Oznámení

29. ledna : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení!

29. ledna : Poslední šance pro přezrálé banány? Upečte z nich lahodnou buchtu

6. prosince : Je vám čtyřicet a už řešíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog

#126 14. 6. 2007 15:06

hirondel
♥♥♥♥♥♥♥

Re: KARMA ???

Andromeda napsal(a):

Myslím, že Som měla na mysli službu alias Matka Tereza. Tu dokáží poskytnout jen vyspělí jedinci, to ostatní je spíš hra na službu/pomoc - někomu se daří, jinému méně. Ale pokud vezmeme v úvahu, že se všichni učíme a děláme vše jak nejlépe umíme, tak je správné v daný okamžik vše wink Ať už je to Služba nebo "jen" služba smile

Hani, žák se tím, že konal domnělé dobro, naučil zase trochu víc... Což by nenastalo, kdyby toho hlemýždě jen minul a šel dál...

Andromedo tak tohle jsi vystihla dokonale.Souhlasim s timto tvrzenim.
Take s tim co se tyka toho sneka ci hlemyzde.

Hani,schodou okolnosti na tema hlemyzd.(pobavilo me to)
Dostala jsem mail, kde byl pribeh toho jak se clovek ve snaze pomoci-"konat dobro"  ci "skutek",vlastne spletl.
Clovek se snazil pomoci motylovy dostat ven ze sve schranky a tak ji roztrihnul.Naces nedomyslel(nebyl Vedomi),ze tim zpusobi motylovy problem. Jeho kridla dozravaji prave i v onom procesu dostavani se ven z kukly.Pak je schopen litat. Clovek to urychlil nuzkam a motyl uz nevzletl. Smutne.

Je treba domyslt dusledky cinu ktere zpusobujem.

Jsem rada ze jste se zapojily-i.

Zapomenout na svou pravou podstatu,je pricinou vseho utrpeni.
Uvedomit si ji ,prinasi svobodu.

Není tady

#127 14. 6. 2007 15:25

hirondel
♥♥♥♥♥♥♥

Somaia napsal(a):

lvice napsal(a):

Som, to jsem přesně měla na mysli. Co je pak tedy SLUŽBA či OBĚŤ, aby byla karmicky pozitivně přijata a aby to nebylo "páchání dobra?"

Ve všem co děláme hledat především rovnováhu, protože na rovnovážném stavu je založené fungování vesmírných sil (a Universa obecně). Jestliže tu rovnováhu nejsme schopni docílit sami, tak jsme k ní přinuceni neodobrovolně ( nemoci, postižení a někdy i smrt).
Já dám notoricky známý příklad: Určitě budeš znát Ježíšův výrok: "milujte bližního svého jako sebe sama" Tak to je dokonalý rovnovážný stav. Když budeš milovat víc sebe jsi v nerovnováze, když miluješ víc své bližní je to úplně tatáž chyba.

Samaia,
I tohle je naprosto presne.Uz jsem si vsimla ze s Tebou casto souhlasim.

Není tady

#128 14. 6. 2007 15:39

Somaia
Host

lvice napsal(a):

Som, to jsou moc hezká slova. Ale jsou to jen slova. Zkus mi dát přiklad z běžného života pro osvětlení big_smile.

Já myslela, že jsem tímto právě napsala konkrétní příklad .... va

No ještě jeden mě napadá, ten jsem četla, ale nevím , jestli to dokonale vystihuje, pokusím se zkrátit: Dcera se dlouhodobě(desetiletí) potýkala s ošetřováním dvou starších rodičů, kvůli tomu ani neměla vlastní zázemí, nebyl čas..... a kdy.... a myslela si o sobě, jak to dokonale zvládá a "kdyby jí nebylo", co by si ti dva počali... ti dva dobráci jí to ještě pěkně opepřili tím, že spolu roky nemluvili  a dělali si z dcery prostřednika a pěkně si lebedili ve svých ublíženích.
Pak zasáhl osud, aby došlo k vyrovnání nerovnovnovážných vztahů....dcera spadla ze štaflí při mytí oken a byla hospitalizovaná s komplikovanou zlomeninou. A rodiče? Ti dva nejen, že si dokázali vzájemně posloužit, ale dokonce si i na sklonku života vzájemně odpustili a smířili se.

Dobro bylo v tomto případě brzdou, nerovnováha v dávání a přijímání je taky patrná a dcera může vesele přemýšlet o tom, kde udělala chybu....

#129 14. 6. 2007 15:40

Nick3594
Host

Jedna věc mi uniká. Nikdo z vás mi není schopen dát jediný příklad z reálného života, tady na planetě Zemi, na které se v současné inkarnaci pohybuji. Asi se reálného příkladu nedočkám hmm.
Vezměme tedy matku Terezu. Pomohla mnoha dětem. Ale jak si můžete býti jisté, že to nebyla jen člověkem, který přestřihl schránku? Vím, že moc rýpám, ale to jsem prostě já. Jak víte, co je dobro, nebo že je to páchání dobra? big_smile

Já zase v kostce uvedu příklad, který nám četl Petr Velechovský na Modré alfě. Asi bych ho pojmenovala - Neznáme celý příběh.

V jedné indiánské vesnici žil starý muž a ten měl krásného bujného koně. Jednoho dne mu kůň utekl. I sešla se u něj celá vesnice a litovala ho: Starý muži, to je neštěstí, měl jsi krásného bujného koně a teď nemáš nic.
Starý muž odpověděl: Není to ani štěstí, ani neštěstí, neznáme celý příběh.

Jednoho dne se kůň vrátil a přivedl s sebou celé stádo krásných bujných koní. Opět se u něj sešla celá vesnice a říkali: Starý muži, to je velké štěstí, měl jsi jednoho koně, a teď máš celé stádo.
Moudrý muž na ně pohlédl a prohlásil: Není to ani štěstí, ani neštěstí, neznáme celý příběh.

Lidé nechápavě vrtěli hlavama a říkali si: Ten muž je zmatený, to je přece obrovské štěstí mít celé stádo krásných bujných koní.
Starý muž měl syna. Jednoho dne syn krotil nového koně, spadl a zchroml. Opět se u něj shromáždila celá vesnice a naříkali: Starý muži, ty máš ale smůlu, jediný syn a tohle. Kdo se o tebe teď postará?

Starý muž jen odvětil: Není to ani štěstí, ani neštěstí, neznáme celý příběh.

Lidé si klepali na čelo, protože tohle přece bylo hrozné neštěstí.
Nastala válka. Všichni mladí muži odešli válčit, jen starcův syn zůstal. Opět se u něj shromáždili vesničané: Starý muži, ty jsi měl pravdu, bylo to vlastně ohromné štěstí. Tvůj syn je sice chromý, ale máš ho doma, ti naši se možná vůbec nevrátí.

Starý muž jen odvětil: NENÍ TO ANI ŠTĚSTÍ, ANI NEŠTĚSTÍ NEZNÁME CELÝ PŘÍBĚH.

Proto se ptám, jak víte, že Matka Tereza konala dobro? NEZNÁME CELÝ PŘÍBĚH.......

#130 14. 6. 2007 15:44

Nick3594
Host

Ale ne Som, v tomhle případě ti rozumím. Nerozumím jiné věci. Jak poznáš, kdy člověk koná dobro nebo dobrem dláždí cestu do pekel? Viz příklad šneka či Hirondelin případ s motýlem. Ty si myslíš, že konáš dobro x či ten dotyčný koná dobro, ale ono v rámci celého Vesmíru to dobrem býti vůbec nemusí...... Já se přiznám, že to NEVÍM. Přestože Matku Terezu považuji za úžasného člověka, který se obětoval a vykonal mnoho dobra, z pohledu komplexního dobro konat vůbec nemusela.....

#131 14. 6. 2007 15:46

Somaia
Host

Hirondel: taky tě ráda čtu, je to hodně podnětné. big_smile

#132 14. 6. 2007 15:52

Somaia
Host

No ty mi dáváš , lvice,..... pěkně mi to šrotuje v hlavě... a upřímě přiznám, že to asi nelze rozeznat vždy,nikdo nejjsme vševědoucí Stvořitel..... ale poctivou a vědomou snahou ( tím, že si přiznáme, že se stále všichni učíme a chceme se tu na Zemi učit) se můžeme postupně přibližovat k ideálnímu stavu... vedomě i pomocí intuice. Nic jiného mě nenapadá ,tebe jo?

#133 14. 6. 2007 15:58

hirondel
♥♥♥♥♥♥♥

My nejsme dusi Matky Terezi,proto je jasne ze to jak konala dobro ,ci "dobro" vi jen Nejvyssi. Ale muzem byt jeji dusi.
A clovek ktery je schopen propojit vedomi Nejvyssiho s vedomim jeho ,ten dokaze Vedome rozeznat rozdily dobra.
Lvice namam pocit ze jsi urejpana.Diskutujes a me se to libi. To je dobre.
Konkretni priklad se popsat da tezko. Ze konas ciste dobro,poznas jen odpovedi z Univerza(v hluboke meditaci dobra).
Takovy clovek to dobro vylozene vyzaruje. Vidis to okem,citis to z nej. O dobru se neda mluvit da se jen poznat na cinech takoveho cloveka v praxi. K takovemu cloveku se ostatni lide sami otaci pro kus toho svetla co vyzaruje.
Uz me trochu rozumis?

Upravil(a) hirondel (14. 6. 2007 16:02)

Není tady

#134 14. 6. 2007 16:02

Somaia
Host

hirondel napsal(a):

Andromeda napsal(a):

Myslím, že Som měla na mysli službu alias Matka Tereza. Tu dokáží poskytnout jen vyspělí jedinci, to ostatní je spíš hra na službu/pomoc - někomu se daří, jinému méně. Ale pokud vezmeme v úvahu, že se všichni učíme a děláme vše jak nejlépe umíme, tak je správné v daný okamžik vše wink Ať už je to Služba nebo "jen" služba smile

Hani, žák se tím, že konal domnělé dobro, naučil zase trochu víc... Což by nenastalo, kdyby toho hlemýždě jen minul a šel dál...

Andromedo tak tohle jsi vystihla dokonale.Souhlasim s timto tvrzenim.
Take s tim co se tyka toho sneka ci hlemyzde.

A došla jsem ke stejnému závěru jako Andromeda. Ještě bych dodala, že skutečné pravdy se stejně dobereme až někde JINDE a JINAK o čemž  si zatím při naší fyzické existenci děláme jen jakous takous mlhavou přestavu... gloria

#135 14. 6. 2007 17:11

hirondel
♥♥♥♥♥♥♥

Nebo jeste jinek:
clovek schopny dosahnout v meditaci (zvnitrneni se) napojeni na Nejvyssi inteligenci,vedomi Ducha, Boha ,Univerza(jake jmeno date podle sebe,necham na Vas). Se dostava v beznem zivote do kontaktu s Univerzem i spontanne. Znamena to vlastne to, ze nemusi meditovat tak ze si k tomu vylozene vyhradi cas a prostor na to. Je v meditaci porad (je tzv. uvedomely).
Takovy stav tomuto cloveku uvedomelemu prinasi Dary intuice,telepatie a empatie. Zakonite!
Matka Tereza byla nekym o kom si troufnu rici ,ze dosahla takoveho stavu vedomi. Ovsem nejsem ona,tudiz budu mluvit vseobecne o takovych lidech a schopnostech.
Nasledne pak takovy stav vyvolavajici Dary intuice,empatie a jinych drahocenych,pomaha takovym lidem timto vlastne rozeznat -Vedome,za plneho uvedomeni si sebe sama,ze jejich cin je spravny,dobre uvazeny.Nespletou se.
Tem se nastane ze by pomohli motylu z jeho ulity.tem se nestane ze pomohou hlemyzdi.Oni uz davno pochopili rozdily. Nedostanou kopanec,jako lekci. Uz tim prosli.

Jak ma clovek meditovat?
tak ze do sve duse a do sveho srdce kultivuje dobro ve jmenu Lasky-takove ktera neocekava za to nic.
Takove co dava vsem stejne bez rozdilu. Neceka ani na uznani.Neb je to volba svobodna vyverajici z ciste nezistnosti.
Je potreba to delat vedome,tim je mysleno to, ze za plneho vedomi si dokazeme priznat(sobe i druhym)chyby, ze delame chybu pokud chceme davat jen kvuli zisku,cekame odplatu-ze neco je za neco. Kdyz nedokazem vymazat zast,chtivost,nenavist a jine.
Toho vedomi muzem dosahnou zklidnenim se,nechat byt plynout myslenky.
Kdyz se mysl utisi,pak do ni prijde paprsek Vyssiho vedomi. Jen to ma silu a pravoplatnou Pravdu.
Neztisena mysl kterou ma stale mnoho lidi,nemuze dohlednout dal bez teto sily vesmiru.Dohledne jen do sveho mozku.Do fyzickeho vedomi v na kterym lezi zavoj iluze. Odkud se domniva ze takove mysleni je spravne.
Jenze neni.
Clovek jenz docilil spojeni s Univerzem si je vedom toho ze je v nem Buh obsazen a on clovek je jen jejim nastrojem. Projevuje to na venek vyzarovanim kladnich vibraci.Lide ho miluji neb nelze jinak.
Vyzaruje svetlo,soucit v kazdem jeho pohybu a cinu.

Upravil(a) hirondel (14. 6. 2007 17:30)

Není tady

#136 14. 6. 2007 21:04

Salvator
♥♥♥♥♥♥-

Somaia napsal(a):

Je to právě ten  ten pojem "služba", který se z venčí jeví jako nezpochybnitelné dobro. Mám na mysli člověka, který se cele obětuje  pro druhé v domnění, že koná   dobro, ale na úkor svých vlastních potřeb jak fyzických tak duševních a duchovních. (Určitě si sami na někoho takového vzpomenete) a díky tomu nakonec spadne do stejných karmických následků jako sobec a egoista ... např.  nemoci  a emocionální vyhoření.
Jsou to protipóly, které mohou mít opravdu stejné následky. V důsledku tedy "milovat sám sebe" a dávat sebe na první místo( bez egoistického podtextu) má pro nás hluboký význam.

Somaio, trefa...!!! godlike

Kdo máš uši proto, abys slyšel, slyš...!

Není tady

#137 14. 6. 2007 23:47

hirondel
♥♥♥♥♥♥♥

Salvatore,
Ma uprimnost me nezastavi zeptat se Te. Proc reagujes prave jen na toto od Somaia a proc prave tak jak reagujes?
Pokud nebudes chtit odpovedet na mou otazku. Nevadi,pochopim to.
Ponorim se hluboko do sveho vedomi kde budu cekat na odpoved, na tak podivnou reakci.
Mozna jen nemas cas nam napsat neco vic nez toto. Mozna je tam za tim neco jineho. Kdo to ted vi,nez jen Ty.
Mozna ze tak reagujes proto, ze jsi ve svem zivote jeste nepotkal nekoho kdo pomaha bez egoistickeho podtextu. Pak Tvou reakci skutecne jsem schopna pochopit. Neb co pouhe lidske oko nevidi, to nemuze prijmot.
Neb s cim dosud clovek neprisel do styku,tomu neveri.
Nebudu hadat, neb to nelze. Byl by to jen vysledek predstavy.  Mam dve moznosti,zeptat se Tebe, nebo najit odpoved tak jak mohu.

Kdyz ted budu mluvit o tom ze pro mne je Tva reakce prekvapenim,veris mi?
A pak zeptam se Te. Milujes napriklad i me? Veris me i kdyz me neznas?

Doufam a verim ze jo.  Kdyby preci ne,pak reknu ze ma Laska Te stejne nemine.
Kdokoliv by si ted, kdyz cte tyhle radky pomyslel,ze jsem cvok.Nevadi mi to. Na tom mi nezalezi.
Nejsem ani clovek ktery by nekdy byl v nabozenstvi.Ani nevim jak to napsat ,ci formulovat.
Jsem sama sebou a tak to je.
Kdo neciti v mych slovech Lasku,soucit a pokoru k tem co hledaji stejne jako hledam ja, i tomu se uklonim. Protoze ho chapu.
Kdo me prijde nakopat,tomu budu vdecna. Ja dekuju vsem za to ze jste tady.Za to, ze si predavame to co muzem. My vsichni jsme soucasti jedne hry. Ja pevne verim v jednu vec,ze ackoliv si kazdy muze myslet o druhem co chce,jedno se tim nezmeni,kdyz pominu lidskou predstavivost,kera vyvera z nevedomosti,pokud neni vedoma.To ze na vzdory tomu, mame sanci ucit se z jakekoliv diskuse.Z chyb druhych i ze svych.Snazit se pochopit myslenku nekoho.Snazit se ji uvest do bezneho zivota.Snazit se najit spolecnou rec,sjednotit se.

Jsem naprosto pri smyslech. Jsem tady proto ze je to ma volba. Ze srdce Vam chci dat kus sebe.
Nesmite se me bat. Avsak nerikam ze bojite. Jen tvrdim ze vim jak na me lide reaguji a vim take proc.
Neprisle jsem soutezit. Necekam nic. Jsem proste jen tady.

Jsme si vsichni rovni. I kdyz se to tak nezda na fyzicke rovine byti.
-----------------------------------------------------------------------------

Pedro ahoj,
jen jsem chtela rict ze mas pravdu.Ten snehulak zvejka byl zelena hmota,trochu vetrova.
Ale Pedro je Pedro. A co se tyka te veci na kterou si prisel sam. Jo, je to tak. Ta hra se mi libila,to priznam.
Ty jsi detektiv jak se patri. Kdo vi, co vsechno jeste vis.

Není tady

#138 15. 6. 2007 8:14

Largo
♥♥♥♥♥♥-

Hirondel,
už delší dobu se tě chci zeptat ( i kdybys nenapsala předchozí příspěvek pro Salvatora) : Učíš se velmi rychle, z tvých příspěvků mám pocit knižních znalostí, ovšem bez zpětné vazby k vlastnímu životu... necítím v nich hledání, klid ani vnitřní světlo... víc soudy a občas lichotky. Chceš být Vůdcem? Nebo jde o sloupy chrámu.....?

Upravil(a) Largo (15. 6. 2007 8:30)

Dobré věci v životě jsou věci nejtišší.

Není tady

#139 15. 6. 2007 8:56

Pandorraa
♥♥♥♥♥♥♥
Web

Salvator napsal(a):

Somaia napsal(a):

Je to právě ten  ten pojem "služba", který se z venčí jeví jako nezpochybnitelné dobro. Mám na mysli člověka, který se cele obětuje  pro druhé v domnění, že koná   dobro, ale na úkor svých vlastních potřeb jak fyzických tak duševních a duchovních. (Určitě si sami na někoho takového vzpomenete) a díky tomu nakonec spadne do stejných karmických následků jako sobec a egoista ... např.  nemoci  a emocionální vyhoření.
Jsou to protipóly, které mohou mít opravdu stejné následky. V důsledku tedy "milovat sám sebe" a dávat sebe na první místo( bez egoistického podtextu) má pro nás hluboký význam.

Somaio, trefa...!!! godlike

Cítím to naprosto stejně.

Co je dovoleno bohovi, není dovoleno volovi.

Pomluvy vymýšlejí závistivci, šíří je blbci a věří jim jen idioti.

Není tady

#140 15. 6. 2007 9:46

Pedro
♥♥♥♥♥--
Místo: Vysočina

Ahoj Hirondel, poslední dobou mám zálibu ve vypouštění vědomostí z hlavy - ó jaká to úleva. Žádné znalosti nikdy nemohou pokrýt nahou Pravdu. Nijaké pojmy nikdy nemohou ozdobit To beztvaré a bezejmené jsoucno, které je zdrojem hlubokého Míru, nepodmíněné Lásky i čisté Radosti, a s kterým je možné se spojit ve svém duchovním srdci. Cílem není všechno vědět a všemu rozumět. Cílem je usmíření se sama se sebou, s lidmi, s životem, se světem, s Bohem,.. Žít obyčejný prostý život, dobro a zlo ponechat svým litým řežím a obětním rituálům, oni se stejně nakonec navzájem vyruší, tak jako všechny protiklady. Žít a nechat žít, prostě pohoda. ;-)

Není tady

#141 15. 6. 2007 10:02

Hani
♥♥♥♥♥♥-
Místo: Olomouc
Web

Tak, tak, Pedro.... smile

Nejušlechtilejší a nejhezčí věci na světě lze prožívat, poznávat, ale těžko se definují a popisují. (OSHO)

Není tady

#142 15. 6. 2007 12:09

hirondel
♥♥♥♥♥♥♥

Largo napsal(a):

Hirondel,
už delší dobu se tě chci zeptat ( i kdybys nenapsala předchozí příspěvek pro Salvatora) : Učíš se velmi rychle, z tvých příspěvků mám pocit knižních znalostí, ovšem bez zpětné vazby k vlastnímu životu... necítím v nich hledání, klid ani vnitřní světlo... víc soudy a občas lichotky. Chceš být Vůdcem? Nebo jde o sloupy chrámu.....?

Ahoj Largo,
diky za Tvou uprimnost.Jsem rada ze reagujes takto otevrene.Dava mi to znat Te jako nekoho kdo se neboji a ma lichotka Ti patri.
Largo,nenech se prosim mylit a zkus v mych prispevcich najit to opravdove co v nich je. Nikoho nesoudim a ani nechci. A pokud si to budes myslet i dal,neudelam s tim nic. Prijmu to takove nebot vim ze to tak musi byt.
Pokud myslis ze soudim nekoho pak si pozorne precti prispevky jinych lidi kteri prispivaji a to nejen tady v Karme. I ja muzu rict ze soudi i ti ostatni. I ja muzu rict ze soudis Ty mne.
Jenze ja to nereknu. Ja chapu mysleni lidi.
Postoj tech z Vas kteri se chteji domnivat, ze chci byt vudcem,ze mam jen knizni znalosti bez vlastni zivotni zkusenosti,tomu reknu ze se plete. Ze nenasloucha sve intuici ale svemu rozumu.

Psala jsem ze jsem tady proto ze je to ma volba.Psala jsem ze za to nic necekam.Znamena to, ze ani lichotky ani soudy ani uznani me nejsou vlastni.Kdyz pisu ze jsem neprisla soutezit ,ale pomoci.Stejne mi to nekdo neveri.Protoze to neciti,nebo jednoduse proto ze brani svou vlastni pozici.
Na nicem nelpim.Kdyz nastane okamzik ze budu "muset" ,chtit z vlastni svobodne volby odejit tak jak jsem prisla.
Pujdu a nebudu citit zklamani.
V mem zivote je svetlo i klid. Prisla jsem se podelit.Vim ale take ze tam, kde se nekdo tomu svetlu brani,tak nemuze proniknout.
V zivote je to prave o tom. Kazdeho se to svetlo dotyka,jen ne kazdy ho je schopen vnimat.
S pokorou rikam ,ze prave i tomu rozumim proc to tak je.
Zalezi na kazdem jak me vidi,jak me citi. Nemam to nikomu zazle pokud nespravne.

Pan,
premyslej o tom co jsem Ti jednou napsala. Take jsem Ti psala,ze jsem rada ze mne zacinas poznavat.Ze Tva intuice a empatie me zachytila tak jaka opravdu jsem.

Nikomu nechci nic brat ani vnucovat.
Jsem jen jaka jsem a muj zpusob jakym tady prispivam je necim co provokuje Vase myslenky.
Kdyz k sobe nenajdem cestu,pak odejdu.

Pedro,Hani,
mate pravdu. Kazdemu co jeho jest a zit a nechat zit.
Neni potreba mit vsechny vedomosti.Nechtela jsem ve Vas vyvolat takovy pocit.
To jen zivot sam prinese osobni poznani.Ktere je sice mozne cist v urcitych knihach, ale nikdy nenahradi vlastni osobni prozitek.

Vim,tezko me uverite, ze i ti co po mne hodi kamenem,k tem nepocitim zast.Dam jim sve hluboke pochopeni a soucit.
Jsem smirena i s takovou reakci ktera je lidskemu beznemu chapani podobna,ze prave za to, me budou ti co hazi kamenem nenavidet jeste vic.
Necham to na Vas.

Upravil(a) hirondel (15. 6. 2007 12:11)

Není tady

#143 15. 6. 2007 12:13

Nick3594
Host

Pedro va. Já dělám přesně totéž stolt stolt. Prostě jak říká Pan: nohama na zemi, srdcem mezi lidmi a hlavu v oblacích..... smile.

#144 15. 6. 2007 12:43

Hani
♥♥♥♥♥♥-
Místo: Olomouc
Web

Hirondel (co to vlastně znamená?, prozradíš?),

taky mám ráda upřimnost. smile Takže z úcty k tobě - víš, trošku se mi zdá, že své příspěvky moc "hrneš". Cítím z tebe, že to všechno myslíš opravdově, jen jako bys spěchala, aby už už všichni "poznali" . Jak říká Pedro - všechno je to Hra. Tak co tak se zastavit, od srdce zasmát a na chvíli to všechno kolem nebrat tak vážně. smile

hjarta

Nejušlechtilejší a nejhezčí věci na světě lze prožívat, poznávat, ale těžko se definují a popisují. (OSHO)

Není tady

#145 15. 6. 2007 13:00

Salvator
♥♥♥♥♥♥-

Salvatore,
Ma uprimnost me nezastavi zeptat se Te. Proc reagujes prave jen na toto od Somaia a proc prave tak jak reagujes?
Pokud nebudes chtit odpovedet na mou otazku. Nevadi,pochopim to.
Ponorim se hluboko do sveho vedomi kde budu cekat na odpoved, na tak podivnou reakci.
Mozna jen nemas cas nam napsat neco vic nez toto. Mozna je tam za tim neco jineho. Kdo to ted vi,nez jen Ty.

Příspěvky si vybírám, protože nemám čas reagovat na všechno.

Mozna ze tak reagujes proto, ze jsi ve svem zivote jeste nepotkal nekoho kdo pomaha bez egoistickeho podtextu. Pak Tvou reakci skutecne jsem schopna pochopit. Neb co pouhe lidske oko nevidi, to nemuze prijmot.
Neb s cim dosud clovek neprisel do styku,tomu neveri.
Nebudu hadat, neb to nelze. Byl by to jen vysledek predstavy.  Mam dve moznosti,zeptat se Tebe, nebo najit odpoved tak jak mohu.

To tedy potkal, snad jednoho - dva. Ale většinou potkávám lidi, kteří i zde žijí v nějakém vzorci. Prostě si myslí, že "pomáhat do roztrhání těla" je jejich povinnost a dělají to s velkým nasazením. Vystřízlivění z této iluze je pak velmi nepříjemné. Mnoho lidí si myslí, jakže jsou nezištní, ale i model "dobrého křesťana, člověka" je pouze jednou z řady možností, v nichž se učíme být dobří. Pokud preferujeme jenom tento model, pak nám to ostatní uniká.
Existuje staré moudro, které říká: "Nic, kromě všeho, nestačí..."
Právěže potkávám lidi, kteří si myslí, jak že to pomáhají, ale téměř vždy jde jenom o formu sebeuspokojení, model "já jsem ten skromný, dobrý, milý člověk, který všem jenom pomáhá..." a v podtextu bývají falešné motivace.
Ego nikdy nebude dobrým služebníkem, dokud se nestaneme duší. Je třeba si to přiznat a počítat s tím, nikoli to zastírat nějakou společensky přijatelnou maskou. Lidé, kteří opravdu pomáhají, o tom vůbec nemluví a pouze lidé, kterým pomohli, jejich přínos šíří dále.

Kdyz ted budu mluvit o tom ze pro mne je Tva reakce prekvapenim,veris mi?
A pak zeptam se Te. Milujes napriklad i me? Veris me i kdyz me neznas?

Doufam a verim ze jo.  Kdyby preci ne,pak reknu ze ma Laska Te stejne nemine.

Na úrovni ega, kdybych řekl cokoli, byla by to pouhá slova. Na úrovni duší jsme si bližší než sourozenci.

Kdokoliv by si ted, kdyz cte tyhle radky pomyslel,ze jsem cvok.Nevadi mi to. Na tom mi nezalezi.
Nejsem ani clovek ktery by nekdy byl v nabozenstvi.Ani nevim jak to napsat ,ci formulovat.
Jsem sama sebou a tak to je.
Kdo neciti v mych slovech Lasku,soucit a pokoru k tem co hledaji stejne jako hledam ja, i tomu se uklonim. Protoze ho chapu.

Neřekl bych, že jsi cvok, to ani náhodou. Prostě něco cítíš a souvisí to s probouzející se duší. Nyní je potřeba tyto pocity použít jako hnací motor konkrétní práce, která je tvou vývojovou látkou. Pokud to dokážeš, stane se z tebe velká duše. Pokud ne, pak celé to sklouzne do neproduktivního sentimentu, poháněného emoční energií a budeš opakovat příště podobnou učební látku.
To, co prezentuješ je jak vystřižené z věku Ryb, ovšem tím neříkám, že by to bylo něco špatného, nebo dobrého. Během posledních 2000 let jsme se učili chápat ideál a jít za ním i za cenu osobních obětí. Rozvíjeli jsme sociální cítění, takže mnoho lidí je v tom velmi dobrých.
Ale je potřeba pokročit dál...

Kdo me prijde nakopat,tomu budu vdecna. Ja dekuju vsem za to ze jste tady.Za to, ze si predavame to co muzem. My vsichni jsme soucasti jedne hry. Ja pevne verim v jednu vec,ze ackoliv si kazdy muze myslet o druhem co chce,jedno se tim nezmeni,kdyz pominu lidskou predstavivost,kera vyvera z nevedomosti,pokud neni vedoma.To ze na vzdory tomu, mame sanci ucit se z jakekoliv diskuse.Z chyb druhych i ze svych.Snazit se pochopit myslenku nekoho.Snazit se ji uvest do bezneho zivota.Snazit se najit spolecnou rec,sjednotit se.

Ano, sjednocení bude probíhat během dalších 2000 let ve věku Vodnáře. Jednotícím pocitem bude vědomí sounáležitosti k jenomu lidstvu a potřeba spolupráce, které se u nových generací projeví.

Jsem naprosto pri smyslech. Jsem tady proto ze je to ma volba. Ze srdce Vam chci dat kus sebe.
Nesmite se me bat. Avsak nerikam ze bojite. Jen tvrdim ze vim jak na me lide reaguji a vim take proc.
Neprisle jsem soutezit. Necekam nic. Jsem proste jen tady.

Jsme si vsichni rovni. I kdyz se to tak nezda na fyzicke rovine byti.

Jsme si rovni na úrovni duše. Na fyzické úrovni jsou mezi námi obrovské rozdíly a ještě dlouho budou. To nám však nebrání chovat se tak, jako kdyby ty rozdíly neexistovaly. Ovšem může být problém vnímat slova deklarace lidských práv doslova: na tom základě dochází k vykořisťování jednoho člověka druhým jenom proto, že se řekne: "Vždyť jsme si všichni rovni, každý máme stejné možnosti..." To je jedna velká iluze.
Nenech se odradit od diskuse, myslím, že každý hlas k tématu je dobrý, umožňuje lepší pochopení.

Není tady

#146 15. 6. 2007 13:20

Salvator
♥♥♥♥♥♥-

----------------------
Hirondel
Psala jsem ze jsem tady proto ze je to ma volba.Psala jsem ze za to nic necekam.Znamena to, ze ani lichotky ani soudy ani uznani me nejsou vlastni.Kdyz pisu ze jsem neprisla soutezit ,ale pomoci.
---------------

Hirondel,
myslím, že téměř každý, kdo tady sedí a vypisuje příspěvky, za to nic nečeká stejně jako ty. Co také by mohl čekat od slovního sdílení a výměny názorů? Ovšem já sem chodím za docela zištnými důvody - diskutovat na témata, která souvisí s hlavičkou diskuse.
Tak třeba příklad: V diskusi o karmě se mi chce diskutovat o karmě. V diskusi o žvýkačkách, se mi chce diskutovat o žvýkačkách... a tak dále. Mám sice poněkud problém z toho, když se v diskusi o pohádkách diskutuje o počasí, ale uvědomuji si, že je to jenom a výlučně můj problém, takže se tímto omlouvám všem, kdo by to vnímali jinak...
Jsem rád, že ti nejsou vlastní lichotky, zbavuje mne to potřeby chválit tě za tvou skromnost, soucitnost, pochopení, uctivost a další tvé po*né, zde prezentované kvality. Hned se ti cítím blíže, protože mám lidi rád, a obzvlášť ty, kteří oplývají podobnými vlastnostmi.
Mimochodem, píšeš, žes přišla pomoci, komu a jakou formou? Zajímalo by mne to, protože, bych se tím mohl inspirovat... dumbom
Snad jednou dospěju k pochopení toho, že pomoc bližnímu postavím nad všechny své potřeby a hodnoty...
Kdyby to udělal každý, to by byla síla, že...?

Není tady

#147 15. 6. 2007 13:37

Somaia
Host

Salvator napsal(a):

----------------------

Mimochodem, píšeš, žes přišla pomoci, komu a jakou formou? Zajímalo by mne to, protože, bych se tím mohl inspirovat... dumbom
Snad jednou dospěju k pochopení toho, že pomoc bližnímu postavím nad všechny své potřeby a hodnoty...

I když to patřilo Hirondel, tak bych přesto chtěla reagovat i já, protože jsem právě ráno četla přízpěvek Ivany ,která se zmiňuje o tom, na které z  diskuzí chodí ráda a mimo jiné také jmenovala Duchovní , že jí inspirovalo k hlubšímu přemýšlení, ačkoliv se považovala za ateistu.
Kdyby byla jen jediná....... tak diskuze na duchovním splnily svůj účel. To je můj názor a  taky důvod proč jsem občas píšu a tím děkuji i  všem ostatním, že mají co říci a chuť tomu věnovat svůj čas.

#148 15. 6. 2007 14:10

Salvator
♥♥♥♥♥♥-

Somaia napsal(a):

Salvator napsal(a):

----------------------

I když to patřilo Hirondel, tak bych přesto chtěla reagovat i já, protože jsem právě ráno četla přízpěvek Ivany ,která se zmiňuje o tom, na které z  diskuzí chodí ráda a mimo jiné také jmenovala Duchovní , že jí inspirovalo k hlubšímu přemýšlení, ačkoliv se považovala za ateistu.
Kdyby byla jen jediná....... tak diskuze na duchovním splnily svůj účel. To je můj názor a  taky důvod proč jsem občas píšu a tím děkuji i  všem ostatním, že mají co říci a chuť tomu věnovat svůj čas.

Somaio,
dík za názor. K tomu bych dodal, že dělit lidi na "ateisty" nebo "věřící" je velmi nepřesné a ideologizující. Duchvní fórum vnímám jako právo každého na rozvíjení jedné ze základních inteligencí (kterou ovšem věda zatím neuznává) a tou je schopnost transcendence.
V zásadě každý člověk je spirituální bytostí, pokud to v sobě objeví. Pokud to neobjeví, anebo to "zazdí", pak není moc odlišný od svého psa nebo kočky.
Duchovní fórum je důležité proto, aby sdružovalo lidi, kteří ví o své spirituální povaze. To není náboženství nebo ideologie, je to vlatnost člověka. Je zde proto, abychom vytvořili protiváhu silám materialismu, které dosud jsou na zemi velmi silné.
Takže, když se někdo považuje za ateistu, pak já také, protože neuznávám žádného z bohů, v něž věří lidé ideologicky zaměřeni.
Vím o existenci Pána světa, který má ale na starosti jiné věci, než aby řešil naše malé osobní problémky...
Tedy, otázka duchovna není otázkou víry či nevíry, alespoň ne pro mne.

Není tady

#149 15. 6. 2007 14:23

hirondel
♥♥♥♥♥♥♥

Hani napsal(a):

Hirondel (co to vlastně znamená?, prozradíš?),

taky mám ráda upřimnost. smile Takže z úcty k tobě - víš, trošku se mi zdá, že své příspěvky moc "hrneš". Cítím z tebe, že to všechno myslíš opravdově, jen jako bys spěchala, aby už už všichni "poznali" . Jak říká Pedro - všechno je to Hra. Tak co tak se zastavit, od srdce zasmát a na chvíli to všechno kolem nebrat tak vážně. smile

hjarta

Ahoj Hani,
Slovo Hirondel znamena Vlastovka.

Hani je to proste.Zastav a uklidni prosim svou mysl prave tady u toho a otoc ji smerem dovnitr. Poznas ze ve skutecnosti nespecham,nic nehrnu,aby uz uz vsichni "poznali".Jen spontanne reaguji se svou otevrenosti.  Zacnes li si v duchu prat o mne premyslet jinak, pak se vse otoci. I ja sama jsem napsala ze jsme soucasti jedne hry. Je to pravda.
Tudiz mi ver ze ja svuj zivot skutecne jako hru beru.
Ja jsem se hodnekrat uz zasmala od srdce tady na Babinetu.Jsem ve skutecnosti hodne vesely clovek.To ze se pred PC usmivam to vsak nevis.
Kdyz pisu o necem vaznem vetsinou se nesmeju,nebot to nejde. Salvator to napsal take.Souhlasim. Davat do toho energii a vaznost, kdyz neni cas na vtipky,tak neni.Kdyz je tak je.
Nekdy mam suchy humor a tak pusobim dojmem proste suchara. Kdo tomu vsak rozumi ten to samozrejme jako humor veme.
Zdravim Te.

Není tady

#150 15. 6. 2007 14:26

Pandorraa
♥♥♥♥♥♥♥
Web

Možná to vypadá divně, ale zase souhlasím se Salvem
- rovnost lidí je jedna velká iluze - přesně v tom rozměru, jak o tom píše
- ano, je třeba pokročit dál smile jinak byly včechny oběti k ničemu

Co je dovoleno bohovi, není dovoleno volovi.

Pomluvy vymýšlejí závistivci, šíří je blbci a věří jim jen idioti.

Není tady

NÁŠ TIP:
  • Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem na webu pravopisne.cz

• Turistické, populárně – naučné, dětské a zábavné e-knihy. Stáhněte si zdarma e-knihy Jiřího Gleta. Můžete si vytvořit vlastní knihovničku e-knih na svých mobilech a tabletech.

Zápatí