29. ledna : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 29. ledna : Poslední šance pro přezrálé banány? Upečte z nich lahodnou buchtu 6. prosince : Je vám čtyřicet a už řešíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog |
|
|
Viara napsal(a):
Selima napsal(a):
normální chlap napsal(a):
To je naprosto v pořádku. Do partnera se můžeme zamilovat (a zůstat s ním) z různých důvodů, někdo proto, že je skvělý, jiný zase proto, že je chudák a potřebuje nás. V rozmanitosti je síla :-) Já mám jen jeden život a chci jej prožít co možná bez stresů, ale někdo jich má třeba víc a jeden či dva tudíž může obětovat pro druhé. Budiž za to chválen :-)Toto mi pripadá trošku hitlerovsko-nacisticko selektívne ako rampa v Osvienčime - "schopní doprava", "neschopní" doľava do plynu - ale možno je to len môj mylný dojem.
Selimo, Vy jste vůbec nezažila soužití s člověkem, který má poruchu osobnosti. Neumíte si to představit. Není to žádný čajíček. Pletete si v této debatě takového člověka s někým, kdo je jen normálně v rámci snesitelnosti náladový nebo podrážděný. Člověk s hraniční poruchou nebo např. narcista či histrion Vás zničí. Ve vztahu s ním nejde o to, jestli je správné toho člověka milovat či nemilovat. Jde o to, že z takového vztahu VY nevyváznete zdravá. Duševně nikdy a - tělesně snad. Když budete mít štěstí. Normální chlap naprosto ví, o čem píše.
nezažila som - a dúfam, že ani nezažijem... a ja teda striktne rozlišujem lásku/cit a vzťah - možno o tom tu bola celá tá debata... ku ktorej sa mi po rokoch a v tejto situácii ani nejako nechce vracať.
Není tady
Selima napsal(a):
Viara napsal(a):
Selima napsal(a):
Toto mi pripadá trošku hitlerovsko-nacisticko selektívne ako rampa v Osvienčime - "schopní doprava", "neschopní" doľava do plynu - ale možno je to len môj mylný dojem.Selimo, Vy jste vůbec nezažila soužití s člověkem, který má poruchu osobnosti. Neumíte si to představit. Není to žádný čajíček. Pletete si v této debatě takového člověka s někým, kdo je jen normálně v rámci snesitelnosti náladový nebo podrážděný. Člověk s hraniční poruchou nebo např. narcista či histrion Vás zničí. Ve vztahu s ním nejde o to, jestli je správné toho člověka milovat či nemilovat. Jde o to, že z takového vztahu VY nevyváznete zdravá. Duševně nikdy a - tělesně snad. Když budete mít štěstí. Normální chlap naprosto ví, o čem píše.
nezažila som - a dúfam, že ani nezažijem... a ja teda striktne rozlišujem lásku/cit a vzťah - možno o tom tu bola celá tá debata... ku ktorej sa mi po rokoch a v tejto situácii ani nejako nechce vracať.
Debata s normálním chlapem i Vámi šla jak o zamilování, tak o vztahu (viz "zůstat s ním").
Jen jsem chtěla sdělit, že soužití s člověkem vykazujícím poruchu osobnosti je opravdu téměř nemožné a neodsuzuji (po vlastních zkušenostech) nikoho, kdo se vůči nim vymezí. Zvlášť nebezpečné bych to viděla u mladých lidí, kteří nemají informace, ani zkušenosti.
Není tady
Taky bych do toho nešla. Ale to se opakuju.
Docela by mě zajímalo, jak to dopadlo.
Není tady