Oznámení

6. prosince : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení!

6. prosince : Objevte kouzlo brambor po římsku. Jednoduchý recept, když vás tlačí čas i finance!

6. prosince : Je vám čtyřicet a už řešíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog

#51 27. 10. 2020 17:59

Selima
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: už Bratislava

Re: Hraniční porucha?

Viara napsal(a):

Selima napsal(a):

normální chlap napsal(a):

To je naprosto v pořádku. Do partnera se můžeme zamilovat (a zůstat s ním) z různých důvodů, někdo proto, že je skvělý, jiný zase proto, že je chudák a potřebuje nás. V rozmanitosti je síla :-) Já mám jen jeden život a chci jej prožít co možná bez stresů, ale někdo jich má třeba víc a jeden či dva tudíž může obětovat pro druhé. Budiž za to chválen :-)

Toto mi pripadá trošku hitlerovsko-nacisticko selektívne ako rampa v Osvienčime - "schopní doprava", "neschopní" dožava do plynu - ale možno je to len môj mylný dojem.

Selimo, Vy jste vůbec nezažila soužití s člověkem, který má poruchu osobnosti. Neumíte si to představit. Není to žádný čajíček. Pletete si v této debatě takového člověka s někým, kdo je jen normálně v rámci snesitelnosti náladový nebo podrážděný. Člověk s hraniční poruchou nebo např. narcista či histrion Vás zničí. Ve vztahu s ním nejde o to, jestli je správné toho člověka milovat či nemilovat. Jde o to, že z takového vztahu VY nevyváznete zdravá. Duševně nikdy a - tělesně snad. Když budete mít štěstí. Normální chlap naprosto ví, o čem píše.

nezažila som - a dúfam, že ani nezažijem... a ja teda striktne rozlišujem lásku/cit a vzah - možno o tom tu bola celá tá debata... ku ktorej sa mi po rokoch a v tejto situácii ani nejako nechce vraca.

Vesmír vám nie je nič dlžný, ak nie ste spokojný so svojím životom, zmeňte ho. Arpád Soltész, slovenský novinár, čo práve odchádza natrvalo z vlasti, o svojom rozhodnutí.
Brita

Není tady

#52 27. 10. 2020 18:17

Viara
♥------

Selima napsal(a):

Viara napsal(a):

Selima napsal(a):

Toto mi pripadá trošku hitlerovsko-nacisticko selektívne ako rampa v Osvienčime - "schopní doprava", "neschopní" dožava do plynu - ale možno je to len môj mylný dojem.

Selimo, Vy jste vůbec nezažila soužití s člověkem, který má poruchu osobnosti. Neumíte si to představit. Není to žádný čajíček. Pletete si v této debatě takového člověka s někým, kdo je jen normálně v rámci snesitelnosti náladový nebo podrážděný. Člověk s hraniční poruchou nebo např. narcista či histrion Vás zničí. Ve vztahu s ním nejde o to, jestli je správné toho člověka milovat či nemilovat. Jde o to, že z takového vztahu VY nevyváznete zdravá. Duševně nikdy a - tělesně snad. Když budete mít štěstí. Normální chlap naprosto ví, o čem píše.

nezažila som - a dúfam, že ani nezažijem... a ja teda striktne rozlišujem lásku/cit a vzah - možno o tom tu bola celá tá debata... ku ktorej sa mi po rokoch a v tejto situácii ani nejako nechce vraca.

Debata s normálním chlapem i Vámi šla jak o zamilování, tak o vztahu (viz "zůstat s ním").
Jen jsem chtěla sdělit, že soužití s člověkem vykazujícím poruchu osobnosti je opravdu téměř nemožné a neodsuzuji (po vlastních zkušenostech) nikoho, kdo se vůči nim vymezí. Zvl᚝ nebezpečné bych to viděla u mladých lidí, kteří nemají informace, ani zkušenosti.

Není tady

#53 27. 10. 2020 19:01

Judyna
♥♥♥♥♥♥♥

Taky bych do toho nešla. Ale to se opakuju.
Docela by mě zajímalo, jak to dopadlo.

Jakmile si uvědomíš svoji pravou hodnotu, bude se okolo tebe točit celý svět.
Rozhodnutí osvobozuje.

Není tady

NÁŠ TIP:
  • Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem na webu pravopisne.cz

• Turistické, populárně – naučné, dětské a zábavné e-knihy. Stáhněte si zdarma e-knihy Jiřího Gleta. Můžete si vytvořit vlastní knihovničku e-knih na svých mobilech a tabletech.

Zápatí