Oznámení

6. prosince : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení!

6. prosince : Objevte kouzlo brambor po římsku. Jednoduchý recept, když vás tlačí čas i finance!

6. prosince : Je vám čtyřicet a už řešíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog

#1 5. 8. 2019 11:59

Nocturmas
♥♥-----

3 otázky

Pravidla jsou jednoduchá: Odpovězte na 3 otázky a vymyslete tři nové.

1) Kdyby sis mohla vybrat ze všech lidí na světě, s kým bys nejraději šla na večeři? A proč?   
2) Chtěla bys být slavná? A kvůli čemu?
3) Jaká je tvá nejhorší vlastnost?

Není tady

#2 5. 8. 2019 13:01

AndreaP.
Administrátor
Místo: Severní Morava

Re: 3 otázky

Nocturmas napsal(a):

Pravidla jsou jednoduchá: Odpovězte na 3 otázky a vymyslete tři nové.

1) Kdyby sis mohla vybrat ze všech lidí na světě, s kým bys nejraději šla na večeři? A proč?   
2) Chtěla bys být slavná? A kvůli čemu?
3) Jaká je tvá nejhorší vlastnost?

1) S mámou a s tátou. A proč? Protože už nejsou a neskutečně mi chybí.
2) Nechtěla bych být slavná, nestojím o pozornost davu.
3) Občas skáču lidem do řeči (asi jsem ukecaná no)

A otázky :

1) Vysněná země a proč? Kde bys chtěl(a) žít?
2) Dostal(a) jsi milión a máš pouze hodinu na to ho utratit, pak propadá. Co uděláš?
3) Jaký je Tvůj největší životní úspěch?

Není tady

#3 5. 8. 2019 13:54

Nocturmas
♥♥-----

AndreaP. napsal(a):

1) Vysněná země a proč? Kde bys chtěl(a) žít?
2) Dostal(a) jsi milión a máš pouze hodinu na to ho utratit, pak propadá. Co uděláš?
3) Jaký je Tvůj největší životní úspěch?

1) Jako malý jsem chtěl bydlet v Indii, protože strýc s tetou tam žili asi 3 roky a vždy jsem rád poslouchal jejich zážitky a
    chtěl jezdit na slonech. Dnes už ale ve své vysněné zemi žiji a je to naše Česká republika.
2) Milion v dnešní době moc není, takže bych si určitě nakoupil špičkové vybavení k práci, včetně softwarového předplatného (ideálně doživotního).
3) Nějaký konkrétní samostatně stojící projekt, který bych vypíchnul, mě zatím minul. Ale určitě za obrovský úspěch považuji
    moment, kdy jsem se začal chovat jako já.

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

1) Pokud by ses mohl/a dožít 90 let s tím, že posledních 60 let tvého života by sis mohl/a ponechat buď tělo nebo mysl 30letého člověka, co by sis vybral/a?
2) Za co ve svém životě jsi nejvíc vděčná/ý?
3) Čeho si nejvíce vážíš u přátelství?

Není tady

#4 5. 8. 2019 16:00

vrabčák
♥♥♥♥♥♥♥

1) Tělo.
2) V jaké rodině jsem vyrůstala, jak úžasná je příroda.
3) Trvalosti. (A u přátel zájmu, schopnosti naslouchat, pravdomluvnosti a přímosti, tolerance, smyslu pro humor...)

Otázky:
1) Čím nejradši vyplňuješ svůj volný čas?
2) Jaký máš vztah k hudbě - hraješ na hudební nástroj ( -e), zpíváš, co rád posloucháš?
3) Kterým knížkám dáváš přednost? I poezie? Oblíbená knížka v dětství a teď?

Je zcela zbytečné se ptát, jaký má život smysl.
Má takový smysl, jaký mu dáme.
                                                           Seneca

Není tady

#5 5. 8. 2019 17:21

Nocturmas
♥♥-----

1) Sex, sport a kresba
2) Hudbu k životu potřebuji, jsem ale čistý konzument. Zpívat neumím a zahrát zvládnu 3
    písničky na kytaru a ovčáci čtveráci na klavír. V posledních dnech ulítávám na "Earth, Wind & Fire - Boogie
    Wonderland" a "Gianluca Vacchi - Trump-It"
3) Nejoblíbenější knihu z dětství mám stále rád a je to "Malý princ" a slohově se mi hodně líbí "Egypťan Sinuhet". Obecně
    mám, ale rád knihy o síle lidské vůle, ze kterých vyplývá, že člověk není stvořen pro porážku. Poezii cíleně nevyhledávám.

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

1) Jaká je tvá nejcennější vzpomínka?
2) Na jakém nejneobvyklejším místě jsi měla sex?
3) Pokud bys ztratila možnost jakkoliv komunikovat, čeho bys nejvíce litovala, že jsi někomu neřekla? A proč jsi to ještě
    neudělala?

Upravil(a) Nocturmas (5. 8. 2019 17:39)

Není tady

#6 5. 8. 2019 19:19

vrabčák
♥♥♥♥♥♥♥

Nocturmasi, vymyslels to moc  hezky. big_smile Ale co kdyby někomu byly blízký otázky už zodpovězený? Nemohl by na ně ještě dodatečně zareagovat - "MIMO PROGRAM"? Ovšem v tu chvíli bez vymýšlení dalších, protože ty by už byly vytvořený jeho předchůdcem. No, možná navrhuju uklohnění pěknýho guláše...  tongue

Seneca

Není tady

#7 5. 8. 2019 19:53

Nocturmas
♥♥-----

Vrabčáku, pusť se do toho, uvidíme kam to povede smile

Není tady

#8 5. 8. 2019 20:51

Judyna
♥♥♥♥♥♥♥

1. Ještě jako školkou povinná sedím ve větvích naší jabloně a intenzivně vnímám jak "je tady krásně".
2. U synagogy.
3. Myslím že není nic takového. Svým blízkým se snažím říct vše, co považuji za nutné, protože jsem si vědoma toho, že může přijít chvíle, kdy to nepůjde.

1. Co je pro tebe svoboda?
2. Co si myslíš o sociálních sítích?
3. Jakým způsobem relaxuješ?

Jakmile si uvědomíš svoji pravou hodnotu, bude se okolo tebe točit celý svět.
Rozhodnutí osvobozuje.

Není tady

#9 5. 8. 2019 21:26

rina
♥♥♥♥♥♥♥

vrabčák napsal(a):

Nocturmasi, vymyslels to moc  hezky. big_smile Ale co kdyby někomu byly blízký otázky už zodpovězený? Nemohl by na ně ještě dodatečně zareagovat - "MIMO PROGRAM"? Ovšem v tu chvíli bez vymýšlení dalších, protože ty by už byly vytvořený jeho předchůdcem. No, možná navrhuju uklohnění pěknýho guláše...  tongue

Já myslím že když si kdokoliv klikne kamkoliv z minulého, tak jen oživí diskuzi.
Opravdu dobré téma a ráda se budu podílet. tummenupp

Klid v duši přeji všem.

Není tady

#10 5. 8. 2019 22:44

Nocturmas
♥♥-----

Judyna napsal(a):

1. Co je pro tebe svoboda?
2. Co si myslíš o sociálních sítích?
3. Jakým způsobem relaxuješ?

1)    Postarat se sám o sebe, případně své nejbližší, dobrovolné přijmutí zodpovědnosti a povinnosti.
2)    Sociální sítě nepoužívám, komplikují mi vztahy, třeba tím, že se někdo naštve z důvodu,
        že mu neodpovím nebo si ho nepřidám hned do přátel atd. (facebook jsem neaktualizoval 10 let).
3)    Třeba zrovna tímhle vypisováním, kdy odložím všechnu ostatní práci a jen si tak někde tlachám s ostatními.

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

1)    Kdybys věděla, že za rok náhle zemřeš, změnila bys něco na svém životě?
2)    Kolik jsi za svůj život milovala mužů? (nemyslím počet všech partnerů, ale jen těch ke kterým jsi cítila něco silnějšího).
3)    Proč chodíš na babinet?

Není tady

#11 6. 8. 2019 7:47

LENNNA
♥♥♥♥♥♥-

Nocturmas napsal(a):

1)    Kdybys věděla, že za rok náhle zemřeš, změnila bys něco na svém životě?
2)    Kolik jsi za svůj život milovala mužů? (nemyslím počet všech partnerů, ale jen těch ke kterým jsi cítila něco silnějšího).
3)    Proč chodíš na babinet?

1. To se nedá - představit si to... asi ne, asi bych po sobě jen uklidila a snažila se více být s rodinou.
2. 1
3. Mám to tady stále ráda, ikdyž "pláču" po dobách minulých, kdy to tady žilo.

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

NOVÉ OTÁZKY:
1. Co rád/a děláš ve volném čase?
2. Jaká je tvá práce snů (pokud bys nebyl/a ničím omezen, vzděláním, ničím)?
3. Tvé oblíbené jídlo.

"Před 150 lety by vás považovali za blázny, pokud byste se zasazovali za konec otroctví. Před 100 lety by se vám smáli za návrh, že by ženy měly mít volební právo. Před 25 lety by vás nazvali perverzním za obhajobu práv gayů. Dnes se nám smějí, když chceme, aby skončilo otroctví zvířat. Jednoho dne se smát nebudou."
- Gary Smith

Není tady

#12 6. 8. 2019 12:34

normální chlap
♥♥♥♥♥♥-

LENNNA napsal(a):

1. Co rád/a děláš ve volném čase?
2. Jaká je tvá práce snů (pokud bys nebyl/a ničím omezen, vzděláním, ničím)?
3. Tvé oblíbené jídlo.

1. Chodím a lezu po horách
2. Přesně ta kterou dělám - vývoj speciálního software pro vědecké účely ve vlastní firmě
3. Biftek, samozřejmě z pravé svíčkové z mladého býčka, správně odleželé, blue rare.

Moje otázky:

1. Kdybys mohl/a rozhodnout, že každý včetně dětí a kromě důchodců a invalidů bude platit paušální daň 10,000 Kč měsíčně a pak už nic, žádnou jinou daň, ani ze mzdy, ani DPH, ani spotřební z alkoholu a benzínu, odsouhlasíš to to?

2. Co by se muselo stát, aby ses sbalil/a (včetně rodiny) a v horizontu několika dní emigroval/a do jiného státu na jiném kontinentě (předpokládejme, že není problém s vízem)?

3. Jak zní rovnice ze které vyjde hodnota konstanty jemné struktury?

Není tady

#13 6. 8. 2019 15:27

Nocturmas
♥♥-----

normální chlap napsal(a):

1. Kdybys mohl/a rozhodnout, že každý včetně dětí a kromě důchodců a invalidů bude platit paušální daň 10,000 Kč měsíčně a pak už nic, žádnou jinou daň, ani ze mzdy, ani DPH, ani spotřební z alkoholu a benzínu, odsouhlasíš to to?

2. Co by se muselo stát, aby ses sbalil/a (včetně rodiny) a v horizontu několika dní emigroval/a do jiného státu na jiném kontinentě (předpokládejme, že není problém s vízem)?

3. Jak zní rovnice ze které vyjde hodnota konstanty jemné struktury?

1) 100%, bylo by to skvělé. Smutné je, že by toho obchodníci nejspíše hned zneužili a navýšili si marže. Ale i tak by to
    bylo výhodné.
2) Musela by hrozit nějaká neodvratitelná apokalyptická událost ve smyslu pádu meteoritu, abych to zvážil, ale nejspíše
    bych se nechal stejně tím šutrem sundat, lpění na životě je malichernost. Líbil se mi v téhle souvislosti film
    Melancholia. Politická ani ekonomická situace by mě zdrhnout nepřinutila.
3) Alfa rovná se elementární náboj na druhou, lomeno čtyři krát pí, krát permitivum vákua, krát Planckova konstanta, krát
    rychlost světla ve vakuu. Jinak řečeno Sommerfeldova konstanta (obšlehl jsem to z wiki)

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

1) Kdyby ses zítra mohl/a probudit s jednou libovolnou vlastností nebo dovedností, jaká by to byla?
2) Máš předtuchu toho, jak bude vypadat tvoje smrt?
4) Dokážeš definovat co nejstručněji, co pro tebe dělá ženu ženou?

Není tady

#14 6. 8. 2019 18:35

Judyna
♥♥♥♥♥♥♥

1 .Schopnost hodit věci za hlavu.
2. V 90 letech při turistice zakopnu a bude.
3. Láska, křehkost (spojená s vnitřní silou :-) ), čistota, estetika, péče o oheň, aby nezhasl.

1. Opravdu si myslíte, že rovná daň (i když obsáhne vše) je skvělá ? Proč? A co ti s nízkými příjmy?
2. Co považuješ v životě za nejdůležitější?
3. Chodíš k volbám?

Rozhodnutí osvobozuje.

Není tady

#15 6. 8. 2019 19:02

Nocturmas
♥♥-----

1) Ano, i kdyby člověk bral jen 15000 čistého, tak to znamená, že základ pro výpočet daně tvoří 25500 z toho zaplatí
    zaměstnavatel pojistné -6385, hrubá mzda je tedy 18780 od toho se odečte sociální + zdravotní  -2066, a daň (po slevě
    na dani) ve výši -1710. Ve výsledku tedy člověk s nízkým příjmem stejně zaplatí na daních 10161 a to nepočítám kolik
    ušetři tím, že by ze své čisté mzdy, už nemusel nic odvádět, klesla by cena energii, nájmů, potravin atd… Vidím v tom
    jednoznačný přínos. A to i v případě že někdo nedosáhne ani na těch 15000.
2) Nevzdát ho, nerezignovat a hledat kolem sebe to nejlepší
3) V posledních letech ke všem, ale popravdě je mi výsledek ukradený, reálný efekt voleb je minimální.

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

1) Máš nějaké oblíbené jídlo, po kterém rád/a sáhneš, když se chystáš někoho pohostit doma?
2) Zažil/a jsi v životě něco, co se dá jen těžko racionálně vysvětlit?
3) Kdybys měl/a vypadat jako někdo jiný, koho by sis vybral/a (jako kdo bys chtěl/a vypadat) a proč?

Není tady

#16 6. 8. 2019 19:21

rina
♥♥♥♥♥♥♥

Judyna napsal(a):

1. Opravdu si myslíte, že rovná daň (i když obsáhne vše) je skvělá ? Proč? A co ti s nízkými příjmy?
2. Co považuješ v životě za nejdůležitější?
3. Chodíš k volbám?

1. Daň, že vůbec existuje a za cokoliv, je naprostej nesmysl. Pokud věříme ve Stvoření, Bůh žádnou daň nestanovil. Dal jedinou podmínku a tu člověk porušil. Pak Bůh určil odměnu anebo trest za její dodržení.
Nevěřící můžou hledat původ daně v potřebě zvítězit na trhu s čímkoliv kdekoliv a kdykoliv - když chceš moji zbraň abys ochránil svou rodinu, den něco navíc.
Jak prosté...grater
2. Fungující funkční svědomí.
3. Ne.

Otázky:
1. Když vyplňujete různé dotazníky, jste přesvědčeni, že odpovídáte upřímně a podle pravdy?
2. Máte doma uklizeno?
3. Co říkáte na vaše výčitky svědomí? gloria

Klid v duši přeji všem.

Není tady

#17 6. 8. 2019 19:31

rina
♥♥♥♥♥♥♥

Tak ta rovnice mě dostala. va
A ještě k té ženě, co ji charakterizuje, či jak to bylo?
No jasně že její smyslnost!

Omlouvám se za porušení všech pravidel vlákénka, ale nedalo mi. rodna

Klid v duši přeji všem.

Není tady

#18 6. 8. 2019 19:48

Nocturmas
♥♥-----

rina napsal(a):

1. Když vyplňujete různé dotazníky, jste přesvědčeni, že odpovídáte upřímně a podle pravdy?
2. Máte doma uklizeno?
3. Co říkáte na vaše výčitky svědomí? gloria

1) Ano, nemám důvod lhát v dotazníku
2) Uf, snažím se byt udržovat v co nejlepším stavu, ale vím že by to šlo i lépe, třeba co se prachu, oken a poházeného
    oblečení týče.
3) Výčitky svědomí nemám, chovám se tak, abych se ze sebe nemusel stydět a nebo si své chování umím odůvodnit tak, že
    se za něj nestydím.

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

1) Máš nějaké oblíbené jídlo, po kterém rád/a sáhneš, když se chystáš někoho pohostit doma?
3) Kdybys měl/a vypadat jako někdo jiný, koho by sis vybral/a (jako kdo bys chtěl/a vypadat) a proč?

Není tady

#19 6. 8. 2019 19:48

Judyna
♥♥♥♥♥♥♥

Nocturmas napsal(a):

1) Ano, i kdyby člověk bral jen 15000 čistého, tak to znamená, že základ pro výpočet daně tvoří 25500 z toho zaplatí
    zaměstnavatel pojistné -6385, hrubá mzda je tedy 18780 od toho se odečte sociální + zdravotní  -2066, a daň (po slevě
    na dani) ve výši -1710. Ve výsledku tedy člověk s nízkým příjmem stejně zaplatí na daních 10161 a to nepočítám kolik
    ušetři tím, že by ze své čisté mzdy, už nemusel nic odvádět, klesla by cena energii, nájmů, potravin atd… Vidím v tom
    jednoznačný přínos. A to i v případě že někdo nedosáhne ani na těch 15000.
2) Nevzdát ho, nerezignovat a hledat kolem sebe to nejlepší
3) V posledních letech ke všem, ale popravdě je mi výsledek ukradený, reálný efekt voleb je minimální.

K odpovědi 1 - ale byla řeč jen o dani, ne o pojistném. Z toho jsem vycházela. Navíc cena ničeho by neklesla. Tomu nevěřím.

1. Ne, záleží na tom, kdo příjde. A pokud návštěva není nahlášená, tak "co dům dá".
2. Myslím, že ano, ale mám vždy tendenci si takové věci vysvětlovat racionálně.
3. Nechci vypadat jako někdo jiný. Snažím se pracovat s tím, co mám smile

1. Kdybys měl(a) možnost letět do Vesmíru bez možnosti návratu, letěl(a) bys?
2. Jsi věřící ? (Inspirace Rinou)
3. Letní nebo středoevropský čas?

Upravil(a) Judyna (6. 8. 2019 20:00)

Rozhodnutí osvobozuje.

Není tady

#20 6. 8. 2019 20:25

Nocturmas
♥♥-----

Daně platím i tak vysoké, takže pro mě by to bylo stále výhodné. A zase tak silné solidární cítění vybudované nemám.

1)    Ne, netuším co bych tam dělal.
2)    Nejsem, náboženství považuji za adaptivní sociální mem, který lidstvu umožnil přežití ve stále se rozšiřujícím lidském   
        společenství, nad jehož zdravým chodem nebylo už možno prakticky dohlížet. Jakákoliv víra se tak stala pro kontrolu
        širokých mas lidí lepší, než jejich absolutní nekontrola nebo neorganizovanost. Úmělá inteligence bude v budoucnu
        efektivnější.
3)    Středoevropský, chci mít v létě dříve tmu, protože mám rád večerní procházky.

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

1)    Který film, co jsi doposud viděl/a tě nejvíce ovlivnil/zasáhl/donutil se zamyslet/něco přehodnotit a proč?
2)    Do které země bys nikdy nejel/a? Proč?
3)    Jaký názor máš na české Romy?

Upravil(a) Nocturmas (6. 8. 2019 20:29)

Není tady

#21 6. 8. 2019 22:20

vrabčák
♥♥♥♥♥♥♥

1) Zpověď jen pro sebe (Confidences pour confidences, Fr. 1979). Úvahy o běžným životě... Nebyly na něj nejlepší kritiky, ale já jsem ho měla v hlavě spoustu let. smile
    Viděno osmi (Visions of Eight, 1973) - dokument o letní olympiádě 1972,  skládá se z 8 částí natočených významnými světovými režiséry. Mám ráda atletiku. Rychle běhat, to byla v dětství slast. big_smile I tento film se mi nějak v hlavě usadil. wink
2) Neláká mě Blízký východ - ty země, kde se neustále válčí a kde nějaký směřování k míru je úplně beznadějný. Neláká mě ani Amerika, stačí mi dokumenty.
3) Jako celek způsobují strašně moc problémů, ale snažím se na rómské rodiny i jednotlivce pohlížet a posuzovat je individuálně. Spousta "našich" lidí je všechny hází do jednoho pytle; přitom ne všichni jsou nepřizpůsobiví.

Svoje otázky vám budu dlužit. Nestíhááááááámmm!!!!!!!! grater

Seneca

Není tady

#22 6. 8. 2019 23:04

vrabčák
♥♥♥♥♥♥♥

Otázky:
1) Jak jsi objevil Babinet?
2) Nejzajímavější zážitek tohoto léta.
3) Kam nejdál ses při svým toulání po světě dostal?
4) V kolik běžně chodíváš spát, v kolik nejčastěji vstáváš, doháníš o víkendu, dovolený, prázdninách?

Seneca

Není tady

#23 7. 8. 2019 4:58

Nocturmas
♥♥-----

Vrabčačko koukám, že to máš i s bonusovou otázkou smile

1) Z náhledu článků, které se zobrazují pod seznamem, babinet tam často bývá a nalákaly mě zajímavá témata, navíc se mi
    líbí, že je můžu okomentovat. Diskuzi jsem ale objevil až nedávno.
2) Potřeboval jsem do koupelny novou desku pod kruhové umyvadlo (taková mísa, kterou jsem potřeboval částečně
    zapustit), starou desku jsem vyhodil kvůli nové pračce, která by se tam jinak nevešla, ale nemohl jsem sehnat stolaře,
    všichni měli plno až do řijna. Tak jsem si jí vyrobil sám a výsledek mě potěšil.
3) Z pohledu zeměpisné vzdálenosti to bude Turecko
4) Mám to hodně neuspořádané, spánková hygiena je u mě na štíru. Někdy jdu spát v 7 ráno, jindy v 8 večer, kolikrát se
    probudím třeba ve dvě v noci, protože mě zrovna něco "geniálního" napadlo a musím to jít zpracovat než to zapomenu.
    Ale vždy se snažím spát 7 hodin.

1) O čem nejčastěji přemýšlíš a proč?
2) Umíš si představit, že by, jsi se staral/a o své nemocné/staré rodiče, po zbytek života?
3) Co je největší brzdou/překážkou v tvém životě, při plnění tvých cílů?

Upravil(a) Nocturmas (7. 8. 2019 5:00)

Není tady

#24 7. 8. 2019 7:56

rina
♥♥♥♥♥♥♥

Nocturmas napsal(a):

1) O čem nejčastěji přemýšlíš a proč?
2) Umíš si představit, že by, jsi se staral/a o své nemocné/staré rodiče, po zbytek života?
3) Co je největší brzdou/překážkou v tvém životě, při plnění tvých cílů?

1. O budoucnosti. Těším se z každého nového dne.
2. Špatně položená otázka. Byli o 30 let starší než já, takže zbytek života mám po jejich smrti před sebou.
Odpověď je: Ano, dovedu si představit že bych se o ně nemocné starala až do jejich smrti, ale všechno bylo jinak.
3. Nedostatek času.

1. Trest smrti - ano, či ne? Proč?
2. Eutanazie - ano, či ne? Proč?
3. Přerušení těhotenství - ano, či ne? Proč?

Klid v duši přeji všem.

Není tady

#25 7. 8. 2019 9:48

normální chlap
♥♥♥♥♥♥-

rina napsal(a):

1. Trest smrti - ano, či ne? Proč?
2. Eutanazie - ano, či ne? Proč?
3. Přerušení těhotenství - ano, či ne? Proč?

1. Spíše ne. Tím "spíše" myslím, že nejsem něco jako zapřisáhlý odpůrce, ale dovedu si představit trest smrti v případě, že je uložen za násilný teroristický čin, pachatel je usvědčen přímými důkazy (chycen při činu a ještě se tím chlubí) a hrozí, že by se ho kámoši časem jiným teroristickým činem pokusili dostat z vězení. Za jiné činy bych jej neukládal, protože je prokázané, že byl v minulosti mnohokrát uložen jako justiční omyl nebo dokonce justiční vražda. A to se může kdykoliv opakovat.

2. Ano. Abych mluvil za sebe - kdybych ležel s poškozeným mozkem, nevěděl o sobě, tak ať se okolí smíří s tím, že jsem už fakticky mrtvý a nechají mě v klidu umřít.

3. Zakázal bych mužům o tomto tématu rozhodovat. Tudíž se ani teď nevyjadřuji.

Moje otázky:

1. Věříš, že je v silách lidstva ovlivnit klima?

2. Představ si nějaký nežádoucí čin, nedodržení povolené rychlosti jízdy, kradení v supermarketu, týrání dětí, cokoliv. Myslíš, že pomůže, když se za něj zvýší trestní sazby?

3. Je správné, že stavební předpisy určují, že kdyby sis chtěl/a postavit dům, musíš dodržet určitý standard tepelné izolace, jinak nedostaneš stavební povolení?

Není tady

NÁŠ TIP:
  • Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem na webu pravopisne.cz

• Turistické, populárně – naučné, dětské a zábavné e-knihy. Stáhněte si zdarma e-knihy Jiřího Gleta. Můžete si vytvořit vlastní knihovničku e-knih na svých mobilech a tabletech.

Zápatí