Oznámení

27. února : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení!

27. února : Jednoduchá kefírová buchta na plech. Rychlý recept zcela bez vajec!

21. února : Jak využít skořápky z vlašských ořechů? Odvar z nich dodá chybějící jód a pomůže i s kašlem

#76 7. 6. 2007 13:38

Nick3594
Host

Re: KARMA ???

Je velká škoda, že se tu Salvátor vyskytuje už jen sporadicky usch....

#77 7. 6. 2007 13:43

Andromeda
♥♥♥♥♥♥-
Místo: Brno
Web

Decimo, Newton je na tohle dobrý, ale byly tam věci, které podával velice "pozemským" způsobem, což se mi moc nelíbilo (duše jako studenti ve studovnách apod.) Ale asi je hodně těžké předat něco co se musí vyjádřit omezeně pouze pomocí slov. Ještě se chystám na Monroa, někde na fórech jsou na něj taky odkazy smile

Hani, Newton třeba píše, že málokdy se duše inkarnuje do více než jednoho těla v jeden "moment" - spíše je to případ vyspělejších duší, mají více "energie". Právě proto mě např. zaujaly Salvátorovy texty v této diskuzi - každý je asi schopen to samé obsáhnout trochu z jiného úhlu, proto to vidí maličko jinak. No a mě se pak líbí to skládat si tu mozaiku podle toho co je pro mě to nejschůdnější řešení. Ale jak už jsem psala, je jedno JAK to ve skutečnosti je, spíš jde o to, že mi to pomáhá vidět správným směrem wink

Lvice, škoda to je, Salv tu chybí hjarta

Upravil(a) Andromeda (7. 6. 2007 13:44)

Plýžením v plyš! tongue

Není tady

#78 7. 6. 2007 20:15

Salvator
♥♥♥♥♥♥-

lvice napsal(a):

Salve, také jsem se chtěla zeptat, jaký mᚠnázor na čištění organismu vlastní močí? Moje masérka mi to doporučila, ale mě se to prostě "ekluje" sad.

Lvice,
nevím, zatím jsem to nezkoušel ale existuje něco jako homeopatická moč a to by nemuselo být špatné. Tuším, že pokud chceš pít moč, tak bys měla upravit stravu, nevím, pod vedením nějakého zkušeného terapeuta, snad by to mohlo být užitečné.

Kdo mᚠuši proto, abys slyšel, slyš...!

Není tady

#79 7. 6. 2007 20:35

Salvator
♥♥♥♥♥♥-

poletucha napsal(a):

Dovolila jsem si svou otázku vložit do této diskuze, protože dle názvu sem tématicky zapadá.

Můžete mi někdo, prosím, komentovat:

Dejme tomu , že v tomto životě  máme za úkol naučit se tři věci. A dejme tomu , že dva úkoly za tento život zvládneme, pochopíme, prožijeme, zbývá jeden, který jsme nezvládli.

Objeví se tato znalost už pochopeného v dalším životě jako třeba nějaká vrozená vlastnost? Nebo se začíná zase od začátku?
Co když ale v dalším životě udělám chybu ve věcech již "dříve naučených a pochopených"?
Je to pořád dokola? A směřuje to k tomu, že pak najednou v jednom jediném životě mi dojde vše naráz a neudělám jedinou chybu a pak už je to ta konečná?

Děkuji za odpověď

Poletucho,
proto existuje technický systém, který fixuje dosažený stupeň vývoje. Říká se tomu "systém planetárních iniciací". Zejména do první iniciace existuje vícero mezistupňů vývoje. Pokud je dosáhneš, tvůj Mistr duše provede iniciaci a to způsobí, že poznání se neztratí a člověk již vývojově níže nemůže klasnout.
Například, podobným důležitým dosaženým mezistupněm je neschopnost vraždy u většiny civilizovaných lidí. Civilizovanost se neměří délkou a barvou kravaty nebo výší bankovního konta, ale právě podobnými psycho-evolučními vlastnostmi.

Jinak, naučené poznání se dá dále v dalších životech zdokonalovat na vyšší úrovni a zvyšuje užitečnost člověka v rámci globálního plánu vývoje.
Chybu sice udělat můžeš, i v naučených věcech, ale je to málo pravděpodobné. Je to stejné, jako když jezdíš autem, a mᚠv tom praxi, jaká je pravděpodobnost, že místo spojky sešlápneš nechtěně brzdu? Ovšem i jízdu autem je možno zdokonalovat, učit se virtuozitě, jízdě na ledě apod.

Použitím naučených schopností také můžeš udělat chybu, ale čím více se toho naučíš, tím je menší tendence chyby dělat. Je to stejné, jako když po létě napadne první sníh a ty sedneš do auta.  Existují řidiči, kterým trvá do pomačkaných plechů, než si uvědomí, že nemohou jezdit jako piráti a každý rok je po příkopech spousta aut. Ovšem je také mnoho řidičů, co v životě nebourali.

Velikost karmy... každý se snaží "čistit karmu" a podobné nesmysly... to je stejné, jako kdybys ty, jako vynikající řidič si řekla, že jízda autem ti už nemůže nic dát, a že si pořídíš řidiče, protože si raději, než se věnovat dopravním značkám a provozu, vychutnᚠvýhled z okna jednoucího auta.
Myslíš, že tě to bude zajímat, když tvého řidiče zastaví policie a napaří mu pokutu za nedání přednosti, nebo rychlost?

Myslíš, že když se staneš chodící duší, tě budou zajímat problémy vyplývající z tvé bývalé karmy?

------------
Je to tak, že postupně během těch inkarnací jsem  "chytřejší a chytřejší", nebo velikost karmy mi kolísá nahoru dolů..?
Ten vývoj celkový se odehrává jen v duši(žák ve škole) a jednotlivé inkarnace jsou jako hodiny jednotlivých předmětů ( je jedno jestli umíš matiku, když je zrovna dějepis)?
--------------

Řekl bych, že v globálu jsi neustále zkušenější a zejména u lidí vyšších stupňů zasvěcení vývoj probíhá opravdu velmi rychle, řádově za několik málo životů.

Ne, tak bych to neviděl. Vnímej inkarnaci jako praxi, zatímco výuka teorie se provádí mezi životy v bardu. To je to, o čem mluví Newton a proto uvádí, že existují v bardu jakési školy.
Problém je, že pouhou teorií ještě nikdo nikam nepokročil a to funguje stejně i na zemi. Člověk se vzdělává, ale opravdové zkušenosti mu dává až praxe, kde uplatní nabytou zkušenost.
V našem systému vývoje to komplikuje ještě několik věcí:

1. V bardu tě teoreticky vybaví a rozhodneš se jít do inkarnace a zvládnout to. Jenomže pak se v kritické chvíli neprobudíš a nepoznᚠsvůj úkol. Následně se začne odvíjet řetězec příčin a následků a octneš se ve vlaku situace.

2. Narození do pozemských podmínek je natolik pro člověka obtížné, že mnohdy, zejména u méně pokročilých bytostí způsobí eskalaci zvířecích obranných mechanismů, které logicky v osobnosti převládají. Pokud duše není dostatečně silná, nezvládne osobnost svým světlem a dojde k oddělení. Osobnost pak většinou koná "to, co umí", tedy, řídí se instinktivními mechanismy. Není to to nejlepší, co se dá udělat, ale jenom málokdo to pozná.

3. Každým dalším životem člověk dostává "bianco účet", aby ho neovlivňovala minulost. Proto souhlasí, že zapomemne všechno, co bylo předtím. Proto backyové tvrdí, že reinkarnace je jenom teorie. Většina méně pokročilých lidí si svoje inkarnace nepamatuje. Kdyby se totiž dozvěděli, co prováděli v minulých životech, působilo by to jako koule u jejich nohy a to není žádoucí.
U pokročilejších je tomu jinak. Během života si uvědomí, že nežijí poprvé a pokud projeví touhu, duše jim zprostředkuje důležité "screenshoty" z jiných životů pro jejich poučení a vyrovnání staré karmy.
Pokud je potřeba, často duše provede také spontánní regrese anebo člověka vede tak, aby ho někdo uvedl do regrese kvůli poznání a pochopení modelů, v nichž je potřeba provést odblokování a pochopení situace. Tím není řečeno, že všechny tyto regresní věci musí být z minulých životů stejné duše.

4. Systém pozemského života, jak je nastaven nyní, je převážen na stranu materialistického skepticismu, což je logickým důsledkem uplynulého věku Ryb. Proto lidé, kteří mají harmoničtější rozložení energií ve prospěch spřirozené spirituality v tomto systému působí jako bílé vrány, což znevýhodňuje jejich pozici ve společnosti.
Tito lidé se nemohou dostat na důležitá řídící místa a živoří na okraji tohoto dravčího systému. Nemohou se tam dostat proto, že by ten systém museli proměnit a v zásadě téměř všichni by stáli proti nim.
Teprve nyní v posledních letech se situace mění a lidé začínají reagovat na vodnářskou energii. Důkazem je také duchovní fórum na babinetu, ale je to globální proces.

5. setrvačnost. Jakýkoli hmotný systém má obrovskou setrvačnost, která je důvodem pomalosti zaváděných změn. Nově inkarnovaný jedinec má tendenci vklouznout do zažitých modelů chování, které jsou více společensky přijatelné, než do takových, které jsou přijatelné méně.

To je zhruba pět důvodů proč je pokrok na Zemi tak pomalý a neustále se zdržuje. Pokud alespoň nějaké výraznější procento populace neprojde alespoň 1. iniciací, pokrok bude stagnovat.

Nyní je situace, kdy několik milionů lidí je připraveno pro 1. zasvěcení. Je to situace, která ještě v globálním měřítku nikdy nebyla a je to také naše šance pro velkou změnu.
K tomu je potřeba také aby většina lidí vítala pozotovní změny přicházející s Vodnářským věkem. I v tom je lidstvo již natolik pokročilé, že více jak třetina lidstva je k tomu vstřícná.

Z toho vyplývá, že do budoucna se vývojová rychlost lidstva výrazně zvýší. To, co trvalo kdysi tisíce let, bude nadále trvat jenom stovky, nebo desítky let. Ovšem bez reinkarnace by to prakticky nebylo možné.
Jeden život je naprosto krátký pro to, aby člověk získal všechny životní zkušnosti, které mu nabízi tato relalita, správně je vyhodnotil a stal se plně užitečným pro globální plán vývoje.
Proto ještě několik tisíc let bude inkarnace určitě součástí našeho pozemského schématu vývoje, o tom není pochyb.

Upravil(a) Salvator (8. 6. 2007 9:05)

Není tady

#80 8. 6. 2007 8:31

Nick3594
Host

Hani, od Monroa jsem četla Daleké cesty, zajímavé počtení.....

#81 8. 6. 2007 9:08

Salvator
♥♥♥♥♥♥-

Andromeda napsal(a):

Decimo, Newton je na tohle dobrý, ale byly tam věci, které podával velice "pozemským" způsobem, což se mi moc nelíbilo (duše jako studenti ve studovnách apod.) Ale asi je hodně těžké předat něco co se musí vyjádřit omezeně pouze pomocí slov. Ještě se chystám na Monroa, někde na fórech jsou na něj taky odkazy smile

Hani, Newton třeba píše, že málokdy se duše inkarnuje do více než jednoho těla v jeden "moment" - spíše je to případ vyspělejších duší, mají více "energie". Právě proto mě např. zaujaly Salvátorovy texty v této diskuzi - každý je asi schopen to samé obsáhnout trochu z jiného úhlu, proto to vidí maličko jinak. No a mě se pak líbí to skládat si tu mozaiku podle toho co je pro mě to nejschůdnější řešení. Ale jak už jsem psala, je jedno JAK to ve skutečnosti je, spíš jde o to, že mi to pomáhá vidět správným směrem wink

Lvice, škoda to je, Salv tu chybí hjarta

Ano, a to je důvod, proč se stává jenom velmi zřídka, kdy se potkajíí tzv. duchovní dvojčata", tedy, inkarnace z jedné duše. Ale u opkročilých jedinců to je možné, jenom zpravidla si duše nevybírá stejný životní prostor pro obě časově stejně opsazené inkarnace, takže setkání je zcela výjimečné.

Není tady

#82 8. 6. 2007 13:49

hirondel
♥♥♥♥♥♥♥

Zajimave tema do ktereho bych take rada vlozila sve vnimani.
Jsem presvedcena,ze kazdy z nas vnima toto tema z jineho uhlu.Z uhlu svych dosavadnich zkusenosti ze zivota.Z takoveho uhlu v kterem se nachazi vedomi cloveka,jeho uvedomelost si sebe sama.Jeho dosavadni poznani pri odkryvani zavoje zapomneni. Cim vetsi uvedomelost si sveho ukolu zde v nasem "case" tady a ted tim blize k poznani a bliz k Pravde (nevim jak to popsat).
Lidska schrankou cloveka-nejmaterialnejsi uroven bytosti.Nejvetsi omezeni cloveka,ktere je take spojeno se zapomnenim.Zapomnenim toho proc jsme tady a co je nasim ukolem. Nas rozum,jenz odpojen od Nejvyssi moci,vule,Ducha. Se zapleta do utrpeni se stale opakujiciho do te doby nez neprocitne.
Chapat karmu logickym omezenym lidskym rozumem(nikoliv Nejvyssi inteligenci) je prave chybny.
Clovek by mel pochopit,ze jeho ciny(jednani,mysleni,pojmy,predstavivost,emoce),ktere jsou stale zatizeny povrchnim pudem chtivosti,vlastnictvi,nenavisti a vsech negativnich vlastnosti nedokonaleho,se stale bez procitnuti uvedomelosti opakuji jako dusledky techto chyb.
Takto neharmonicky vybavena bytost,pritahuje vibrace nerovnovahy vyvolavajici naruseni(nemoci ,nestesti ,nehody) na urovni jak individualni tak kolektivni.
Kazdy z nas by mel pochopit ze vyhnout se utrpeni a nerovnovaze muzeme jedine tim ze zacneme si uvedomovat jak dulezite je produkovat,vyzarovat jen kladne vybrace.
Mame volbu si vybrat jak si utvorime zivot na tomto svete.
Kdo kultivuje ve svem nitru dobro,ten zacne vyzarovat kladne vibrace. Daruje nezistnou lasku,laskavost,usmev a zachova si Viru v lepsi zivot,budoucnost,tomu se zasne utrpeni vyhybat. Prestane myslet jen na sebe a spoji se scelkem.
Princip jednani nevyhnutelnosti pricin a nasledku se projvuji uz i v tomto zivote castecne.
Kazdy z nas ma v sobe dokonalost,jen jde o to ji odkryt.

Salvatore, Tve vysvetleni ze duse ma nekolik inkarnaci,si vysvetluju takto:
  Je svetlo kteremu budu rikat Duch Nejvyssi.Takove svetlo ktere lidske oko nespatri a kdyby tak to nezvladne. Pouhy maly zlomek paprsku teto silne zare se prolina do Dusi na Vyssi urovni (uvedomelejsi). Ta zase vysila paprky do nizsich urovni az do dusi nas tady na zemi.
Ten komu muzu rikat podle Tebe ze je jakoby cast me duse, inkarnace stejne jedne duse, si vysvetluju jako naladeni stejne vibrace,frekvence.Jako stejny vjem. Budeme mit stejnou uroven,stejnou povahu.
Stejny vroz,vlastnost ,vibrace,vjem,jakkoli to nazvat slovem presne to nevim.
Ukolem je podle me se sjednotit v jeden celek. Zadne zlo neexistuje,je to jen predstava mysli na nizsi urovni.Ve skutecnosti jde o to najit a priblizit se k tomu svetlu,kterym je LASKA.
Jsme vsichni blizko pochopeni zlomku pravdy ,pokud budem si prat.
Zduraznuji ,ze si skutecne nepreju aby se nekdo na zaklade svych predstav domnival o me uvaze, ze je to ta jedina spravna.Opakuji ze co clovek to jiny vjem.
Podelit se je cistym pranim,ktere mam ,nic vic, nic min.

Zapomnela jsem napsat ze ackoli to vypada jinak v pouziti slov,je to v podstate slale o jedne veci.
Netvrdim svym projevem ze se lisi od Salvatorova,od Pedra,od Crabata a dalsich. Je to jen o tom uhlu poznani.

Upravil(a) hirondel (8. 6. 2007 14:07)

Zapomenout na svou pravou podstatu,je pricinou vseho utrpeni.
Uvedomit si ji ,prinasi svobodu.

Není tady

#83 8. 6. 2007 16:23

Pedro
♥♥♥♥♥--
Místo: Vysočina

Hirondel, Tvůj nick je mi povědomý, nejde snad o jméno spisovatele? Jasně, že to každý vidí dle svého oka. A Tvé oči, Hirondel, musejí být hodně hluboké. smile

Před Salvatorovým pohledem smekám. Je detailní a přece ucelený. Stejně jak Lupině i mě se v něm vyjasňují nové světy. Takže díky Salvatore a Tvou knihu bych si také koupil. smile

Také Crabat mě hodně naučil, škoda, že je tak zaneprázdněn, i jemu patří poklona a jistě nejen moje. smile

Krásný den všem!

Není tady

#84 10. 6. 2007 7:41

Salvator
♥♥♥♥♥♥-

hirondel napsal(a):

Salvatore, Tve vysvetleni ze duse ma nekolik inkarnaci,si vysvetluju takto:
  Je svetlo kteremu budu rikat Duch Nejvyssi.Takove svetlo ktere lidske oko nespatri a kdyby tak to nezvladne. Pouhy maly zlomek paprsku teto silne zare se prolina do Dusi na Vyssi urovni (uvedomelejsi). Ta zase vysila paprky do nizsich urovni az do dusi nas tady na zemi.
Ten komu muzu rikat podle Tebe ze je jakoby cast me duse, inkarnace stejne jedne duse, si vysvetluju jako naladeni stejne vibrace,frekvence.Jako stejny vjem. Budeme mit stejnou uroven,stejnou povahu.

No, myslím, že nemusíte mít úplně stejnou povahu, protože oba dva jste určeni a složeni pro poněkud jiný úkol a oba dva budete mít jiný horoskop a tím pádem jinou základní energetickou dispozici.
Ovšem budete mezi vámi vysoká míra souznění zejména na úrovni duše, dost možná že i na úrovni mysli a citů. Když se setkᚠs člověkem, kde to souzní na těchto třech horních úrovních vaší existence, mohu ti zaručit, že se do něj "zamiluješ", by by to byl kdokoliv. A i kdyby existovala disonance na fyzické úrovni, ty vyšší harmonické vibrace to velmi snadno převáží.

Lidé, potenciální partneři  se dnes většinou přitahují na bázi fyzické rezonance. Jenom výjimečná jsou setkání, kde to ladí na dvou rovinách, buď emoční nebo mentální. Ukaž mi partnery, kteří jsou rovnocenní na mentální úrovni - je to vzácná výjimka a zas si nemusí ladit na emocionální. Víme dobře, že emocionalita a myšlení je u muže a ženy velmi rozdílné.
Na úrovni duší jsme všichni propojeni, ale i zde existují jakési skupiny, které plní svůj vývojový plán a zdokonalují své dovednosti, takže jedna duše dává maximální možnou míru vnitřní harmonie mezi dvěma jedinci.

Stejny vroz,vlastnost ,vibrace,vjem,jakkoli to nazvat slovem presne to nevim.
Ukolem je podle me se sjednotit v jeden celek. Zadne zlo neexistuje,je to jen predstava mysli na nizsi urovni.Ve skutecnosti jde o to najit a priblizit se k tomu svetlu,kterym je LASKA.

Ano, sjednotit se jak na vertikální úrovni - osobnost, duše, duch, tak na horizontální úrovni - já, ty, on.

Jak neexistuje zlo, tak také neexistuje dobro. Ovšem existuje něco, čemu se říká "soulad s plánem vývoje" a něco, čemu můžeme říct "uzavření se do oddělení od plánu vývoje". Ten první případ je možno považovat za "dobro", druhý za "zlo". Každá bytost sama svým postojem a zkušeností rozhoduje, na kterou stranu se postaví a podle toho se odvíjejí její zkušenosti.

Člověk v souladu si uvědomuje jednostu všeho a všech, zatímco člověk oddělený si myslí, že on je důležitější než kdokoli jiný a podle toho se chová.
Situace na zemi je důsledkem prozatimní nadvlády lidí druhého typu, ale to se bude měnit v následujících 200 letech. Lidé už nyní mají dost sobectví a násilí, ovšem musí si uvědomit, že je to v nich. Dokud se sami neoprostí od násilnického a sobeckého postoje, není možno požadovat to od druhých.

Jsme vsichni blizko pochopeni zlomku pravdy ,pokud budem si prat.
Zduraznuji ,ze si skutecne nepreju aby se nekdo na zaklade svych predstav domnival o me uvaze, ze je to ta jedina spravna.Opakuji ze co clovek to jiny vjem.
Podelit se je cistym pranim,ktere mam ,nic vic, nic min.

Snad toto není nutné zdůrazňovat... Jsme v diskusi a mám za to že vyjadřujeme své názory, abychom si předali zkušenost. Nemyslím, že by někdo zde prezentoval nějakou absolutní pravdu. A vůbec, slovy vyjádřit absolutní pravdu nelze ani zdaleka. Vše má jenom omezenou platnost a je vyjádřeno slovy pouze nedokonale. Dokonalé vyjádření by zabralo miliony stránek knih a miliony let.
Berme vše jako hrubou aproximaci pravdy, tedy jenom částečné přiblížení pravdě přes některou z myšlenkových cest.

Zapomnela jsem napsat ze ackoli to vypada jinak v pouziti slov,je to v podstate slale o jedne veci.
Netvrdim svym projevem ze se lisi od Salvatorova,od Pedra,od Crabata a dalsich. Je to jen o tom uhlu poznani.

Není tady

#85 11. 6. 2007 10:54

hirondel
♥♥♥♥♥♥♥

Salvatore ahoj.
Veta,v ktere zduraznuji,ze bych nechtela aby se nekdo o me uvaze na zaklade svych predstav-mysleni domnival......atd,byla nutnosti.
Vim proc jsi na ni reagoval a samozrejme ze to vis i Ty. Sam jsi podobnou vetu v teto diskusi jednou pouzil.
Pouzila jsem ji s pochopenim k chybam tech kteri ac nechteji,nekdy maji tendenci vykladat si slova diskuse a vymeny zkusenosti nespravne.

Vracim se proto ted ke slovu,kde pisu o POVAZE.
Mela jsem na mysli jen onu povahu duse,( promitajici se do vice inkarnaci),ktera samozrejme nema povahu lidske urovne.
Mela jsem tim na mysli Vedomi. Snazim se jen upresnovat vice ta zradna slova. Slova jsou nebezpecna k nedorozumeni. A vime to vsichni.
Vedomi Nejvyssiho, je sila sestupujici slozitou cestou do dusi lidskeho byti "tady a ted",kde vysledky takoveho propojeni mezi Vyssim a nizsim vedomim jsou zavisle na vlastnostech (schopnostech procitnout) individualnich bytosti.Jak je kdo schopen tuto silu v sobe obsahnout,prijmout,uvedomit.
Nejvyssi Vedomi (k cloveku ktery se zajima o jogu,meditaci), sestupuje snadneji na mentalni a vitalni cast bytosti onoho jedince dle schopnosti jeho otevrenosti k tomu jevu.
Nicmene telo fyzicke(nejmaterialnejsi uroven) ma jistou ohranicenost vnimani teto sily. Nastava iluze,maja nebo chceteli mnohotvarnost,mnohocetnost.Byti na zemi.
Proto vlastne naopak ten kdo nepraktikuje jogu a je v zavoji nevedomosti,ten(muz a zena) se pritahuji predevsim na bazi fyzicke. Pokud si ladi na urovni jine nez jen fyzicke,pak podle me maji velke sance se lepe spojit jako celek.Nerozpoji se tak snadno.
Zijeme ve svete iluze kde vidime mnohotvarnost v "case tady a ted". Muz je jiny nez zena.Vypadaji jinak.
Zena da zivot diteti (laska). Diky muzi (laska).Kazdy z nas tady na zemi da lasku jinak(ukol vsech). Ale kazdy bohuzel citi lasku jinak. A v tom je jisty klic na odpoved co je iluze materialniho sveta. Protoze muz nerodi,nema stejnou emocionalitu jako zena. Odlisne mysleni.No ano, prave kvuli nevedomosti.
Svet je proste takovy.Ale na urovni duchovni je vsemu jinak. Laska je absolutni. Vedomi je jednota.
Kazdy ma tady svuj ukol. Nicmene Karma se muze stat hrou pro ty co pochopi delat jen dobre skutky a ne ty spatne.
Kazdy neco dava ale uz zapomina ze nedava proto aby za to neco dostal zpet. Kazdy jsme soucast toho druheho.

Ahoj Pedro,
muj nick Ti povedomy byt muze,ale v zadnem pripade nejde v nem o jmeno spisovatele.

Ma poklona patri vsem.

Není tady

#86 11. 6. 2007 11:28

Pedro
♥♥♥♥♥--

Ahoj Hirondel, nojo, někde jsem to slůvko slyšel, a měl jsem ho spojené se jménem spisovatele. Ted už aspoň vím, že spisovatel to není. smile

Není tady

#87 11. 6. 2007 11:48

Décima
♥♥♥♥♥--

Salvator napsal:
2. Narození do pozemských podmínek je natolik pro člověka obtížné, že mnohdy, zejména u méně pokročilých bytostí způsobí eskalaci zvířecích obranných mechanismů, které logicky v osobnosti převládají. Pokud duše není dostatečně silná, nezvládne osobnost svým světlem a dojde k oddělení. Osobnost pak většinou koná "to, co umí", tedy, řídí se instinktivními mechanismy. Není to to nejlepší, co se dá udělat, ale jenom málokdo to pozná.

Tomuhle moc nerozumím. Tak duše si vybere "svého člověka" a když ho nezvládne opustí ho .... To teda není od ní moc hezké stolt  Kdyby vydržela až do konce, třeba by se dalo ještě něco "zachránit", ego by si tak nevyskakovalo. Takže ten duší opuštěný člověk je pak odsouzen ploužit se po světě jen jako takový živočich ?
Copak nemá třeba už svědomí , které se mu samovolně přihlásí, varuje ho, třeba ve snech ? To pak by musel mít  ale ten "opuštěnec " nějakou polehčující okolnost ...
On byl ten opuštěný a ztratil tak ten svůj "vnitřní dozor" nad svými činy. No to mám teď zmatek.... Kdo mi to vysvětlí, jak je to s tím opuštěncem... rodna

Není tady

#88 13. 6. 2007 11:24

hirondel
♥♥♥♥♥♥♥

Ahoj Decima,
Na Tvou otazku by Ti nejlepe odpovedel Salvator,protoze to psal.Tudiz nejlepe Salvator zna presny vyznam jeho slov (svou myslenku).
Tak jak ja chapu jeho slova je ,ze ta duse v tom cloveku neprocitla tak jak mela.
Predstavme si,ze i presto ze se ho takzvane ono Bozske svetlo dotyka,on to neni schopen vnimat,citit,uvedomit si.
Nez se inkarnoval,znal svuj plan,jenze v momente inkarnace(a nasledny mechanismus zapomneni) tomu dotycnemu zpusobi ze bloudi a nevi co je jeho plan. Jako duse stale hodne vzdalena od toho oslepujiciho svetla Nejvissiho vedomi,je podrobena znovu zkousce odhalit zavoj nevedomosti a najit cestu smerem k tomu svetlu.
Protoze jak psal Salvator-takova duse tzv. mene pokrocila(stale vzdalena od absolutni dokonalosti) ma tendenci ridit se mechanismy toho, delat co umi.
Duse neopusti tu osobnost,je tam. Jen rekla bych ze jeji svetlo neni dost silne na to aby si jej osobnost vsimla.

Nevim jestli je to trochu srozumitelne.Tak az se Salv ozve,da tomu svou myslenku.

Pedro ahoj,
Ja Ti samozrejme muzu rict co ten nick znamena. Jen verim ze jsi nekdo kdo ma smysl pro to ,najit sam odpoved,kdyz si preje.  Nebo jinak: smysl pro hru.  I kdyz pravda je ze slovo je trochu pozmenene.
Neptal ses me primo co to je, tak proto si myslim to co pisu.

Kdyz jsem narazila na Tvuj nick,reknu rovnou ze jsem si vybavila zvykacky Pedro.

Vim ze to je mimo tema ,ale nevadi ne?

Upravil(a) hirondel (13. 6. 2007 11:26)

Není tady

#89 13. 6. 2007 12:22

Décima
♥♥♥♥♥--

Ahoj Hirondel, díky za vysvětlení, taky si spíše představuju, že ta mladá, méně pokročilá  duše v osobnosti člověka jen tak "smutně poblikává" ... Ráda bych si o tom i něco přečetla, ale přiznám se, že mnohdy na příliš "košatá" a rozvětná souvětí s mnoha odbornými a cizími názvy, že člověk při dokončení věty zapome na její začátek, nemám tkz. sicflajš a mnohdy knihu pak odložím, což je škoda.

Upravil(a) Décima (13. 6. 2007 12:22)

Není tady

#90 13. 6. 2007 12:45

Pedro
♥♥♥♥♥--

Ahoj Hirondel, nedalo mi to, původně jsem měl za to, že jde o francouzkého umělce. No možná, že i jde, ale v Tvém případě to rozhodně znamená něco jiného a já už vím co. A je to moc hezký nick. wink

Není tady

#91 13. 6. 2007 12:53

Pedro
♥♥♥♥♥--

Jó jasně, žvejky Pedra, a ještě byly takové s tím sněhulákem. Pšš, chvilka nostalgie. smile

Není tady

#92 13. 6. 2007 12:59

Nick3594
Host

offtopic Nebyly takové růžové v červeném obalu? Představte si, že oni ještě prodávají takové ty plastové nádoby na mléko v sáčku. va Byla jsem v šoku. Ono se ještě někde prodává mléko v sáčku? Víte jako se prodávalo plnotučné s červeným potiskem, modré polotučné a hnědé obarvená voda lol.....offtopic

#93 13. 6. 2007 13:30

Hani
♥♥♥♥♥♥-
Místo: Olomouc
Web

Byly v růžovém obalu a nádherně se z nich dělaly bubliny! smile smile smile

Nejušlechtilejší a nejhezčí věci na světě lze prožívat, poznávat, ale těžko se definují a popisují. (OSHO)

Není tady

#94 13. 6. 2007 16:43

Salvator
♥♥♥♥♥♥-

hirondel napsal(a):

Proto vlastne naopak ten kdo nepraktikuje jogu a je v zavoji nevedomosti,ten(muz a zena) se pritahuji predevsim na bazi fyzicke. Pokud si ladi na urovni jine nez jen fyzicke,pak podle me maji velke sance se lepe spojit jako celek.Nerozpoji se tak snadno.

Ano, za podmínky, že jsou schopni vytvořit společnou vztahovou vizi. Vytvoření podobné vize je složitým mechanismem, v němž se podílí několik faktorů, založených na vývojové pokročilosti, tj. na schopnosti prakticky použít naučené poznání. Z psychologického hlediska je vytvoření a udržení vztahu vysoce sofistikovanou dovedností a málokdo to ovládá.

Zijeme ve svete iluze kde vidime mnohotvarnost v "case tady a ted". Muz je jiny nez zena.Vypadaji jinak.
Zena da zivot diteti (laska). Diky muzi (laska).

Vytvoření dítěte je podmíněno schopností tvořit na fyzické a emocionální úrovni. Nemusí jít ještě o lásku, tj. jednu z duševních kvalit.

Kazdy z nas tady na zemi da lasku jinak(ukol vsech). Ale kazdy bohuzel citi lasku jinak.

Podle mých zkušeností lidé obvykle nazývají láskou něco, co s ní nemá vůbec nic společného. Většinou jde o pouhé emocionální prožitky vyvolané hormonální chemií. V menšině případů pak jde o společnou partnerskou zkušenost z minulých životů, kterou oba cítí na bázi podvědomého vjemu.
O lásce se dá mluvit až u velmi pokročilých zasvěcenců. Ovšem lidé by opravdovou lásku vyhodnotili zcela jinak. Opravdová láska je zbavena sentimentu, hormonálně-emočních vzruchů a je velmi neosobní. Vše ostatní je pouhé okouzlení, které je dočasné a krátkodobé. 99% vztahů včak funguje právě na bázi podobného okouzlení, proto mají jenom krátkodobou trvanlivost.

A v tom je jisty klic na odpoved co je iluze materialniho sveta. Protoze muz nerodi,nema stejnou emocionalitu jako zena. Odlisne mysleni.No ano, prave kvuli nevedomosti.

Buď si jista, že i muži rodí... Zkušenost porodu, vlastní ženě, všichni zažíváme "na střídačku" v ženských inkarnacích. I když je někdo mužem, je zcela jisté, že kdysi byl ženou a opět bude. Archetyp mužství a ženství rozvíjíme tím, že oblékáme příslušné tělo a není důvod myslet si, že tomu je jinak.
Muž má jinou emocionalitu nikoliv proto, že nerodí, ale proto, že je svým založením jiný. Dobře, že je to tak, protože tím je možný intenzivnější vývoj. Svět plný hermafroditů by byl s velkou pravděpodobností velmi nudný...

Svet je proste takovy.Ale na urovni duchovni je vsemu jinak. Laska je absolutni. Vedomi je jednota.
Kazdy ma tady svuj ukol. Nicmene Karma se muze stat hrou pro ty co pochopi delat jen dobre skutky a ne ty spatne.

Než "konání dobra" má prioritu sebe-realizace a služba. To ovšem málokdo ví a ještě méně lidí se tím řídí. Pokud sledujeme tyto priority, pak karma se stává pouhým nástrojem vývoje, nikoli strašákem.

Není tady

#95 13. 6. 2007 17:14

Salvator
♥♥♥♥♥♥-

Décima napsal(a):

Salvator napsal:

Tomuhle moc nerozumím. Tak duše si vybere "svého člověka" a když ho nezvládne opustí ho .... To teda není od ní moc hezké stolt  Kdyby vydržela až do konce, třeba by se dalo ještě něco "zachránit", ego by si tak nevyskakovalo.

Tady musím říct, že my jsme vlastně duše, nikoliv osobnost. Ego je dočasná konstrukce, nicméně nezbytná. Takto můžeš mluvit jedině proto, že hodnotíš tuto věc svým pohledem. Ovšem toto tak nejde posuzovat. Úkolem a povinností osobnosti je spolupracovat s duší na plánu, který slíbila, že bude realizovat ještě před vstupem do inkarnace. Každá inkarnace je pečlivě plánována duší v součinností s budoucím inkarnátem. Je stanoven splnitelný plán. Ovšem budoucí inkarnát má svobodnou vůli a pokud se rozhodne neposlouchat a "jet si po vlastní linii" duše s tím neudělá nic. Ne proto, že by nebyla schopna, ale proto, že nemůže zasahovat do svobodné vůle někomu, kdo žije v jiných podmínkách, než ona. Je to o rozdělení kompetencí. Osobnost musí mít prostor aby předvedla co umí, není možné jí v tom bránit zasahováním. To duše nikdy nedělá a není to "opuštění", ledaže osobnost "opouští" z vlastní vůle duši.
Jinak, duše je vždy připravena osobnosti pomoct v rámci platných zákonů, ale osobnost musí chtít a respektovat pomoc. Jinak pomáhat není možné a duše to nedělá nikdy proti vůli osobnosti.

Takže ten duší opuštěný člověk je pak odsouzen ploužit se po světě jen jako takový živočich ?

Ten co opustil duši svým jednáním je takto odsouzen do doby, než pochopí, že ho nikdo ke spolupráci nebude nutit. Jedním z nástrojů, který urychluje podobné pochopení je karma, druhým reinkarnace.

Copak nemá třeba už svědomí , které se mu samovolně přihlásí, varuje ho, třeba ve snech ? To pak by musel mít  ale ten "opuštěnec " nějakou polehčující okolnost ...

Svědomí se vytváří jako součást opakované zkušenosti. Varovné sny dává často duše, bohužel, osobnost nemusí rozumět alegorii a nemusí poslechnout.

On byl ten opuštěný a ztratil tak ten svůj "vnitřní dozor" nad svými činy. No to mám teď zmatek.... Kdo mi to vysvětlí, jak je to s tím opuštěncem... rodna

V první řade je nutné se zajímat o svůj vývoj cíleně. Kdo z lidí to dělá? Když se začneš zajímat a hledat odpovědi "proč se mi děje to či ono", pak duše může začít pracovat a ukazovat cestu.
Dále je potřeba naučit se symbolickému jazyku duše a využívat duševní komunikaci. V neposlední řadě využít všechny prostředyk k tomu, abych se o sobě dozvěděl co nejvíc. K tomu je dobrý kvalifikovaný rozbor horoskopu, takže je vhodné studium astrologie, numerologie a esoterní psychologie.

Upravil(a) Salvator (13. 6. 2007 17:48)

Není tady

#96 13. 6. 2007 17:52

Salvator
♥♥♥♥♥♥-

Décima napsal(a):

Ahoj Hirondel, díky za vysvětlení, taky si spíše představuju, že ta mladá, méně pokročilá  duše v osobnosti člověka jen tak "smutně poblikává" ... Ráda bych si o tom i něco přečetla, ale přiznám se, že mnohdy na příliš "košatá" a rozvětná souvětí s mnoha odbornými a cizími názvy, že člověk při dokončení věty zapome na její začátek, nemám tkz. sicflajš a mnohdy knihu pak odložím, což je škoda.

Duše má ohromné možnosti i když je mladá, protože disponuje poznáním všech duší.
Studium rozvíjí synaptické spoje a udržuje mysl aktivní. Tím zajišuje mladost do vysokého věku. Proto - studuj, kdykoliv jenom můžeš a nenech se odradit odbornými názvy a souvětími.
Další vývoj člověka jde právě přes rozvíjení mentálních schopností takže nás to čeká všechny a nejde před tím utéct.

Není tady

#97 13. 6. 2007 23:46

hirondel
♥♥♥♥♥♥♥

Zena da zivot diteti (laska). Diky muzi (laska).
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Ano Salve,presne tak. Nemluvim zde o lasce one Nejvissi, ale pouze o te jenz je v klamu prosteho lidskeho rozumu - svet iluze, "tady a ted". Nedokonala povrchni laska. Nebot clovek(nebo partneri)ktery neni propojen s Nejvyssim vedomim. Ten clovek ,nebo partneri tomu samozrejme rikaji laska a ani netusi ze se klamou.
_________________________________________________________________________________

Kazdy z nas tady na zemi da lasku jinak(ukol vsech). Ale kazdy bohuzel citi lasku jinak.
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Tahle veta je tim co mame oba na mysli spolu s vyse uvedenym. Bohuzel stale jeste mnoho lidi zdaleka  ani netusi co je skutecnym vyznamem tohoto slova. Domnivaji se a veri ze to vi ale klame je zavoj nevedomosti.
Nejsou schopni milovat sebe sama stejne jako druhe bez rozdilu,stejne jako prirodu a vsechno zive jako Boha.Nejsou v jednote.
_________________________________________________________________________________

A v tom je jisty klic na odpoved co je iluze materialniho sveta. Protoze muz nerodi,nema stejnou emocionalitu jako zena. Odlisne mysleni.No ano, prave kvuli nevedomosti.
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Tady se mi zda ze jsi me mozna neporozumel.
Jsem si jista,ze muz byl zenou a zena muzem v inkarnacich. Jenze o tom v me vete rec nebyla.
Pisu o materialnim svete a jeho iluzi(maja). Coz znamena Ze napriklad muz(neuvedomely) v tomto nasem svete nevi ze byl uz i zenou. Nepamatuje si to.Proto jak pisu ma odlisne mysleni a Ty jsi k tomu pridal,ze je svym zalozenim jiny. Takze pouziju opet ma slova-obraz mnohotvarnosti sveta.muz a zena jsou ruzni uz i jen na pohled.
Ale ja tvrdim ze muz zijici ted, ktery samozrejme nevi ze byl nekdy zenou a nevi ze treba i porodil dite,ten nemuze ani citit (emoce k diteti) stejne jako zena,jeho matka. Proto stojim za tim,ze i proto, ze muz nerodi tady v nasem case zijici ted a tady,ma jinou emocionalitu.Coz dava smysl nasledne na to ze nerodi proto (tady v case) protoze nas cas mu pridelil byt svym zalozenim jiny od zenskeho.
________________________________________________________________________________

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Ano seberealizace Salvatore to ano ,ale ma zkusenost me rika ze jednou z cest jak dojit k one seberalizaci je i ono konani dobra.Konani dobra je sluzba.Je to cesta dobrych skutku. 
Jeste nikdo nedosel k seberealizaci nekonanim dobra. Dojde tam jen nezistnou sluzbou konani  dobrych skutku a nezistnou laskou. Ten kdo neumi dat nezistnou lasku ten je stale v zajeti sveho ega. A kdo je pod vlivem sveho ega,ktere neni duchovne prolnuto,ten nedojde k realizaci.
A jak rikas a ja souhlasim.Karma takoveho cloveka co dosel najit sam sebe a kona dobro, a nezna pripoutanost ,chtivost,zast,neprejicnost a jine vlastnosti lidskeho mozku,toho karma nestrasi a strasit nebude kdyz nesejde z cesty.

Je to jen ve slovech ktera matou.Proto chtela bych pro ostatni kteri treba jen ctou uvest na pravou miru,ze myslime totez ale pisem to jinak.
Tim lip. Prave si myslim ,ze je to vlastne dobre a ze to lidem co i treba jen ctou da hodne k pochopeni.
Tim chci vlastne taky rici ,diky,ze jsi napsal a ze diskutujes.

Upravil(a) hirondel (13. 6. 2007 23:58)

Není tady

#98 14. 6. 2007 0:03

hirondel
♥♥♥♥♥♥♥

Pedro, ze by ten snehulak byl zelenej? Zejo?

Není tady

#99 14. 6. 2007 9:15

Pedro
♥♥♥♥♥--

Mysím, že ten obal byl bílomodrej, byl na něm sněhulák a celé se to jmenovalo Sevak. Možná, že ta hmota byla zelená, a chut byla jako taková mátová. Kdo ví..? Chodili jsme na ní do drogerky. Pedra byla známější v obalu červeném, a i žvejka samotná byla do červena, a na obalu byl kluk v sombréru. Oboje bylo tuším za kačku. smile

Není tady

#100 14. 6. 2007 9:39

Somaia
Host

Pedro napsal(a):

Mysím, že ten obal byl bílomodrej, byl na něm sněhulák a celé se to jmenovalo Sevak. Možná, že ta hmota byla zelená, a chut byla jako taková mátová. Kdo ví..? Chodili jsme na ní do drogerky. Pedra byla známější v obalu červeném, a i žvejka samotná byla do červena, a na obalu byl kluk v sombréru. Oboje bylo tuším za kačku. smile

stoltstolt a z Pedra se dělaly ty největší bubliny na světě.... a když praskly, tak se mi žvýkačka nalepila často i na řasy a vlasy.... v tom bylo Pedro bezkonkurenční a taky  jsem čas od času za  obří bulinu provedenou v nevhodný okamžik slízla výchovný záhlavec...  big_smile

Upravil(a) Somaia (14. 6. 2007 9:41)

NÁŠ TIP:

Zápatí