6. prosince : Váení uivatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to poruení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 6. prosince : Objevte kouzlo brambor po římsku. Jednoduchý recept, kdy vás tlačí čas i finance! 6. prosince : Je vám čtyřicet a u řeíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog |
|
|
Jsem tady po sto letech a píu z mobilu, co tenkrát jetě nelo tak se omlouvám za případné chyby.
Mám následující problém :
mám ségru, je teda nevlastní, ale objektivně to nehraje roli. Ona má dvě deti, já druhé čekám. Je to taková jak ja říkám 'přisírka'. Kdyz jsem jetě bydlela jinde a byla bezdětná, měla mámu alias babičku pro sebe a náleitě toho vyuívala. Denně u naich a o víkendu na jejich zahradě - přes léto. Pak jsem si s tehdejím přítelem koupila barák na vsi, měli jsme i mega krytý bazén, take přes léto jsem tam tehdy měla ségru s detma a mámou denně. Denně!!! Ne e bych v ty době na ni byla tak alergická jako dnes, ale řeila jsem horí věci, rozchod, hypotéku... Pak mi dokonce začala mluvit do ivota, ale ne jako hodná ségra, ale jako saň, která nejlíp vi, jak mam ít. To jsem jetě přela. Pak se barak prodal a ja se svým tehdy jetě novým přítelem, kterej se ji ale teda 'hrozně nelíbil', jsem otěhotněla. Nai v té době koupili starý obrovský dum, dole si udělali dílnu, ptz podnikají a horejsek zůstal nevyuitý. 400m2. Domluvili jsme se, ze si tam s mým nastávajícím uděláme byt. Za svoje, pochopitelně.
Nic. zkrátím to. Problém je ten, ze segra se sem opět prisira, je tady denne, mámě na celé dva měsíce soupla kluky, ptz jejich otec v tej dílně bohuel zatím jetě taky pracuje, take je sem v poledne přiveze a ona pak přijede po svej praci. Máma je měkká, neřekne ne ale mně uz to váně leze na nervy, nechci denne vidět ani ji, pani chytrou, ani jeji rozmazleny deti. Barák bude jednou muj, ona to nevi, ale vadí mi, ze tu denne oxidujou, na podzim se mi narodí druhé dítě a fakt nechci mít dozor, nýbr klid. Vím, e budu muset jít do konfliktu, jen nevím jak. Driv to s ni slo, ne si pořídila děti s morousem, kterýmu se ted uz dost podoba... 😒 Díky.
Není tady
ADFka2, vítej zpět!
Já mám obavu, e pokud je barák rodičů, tak s tím neuděláte vůbec nic. Naprosto chápu, e vám to s muem vadí a e chcete svůj klid. Naprosto. Ale fakt nic nenaděláte. To by museli rodiče říci, a tam denně nechodí a to (se skoro jistě vsadím) neudělají.
Můete zkusit si s ní v klidu a rozumně promluvit a říci jí své pocity, ale dle psaného to asi nepadne na úrodnou půdu. Ale za zkouku tohle určitě stojí. V klidu, přátelsky, rozumně, bez hádek.
No a pak jedině a rodiče na vás barák přepíí a pak máte páku v ruce a můete rozhodovat.
Není tady
Ale nai tu taky nebydlí, jen já s rodinou... Ono to vadí i tej mámě, jene ona je hrozně hodná, nechá si vechno libit, má takovou povahu... Ale díky za milé přivítání! 😉
Není tady
ADFka, vítej
Já to nechápu, take v domě bydlí jen ty s rodinou, rodiče bydlí jinde, jak je teda moné, e tam jsou její děti? Jejich otec je v práci - take logicky nemůe hlídat děti (a je fuk, e jde o "rodinné" podnikání), babička s dědečkem ijí jinde, take to jako ty děti defacto oupne na starost Tobě? Boe, klaním se Ti, es jetě nebouchla. Má můj obdiv.
Není tady
Jinak, dobrá, i kdy velice těká rada, nauč se říkat NE a trvat si na svém. Je to o to těí, na druhou stranu důleitějí, kdy se jedná o vlastní rodinu. Ale pokud se to nenačí, semele tě to. A zkus s rodiči pořeit ten majetek, pokud říká, e dům bude stejně Tvůj. Pokud bude majitel, má silnějí pozici.
Není tady
Máma tu je pres den. Taky tady pracuje. Ale jen ne přijedou oni. Pak jakoe musi hlídat. Táta se tu taky pohybuje. Ale maji svůj byt ve městě. Ziju tady tak jen já a trpim cely leto a pak kadý víkend...
Není tady
Sestra nemá bydlení? Děti nejsou v ádné kolce nebo kole?
Víkendy jsou pořád někde jinde ne doma?
Divné.
Ale vzhledem k tomu e v dílně pracuje více členů rodiny, částečně to chápu.
Tvůj bude ten dům po smrti rodičů? Dílna tam zůstane?
S nevlastní sestrou má společnou mámu nebo tátu?
Vechny tyhle fakty by měly ovlivnit způsob, jak upozornit sestru, aby nebyla "vtěrkou na obtí".
Není tady
Mají byt. K nám evidentně jezdí etřit na dětech. Mame bazén, trampolínu, prulezku... Prostě kdy vytáhnou paty z bytu, jdou k nám. Společnou máme matku. Barák má být pak muj
Ona a brácha dostanou nyt, garaz, zahradu, prostě ten zbytek. Ale neví to zatím. A ten její chlap je asocial, ale to je zas jinej příběh. Ké by si ho ili sami!
Není tady
Ahoj ADFko, nezlob se na mě za moji upřímnost, ale Tvoje sestra (ale i matka) k Tobě chodila i do Tvého minulého bydlitě, jak jsi psala. A vadilo Ti to. Ví, já bych se za takové situace, kdy u mám takovou zkuenost, asi do toho baráku nenastěhovala a raděj bych si pořídila něco svého a mimo. Tam by sis toti mohla udělat pořádek s návtěvama.
Tady v tom baráku s dílnou, kde pracuje vae rodina, je to ve moc provázané. Tam to bude asi těké. Pokud tam nepracuje i Tvůj mu, asi bych la raděj jinam.
Není tady
ADFka2 napsal(a):
Máma tu je pres den. Taky tady pracuje. Ale jen ne přijedou oni. Pak jakoe musi hlídat. Táta se tu taky pohybuje. Ale maji svůj byt ve městě. Ziju tady tak jen já a trpim cely leto a pak kadý víkend...
No, tak a k vám maminka kadý den nechodí. Pak nebude u vás hlídání a nebudou k vám chodit. Ale asi to odnese mamka u nich...
Není tady
Judyna napsal(a):
Ahoj ADFko, nezlob se na mě za moji upřímnost, ale Tvoje sestra (ale i matka) k Tobě chodila i do Tvého minulého bydlitě, jak jsi psala. A vadilo Ti to. Ví, já bych se za takové situace, kdy u mám takovou zkuenost, asi do toho baráku nenastěhovala a raděj bych si pořídila něco svého a mimo. Tam by sis toti mohla udělat pořádek s návtěvama.
Tady v tom baráku s dílnou, kde pracuje vae rodina, je to ve moc provázané. Tam to bude asi těké. Pokud tam nepracuje i Tvůj mu, asi bych la raděj jinam.
Je to tak
Není tady
Tak barák bude jednou můj, přilo mi logické za pár korun přestavět bydlení. Tohle mě tenkrát fakt nenapadlo. Můj mu je s tím taky provázanej, moná jsem na to tenkrát měla myslet, ale to uz ted opravdu nezměním.Nevim jen jak na ni. Uz jsme měli par konfliktu, kdy se ona s tim svým snaili mluvit nám do ivota... Ale nikdo jim nechce nic říct, ze by se urazili...
Není tady
A ta nae máma je takovej dobrák, navíc snadno zmanipulovatelnej, nemá moc vlastní názor na nic, take ani tohle si pak neumí srovnat v hlavě... A a se mi narodí druhý bejby, čekám dalí kolo zarleni, ach jo...
Není tady
Taky bych chtěla napsat něco jako "nezlob se na mě", ale přijde mi divné e sestru od vlastní mámy nazývá "nevlastní", e píe, e dům bude tvůj a ostatní o tom neví, e uvádí jakési rozdělení majetku mezi vámi (to předpokládám a po smrti rodičů+je to vůbec moné podle zákona, aby rodiče stanovili, jak se bude majetek dělit, který se zdá být dost značný). Z jakého důvodu zrovna ty ví co ostatní dědici nevědí?
Opravdu nechci prudit, ale tohle vechno mi jaksi "nesedí". (Nečetla jsem tvou minulost na BB). Pokud jsem něco poala, omlouvám se předem.)
Není tady
Tak u nás se dítě bere jako nevlastní, pokud je jeden z rodičů odliný. A ze ja vim co ona ne je jednoduchý, celý majetek je takový díky mému otci a jeho snaení, jsem jeho jediná dcera a proč mne to řekli a jim ne je otázka spí na ne. Ale nejsem si jistá, ze tohle je nějak důleitý pro řeení potíí s tim, e ségra si sem chodí jako domů a přitom tu doma není... 🤷♀️
Není tady
A rozdělení majetku za ivota je pochopitelně moné, nehledě na to, e finančně je to vyrovnané
Není tady
A krucinal, mně o majetek nejde, kam se mě to snaíte vmanevrovat... 🤦♀️😒
Není tady
Nikam. Dala jsem otázky, které pravděpodobně napadnou kadého nezaujatého a věci neznalého člověka, nebo snad ne?
A ten "krucinál" mi taky k tobě moc nesedí, kdy tak vehementně tvrdí e o majetek ti nejde.
Upravil(a) rina (14. 8. 2019 22:17)
Není tady
Jeee, u jsem zapomněla, e tady je třeba myslet jak co vyzní, pac se tu hodně hloubá. Ok, mysli si, ze jsem hamizna, ale taky mi zkus třeba poradit...? Dik 😁
Není tady
Ptz fakt nechápu diskuzi o majetku, kdy já řeím otravné návtěvy pribuzenstva... Řeím to v prvním příspěvku a pro zorientovani píu, jak se veci maji 🤷♀️ je přece úplně jedno, kdo co zdědí, nebo aspoň mne to je jedno, mně obtěují neustálé návtěvy...
Není tady
ADFka2 napsal(a):
A krucinal, mně o majetek nejde, kam se mě to snaíte vmanevrovat... 🤦♀️😒
Ono to prostě nezaujatého čtenáře fakt zaujme, protoe je to takové zvlátní. Ale určitě to nemyslíme patně! Spí asi přemýlíme nahlas tak nějak v globálu.
ADFko, tohle je fakt těké, protoe asi snad kadá rada povede ke konfliktu v rodině. Ne nadarmo se říká, e nejhorí "kefty" jsou s rodinou. Rodiče chápu, e se "bojí" říct dceři s vnoučaty, a k nim nechodí. Vidím monost v tom, e maminka k tobě přestane kadý den chodit a tím pádem i sestra s dětmi. Nebo druhá monost, e půjde a na rovinu si zkusí se sestrou promluvit a říct jí, e ti vadí, e tam je kadý den. Ovem asi hrozí konflikt a hrozí i to, e ti řekne, e to není tvoje, take si tam můe chodit jak chce.
Nemůou to Vai přepsat u teď? Bylo by to tvé a pak by si u mohla rozhodovat.
Není tady
ADFka2 napsal(a):
Jeee, u jsem zapomněla, e tady je třeba myslet jak co vyzní, pac se tu hodně hloubá. Ok, mysli si, ze jsem hamizna, ale taky mi zkus třeba poradit...? Dik 😁
Já nic takového nepsala.
Vecko to ale vypadá tak, e si dělá nárok na rozhodování o tom, kdo jaký je (máma, vagr...) a jaká jsou jejich práva a povinnosti.
Take haminá moná ne, ale nechápavá, bezohledná a sobecká zcela jistě.
Upravil(a) rina (15. 8. 2019 9:31)
Není tady
Moná jsem to neměla uvádět, spis jsem chtěla osvětlit, co mě vedlo k tomu, udelat si tady bydlení... Ja jsem fakt ta poslední, komu záleí na vecech... Ja vim, ze to nemá hladké řeení, kdyby aspoň byly vztahy s ní jako dřív, ale poté, co jsme si tady kdysi vyslechli a taky poté, co pri jednom konfliktu zůstal míček na její straně a ona se tváří jako by nic... To je moná to, co mi vadi. Driv jsme spolu chodily na pivo. Dneska uz ani nevím, co dělá v práci, například. Nemám chu a ní komunikovat, je mi prostě fyzicky nepříjemný ji tady snaset, kdy je to takovej pokrytec. Ja nemám ráda konflikty a vechno si řeím hned a za deset minut po hádce s manelem je zas ve ok, ale tohle jediný ve mně hnije uz nějakou dobu a moná je to hlavní příčina moji averze...
Není tady
rina napsal(a):
ADFka2 napsal(a):
Já nic takového nepsala.
Vecko to ale vypadá tak, e si dělá nárok na rozhodování o tom, kdo jaký je (máma, vagr...) a jaká jsou jejich práva a povinnosti.
Take haminá moná ne, ale nechápavá, bezohledná a sobecká zcela jistě.
Jsi mimo. Nerozhoduji o tom, jaký kdo je, jen jsem popsala vlastnosti moji mamy, kterou, s dovolením, znam 36 let a taky znám pseudosvagra, kterej je prostě posedlej touhou zvanit lidem do ivota. Tobě by se to líbilo? Opravdu nechápu, proč to rozebiras, nic ti do toho neni, ja hodnotím je a ty zase hodnotís a nalepkujes me... Ptala jsem se, jak změnit současnou situaci. Az budu chtít rozbor sebe samotné, dám ti vedet.
Není tady
Díky, e ses uklidnila.
Z mého pohledu sestru chce vypudit e svého ivota, ale to půjde těko. Pokud ti její přítomnost vadí u mnoho let (jak tady někdo psal), a nic jsi neudělala pro to aby se to změnilo, teď u je to "zapouzdřené". Bez velkého konfliktu v rodině se to neobejde. Bohuel.
Není tady