6. prosince : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 6. prosince : Objevte kouzlo brambor po římsku. Jednoduchý recept, když vás tlačí čas i finance! 6. prosince : Je vám čtyřicet a už řešíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog |
|
|
Hirondel, Hirondel, když nikde žádný problém nevidíš, tak proč o něm furt píšeš a stavíš se do jeho středu? Proč vidíš své odsouzení v příspěvcích, ve kterých po něm není ani stopy? Proč neustále dáváš najevo, jak Tě někdo nechápe? Ze Tvých příspěků je cítit upřímnost a laskavost - takovou Tě znám. To ostatní pokládám za bezpředmětné, protože je to na cestě. A doufám, že tyto přátelské řádky zas neobrátíš proti sobě. :-)
Když Tě zkrátka někdo nechápe, no tak Tě nechápe, no a co? Ty snad vždy každého chápeš? Je to snad nějaký handycap? Nebo to je něco, co je třeba neustále vyzdvihovat do popředí? Jsi taková jaká jsi, kdo Ti to může vzít? Jsi na své cestě, Tvůj cíl je Láska, tak prostě jen jdi a neohlížej se furt doleva, doprava, doleva, jestli a jak Tě kdo vidí. Ti kteří se dívají Tvým směrem a pohledem, tak vidí. A ti kteří nevidí, se prostě jen dívají směrem jiným, nebo jejich úhel pohledu má jiný sklon. Co chceš na tom řešit?
Rád se s Tebou někdy setkám. :-)
Upravil(a) Pedro (17. 6. 2007 7:42)
Není tady
hirondel napsal(a):
Protože intuice je hlasem duše, a na úrovni duší jak známo rovnocennost vládne. Hluboká intuice je tedy silou rovnocennosti, která nám ukazuje věci v jasnějším osvětlení.
Neexistuje žádná "hluboká" nebo "široká" intuice. Intuice prostě je, anebo není. Buďto se člověk rozhoduje pod jejím vlivem, anebo proti ní. Intuice se týká věcí, které přesahují drobné osobní problémy a vede k jednání širšímu, v rámci většího celku. Intuice není o tom, zda si mám koupit modré bikiny nebo červené bikiny apod.
Intuice ti může pomoct v životě, jako dobrá GPSka, ale i tato ti je k ničemu, když ji máš vypnutou a založenou v baťohu na zádech... Znám lidi, kteří mi řeknou: "No, já vím, co bych měla v té chvíli udělat, ale když já udělám vždy opak toho, co cítím, a vždy je to blbě..."
Když se někdo naučí řídit intuicí, život se stává jedna báseň a NEPOTŘEBUJE diletantskou pomoc různých pomocníků, naopak, on sám je zdrojem inspirace pro široké okolí...
Salvatore,kdyby kazdy resil sve problemy(byl by toho schopen sam),neobtezoval by jimi druhe a .......
Pak by nebyla potreba tech co pomahat jim mohou a chtej.
Každý JE schopen řešit své problémy sám, dokonce je k tomu povinován! Jsou to přece JEHO problémy a on zodpovídá za ně, protože si je přivodil SVÝM rozhodováním a kroky. První věc, kterou by si člověk měl uvědomit, když se chce dostat do harmonie, je, že "jeho problémy patří jemu".
Říkat mu v té chvíli, že "to nic, ty za to nemůžeš, to ti druzí jsou špatní, oni tě uvrhli do potíží a ty si ten chudák, který potřebuje pomoc" - to je přesně ten moment, který dále vytváří spoustu problémů a nic neřeší.
Pokud někdo tvrdí, že není schopen řešit své problémy, pak se o to nepokusil, anebo pro to neudělal dost, nevyužil všechny možnosti, které mu duše v tu chvíli poskytla. Opět říkám, mám desítky případů, na kterých mohu demonstrovat oba přístupy. Dokonce je vždy patrné, KDY dotyčný člověk udělal nevhodné rozhodnutí, které následně smetlo jeho životní pohodu a harmonii. Každý má právo rozhodovat se svobodně a nést následky svého rozhodnutí. Tím probíhá proces učení a vývoje. Jestliže někdo říká, že toho není schopen, tak potřebuje ještě více životních lekcí.
Pokud jde o ty, kdo CHTĚJÍ pomáhat... s takovými lidmi bývá problém... Jsou to obvykle typičtí lidé , kteří silně nasákli "rybím smradem" uplynulého věku, tedy, potřebují někoho, komu by mohli pomáhat a proto tyto oběti kolem sebe cíleně vytvářejí.
Když je to matka, pak vytvoří oběti ze svých dětí, když je to církev, tak ze svých oveček, když je to král, tak ze svých poddaných... prostě, vždy potřebuje být obklopen někým, kdo údajně potřebuje pomoc.
Typickým příkladem je křesťanská "pomoc" národům severní Ameriky, afriky a Asie. Když nikdo "pomoc" nepotřebuje, tito lidi se cítí nesví a prostě si chudáka vyfabrikují. Napříkald tím, že dvěma znesvářeným národům prodají kalašnikovy a pancéřové pěsti. A hned je pomoci zapotřebí...
Tyto lidi poznáte jednoduše. Vždy říkají: "Milá dcero, synu, já ti přece chci pomoct! Já to s tebou myslím dobře! Já přece tak mám rád lidi... Cesty boží jsou nevyzpytatelné... Bůh dopouští takové utrpení proto, aby posílil tvou víru, milá dcero..."
Lidé, kteří žili harmonickým a šťastným životem ve svém životním prostoru jsou konfrontování s pomahači a jejich "pomocí" a pokud to vůbec přežijí, jsou zpravidla odsouzeni k bídnému životu v nuzných podmínkách. To je výsledkem "pomoci".
Zkusím parafrázovat slova jednoho Mistra: Nejdříve vyrob chudáka a pak mu pomáhej, a budeš moct být dojat vlastní šlechetností...
Upravil(a) Salvator (17. 6. 2007 8:17)
Není tady
hirondel napsal(a):
Reknu ted opet neco otevrene. Co o mne vite?
Pojdme se sejit tvari v tvar.Rada poznam kazdeho kdo bude mit zajem to uskutecnit.
Prinesu Vam sve srdce na dlani.
Určitě to bude hezké setkání, ovšem je jenom mizivá pravděpodobnost, že na něm budu já. Alespoň tedy ne v příštích dvou měsících.
Není tady
Salvatore, intuici jsem si dovolil nazvat hlubokou prostě proto, že vychází z hlouby duše. Pak se ještě musí procpat rozumováním a pocitováním a může o svoji "hloubku" přijít, i se vytratit zcela. :-)
Není tady
Pedro napsal(a):
Salvatore, intuici jsem si dovolil nazvat hlubokou prostě proto, že vychází z hlouby duše. Pak se ještě musí procpat rozumováním a pocitováním a může o svoji "hloubku" přijít, i se vytratit zcela. :-)
Pokud se intuice procpává myslí, tak je člověk zatím méně pokročilý. Pokročilejšímu funguje jinak. Prostě najednou víš, co máš udělat a i když všichni kolem říkají něco jiného, ty to víš a uděláš to tak. A ukáže se to jako správně.
Pointa je v tom, aby se člověk naučil intuici věřit. Zpočátku se to dá přirovnat pocitu, jako když slepec důvěřuje svému psu. Nevidí, ale věří, že jeho pes vidí daleko lépe než on.
Není tady
Salvator napsal(a):
Pokud se intuice procpává myslí, tak je člověk zatím méně pokročilý. Pokročilejšímu funguje jinak. Prostě najednou víš, co máš udělat a i když všichni kolem říkají něco jiného, ty to víš a uděláš to tak. A ukáže se to jako správně. Pointa je v tom, aby se člověk naučil intuici věřit. Zpočátku se to dá přirovnat pocitu, jako když slepec důvěřuje svému psu. Nevidí, ale věří, že jeho pes vidí daleko lépe než on.
No právě, věřit intuici. To znamená věřit sám v sebe jako nejen v tělo a mysl, ale právě jako v duši - duchovní bytost. Tato základní sebeznalost by tu měla být. Jinak se ten vnitřní hlas skrz tu vřavu představ a emocí těžko dostává. Může být vědomím zachycena jen částečně a slabě a pak je člověk na pochybách - je to intuice, není to intuice? S tím slepcem a psem to je přesné.
Není tady
Své pocity zásadně nezahazuji, ale zkoumám. Ve vztahu k tomu, kdo je vyvolal a hlavně ve vztahu k sobě. Je to dobrý učební materiál. Je to i projev mé intuice a já moc dobře vím, že i když mé pocity jsou kolikrát dost šílené, málokdy mne klamou. Vlastně nikdy mne neklamou, jen je někdy špatně vyhodnotím. Ale právě proto je zukoumám
Není tady
Ahoj Pedro Pedrovatej,
ne ,ne neobratim ty radky proti sobe "zase".
Spolehala jsem na Tvou intuici. Rozumim Ti stejne jako Ty mne.
Pohledni na tu celou zalezitost jeste hloubeji a porozumis uplne ,co se za tim muze jeste skryvat. Je v tom neco co jsem se rozhodla udelat aniz by mne to trapilo.
Dokazu zit se sebou, se samotou i bez toho jestli me nekdo chape ci ne.
Take se Tebou rada setkam. Nejen s Tebou. Zkusime to naplanovat.
Hezkou nedeli. Juchuuuuuuuuuuuuuu!
Není tady
Pan, může to být zase o pojmech, těžko říci o druhém, co si vlastně pod tím slůvkem pocit představuje, tak jako pod všemi ostatními významy slov. Představa, pocit, myšlenka, emoce - kdo to definuje a pro koho, když každý s těmi svými tráví své "nejintimnější" chvíle sám. Určitě jsou učební látkou upředenou právě naším rozumem a citem. Intuice by jim měla být rádkyní, před kterou utichnou a naslouchají, aby ji pak byly schopni ve slovech a činech projevit navenek. Toto je ale mé pojetí - jedno z miliónů - je relativní a vyvíjí se. Kdo ví, co přinese zítřek..?
Není tady
Pedro napsal(a):
to znamená věřit sám v sebe jako nejen v tělo a mysl, ale právě jako v duši - duchovní bytost. Tato základní sebeznalost by tu měla být. Jinak se ten vnitřní hlas skrz tu vřavu představ a emocí těžko dostává. Může být vědomím zachycena jen částečně a slabě a pak je člověk na pochybách - je to intuice, není to intuice? S tím slepcem a psem to je přesné.
Ano, máš pravdu, pochyby mohou být, ale tím se učíš intuici poslouchat. Prostě to uděláš a díváš se, jak to dopadne. Když to dopadne blbě, pak to intuice nebyla, ale je z toho zkušenost.
Chce to povznést se nad emocionální tělo až na nejvyšší mžnou úroveň mysli. Kdo je chycený v emocích, ten nepřemýšlí, jedná na základě emočních modelů. To není intuice.
Znalost sebe je jedna ze základních inteligencí. Bys nevěřil, kolik lidí o sobě nemají ani páru. Jenom nějakou představu, která je od skutečnosti velmi vzdálená. Takto nejde dlouhodobě a smysluplně fungovat. Navíc, to ztotožnění s osobnostním komplexem je velkou překážkou.
Není tady
Ahoj, ahoj Hirondel, a jak pak víš, že již nerozumím, co je za tím vším?
Tož vesele plánuj, a kdybys náhodou někdy jela kolem Jihlavy můžeš se stavit.
Není tady
Salvator napsal(a):
Ano, máš pravdu, pochyby mohou být, ale tím se učíš intuici poslouchat. Prostě to uděláš a díváš se, jak to dopadne. Když to dopadne blbě, pak to intuice nebyla, ale je z toho zkušenost.
Chce to povznést se nad emocionální tělo až na nejvyšší mžnou úroveň mysli. Kdo je chycený v emocích, ten nepřemýšlí, jedná na základě emočních modelů. To není intuice.
Znalost sebe je jedna ze základních inteligencí. Bys nevěřil, kolik lidí o sobě nemají ani páru. Jenom nějakou představu, která je od skutečnosti velmi vzdálená. Takto nejde dlouhodobě a smysluplně fungovat. Navíc, to ztotožnění s osobnostním komplexem je velkou překážkou.
Ano, Ano, bezpochyby. V jisté poloze to chápu tak, že mezí duší a tělem vládne velké napětí, které je dáno smyslovým vnímáním, s kterým si mysl po určité období neví moc rady, a je z toho iluze jako hrom. Musí se tedy hodně učit - posbírat spoustu zkušeností, které vedou její vědomí k prohlédnutí toho materiálního opojení - sebeklamu. No a k tomuto účelu jí slouží právě ony dva skvělé nástroje - rozum a cit. A také s nimi úzce spjatá pozornost a vůle. No a v neposlední řadě - intuice - velká učitelka. A nad tím vším pak samozřejmě vesmírný řád. A ted mě napadá, že ta rovnocennost, o které se tu mluvilo, spočívá právě v onom řádu hlubších principů a zákonitostí, nebot před nimi jsme si jistojistě rovni.
Není tady
Pedro napsal(a):
Ahoj, ahoj Hirondel, a jak pak víš, že již nerozumím, co je za tím vším?
Tož vesele plánuj, a kdybys náhodou někdy jela kolem Jihlavy můžeš se stavit.
Ahoj Pedro
Vim,vim,ze vis.
Toz uvidime jak to naplanujem.
K Tvemu vysvetlenim jak intuice funguje a jak ne se pridavam. Neni co dodat.
Snad jen muzu dodat,ze ji sice ma kazdy,ale ne kazdy ji dokaze hluboce probudit.Ne kazdy ji muze bezhlave verit a spolehat ze je to ona stoprocentni intuice, bez tvrde discipliny a overovani. Intuici je nutne nejprve vyslechtit.A teprve potom ji bez pochyb duverovat.
Jeji puvod neni v rozumovem mysleni,je to subjektivni dar ducha.
Hezky den.
Není tady
Tož ještě s tou intuicí, Hirondel, tu šlechtit netřeba. Vyšlechtit je třeba právě tu mysl, aby ji byla schopna příjmat nezkresleně a spontánně. Mysl je pro mne jako to pověstné třetí oko. Jen je u většiny z nás jaksi zavřené a zasněné. Takže by bylo dobré ho otevřít, vyleštit čočku, a prostě se jen dívat a vidět. Mysl je brána, srdce je klíč.
A taky si nejsem jist jak jsi to myslela s tím subjektem..? Jestli tak, že rozum je subjektivní, tak souhlas. :-)
Není tady
Jsou situace, kdy nevím, zda slyším hlas své duše, nebo svého ega. A čím víc na to chci přijít, tím více se do toho zamotávám. V těchto chvílích si řeknu DOST a nechám věci plynout volně svým tempem. Někdy mám pocit, že přílišná snaha všemu porozumět blokuje přirozené proudění věcí. V těchto chvílích si připomenu tekoucí vodu - překážky obtéká, a vždy si najde svou cestu..... Nic ji nezastaví.....
Hirondele, my všichni co jsme tu tě můžeme obohatit svými myšlenkami, ale po té cestě musíš jít SAMA. Nepotřebuješ něčí souhlas či nesouhlas. My ti můžeme jen rozšířit obzory, nalezneš zde i lidi, kteří ti mohou pomoci, nasměrují tě, ukážou ti cestu, ale kráčet po ní a zdolávat překážky musíš jen ty sama. Někdy mám pocit, že spousta lidí se tady dohaduje o ničem, jednak jsou slova zkreslující a jednak mi stále vytanou na mysli Ruizovo 4 dohody. Jsou tak prosté, ale řídit se jimi je někdy nadliský výkon. Navíc co člověk to názor, střípek do mozaiky, ale my někdy neskládáme mozaiku, ale snažíme se ten jiný střípek rozmlátit kladivem ....
Včera jsem jen tak seděla na balkoně, cítila, jak proudí energie mezi mnou a mými krásnými kytičkami v truhlících, vysílala jsem svoji energii na záchranu naší krásné planety a bylo mi nádherně. Pak jsem šla na domovní schůzi. Tolik výronů ega..... . Když jsem viděla ty spousty staříků, kteří po schůzi postávaly na chodbách, aby mohly šířit pomluvy, vysloveně jsem cítila negativní energii a ráda jsem za sebou zaklapla dveře bytu, mého království naplněném klidem a harmonií .
Lvice, taky jsem včera v podvečer seděla "u kytek", ale na žádnou schůzi jsem naštěstí jít nemusela Ten Tvůj slovní obrat - výron ega - se mi líbí. Jen si tak uvažuju, jestli těch "výronů" Ega není na naší planetě nějak moc, bylo, jest a pořád ještě asi bude... Změní se to jednou ? Změní se jednou osobnosti lidí , čeká je někdy v daleké budoucnosti nějaké úplné "produchovnění", to kdyby mi někdo řekl. Je to třeba někde v psáno v nějakých prastarých "moudrých knihách" ? Já k nim přístup nemám a ani bych jim nerozuměla. Někdy člověk zmalověrní a tu mně napadá ten úryvek z básně " Myslete na chorál, malověrní, myslete na chorál... No, dělám si trochu legraci, ale stejně by mě zajímalo, jaké to vlastně v té prapraprabudoucnosti pro lidstvo asi bude.... Určitě by měl každý začít sám od sebe, ale jak na to sám příjde, že je ten čas, jak se to jednou naučí .... Co asi čeká lidstvo... ach, jo To jsem si jen tak zapřemýšlela...
Není tady
Nevím Décimo, zda se to jednou změní. Také nad tím přemýšlím. Upřímně doufám, že ano, protože jinak sami sebe vyhubíme a skončíme jako dinosauři . Ale mám ti v poslední době pocit, že lidé stále více hledají, tak snad se konečně věci začnou hýbat tím správným směrem . Taky si někdy říkám, ach jo..... .
Hirondele, my všichni co jsme tu tě můžeme obohatit svými myšlenkami, ale po té cestě musíš jít SAMA. Nepotřebuješ něčí souhlas či nesouhlas. My ti můžeme jen rozšířit obzory, nalezneš zde i lidi, kteří ti mohou pomoci, nasměrují tě, ukážou ti cestu, ale kráčet po ní a zdolávat překážky musíš jen ty sama. Někdy mám pocit, že spousta lidí se tady dohaduje o ničem, jednak jsou slova zkreslující a jednak mi stále vytanou na mysli Ruizovo 4 dohody. Jsou tak prosté, ale řídit se jimi je někdy nadliský výkon. Navíc co člověk to názor, střípek do mozaiky, ale my někdy neskládáme mozaiku, ale snažíme se ten jiný střípek rozmlátit kladivem ....
Ahoj Lvice,
co Te vede k tomu me tohle napsat. Povis mi to?
Pedro,
ano tak nejak bych to rekla. Jako ze dar Ducha vstupuje do nas,do nasi mysli.
Intuici vyslechtit, jsem mela na mysli jiz konecny vysledek-intuice. Stejne tak jak to myslis Ty. Pres cestu nezkreslene mysli za pomoci Vyssiho Vedomi.
Není tady
Hirondele, co tebe vede psát k příspěvkům ostatních to co píšeš?
Lvice na to si uz muzes odpoved najit jedine sama ve svem srdci.
Tva veta urcena primo me,ze Vy vsichni co jste tu mne muzete obohatit,ale po te ceste uz musim jit sama,mne trochu pobavila.
Nebot o tom to je.Vy obohacujete mne,ja obohacuji Vas. Neni to jednostranne v zadnem pripade. A toho jsem si dobre vedoma. A Ty?
Není tady
Mě spíš pobavil dotaz proč píšeš to co píšeš? Je to jako bych se ptala ptáka: Proč létáš ? Jsem si toho vědoma, jinak bych na Babi nechodila a nepřispívala .
Tak vidis.Ty ses si vedoma ze muzes svou myslenkou obohatit,ja jsem si vedoma ze muzu svou myslenkou obohatit,tak je to parada.
Jen mi prave proto unika z jakeho duvodu si me vysvetlovala,ze me muzete obohatit( prispevek 190.),smerovany na me jmeno.
Proto jsem se Te ptala.
Pozorne si precti zpetne vsechny prispevky a uvidis ze me adresujes neco, co uz zde bylo receno a tak mam za to,ze je to passe.
Vysvetlujes primo neco, co jsem vysvetlovala nejenom primo ja ,ale i Pedro a ostatni tez.
Kdyz pisu ze jsme soucasti jedne hry lvice,tak v tom zahledni ono vysvetleni,co tim bylo mnou mysleno.
A muj zivot je hra, kterou me bavi hrat.
Vsechno ma svuj smysl. Ve slovech je klam.Za slovy je myslenka. Tu je potreba hledat.
Kazdemu dle sveho vedomi.
Není tady
Pedro napsal(a):
Tož ještě s tou intuicí, Hirondel, tu šlechtit netřeba. Vyšlechtit je třeba právě tu mysl, aby ji byla schopna příjmat nezkresleně a spontánně. Mysl je pro mne jako to pověstné třetí oko. Jen je u většiny z nás jaksi zavřené a zasněné. Takže by bylo dobré ho otevřít, vyleštit čočku, a prostě se jen dívat a vidět. Mysl je brána, srdce je klíč.
A taky si nejsem jist jak jsi to myslela s tím subjektem..? Jestli tak, že rozum je subjektivní, tak souhlas. :-)
Péďo, já tedy koukám... to ses opravdu překonal, vidím, že ti to začíná myslet... bravo!
Není tady
No Salve, bych spíš "myslet" nejraději přestal a pouštěl jen tu intuici. Přestat myslet uzvykaným rozumem a začít tím srdcem. Smazat z tabule svého malého vědomí všechny ty snové vzorce a pustit si duši blíž a blíž k tělu. Probudit se a vidět věci jak jsou, prostě jen vidět. Zkrátka myslet, vědět a žít intuitivně - a to tak, že zcela - to by se mi líbilo.
Upravil(a) Pedro (20. 6. 2007 5:21)
Není tady
Víš Hirondele, mě to přijde jako slovíčkaření o ničem. Promiň.