda nejde narovinu? A prečo, že som taká smelá?

Brita

Není tady

#30 15. 8. 2019 11:31

Judyna
♥♥♥♥♥♥♥

Stejně to jednou bouchne. Takové napětí asi nevydržíš. Ještě se zeptám - sestra chodí přímo k vám do bytu nebo je jen na zahradě? V bytě by sis snad pořádek udělat mohla. Ostatní není na Tobě - ona chodí za maminkou (by asi mohla říct)
Fakt by možná pomohlo rozdělit majetek už teď (moji rodiče to kdysi udělali), ale asi by byl konflikt, že dostaneš víc než sestra. Ale zase to se dá vysvětlit, že to mᚠod otce.
Víš, ono i spravovat si bydlení, které není Tvoje, má velké úskalí. záleží, na koho je ten barák teď napsaný, ale i tak. Kdyby se něco stalo.... Manžel mé známé teď řeší neřešitelné. taky se říkalo - barák bude tvůj - jeho 4 sestry dostaly peníze už za života rodičů. Jenže pak umřel jeho otec a pořádek není udělaný. To, co bylo řečeno jen tak slovně, samozřejmě neplatí a sestry se "svého" nechtějí vzdát.

Jakmile si uvědomíš svoji pravou hodnotu, bude se okolo tebe točit celý svět.
Rozhodnutí osvobozuje.

Není tady

#31 15. 8. 2019 11:58

rina
♥♥♥♥♥♥♥

ADFka2 napsal(a):

A ta naše máma je takovej dobrák, navíc snadno zmanipulovatelnej, nemá moc vlastní názor na nic, takže ani tohle si pak neumí srovnat v hlavě... A až se mi narodí druhý bejby, čekám další kolo zarleni, ach jo...

Taky va

Klid v duši přeji všem.

Není tady

#32 15. 8. 2019 20:00

gemi
♥♥♥♥♥♥-

ADFko,
pokouším se představit  si situaci v domě - a zároveň  i řešení ...  píšeš,  že v přízemí je dílna,  a vᚠbyt  je v patře.  znamená to, že  maminka  je  ve vašem  bytě  dlouhodobě- celé léto-   a  tady   hlídá  sestry  děti ?    jakože  k vám  chodí  JAKO  DOMŮ ? 
Nebo  má ve vašem patře  svůj pokoj ...kde je  se  sestřinými dětmi?

Mohlo by být  částečným  řešením- pokud  je vaše patro dost prostorné -  pomocí příčky,  nebo  změnou umístění  dveří ... zkrátka  menší  stavební úpravou   ODDĚLIT    vᚠ byt  , -   od  např.  místnosti, kde  mají přístup  i   členové   rodiny  sestry,   rodiče ...

chci tím říct - uzavřít  a  "osamostatnit"  vᚠ byt ,  tak  aby  nebyl  "průchozí  všem"   smile   

nevím, jak je  dům  i vaše  podlaží  situováno,  -jestli by  něco takového  mohlo  pomoci ?

Není tady

#33 15. 8. 2019 20:28

rina
♥♥♥♥♥♥♥

Ano, přesně tak.

Klid v duši přeji všem.

Není tady

#34 18. 8. 2019 15:47

Barča
♥♥♥♥♥♥-

ADFko, myslím, že jsi v nevýhodné situaci a nemᚠmoc vloh (soudě podle tvého hesla i toho, že reaguješ prudce až zbrkle), abys ji zdárně vyřešila. A navíc ti teď hormony lezou na mozek. Možná bych počkala po šestinedělí, než něco začnu řešit jinak, než stavební separací nebo trávením těhotenství a šestinedělí v příjemném prostředí a bezpečnostné vzdálenosti (kdyby nebyla horečka dengue, zika a spol., doporučila bych tichomořské ostrovy).
Myslím, že jsi asi mladší sestra a nevím, zda je maminka vdova, nebo se rozvedla /rozešla. I to formuje její vztah k tvé sestře. Vypadá to zatím, že to paní máti odnese tak jako tak....

Není tady

#35 18. 8. 2019 16:13

rina
♥♥♥♥♥♥♥

Já myslím že paňmáma "neodnese" nic. Tahle mladší rozmazlená sestra "ostrouhá", a pak se buď srovná, nebo bude brečet tady, nebo někde jinde, jak jí všichni ubližují. O-OU!. Narození druhého mimi, jaká obrovská zásluha, aby se mi všichni klaněli a žárlili... gloria

Klid v duši přeji všem.

Není tady

#36 18. 8. 2019 18:50

Barča
♥♥♥♥♥♥-

Rino, nevím, že by byla ADFka nějaká rozmazlená. A myslím, že bych nebyla šastná, kdybych měla dvě dcery, které na sebe nevraží a alespoň jedna z nich mi dala, dává nebo se chystá dát nůž na krk, a si vyberu jednu nebo druhou.
A pokud bydlí v domě, kde mají rodiče dílnu,...

Není tady

#37 18. 8. 2019 21:49

Judyna
♥♥♥♥♥♥♥

...a hlavně, který není jejich! Příslib je jedna věc, skutečnost druhá.
Já osobně si ale myslím (jak jsem psala výše), že svoji domácnost by si uhájit mohla. Tam by měla platit jejich pravidla. V ostatních částech domu a na zahradě už je to o něčem jiném.
Každopádně není nad to, když si každý bydlí sám někde jinde a ve svém. Ale život není ideální.

Rozhodnutí osvobozuje.

Není tady

#38 18. 8. 2019 23:36

rina
♥♥♥♥♥♥♥

Ona to konkrétně nezmiňuje, ale já mám dojem, že sestra nechodí do její domácnosti, ale do její blízkosti. ADFka2 se chová tak, jakoby nemovitost i s pozemkem byla její. A hlavně nechápu její vysvětlení, že tam sestra chodí "šetřit" na dětech. Co? tam ušetří?

Klid v duši přeji všem.

Není tady

#39 19. 8. 2019 1:23

normální chlap
♥♥♥♥♥♥-

Úplně chápu. Sestra nesnáší tvýho přítele a ty zase jejího manžela. Její děti jsou otravný zatímco tvoje jsou boží. Sestry manžel pracuje v dílně v domě a tebe to hrozně rozčiluje. Vy tam s přítelem bydlíte, ale vlastně tam bydlíš sama. Nechceš rozbor sebe samotné a nikomu do toho vlastně nic není, ale přesto píšeš na veřejný server, kde ti rozbor s chutí poskytne každý kdo to čte :-D IMHO řešíš blbοsti, vykašli se na to a bude ti líp :-)

Není tady

#40 19. 8. 2019 7:47

LENNNA
♥♥♥♥♥♥-

Jste až moc přísní se svými názory sad  Jo, byla určitě chyba se nastěhovat do baráku, který mi neříká pane a tam si udělat domov. Ale bylo to do domu rodičů, tak (ačkoliv bych to neudělala) to umím docela pochopit a teď těžko bycha honit. Stalo se a ADFka prostě teď přemýšlí co s tím. A já se jí nedivím! Podle Vašich slov jste asi teda jiní, ale mně by SILNĚ vadilo, kdyby ke mě KDOKOLIV chodil denně a neměla jsem vlastní soukromí. Jo, jasně, udělala chybu, že to není její a tak teď může držet pusu a krok, ale nedivím se, že se chce vypovídat a třeba najít řešení, nápad, třeba někdo poradí... tak přišla sem. A tady je ve finále ta špatná. V tom případě jsem také špatný člověk, protože by mi to také vadilo.
Buďme na sebe lidi milejší nebo hodnější!

"Před 150 lety by vás považovali za blázny, pokud byste se zasazovali za konec otroctví. Před 100 lety by se vám smáli za návrh, že by ženy měly mít volební právo. Před 25 lety by vás nazvali perverzním za obhajobu práv gayů. Dnes se nám smějí, když chceme, aby skončilo otroctví zvířat. Jednoho dne se smát nebudou."
- Gary Smith

Není tady

#41 19. 8. 2019 9:43

Judyna
♥♥♥♥♥♥♥

Jak už jsem psala, jediné řešení je uhájit si vlastní domácnost a to by mohla. Tam si může nastolit svoje pravidla. Ostatní - dílna, zahrada je něco jiného.
Když jsem se ADFky ptala, jestli sestra chodí do jejího bytu nebo jen na zahradu, tak mi neopověděla. takže vlastně nevíme.

Upravil(a) Judyna (19. 8. 2019 9:44)

Rozhodnutí osvobozuje.

Není tady

#42 19. 8. 2019 9:51

rina
♥♥♥♥♥♥♥

Nepřipadám si přísná, naopak, šetřila jsem ji ohledně jejího charakteru, přečti si znova její úvodní příspěvek, jak mluví o své rodině...
To není naivita, ale hloupost, jak přemýšlí. Ona má dům s dílnou, obrovský, jak píše, sestra a bratr dostanou byt, auto, garហa zahradu, a tomu ona říká " vyrovnané".
Smutné.

Klid v duši přeji všem.

Není tady

#43 19. 8. 2019 9:56

Judyna
♥♥♥♥♥♥♥

No počkej, tak hraje roli i otec, který se na majetku podílel, či jej vybudoval a ten není otcem její sestry. ADFka myslím psala, že ona je jeho jedinou dcerou.

Rozhodnutí osvobozuje.

Není tady

#44 19. 8. 2019 10:01

normální chlap
♥♥♥♥♥♥-

LENNNA napsal(a):

V dotazu chybí podstatné informace a z těch nepodstatných vyplývá, že jde vlastně jen o pocit, ne o reálné ohrožení. Proto i kdybych byl sebehodnější, nemůžu říct nic jiného, než že je to prkotina kterou nestojí za to nějak radikálně řešit :-)

Není tady

#45 19. 8. 2019 11:13

rina
♥♥♥♥♥♥♥

Judyna napsal(a):

No počkej, tak hraje roli i otec, který se na majetku podílel, či jej vybudoval a ten není otcem její sestry. ADFka myslím psala, že ona je jeho jedinou dcerou.

To jako chceš říct, že muž, který je s nima minimálně 36 let, starší deti má méně rád, nebo je dokonce zavrhne? "Majetek budoval" snad pro celou rodinu, i když mladší sestra má pocit, že svět se točí jenom kolem ní.
Ale abych teda odpověděla na tazatelčin dotaz: Jak bych to řešila?
Na jejím místě špunty do uší, klapky na oči, osobní vlastnictví označit nápisem "Přísný zákaz použití" no a ve volných chvílích se starat o sebe.
Na jejím místě.

Upravil(a) rina (19. 8. 2019 11:22)

Klid v duši přeji všem.

Není tady

#46 19. 8. 2019 19:14

LENNNA
♥♥♥♥♥♥-

rina napsal(a):

Nepřipadám si přísná, naopak, šetřila jsem ji ohledně jejího charakteru, přečti si znova její úvodní příspěvek, jak mluví o své rodině...
To není naivita, ale hloupost, jak přemýšlí. Ona má dům s dílnou, obrovský, jak píše, sestra a bratr dostanou byt, auto, garហa zahradu, a tomu ona říká " vyrovnané".
Smutné.

rino, tak to holt máme jiný pohled na věc. Já se ADFce vůbec nedivím, že jí to vadí a tak hledá nějaké řešení.
Ok, jiný názor a pohled na věc beru, jsme každý jiný, máme jiné zkušenosti a to utváří i naše názory.
Ale neberu už způsob, jakým to napíšeme. Moc se mi líbí takový citát a snažím se podle něj jednat (ještě mám mezery, když někdy rychleji mluvím než přemýšlím!), ale přijde mi to tak pravdivé a tak hezké, že se snažím... zkusím vložit, jestli se zobrazí.
https://www.zenysro.cz/images/discussio … 761679a959
("Každý koho potkáte bojuje bitvu, o které Vy nic nevíte. Buďte laskaví. Vždycky."

"Před 150 lety by vás považovali za blázny, pokud byste se zasazovali za konec otroctví. Před 100 lety by se vám smáli za návrh, že by ženy měly mít volební právo. Před 25 lety by vás nazvali perverzním za obhajobu práv gayů. Dnes se nám smějí, když chceme, aby skončilo otroctví zvířat. Jednoho dne se smát nebudou."
- Gary Smith

Není tady

#47 19. 8. 2019 19:16

LENNNA
♥♥♥♥♥♥-

normální chlap napsal(a):

LENNNA napsal(a):

V dotazu chybí podstatné informace a z těch nepodstatných vyplývá, že jde vlastně jen o pocit, ne o reálné ohrožení. Proto i kdybych byl sebehodnější, nemůžu říct nic jiného, než že je to prkotina kterou nestojí za to nějak radikálně řešit :-)

Proč by mělo jít o ohrožení? Vůbec ti nerozumím. A teda mᚠmůj upřímný obdiv, že by ti nevadila každý den návštěva. Ale vlastně to je tak, jak jsem psala, každý jsme jiný, co jeden uvítá, pro druhého je nepřekonatelný rozdíl. Já to mám v tomto případě stejně jako ADFka.

- Gary Smith

Není tady

#48 19. 8. 2019 20:59

normální chlap
♥♥♥♥♥♥-

LENNNA napsal(a):

Proč by mělo jít o ohrožení? Vůbec ti nerozumím. A teda mᚠmůj upřímný obdiv, že by ti nevadila každý den návštěva. Ale vlastně to je tak, jak jsem psala, každý jsme jiný, co jeden uvítá, pro druhého je nepřekonatelný rozdíl. Já to mám v tomto případě stejně jako ADFka.

Tak ne ohrožení, ale problém, a máme v pořádku terminologii. Já se snažím rozlišovat problém a drobnou sourozeneckou třenici :-)

Obdivovat mě nemusíš, ta návštěva by mi taky vadila, ale já umím normálně říct kdy někdo může přijít a kdy ne, takže by mi tam ta návštěva prostě nepřiša :-)

Není tady

#49 20. 8. 2019 7:54

LENNNA
♥♥♥♥♥♥-

normální chlap napsal(a):

LENNNA napsal(a):

Tak ne ohrožení, ale problém, a máme v pořádku terminologii. Já se snažím rozlišovat problém a drobnou sourozeneckou třenici :-)

Obdivovat mě nemusíš, ta návštěva by mi taky vadila, ale já umím normálně říct kdy někdo může přijít a kdy ne, takže by mi tam ta návštěva prostě nepřiša :-)

Jen pochybuji, že by si návštěva nechala od tebe diktovat, zda může přijít někam, kde to není tvoje gloria

- Gary Smith

Není tady

#50 20. 8. 2019 7:58

normální chlap
♥♥♥♥♥♥-

Do bytu by mi nevlezla. Do baráku, který mi nepatří, ji pustil někdo jiný, s čímž nic nenadělám a ani nevím, proč bych se kvůli tomu měl vztekat :-)

Není tady

NÁŠ TIP:
  • Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem na webu pravopisne.cz

• Turistické, populárně – naučné, dětské a zábavné e-knihy. Stáhněte si zdarma e-knihy Jiřího Gleta. Můžete si vytvořit vlastní knihovničku e-knih na svých mobilech a tabletech.

Zápatí