27. února : Váení uivatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to poruení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 27. února : Jednoduchá kefírová buchta na plech. Rychlý recept zcela bez vajec! 21. února : Jak vyuít skořápky z vlaských ořechů? Odvar z nich dodá chybějící jód a pomůe i s kalem |
|
|
Je velká koda, e se tu Salvátor vyskytuje u jen sporadicky ....
Decimo, Newton je na tohle dobrý, ale byly tam věci, které podával velice "pozemským" způsobem, co se mi moc nelíbilo (due jako studenti ve studovnách apod.) Ale asi je hodně těké předat něco co se musí vyjádřit omezeně pouze pomocí slov. Jetě se chystám na Monroa, někde na fórech jsou na něj taky odkazy
Hani, Newton třeba píe, e málokdy se due inkarnuje do více ne jednoho těla v jeden "moment" - spíe je to případ vyspělejích duí, mají více "energie". Právě proto mě např. zaujaly Salvátorovy texty v této diskuzi - kadý je asi schopen to samé obsáhnout trochu z jiného úhlu, proto to vidí maličko jinak. No a mě se pak líbí to skládat si tu mozaiku podle toho co je pro mě to nejschůdnějí řeení. Ale jak u jsem psala, je jedno JAK to ve skutečnosti je, spí jde o to, e mi to pomáhá vidět správným směrem
Lvice, koda to je, Salv tu chybí
Upravil(a) Andromeda (7. 6. 2007 13:44)
Není tady
lvice napsal(a):
Salve, také jsem se chtěla zeptat, jaký má názor na čitění organismu vlastní močí? Moje masérka mi to doporučila, ale mě se to prostě "ekluje"
.
Lvice,
nevím, zatím jsem to nezkouel ale existuje něco jako homeopatická moč a to by nemuselo být patné. Tuím, e pokud chce pít moč, tak bys měla upravit stravu, nevím, pod vedením nějakého zkueného terapeuta, snad by to mohlo být uitečné.
Není tady
poletucha napsal(a):
Dovolila jsem si svou otázku vloit do této diskuze, protoe dle názvu sem tématicky zapadá.
Můete mi někdo, prosím, komentovat:
Dejme tomu , e v tomto ivotě máme za úkol naučit se tři věci. A dejme tomu , e dva úkoly za tento ivot zvládneme, pochopíme, proijeme, zbývá jeden, který jsme nezvládli.
Objeví se tato znalost u pochopeného v dalím ivotě jako třeba nějaká vrozená vlastnost? Nebo se začíná zase od začátku?
Co kdy ale v dalím ivotě udělám chybu ve věcech ji "dříve naučených a pochopených"?
Je to pořád dokola? A směřuje to k tomu, e pak najednou v jednom jediném ivotě mi dojde ve naráz a neudělám jedinou chybu a pak u je to ta konečná?
Děkuji za odpověď
Poletucho,
proto existuje technický systém, který fixuje dosaený stupeň vývoje. Říká se tomu "systém planetárních iniciací". Zejména do první iniciace existuje vícero mezistupňů vývoje. Pokud je dosáhne, tvůj Mistr due provede iniciaci a to způsobí, e poznání se neztratí a člověk ji vývojově níe nemůe klasnout.
Například, podobným důleitým dosaeným mezistupněm je neschopnost vrady u větiny civilizovaných lidí. Civilizovanost se neměří délkou a barvou kravaty nebo výí bankovního konta, ale právě podobnými psycho-evolučními vlastnostmi.
Jinak, naučené poznání se dá dále v dalích ivotech zdokonalovat na vyí úrovni a zvyuje uitečnost člověka v rámci globálního plánu vývoje.
Chybu sice udělat můe, i v naučených věcech, ale je to málo pravděpodobné. Je to stejné, jako kdy jezdí autem, a má v tom praxi, jaká je pravděpodobnost, e místo spojky selápne nechtěně brzdu? Ovem i jízdu autem je mono zdokonalovat, učit se virtuozitě, jízdě na ledě apod.
Pouitím naučených schopností také můe udělat chybu, ale čím více se toho naučí, tím je mení tendence chyby dělat. Je to stejné, jako kdy po létě napadne první sníh a ty sedne do auta. Existují řidiči, kterým trvá do pomačkaných plechů, ne si uvědomí, e nemohou jezdit jako piráti a kadý rok je po příkopech spousta aut. Ovem je také mnoho řidičů, co v ivotě nebourali.
Velikost karmy... kadý se snaí "čistit karmu" a podobné nesmysly... to je stejné, jako kdybys ty, jako vynikající řidič si řekla, e jízda autem ti u nemůe nic dát, a e si pořídí řidiče, protoe si raději, ne se věnovat dopravním značkám a provozu, vychutná výhled z okna jednoucího auta.
Myslí, e tě to bude zajímat, kdy tvého řidiče zastaví policie a napaří mu pokutu za nedání přednosti, nebo rychlost?
Myslí, e kdy se stane chodící duí, tě budou zajímat problémy vyplývající z tvé bývalé karmy?
------------
Je to tak, e postupně během těch inkarnací jsem "chytřejí a chytřejí", nebo velikost karmy mi kolísá nahoru dolů..?
Ten vývoj celkový se odehrává jen v dui(ák ve kole) a jednotlivé inkarnace jsou jako hodiny jednotlivých předmětů ( je jedno jestli umí matiku, kdy je zrovna dějepis)?
--------------
Řekl bych, e v globálu jsi neustále zkuenějí a zejména u lidí vyích stupňů zasvěcení vývoj probíhá opravdu velmi rychle, řádově za několik málo ivotů.
Ne, tak bych to neviděl. Vnímej inkarnaci jako praxi, zatímco výuka teorie se provádí mezi ivoty v bardu. To je to, o čem mluví Newton a proto uvádí, e existují v bardu jakési koly.
Problém je, e pouhou teorií jetě nikdo nikam nepokročil a to funguje stejně i na zemi. Člověk se vzdělává, ale opravdové zkuenosti mu dává a praxe, kde uplatní nabytou zkuenost.
V naem systému vývoje to komplikuje jetě několik věcí:
1. V bardu tě teoreticky vybaví a rozhodne se jít do inkarnace a zvládnout to. Jenome pak se v kritické chvíli neprobudí a nepozná svůj úkol. Následně se začne odvíjet řetězec příčin a následků a octne se ve vlaku situace.
2. Narození do pozemských podmínek je natolik pro člověka obtíné, e mnohdy, zejména u méně pokročilých bytostí způsobí eskalaci zvířecích obranných mechanismů, které logicky v osobnosti převládají. Pokud due není dostatečně silná, nezvládne osobnost svým světlem a dojde k oddělení. Osobnost pak větinou koná "to, co umí", tedy, řídí se instinktivními mechanismy. Není to to nejlepí, co se dá udělat, ale jenom málokdo to pozná.
3. Kadým dalím ivotem člověk dostává "bianco účet", aby ho neovlivňovala minulost. Proto souhlasí, e zapomemne vechno, co bylo předtím. Proto backyové tvrdí, e reinkarnace je jenom teorie. Větina méně pokročilých lidí si svoje inkarnace nepamatuje. Kdyby se toti dozvěděli, co prováděli v minulých ivotech, působilo by to jako koule u jejich nohy a to není ádoucí.
U pokročilejích je tomu jinak. Během ivota si uvědomí, e neijí poprvé a pokud projeví touhu, due jim zprostředkuje důleité "screenshoty" z jiných ivotů pro jejich poučení a vyrovnání staré karmy.
Pokud je potřeba, často due provede také spontánní regrese anebo člověka vede tak, aby ho někdo uvedl do regrese kvůli poznání a pochopení modelů, v nich je potřeba provést odblokování a pochopení situace. Tím není řečeno, e vechny tyto regresní věci musí být z minulých ivotů stejné due.
4. Systém pozemského ivota, jak je nastaven nyní, je převáen na stranu materialistického skepticismu, co je logickým důsledkem uplynulého věku Ryb. Proto lidé, kteří mají harmoničtějí rozloení energií ve prospěch spřirozené spirituality v tomto systému působí jako bílé vrány, co znevýhodňuje jejich pozici ve společnosti.
Tito lidé se nemohou dostat na důleitá řídící místa a ivoří na okraji tohoto dravčího systému. Nemohou se tam dostat proto, e by ten systém museli proměnit a v zásadě téměř vichni by stáli proti nim.
Teprve nyní v posledních letech se situace mění a lidé začínají reagovat na vodnářskou energii. Důkazem je také duchovní fórum na babinetu, ale je to globální proces.
5. setrvačnost. Jakýkoli hmotný systém má obrovskou setrvačnost, která je důvodem pomalosti zaváděných změn. Nově inkarnovaný jedinec má tendenci vklouznout do zaitých modelů chování, které jsou více společensky přijatelné, ne do takových, které jsou přijatelné méně.
To je zhruba pět důvodů proč je pokrok na Zemi tak pomalý a neustále se zdruje. Pokud alespoň nějaké výraznějí procento populace neprojde alespoň 1. iniciací, pokrok bude stagnovat.
Nyní je situace, kdy několik milionů lidí je připraveno pro 1. zasvěcení. Je to situace, která jetě v globálním měřítku nikdy nebyla a je to také nae ance pro velkou změnu.
K tomu je potřeba také aby větina lidí vítala pozotovní změny přicházející s Vodnářským věkem. I v tom je lidstvo ji natolik pokročilé, e více jak třetina lidstva je k tomu vstřícná.
Z toho vyplývá, e do budoucna se vývojová rychlost lidstva výrazně zvýí. To, co trvalo kdysi tisíce let, bude nadále trvat jenom stovky, nebo desítky let. Ovem bez reinkarnace by to prakticky nebylo moné.
Jeden ivot je naprosto krátký pro to, aby člověk získal vechny ivotní zkunosti, které mu nabízi tato relalita, správně je vyhodnotil a stal se plně uitečným pro globální plán vývoje.
Proto jetě několik tisíc let bude inkarnace určitě součástí naeho pozemského schématu vývoje, o tom není pochyb.
Upravil(a) Salvator (8. 6. 2007 9:05)
Není tady
Hani, od Monroa jsem četla Daleké cesty, zajímavé počtení.....
Andromeda napsal(a):
Decimo, Newton je na tohle dobrý, ale byly tam věci, které podával velice "pozemským" způsobem, co se mi moc nelíbilo (due jako studenti ve studovnách apod.) Ale asi je hodně těké předat něco co se musí vyjádřit omezeně pouze pomocí slov. Jetě se chystám na Monroa, někde na fórech jsou na něj taky odkazy
Hani, Newton třeba píe, e málokdy se due inkarnuje do více ne jednoho těla v jeden "moment" - spíe je to případ vyspělejích duí, mají více "energie". Právě proto mě např. zaujaly Salvátorovy texty v této diskuzi - kadý je asi schopen to samé obsáhnout trochu z jiného úhlu, proto to vidí maličko jinak. No a mě se pak líbí to skládat si tu mozaiku podle toho co je pro mě to nejschůdnějí řeení. Ale jak u jsem psala, je jedno JAK to ve skutečnosti je, spí jde o to, e mi to pomáhá vidět správným směrem
Lvice, koda to je, Salv tu chybí
Ano, a to je důvod, proč se stává jenom velmi zřídka, kdy se potkajíí tzv. duchovní dvojčata", tedy, inkarnace z jedné due. Ale u opkročilých jedinců to je moné, jenom zpravidla si due nevybírá stejný ivotní prostor pro obě časově stejně opsazené inkarnace, take setkání je zcela výjimečné.
Není tady
Zajimave tema do ktereho bych take rada vlozila sve vnimani.
Jsem presvedcena,ze kazdy z nas vnima toto tema z jineho uhlu.Z uhlu svych dosavadnich zkusenosti ze zivota.Z takoveho uhlu v kterem se nachazi vedomi cloveka,jeho uvedomelost si sebe sama.Jeho dosavadni poznani pri odkryvani zavoje zapomneni. Cim vetsi uvedomelost si sveho ukolu zde v nasem "case" tady a ted tim blize k poznani a bliz k Pravde (nevim jak to popsat).
Lidska schrankou cloveka-nejmaterialnejsi uroven bytosti.Nejvetsi omezeni cloveka,ktere je take spojeno se zapomnenim.Zapomnenim toho proc jsme tady a co je nasim ukolem. Nas rozum,jenz odpojen od Nejvyssi moci,vule,Ducha. Se zapleta do utrpeni se stale opakujiciho do te doby nez neprocitne.
Chapat karmu logickym omezenym lidskym rozumem(nikoliv Nejvyssi inteligenci) je prave chybny.
Clovek by mel pochopit,ze jeho ciny(jednani,mysleni,pojmy,predstavivost,emoce),ktere jsou stale zatizeny povrchnim pudem chtivosti,vlastnictvi,nenavisti a vsech negativnich vlastnosti nedokonaleho,se stale bez procitnuti uvedomelosti opakuji jako dusledky techto chyb.
Takto neharmonicky vybavena bytost,pritahuje vibrace nerovnovahy vyvolavajici naruseni(nemoci ,nestesti ,nehody) na urovni jak individualni tak kolektivni.
Kazdy z nas by mel pochopit ze vyhnout se utrpeni a nerovnovaze muzeme jedine tim ze zacneme si uvedomovat jak dulezite je produkovat,vyzarovat jen kladne vybrace.
Mame volbu si vybrat jak si utvorime zivot na tomto svete.
Kdo kultivuje ve svem nitru dobro,ten zacne vyzarovat kladne vibrace. Daruje nezistnou lasku,laskavost,usmev a zachova si Viru v lepsi zivot,budoucnost,tomu se zasne utrpeni vyhybat. Prestane myslet jen na sebe a spoji se scelkem.
Princip jednani nevyhnutelnosti pricin a nasledku se projvuji uz i v tomto zivote castecne.
Kazdy z nas ma v sobe dokonalost,jen jde o to ji odkryt.
Salvatore, Tve vysvetleni ze duse ma nekolik inkarnaci,si vysvetluju takto:
Je svetlo kteremu budu rikat Duch Nejvyssi.Takove svetlo ktere lidske oko nespatri a kdyby tak to nezvladne. Pouhy maly zlomek paprsku teto silne zare se prolina do Dusi na Vyssi urovni (uvedomelejsi). Ta zase vysila paprky do nizsich urovni az do dusi nas tady na zemi.
Ten komu muzu rikat podle Tebe ze je jakoby cast me duse, inkarnace stejne jedne duse, si vysvetluju jako naladeni stejne vibrace,frekvence.Jako stejny vjem. Budeme mit stejnou uroven,stejnou povahu.
Stejny vroz,vlastnost ,vibrace,vjem,jakkoli to nazvat slovem presne to nevim.
Ukolem je podle me se sjednotit v jeden celek. Zadne zlo neexistuje,je to jen predstava mysli na nizsi urovni.Ve skutecnosti jde o to najit a priblizit se k tomu svetlu,kterym je LASKA.
Jsme vsichni blizko pochopeni zlomku pravdy ,pokud budem si prat.
Zduraznuji ,ze si skutecne nepreju aby se nekdo na zaklade svych predstav domnival o me uvaze, ze je to ta jedina spravna.Opakuji ze co clovek to jiny vjem.
Podelit se je cistym pranim,ktere mam ,nic vic, nic min.
Zapomnela jsem napsat ze ackoli to vypada jinak v pouziti slov,je to v podstate slale o jedne veci.
Netvrdim svym projevem ze se lisi od Salvatorova,od Pedra,od Crabata a dalsich. Je to jen o tom uhlu poznani.
Upravil(a) hirondel (8. 6. 2007 14:07)
Není tady
Hirondel, Tvůj nick je mi povědomý, nejde snad o jméno spisovatele? Jasně, e to kadý vidí dle svého oka. A Tvé oči, Hirondel, musejí být hodně hluboké.
Před Salvatorovým pohledem smekám. Je detailní a přece ucelený. Stejně jak Lupině i mě se v něm vyjasňují nové světy. Take díky Salvatore a Tvou knihu bych si také koupil.
Také Crabat mě hodně naučil, koda, e je tak zaneprázdněn, i jemu patří poklona a jistě nejen moje.
Krásný den vem!
Není tady
hirondel napsal(a):
Salvatore, Tve vysvetleni ze duse ma nekolik inkarnaci,si vysvetluju takto:
Je svetlo kteremu budu rikat Duch Nejvyssi.Takove svetlo ktere lidske oko nespatri a kdyby tak to nezvladne. Pouhy maly zlomek paprsku teto silne zare se prolina do Dusi na Vyssi urovni (uvedomelejsi). Ta zase vysila paprky do nizsich urovni az do dusi nas tady na zemi.
Ten komu muzu rikat podle Tebe ze je jakoby cast me duse, inkarnace stejne jedne duse, si vysvetluju jako naladeni stejne vibrace,frekvence.Jako stejny vjem. Budeme mit stejnou uroven,stejnou povahu.
No, myslím, e nemusíte mít úplně stejnou povahu, protoe oba dva jste určeni a sloeni pro poněkud jiný úkol a oba dva budete mít jiný horoskop a tím pádem jinou základní energetickou dispozici.
Ovem budete mezi vámi vysoká míra souznění zejména na úrovni due, dost moná e i na úrovni mysli a citů. Kdy se setká s člověkem, kde to souzní na těchto třech horních úrovních vaí existence, mohu ti zaručit, e se do něj "zamiluje", by by to byl kdokoliv. A i kdyby existovala disonance na fyzické úrovni, ty vyí harmonické vibrace to velmi snadno převáí.
Lidé, potenciální partneři se dnes větinou přitahují na bázi fyzické rezonance. Jenom výjimečná jsou setkání, kde to ladí na dvou rovinách, buď emoční nebo mentální. Uka mi partnery, kteří jsou rovnocenní na mentální úrovni - je to vzácná výjimka a zas si nemusí ladit na emocionální. Víme dobře, e emocionalita a mylení je u mue a eny velmi rozdílné.
Na úrovni duí jsme vichni propojeni, ale i zde existují jakési skupiny, které plní svůj vývojový plán a zdokonalují své dovednosti, take jedna due dává maximální monou míru vnitřní harmonie mezi dvěma jedinci.
Stejny vroz,vlastnost ,vibrace,vjem,jakkoli to nazvat slovem presne to nevim.
Ukolem je podle me se sjednotit v jeden celek. Zadne zlo neexistuje,je to jen predstava mysli na nizsi urovni.Ve skutecnosti jde o to najit a priblizit se k tomu svetlu,kterym je LASKA.
Ano, sjednotit se jak na vertikální úrovni - osobnost, due, duch, tak na horizontální úrovni - já, ty, on.
Jak neexistuje zlo, tak také neexistuje dobro. Ovem existuje něco, čemu se říká "soulad s plánem vývoje" a něco, čemu můeme říct "uzavření se do oddělení od plánu vývoje". Ten první případ je mono povaovat za "dobro", druhý za "zlo". Kadá bytost sama svým postojem a zkueností rozhoduje, na kterou stranu se postaví a podle toho se odvíjejí její zkuenosti.
Člověk v souladu si uvědomuje jednostu veho a vech, zatímco člověk oddělený si myslí, e on je důleitějí ne kdokoli jiný a podle toho se chová.
Situace na zemi je důsledkem prozatimní nadvlády lidí druhého typu, ale to se bude měnit v následujících 200 letech. Lidé u nyní mají dost sobectví a násilí, ovem musí si uvědomit, e je to v nich. Dokud se sami neoprostí od násilnického a sobeckého postoje, není mono poadovat to od druhých.
Jsme vsichni blizko pochopeni zlomku pravdy ,pokud budem si prat.
Zduraznuji ,ze si skutecne nepreju aby se nekdo na zaklade svych predstav domnival o me uvaze, ze je to ta jedina spravna.Opakuji ze co clovek to jiny vjem.
Podelit se je cistym pranim,ktere mam ,nic vic, nic min.
Snad toto není nutné zdůrazňovat... Jsme v diskusi a mám za to e vyjadřujeme své názory, abychom si předali zkuenost. Nemyslím, e by někdo zde prezentoval nějakou absolutní pravdu. A vůbec, slovy vyjádřit absolutní pravdu nelze ani zdaleka. Ve má jenom omezenou platnost a je vyjádřeno slovy pouze nedokonale. Dokonalé vyjádření by zabralo miliony stránek knih a miliony let.
Berme ve jako hrubou aproximaci pravdy, tedy jenom částečné přiblíení pravdě přes některou z mylenkových cest.
Zapomnela jsem napsat ze ackoli to vypada jinak v pouziti slov,je to v podstate slale o jedne veci.
Netvrdim svym projevem ze se lisi od Salvatorova,od Pedra,od Crabata a dalsich. Je to jen o tom uhlu poznani.
Není tady
Salvatore ahoj.
Veta,v ktere zduraznuji,ze bych nechtela aby se nekdo o me uvaze na zaklade svych predstav-mysleni domnival......atd,byla nutnosti.
Vim proc jsi na ni reagoval a samozrejme ze to vis i Ty. Sam jsi podobnou vetu v teto diskusi jednou pouzil.
Pouzila jsem ji s pochopenim k chybam tech kteri ac nechteji,nekdy maji tendenci vykladat si slova diskuse a vymeny zkusenosti nespravne.
Vracim se proto ted ke slovu,kde pisu o POVAZE.
Mela jsem na mysli jen onu povahu duse,( promitajici se do vice inkarnaci),ktera samozrejme nema povahu lidske urovne.
Mela jsem tim na mysli Vedomi. Snazim se jen upresnovat vice ta zradna slova. Slova jsou nebezpecna k nedorozumeni. A vime to vsichni.
Vedomi Nejvyssiho, je sila sestupujici slozitou cestou do dusi lidskeho byti "tady a ted",kde vysledky takoveho propojeni mezi Vyssim a nizsim vedomim jsou zavisle na vlastnostech (schopnostech procitnout) individualnich bytosti.Jak je kdo schopen tuto silu v sobe obsahnout,prijmout,uvedomit.
Nejvyssi Vedomi (k cloveku ktery se zajima o jogu,meditaci), sestupuje snadneji na mentalni a vitalni cast bytosti onoho jedince dle schopnosti jeho otevrenosti k tomu jevu.
Nicmene telo fyzicke(nejmaterialnejsi uroven) ma jistou ohranicenost vnimani teto sily. Nastava iluze,maja nebo chceteli mnohotvarnost,mnohocetnost.Byti na zemi.
Proto vlastne naopak ten kdo nepraktikuje jogu a je v zavoji nevedomosti,ten(muz a zena) se pritahuji predevsim na bazi fyzicke. Pokud si ladi na urovni jine nez jen fyzicke,pak podle me maji velke sance se lepe spojit jako celek.Nerozpoji se tak snadno.
Zijeme ve svete iluze kde vidime mnohotvarnost v "case tady a ted". Muz je jiny nez zena.Vypadaji jinak.
Zena da zivot diteti (laska). Diky muzi (laska).Kazdy z nas tady na zemi da lasku jinak(ukol vsech). Ale kazdy bohuzel citi lasku jinak. A v tom je jisty klic na odpoved co je iluze materialniho sveta. Protoze muz nerodi,nema stejnou emocionalitu jako zena. Odlisne mysleni.No ano, prave kvuli nevedomosti.
Svet je proste takovy.Ale na urovni duchovni je vsemu jinak. Laska je absolutni. Vedomi je jednota.
Kazdy ma tady svuj ukol. Nicmene Karma se muze stat hrou pro ty co pochopi delat jen dobre skutky a ne ty spatne.
Kazdy neco dava ale uz zapomina ze nedava proto aby za to neco dostal zpet. Kazdy jsme soucast toho druheho.
Ahoj Pedro,
muj nick Ti povedomy byt muze,ale v zadnem pripade nejde v nem o jmeno spisovatele.
Ma poklona patri vsem.
Není tady
Ahoj Hirondel, nojo, někde jsem to slůvko slyel, a měl jsem ho spojené se jménem spisovatele. Ted u aspoň vím, e spisovatel to není.
Není tady
Salvator napsal:
2. Narození do pozemských podmínek je natolik pro člověka obtíné, e mnohdy, zejména u méně pokročilých bytostí způsobí eskalaci zvířecích obranných mechanismů, které logicky v osobnosti převládají. Pokud due není dostatečně silná, nezvládne osobnost svým světlem a dojde k oddělení. Osobnost pak větinou koná "to, co umí", tedy, řídí se instinktivními mechanismy. Není to to nejlepí, co se dá udělat, ale jenom málokdo to pozná.
Tomuhle moc nerozumím. Tak due si vybere "svého člověka" a kdy ho nezvládne opustí ho .... To teda není od ní moc hezké Kdyby vydrela a do konce, třeba by se dalo jetě něco "zachránit", ego by si tak nevyskakovalo. Take ten duí oputěný člověk je pak odsouzen plouit se po světě jen jako takový ivočich ?
Copak nemá třeba u svědomí , které se mu samovolně přihlásí, varuje ho, třeba ve snech ? To pak by musel mít ale ten "oputěnec " nějakou polehčující okolnost ...
On byl ten oputěný a ztratil tak ten svůj "vnitřní dozor" nad svými činy. No to mám teď zmatek.... Kdo mi to vysvětlí, jak je to s tím oputěncem...
Není tady
Ahoj Decima,
Na Tvou otazku by Ti nejlepe odpovedel Salvator,protoze to psal.Tudiz nejlepe Salvator zna presny vyznam jeho slov (svou myslenku).
Tak jak ja chapu jeho slova je ,ze ta duse v tom cloveku neprocitla tak jak mela.
Predstavme si,ze i presto ze se ho takzvane ono Bozske svetlo dotyka,on to neni schopen vnimat,citit,uvedomit si.
Nez se inkarnoval,znal svuj plan,jenze v momente inkarnace(a nasledny mechanismus zapomneni) tomu dotycnemu zpusobi ze bloudi a nevi co je jeho plan. Jako duse stale hodne vzdalena od toho oslepujiciho svetla Nejvissiho vedomi,je podrobena znovu zkousce odhalit zavoj nevedomosti a najit cestu smerem k tomu svetlu.
Protoze jak psal Salvator-takova duse tzv. mene pokrocila(stale vzdalena od absolutni dokonalosti) ma tendenci ridit se mechanismy toho, delat co umi.
Duse neopusti tu osobnost,je tam. Jen rekla bych ze jeji svetlo neni dost silne na to aby si jej osobnost vsimla.
Nevim jestli je to trochu srozumitelne.Tak az se Salv ozve,da tomu svou myslenku.
Pedro ahoj,
Ja Ti samozrejme muzu rict co ten nick znamena. Jen verim ze jsi nekdo kdo ma smysl pro to ,najit sam odpoved,kdyz si preje. Nebo jinak: smysl pro hru. I kdyz pravda je ze slovo je trochu pozmenene.
Neptal ses me primo co to je, tak proto si myslim to co pisu.
Kdyz jsem narazila na Tvuj nick,reknu rovnou ze jsem si vybavila zvykacky Pedro.
Vim ze to je mimo tema ,ale nevadi ne?
Upravil(a) hirondel (13. 6. 2007 11:26)
Není tady
Ahoj Hirondel, díky za vysvětlení, taky si spíe představuju, e ta mladá, méně pokročilá due v osobnosti člověka jen tak "smutně poblikává" ... Ráda bych si o tom i něco přečetla, ale přiznám se, e mnohdy na příli "koatá" a rozvětná souvětí s mnoha odbornými a cizími názvy, e člověk při dokončení věty zapome na její začátek, nemám tkz. sicflaj a mnohdy knihu pak odloím, co je koda.
Upravil(a) Décima (13. 6. 2007 12:22)
Není tady
Ahoj Hirondel, nedalo mi to, původně jsem měl za to, e jde o francouzkého umělce. No moná, e i jde, ale v Tvém případě to rozhodně znamená něco jiného a já u vím co. A je to moc hezký nick.
Není tady
Jó jasně, vejky Pedra, a jetě byly takové s tím sněhulákem. P, chvilka nostalgie.
Není tady
Nebyly takové růové v červeném obalu? Představte si, e oni jetě prodávají takové ty plastové nádoby na mléko v sáčku.
Byla jsem v oku. Ono se jetě někde prodává mléko v sáčku? Víte jako se prodávalo plnotučné s červeným potiskem, modré polotučné a hnědé obarvená voda
.....
hirondel napsal(a):
Proto vlastne naopak ten kdo nepraktikuje jogu a je v zavoji nevedomosti,ten(muz a zena) se pritahuji predevsim na bazi fyzicke. Pokud si ladi na urovni jine nez jen fyzicke,pak podle me maji velke sance se lepe spojit jako celek.Nerozpoji se tak snadno.
Ano, za podmínky, e jsou schopni vytvořit společnou vztahovou vizi. Vytvoření podobné vize je sloitým mechanismem, v něm se podílí několik faktorů, zaloených na vývojové pokročilosti, tj. na schopnosti prakticky pouít naučené poznání. Z psychologického hlediska je vytvoření a udrení vztahu vysoce sofistikovanou dovedností a málokdo to ovládá.
Zijeme ve svete iluze kde vidime mnohotvarnost v "case tady a ted". Muz je jiny nez zena.Vypadaji jinak.
Zena da zivot diteti (laska). Diky muzi (laska).
Vytvoření dítěte je podmíněno schopností tvořit na fyzické a emocionální úrovni. Nemusí jít jetě o lásku, tj. jednu z duevních kvalit.
Kazdy z nas tady na zemi da lasku jinak(ukol vsech). Ale kazdy bohuzel citi lasku jinak.
Podle mých zkueností lidé obvykle nazývají láskou něco, co s ní nemá vůbec nic společného. Větinou jde o pouhé emocionální proitky vyvolané hormonální chemií. V menině případů pak jde o společnou partnerskou zkuenost z minulých ivotů, kterou oba cítí na bázi podvědomého vjemu.
O lásce se dá mluvit a u velmi pokročilých zasvěcenců. Ovem lidé by opravdovou lásku vyhodnotili zcela jinak. Opravdová láska je zbavena sentimentu, hormonálně-emočních vzruchů a je velmi neosobní. Ve ostatní je pouhé okouzlení, které je dočasné a krátkodobé. 99% vztahů včak funguje právě na bázi podobného okouzlení, proto mají jenom krátkodobou trvanlivost.
A v tom je jisty klic na odpoved co je iluze materialniho sveta. Protoze muz nerodi,nema stejnou emocionalitu jako zena. Odlisne mysleni.No ano, prave kvuli nevedomosti.
Buď si jista, e i mui rodí... Zkuenost porodu, vlastní eně, vichni zaíváme "na střídačku" v enských inkarnacích. I kdy je někdo muem, je zcela jisté, e kdysi byl enou a opět bude. Archetyp muství a enství rozvíjíme tím, e oblékáme přísluné tělo a není důvod myslet si, e tomu je jinak.
Mu má jinou emocionalitu nikoliv proto, e nerodí, ale proto, e je svým zaloením jiný. Dobře, e je to tak, protoe tím je moný intenzivnějí vývoj. Svět plný hermafroditů by byl s velkou pravděpodobností velmi nudný...
Svet je proste takovy.Ale na urovni duchovni je vsemu jinak. Laska je absolutni. Vedomi je jednota.
Kazdy ma tady svuj ukol. Nicmene Karma se muze stat hrou pro ty co pochopi delat jen dobre skutky a ne ty spatne.
Ne "konání dobra" má prioritu sebe-realizace a sluba. To ovem málokdo ví a jetě méně lidí se tím řídí. Pokud sledujeme tyto priority, pak karma se stává pouhým nástrojem vývoje, nikoli straákem.
Není tady
Décima napsal(a):
Salvator napsal:
Tomuhle moc nerozumím. Tak due si vybere "svého člověka" a kdy ho nezvládne opustí ho .... To teda není od ní moc hezkéKdyby vydrela a do konce, třeba by se dalo jetě něco "zachránit", ego by si tak nevyskakovalo.
Tady musím říct, e my jsme vlastně due, nikoliv osobnost. Ego je dočasná konstrukce, nicméně nezbytná. Takto můe mluvit jedině proto, e hodnotí tuto věc svým pohledem. Ovem toto tak nejde posuzovat. Úkolem a povinností osobnosti je spolupracovat s duí na plánu, který slíbila, e bude realizovat jetě před vstupem do inkarnace. Kadá inkarnace je pečlivě plánována duí v součinností s budoucím inkarnátem. Je stanoven splnitelný plán. Ovem budoucí inkarnát má svobodnou vůli a pokud se rozhodne neposlouchat a "jet si po vlastní linii" due s tím neudělá nic. Ne proto, e by nebyla schopna, ale proto, e nemůe zasahovat do svobodné vůle někomu, kdo ije v jiných podmínkách, ne ona. Je to o rozdělení kompetencí. Osobnost musí mít prostor aby předvedla co umí, není moné jí v tom bránit zasahováním. To due nikdy nedělá a není to "oputění", ledae osobnost "opoutí" z vlastní vůle dui.
Jinak, due je vdy připravena osobnosti pomoct v rámci platných zákonů, ale osobnost musí chtít a respektovat pomoc. Jinak pomáhat není moné a due to nedělá nikdy proti vůli osobnosti.
Take ten duí oputěný člověk je pak odsouzen plouit se po světě jen jako takový ivočich ?
Ten co opustil dui svým jednáním je takto odsouzen do doby, ne pochopí, e ho nikdo ke spolupráci nebude nutit. Jedním z nástrojů, který urychluje podobné pochopení je karma, druhým reinkarnace.
Copak nemá třeba u svědomí , které se mu samovolně přihlásí, varuje ho, třeba ve snech ? To pak by musel mít ale ten "oputěnec " nějakou polehčující okolnost ...
Svědomí se vytváří jako součást opakované zkuenosti. Varovné sny dává často due, bohuel, osobnost nemusí rozumět alegorii a nemusí poslechnout.
On byl ten oputěný a ztratil tak ten svůj "vnitřní dozor" nad svými činy. No to mám teď zmatek.... Kdo mi to vysvětlí, jak je to s tím oputěncem...
V první řade je nutné se zajímat o svůj vývoj cíleně. Kdo z lidí to dělá? Kdy se začne zajímat a hledat odpovědi "proč se mi děje to či ono", pak due můe začít pracovat a ukazovat cestu.
Dále je potřeba naučit se symbolickému jazyku due a vyuívat duevní komunikaci. V neposlední řadě vyuít vechny prostředyk k tomu, abych se o sobě dozvěděl co nejvíc. K tomu je dobrý kvalifikovaný rozbor horoskopu, take je vhodné studium astrologie, numerologie a esoterní psychologie.
Upravil(a) Salvator (13. 6. 2007 17:48)
Není tady
Décima napsal(a):
Ahoj Hirondel, díky za vysvětlení, taky si spíe představuju, e ta mladá, méně pokročilá due v osobnosti člověka jen tak "smutně poblikává" ... Ráda bych si o tom i něco přečetla, ale přiznám se, e mnohdy na příli "koatá" a rozvětná souvětí s mnoha odbornými a cizími názvy, e člověk při dokončení věty zapome na její začátek, nemám tkz. sicflaj a mnohdy knihu pak odloím, co je koda.
Due má ohromné monosti i kdy je mladá, protoe disponuje poznáním vech duí.
Studium rozvíjí synaptické spoje a udruje mysl aktivní. Tím zajiuje mladost do vysokého věku. Proto - studuj, kdykoliv jenom můe a nenech se odradit odbornými názvy a souvětími.
Dalí vývoj člověka jde právě přes rozvíjení mentálních schopností take nás to čeká vechny a nejde před tím utéct.
Není tady
Zena da zivot diteti (laska). Diky muzi (laska).
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Ano Salve,presne tak. Nemluvim zde o lasce one Nejvissi, ale pouze o te jenz je v klamu prosteho lidskeho rozumu - svet iluze, "tady a ted". Nedokonala povrchni laska. Nebot clovek(nebo partneri)ktery neni propojen s Nejvyssim vedomim. Ten clovek ,nebo partneri tomu samozrejme rikaji laska a ani netusi ze se klamou.
_________________________________________________________________________________
Kazdy z nas tady na zemi da lasku jinak(ukol vsech). Ale kazdy bohuzel citi lasku jinak.
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Tahle veta je tim co mame oba na mysli spolu s vyse uvedenym. Bohuzel stale jeste mnoho lidi zdaleka ani netusi co je skutecnym vyznamem tohoto slova. Domnivaji se a veri ze to vi ale klame je zavoj nevedomosti.
Nejsou schopni milovat sebe sama stejne jako druhe bez rozdilu,stejne jako prirodu a vsechno zive jako Boha.Nejsou v jednote.
_________________________________________________________________________________
A v tom je jisty klic na odpoved co je iluze materialniho sveta. Protoze muz nerodi,nema stejnou emocionalitu jako zena. Odlisne mysleni.No ano, prave kvuli nevedomosti.
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Tady se mi zda ze jsi me mozna neporozumel.
Jsem si jista,ze muz byl zenou a zena muzem v inkarnacich. Jenze o tom v me vete rec nebyla.
Pisu o materialnim svete a jeho iluzi(maja). Coz znamena Ze napriklad muz(neuvedomely) v tomto nasem svete nevi ze byl uz i zenou. Nepamatuje si to.Proto jak pisu ma odlisne mysleni a Ty jsi k tomu pridal,ze je svym zalozenim jiny. Takze pouziju opet ma slova-obraz mnohotvarnosti sveta.muz a zena jsou ruzni uz i jen na pohled.
Ale ja tvrdim ze muz zijici ted, ktery samozrejme nevi ze byl nekdy zenou a nevi ze treba i porodil dite,ten nemuze ani citit (emoce k diteti) stejne jako zena,jeho matka. Proto stojim za tim,ze i proto, ze muz nerodi tady v nasem case zijici ted a tady,ma jinou emocionalitu.Coz dava smysl nasledne na to ze nerodi proto (tady v case) protoze nas cas mu pridelil byt svym zalozenim jiny od zenskeho.
________________________________________________________________________________
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Ano seberealizace Salvatore to ano ,ale ma zkusenost me rika ze jednou z cest jak dojit k one seberalizaci je i ono konani dobra.Konani dobra je sluzba.Je to cesta dobrych skutku.
Jeste nikdo nedosel k seberealizaci nekonanim dobra. Dojde tam jen nezistnou sluzbou konani dobrych skutku a nezistnou laskou. Ten kdo neumi dat nezistnou lasku ten je stale v zajeti sveho ega. A kdo je pod vlivem sveho ega,ktere neni duchovne prolnuto,ten nedojde k realizaci.
A jak rikas a ja souhlasim.Karma takoveho cloveka co dosel najit sam sebe a kona dobro, a nezna pripoutanost ,chtivost,zast,neprejicnost a jine vlastnosti lidskeho mozku,toho karma nestrasi a strasit nebude kdyz nesejde z cesty.
Je to jen ve slovech ktera matou.Proto chtela bych pro ostatni kteri treba jen ctou uvest na pravou miru,ze myslime totez ale pisem to jinak.
Tim lip. Prave si myslim ,ze je to vlastne dobre a ze to lidem co i treba jen ctou da hodne k pochopeni.
Tim chci vlastne taky rici ,diky,ze jsi napsal a ze diskutujes.
Upravil(a) hirondel (13. 6. 2007 23:58)
Není tady
Pedro, ze by ten snehulak byl zelenej? Zejo?
Není tady
Mysím, e ten obal byl bílomodrej, byl na něm sněhulák a celé se to jmenovalo Sevak. Moná, e ta hmota byla zelená, a chut byla jako taková mátová. Kdo ví..? Chodili jsme na ní do drogerky. Pedra byla známějí v obalu červeném, a i vejka samotná byla do červena, a na obalu byl kluk v sombréru. Oboje bylo tuím za kačku.
Není tady
Pedro napsal(a):
Mysím, e ten obal byl bílomodrej, byl na něm sněhulák a celé se to jmenovalo Sevak. Moná, e ta hmota byla zelená, a chut byla jako taková mátová. Kdo ví..? Chodili jsme na ní do drogerky. Pedra byla známějí v obalu červeném, a i vejka samotná byla do červena, a na obalu byl kluk v sombréru. Oboje bylo tuím za kačku.
a z Pedra se dělaly ty největí bubliny na světě.... a kdy praskly, tak se mi výkačka nalepila často i na řasy a vlasy.... v tom bylo Pedro bezkonkurenční a taky jsem čas od času za obří bulinu provedenou v nevhodný okamik slízla výchovný záhlavec...
Upravil(a) Somaia (14. 6. 2007 9:41)