Oznámení

29. ledna : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení!

29. ledna : Poslední šance pro přezrálé banány? Upečte z nich lahodnou buchtu

6. prosince : Je vám čtyřicet a už řešíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog

#151 15. 6. 2007 14:58

Marek_
♥♥♥♥♥♥-

Re: KARMA ???

Pandora, Salvator píše o rozdieloch, nie o nerovnosti. Ako to myslíš Ty?

Moudrý jedná, aniž zasahuje a učí beze slov. Takto věci povstávají, uvedeny do pohybu a on se od nich neodvrací. Dává jim život, ale nepřivlastňuje si je. Koná, avšak nevytváří závislost. Završuje dílo, aniž si činí nárok na zásluhy.
Poněvadž na ničem neulpívá, nikdo mu nic nemůže vzít.

Není tady

#152 15. 6. 2007 15:25

hirondel
♥♥♥♥♥♥♥

To tedy potkal, snad jednoho - dva. Ale většinou potkávám lidi, kteří i zde žijí v nějakém vzorci. Prostě si myslí, že "pomáhat do roztrhání těla" je jejich povinnost a dělají to s velkým nasazením. Vystřízlivění z této iluze je pak velmi nepříjemné. Mnoho lidí si myslí, jakže jsou nezištní, ale i model "dobrého křesťana, člověka" je pouze jednou z řady možností, v nichž se učíme být dobří. Pokud preferujeme jenom tento model, pak nám to ostatní uniká.
Existuje staré moudro, které říká: "Nic, kromě všeho, nestačí..."
Právěže potkávám lidi, kteří si myslí, jak že to pomáhají, ale téměř vždy jde jenom o formu sebeuspokojení, model "já jsem ten skromný, dobrý, milý člověk, který všem jenom pomáhá..." a v podtextu bývají falešné motivace.
Ego nikdy nebude dobrým služebníkem, dokud se nestaneme duší. Je třeba si to přiznat a počítat s tím, nikoli to zastírat nějakou společensky přijatelnou maskou. Lidé, kteří opravdu pomáhají, o tom vůbec nemluví a pouze lidé, kterým pomohli, jejich přínos šíří dále.

Salvatore ahoj,
verim Ti ze vetsinou potkavas lidi kteri bazi po vlastnim sebeuspokojeni a v podtextu je falesna motivace.
Lide nasazujici si masky. Protoze tech je na svete mnoho a mnoho(zatim).
Predstav si ze jsem se tim pred nekolika lety jeste trapila.Dnes se na to koukam jinyma ocima.
Propujcila jsem svuj vlastni zivot k tomu ze jsem na vlastni kuzi zkousela pochopit lidske chovani.
Zkousela jsem pritom sebe sama nasadit do ruznych roli abych prisla na to jak a proc lide reaguji.Co je cini nespokojenymi nestastnymi a takovymi jaci jsou.

K te vete ze lide co pomahaji o tom nemluvi.Ano ve skutecnosti ano. Kdyz se budem znat osobne,a v momente ze Ti budu pomahat, aniz by si to vsak tusit (treba to nepoznas),nebudu Ti to pripominat a mluvit o tom.Uvidis mou prirozenost. Tady jsem v situaci kdy mam moznost jen psat.
Rozhodla jsem se projevit,nebot jste me k tomu dovedli. Byla to i pro mne zkouska jak obstojim.
Proto pisu ze tam kde vycitim ze nejsem potreba,ze nejsem prijata,pak odejdu. Protoze budu vedet ze to je realita.
Muzu bojovat,vsak ne za sebe ale za nas jako celek.Nebo si proste priznam ze jeste nejsem pripravena dostatecne na to, abych Vam dokazala predat sve zkusenosti. Priznam uz ted ze to neni snadne.
Cely zivot jsem se setkavala s lidma co me bud miluji nebo nenavidi. Vim proc.Jeden z duvodu je ma uprimnost.
Lide ji nesnesou,ackoliv prave ta nam muze otevrit novy obzor.
V kom bubla ego,tomu nedovoli ji prijmout. Nekdy litam hlavou v oblacich,nicmene stale se vracim nahama na zem,nebot ziju v tomto svete.

Salve lide z tech prispevku muzou neco cekat. To co pise Somaia-pochopeni ze existuje neco o cem mnoho lidi nema treba dosud ani poneti. Somaia mluvi o lidech(myslim),kteri neznaji zakony vesmiru.Nazvala je ateisty,neb jak jinak nejblize slovem popsat nekoho kdo neveri na takove zakony.
Nebrat to slovo tak doslovne.
Jestli vis o existenci Pana sveta pak vlastne netusis ,ze uznavas vsechny Bohy(je jen jeden). Jestli vis vsak o te existenci Pana stejne tak jak Ti,rikam ze nejde o nabozenstvi. Jde o to co ma clovek uz davno ulozene v databance. Je to v nem.Pochazi ze svetla z vesmirne sily.Je to v podstate vira ,ze v to veri nebo neveri.
Zalezi na nem.
Postavit pomoc druhym nad vsechny sve potreby je skutecne neco,co kdyby kazdy umel ,to by byl rachot.
To uz by nebyla tato planeta ale jina dimenze.

Otazka zni komu jsem prisla pomoci? Tomu kdo prijme mou pomoc jako predani nejakeho poznani.
Jakou formou? Takovou o jake se SNAZIM psat. Treba Lvice se vcera na neco ptala a tak jsem se ji snazila odpovedet. Uz ale nejsem ve Vasich hlavach a tak nevim zda je to srozumitelne pro vsechny.
Pro nektere jsem jiz ale poznala ze je. Nebudu jmenovat,neb oni to vedi.

Nenecham se odradit od diskuse. Jen v momente ze tak budu muset udelat,pak jak jsem uz napsala,pujdu a vratim se za nejaky cas.

Upravil(a) hirondel (15. 6. 2007 15:30)

Zapomenout na svou pravou podstatu,je pricinou vseho utrpeni.
Uvedomit si ji ,prinasi svobodu.

Není tady

#153 15. 6. 2007 15:26

Pandorraa
♥♥♥♥♥♥♥
Web

marku,
myslím to přesně tak, jak to Salv napsal, přečti si ten jeho poslední odstavec znovu a pozorněji - rovni jsme si na úrovni duše, ale na fyzické úrovni ani náhodou. A to mimo jiné i díky těm rozdílům, které si už přinášíme na svět...

Co je dovoleno bohovi, není dovoleno volovi.

Pomluvy vymýšlejí závistivci, šíří je blbci a věří jim jen idioti.

Není tady

#154 15. 6. 2007 16:15

Vanilka69
♥♥♥♥♥♥-

Děkuji za podnětnou diskusi.
Pár chvil jsem tu nebyla, dočítala jsem.
Mám jeden dotaz navazující na problém šneka, který chce přelézt silnici.

Jak se rozhodnout mezi poskytnutím nevyžádané pomoci a lhostejností, netečností?

Co škodí víc?

Mě osobně přijde, že ve světě kolem mě víc škody páchá právě lhostejnost ...

Není tady

#155 15. 6. 2007 16:47

Pedro
♥♥♥♥♥--
Místo: Vysočina

lvice napsal(a):

Pedro va. Já dělám přesně totéž stolt stolt. Prostě jak říká Pan: nohama na zemi, srdcem mezi lidmi a hlavu v oblacích..... smile.

Jojo, Lvice, to karmě svěčí. stolt
Oni ty poznatky zvenčí - okolního světa - to jak funguje - musejí přicházet, jinak to nejde. Až to dojde k určité hranici, pozornost se obrací do nitra - vnitřního světa. Až to dojde k určité hranici, poznatky o mikrokosmu i makrokosmu se spojí a budou chtít ven. Naše mysl se tím však nestane knihou, ve které jsou popsány veškeré podrobnosti. Spíš se stane uvolněnou a nezaujatou - jasně vidoucí. Karma ji uvolní ze svého sevření, potože už nebude nic načem by lpěla. Život ale zůstane dál pestrobarevným životem. Bytí bytím. Produchovnělým živobytím. Taková vize se mi líbí. smile

Není tady

#156 15. 6. 2007 16:50

Marek_
♥♥♥♥♥♥-

Mňa ale zaujíma, čo myslíš pod tým "byť si rovní"... prečo si niesme rovní na fyzickej úrovni?

Moudrý jedná, aniž zasahuje a učí beze slov. Takto věci povstávají, uvedeny do pohybu a on se od nich neodvrací. Dává jim život, ale nepřivlastňuje si je. Koná, avšak nevytváří závislost. Završuje dílo, aniž si činí nárok na zásluhy.

Není tady

#157 15. 6. 2007 17:10

Pedro
♥♥♥♥♥--

Vanilko, nakonec se člověk stejně vždy rozhodne tak, jak se rozhodne. Bud je pak na sebe hrdý, nebo si to vyčítá, či o tom dodatečně různě spekuluje. Zkrátka v jakém je člověk momentálně stavu, dle toho se rozhodne. Když pak třeba někdo po pomoci ani netouží, ba jí přímo odmítá, těžko mu pak pomoci. A nemusí v tom být lhostejnost. smile

PS: Šnekovi je to jedno, na které straně cesty se pase.

PPS: Pokud si ale budu myslet, že to šnekovi jedno není, kde se pase, pak nezbývá než se před jeho zvednutím z cesty podívat, kterým směrem že má hlavičku, a na tu stranu ho pak přenést.

Upravil(a) Pedro (15. 6. 2007 18:10)

Není tady

#158 15. 6. 2007 17:52

Pandorraa
♥♥♥♥♥♥♥
Web

Marek_ napsal(a):

Mňa ale zaujíma, čo myslíš pod tým "byť si rovní"... prečo si niesme rovní na fyzickej úrovni?

Protože nemáme stejnou startovací čáru, stejné vlohy, nadání, zdravotní předpoklady, genetickou výbavu....bla bla bla

Máš snad pocit, že dítě, které se narodí ve slumu v zemi třetího světa, je si na fyzické úrovni rovno s dítětem narozeným třebas v anglické královské rodině??? Máš pocit, že tyto obě bytosti jsou si rovny a mají stejné šance???
Proč tomu tak je a co se svými šancemi obě udělají, která svůj život prožije šťastněji a naplní ho, jaké úsilí vyvine či naopak nevyvine ho prožít v souladu s plánem své duše, to je věc druhá....

Proto je pro mne rovnost všech lidí jedna velká iluze.

Není tady

#159 15. 6. 2007 18:34

lueta
♥♥♥♥♥♥-
Místo: Brno

Já mám hlavně ale Marku pocit, že to chceš nějakým podivným způsobem hodnotit. To ale není vůbec potřeba. Každý je nějaké úrovni z nějakého důvodu. Tak to je a tak je to správné. Nic není dobře a nic není špatně ( jak říká Walsch, kterého dobře znáš)

Upravil(a) lueta (15. 6. 2007 18:34)

Chyby jsou nutným a jediným vodítkem na cestě k dokonalosti

Není tady

#160 15. 6. 2007 18:36

Marek_
♥♥♥♥♥♥-

Ok, teraz už rozumiem, ako si to myslela... ja by som nepoužil slovné spojenie "niesme si rovní", ale "sme rozdielni"... "niesme si rovní" môže byť zavádzajúce... ale to je zase len o slovíčkach, hlavne že si rozumieme... smile

Není tady

#161 15. 6. 2007 18:37

Vanilka69
♥♥♥♥♥♥-

Pedro,

já taky vždy, pokud je čas, tak se snažím při pomoci někomu zapojit nejen rozum (podívám se kterým směrem má šnek hlavičku), tak i cit. Snažím se vcítit do toho druhého a podle toho jednat.
Pokud se pokusím vcítit do toho šneka, tak ať jsem radši na jiné straně silnice, hlavně že nejsem přejetá autem ...

Jinak ta konkrétní situace se šnekem je samozřejmě elegantně řešitelná tak jak píšeš. Mmch, nerada jezdím autem po dešti, mimo velké silnice se takových šneků silničářů vždycky vyrojí stovky a já bohužel a ač je mi to velice líto  se pak bezděčně zřejmě stávám masovým vrahem, zatím jsem ještě nedospěla k tomu před každým šnečkem zastavit a pomoci mu ze silnice.

Pokud ale beru šneka jako symbol někoho, s kým se nemohu dohodnout, zda moji pomoc potřebuje, tak tam už to je opravdu jiné a spíš o tom vcítění se před tím než začnu pomáhat.

Ale jak jsem psala, mě se zdá větším problém lhostejnosti než konání dobra z nesprávných pohnutek nebo nevyžádaně. V budoucnu tomu asi bude jinak, zatím je podle mě naší společnosti typickou spíše ta lhostejnost. A nebo možná jen v mém okolí a nebo to jen já tak vnímám.

Není tady

#162 15. 6. 2007 19:20

Pedro
♥♥♥♥♥--

Není, co řešit, Vanilko, jsme sestaveni tak, abychom si vzájemně pomáhali. Máme rozum, máme i cit, rozhodování je na každém z nás. Slabé si vždy žádá posílení od silného. Každý by měl znát své místo - své síly - možnosti a schopnosti. Každý máme také nějaký ten žebříček hodnot, zkušenosti, vrozené dispozice, životní zaměření, atd. Prostě nejlepší při nějakém rozhodování je vždy "myslet srdcem". Spontánní intuice je velmi dobrá rádkyně. Lhostejnost k někomu, kdo je v úzkých, je fuj. :-)

Upravil(a) Pedro (16. 6. 2007 8:23)

Není tady

#163 15. 6. 2007 19:47

Salvator
♥♥♥♥♥♥-

Pandorraa napsal(a):

Možná to vypadá divně, ale zase souhlasím se Salvem
- rovnost lidí je jedna velká iluze - přesně v tom rozměru, jak o tom píše
- ano, je třeba pokročit dál smile jinak byly včechny oběti k ničemu

Ono vlastně, je dobře, že neexistuje rovnost. Dávají se tím člověku různé možnosti a různé výzvy. Ovšem, že není správné, když člověk musí žít v nedůstojných podmínkách a tento průšvih z nás karmu nesnímá. Ale jinak každý člověk je jinak pokročilý a rodí se s jinými dispozicemi do rozdílného prostředí. Tudíž o rovnosti nemůže být ani řeči.
Berme to tak, že je větší výzvou narodit se v určitých podmínkách, než v jiných. Duše tuto výzvu přijímá, pokud slouží širšímu cíli a neřeší nepohodlí. Jenom ego je líné a pohodlné a pořád hledá nějaké výhody a úlevy.

Kdo máš uši proto, abys slyšel, slyš...!

Není tady

#164 15. 6. 2007 19:49

Salvator
♥♥♥♥♥♥-

Pedro napsal(a):

Prostě nejlepší při nějakém rozhodování je vždy "myslet srdcem". Spontánní inuice je velmi dobrá rádkyně. Lhostejnost k někomu, kdo je v úzkých, je fuj. :-)

...a cítit rozumem... ve starých spisech se této dosažené vývojové úrovni říká "přestavení světel".

Intuice je hlasem duše a jenom pošetilec ji neposlouchá.

Není tady

#165 15. 6. 2007 20:15

Vanilka69
♥♥♥♥♥♥-

Pedro, Salvatore, jo máte pravdu, jenže já mám někdy v sobě takový galimatyáš, že nevím, zda to, co mi zrovna radí je intuice, rozum, cit, nebo to všechno namíchané nebo jen nějaká moje slabost .... a pak prosím všechny Anděli o pomoc ...

Není tady

#166 16. 6. 2007 7:44

Pedro
♥♥♥♥♥--

Salvatore, tak, tak. Intuice - hlas - paprsek duše. Naučit se mu naslouchat, naučit se ho vzhlížet. Dovolit mu, aby k nám pronikl, otevřít mu svou mysl a své srdce. Cítit rozumem a myslet srdcem. Umožnit světlům - planetárním silám - duchovním aspektům - čakramům - aby se v nás přestavily. Vím, že mnohé karmické vazby mají tendenci to blokovat, ale když si člověk upřímně a ze srdce přeje, projeví to přání uvnitř sebe, bez výčitek a pocitů vin, tak i karma povolí. Protože to je její účel, aby nám poskytla svobodu v poznávání sebe sama i druhých. A tím účelem je právě to uvědomění si, že kosmické zákony tu nejsou proto, aby nás trestaly či odměňovaly, ale aby nás naučily, i přes tu naši rozdílnost, se vnímat jako součásti jednoho celku. Je to jak říkáš - v této křehké materiální úrovni bytí, na úrovni těl a myslí, si rovni nejsme. Vždyt i v jednotlivých osobnostech je často mnoho nerovností, naše vědomí jsou rozpolcena. Jak by pak mohla vládnout rovnost celospolečenská. Ale to je jenom příklad - zlomek v celé té problematice rovnocennosti. Na úrovni čistě duchovní však, jak také vyplývá z Tvých slov, si rovni jsme, a to je dobré mít na paměti, a ubírat svůj zrak také tímto směrem. Protože tam jsou odpovědi, které hledáme, a které zde "na povrchu" najít nemůžeme. Věřím že ty dva světy, i když se to nezdá, lze skloubit do jednoho celku, vnímat je uceleně. Protože ta hluboká sounáležitost tu prostě je, a funguje a těší se harmonii. Těšit se té harmonii - nechat se k ní vést hlasem své intuice - dovolit si to - umožnit si to - nevadit si v tom. Vím, není to snadné, lehce se píše a těžce praktikuje, ale jinak to nejde. A často to jde až nevalně, furt někde něco bolí a tíží, díky tomu napětí a tlaku karmické nerovnováhy. Ale ta cesta k vyrovnání tu je, a to je důležité. Je to o motivaci a trpělivosti. Držím všem palce. :-)

Upravil(a) Pedro (16. 6. 2007 13:12)

Není tady

#167 16. 6. 2007 13:06

hirondel
♥♥♥♥♥♥♥

Možná to vypadá divně, ale zase souhlasím se Salvem
- rovnost lidí je jedna velká iluze - přesně v tom rozměru, jak o tom píše
- ano, je třeba pokročit dál  jinak byly včechny oběti k ničemu

Jsme si vsichni rovni. I kdyz se to tak nezda na fyzicke rovine byti.
-----------------------------------------------------------------------------
Jsme si rovni na úrovni duše. Na fyzické úrovni jsou mezi námi obrovské rozdíly a ještě dlouho budou. To nám však nebrání chovat se tak, jako kdyby ty rozdíly neexistovaly. Ovšem může být problém vnímat slova deklarace lidských práv doslova: na tom základě dochází k vykořisťování jednoho člověka druhým jenom proto, že se řekne: "Vždyť jsme si všichni rovni, každý máme stejné možnosti..." To je jedna velká iluze.
Nenech se odradit od diskuse, myslím, že každý hlas k tématu je dobrý, umožňuje lepší pochopení.

Ahoj Pan,
chtela bych se zeptat,proc pises ze to mozna vypada divne, ale opet souhlasis se Salvatorem?

Me na tom nic divneho nepripada ze s nim souhlasis.
Pripadalo by mne o mnoho divnejsi kdybys Ty,Salvator nebo Pedro zaroven nesouhlasili se mnou.

Pisu o fyzicke rovine byti.Na ktere se nam samozrejme nezda ze jsme si vsichni rovni. Nebot fyzicka rovina byti je ILUZE. V rovine bez iluze jsme si vsichni rovni.

Jsme na duchovnim tudiz hovorim o dusi a nasi rovnosti.

Opet se zamyslim nad tim zda jste skutecne schopni pouzivat intuici kdyz ctete prispevky nejen moje ale i tech ostatnich.
Nebo jste na tom tak ze jste sami obeti iluze? A tak nevidite spojitost mezi tim ze vsichni pisem o jedne a te stejne veci. Jen pouzivame jina slova.

Pedro,
na Tvou intuici verim nebot vim ze meditujes,a tak se Te ze zvedavosti zeptam ,co si o tom myslis? Co Ti rika Tva intuice?

Ctete skutecne vsichni ty prispevky za pomoci srdce a intuice,nebo jen pomoci rozumu. Rozum je rovina iluze a to nestaci.

Jen se ptam. Muzu?

Není tady

#168 16. 6. 2007 14:04

Pedro
♥♥♥♥♥--

Ahoj Hirondel, intuici ohledně čeho máš na mysli? Máš na mysli nedorozumění v mezilidských vztazích na dálku? Něčemu takovému se moje intuice směje. Dobře ví, že samo to nedorozumění je iluze. Iluze na základě slov, které do sebe "nezapadnou" a tak rozvíří emoční bouře. Není to absurdní? Intuice je síla nestrannosti - nikoho neponižuje a nikoho nepovyšuje, jen se dívá a vidí. Povýšené vidí jako povýšené a ponížené jako ponížené. Nedělá soudy, jen vidí odpoutaně stav věcí, a když to uzná za vhodné a přínosné je vyjádřena a realizována. Protože intuice je hlasem duše, a na úrovni duší jak známo rovnocennost vládne. Hluboká intuice je tedy silou rovnocennosti, která nám ukazuje věci v jasnějším osvětlení. Ale neodsuzuje, jen produchovňuje naši mysl, vystředuje náš rozum a cit, prohlubuje naše vnímání. Ale nad tím vším nám ponechává svobodnou vůli. Takže to, jestli a jak ji příjmeme, je na nás. stolt

Intuitivní vědění - to zní dobře, ne?

Hirondel, ještě vidíš někde nějaký problém?

Upravil(a) Pedro (16. 6. 2007 21:42)

Není tady

#169 16. 6. 2007 14:37

Pandorraa
♥♥♥♥♥♥♥
Web

hirondel,
většinou se Salvem souhlasím už skoro dva roky a pokud nesouhlasím, tak si dříve nebo později své názory v klidu vyjasníme. Nu a někomu to prostě připadá "divné". Jedno i druhé.... Mně se neptej proč, já to nevím a ani se tím nezabývám.

Jinak mám z tebe pocit, že se stále dobýváš do otevřených dveří sad

Není tady

#170 16. 6. 2007 17:33

Salvator
♥♥♥♥♥♥-

hirondel napsal(a):

Postavit pomoc druhym nad vsechny sve potreby je skutecne neco,co kdyby kazdy umel ,to by byl rachot.
To uz by nebyla tato planeta ale jina dimenze.

hirondel,
bohužel, na zemi to není úplně optimální model řešení. Alespoň ne pro ty, kdo nezvládají především svůj život. Často potkávám lidi, kteří se ohromně holedbají tím, jak pomáhají/chtějí pomáhat svým bližním. Dneska každý má minimálně reiki Mistra, všichni masírují, léčí, vykládají taroty, dělají andělské a jiné semináře, pracují s kyvadélky a kameny, nebo alespoň s aurasomou automaticky kreslí, malují, píší, chanelingují a navíc vydávají tyto podvědomé bláboly za svatou pravdu, rozesílají výsledky svých pochybných zjištění po internetu a myslí si, jakže to nejsou dobří...

Ovšem podívej se do jejich životů a zjistíš, že těžce řeší základní potřeby pro přežití a jsou uzlíky plné nervů, strachů a emocí. Nezvládají své rodiče, své děti, své přežití, své vztahy, neumějí komunikovat a nevědí vůbec, co vlastně v životě chtějí dělat, k čemu tady jsou. Neumí nic pořádně a jenom zneužívají duševní energii na zbytečné trápení, závist, posuzování. Neustále se zabývají tím, co dělá ten druhý, ale to, že sami jsou stíháni nemocemi a životními těžkostmi, které indikují nezvládnutí situace a cílené vyhýbání se řešení - to prostě ignorují.

Je to stejné, jako když někdo, kdo stojí po krk v hluboké bažině chce pomáhat jinému, do tam je po kolena. Co myslíš, jaký výsledek bude mít pomoc takového charakteru?
Můžeme pomáhat v tom, v čem jsme excelentní ale nikoli v tom, v čem sami plaveme, nebo se topíme.

Takže, když někdo staví pomoc bližnímu nad své potřeby, je buďto dokonalým Mistrem, ale vzhledem ke koncentraci opravdových mMistrů spíše bláznem, který vidí třísku v oku bratra svého a břevno ve svém oku přehlíží. Bohužel, nejvíce podobných lidí je právě v oboru, kterému se dnes říká "esoterika" nebo "duchovno".
Takže, z toho vyplývá závěr, že pokud vidím pomocníka, který sám potřebuje pomoc vězíce v těžkých problémech, dávám od něj ruce pryč, protože takový člověk obvykle neposlouchá nic a nikoho, jenom své ego.
Ani bys nevěřila, jakou paseku dokáže nadělat například masáž od nevyváženého člověka, nebo od energetického upíra. Mnohdy opravdu jde o život. Nemluvě o tom, že mnozí dělají magii a tváří se u toho, jako kdyby lidi kolem byli hlupáci a nerozuměli tomu, co provozují.

Přesto vím, že i problematický člověk v sobě může mít talent, kterým může být užitečný, ale měl by ho v sobě objevit a rozvíjet. Na to jsou příslušné postupy a metody. Tím se opět dostane do harmonie a splatí starou karmu. Pak možná dostane i jiné šance a jeho život se stane světlejší.
Takže, zkusme to obrátit: kdyby každý především řešil své problémy, neobtěžoval by jimi druhé a mnohé by se naučil. To by byl rachot! Jiná dimenze by se rázem octla na Zemi...

Není tady

#171 16. 6. 2007 20:25

Sofie
♥------

Ahoj, pročítám to tady a nacházím samé zajímavé věci:-) Dokonce jsem se v některých příspěvcích poznala (viz zachraňování dětí v Africe místo zachránění sebe sama). Taky jsem měla/mám takové nápady... I když vím, že bych jenom utíkala od svých vlastních problémů. Ale pomáhat jiným lidem je často jednodušší než pomáhat sobě. Mám pocit, že v tomto životě to asi nezvládnu. Tuším zhruba, co se po mně chce, ale pro některé věci nemám dost síly (zatím) a jiné vyloženě řešit nechci, přestože vím, že bych měla. Ach jo:-)

Není tady

#172 16. 6. 2007 20:46

Pandorraa
♥♥♥♥♥♥♥
Web

Sofi,
já bych to neviděla tak tragicky - když člověk pomáhá druhým, pomáhá tím také sobě. Jen se mu to nesmí zvrtnout v leštění ega...

Moje osobní zkušenost mi říká, že když jsem začala se svými školami v přírodě, netrvalo dlouho a vrátila jsem se do školy i já sama, otevřela jsem vlastní Pandořinu skřínku, absolvovala pár terapií a na vlastní kůži si vyzkoušlela rodinné konstalace.

A vím jedno: prostě musím, jinak mne to převálcuje a nejen že já nepomůžu nikomu, ale ani nikdo nepomůže mně... A na to se já mám moc ráda smile

Není tady

#173 16. 6. 2007 22:32

Salvator
♥♥♥♥♥♥-

Sofie napsal(a):

Ahoj, pročítám to tady a nacházím samé zajímavé věci:-) Dokonce jsem se v některých příspěvcích poznala (viz zachraňování dětí v Africe místo zachránění sebe sama). Taky jsem měla/mám takové nápady... I když vím, že bych jenom utíkala od svých vlastních problémů. Ale pomáhat jiným lidem je často jednodušší než pomáhat sobě. Mám pocit, že v tomto životě to asi nezvládnu. Tuším zhruba, co se po mně chce, ale pro některé věci nemám dost síly (zatím) a jiné vyloženě řešit nechci, přestože vím, že bych měla. Ach jo:-)

Sofie,
to máš stejné, jako návštěva u zubaře. Mnoho lidí čeká, až se zubem nemohou vydržet a jdou tam teprve pak. Jenomže zub není život a ztratit stoličku se nerovná ztrátě vlastní sebehodnoty, byť podobnost je v tom zřejmá a nepochybná.
Pokud zachraňuješ děti v africe a uvědomuješ si, že ony jsou součástí světa stejně jako ty, tak opravdu pomáháš i sobě. Je lepší zachraňovat černoušky a pochopit o čem je život, než sedět doma a nepochopit nic a pořád se jenom plácat ve svých malých egoistických problémcích.

Není tady

#174 16. 6. 2007 22:41

Sofie
♥------

Děkuju za odpovědi, taky doufám, že se v té svojí kaluži neutopím...

Není tady

#175 16. 6. 2007 23:00

hirondel
♥♥♥♥♥♥♥

Protože intuice je hlasem duše, a na úrovni duší jak známo rovnocennost vládne. Hluboká intuice je tedy silou rovnocennosti, která nám ukazuje věci v jasnějším osvětlení. Ale neodsuzuje, jen produchovňuje naši mysl, vystředuje náš rozum a cit, prohlubuje naše vnímání. Ale nad tím vším nám ponechává svobodnou vůli. Takže to, jestli a jak ji příjmeme, je na nás.

Intuitivní vědění - to zní dobře, ne?

Hirondel, ještě vidíš někde nějaký problém?
-------------------------------------------------------------
Pedro priteli,
Ja nikde zadny problem nevidim. Prosim uvedom si to.  Soudis mne tedy dle sve svobodne vule a svou intuici v mem pripade neprijmas?
Chapu proc tomu tak je. Jen bych chtela aby jsi vedel,ze slovo pritel jsem pouzila proto, ze tim pro mne jsi i kdyz ja nemusim byt Tvym.

Pan,
Prosim zahod pocity.Sama vis jak klamou.
Nedobyvam jiz otevrene dvere. Nebot je vidim otevrene. Zalezi take na tom aby si to uvedomili i ti ostatni.
Tvuj prispevek 172. mne nahral do noty.  To jsou slova ktera jsou uprimna ,otevrena.
Mluvis mi z duse. Otevrit svou P skrinku aby jsi mohla pomoci druhym. Jinak to nejde.

Salvatore,
mozna ze mne jenom zkousis.
-----------------------------------------------------------------
Salvator napsal:
Takže, zkusme to obrátit: kdyby každý především řešil své problémy, neobtěžoval by jimi druhé a mnohé by se naučil. To by byl rachot! Jiná dimenze by se rázem octla na Zemi...

Salvatore,kdyby kazdy resil sve problemy(byl by toho schopen sam),neobtezoval by jimi druhe a .......
Pak by nebyla potreba tech co pomahat jim mohou a chtej.
Vim o cem pises,citim to stejne. Poznala jsem lidi. Poznavam stale takove lidi co jsou v zajeti ega a naslouchaji jen jemu.
Ani to netusi. Chapu takove lidi,protoze vymanit se ze zajeti ega,je jednim z nejtezsich lekci.
Na tom je stale treba pracovat za pomoci vlasniho uvedomeni.

Reknu ted opet neco otevrene. Co o mne vite?

Pojdme se sejit tvari v tvar.Rada poznam kazdeho kdo bude mit zajem to uskutecnit.
Prinesu Vam sve srdce na dlani.

Upravil(a) hirondel (16. 6. 2007 23:02)

Není tady

NÁŠ TIP:
  • Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem na webu pravopisne.cz

• Turistické, populárně – naučné, dětské a zábavné e-knihy. Stáhněte si zdarma e-knihy Jiřího Gleta. Můžete si vytvořit vlastní knihovničku e-knih na svých mobilech a tabletech.

Zápatí