Oznámení

29. ledna : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení!

29. ledna : Poslední šance pro přezrálé banány? Upečte z nich lahodnou buchtu

6. prosince : Je vám čtyřicet a už řešíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog

#51 12. 5. 2006 10:59

lvice
Host

Re: KARMA ???

Salve,
přiznám se, že já nemám moc času psát, tak vždy jen pár vět a honem zase zpátky do práce, takže to možná opravdu vypadá zjednodušeně a možná to slovně nejsem schopná tak dobře popsat.. Naprosto s tebou souhlasím, co jsi napsal. vždy a znovu mě fascinuje, jak už tenkrát byly některé kultury vyvinuté. Např. Egypťané a stavba pyramid, léčitelství, Římané a jejich stavba aquaduktů apod. Každá kultura měla i své negativní stránky, když vezmu v Římě oblíbené gladiátorské zápasy, kdy lidé nadšeně přihlíželi vraždění sad nebo upalování křesťanů na kříži. Hluboký dojem ve mně zanechal polský film Quo vadis (podle knihy od Henryho Sinkiewicze). Nakonec chléb a hry byl pouze skvělý taktický tah pro uskpokojení lůzy a středních vrstev.
Skutečně by bylo zjednodušené říci, že Mayové byli feťáci a Římané opilci.

Salve, také jsem se chtěla zeptat, jaký máš názor na čištění organismu vlastní močí? Moje masérka mi to doporučila, ale mě se to prostě "ekluje" sad.

#52 12. 5. 2006 11:14

Pandorraa
♥♥♥♥♥♥♥
Web

Lvice,
pokud mne tu Salv, jak ty rikas, vychvalil, byla bych hodne hloupa huśa, kdybych si neuvedomila, ze mi to spis u te "spousty hledajicich" ublizi nez pomuze. Nakonec i tvoje reakce je toho dukazem - a nemam na mysli jen tuhle, ale i tu uplne prvni...
Muj povzdech "ach jo" byl skutecne osobni, to mas pravdu, prislo mi proste lito, ze tak chytra holka jako ty nerozezna past skryvajici se v jednoduchych soudech.
Jinak mi ma intuice rika, ze u tebe se neco deje. Mozna vedome, mozna podvedome prochazis nejakou katarzi, stojis pred necim, s cim si nevis tak docela rady, protoze je to vazne, mozna prelomove..... citim to  z toho, jak se mne snazis zatahnout do tech bazin obav, pochyb a nejistoty s sebou. A i tva intuice je spravna, ja v techto mistech byvam dobrym pruvodcem, ale musim vedet, co se deje. Jinak radsi zustavam na pevne zemi.

Co je dovoleno bohovi, není dovoleno volovi.

Pomluvy vymýšlejí závistivci, šíří je blbci a věří jim jen idioti.

Není tady

#53 12. 5. 2006 11:29

lvice
Host

Pan,

sakra nelituj mě, prostě si tím musím projít, třeba si zase natlouct kokos, vrátit se o kus zpátky, a zase pracně vyšplhat nahoru. Vždyť přece víš, že i každá hora má svůj vrchol, pak zase slezeš dolů a pak se zase drápeš nahoru. Ale něco v Tobě zůstává.
Nechci Tě do ničeho zatáhnout, jen mě naštvalo to vzdychání, pochop, ani ty, ani Salvátor nám tímto nepomůžete, ale můžete nás správně nakopnout. Konec konců ach jo je citoslovce a citoslovce je výraz citů alias emocí lol
Já říkám, že jsi chytrá holka smile. Jo jo, mlátí to se mnou hodně, vyložila jsem si taroty a stojím před velkým zlomem, který bude pozitivní, podvědomě tuším o co jde. Byla jsem astrálně zaháčkovaná a mám pocit že jsem se odtrhla ba co přímo urvala a zároveň se rvu se svým starým já ve vztahu k mužům (víš o co jde). Dělám věci, které jsem dříve nedělala, ale musím se s tím naučit také žit a musím to brát automaticky, což ještě neberu.
Je škodaa, že jsem neabsolvovala Velechovského alfu, mohla bych se s duší v podvědomí poradit, mohu to zkusit i podle popisu v knize, ale není to tak dobré. Půjdu na ní v září, ale i ta kniha mi pomáhá.
Pan, mé nové já se rve se starým já a je to můj osobní boj. S tím mi nemůžeš pomoci, ale přesto díky. Takovou tě mám ráda wink

#54 12. 5. 2006 11:49

Pandorraa
♥♥♥♥♥♥♥
Web

lvice,
kurna! Ta pismenka tak matou sad Ja te holka prece vubec nelituju, ja s tebou SOUCITIM a to je setsakra rozdil.
A to az tak moc, ze to proste citim az fyzicky, jak to s tebou mlati. Jen to nech "mlatit", hlavne to ale "kormidluj", at se neoctnes nekde, kde nechces. Emoce je treba poustet ven, delam to i ja, proc ne? Nikdy jsem nerekla, ze zadne nemam smile Takze si je hyckam, aby mne nezvalcovaly - kdyz hrozi vybuchnutim, odchazim se vyradit do svych komnat smile
Ja jsem porad devce stejna, to jen oci, ktere na mne koukaji, jsou prave pod vlivem emoci a nejistot nekdy jine. A ty jsi prece LEV a ja STRELEC, ne? Takze ty to zvladnes a ja jsem tady smile Nedej se  pussa

Není tady

#55 12. 5. 2006 14:39

lvice
Host

Nedám wink. V červnu jsem se přihlásila na seminář k Velechovskému Jak zvládat emoce, já těm mrchám dám smile. Ještě jsem přemýšlela nad kurzem Ernestíny Co znamená být Ženou? Nemáš zkušenosti?

#56 15. 5. 2006 8:50

bublinka
♥♥♥♥♥♥-

lvice napsal(a):

Nedám wink. V červnu jsem se přihlásila na seminář k Velechovskému Jak zvládat emoce, já těm mrchám dám smile. Ještě jsem přemýšlela nad kurzem Ernestíny Co znamená být Ženou? Nemáš zkušenosti?

Nazdar Lvice,
na Co znamená být ženou se chystám v červnu do Brna, tak ti pak můžu poreferovat. Ještě jsem byla u Ernestiny  na dvou jiných a můžu doporučit. Teda na posledním jsem dostala takový "kopanec" dumbom, že mi už dlouho nebylo tak těžko, ale spustilo mi to očistný proces a mám pocit, že se díky tomu posunuju zase dál.
hjarta

Vesmír je báječné místo pro život

Není tady

#57 15. 5. 2006 9:37

lvice
Host

Ahoj Bublinko,
tak to Tě předběhnu smile. Já jsem se přihlásila do Prahy za 14 dní. Tak pak budu referovat já Tobě wink. Cítím, že je přede mnou spousta práce, už slyšela, že oba manželé jsou skvělí.

#58 15. 5. 2006 9:47

bublinka
♥♥♥♥♥♥-

lvice napsal(a):

Ahoj Bublinko,
tak to Tě předběhnu smile. Já jsem se přihlásila do Prahy za 14 dní. Tak pak budu referovat já Tobě wink. Cítím, že je přede mnou spousta práce, už slyšela, že oba manželé jsou skvělí.

Prima, těším se na Tvoje zážitky a dojmy:)
Spousta práce je před člověkem pořád, sotva zvládne jednu lekci, tak přijde další. smile

Vesmír je báječné místo pro život

Není tady

#59 15. 5. 2006 12:10

lvice
Host

Jo jo a vvvvvo tom to je lol

#60 21. 6. 2006 22:49

poletucha
♥♥♥♥♥♥-
Místo: Praha

Dovolila jsem si svou otázku vložit do této diskuze, protože dle názvu sem tématicky zapadá.

Můžete mi někdo, prosím, komentovat:

Dejme tomu , že v tomto životě  máme za úkol naučit se tři věci. A dejme tomu , že dva úkoly za tento život zvládneme, pochopíme, prožijeme, zbývá jeden, který jsme nezvládli.

Objeví se tato znalost už pochopeného v dalším životě jako třeba nějaká vrozená vlastnost? Nebo se začíná zase od začátku?
Co když ale v dalším životě udělám chybu ve věcech již "dříve naučených a pochopených"?
Je to pořád dokola? A směřuje to k tomu, že pak najednou v jednom jediném životě mi dojde vše naráz a neudělám jedinou chybu a pak už je to ta konečná?

Je to tak, že postupně během těch inkarnací jsem  "chytřejší a chytřejší", nebo velikost karmy mi kolísá nahoru dolů..?
Ten vývoj celkový se odehrává jen v duši(žák ve škole) a jednotlivé inkarnace jsou jako hodiny jednotlivých předmětů ( je jedno jestli umíš matiku, když je zrovna dějepis)?

Děkuji za odpověď

Není tady

#61 21. 6. 2006 23:15

Pandorraa
♥♥♥♥♥♥♥
Web

Nevim, zda ti odpoviom spravne, nejsem odbornik, ale vnimam to tak, ze je to jako s kazdou dovednosti -
naucim se jezdit na kole a i kdyz na nem nebudu jezdit nekolik let, stejne tu dovednost mam. To ovsem nevylucuje moznost, ze si na nem i tak nerozbiju nos! Kdyz si nedam pozor.... Jenze ja uz vim, ze si mam davat pozor.. i na co si ho mam davat smile
At s karambolem nebo bez karambolu, nemusim se porad a porad znovu ucit jezdit na kole. Tuhle schopnost vsak muzu porad a porad procvicovat a zdokonalovat smile

Není tady

#62 21. 6. 2006 23:27

poletucha
♥♥♥♥♥♥-
Místo: Praha

smile

Pan, kde ty pořád na ty přirovnání chodíš?

Je to jako vždy výborně podané..., obě však víme, že kdybys chtěla najít přirovnání pro opačný pól náhledu, najdeš ho a bude to vypadat stejně věrohodně.
Ale vypadá to tak jak píšeš.

Přemýšlela jsem o tom problému vzhledem k lidem kolem sebe,
někdo jako by se už s určitým vyspělým koukáním na svět narodil, někdo k tomu dospívá velmi těžce.

Můj muž mě někdy překvapí, když mi řekne, že něco ví už vlastně od dětství tak nějak přirozeně. A já se k tomu dopachtila teprve teď. A naopak.

Není tady

#63 6. 6. 2007 15:04

Andromeda
♥♥♥♥♥♥-
Místo: Brno
Web

No nic, výborná diskuze, nedá mi to nevytáhnout ji zase na světlo wink Třeba se zase trochu rozjede wink

Plýžením v plyš! tongue

Není tady

#64 6. 6. 2007 21:03

Hani
♥♥♥♥♥♥-
Místo: Olomouc
Web

Andromedo, tak jsem se tím prokousala a došla jsem k následujícímu: NEVÍM. A co tedy dál, když nevím? Zatím na to jdu tak, že v meditacích někdy hledám odpovědi, snažím se žít co nejlíp, chci pomáhat lidem i sama sobě, chci rozdávat lásku a radost... , v ostatních lidech vidím (bohužel ještě ne vždy) odraz či jiskru Boha, jeho lásky... neumím to přesně popsat. smile

Nejušlechtilejší a nejhezčí věci na světě lze prožívat, poznávat, ale těžko se definují a popisují. (OSHO)

Není tady

#65 6. 6. 2007 21:43

lupina montana
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: Polabí

Salvatore, prosímtě, napiš to !
Nebo aspoň někomu nadiktuj!
Prozatím jsem tu vaši diskusi s Beckym jen prolítla, ale musím se přiznat, že je to po hoodně dlouhé době z této oblasti něco, co mě zaujalo. Vidím vynořovati se nové kontinenty smile smile
Nehledě k tomu, že se to neobyčejně líbí mým vnitřním pocitům smile
Vaúú!

Hou, hou, vlci jdou, už jsou tady, už tu jsou......

Není tady

#66 6. 6. 2007 22:37

Pedro
♥♥♥♥♥--
Místo: Vysočina

Hani, není, co nevědět. Salvator moudře píše. smile

Nepojmenovatelný duch universa se od samých počátků svého tvoření inkarnuje do svého díla - od toho, z našeho pohledu, nejvyššího až po to nejnižší. Do rozsáhlých světů své velkolepé síly Adi Šakti (Prapůvodní Síla). Do rozmanitých staveb této své neuvěřitelné energie. A všemu vdechuje Život svého vědomí. Od té nejniternější vibrace, přes živé buňky, až po složité organismy přírody. Je to Líla, Jeho kosmická hra, zrcadlící se skrze naše smysly v našich myslích, rozvíjejících se jako strom svobody. Ve všech těch rozmanitých úrovních Bytí lze vytušit Jeho božskou jiskru, nejvnitřnější oheň, který vše živí a zároveň stravuje. Jen v jediném místě Ho vytušit nelze, nikoliv přímo. To místo je klam mysli, do kterého je možné jít proto, aby nám v důsledku oči otevřel, nikoliv oslepil. A poučil tak naše duše na cestě k seberealizaci. K realizaci ducha v člověku. smile

Upravil(a) Pedro (7. 6. 2007 12:12)

Není tady

#67 7. 6. 2007 7:44

Andromeda
♥♥♥♥♥♥-
Web

No já za sebe musím říct, že jsem posbírala zase pár nových střípků do mozaiky, kterou si v hlavě skládám. Podobná tématika je uvedená v hodně různých zdrojích, ale co jsem měla možnost číst tady je zatím jeden z těch lepších a ucelenějších zdrojů smile

Salvátore díky godlikehjarta

Lupino, ty tvoje vynořivší se kontinenty, pěkná metafora tummenupp

Plýžením v plyš! tongue

Není tady

#68 7. 6. 2007 8:02

Hani
♥♥♥♥♥♥-
Web

Pedro, to mé nevím se týkalo třeba toho, že nevím, jestli je každá jedna Duše v každém jednom těle nebo jestli jedna Duša má těch 500 až 1000 těl najednou nebo jestli je to ještě úplně nějak jinak. A myslím, že to ani nezjistím, a taky si myslím, že to vůbec nevadí. smile Je toho tolik nad námi, kolem nás, že to svým rozumem nikdy neobsáhneme. Což neznamená, že bych se o to nezajímala - naopak.
A když pak rozum v meditaci opustím, tak už to, jak je to přesně s reinkarnacemi, karmou atd. najednou ani vědět nepotřebuji, není to důležité.

Trošku ti asi nerozumím ve větě: "Jen v jediném místě Ho vytušit nelze.".

Nejušlechtilejší a nejhezčí věci na světě lze prožívat, poznávat, ale těžko se definují a popisují. (OSHO)

Není tady

#69 7. 6. 2007 8:09

Andromeda
♥♥♥♥♥♥-
Web

Hani, já tohle pochopila (to 500-1000) že to probíhá i v různých časech, akorát pro duši se to může "dít" zároveň, protože "žije" v bezčasovosti, zatímco pro nás je poměrně těžké si tohle představit a vše se snažíme natlačit na časovou osu.

Na druhou stranu máš pravdu v tom, že jistém slova smyslu to je jedno jak tohle vlastně je, pro život zde nám ta informace na nic není... Ale když ono je to tááák zajímavé... wink

Plýžením v plyš! tongue

Není tady

#70 7. 6. 2007 8:20

Hani
♥♥♥♥♥♥-
Web

Andromedko, zajímavé to je, to je fakt. smile

Když si třeba představím, že Duše žije v bezčasovosti, ztrácí se mi potom ale smysl Karmy. Nevím, jestli to dovedu vysvětlit, ale když pominu čas, tak tedy zároveň páchám "hřích", zároveň ho v jiném těle odčiňuji... nebo naopak, to je jedno. smile

Není tady

#71 7. 6. 2007 9:33

Pedro
♥♥♥♥♥--

Joj, Hani, asi jsem to blbě zformuloval. Je to myšleno tak, že to "místo" je tím klamem mysli. smile

A na ty duše se dívám ještě trošku jinak, ale přitom nevidím rozpor. Je to tak i tak - jednota i mnohost. Vyhlížím v tom všem totiž právě tu Duši Nejvyšší - Ducha všech duší. A cítím jak jeho energie i vědomí prostupuje tím vším - až sem k nám - do našeho lidského světa. Můžeme být zvídaví a dumat například nad počty duší a těl. Můžeme bádat nad otázkami karmy a reinkarnace. Rozjímat o rozmanitosti smyslům neviditelného světa - o tajích mikrokosmu a makrokosmu. A také to děláme a to je dobře. Protože jsou to smysluplné otázky vedoucí nás k hlubšímu poznání. Také nevím kolik je duší ve vesmíru. Ale vím, že na počátku bylo "Jedno", a z toho "Jednoho" vzešlo "mnohé." A jestliže je tu nespočet samostatných duší, které se inkarnují do nespočtu individuálních těl, pak je nutné se ptát, jak ony vznikly a jaká energie je utváří, vyživuje. A at přemýšlím či ne-přemýšlím jakkoliv, vše mě vždy všemi směry vede k jedinému zdroji. Nevím kam jinam upínat svůj zrak, když se chci dotknout samého smyslu toho všeho - podstaty. A tak si říkám, že vše, co stojí mezi mnou, mnohostí a jednotou, necht mi není překážkou, ale právě tou hrou. Pod povrchem je vždy harmonie, spojující tu mnohost a jednotu. Lze z toho vytěžit hluboký mír celistvosti i radost různorodosti zároveň. Mou zkušeností je, že přílišné zabývání se detaily jen odvádí pozornost stranou. Ale když dám pozornost na jednotu, vím, že všechny detaily jsou tam. A jde z toho klid, radost i energie. smile

Upravil(a) Pedro (7. 6. 2007 12:00)

Není tady

#72 7. 6. 2007 10:00

Décima
♥♥♥♥♥--

Taky dumám o všeličemž, - počty duší, smysl duše vracet se zpět na Zem atd....
Nakonec, proč se dohadovat a debatovat a vysvětlovat si tato témata s lidmi ? Proč ne rovnou s dušemi ? wink No, Přeháním... Ale musím říci, že, díky surfování po Babinetu, nejucelenější pohled pro mě a hlavně "ukojení" mé zvídavosti v mezích mého chápání jsem našla v knihách Michaele Newtona OSUDY DUŠÍ - Smrt a zrození atd....  je jich několik. Pro neznalé - Newton je psycholog, který se hypnozou napojí ne na minulé životy svých pacientů a známých, ale přímo rovnou na jejich DUŠE a prostřednictvím rozhovorů s nimi rozkrývá "Onen svět" jak  duše vzniká, jak tam vlastně existuje, jde na Zem apod...... Knihy jsou velmi dobře čtivé, nehýří příliš neznámými  výrazy a mnohé je k pochopení i bez hlubokých znalosti přírodních věd nebo teologie.

Není tady

#73 7. 6. 2007 10:54

lupina montana
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: Polabí

Pedro napsal(a):

Hani, není, co nevědět. Salvator moudře píše. smile

Nepojmenovatelný duch universa se od samých počátků svého tvoření inkarnuje do svého díla. Od toho, z našeho pohledu, nejvyššího až po to nejnižší. Do rozsáhlých světů své velkolepé síly Adi Šakti. Do rozmanitých staveb této své neuvěřitelné energie. A všemu vdechuje Život svého vědomí. Od té nejniternější vibrace, přes živé buňky, až po složité organismy přírody. Je to Líla, Jeho kosmická hra, zrcadlící se skrze naše smysly v našich myslích, rozvíjejících se jako strom svobody. Ve všech těch rozmanitých úrovních Bytí lze vytušit Jeho božskou jiskru, nejvnitřnější oheň, který vše živí a zároveň stravuje. Jen v jediném místě Ho vytušit nelze, nikoliv přímo. To místo je klam mysli, do kterého je možné jít proto, aby nám v důsledku oči otevřel, nikoliv oslepil. A poučil tak naše duše na cestě k seberealizaci. K realizaci ducha v člověku. smile

Aha.....takže spíš nový překlad, než nové kontinenty? smile.....taky dobrý......

Décimo...........já to zkoušela,ale asi je to....příliš mnoho voltů....nemáme takový pojistky smile
Já vím jen jedno, že nás ty "velké" duše potřebují možná víc, než my je - teda v čistě existenčním smyslu.A že za ně neseme jistou zodpovědnost.

Hou, hou, vlci jdou, už jsou tady, už tu jsou......

Není tady

#74 7. 6. 2007 12:50

Hani
♥♥♥♥♥♥-
Web

Bych tak skoro řekla, že to všichni cítíme velmi podobně. smile

Jednotu vnímám asi tak, že jsem její součástí, že není někde mimo, někde vzdálená. Je všude taky, kolem, ve vás, ve mně... Asi jako je každý atom mého těla mou součástí, tak já, nebo moje Duše, spolu s ostatními Dušemi, jsme součástí Jeho. smile

Upravil(a) Hani (7. 6. 2007 12:50)

Není tady

#75 7. 6. 2007 13:37

Pedro
♥♥♥♥♥--

Hani, jojo, stejně jako ta různorodost. stolt

No není to vše velkolepé? Je! big_smile

Není tady

NÁŠ TIP:
  • Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem na webu pravopisne.cz

• Turistické, populárně – naučné, dětské a zábavné e-knihy. Stáhněte si zdarma e-knihy Jiřího Gleta. Můžete si vytvořit vlastní knihovničku e-knih na svých mobilech a tabletech.

Zápatí