Oznámení

6. prosince : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení!

6. prosince : Objevte kouzlo brambor po římsku. Jednoduchý recept, když vás tlačí čas i finance!

6. prosince : Je vám čtyřicet a už řešíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog

#1 14. 8. 2019 10:07

ADFka2
♥♥♥♥♥♥-

Jak byste to řešili vy

Jsem tady po sto letech a píšu z mobilu, což tenkrát ještě nešlo big_smile tak se omlouvám za případné chyby.
Mám následující problém :
mám ségru, je teda nevlastní, ale objektivně to nehraje roli. Ona má dvě deti, já druhé čekám. Je to taková jak ja říkám 'přisírka'. Kdyz jsem ještě bydlela jinde a byla bezdětná, měla mámu alias babičku pro sebe a náležitě toho využívala. Denně u našich a o víkendu na jejich zahradě - přes léto. Pak jsem si s tehdejším přítelem koupila barák na vsi, měli jsme i mega krytý bazén, takže přes léto jsem tam tehdy měla ségru s detma a mámou denně. Denně!!! Ne že bych v ty době na ni byla tak alergická jako dnes, ale řešila jsem horší věci, rozchod, hypotéku... Pak mi dokonce začala mluvit do života, ale ne jako hodná ségra, ale jako saň, která nejlíp vi, jak mam žít. To jsem ještě přešla. Pak se barak prodal a ja se svým tehdy ještě novým přítelem, kterej se ji ale teda 'hrozně nelíbil', jsem otěhotněla. Naši v té době koupili starý obrovský dum, dole si udělali dílnu, ptz podnikají a horejsek zůstal nevyužitý. 400m2. Domluvili jsme se, ze si tam s mým nastávajícím uděláme byt. Za svoje, pochopitelně.
Nic. zkrátím to. Problém je ten, ze segra se sem opět prisira, je tady denne, mámě na celé dva měsíce soupla kluky, ptz jejich otec v tej dílně bohužel zatím ještě taky pracuje, takže je sem v poledne přiveze a ona pak přijede po svej praci. Máma je měkká, neřekne ne ale mně uz to vážně leze na nervy, nechci denne vidět ani ji, pani chytrou, ani jeji rozmazleny deti. Barák bude jednou muj, ona to nevi, ale vadí mi, ze tu denne oxidujou, na podzim se mi narodí druhé dítě a fakt nechci mít dozor, nýbrž klid. Vím, že budu muset jít do konfliktu, jen nevím jak. Driv to s ni slo, než si pořídila děti s morousem, kterýmu se ted uz dost podoba... 😒 Díky.

So please, don´t slow me down, if I´m going too fast!

Není tady

#2 14. 8. 2019 12:26

LENNNA
♥♥♥♥♥♥-

Re: Jak byste to řešili vy

ADFka2, vítej zpět!
Já mám obavu, že pokud je barák rodičů, tak s tím neuděláte vůbec nic. Naprosto chápu, že vám to s mužem vadí a že chcete svůj klid. Naprosto. Ale fakt nic nenaděláte. To by museli rodiče říci, a tam denně nechodí a to (se skoro jistě vsadím) neudělají.
Můžete zkusit si s ní v klidu a rozumně promluvit a říci jí své pocity, ale dle psaného to asi nepadne na úrodnou půdu. Ale za zkoušku tohle určitě stojí. V klidu, přátelsky, rozumně, bez hádek.
No a pak jedině a rodiče na vás barák přepíší a pak máte páku v ruce a můžete rozhodovat.

"Před 150 lety by vás považovali za blázny, pokud byste se zasazovali za konec otroctví. Před 100 lety by se vám smáli za návrh, že by ženy měly mít volební právo. Před 25 lety by vás nazvali perverzním za obhajobu práv gayů. Dnes se nám smějí, když chceme, aby skončilo otroctví zvířat. Jednoho dne se smát nebudou."
- Gary Smith

Není tady

#3 14. 8. 2019 12:45

ADFka2
♥♥♥♥♥♥-

Ale naši tu taky nebydlí, jen já s rodinou... Ono to vadí i tej mámě, jenže ona je hrozně hodná, nechá si všechno libit, má takovou povahu... Ale díky za milé přivítání! 😉

Není tady

#4 14. 8. 2019 13:03

AndreaP.
Administrátor
Místo: Severní Morava

ADFka, vítej hjarta
Já to nechápu, takže v domě bydlíš jen ty s rodinou, rodiče bydlí jinde, jak je teda možné, že tam jsou její děti? Jejich otec je v práci - takže logicky nemůže hlídat děti (a je fuk, že jde o "rodinné" podnikání), babička s dědečkem žijí jinde, takže to jako ty děti defacto šoupne na starost Tobě? Bože, klaním se Ti, žes ještě nebouchla. Mᚠmůj obdiv.

Není tady

#5 14. 8. 2019 13:05

AndreaP.
Administrátor
Místo: Severní Morava

Jinak, dobrá, i když velice těžká rada, nauč se říkat NE a trvat si na svém. Je to o to t잚í, na druhou stranu důležitější, když se jedná o vlastní rodinu. Ale pokud se to nenačíš, semele tě to. A zkus s rodiči pořešit ten majetek, pokud říkáš, že dům bude stejně Tvůj. Pokud budeš majitel, mᚠsilnější pozici.

Není tady

#6 14. 8. 2019 13:11

ADFka2
♥♥♥♥♥♥-

Máma tu je pres den. Taky tady pracuje. Ale jen než přijedou oni. Pak jakože musi hlídat. Táta se tu taky pohybuje. Ale maji svůj byt ve městě. Ziju tady tak jen já a trpim cely leto a pak každý víkend...

Není tady

#7 14. 8. 2019 15:17

rina
♥♥♥♥♥♥♥

Sestra nemá bydlení? Děti nejsou v žádné školce nebo škole?
Víkendy jsou pořád někde jinde než doma?
Divné.
Ale vzhledem k tomu že v dílně pracuje více členů rodiny, částečně to chápu.
Tvůj bude ten dům po smrti rodičů? Dílna tam zůstane?
S nevlastní sestrou mᚠspolečnou mámu nebo tátu?

Všechny tyhle fakty by měly ovlivnit způsob, jak upozornit sestru, aby nebyla "vtěrkou na obtíž".

Klid v duši přeji všem.

Není tady

#8 14. 8. 2019 18:02

ADFka2
♥♥♥♥♥♥-

Mají byt. K nám evidentně jezdí šetřit na dětech. Mame bazén, trampolínu, prulezku... Prostě když vytáhnou paty z bytu, jdou k nám. Společnou máme matku. Barák má být pak muj
Ona a brácha dostanou nyt, garaz, zahradu, prostě ten zbytek. Ale neví to zatím. A ten její chlap je asocial, ale to je zas jinej příběh. Kéž by si ho žili sami!

Není tady

#9 14. 8. 2019 18:17

Judyna
♥♥♥♥♥♥♥

Ahoj ADFko, nezlob se na mě za moji upřímnost, ale Tvoje sestra (ale i matka) k Tobě chodila i do Tvého minulého bydliště, jak jsi psala. A vadilo Ti to. Víš, já bych se za takové situace, když už mám takovou zkušenost, asi do toho baráku nenastěhovala a raděj bych si pořídila něco svého a mimo. Tam by sis totiž mohla udělat pořádek s návštěvama.
Tady v tom baráku s dílnou, kde pracuje vaše rodina, je to vše moc provázané. Tam to bude asi těžké. Pokud tam nepracuje i Tvůj muž, asi bych šla raděj jinam.

Jakmile si uvědomíš svoji pravou hodnotu, bude se okolo tebe točit celý svět.
Rozhodnutí osvobozuje.

Není tady

#10 14. 8. 2019 19:58

LENNNA
♥♥♥♥♥♥-

ADFka2 napsal(a):

Máma tu je pres den. Taky tady pracuje. Ale jen než přijedou oni. Pak jakože musi hlídat. Táta se tu taky pohybuje. Ale maji svůj byt ve městě. Ziju tady tak jen já a trpim cely leto a pak každý víkend...

No, tak a k vám maminka každý den nechodí. Pak nebude u vás hlídání a nebudou k vám chodit. Ale asi to odnese mamka u nich...

"Před 150 lety by vás považovali za blázny, pokud byste se zasazovali za konec otroctví. Před 100 lety by se vám smáli za návrh, že by ženy měly mít volební právo. Před 25 lety by vás nazvali perverzním za obhajobu práv gayů. Dnes se nám smějí, když chceme, aby skončilo otroctví zvířat. Jednoho dne se smát nebudou."
- Gary Smith

Není tady

#11 14. 8. 2019 20:01

LENNNA
♥♥♥♥♥♥-

Judyna napsal(a):

Ahoj ADFko, nezlob se na mě za moji upřímnost, ale Tvoje sestra (ale i matka) k Tobě chodila i do Tvého minulého bydliště, jak jsi psala. A vadilo Ti to. Víš, já bych se za takové situace, když už mám takovou zkušenost, asi do toho baráku nenastěhovala a raděj bych si pořídila něco svého a mimo. Tam by sis totiž mohla udělat pořádek s návštěvama.
Tady v tom baráku s dílnou, kde pracuje vaše rodina, je to vše moc provázané. Tam to bude asi těžké. Pokud tam nepracuje i Tvůj muž, asi bych šla raděj jinam.

Je to tak sad

- Gary Smith

Není tady

#12 14. 8. 2019 20:31

ADFka2
♥♥♥♥♥♥-

Tak barák bude jednou můj, přišlo mi logické za pár korun přestavět bydlení. Tohle mě tenkrát fakt nenapadlo. Můj muž je s tím taky provázanej, možná jsem na to tenkrát měla myslet, ale to uz ted opravdu nezměním.Nevim jen jak na ni. Uz jsme měli par konfliktu, kdy se ona s tim svým snažili mluvit nám do života... Ale nikdo jim nechce nic říct, ze by se urazili...

Není tady

#13 14. 8. 2019 20:36

ADFka2
♥♥♥♥♥♥-

A ta naše máma je takovej dobrák, navíc snadno zmanipulovatelnej, nemá moc vlastní názor na nic, takže ani tohle si pak neumí srovnat v hlavě... A až se mi narodí druhý bejby, čekám další kolo zarleni, ach jo...

Není tady

#14 14. 8. 2019 21:17

rina
♥♥♥♥♥♥♥

Taky bych chtěla napsat něco jako "nezlob se na mě", ale přijde mi divné že sestru od vlastní mámy nazývᚠ"nevlastní", že píšeš, že dům bude tvůj a ostatní o tom neví, že uvádíš jakési rozdělení majetku mezi vámi (to předpokládám až po smrti rodičů+je to vůbec možné podle zákona, aby rodiče stanovili, jak se bude majetek dělit, který se zdá být dost značný). Z jakého důvodu zrovna ty víš co ostatní dědici nevědí?
Opravdu nechci prudit, ale tohle všechno mi jaksi "nesedí". (Nečetla jsem tvou minulost na BB). Pokud jsem něco poala, omlouvám se předem.)

Klid v duši přeji všem.

Není tady

#15 14. 8. 2019 21:58

ADFka2
♥♥♥♥♥♥-

Tak u nás se dítě bere jako nevlastní, pokud je jeden z rodičů odlišný. A ze ja vim co ona ne je jednoduchý, celý majetek je takový díky mému otci a jeho snažení, jsem jeho jediná dcera a proč mne to řekli a jim ne je otázka spíš na ne. Ale nejsem si jistá, ze tohle je nějak důležitý pro řešení potíží s tim, že ségra si sem chodí jako domů a přitom tu doma není... 🤷‍♀️

Není tady

#16 14. 8. 2019 22:00

ADFka2
♥♥♥♥♥♥-

A rozdělení majetku za života je pochopitelně možné, nehledě na to, že finančně je to vyrovnané

Není tady

#17 14. 8. 2019 22:02

ADFka2
♥♥♥♥♥♥-

A krucinal, mně o majetek nejde, kam se mě to snažíte vmanevrovat... 🤦‍♀️😒

Není tady

#18 14. 8. 2019 22:11

rina
♥♥♥♥♥♥♥

Nikam. Dala jsem otázky, které pravděpodobně napadnou každého nezaujatého a věci neznalého člověka, nebo snad ne?

A ten "krucinál" mi taky k tobě moc nesedí, když tak vehementně tvrdíš že o majetek ti nejde.

Upravil(a) rina (14. 8. 2019 22:17)

Klid v duši přeji všem.

Není tady

#19 15. 8. 2019 6:48

ADFka2
♥♥♥♥♥♥-

Jeee, už jsem zapomněla, že tady je třeba myslet jak co vyzní, pac se tu hodně hloubá. Ok, mysli si, ze jsem hamizna, ale taky mi zkus třeba poradit...? Dik 😁

Není tady

#20 15. 8. 2019 6:52

ADFka2
♥♥♥♥♥♥-

Ptz fakt nechápu diskuzi o majetku, když já řeším otravné návštěvy pribuzenstva... Řeším to v prvním příspěvku a pro zorientovani píšu, jak se veci maji 🤷‍♀️ je přece úplně jedno, kdo co zdědí, nebo aspoň mne to je jedno, mně obtěžují neustálé návštěvy...

Není tady

#21 15. 8. 2019 7:40

LENNNA
♥♥♥♥♥♥-

ADFka2 napsal(a):

A krucinal, mně o majetek nejde, kam se mě to snažíte vmanevrovat... 🤦‍♀️😒

Ono to prostě nezaujatého čtenáře fakt zaujme, protože je to takové zvláštní. Ale určitě to nemyslíme špatně! Spíš asi přemýšlíme nahlas tak nějak v globálu.
ADFko, tohle je fakt těžké, protože asi snad každá rada povede ke konfliktu v rodině. Ne nadarmo se říká, že nejhorší "kšefty" jsou s rodinou. Rodiče chápu, že se "bojí" říct dceři s vnoučaty, a k nim nechodí. Vidím možnost v tom, že maminka k tobě přestane každý den chodit a tím pádem i sestra s dětmi. Nebo druhá možnost, že půjdeš a na rovinu si zkusíš se sestrou promluvit a říct jí, že ti vadí, že tam je každý den. Ovšem asi hrozí konflikt a hrozí i to, že ti řekne, že to není tvoje, takže si tam může chodit jak chce.
Nemůžou to Vaši přepsat už teď? Bylo by to tvé a pak by si už mohla rozhodovat.

- Gary Smith

Není tady

#22 15. 8. 2019 9:26

rina
♥♥♥♥♥♥♥

ADFka2 napsal(a):

Jeee, už jsem zapomněla, že tady je třeba myslet jak co vyzní, pac se tu hodně hloubá. Ok, mysli si, ze jsem hamizna, ale taky mi zkus třeba poradit...? Dik 😁

Já nic takového nepsala.
Všecko to ale vypadá tak, že si dělᚠnárok na rozhodování o tom, kdo jaký je (máma, švagr...) a jaká jsou jejich práva a povinnosti.
Takže hamižná možná ne, ale nechápavá, bezohledná a sobecká zcela jistě.

Upravil(a) rina (15. 8. 2019 9:31)

Klid v duši přeji všem.

Není tady

#23 15. 8. 2019 9:30

ADFka2
♥♥♥♥♥♥-

Možná jsem to neměla uvádět, spis jsem chtěla osvětlit, co mě vedlo k tomu, udelat si tady bydlení... Ja jsem fakt ta poslední, komu záleží na vecech... Ja vim, ze to nemá hladké řešení, kdyby aspoň byly vztahy s ní jako dřív, ale poté, co jsme si tady kdysi vyslechli a taky poté, co pri jednom konfliktu zůstal míček na její straně a ona se tváří jako by nic... To je možná to, co mi vadi. Driv jsme spolu chodily na pivo. Dneska uz ani nevím, co dělá v práci, například. Nemám chu a ní komunikovat, je mi prostě fyzicky nepříjemný ji tady snaset, když je to takovej pokrytec. Ja nemám ráda konflikty a všechno si řeším hned a za deset minut po hádce s manželem je zas vše ok, ale tohle jediný ve mně hnije uz nějakou dobu a možná je to hlavní příčina moji averze...

Není tady

#24 15. 8. 2019 9:34

ADFka2
♥♥♥♥♥♥-

rina napsal(a):

ADFka2 napsal(a):

Já nic takového nepsala.
Všecko to ale vypadá tak, že si dělᚠnárok na rozhodování o tom, kdo jaký je (máma, švagr...) a jaká jsou jejich práva a povinnosti.
Takže hamižná možná ne, ale nechápavá, bezohledná a sobecká zcela jistě.

Jsi mimo. Nerozhoduji o tom, jaký kdo je, jen jsem popsala vlastnosti moji mamy, kterou, s dovolením, znam 36 let a taky znám pseudosvagra, kterej je prostě posedlej touhou zvanit lidem do života. Tobě by se to líbilo? Opravdu nechápu, proč to rozebiras, nic ti do toho neni, ja hodnotím je a ty zase hodnotís a nalepkujes me... Ptala jsem se, jak změnit současnou situaci. Az budu chtít rozbor sebe samotné, dám ti vedet.

Není tady

#25 15. 8. 2019 9:38

rina
♥♥♥♥♥♥♥

Díky, že ses uklidnila.
Z mého pohledu sestru chceš vypudit že svého života, ale to půjde těžko. Pokud ti její přítomnost vadí už mnoho let (jak tady někdo psal), a nic jsi neudělala pro to aby se to změnilo, teď už je to "zapouzdřené". Bez velkého konfliktu v rodině se to neobejde. Bohužel.

Klid v duši přeji všem.

Není tady

NÁŠ TIP:
  • Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem na webu pravopisne.cz

• Turistické, populárně – naučné, dětské a zábavné e-knihy. Stáhněte si zdarma e-knihy Jiřího Gleta. Můžete si vytvořit vlastní knihovničku e-knih na svých mobilech a tabletech.

Zápatí