Oznámení

29. ledna : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení!

29. ledna : Poslední šance pro přezrálé banány? Upečte z nich lahodnou buchtu

6. prosince : Je vám čtyřicet a už řešíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog

#101 14. 6. 2007 9:43

Somaia
Host

Re: KARMA ???

mmch Salvátor by nás určitě pochválil, jak tu krásně rozvíjíme téma karma.... big_smile

#102 14. 6. 2007 10:41

Largo
♥♥♥♥♥♥-

No, Salv má určitě smysl pro humor, i když usmát se jsem ho cítila snad jen jednou nebo dvakrát. smile

Dobré věci v životě jsou věci nejtišší.

Není tady

#103 14. 6. 2007 10:52

Salvator
♥♥♥♥♥♥-

hirondel napsal(a):

Ano Salve,presne tak. Nemluvim zde o lasce one Nejvissi, ale pouze o te jenz je v klamu prosteho lidskeho rozumu - svet iluze, "tady a ted". Nedokonala povrchni laska. Nebot clovek(nebo partneri)ktery neni propojen s Nejvyssim vedomim. Ten clovek ,nebo partneri tomu samozrejme rikaji laska a ani netusi ze se klamou.

Na rozdíl od lidí, kteří mají tendenci nazývat láskou kde.co, já tak činit nemohu. Iluze vzniká i tím, že věci se nepojmenovávají správně. Následně se to komplikuje tím, že lidé hledají lásku tam, kde ji nemohou najít a nehledají ji tam, kde doopravdy je. Nazývejme věci pravými jmény a nebude tento problém.
Neexistuje žádná větší nebo menší, nedokonalá nebo povrchní láska. Existuje jenom láska a to ostatní, co láskou není.
Jednou z prvních věcí, které nás čekají na cestě vývoje je nutnost zbavovat se těchto a podobných iluzí. Kdo k tomu není ochoten, zadělává si na velký problém.

Kazdy z nas tady na zemi da lasku jinak(ukol vsech). Ale kazdy bohuzel citi lasku jinak.
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Tahle veta je tim co mame oba na mysli spolu s vyse uvedenym. Bohuzel stale jeste mnoho lidi zdaleka  ani netusi co je skutecnym vyznamem tohoto slova. Domnivaji se a veri ze to vi ale klame je zavoj nevedomosti.
Nejsou schopni milovat sebe sama stejne jako druhe bez rozdilu,stejne jako prirodu a vsechno zive jako Boha.Nejsou v jednote.

Cítit lásku jinak - beru to jako alegorii. Nic podobného není možné a to co ti lidé opravdu cítí, jsou jejich vlastní iluze. Ovšem s láskou to nemá vůbec nic společného.
Člověk, který doopravdy miluje, se rázem stává cizincem ve vlastní rodině, národě, na zemi. Nikdo mu nerozumí a všichni ostatní mají tendenci ho považovat za blázna...

A v tom je jisty klic na odpoved co je iluze materialniho sveta. Protoze muz nerodi,nema stejnou emocionalitu jako zena. Odlisne mysleni.No ano, prave kvuli nevedomosti.
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Tady se mi zda ze jsi me mozna neporozumel.
Jsem si jista,ze muz byl zenou a zena muzem v inkarnacich. Jenze o tom v me vete rec nebyla.
Pisu o materialnim svete a jeho iluzi(maja). Coz znamena Ze napriklad muz(neuvedomely) v tomto nasem svete nevi ze byl uz i zenou. Nepamatuje si to.Proto jak pisu ma odlisne mysleni a Ty jsi k tomu pridal,ze je svym zalozenim jiny. Takze pouziju opet ma slova-obraz mnohotvarnosti sveta.muz a zena jsou ruzni uz i jen na pohled.
Ale ja tvrdim ze muz zijici ted, ktery samozrejme nevi ze byl nekdy zenou a nevi ze treba i porodil dite,ten nemuze ani citit (emoce k diteti) stejne jako zena,jeho matka. Proto stojim za tim,ze i proto, ze muz nerodi tady v nasem case zijici ted a tady,ma jinou emocionalitu.Coz dava smysl nasledne na to ze nerodi proto (tady v case) protoze nas cas mu pridelil byt svym zalozenim jiny od zenskeho.

Nepamatuje si to vědomě, stejně jako žena si vědomě nepamatuje své mužské inkarnace. Ovšem mohu ti za to ručit, že podvědomě tyto inkarnace člověka ovlivňují víc, než si dovedeš představit. Mohu to pozorovat téměř na všech lidech, co ke mně chodí na horoskop. Mají velmi silně zakořeněné vnímání světa skrze filtr vytěsněného pohlaví, kterým byli v minulosti. A to platí jak pro ženy, tak pro muže. Mohu uvést a rozebrat desítky případů.
Není to jenom záležitost rodění, i když taky, ale obecně problém přijetí ženství a přijetí mužství.
Pokud jde o cítění emocí k dítěti, zde bych vůbec nepaušalizoval. Stejně tak, jako jsou různě cítící matky, jsou také i různě cítící muži-otcové. Například, ještě jsem neslyšel, aby muž odložil své dítě do baby-boxu nebo novorozeně zavraždil, aby se ho zbavil. Pro muže, pokud si to uvědomuje, je zpravidla dítě jeho vlastní budoucností, jeho nadějí, překonáním omezení dočasnosti. Necítí sice tolik jeho okamžité potřeby, ale vidí jeho perspektivu. Žena se spíše častěji fixuje na přítomnost a vklouzává do schémat okamžitých emocionálních vazeb.
Každopádně i na těchto modelech chování se podepisují naše minulé inkarnace opačného pohlaví.

Svet je proste takovy.Ale na urovni duchovni je vsemu jinak. Laska je absolutni. Vedomi je jednota.
Kazdy ma tady svuj ukol. Nicmene Karma se muze stat hrou pro ty co pochopi delat jen dobre skutky a ne ty spatne.
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Ano seberealizace Salvatore to ano ,ale ma zkusenost me rika ze jednou z cest jak dojit k one seberalizaci je i ono konani dobra.Konani dobra je sluzba.Je to cesta dobrych skutku. 
Jeste nikdo nedosel k seberealizaci nekonanim dobra. Dojde tam jen nezistnou sluzbou konani  dobrych skutku a nezistnou laskou. Ten kdo neumi dat nezistnou lasku ten je stale v zajeti sveho ega. A kdo je pod vlivem sveho ega,ktere neni duchovne prolnuto,ten nedojde k realizaci.
A jak rikas a ja souhlasim.Karma takoveho cloveka co dosel najit sam sebe a kona dobro, a nezna pripoutanost ,chtivost,zast,neprejicnost a jine vlastnosti lidskeho mozku,toho karma nestrasi a strasit nebude kdyz nesejde z cesty.

Je to jen ve slovech ktera matou.Proto chtela bych pro ostatni kteri treba jen ctou uvest na pravou miru,ze myslime totez ale pisem to jinak.
Tim lip. Prave si myslim ,ze je to vlastne dobre a ze to lidem co i treba jen ctou da hodne k pochopeni.
Tim chci vlastne taky rici ,diky,ze jsi napsal a ze diskutujes.

Ano, je to ve slovech, a diskutuji tehdy, když cítím potřebu zpřesnit význam pojmů. Mnohdy diskuse sklouzává do ideologie jenom proto, že diskutující nerozlišují správně význam pojmů a mají tendenci pokrýt významy závojem iluze vyplývající z osobní karmické zkušenosti.
Jsou dvě nebezpečné věci u každé diskuse:
prosazování autoritativního přístupu - i s odkazem, že "tohle přece řekl Ježíš, papež, předseda vlády... tedy to musí být tady a teď pravda", já se s tím ztotožňuji a proto "mám pravdu", apod.
paušalizování - tedy, "tohle platí vždy a všude a nikdy jinak"

S ohledem na výše uvedené bych řekl, k seberealizaci:
1.) Konání dobra nemusí být pro každého cestou seberealizace.
2.) Je nutné definovat, co je dobro a co není.
Například ty říkáš, že konání dobra je služba. To by zas bylo potřeba definovat, co je to služba. Svaté oficium si taky myslelo, že koná dobro a slouží, když dřeli kůži znásilňovali a rozřezávali ty nevinné chuděrky... Měli neodbytný dojem, že zachraňují duše těch nešťastnic tím, že zlikvidují tělo posedlé ďáblem..., no řekni, není to bohumilá činnost?... apage satanas...!!!

Pokud však definujeme"dobro" jako soulad s božským plánem evoluce a "seberealizaci" jako realizaci plánu duše, pak nikdy k ničemu podobnému nemůže dojít. Ovšem, že to dále vyžaduje vzdělávat se a poznávat, co je v plánu vývoje a co není atd...
Seberealizace, vnímaná, jako pouhé "pomáhání někomu" může sklouznout do ideologických modelů, které vedou ke karmické zátěži. To v případě, že v horlivosti bereme na sebe vývojové úkoly jiného člověka a zbavujeme ho tak jeho vlastních lekcí. Například: když máme dobrou kamarádku, která je jinak zdravá, ale neustále si chodí půjčovat a ráda žije na vysoké noze. Pomocí není půjčování jí, ale naopak, podmínit podobnou pomoc tak, aby to bylo pro ni celkovým přínosem.
Problém pomoci je problémem oddanosti a idealismu, který se zde rozvíjel po více jak 2000 let formou náboženských ideologií.
Hluboké pochopení tohoto problému zbavuje iluzí na všech úrovních: Nejdříve na mentální, pak na astrální a nakonec na fyzické rovině existence.
Říkám to proto, že cítím jako důležité nepodléhat ideologickým schématům a zjednodušením, jejichž výsledkem je současný katastrofální stav světa.

Upravil(a) Salvator (14. 6. 2007 11:18)

Kdo máš uši proto, abys slyšel, slyš...!

Není tady

#104 14. 6. 2007 10:55

Salvator
♥♥♥♥♥♥-

Somaia napsal(a):

v tom bylo Pedro bezkonkurenční a taky  jsem čas od času za  obří bulinu provedenou v nevhodný okamžik slízla výchovný záhlavec...  big_smile

... v rámci tvé karmické výchovy sis to určitě zasloužila... heč...reta

Není tady

#105 14. 6. 2007 10:59

Salvator
♥♥♥♥♥♥-

Largo napsal(a):

No, Salv má určitě smysl pro humor, i když usmát se jsem ho cítila snad jen jednou nebo dvakrát. smile

to je nevýhoda podobných diskusních témat... jsou nadmíru vážná a při řešení spotřebovávají značné množství mentální energie.

Ale jinak kdo mne zná, tak ví, jak je to se mnou a s humorem big_smile , mimochodem, se sluncem v 11. domě člověk nemůže být sucharem, již ze založení...

Není tady

#106 14. 6. 2007 11:14

Hani
♥♥♥♥♥♥-
Místo: Olomouc
Web

Salve, když já mám slunko nejraděj na obloze... gloria smile

Nejušlechtilejší a nejhezčí věci na světě lze prožívat, poznávat, ale těžko se definují a popisují. (OSHO)

Není tady

#107 14. 6. 2007 11:20

Salvator
♥♥♥♥♥♥-

Hani napsal(a):

Salve, když já mám slunko nejraděj na obloze... gloria smile

aha..., já o koze, ty o voze,
tož mějme slunko na obloze...vissla

Není tady

#108 14. 6. 2007 11:34

Largo
♥♥♥♥♥♥-

Salve,
Hani možná myslela, že nám ho chceš ukrást, víš, jako ten milionář.... big_smile

Není tady

#109 14. 6. 2007 11:54

Hani
♥♥♥♥♥♥-
Web

Largo big_smile

Teda to jsem dopadla, když už musím vysvětlovat svoje vtipy. big_smile

Salv psal, že má slunce (určitě rád) v 11. domě. Tak já na to, že já raděj na obloze. Aha!? big_smile

Nejušlechtilejší a nejhezčí věci na světě lze prožívat, poznávat, ale těžko se definují a popisují. (OSHO)

Není tady

#110 14. 6. 2007 12:07

Largo
♥♥♥♥♥♥-

Hani,
Salv a krást ??? .... a milionář ? Neeeeeeeeeeeeeeee .... smile  To mi jen naskočila absurdita... a je za tím uchechtanej smajlík, koukej....

Sakryš, teď jsi mě dostala, těch tvých uchechtaných smajlíků jsem si nevšimla....hjarta

Upravil(a) Largo (14. 6. 2007 12:10)

Není tady

#111 14. 6. 2007 12:27

Pedro
♥♥♥♥♥--
Místo: Vysočina

Nojo, ted koukám, že "mé" slunce svítí do domu čtvrtého, dle Placida, anebo do domu třetího, dle ekvivalentu přirozeného. No a ted si vyber... :-)

Není tady

#112 14. 6. 2007 12:38

Somaia
Host

Salvator napsal(a):

Somaia napsal(a):

v tom bylo Pedro bezkonkurenční a taky  jsem čas od času za  obří bulinu provedenou v nevhodný okamžik slízla výchovný záhlavec...  big_smile

... v rámci tvé karmické výchovy sis to určitě zasloužila... heč...reta

o tom nepochybuji ani na vteřinu.... všechny "záhlavce" taky padly na úrodnou půdu... rock

#113 14. 6. 2007 12:49

Nick3594
Host

Znám Salva osobně a je všechno jen ne suchar reta hmm. Mimochodem Salve, posílám ti mailíka s osobním dotazem. Díky za odpověď.

Salvator napsal(a):

to je nevýhoda podobných diskusních témat... jsou nadmíru vážná a při řešení spotřebovávají značné množství mentální energie.

To je pravda. Pocítila jsem to sama na sobě před časem.

#114 14. 6. 2007 12:53

Somaia
Host

Salvator napsal(a):

Například ty říkáš, že konání dobra je služba. To by zas bylo potřeba definovat, co je to služba. Svaté oficium si taky myslelo, že koná dobro a slouží, když dřeli kůži znásilňovali a rozřezávali ty nevinné chuděrky... Měli neodbytný dojem, že zachraňují duše těch nešťastnic tím, že zlikvidují tělo posedlé ďáblem..., no řekni, není to bohumilá činnost?... apage satanas...!!!

Já bych se ještě vrátila a trochu rozvedla tenhle odstavec, který mě zaujal, protože jsem o tom zrovna nedávno četla a přemýšlela.
Je to právě ten  ten pojem "služba", který se z venčí jeví jako nezpochybnitelné dobro. Mám na mysli člověka, který se cele obětuje  pro druhé v domnění, že koná   dobro, ale na úkor svých vlastních potřeb jak fyzických tak duševních a duchovních. (Určitě si sami na někoho takového vzpomenete) a díky tomu nakonec spadne do stejných karmických následků jako sobec a egoista ... např.  nemoci  a emocionální vyhoření.
Jsou to protipóly, které mohou mít opravdu stejné následky. V důsledku tedy "milovat sám sebe" a dávat sebe na první místo( bez egoistického podtextu) má pro nás hluboký význam.

Upravil(a) Somaia (14. 6. 2007 12:55)

#115 14. 6. 2007 13:05

Nick3594
Host

V souvislosti s tím, co píše Som mě napadá ještě další myšlenka. Kolik lidí opravdu s čistým srdcem dělá službu ostatním z opravdu čistého důvodu? Mám totiž vtíravý pocit, že mnoho lidí sice dělá službu ostatním, ale je to forma útěku před jeho osobním úkolem duše.
Jak vlastně se Salve pohlíží na takové duše? Tj. uvedu příklad, člověk, který má mnoho osobních problémů a neví už kudy kam se rozhodne, že raději pojede do Afriky a bude se věnovat dětem v Africe. Což je bohulibá služba, ale místo toho, aby vyřešil překážky, na nichž se má poučit a růst, tak od nich uteče..... Nebo se mu nastaví v Africe obdobné situace? Jak se pohlíží na tuto práci v misích? Pro mě osobně je to pozitivní služba.

#116 14. 6. 2007 13:22

Hani
♥♥♥♥♥♥-
Web

Lvice, víš, já bych řekla, že když někdo jede na misii, že to ještě automaticky neznamená, že bude konat dobro (I když to tak z pohledu toho člověka může vypadat). I při nejlepší vůli "pácháme" bohužel "dobro". Kdysi jsem četla, jak žák s Mistrem šli někde po silnici, po které lezl hlemýžď. Žák se rozhodl, že vykoná dobrý skutek, vzal šneka a přenesl jej do trávy. Mistr na to kouká a říká: "Jak víš, na kterou stranu ten šnek lezl? Možná jsi ho odnesl znovu na začátek a on bude muset tu obtížnou a nebezpečnou cestu ujít znovu." Tož tak.
Sama mám v pojmu "služba" trochu hokej, právě z toho důvodu, abych nečinila domnělé dobro.

Není tady

#117 14. 6. 2007 13:30

Andromeda
♥♥♥♥♥♥-
Místo: Brno
Web

Myslím, že Som měla na mysli službu alias Matka Tereza. Tu dokáží poskytnout jen vyspělí jedinci, to ostatní je spíš hra na službu/pomoc - někomu se daří, jinému méně. Ale pokud vezmeme v úvahu, že se všichni učíme a děláme vše jak nejlépe umíme, tak je správné v daný okamžik vše wink Ať už je to Služba nebo "jen" služba smile

Hani, žák se tím, že konal domnělé dobro, naučil zase trochu víc... Což by nenastalo, kdyby toho hlemýždě jen minul a šel dál...

Plýžením v plyš! tongue

Není tady

#118 14. 6. 2007 13:35

Somaia
Host

Kromě všech sloužících uvědomělých  misionářů jsem  taky  měla na mysli  ty "prosté  konatele dobra a služby" ..... rodiče se obětují dětem, dítě naopak rodiči... manželka rodině ...  to jen na okraj.

#119 14. 6. 2007 13:41

Somaia
Host

Hani napsal(a):

Lvice, víš, já bych řekla, že když někdo jede na misii, že to ještě automaticky neznamená, že bude konat dobro (I když to tak z pohledu toho člověka může vypadat). I při nejlepší vůli "pácháme" bohužel "dobro". Kdysi jsem četla, jak žák s Mistrem šli někde po silnici, po které lezl hlemýžď. Žák se rozhodl, že vykoná dobrý skutek, vzal šneka a přenesl jej do trávy. Mistr na to kouká a říká: "Jak víš, na kterou stranu ten šnek lezl? Možná jsi ho odnesl znovu na začátek a on bude muset tu obtížnou a nebezpečnou cestu ujít znovu." Tož tak.
Sama mám v pojmu "služba" trochu hokej, právě z toho důvodu, abych nečinila domnělé dobro.

stolt Hani, ten šnek musel být ale nasr..ej, jestli lezl opačným směrem.... docela se do něj dokážu vcítit..  tummenupp

Upravil(a) Somaia (14. 6. 2007 13:41)

#120 14. 6. 2007 13:59

Nick3594
Host

Nevím, ale slovo OBĚŤ ve mně nevyvolává pozitivní vibrace. Nevím čím to. A nevím, zda je dobré, že se rodiče OBĚTUJÍ DĚTEM, MANŽELKA DĚTEM. Protože to dělá na úkor sebe. A to nepovažuji za správné. Nevím nevím, mám v těch obětech a službách nějaký zmatek yikes.

#121 14. 6. 2007 14:10

Somaia
Host

Lvice, často se právě určitý člověk vmanipuluje  sám do role sloužícího a ještě s pocity, že koná to největší dobro a že je to ta nejsprávnější a nejvěrohodnější  (případně křesťansky schválená)životní cesta a ještě je mohutně podporován v této myšlence svým okolím ( viz obětavá matka, která opečovává do padnutí všechny okolo jen ne SEBE). A na konci to obnáší stejné karmické zatížení jako sobeckost, protože zapomene milovat sama sebe.

Upravil(a) Somaia (14. 6. 2007 14:12)

#122 14. 6. 2007 14:19

Nick3594
Host

Som, to jsem přesně měla na mysli. Co je pak tedy SLUŽBA či OBĚŤ, aby byla karmicky pozitivně přijata a aby to nebylo "páchání dobra?"

#123 14. 6. 2007 14:19

hirondel
♥♥♥♥♥♥♥

Salvator napsal:

Na rozdíl od lidí, kteří mají tendenci nazývat láskou kde.co, já tak činit nemohu.
-------------------------------------------------------------------------------------------

Salvatore,jak mam spravne chapat slovo- ja, v teto vete?
I v mem pripade mluvim o Lasce absolutni,te Jedine.
Ale rec neni o Tobe ani o me.
Rec je v mych slovech k lidstvu. Mluvim k tem kterych se  jeste to svetlo (Nejvissi vedomi) nedotklo. A vysvetluji proc tomu tak je.Diskutuji proto abych jinym mohla pomoci pochopit to stejne oc se snazis Ty.
Ze jde o to ,vymotat se ze zavoje iluze pouheho prosteho rozumu.
_____________________________________________________________________________________________
Salvator napsal:
Nepamatuje si to vědomě, stejně jako žena si vědomě nepamatuje své mužské inkarnace. Ovšem mohu ti za to ručit, že podvědomě tyto inkarnace člověka ovlivňují víc, než si dovedeš představit. Mohu to pozorovat téměř na všech lidech, co ke mně chodí na horoskop. Mají velmi silně zakořeněné vnímání světa skrze filtr vytěsněného pohlaví, kterým byli v minulosti.

Proc zde prosim smerujes diskusi mirenou primo ke me? Ze ME muzes zarucit.
Snazis se jakoby me vysvetlit neco co si myslis ze ja nevim.
Pokud svou diskusi namiris k nam lidem globalne,bude tak lepe.Dekuji.
Z nejakeho duvodu nectes pozorne ma slova nebo nevidis co v nich je. Opet opakuji ze ma diskuse a slova maji na mysli totez o cem pises Ty.
Snazim se ostatnim ve snaze nechat je pochopit,ze cilem je poznat onu Absolutni Lasku.
To stejne o cem mluvis Ty. Jen to nejak nemuzes zachytit.
Kdyz budou vsichni na svete vedet,jak to udelat,jak odhrnout zavoj nevedomosti.Budou vedet ze existuje jen Jedna Laska a tudiz zadne zlo,pak nebudeme mit co vysvetlovat.Nebude uz nikdo komu ukazat cestu neb ji uz nasel.
Jenze tomu tak neni.
Proto jim Ty a ja vysvetlujeme proc. Ze chapou jinak ,citi jinak nebot jsme my jako celek(lidstvo) stale v procesu uceni poznat ze Laska je jen Jedna. Ze zatim neciti vsicni stejne protoze jsou v iluzi.(prozatimni nevedomost).

Ano, je to ve slovech, a diskutuji tehdy, když cítím potřebu zpřesnit význam pojmů. Mnohdy diskuse sklouzává do ideologie jenom proto, že diskutující nerozlišují správně význam pojmů a mají tendenci pokrýt významy závojem iluze vyplývající z osobní karmické zkušenosti.
Jsou dvě nebezpečné věci u každé diskuse:
prosazování autoritativního přístupu - i s odkazem, že "tohle přece řekl Ježíš, papež, předseda vlády... tedy to musí být tady a teď pravda", já se s tím ztotožňuji a proto "mám pravdu", apod.
paušalizování - tedy, "tohle platí vždy a všude a nikdy jinak"
-----------------------------------------------------------------------------------

Tohle je naprosto presne. Take diskutuji proto abych upresnila vyznam pojmu.
Tvrdim ze Tva myslenka je stejna jako ma.
Tudiz chci rict,ze pomoci empatie,intuice a propojeni se s Duchem Nejvyssiho vedomi, se nemuze nikomu stat ze uvidi ve slovech neco jineho nez tam je. Nebude mit tendenci pokryt pojmy zavolem iluze.
Reknu primo a opet znovu ze nase myslenka je stejna. Pojmy pro mne osobne nejsou nicim. Dat myslence pojem je nic jineho nez klam.
Nejak svou myslenku zobrazit musime ,kdyz chceme diskutovat pro jine o necem co vime(a ostatni trebe ne).
Ale nezalezi na slovech.Dulezite je se napojit intuitivne(pomoci Vyssiho vedomi) na ta slova.
Ja se tim ridim.
________________________________________________________________________________

Salvator napsal:

S ohledem na výše uvedené bych řekl, k seberealizaci:
1.) Konání dobra nemusí být pro každého cestou seberealizace.
2.) Je nutné definovat, co je dobro a co není.
-----------------------------------------------------------------------------------

Neni potreba definovat co je dobre a co zle.
Zle neexistuje na Vyssi duchovni rovine. Je to jen predstava lidske nevedome mysli- opet klam.
Nevedomou mysli mam na mysli cloveka nebo lidi ,kteri jsou stale pod vlivem neprocitnuti poznat tu Nejvyssi jedinou platnou Lasku. Stoji zady ke svetlu a netusi to.
Konanim dobra ,mam na mysli jen takove konani a skutky ,ktere jsou v souladu se skutecnou Laskou(tudiz nepokrivenou lidskou nedokonalou mysli).
Slovo sluzba jsem pouzila proto abych vysvetlila ze tim slovem mam na mysli-skutky.Konani dobra-skutek ci sluzba,to jsou jen pouha slova.
Ty skutky ktere nejsou pokrivene ale prichazi do naseho vedomi pres cistou uvedomelost od Nejvyssi sily Univerzalni Pravdy.
O takovem zdroji dobych cinu,skutku,sluzby k lidstvu mluvim ve svych slovech.
Ani by me nenapadlo uvazovat o necem co jsi Ty udal za priklad ohledne SVATEHO OFICIA.
Pro me nechutna zalezitost zneuzivani moci. Pokrivena tvar ,neboli neprava tvar Boha.
Tohle by Buh nikdy nechtel. To jen ubohe lidske pokriveni Pravdy.
Ty jsi napsal ze principem je sebepoznani-sluzba.
Sebepoznani znamena mit v srdci cistotu.Nezistnou cistotu.Ciste myslenky znamenaji cisty skutek,cin.Nezistny.Nepokriveny.Ten jenz skutecne prijde jedine do otevreneho ,pripraveneho vedomi cloveka od Vedomi Universa.
Na tom je treba stavet. Tohle je potreba vysvetlit tem o kterych vime ze stale bloudi.
Otevrena diskuse pro ostatni,pro nas pro vsechny. Snazim se s Tebou spojit a spolecne vysvetlit nase zkusenosti.

Pomoci muzeme tim ze slovem zkusime priblizit myslenku.Zalezi na kazdem zvlast jak tuto myslenku je potom schopen prijmout na zaklade sveho vedomi(stupen vedomi). Znamena to jak je jeho vedomi napojeno na Univerzalni.
Neni v nasi moci jejich vedomi ovlivnit,ale alespon se pokusit je navest ke svetlu. Jejich vedomi maji jen ve sve moci obohatit nebo nechat stat na miste.
Psala jsem pro vysvetleni,ze ono Svetlo od Nejvyssiho prichazi slozitou cestou az k nam,do nasi duse.
To svetlo se dotyka a nas ukol je, ho zacit vnimat.
Prichazi snadneji do mentalni casti,do vitalni(emoce) a hure do fyzicke casti cloveka. Do fyzickeho vedomi.
Nas ceka ukol spojit to dohromady. Seberealizovat to svetlo ve sve dusi.

Pevne verim ze si rozumime.Pevne budu verit ze v mych slovech nikdo nenajde pojem TMA.
A jak rikas Ty Salve. Prava pomoc prichazi jako uder kdyz je potreba. Nebo  take jako nezistna pomoc. Jsou ruzne druhy a je potreba je VEDOME rozlisit.
Nepodlehat iluzim sveta a pomoci vsem ve jmenu cistoty duse je slednocenim.
Posilam Lasku vsem.

Zapomenout na svou pravou podstatu,je pricinou vseho utrpeni.
Uvedomit si ji ,prinasi svobodu.

Není tady

#124 14. 6. 2007 14:32

Somaia
Host

lvice napsal(a):

Som, to jsem přesně měla na mysli. Co je pak tedy SLUŽBA či OBĚŤ, aby byla karmicky pozitivně přijata a aby to nebylo "páchání dobra?"

Ve všem co děláme hledat především rovnováhu, protože na rovnovážném stavu je založené fungování vesmírných sil (a Universa obecně). Jestliže tu rovnováhu nejsme schopni docílit sami, tak jsme k ní přinuceni neodobrovolně ( nemoci, postižení a někdy i smrt).
Já dám notoricky známý příklad: Určitě budeš znát Ježíšův výrok: "milujte bližního svého jako sebe sama" Tak to je dokonalý rovnovážný stav. Když budeš milovat víc sebe jsi v nerovnováze, když miluješ víc své bližní je to úplně tatáž chyba.

#125 14. 6. 2007 15:05

Nick3594
Host

Som, to jsou moc hezká slova. Ale jsou to jen slova. Zkus mi dát přiklad z běžného života pro osvětlení big_smile.

Upravil(a) lvice (14. 6. 2007 15:05)

NÁŠ TIP:
  • Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem na webu pravopisne.cz

• Turistické, populárně – naučné, dětské a zábavné e-knihy. Stáhněte si zdarma e-knihy Jiřího Gleta. Můžete si vytvořit vlastní knihovničku e-knih na svých mobilech a tabletech.

Zápatí