6. prosince : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 6. prosince : Objevte kouzlo brambor po římsku. Jednoduchý recept, když vás tlačí čas i finance! 6. prosince : Je vám čtyřicet a už řešíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog |
|
|
Pedro, smekám. Také bych se jednou ráda dostala do stádia, kdy vypnu logiku, a budu žít srdcem. Zatím se to nedaří, logika a myšlenky potvory naskakují . No, ale mám ještě půlku života před sebou, tak mám snad takových 30 let tréninku...
Upravil(a) lvice (20. 6. 2007 8:58)
Lvice neni potreba rikat promin.Je potreba zahlednout, ze to je o necem a ne ze ne. Celou dobu tady o tom pisem.
Dat do toho to srdce a empatii. Zamyslet se.
Lvice muj nick je pro zjednoduseni napsan Hirondel,ale spravne je to Hirondelle. Ale na druhou stranu je to na Tobe jak ho pozmenis,to je fakt a je to fuk.
Od srdce Te zdravim.
Není tady
Přemýšlím, když mám nad čím . Také Tě zdravím a posílám .
Pedro napsal(a):
No Salve, bych spíš "myslet" nejraději přestal a pouštěl jen tu intuici. Přestat myslet uzvykaným rozumem a začít tím srdcem. Smazat z tabule svého malého vědomí všechny ty snové vzorce a pustit si duši blíž a blíž k tělu. Probudit se a vidět věci jak jsou, prostě jen vidět. Zkrátka myslet, vědět a žít intuitivně - a to tak, že zcela - to by se mi líbilo. :jojo:
A to si nemyslím... mysl je vynikajícím produktem lidské evoluce a jejím úkolem je vytvořit akční rozhraní mezi intuicí a činem. Jsou lidé, kteří říkají, že mysl natropila vše špatné na Zemi. To je pravda, dokud není řízena intuicí. Ale nyní se situace obrací a čím dál víc lidí se nechává řídit duší, namísto strachem.
Samotná intuice je úžasná. člověk prostě VÍ co je potřeba udělat, ale taky může jenom sedět doma a zářné ideje z něho budou kydat na všechny strany... ovšem nemusí udělat nic pro jejich uskutečnění. Bud sice zámou postavou dějin a snad za stovky let ho budou velebit jako božího syna, ale pokud nic neudělá, pak je to o ničem.
Potřebujeme lidi, kde bude božská intuice v naprosté harmonické třístranné rovnováze s inteligencí a schopností akčně a beze strachu jednat.
Není tady
Salvator napsal(a):
A to si nemyslím... mysl je vynikajícím produktem lidské evoluce a jejím úkolem je vytvořit akční rozhraní mezi intuicí a činem. Jsou lidé, kteří říkají, že mysl natropila vše špatné na Zemi. To je pravda, dokud není řízena intuicí. Ale nyní se situace obrací a čím dál víc lidí se nechává řídit duší, namísto strachem.
Samotná intuice je úžasná. člověk prostě VÍ co je potřeba udělat, ale taky může jenom sedět doma a zářné ideje z něho budou kydat na všechny strany... ovšem nemusí udělat nic pro jejich uskutečnění. Bud sice zámou postavou dějin a snad za stovky let ho budou velebit jako božího syna, ale pokud nic neudělá, pak je to o ničem.
Potřebujeme lidi, kde bude božská intuice v naprosté harmonické třístranné rovnováze s inteligencí a schopností akčně a beze strachu jednat.
Rozumím, o tom nemůže být pochyb. Myslím, že naše terminologie jsou "nepatrně" odlišné, ale v zásadě nevidím rozpor. Nikdy jsem na pojmech moc nestál, ted to doháním, protože jestliže člověk neumí přizpůsobit svůj jazyk všeobecně uznávaným pravidlům daného prostředí, je pro komunikaci ztracen. Zvláště pak, pokud jde o prostředí běžným smyslům skryté - tak zvaně duchovní. Je spousta modelů, soustav a systémů, kterak to v nás funguje. Od těch totálně ujetých a nebezpečných, přes ty "placebo efektové" ale v důsledku zbytečné, až po ty, které jsou skutečně funkční a efektivní. Ta funkčnost a efektivita značí střed, nebo jinak řečeno třeba; vrcholek pyramidy. Jenže lidé, kteří z různých stran tu pyramidu sledují, jednotlivé její části, až k tomu vrcholku, používají rozdílné terminologie, což může být dáno třeba rozdílností kultur myšlení. Což může působit zdánlivě rozporuplně. A hle - zmatení duchovních jazyků je zde. Myslím, že většině co jsme zde, jde právě o ten střed - vrcholek pyramidy, který v našem příkladě značí právě tu funkčnost a efektivitu v poznávání hlubší skutečnosti, jejích principů a zákonitostí. Co se mě se týče, hledám inspiraci v různých kulturách i koutech světových. Védské, buddhistické i jógické sútry - tam se mé srdce cítí velmi dobře. Také je to hodně o znalosti vnitřního energetického systému - pro mě čakramy a nádí - toto je dnes bud velmi podceňovaná nebo přeceňovaná oblast, nicméně velmi důležitá. Protože pokud se na toto člověk vrhne jen tak jako na módní záležitost, bez hlubší motivace, může ho to přijít hodně draho. Ale na druhou stranu, pokud to přehlíží, těžko může uvést v rovnováhu své psychické a emocionální energie. Ale to záleží v jakém je kdo celkovém stavu, samozřejmě. U vyspělých jedinců je ta rovnováha již stabilní, páč na tom pracovali v minulých zrozeních. No a pak může intuice vesele proudit a nevadit si s rozumem ani s citem ani s tělem. Klid a činorodost si v takovém stavu nijak neodporují - naopak se vzájemě podporují a posilují. Život v prostoru a čase je o pohybu, a o radosti z pohybu, proč by se jinak ten, kterému říkáme Nejvyšší Pán, takto realizoval? Dle mně i ta evoluce, jak ji zmiňuješ je o té realizaci - seberealizaci - má se TO dotknout naší mysli a zbavit jí klamu -sebeklamu. Ne, není třeba se vzdávat ani rozumu ani citu ani myšlení ani slov ani činů, chce to všechno prostě jen "profiltrovat" srdcem, duší, duchem,.. Ok?
Není tady
lvice napsal(a):
Pedro, smekám. Také bych se jednou ráda dostala do stádia, kdy vypnu logiku, a budu žít srdcem. Zatím se to nedaří, logika a myšlenky potvory naskakují . No, ale mám ještě půlku života před sebou, tak mám snad takových 30 let tréninku...
Nápodobně, Lvice. Věřím, že jednou to půjde všem, kdož o to usilují. Žít logikou - intelektem srdce...
Není tady