Oznámení

29. ledna : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení!

29. ledna : Poslední šance pro přezrálé banány? Upečte z nich lahodnou buchtu

6. prosince : Je vám čtyřicet a už řešíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog

#1 27. 4. 2006 22:52

Anne
♥------

Nemístné výroky soudce

Při soudním jednání, které nebylo dlouhé a kde byla uzavřena dohoda vedla soudkyně velmi nevhodný monolog. Jednalo se mezi bývalými partnery ohledně malého batolete. Soudkyně se vyjadřovala po uzavření dohody, kdy se již nic neřešilo velmi nevhodně k osobě matky i k dítěti. O matce prohlásila, že je velmi špatná matka a že pokud dítě v patnácti uteče z domova či bude špatně vychováno bude to její chyba. To jsou věci které se vůbec neshodují s průběhem jednání a jsou naprosto hypotetické.
K péči matky nebyly vůbec žádné připomínky ani to nebylo důvodem jednání.  Od rodiny odešel otec ještě před narozením, to že je sama není její dobrovolné rozhodnutí.

O dítěti - které soudkyně přímo jmenovala se vyjádřila, že by nechtěla být tímto dítětem a jak špatně dopadne. Také pronesla, že "dnes má dítě - s prominutím - kdekdo."

Matka se cítí těmito nemístnými a neprofesionálními výroky velmi znevážená a v očích protistrany poškozená. Protistrana neměla naprosto žádné výhrady k péči a nebylo to ani předmětem jednání.

Pouze zde zvítězila arogance moci. Jak se bránit? Kam podat stížnost? Máte někdo, prosím, s tímto zkušenosti? Děkuji.

Není tady

#2 27. 4. 2006 23:09

Frigo
♥♥♥♥♥♥♥

Re: Nemístné výroky soudce

A co na to řekla dáma z péče o dítě, která tam dítě zastupovala ?

Motto ženy :  :-)  :-)
Všichni si myslí, že největším snem každé ženy je mít dokonalého muže...
Zbláznili jste se..?!     Největším snem ženy je žrát a nepřibrat!  :-)

Není tady

#3 27. 4. 2006 23:11

unica
♥------

.

Upravil(a) unica (16. 2. 2007 19:41)

Není tady

#4 27. 4. 2006 23:25

Aneri
♥♥♥♥♥♥-

Anne, důležité je, co je zaprotokolováno....pokud to bylo jen tak mimochodem řečeno, postěžovala bych si na péči o dítě, i soudce dovede být prase a skor nic s tím nesvedem, když je někdo zlý, nepředěláš ho., vystupují z pozice silnějšího, mocnějšího, nepřemožitelného, arogantního.........a stížnost ??? ...myslím, že si nikdo nebude nic pamatovat......

Není tady

#5 28. 4. 2006 0:06

maggie
♥♥♥♥♥--

Myslím, že lze podat stížnost na soudce předsedovi soudu. Nevím, do jaké míry záleží na tom, jak by se dalo nevhodné chování soudce dokázat....
Ale i tak bude stížnost prošetřována a předseda soudu si dá pozor v budoucnu, pokud by se vyskytla na chování soudce nějaká další stížnost. Navíc Vy ani nevíte, zda už někdy taková stížnost na toho konkrétního soudce podaná nebyla...
V každém případě to bude varování pro toho soudce, že se má podobného chování raději vystříhat.

Není tady

#6 28. 4. 2006 7:00

Majka
♥♥♥----
Web

Ale pokud byla soudkyně zároveň předsedkyní soudu, jako je náš případ, tak nenaděláš vůbec NIC. Nikdo se tím nebude zabývat, zametou to někam do šuplíku a vyplodí prohlášení, že soudkyně nic podobného neříkala. Můžeš mít 1000 svědků a stejně nezvítězíš. Na soudce u nás nikdo nemůže. Tomu se říká beznaděj.

Není tady

#7 28. 4. 2006 7:24

Frigo
♥♥♥♥♥♥♥

To je docela síla, z těch výroků mi přijde, že OPD vůbec nezastupovala dítě.  Pokud byl názor soudkyně takový, jaký byl,
měla především paní z OPD zakročit a nesvěřit matce dítě.
Ale myslím, že pro matku je důležité, že byla schválena dohoda (tedy pokud s ní souhlasila), na blbé kecy soudkyně bych se vybodla.
U nás dáma z OPD citovala spoustu věcí, které zjistila při návštěvě doma. Jestli u vás neměla žádných připomínek,
otec také nemá výhrady, tak prostě bych to hodila za hlavu.

Motto ženy :  :-)  :-)
Všichni si myslí, že největším snem každé ženy je mít dokonalého muže...
Zbláznili jste se..?!     Největším snem ženy je žrát a nepřibrat!  :-)

Není tady

#8 28. 4. 2006 12:51

evelinka
Host

Jo, takovou soudkyni mám taky. Od r.2000 se jí povedlo rozhodnout o neplacení výživného až v 1/0, poté, což jiná v té samé věci, ale pozdější trestní oznámení o neplacení rozhodla již zda DVA roky a před ní v 12/04 (ba vydala i zatykač), kdežto ta první furt mne říkala, chápejte problémy neplatiče....jeho nemoci, jeho výmluvy, jeho lži a pod.
Cítila jsem se u ní vždy jako vrah a podvodník a nechápala jsem, že stojí na jeho straně. Nakonec mu dala podmínku 4 měsíce a doplacení dluhu do 12 měs. Neustále řešila jeho otcovská práva a zda ho nepoškodíme, když neplatí od narození dítěte.....A neustále se vracela k začátku vztahu před 6.ti lety, jakoby to mělo význam v neplacení.
Policajtka taky stála za ním....vnucovala mne jako výživné "naturální plnění", ale o tom jsem tady psala. Jakože ne penize....ale věci....
TISICKRAT jsem nahlásila, kde je a kde není a neustále mne říkali, my nevíme, kde bydlí....obesílali 10 adres a nikdy nikde poštu nepřevzal.Alá já vždy vše musela doložit-výdaje, zprávu ze školy, o zdrav.stavu a pod.
On NIC---já všechno.
A pracovnice sociálky co - mlčela.dumbom

#9 28. 4. 2006 12:52

evelinka
Host

To rozhodnutí padlo 1/05 - vypadlo číslo.

#10 29. 4. 2006 8:33

EFG
♥♥♥----

Cha cha cha, chi chi chi, cho cho cho. Milé dámy. Jste opravdu tak naivní nebo to jen děláte? Ukažete mi jedinou pracovnici OPD, která by se řídila zákonem a plnila řádně svojí povinnost seznámit soud s poměry v rodině. Když je den "soudů", tak tam jde pracovnice, která má zrovna "službu" a o dítěti ví pouze datum narození a jeho jméno. Setkal jsem se s pracovnicí, která mimo nacvičených všeobecných blábolů nebyla schopna vytvořit celou větu a soudkyně jí musela "přetlumočit" aby bylo jasné co vlastně chtěla říct. Inteligince této pracovnice byla na poloviční úrovni dítěte, které zastupovala. Už ho nezastupuje a nebude zastupovat ani žádné jiné.

Soudci si mohou dělat co chtějí. Mohou lhát, mohou poškozovat Vaše dobré jméno, mohou postupovat v rozopru se zákony, mohou být blbý jak tágo a NIC SE JIM NESTANE! Předseda soudu všechny Vaše stížnosti smete ze stolu. Stížnosti musíte zasílat přímo na ministerstvo spravedlnosti!!! A až tam se na jednu soudkyni nahromadí alespoň tisíc stížností, pak s tím možná někdo něco udělá.

Není tady

#11 29. 4. 2006 23:28

Evelin
♥♥♥♥---

Vyjimečně souhlasím s EFG s části o soudcích. Taky jsem si chtěla stěžovat a dát svůj případ jiné, ale malé děti-asi předškolský věk dělá jenom ona. t.j. musela bych se přestěhovat jinam a doufat,že tam bude jinak smýšlející osoba???.... A když to není jen tak vyměnit byt...když není na doplatek...
Ale mohu se zastat své bývalé sociální pracovnici, ta věděla a znala své lidi, i se u soudu zastala, když na mne soudkyně útočila, ovšem...už byla odejita. ted je tam studená čumáčiče, která sedí a sedí a možná řekne větu.

Není tady

#12 3. 5. 2006 0:08

Simona Janoušková
♥♥♥♥---

Zajímalo by mě, co by se stalo matce, kdyby při nemístných poznámkách soudkyni umlčela nějakou připomínkou typu, že tyto řeči sem (k soudu) snad nepatří, že soudce by neměl morálně odsuzovat zůčasněné, ale rozhodovat o případu podle zákonů.

Není tady

#13 3. 5. 2006 8:31

plnou parou bek
♥♥♥♥---

Opravdu to chcete vědět? V uvedeném případě se ze strany soudkyně jedná o porušení zákona o soudech a soudcích. A když jí to řeknete, tak jí tak akorát naserete a zcela nepochybně by se to odrazilo v rozhodnutí. Pokud není nad soudci nezávislý kontrolní orgán, tak si mohou dělat co chtějí a jeden druhému oči nevydloubnou. Podívejte se na kodex chování soudce na stránkách soudcovské komory. Podle něj se musí jeden ke druhému chovat kolegiálně. A nás tady balamutí nějakou nezávislostí!
Pokud tady budu vládnout já, já, já, jenom já, tak se nic nezmění, protože ministr spravedlnosti Němec už po volbách nebude a bude tam nějaký můj posluhovač, něco jako Rát. Nepotřebuji nezávislé soudce.

Není tady

NÁŠ TIP:
  • Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem na webu pravopisne.cz

• Turistické, populárně – naučné, dětské a zábavné e-knihy. Stáhněte si zdarma e-knihy Jiřího Gleta. Můžete si vytvořit vlastní knihovničku e-knih na svých mobilech a tabletech.

Zápatí