Oznámení

6. prosince : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení!

6. prosince : Objevte kouzlo brambor po římsku. Jednoduchý recept, když vás tlačí čas i finance!

6. prosince : Je vám čtyřicet a už řešíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog

#76 12. 8. 2019 22:27

vrabčák
♥♥♥♥♥♥♥

Re: 3 otázky

Judyna napsal(a):

Otázky:

1. Vadí vám lidé odlišné sexuální orientace?
2. Jaký máte názor na  použití jedu proti přemnoženým hlodavcům?
3. Je dobré ostatním pomáhat až když si o to nějakým způsobem řeknou nebo se má pomáhat tomu, komu já uznám za vhodné, že to potřebuje?

1. Ne. Ale mám v tomhle směru málo osobních zkušeností.
2. Chtělo by to co nejrychleji najít jiný účinný způsob, který by působil jen na hlodavce. Nejsem odborník, řešení neznám...
3. Myslím si, že je to individuální. Někdo je schopný si o pomoc říct, někdo si na to netroufne. Ten druhý bude nejspíš vděčný, když k němu pomoc přijde.

Otázky:
1. Od kolika let si pamatuješ? Tvoje nejdávnější vzpomínka?
2. V jakým věku ses rozhodl pro svoji budoucí profesi? Děláš (dělal jsi) to, co sis tehdy přál?
3. Pokud máš (měl jsi) sourozence, tak kolik? Kolik máš potomků?

Je zcela zbytečné se ptát, jaký má život smysl.
Má takový smysl, jaký mu dáme.
                                                           Seneca

Není tady

#77 13. 8. 2019 5:25

rina
♥♥♥♥♥♥♥

Dobré ráno všem.
Půl šesté a ještě je tma, brrr!

Klid v duši přeji všem.

Není tady

#78 13. 8. 2019 7:35

LENNNA
♥♥♥♥♥♥-

Nocturmas napsal(a):

lol Z toho jde až strach, žena s mužským tělem a hned by tekla krev. Koukám, že každé pohlaví opravdu zpracovává jinou sadu problému k řešení lol

LENNNA napsal(a):

No počkej, ale to automaticky předpokládáš, že by ses stal hezkou ženou. Co kdyby ses stal ošklivou nebo plnoštíhlou ženou nebo stydlivkou? wink

Mohl jsem to upřesnit. Mylně jsem předpokládal, že bude automaticky pochopeno jako atraktivní muž/žena nebo přinejmenším na stejné úrovni k Vám. Jinak bych rovnou napsal, co by jste dělaly měsíc jako bezdomovec smile

No, ono to totiž fakt není tak jednoduché big_smile a člověk si to hned představuje. Já bych nesbalila nikoho a natož abych někdy nějakému chlapovi tahala něco z peněženky a nechala za sebe platit! Nepředstavitelné obojí! Tak proto to rozebírám rodna

"Před 150 lety by vás považovali za blázny, pokud byste se zasazovali za konec otroctví. Před 100 lety by se vám smáli za návrh, že by ženy měly mít volební právo. Před 25 lety by vás nazvali perverzním za obhajobu práv gayů. Dnes se nám smějí, když chceme, aby skončilo otroctví zvířat. Jednoho dne se smát nebudou."
- Gary Smith

Není tady

#79 13. 8. 2019 7:46

LENNNA
♥♥♥♥♥♥-

vrabčák napsal(a):

Otázky:
1. Od kolika let si pamatuješ? Tvoje nejdávnější vzpomínka?
2. V jakým věku ses rozhodl pro svoji budoucí profesi? Děláš (dělal jsi) to, co sis tehdy přál?
3. Pokud máš (měl jsi) sourozence, tak kolik? Kolik máš potomků?

1 - Má nejstarší vzpomínka je, jak mamka na posteli přebaluje bráchu. Byly mi 3 roky.
2 - No asi s výběrem školy v 15ti letech? Tehdy jsem absolutně netušila, co bych chtěla dělat. Jedna učitelka našim poradila ekonomku, tak jsem šla na ekonomku. A jsem moc ráda, protože zatím to byla pro mě nejlepší práce. Horší to bude do budoucna, to mám obavu, že už takovou neseženu.
3 - 1 bráchu, žádné děti.

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

MÉ OTÁZKY:
1. Tvé nejoblíbenější jídlo?
2. Tvá ideální dovolená - jak by vypadala?
3. Na čem ujíždíš? (myšleno ve smyslu někdo miluje čokoládu, někdo knihy, někdo hodně cestuje...)

"Před 150 lety by vás považovali za blázny, pokud byste se zasazovali za konec otroctví. Před 100 lety by se vám smáli za návrh, že by ženy měly mít volební právo. Před 25 lety by vás nazvali perverzním za obhajobu práv gayů. Dnes se nám smějí, když chceme, aby skončilo otroctví zvířat. Jednoho dne se smát nebudou."
- Gary Smith

Není tady

#80 13. 8. 2019 8:54

rina
♥♥♥♥♥♥♥

LENNNA napsal(a):

1. Tvé nejoblíbenější jídlo?
2. Tvá ideální dovolená - jak by vypadala?
3. Na čem ujíždíš? (myšleno ve smyslu někdo miluje čokoládu, někdo knihy, někdo hodně cestuje...)

1. Ryba v jakékoliv podobě. Smažené filé, pečená, zavináč, uzená, dokonce i sardinky.
2. Válet se měsíc u moře s full servisem.
3. Ráda chodím do bazárků a sekáčů. Občas tam aj něco koupím. A holandský použitý nábytek, tam se můžu zbláznit. A samozřejmě kávové hrníčky, nové i staré.

1. Máte/měli jste "ve skříni kostlivce"? Jestli ano, jak se s ním perete/jste se s ním vypořádali?
2. Čtete horoskopy? Jestli ano, shodují se s tím co si o sobě myslíte nebo co se vám děje?
3. S jakou postavou jste se v dětství nejraději ztotožňovali, na koho/co jste si hráli?

Upravil(a) rina (13. 8. 2019 14:22)

Klid v duši přeji všem.

Není tady

#81 13. 8. 2019 17:31

Nocturmas
♥♥-----

LENNNA napsal(a):

No, ono to totiž fakt není tak jednoduché big_smile a člověk si to hned představuje. Já bych nesbalila nikoho a natož abych někdy nějakému chlapovi tahala něco z peněženky a nechala za sebe platit! Nepředstavitelné obojí! Tak proto to rozebírám rodna

Lennny vůbec se ti nedivím, že nechceš, aby za tebe chlap něco platil a důvod toho proč je ti to nepříjemné je zakopaný právě v tom, že nikoho sama "nebalíš". Pokud si muže sama nevybereš, tak naprosto chápu, že se u nikoho nechceš "zadlužovat" ve smyslu nějakého závazku jen proto, že tě na něco pozval a už vůbec se s ním nechceš kvůli tomu vyspat. Ono tu totiž ve výsledku nejde o to, kdo koho zve nebo kdo bude co platit. Už jen to, že jeden nebo druhý o tomhle přemýšlí, je celé špatně. Všiml jsem si, že se bohužel drtivá většina žen seznamuje pouze s muži ve svém okolí, na škole to bývá spolužák/učitel, později třeba kolega z práce, nějaký známý kamarádky, kterého poznala na společné oslavě atd. prostě vybírají z toho, co se jim připlete pod nohy nebo se vystaví na seznamce, kde to je ještě o fous horší. Proto často končí i s podobnými typy mužů a pak si stěžují, že jsou všichni chlapi stejní. Strašně si tím omezují výběr, a pokud nepatří mezi společenskou smetánku, skončí nakonec s nějakým gaučákem nebo zahořklé a zklamané samy.

rina napsal(a):

1. Máte/měli jste "ve skříni kostlivce"? Jestli ano, jak se s ním perete/jste se s ním vypořádali?
2. Čtete horoskopy? Jestli ano, shodují se s tím co si o sobě myslíte nebo co se vám děje?
3. S jakou postavou jste se v dětství nejraději ztotožňovali, na koho/co jste si hráli?

1) Na to co někdy provádím mám svou skříň čistou, nebo si alespoň neuvědomuji nic co by na mě mohlo vypadnout.
2) Pochyboval jsem o tom vždy a po shlédnutí téhle přednášky, jsem o "nepravdivosti" už přesvědčen Rosenthalův efekt
3) Podle toho co zrovna frčelo v TV, takže Vinnetou, pak Karate kid a přihláška do karate, pak frčel Segal = aikido, do toho Arnold, takže posilovna. Do toho se motaly postavy z knížek. Cítil jsem se kde kým.

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

1) Jaka historicka doba a móda je ti nejbližši?
2) stala jsi se někdy terčem pomluv?
3) Je nějaká skladba, písnička, kterou jsi si schopen/a pouštět opakovaně a přesto tě neomrzí?

Není tady

#82 13. 8. 2019 18:00

eremuruss
♥♥♥♥♥♥♥

rina napsal(a):

Erem, odpovídáš, a nedáváš otázky stolt

1.Mas cloveka kteremu nedokazes odpustit ?
2.Jake zamestnani by si chtel delat -(nezalezi na tvem vzdelani )
3 Dokazali by jste prijmout cizi dite a vychovavat ho ?

Za jednu minutu člověk pozná, zda se mu někdo líbí, za hodinu pozná, zda by jej dokázal mít rád či milovat, za jeden den zjistí, jestli by s tou osobou dokázal strávit celý život...ale poté trvá celý život než na tu osobu zapomene.

Není tady

#83 13. 8. 2019 18:49

Judyna
♥♥♥♥♥♥♥

Nocturmas napsal(a):

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

3) Je nějaká skladba, písnička, kterou jsi si schopen/a pouštět opakovaně a přesto tě neomrzí?

1. Asi 50. a 60.léta, taková ta hezká ženská moda
2. Ano, jako každý smile
3. Je jich hodně. Namátkou Hotel California, Angie,  Smells Like Teen Spirit, snad všechny staré trampské písničky..

otázky:

1. Co je pro tebe aktivní dovolená?
2. Hraješ na hudební nástroj?
3. Ćteš ještě někdy tištěné noviny?

Upravil(a) Judyna (13. 8. 2019 18:49)

Jakmile si uvědomíš svoji pravou hodnotu, bude se okolo tebe točit celý svět.
Rozhodnutí osvobozuje.

Není tady

#84 13. 8. 2019 20:14

vrabčák
♥♥♥♥♥♥♥

eremuruss napsal(a):

rina napsal(a):

Erem, odpovídáš, a nedáváš otázky stolt

1.Mas cloveka kteremu nedokazes odpustit ?
2.Jake zamestnani by si chtel delat -(nezalezi na tvem vzdelani )
3 Dokazali by jste prijmout cizi dite a vychovavat ho ?

1. Vím, že by moudrý člověk měl umět odpouštět, ale asi nejsem dost moudrá a jistý paní jsem zatím odpustit nedokázala a asi ani nedokážu.
2. Pracovat v knihovně. A kdybych na to měla, psát knížky.
3. Jsem přesvědčená, že bych to dokázala. Jeden čas jsem o tom i vážně uvažovala.

Otázky:
1. Posloucháš často hudbu, zpíváš si, nebo spíš vyhledáváš ticho?
2. Jakou teď čteš knížku? Míváš rozečteno i víc knih současně?
3. Máš u nás nějaký hodně oblíbený místo, kam se občas rád vracíš?
(Píšu v mužským rodě, když má aspoň v tý češtině přednost. wink)

Seneca

Není tady

#85 13. 8. 2019 20:33

Nocturmas
♥♥-----

vrabčák napsal(a):

1. Posloucháš často hudbu, zpíváš si, nebo spíš vyhledáváš ticho?
2. Jakou teď čteš knížku? Míváš rozečteno i víc knih současně?
3. Máš u nás nějaký hodně oblíbený místo, kam se občas rád vracíš?
(Píšu v mužským rodě, když má aspoň v tý češtině přednost. wink)

1) Hudbu mám puštěnou stále, ale nezpívám, protože ticho vyhledávají sousedi.
2) Teď nečtu nic a když čtu, tak vždy jen jednu knihu, nedokážu prožívat více příběhu najednou.
3) Mám rád okolí našeho města a Ostravu, protože jsem tam prožil nejšálenější zážitky.

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

1) Baví tě zařizovat "domov"(dodržuješ nějaký styl)? Nebo jen koupíš hezký židle stůl atp. a stačí?
2) Máš ráda barevné stěny? nebo bílou? nebo tapety? nebo?
3) Máš v pokoji něco, co sis vyrobila úplně sama?

Není tady

#86 13. 8. 2019 21:09

Soleil
♥♥♥♥♥--

Odpovědi na otázky Vrabčáka:
1. Poslouchám často francouzský šansony, s textem, v originále a taky si je u toho zpívám. Pouštím je taky i svým studentům francouzštiny v hodinách a k tomu jim občas přidám nějakou osobní vzpomínku smile
2. Čtu teď učebnici angličtiny, jsem v 11. lekci. Jinak moc nečtu, když už, tak učebnice...
3. Mikulčice u Hodonína, archeologický výzkum. Seznámili se tam mí rodiče, oba tam pracovali, tatínek 30 let, jezdila jsem za ním jako děcko, první lásky, svatební cesta...Genius loci.

Moje otázky:
1. Máš rád své povolání nebo ho děláš hlavně pro peníze?
2. Máš raději psy nebo kočky?
3. Myslíš, že rodina a rodinné vazby jsou důležité nebo je to dnes jedno?

Není tady

#87 13. 8. 2019 22:37

normální chlap
♥♥♥♥♥♥-

Soleil napsal(a):

1. Obojí. Mám své povolání velmi rád a mám z něj hodně peněz :-)
2. Kočky. Pes štěká a kaká a já nerad obtěžuji jiné lidi.
3. Jsou dosti důležité, i když mají jinou formu než dříve.

Moje otázky:
1. Dostal/a jsi někdy pořádnou "ránu" od elektřiny (myslím 230/400 V a více)?
2. Jsme ve vesmíru sami? A je to dobře nebo špatně?
3. Spáchal Epstein sebevraždu?

Upravil(a) normální chlap (13. 8. 2019 22:37)

Není tady

#88 14. 8. 2019 8:04

rina
♥♥♥♥♥♥♥

Nocturmas napsal(a):

1. Antika, filozofie, stavby, literatura, oblečení, boty
2. Ano, dokonce mě kvůli tomu propustili z práce. Pak se vše vysvětlilo, kolegyně s duševní nemocí skončila na psychiatrii, mně nabídli návrat, ale já už nechtěla. Mezi kolegy, kteří se nechali oblbnout cvokem?
3. Aerosmith Crazy, Freddie Mercury všechno.
Teď Imagine Dragons Believer, předtím Welshly Arms Legendary. No a v průběhu let věci, které se později stávaly hity. Mám prostě na to nos.

Otázky později.

Klid v duši přeji všem.

Není tady

#89 14. 8. 2019 15:01

rina
♥♥♥♥♥♥♥

Otázky

Prosím hezká nebo ošklivá vzpomínka z:
1. Ranného dětství
2. Školních lavic
3. Produktivního věku
4. Poslední doby

Klid v duši přeji všem.

Není tady

#90 14. 8. 2019 18:27

Judyna
♥♥♥♥♥♥♥

normální chlap napsal(a):

Soleil napsal(a):

1. Obojí. Mám své povolání velmi rád a mám z něj hodně peněz :-)
2. Kočky. Pes štěká a kaká a já nerad obtěžuji jiné lidi.
3. Jsou dosti důležité, i když mají jinou formu než dříve.

Moje otázky:
1. Dostal/a jsi někdy pořádnou "ránu" od elektřiny (myslím 230/400 V a více)?
2. Jsme ve vesmíru sami? A je to dobře nebo špatně?
3. Spáchal Epstein sebevraždu?

1. Ne, nikdy.
2. Jelikož vesmír je "nekonečný", myslím, že sami nejsme.
3. Myslím že ano a že si tu možnost zaplatil.

1. Je něco, co nedokážeš odpustit?
2. Cítíš k někomu nenávist?
3. Je něco (cokoliv), co opravdu nesnášíš?

Rozhodnutí osvobozuje.

Není tady

#91 14. 8. 2019 20:08

Nocturmas
♥♥-----

rina napsal(a):

Prosím hezká nebo ošklivá vzpomínka z:
1. Ranného dětství
2. Školních lavic
3. Produktivního věku
4. Poslední doby

1) Hezká: První dovolená s rodiči v Maďarsku, a táta, který dělal kotrmelce na trávníku před hotelem, a hodně se s mámou
    smáli.
2) Hezká: Spolužačka Natálie na střední, která mi sebrala písemku a odevzdala jí učitelce, protože jsem od ní opisoval.
    Dostal jsem za 5. Hodně to na mě zapůsobilo a pozitivně změnila můj přístup k životu, nesnášela, když někdo na něco
    sere.
3) Hezká: Když se po 8 letech vrátil z Londýna na otočku můj nejlepší kamarád ze základky a šli jsme spolu zapít naše
    setkání, v baru se dal do řeči se dvěma krásnýma holkama, představil mě a všechny nás skvěle bavil.
4) Hezká: Bratrova svatba, cítil jsem, že je opravdu šťastný, byl jsem moc pyšný, jaký z malého brášky vyrost skvělý a
    zábavný chlap. Válel jako bůh a navíc si mě zvolil za svědka!

Judyna napsal(a):

1. Je něco, co nedokážeš odpustit?
2. Cítíš k někomu nenávist?
3. Je něco (cokoliv), co opravdu nesnášíš?

1) Nic strašného se mi nestalo, nemám co odpouštět.
2) Ne, je to zbytečná emoce. Ale spousta lidí mě dokáže nárazově nasrat.
3) Toho je více, vytáčí mě, když se někdo stále hrabe v minulosti, třeba všichni ti, co 30 let po převratu stále řeší, co kdo
    dělal za komunismu. Pokud se někdo nedokáže přes něco přenést ani po 30 letech, tak mám chuť mu dát pár facek, ať
    se konečně probere. To samé všichni žárlivci a další ubrečení ubožáci, z těch je mi na zvracení.

1) Co na tebe v životě udělalo největší dojem?
2) Jaký máš názor na internetové seznamky, myslíš že se tam dá sehnat někdo kvalitní?
3) Jak vycházíš se svými sousedy?

Upravil(a) Nocturmas (14. 8. 2019 21:00)

Není tady

#92 14. 8. 2019 22:28

rina
♥♥♥♥♥♥♥

Vymazal se mi krásný příspěvek na poslední otázku. Opravím to zítra, doufám.

Klid v duši přeji všem.

Není tady

#93 17. 8. 2019 8:12

rina
♥♥♥♥♥♥♥

Nocturmas napsal(a):

1) Co na tebe v životě udělalo největší dojem?
2) Jaký máš názor na internetové seznamky, myslíš že se tam dá sehnat někdo kvalitní?
3) Jak vycházíš se svými sousedy?

1. A pořád dělá: Východ a západ Slunce.
2. Zřídka.
3. Dobře. Moc si jich nevšímám. Jenom pozdrav.

1. Kupujete dětem/vnoučatům hračky podle jejich přání nebo podle svého?
2. Našli jste tu pravou lásku? "Nakolikáté"?
3. Existuje něco, co zatím nechápete?

Upravil(a) rina (17. 8. 2019 12:57)

Klid v duši přeji všem.

Není tady

#94 17. 8. 2019 14:43

Judyna
♥♥♥♥♥♥♥

1. Dělala jsem obojí. Ale sopíš jsem to směrovala já.
2. Ne. I když svého času jsem si myslela, že ano.
3. Je toho hodně a i toho, co asi nepochopím nikdy.

1. Užíváte hrubší výrazy?
2. Před kterým typem lidí se máte na pozoru?
3. Jsi spokojen(a) se svým bydlením- styl, způsob, místo?

Rozhodnutí osvobozuje.

Není tady

#95 17. 8. 2019 14:49

vrabčák
♥♥♥♥♥♥♥

rina napsal(a):

1. Kupujete dětem/vnoučatům hračky podle jejich přání nebo podle svého?
2. Našli jste tu pravou lásku? "Nakolikáté"?
3. Existuje něco, co zatím nechápete?

1. Když jsem byla v hračkářství sama, tak podle svýho, ale i podle jejich přání. V současnosti kupuju jen zřídka, zatím jen příbuzným - podle sebe, ale nejdřív trochu sonduju, co mají a co ne. Rozhodně bych nekoupila žádný pistolky ani flintičky. Nechtěla jsem kupovat ani barbíny, ale zařídila to sousedka.
2. Byla jsem hodně zamilovaná vícekrát, ale vlastně nenašla...
3. Tak toho je nepřeberný množství wink, když pomyslím na všechny ty vědní obory. Do babi by se to tedy nevešlo.

Moje otázky:
1. Který den v týdnu máš nejradši a proč?
2. Máš svoji oblíbenou květinu, případně více kytiček? Zajímal ses někdy o květomluvu a použil něco z ní v běžným životě?
3. Zajímal ses v minulosti o esperanto? Jak hodně uznáváš angličtinu jako téměř mezinárodní jazyk?

Seneca

Není tady

#96 17. 8. 2019 18:41

vrabčák
♥♥♥♥♥♥♥

Judyna napsal(a):

1. Ne, příčí se mi to. Jen výjimečně, když jsem úplně sama a kleju. wink
2. Před falešnýma (křivýma) a příliš sebevědomýma.
3. Nejsem. Odjakživa žiju v Praze, jsem tu zvyklá, ale líbilo by se mi žít v menším městě se zajímavou historií a s krásnou přírodou kolem (lesy, hory, voda).

Otázky teprv dodám, nestíhám. Budu si muset napsat zásobu otázek na hodně velký papír. big_smile

Seneca

Není tady

#97 17. 8. 2019 19:47

rina
♥♥♥♥♥♥♥

Hezký! Odpovědi i otázky, ani nevím, kam dřív. tummenupp

Klid v duši přeji všem.

Není tady

#98 17. 8. 2019 20:24

rina
♥♥♥♥♥♥♥

Judyna napsal(a):

1. Zásadně ne. Osypávám se, když je slyším. Často mám pocit že chci jejich uživatele karát, ale dnes už to nedělám.
2. Až  na starý kolena jsem pochopila že mám dát na svůj instinkt a dát si pozor na lidi kteří jsou mi na první pohled nesympatičtí.
3.  Naprosto. Stěhovala jsem se snad víckrát než 15x, ale vždycky jsem měla pocit že do lepšího,  či už materiálně, nebo vztahově. Teď se mi zdá že bydlím  ve svém vysněném bydlení,  i když se vyskytují z různých stran na mně  požadavky, abych to změnila. Zatím nechci.  Mám obrovský byt za přijatelnou cenu, okno v rohu, o kterém jsem snila, je tu 6 rodin na cihlový baráček se zahradou v klidné lokalitě, líbí se mi tu prostě.

1. Máte domácí zvířata?
2. Zavařujete?
3. Jak se věnujete svým zubům, chodíte pravidelně, nebo až to bolí?

Klid v duši přeji všem.

Není tady

#99 17. 8. 2019 21:07

rina
♥♥♥♥♥♥♥

vrabčák napsal(a):

1. Který den v tý tvdnu máš nejradši a proč?
2. Máš svoji oblíbenou květinu, případně více kytiček? Zajímal ses někdy o květomluvu a použil něco z ní v běžným životě?
3. Zajímal ses v minulosti o esperanto? Jak hodně uznáváš angličtinu jako téměř mezinárodní jazyk?

1. Sobotu večer, neděle je jenom moje volno. V sobotu večer "si po příchodu domů hraju" a  pak pouštím oblíbené filmy,  než usnu, v neděli vstávám pozdě, budík zásadně vypnu a přes den jdu spát, když  chcu. V neděli se nic nedělá, no ni?
2. Bílá lilie! Krásně voní a její vzhled je nádherný. Květomluva mě fakt zajímá a po zjištění že se má například ke květinám mluvit, jsem to nevěřícně zkusila a byla jsem překvapená že to asi je pravda.
3. O esperanto ano. Fakt ještě v ranném dětství na základce, stejně jako o Braillovo písmo, morseovku.
Vzpomínám si, že když jsme už dobře zvládali  morzeovku, podepsaly jsme se s kamarádkou na hodině  chemie na nějakej test morzeovkou,  dostaly jsme obě pětku. Krásná vzpomínka z dětství.

Upravil(a) rina (18. 8. 2019 5:55)

Klid v duši přeji všem.

Není tady

#100 17. 8. 2019 21:52

normální chlap
♥♥♥♥♥♥-

vrabčák napsal(a):

1. Který den v týdnu máš nejradši a proč?

1. Nemám žádný vybraný den. Pracuju dle potřeby, ne podle rozvrhu, tak je to každý týden jinak :-)
2. Mám rád jednu květinu z čeledi lilkovítých, Solanum lycopersicum. Mám ji i na zahradě. Z květomluvy jsem zatím využil jen to, že zrovna tuhle kytku může dát jako dárek i chlap chlapovi, aniž by z toho vznikla trapná situace.
3. Zajímal a rychle mi došlo, že jazyk který není živý je mrtvý. Proto jsem přešel na angličtinu :-) Sice si jako mezinárodní standard dovedu představit vhodnější jazyky, jak z hlediska učení tak fonetiky, ale aspoň že nějaký mezinárodní jazyk existuje. Bez něj by to bylo dost blbé.

Moje otázky:
1. Jakou teplotu máš (v zimě) v obýváku?
2. 130 km/h na dálnici - nechat, snížit, zvýšit, omezení zcela zrušit?
3. Názvy vínová, bordó, starorůžová, korálová, jahodová, karmínová, rubínová, rumělková, lososová - dokázal/a bys je přiřadit k nepopsaným vzorkům barev?

Není tady

NÁŠ TIP:
  • Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem na webu pravopisne.cz

• Turistické, populárně – naučné, dětské a zábavné e-knihy. Stáhněte si zdarma e-knihy Jiřího Gleta. Můžete si vytvořit vlastní knihovničku e-knih na svých mobilech a tabletech.

Zápatí